FI78668C - Stoedram foer en glasskiva, avsedd att anvaendas under haerdningen. - Google Patents

Stoedram foer en glasskiva, avsedd att anvaendas under haerdningen. Download PDF

Info

Publication number
FI78668C
FI78668C FI854222A FI854222A FI78668C FI 78668 C FI78668 C FI 78668C FI 854222 A FI854222 A FI 854222A FI 854222 A FI854222 A FI 854222A FI 78668 C FI78668 C FI 78668C
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
supports
frame
frame according
glass sheet
glass plate
Prior art date
Application number
FI854222A
Other languages
English (en)
Swedish (sv)
Other versions
FI854222L (fi
FI78668B (fi
FI854222A0 (fi
Inventor
Werner Diederen
Eberhard Liepelt
Waldemar Linberg
K-Rudolf Bartusel
Original Assignee
Saint Gobain Vitrage
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Saint Gobain Vitrage filed Critical Saint Gobain Vitrage
Publication of FI854222A0 publication Critical patent/FI854222A0/fi
Publication of FI854222L publication Critical patent/FI854222L/fi
Application granted granted Critical
Publication of FI78668B publication Critical patent/FI78668B/fi
Publication of FI78668C publication Critical patent/FI78668C/fi

Links

Classifications

    • CCHEMISTRY; METALLURGY
    • C03GLASS; MINERAL OR SLAG WOOL
    • C03BMANUFACTURE, SHAPING, OR SUPPLEMENTARY PROCESSES
    • C03B27/00Tempering or quenching glass products
    • C03B27/04Tempering or quenching glass products using gas
    • C03B27/0404Nozzles, blow heads, blowing units or their arrangements, specially adapted for flat or bent glass sheets
    • CCHEMISTRY; METALLURGY
    • C03GLASS; MINERAL OR SLAG WOOL
    • C03BMANUFACTURE, SHAPING, OR SUPPLEMENTARY PROCESSES
    • C03B27/00Tempering or quenching glass products
    • C03B27/04Tempering or quenching glass products using gas
    • C03B27/044Tempering or quenching glass products using gas for flat or bent glass sheets being in a horizontal position
    • C03B27/0442Tempering or quenching glass products using gas for flat or bent glass sheets being in a horizontal position for bent glass sheets
    • CCHEMISTRY; METALLURGY
    • C03GLASS; MINERAL OR SLAG WOOL
    • C03BMANUFACTURE, SHAPING, OR SUPPLEMENTARY PROCESSES
    • C03B35/00Transporting of glass products during their manufacture, e.g. hot glass lenses, prisms
    • C03B35/14Transporting hot glass sheets or ribbons, e.g. by heat-resistant conveyor belts or bands
    • C03B35/20Transporting hot glass sheets or ribbons, e.g. by heat-resistant conveyor belts or bands by gripping tongs or supporting frames
    • C03B35/202Transporting hot glass sheets or ribbons, e.g. by heat-resistant conveyor belts or bands by gripping tongs or supporting frames by supporting frames
    • CCHEMISTRY; METALLURGY
    • C03GLASS; MINERAL OR SLAG WOOL
    • C03BMANUFACTURE, SHAPING, OR SUPPLEMENTARY PROCESSES
    • C03B40/00Preventing adhesion between glass and glass or between glass and the means used to shape it, hold it or support it
    • C03B40/005Fabrics, felts or loose covers

