FI77336C - Optisk process och anordning foer bestaemning av dimansionen av ett en relativ roerelse utfoerande stycke, framfoerallt en slant i en betalningsanordning. - Google Patents

Optisk process och anordning foer bestaemning av dimansionen av ett en relativ roerelse utfoerande stycke, framfoerallt en slant i en betalningsanordning. Download PDF

Info

Publication number
FI77336C
FI77336C FI840509A FI840509A FI77336C FI 77336 C FI77336 C FI 77336C FI 840509 A FI840509 A FI 840509A FI 840509 A FI840509 A FI 840509A FI 77336 C FI77336 C FI 77336C
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
piece
coin
cells
path
diameter
Prior art date
Application number
FI840509A
Other languages
English (en)
Swedish (sv)
Other versions
FI840509A0 (fi
FI840509A (fi
FI77336B (fi
Inventor
Christian Sellier
Original Assignee
Mecelec Sa
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Family has litigation
First worldwide family litigation filed litigation Critical https://patents.darts-ip.com/?family=9285941&utm_source=google_patent&utm_medium=platform_link&utm_campaign=public_patent_search&patent=FI77336(C) "Global patent litigation dataset” by Darts-ip is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.
Application filed by Mecelec Sa filed Critical Mecelec Sa
Publication of FI840509A0 publication Critical patent/FI840509A0/fi
Publication of FI840509A publication Critical patent/FI840509A/fi
Application granted granted Critical
Publication of FI77336B publication Critical patent/FI77336B/fi
Publication of FI77336C publication Critical patent/FI77336C/fi

Links

Classifications

    • GPHYSICS
    • G07CHECKING-DEVICES
    • G07DHANDLING OF COINS OR VALUABLE PAPERS, e.g. TESTING, SORTING BY DENOMINATIONS, COUNTING, DISPENSING, CHANGING OR DEPOSITING
    • G07D5/00Testing specially adapted to determine the identity or genuineness of coins, e.g. for segregating coins which are unacceptable or alien to a currency
    • G07D5/02Testing the dimensions, e.g. thickness, diameter; Testing the deformation

Landscapes

  • Physics & Mathematics (AREA)
  • General Physics & Mathematics (AREA)
  • Testing Of Coins (AREA)
  • Length Measuring Devices By Optical Means (AREA)