Description

78668
Karkaisun aikana käytettävä lasilevyn tukikehys
Keksintö koskee karkaisu- tai muokkauslämpötiIsansa kuumennetun ja karkaieuilman puhalluksen aikana vaakasuorassa asennossa olevan lasilevyn tukikehystä, jonka muoto sopii lasilevyn ääriviivoihin ja muotoon ja jonka yläpintaan on sovitettu kannattamia, jotka kannattavat lasilevyn reunoja ja joiden väliin muodostuu lasilevyn alapintaan suunnatun puhallusilman poistokanavia.
Tällaisten kehysten erilaisia suoritusmuotoja tunnetaan ja niitä käytetään yleisesti riippuen eri menetelmistä, joilla ajoneuvojen kuperrettuja varmuuslaseja valmistetaan. Eräässä tunnetussa suoritusmuodossa kehykset on muodostettu metallisista levyistä, jotka on sovitettu syrjälleen ja varustettu kannattavalta pinnaltaan poistumiekanavia muodostavilla urilla. Erään toisen tunnetun suoritusmuodon mukaan kehykset muodostuvat vaakasuoraan sovitetuista levyistä, joiden tasaiset pinnat vastaavat lasilevyn muotoa ja ovat varustetut sisäänpäin olevalta pinnaltaan vaakasuorassa asennossa ulkonevilla tapeilla, joiden varassa lasilevy lepää.
Poistumiskanavien, jotka muodostuvat lasilevyn reunan ja kehyksen väliin, poikkipinta-alan tulee olla riittävä, jotta koko lasilevy pääsee karkaistumaan täydellisesti, myös reunoiltaan. Toisaalta kannattimien välinen matka ei saa olla liian suuri, sillä silloin niiden kohdistuminen eri pisteissä muokkauslämpötilassa olevan lasilevyn eri kohtiin johtaa lasilevyn reuna-alueiden haitalliseen muodonmuutokseen.
Tunnetuilla kehyksillä ei pystytä optimoimaan sekä lasilevyn reuna-alueiden täydellisen karkaisun vaatimusta että haitallisten muodonmuutosten estymisen vaatimusta. Sen vuoksi käytännössä kehys peitetään usein hienosilmäisellä metalliverkolla, jolloin lasilevyn kosketuskohtia kehykseen on paljon ja ne ovat säännöllisiä, ja lisäksi tällä vaikutetaan suotui- 78668 2 eaeti puhallueilman poietumieeen. Kehyksen päällystäminen verkolla aikaansaa kuitenkin muita haittoja ja erityisesti sillä on haitallinen vaikutus kehyksen kantavan pinnan mittojen pysyvyyteen.
Keksinnön tavoitteena on aikaansaada tukikehys, jossa toisaalta saadaan estetyksi lasilevyn reuna-alueiden epäsuotavat muodonmuutokset, joita kannattimet saattavat aiheuttaa, ja jolla toisaalta saadaan lasilevy karkaistuksi hyvin ja tasaisesti myös reuna-alueiltaan.
Keksinnön mukaan tämä saadaan aikaan siten, että että kehyksen ainakin yhdelle valitulle alueelle säteen suunnassa katsottuna on sovitettu useita rivejä kannattamia, jotka toimivat lasilevyn tukena, ja että näiden kannattamien välissä sijaitsevat poistokanavat ovat ristikkäin muodostaen yhtenäisen verkoston.
Keksinnön eräässä suoritusmuodossa, joka on monissa tapauksissa hyvä, ainoastaan yksi kehyksen osa on varustettu kannat-timilla, nimittäin kehyksen se osa, jolla lasilevyn reuna lepää ja jossa vaatimukset lasilevyn optisen laadun kannalta ovat suuremmat. Kysymykseen voi tulla esimerkiksi auton si-säänvedettävän ikkunalasin yläreuna, jossa kun se ei ole ikku-nankehyksen paikallaan pitämänä, ei saa olla aina särmään asti minkäänlaista muodonmuutosta tai optista vikaa. Sisäänve-dettävän ikkunan alareuna, joka jää näkymättömiin, ei aseta yhtä suuria vaatimuksia lasilevyn optisen laadun ja muodonmuutosten kannalta. Mikäli lasilevyn koko reunan on määrä jäädä näkyviin ikkunan paikalleenasettamisen jälkeen, on suositeltavaa käyttää keksinnön mukaista kauttaaltaan kannatti-milla varustettua kehystä.
Keksintö perustuu siihen oivallukseen, että lasilevyn reuna-alueiden optiset viat eivät johdu ainoastaan kehyksen tuki-pinnan tilasta - johon muuten vaikuttaa epäsuotuisasti kehyksen tavallinen päällystys helposti muotoaan muuttavalla 3 78668 metalliverkolla - vaan myös erityisesti siitä, miten ilma pääsee poistumaan asetuspinnan ja lasilevyn reunojen välistä. Keksinnön mukaan on toisaalta tärkeää välttää kehyksen ja lasilevyn välissä ilmanmentäviä välikerroksia, jotka saattavat muuttaa muotoaan hallitsemattomasti ja välittää muodonmuutoksensa lasilevyyn, ja toisaalta on puhalluskaa-sun poistuminen kehyksen ja lasilevyn reunan välistä järjestettävä mahdollisimman tasaiseksi.
Keksintö voidaan toteuttaa esimerkiksi sijoittamalla kannat-timet rinnakkain peräkkäisiin riveihin, toinen toistensa taakse, säteen suunnassa katsottuna.
On osoittautunut erityisen edulliseksi sijoittaa kannatti-met toisiinsa nähden siirrettyinä peräkkäisiin riveihin, jolloin vältetään säteen suuntaan menevien poistumiskana-vien muodostuminen. Tällä tavoin saadaan aikaan erittäin tehokkaasti lasilevyn reuna-alueen jäähtyminen ja vältetään varmasti vaihteleva jäähtyminen, joka syntyisi väistämättä säteen suuntaisesta virtauksesta eli silloin kun poistumis-kanavat ovat yhtenäisesti sovitettujen kannattimien välissä. Tällainen paikallisesti vaihteleva jäähtyminen johtaa varsinkin eriasteiseen karkaisuun, mikä aiheuttaa optisia vikoja, jotka ovat havaittavissa lasin reuna-alueilla ja jotka taas keksinnön mukaan erittäin voimakkaasti vähenevät tai jopa kokonaan eliminoituvat.
Keksinnön erään käytännössä erittäin edullisen edelleenke-hittelyn mukaan kehyksessä on säteen suunnassa katsottuna määrätty määrä kannattimia, jotka on sovitettu sivusuunnassa syrjään toisiinsa nähden, jolloin niiden väliin jää kanavan muotoisia välejä, jotka menevät kehyksen poikki viistosti ja muodostavat yhtenäisen poistumisverkoston. Jos kannattimien sijoittelun vuoksi syntyy preferentiaalisia vir-taussuuntia eli ensisijaisia virtauskanavia, kannattimet on sovitettava, keksinnön erään edelleenkehittelyn mukaan, siten, että preferentiaalisia suuntia ei synny säteen suunnas- 4 78668 sa, vaan 30-60° ja mieluiten noin 45° kulmassa. Joka tapauksessa kannattimet tulee sijoittaa siten, että ne muodostavat esteitä puhalluskaasujen poistumiselle, jolloin kaasu-virtaukset joutuvat haarautumaan useisiin ristikkäin meneviin kanaviin ja jäähdyttämään mahdollisimman tasaisesti lasilevyn reunan.
Kannattimissa tulee olla riittävän laaja asetuspinta, jotta ne tukevat lasilevyä ja jotta ne voidaan sovittaa sellaiselle etäisyydelle, että puhalluskaasu pääsee kunnolla poistumaan. Hyviä tuloksia saadaan erityisesti silloin, kun kan-nattimien väliin jäävien tilojen pinta-ala on yhtä suuri tai 4 kertaa suurempi kuin kannattimien asetuspinta-ala.
Keksinnön eräs hyväksi todettu suoritusmuoto selitetään seu-raavassa yksityiskohtaisesti kuvioiden avulla, jotka esittävät : - kuvio 1: perspektiivikuvana kehystä asennettuna liikku vaan vaunuun, - kuvio 2: leikkauskuvaa viivan II-II kohdalta kuviossa 1 esitetystä kehyksestä, - kuvio 3: yläkuvaa suuremmassa mittakaavassa sektorista III kuviossa 1 esitetystä kehyksestä, - kuvio 4: kuviossa 3 esitettyä kehystä leikkauksena viivan IV-IV kohdalta.
Tunnettuja kehyksiä käytetään tavallisesti kuperrettujen lasilevyjen siirtämiseen suoraan kuperruslaitteelta karkai-sulaitteeseen, joka sellaisenaan käsittää kaksi puhalluslaa-tikkoa, joissa on lasilevyyn suunnattuja suuttimia tai aukkoja ja joissa lasilevy saadaan nopeasti jäähtymään karkaisun lopussa. Kehys 1 on esimerkiksi kiinnitetty jollakin sopivalla tavalla siirtovaunuun 2. Viimeksi mainittu on varustettu pyörillä 3, joilla sitä voidaan siirtää kiskoilla 4, jotka liittävät kuperrusaseman karkaisuasemaan. Tässä esittämättä jätetyillä ohjauslaitteilla siirtovaunu 2 ohja- 5 78668 taan kuperrusasemasta karkaisuasemaan ja sieltä purkausase-maan, jossa karkaistu lasilevy poistetaan kehyksestä 1.
Kehystä 1 voidaan käyttää etukäteen kuperruspuristimen tai minkä tahansa muun laitteen avulla kuperrettujen lasilevyjen kuormaamiseen. Sitä voidaan itseään käyttää myös kuper-rusmuottina, jolloin lasilevy nostetaan kehyksineen 1 ja puristetaan kehyksen 1 muotoa vastaavaa kuperruspintaa vasten tai kuumennetaan kuperruslämpötilaansa vielä tasaisena ja päästetään sitten (vaakasuorassa asennossa) kehykselle 1 sopivalta korkeudelta. Viimeksi mainittu kuperrusmenetelmä on kuten edellisetkin hyvin tunnettu ja yleisesti käytetty.
Lopuksi kehystä 1 voidaan vielä käyttää lasilevyjen 6 siirtämiseen läpi koko niiden radan kuumennus- ja kuperrusuu-nien ja niihin liittyvän karkaisuaseman läpi. Toisin sanoen keksinnön mukaista kehystä voidaan käyttää sovelletusta kuperrusmenetelmästä riippumatta ja se käy vielä tasaisten lasilevyjenkin karkaisuun.
Kehys 1 voidaan valmistaa yhdestä kappaleesta tai se voi koostua useista suljetun renkaan muotoon kootuista segmenteistä. Kysymys on vankasta, suhteellisen massiivisesta rakennelmasta, jotta vaara kehyksen muodon muuttumisesta lämmön tai mekaanisten rasitusten vaikutuksesta saadaan pienenemään, jollei sitten kokonaan vältetyksi.
Kehyksen 1 rakentamiseen käytetyn materiaalin tulee soveltua tarkkaan työstämiseen tavanomaisilla työkaluilla, jotta kannatuspinta saadaan muodoltaan hyvin tarkasti halutun muotoiseksi. Lisäksi kehyksen eräissä erityiskäytöissä tämän materiaalin tulee johtaa lämpöä suhteellisen heikosti, sillä hyvin lämpöä johtavien aineiden yhteydessä saattaa syntyä vaikeuksia, kun voimakkaasti kuumennettu lasilevy asetetaan kehykselle, jonka lämpötila on suhteellisen matala. Sopivia ovat siten keraamiset aineet, joita voidaan työstää työstökoneilla, samoin kuin erikoisrauta- tai teräslejeerin- 6 78668 git, joiden lämmönjohtokyky on vähäinen ja diffuusiokerroin pieni, kuten tulenkestävä teräs Fluginox N42 (tavaramerkki ).
Kehyksen 1 yläpinnalle on sovitettu säännölliseen ja tiheään järjestykseen paljon kannattimia 8, jotka suuntautuvat pystysuoraan ylöspäin ja joiden yläpinnat muodostavat yhdessä lasilevyn 6 reunuksen asetuspinnan. Useimmiten riittää, että lasilevy 6 lepää kannattimilla 8 vain yhdellä reunuksellaan, noin 10-15 mm:n leveydeltä A. Kehyksen 1 kantavan osan, jonka muodostavat kaikki kannattimet 8, leveys B on sopivalla tavalla hieman suurempi kuin lasilevyn kattama leveys A. Kannattimien 8 korkeus H on 2-10 mm ja kannatti-mien väleihin muodostuu kanavaverkosto, jonka kautta jäähdy-tysilma, joka suunnataan lasilevyn alapintaan ja joka tulee alalaatikon 12 puhallussuuttimista 11, kuten on esitetty erityisesti kuviossa 2, pääsee poistumaan.
Kuten kuvioista 3 ja 4 yksityiskohtaisesti näkyy, lasilevyn reunojen jäähdyttämiseksi mahdollisimman tasaisesti asetus-alueelta kannattimien 8 rivit R ja S on sovitettu toinen toisensa taakse ilmavirran suuntaan (nuoli F) ja lisäksi ne on sijoiteltu siten, että jokainen rivin S kannatin 8 on rivin R kahden kannattimen välisen tyhjän tilan jatkeena. Tällä tavoin poistuessaan nuolen F suuntaan alkuperäistä säteensuuntaista virtaussuuntaa noudattaen ilma kohtaa esteitä, jotka pakottavat sen virtaamaan kanavaverkoston läpi kanavissa 14, 15, jotka risteävät suorassa kulmassa, jolloin jokaiseen haaraan tulee jatkuvasti ilmaa. Kanavat 14, 15 menevät noin 45° kulmassa kehyksen vastaavaan sektioon nähden.
Hyviä tuloksia saadaan, kun kannattimien korkeus H on 3-6 mm ja jokseenkin neliömäinen poikkileikkaus-ala noin 2-10 mm^ ja mieluiten 3-6 mm^ eli esimerkiksi sivu L on noin 2 mm, kun vuorostaan kannattimien välisten kanavien 14, 15 leveys M on samoin noin 2 mm. Tällä tavoin saadaan aikaan 7 78668 virtauskanavaverkosto, jossa kannattimien kattama tilavuus on yhteensä 1/3 virtauskanavien tilavuudesta. Näin saadaan samalla riittävän laaja asetuspinta lasilevyä varten ja poikkipinta-alaltaan riittävän suuret virtauskanavat puhal-luskaasujen hyvää poistumista varten.
Kuten jo mainittiin, sopivia kehyksen rakennusaineita ovat tavanomaisilla työstökoneilla työstettävät keraamiset ja me-talliyhdisteet. Kanavat 14, 15 tehdään esimerkiksi jyrsimällä jollakin sopivalla jyrsimellä.
Jos kehystä käytetään menetelmässä, jossa kuperruslämpöti-laansa kuumennettu lasilevy saatetaan kosketukseen kehyksen kanssa, jonka lämpötila on suhteellisen alhainen, on valittava sopiva aine, jonka lämmönjohtokyky on vähäinen, jolloin lasilevy ei pääse jäähtymään liian voimakkaasti joutuessaan kosketukseen kehyksen kanssa, sillä tällainen jäähtyminen saattaisi aiheuttaa lasilevyn särkymisen. Jos valitun aineen lämmönjohtokyky on suhteellisen suuri, on suositeltavaa varustaa kannattimien asetuspinta keraamisella päällysteellä, joka tehdään esimerkiksi tunnetulla plasmasu-mutussuuttimellä. Eräänä toisena ratkaisuna on valita koko kehyksen valmistusaineeksi sellainen metalliyhdiste, jolla on suhteellisen vähäinen lämmönjohtokyky, kuten esimerkiksi jokin erikoisteräslejeerinki, tai jokin sopiva keraaminen yhdiste. Lopuksi vielä on mahdollista käyttää myös kannat-timina keraamisia tappeja, jotka pannaan metallikehysrun-koon tehtyihin reikiin.

Claims (10)

  1. 78668
  2. 1. Karkaisu- tai muokkauslämpötilaansa kuumennetun ja karkaieupuhallukeen aikana vaakasuorassa asennossa olevan lasilevyn (6) tukikehys (1), jonka muoto sopii lasilevyn ääriviivoihin ja muotoon ja jonka yläpintaan on sovitettu kannat-timia (8), jotka kannattavat lasilevyn reunoja ja joiden väliin muodostuu lasilevyn alapintaan suunnatun puhallusilman poistokanavia <14, 15), tunnettu siitä, että kehyksen <1) ainakin yhdelle valitulle alueelle säteen suunnassa katsottuna on sovitettu useita rivejä kannattamia <8>, jotka toimivat lasilevyn tukena, ja että näiden kannattimien välissä sijaitsevat poistokanavat <14, 15) ovat ristikkäin muodostaen yhtenäisen verkoston.
  3. 2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen kehys, tunnettu siitä että kannattimet <8) on sovitettu peräkkäisiin riveihin toinen toisensa taakse säteen suunnassa katsottuna.
  4. 3. Patenttivaatimuksen 1 mukainen kehys, tunnettu siitä että kannattimet <8) on sovitettu peräkkäisiin riveihin <R, S), jotka ovat toisiinsa nähden siirretyt, niin että säteen suuntaisesti meneviä poietumiskanavia ei pääse muodostumaan.
  5. 4. Patenttivaatimuksen 3 mukainen kehys, tunnettu siitä että poistumiskanavat <14, 15) menevät yhtenäisenä verkkona o noin 30-60 kehyksen tangentin suuntaan tai mainitun kehyksen poikkipinnan suuntaan nähden.
  6. 5. Jonkin patenttivaatimuksista 1-4 mukainen kehys, tunnettu siitä, että kannattimissa <8) on tasainen tai 2 2 jokseenkin tasainen, 2-10 mm :n ja mieluiten 3-6 mm :n suuruinen asetuspinta.
  7. 6. Jonkin patenttivaatimuksista 1-5 mukainen kehys, tunnettu siitä, että kannattimien <8) muodostaman koko-naiaaaetuspinnan suhde verkoston muodostavien poiatumia-kanavien pinta-alaan on 1/1 - 1/4. 78668
  8. 7. Jonkin patenttivaatimuksista 1-6 mukainen kehys, tunnettu siitä, että kannattimien (Θ) korkeus on 2-6 mm. Θ. Jonkin patenttivaatimuksista 1-7 mukainen kehys, tunnettu siitä, että ainakin tukikehyksen kannattimet (Θ) ovat ainetta, jonka lämmönjohtokyky on suhteellisen alhainen ja diffuusiokerroin pieni.
  9. 9. Jonkin patenttivaatimuksen 1-5 mukainen kehys, tunnettu siitä, että kehys, kannattimet (8) mukaanluettuina, on tehty metallista, jonka lämmönjohtokyky on suhteellisen korkea, ja että kannattimien (6) asetuspinta (9) on päällystetty jollakin aineella, jonka lämmönjohtokyky on suhteellisen alhainen.
  10. 10. Patenttivaatimuksen 9 mukainen kehys, tunnettu siitä että kannattimet (6) on varustettu keraamisella päällysteellä.
FI854222A 1984-10-29 1985-10-28 Stoedram foer en glasskiva, avsedd att anvaendas under haerdningen. FI78668C (fi)

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
FR8416482 1984-10-29
FR8416482A FR2572388B1 (fr) 1984-10-29 1984-10-29 Cadre de soutien d'une feuille de verre pendant la trempe

Publications (4)

Publication Number Publication Date
FI854222A0 FI854222A0 (fi) 1985-10-28
FI854222L FI854222L (fi) 1986-04-30
FI78668B FI78668B (fi) 1989-05-31
FI78668C true FI78668C (fi) 1989-09-11

Family

ID=9309067

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI854222A FI78668C (fi) 1984-10-29 1985-10-28 Stoedram foer en glasskiva, avsedd att anvaendas under haerdningen.

Country Status (7)

Country Link
US (1) US4661142A (fi)
EP (1) EP0186529B1 (fi)
JP (1) JPH0699161B2 (fi)
AT (1) ATE31712T1 (fi)
DE (2) DE3536783A1 (fi)
FI (1) FI78668C (fi)
FR (1) FR2572388B1 (fi)

Families Citing this family (17)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
DE3721306C1 (en) * 1987-06-27 1989-01-26 Flachglas Ag Support ring for a hot glass pane during thermal prestressing
FR2642417B1 (fr) * 1988-12-21 1993-10-15 Saint Gobain Vitrage Cadre de soutien d'une feuille de verre
DE3923564C1 (fi) * 1989-07-17 1991-01-17 Riedhammer Gmbh Und Co Kg, 8500 Nuernberg, De
DE3927928A1 (de) * 1989-08-24 1991-02-28 Gutehoffnungshuette Man Luftkuehlsystem fuer in einem tragring gelagerte metallurgische gefaesse
FR2677015B1 (fr) * 1991-05-30 1993-08-13 Saint Gobain Vitrage Int Revetement pour moules annulaires de bombage/trempe.
US5385786A (en) * 1993-02-09 1995-01-31 Glasstech, Inc. Apparatus and method for controlling stresses in laminated automotive glass
DE4325076A1 (de) * 1993-07-19 1995-01-26 Faba Autoglas Technik Gmbh & C Tragelement für eine erhitzte Glasscheibe
US5383950A (en) * 1993-10-04 1995-01-24 Ford Motor Company Apparatus for supporting a glass sheet during a tempering process
US5679124A (en) * 1995-08-02 1997-10-21 Glasstech, Inc. Cooling ring assembly for controlling stresses in a formed glass sheet
DE19547935C1 (de) * 1995-12-22 1997-03-20 Sekurit Saint Gobain Deutsch Verfahren zum Biegen und/oder Vorspannen von Glasscheiben und Formring zur Durchführung des Verfahrens
FR2768142B1 (fr) * 1997-09-11 1999-11-05 Saint Gobain Vitrage Dispositif de refroidissement de feuilles de verre bombees
DE19746558C1 (de) * 1997-10-22 1999-03-04 Sekurit Saint Gobain Deutsch Verfahren und Formring zum Biegen und Vorspannen von Glasscheiben
JP3681312B2 (ja) 1999-08-16 2005-08-10 セントラル硝子株式会社 ガラス板成形用支持枠
FR2942793B1 (fr) * 2009-03-05 2012-03-23 Saint Gobain Formage d'un vitrage comprenant une ouverture
EP2944617A4 (en) * 2013-01-11 2016-08-17 Asahi Glass Co Ltd METHOD OF MANUFACTURING AND PRODUCING HARDENED GLASS
US10336643B2 (en) 2014-08-01 2019-07-02 Corning Incorporated Glass shaping apparatus and methods
PL3583078T3 (pl) * 2017-02-20 2021-03-08 Saint-Gobain Glass France Rama naprężająca do termicznego naprężania szyb szklanych

Family Cites Families (6)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US2032008A (en) * 1934-10-13 1936-02-25 Pittsburgh Plate Glass Co Apparatus for case hardening glass
GB505189A (en) * 1937-11-05 1939-05-05 Manufacturers Des Glaces Et Pr Improvements in and relating to apparatus for chilling glass for tempering
US3741743A (en) * 1972-07-31 1973-06-26 S Seymour Glass sheet shaping frame
US3973943A (en) * 1975-03-12 1976-08-10 Ppg Industries, Inc. Apparatus for supporting shaped glass sheets for tempering
JPS5935539Y2 (ja) * 1980-03-12 1984-10-01 セントラル硝子株式会社 硝子板彎曲装置
JPS593939A (ja) * 1982-06-29 1984-01-10 Marine Instr Co Ltd ワイヤボンダ−におけるル−プ高さの制御方法

Also Published As

Publication number Publication date
JPS61106431A (ja) 1986-05-24
FI854222L (fi) 1986-04-30
ATE31712T1 (de) 1988-01-15
DE3536783C2 (fi) 1987-05-07
DE3561311D1 (en) 1988-02-11
EP0186529A1 (fr) 1986-07-02
FR2572388B1 (fr) 1986-12-26
FI78668B (fi) 1989-05-31
FI854222A0 (fi) 1985-10-28
EP0186529B1 (fr) 1988-01-07
US4661142A (en) 1987-04-28
JPH0699161B2 (ja) 1994-12-07
FR2572388A1 (fr) 1986-05-02
DE3536783A1 (de) 1986-04-30

Similar Documents

Publication Publication Date Title
FI78668C (fi) Stoedram foer en glasskiva, avsedd att anvaendas under haerdningen.
FI74268C (fi) Foerfarande foer transport av till sin deformeringstemperatur upphettade glasskivor i horisontellt laege pao roterande rullar och anordning foer utfoerande av foerfarandet.
US4737182A (en) Glass sheet press support and alignment systems
US20030177790A1 (en) Method and device for storing and transporting flat glass in a contactless manner
KR900004120B1 (ko) 글라스 시이트(Glass sheet)성형 강화용 링 모울드 유니트(Ring mold unit)
US3332759A (en) Method of and apparatus for manufacturing glass sheets on a gas support bed
FI82027B (fi) Anordning foer formning av glasskivor.
FI79083B (fi) Foerfarande och anordning foer att boeja glasskivor i horisontalt laege.
US5053069A (en) Process and device for bending and tempering by contact
IE47093B1 (en) Improvements in or relating to toughened glass sheets and method for their production
CN109952276B (zh) 存在辐射反骨架的玻璃的重力弯曲
PL177000B1 (pl) Piec do gięcia płyt szklanych oraz sposób gięcia płyt szklanych
NL8200216A (nl) Inrichting voor het transporteren van verhit materiaal.
US3375093A (en) Method and apparatus for curving glass sheets or the like on a gas support bed
KR100692936B1 (ko) 유리 시트용 굽힘 가공 장치 및 유리 시트의 굽힘 가공 방법
EP0000268B1 (en) Method for thermally toughening glass sheets, in particular to be used as motor vehicle side or rear windows
FI60545C (fi) Anordning foer boejning och temperering av glasskivor medels differentialavkylning
IE47521B1 (en) Improvements in or relating to toughening galss sheets
KR102342004B1 (ko) 유리판들의 열 프리스트레싱 (thermal prestressing)을 위한 블로어 박스 (blower box)
KR20010024524A (ko) 유리판을 굽히고 뜨임 처리하는 방법 및 장치
CZ284274B6 (cs) Zařízení pro kontaktní tvrzení skleněného plošného dílce
KR930002637B1 (ko) 템퍼링중유리판을지지하기위한프레임
KR20200035081A (ko) 판유리를 벤딩하기 위한 방법 및 장치
US3526491A (en) Apparatus for conveying and shaping glass on a fluid support bed
JPS6362459B2 (fi)

Legal Events

Date Code Title Description
MM Patent lapsed

Owner name: SAINT-GOBAIN VITRAGE