Description

1 77336
Optinen menetelmä ja laite suhteellista liikettä suorittavan kappaleen, etenkin rahastuslaitteessa olevan kolikon, dimension määräämiseksi - Optisk process och anordning for bestäm-ning av dimensionen av ett en relativ rörelse utförande stycke, framförallt en slant i en betalningsanordning
Esillä oleva keksintö liittyy patenttivaatimuksen 1 johdanto-osan mukaiseen menetelmään ja patenttivaatimuksen 3 johdanto-osan mukaiseen laitteeseen, laitteen suhteen liikkuvan kappaleen dimensioiden määräämiseen tai tarkastamiseen, erityisesti rahastuslaitteeseen, kuten myyntiautomaattiin asetettujen kolikoiden tapauksessa.
Tällaisten laitteiden on tunnetusti lajiteltava vastaanottamansa kolikot ensinnäkin niiden kolikoiden, jotka eivät vastaa sitä, mitä laitteen käyttäjän olisi ollut annettava (kolikoiden, joiden arvo eroaa vaadittavasta, väärennettyjen kolikoiden tai rahakkeiden jne.), erottamiseksi ja palauttamiseksi sekä myös joissakin tapauksissa tunnistamaan usean tyyppisiä kolikoita, joita voidaan vastaanottaa, kunnes niiden yksityisten arvojen kokonaisarvo edustaa laitteen toiminnan edellyttämää summaa. Tämän vuoksi on suunniteltu erilaisia laitteita, jotka suorittavat tämän lajittelun automaattisesti ( ja joihin liittyy usein toisia laitteita kolikon sisältämän metallin tutkimiseksi).
Tunnetussa laitteessa tarkasteltava kolikko saatetaan pyörimään kourussa, jossa on erittäin vähän kallistettu seinämä, jota vastaan kolikko liukuu vierien rataa pitkin, jossa on poikkileikkauksena tarkasteltuna joukko seinämää kohti laskeutuvia portaita, jolloin kolikko johdetaan oleellisesti pystysuuntaisten sopivasti valaistujen valokennojen rivin ohi. Kennot havaitsevat siten kolikon halkaisijan ja porras-tason, jolla kolikko vierii. Laittessa on suhteellisen monia kennoja ja sen tarkkuutta rajoittavat rivissä olevien 2 77336 kennojen välimatkat sekä radan ja portaiden hienous.
Esillä olevan keksinnön tarkoituksena on saada aikaan erityisen yksinkertainen optinen prosessi, jossa tarvitaan vain vähän kennoja ja jonka ansiosta kyseessä olevan tyyppiseen laitteeseen asetetun kolikon halkaisija ja paksuus voidaan määrätä ja/tai tarkastaa erittäin suurella tarkkuudella. On kuitenkin selvää, että keksintöä voidaan soveltaa kaikissa tapauksissa, joissa esiintyy samanlaisia ongelmia.
Keksinnön mukaiselle menetelmälle on tunnusomaista se, että menetelmässä käytetään rataa, jonka poikkileikkaus on uran muotoinen, jonka ensimmäinen sivu on kappaleen tason suuntainen ja jonka toisen sivun yleinen profiili muodostaa määrätyn kulman ensimmäisen sivun kanssa, apuvalokennoa, joka on sijoitettu kappaleen kulkutielle kahden pääkennon väliin yhtä etäälle niistä, sijoitettuna tasolle, joka eroaa mainittujen pääkennojen tasosta, ja että tämän apukennon lähtösignaaleis-ta johdetaan signaali, joka edustaa kappaleen halkaisijaa kappaleen määrätyllä uraan tunkeutumisen syvyydellä kappaleen paksuuden funktiona.
Keksinnön mukaiselle laitteelle on tunnusomaista se, että rata on poikkileikkaukseltaan uran muotoinen, jonka ensimmäinen sivu on kappaleen tason suuntainen ja jonka toisen sivun olennaisesti suoraviivainen profiili muodostaa määrätyn kulman ensimmäisen sivun kanssa, samalla kun kappaleen kulkutielle on sijoitettu apuvalokenno kahden pääkennon välissä yhtä etäällä niistä ja tasolla joka eroaa mainittujen pääkennojen tasosta, käsittelyelimet, jotka on lisäksi tarkoitettu tuottamaan apukennon lähtösignaaleista signaali, joka edustaa kappaleen halkaisijaa kappaleen määrätyllä uraan tunkeutumisen syvyydellä kappaleen paksuuden funktiona.
Keksintö voidaan ymmärtää paremmin lukemalla seuraava selitys oheiseen piirustukseen liittyen, jossa: 3 77336
Kuvio 1 on kaaviollinen sivukuvanto, joka esittää kolikkoa, joka vierii radalle siten, että se kulkee kahden peräkkäisen samalla tasolla oelvan sähköisen kennon edestä.
Kuvio 2 on kuviota 1 vastaava pääl1yskuvanto.
Kuvio 3 on graafinen esitys kahden kennon 1 ähtösignaaleista tapauksessa, jossa kolikko liikkuu vakionopeudella.
Kuvio Λ on kuvion 3 kaltainen kuvanto, joka kuitenkin vastaa tapausta, jossa kolikon liike on tasaisesti ki i ht y vä .
Kuvio 5 on leikkaus, joka esittää kaaviollisesti kolikkoa, joka vierii pystysuorasta sivusta ja vinosta sivusta muodostuvassa urassa.
Kuvio 6 on kaaviollinen kuvanto, joka esittää kuvion 5 kolikkoa hieman ennen kuin se kulkee kolmen kahdelle eri tasolle sijoitetun kennon edestä kolikon halkaisijan ja paksuuden tunnistamiseksi.
Kuviot 7 ja 8 ovat kuvion 5 kaltaisia kuvantoja, jotka vastaavat eri paksuisia kolikoita.
Kuvio 9 on graafinen esitys kuvion 6 kolmen kennon lähtö-signaaleista.
Kuvio 10 esittää, kuinka kolikon halkaisija voidaan laskea näiden kolmen kennon antamien vasteiden funktiona.
4 77336
Kuvio 11 on leikkaus, joka esittää kuvioissa 5 ja 6 kaaviollisesta esitetyn laitteen erästä mahdollista käytännön toteutusta.
Piirustuksen kaavioissa 1 ja 2 viitenumero 1 tarkoittaa pystytasossa olevaa kolikkoa, jonka halkaisija on d ja joka vierii vakionopeudella pinnalla tai radalla 2 seuraten suoraviivaista tietä X-X' kolikon ohjauksen pitäessä sen edellä mainitussa tasossa ja etenemisen ollessa aikaansaatu elimillä, joita ei ole esitetty mutta jotka ovat helposti ajateltavissa. Kolikko kulkee siten valosähköisen kennon 3a ja sitä valaisevan valolähteen 4a välistä.
Kennojen lähtö saa siten kuviossa 3 esitetyn käyrämuodon ABCDEF. Aika t, vastaa kolikon etureunan havaitsemista la ja aika t^a sen takareunan havaitsemista. Jos kolikon vakiosiirtymisnopeus v tunnetaan, lauseke vastaa kolikon segmentin tai jänteen PQ pituutta, jonka kolikon pyöreän ääriviivan ja vaakatason Y-Y', jossa kenno 3a on, leikkaus määräävät. Jos tätä pituutta merkitään kirjaimella 1 ja jos h tarkoittaa tasojen X-X' ja Y-Y' välistä pystysuoraa etäisyyttä, voidaan helposti todeta, että kolikon 1 halkaisija d saadaan lausekkeesta (1 +4h )/8h.
Käytännössä kolikon 1 siirtymisnopeus v ei ole tunnettu parametri. Sen määräämiseksi käytetään apuv alokennoa 3b, joka myös on tasossa Y-Y' mutta tietyn etäisyyden päässä kennosta 3a. Tämän kennon antama kolikon ohituksen vaste on osoitettu viivalla A'B'C'D'E'F1 kuviossa 3. On selvää, että aikasiirtymä t^-t^a edustaa etsittyä nopeutta ja että jos kennoja 3a ja 3b erottavaa etäisyyttä merkitään kirjaimella m, voidaan kirjoittaa: v = m/( ib-*1 la ^ *
Edellä olevasta seuraa, että jos kennojen 3a ja 3b signaalit tai lähdöt lähetetään sopivasti ohjelmoituun mikrotietokoneeseen , se voi : - joko laskea kolikon 1 halkaisijan d tarkkuudella, joka riippuu vain kennojen havaintotarkkuudesta, 5 77336 - tai ainakin verrata segmentin PQ arvoa yhteen tai useampaan muistiinsa tallennettuun arvoon sen ratkaisemiseksi, onko kolikko 1 hyväksyttävä tai hylättävä ja ensiksi mainitussa tapauksessa todetun arvon ilmaisun lähettämiseksi asianomaiselle summaimelle, mikä on tehtävä laitteessa, joka edellyttää toimiakseen useiden kolikoiden antamista pe räkk äi n.
Edellä on kuitenkin oletettu, että kolikko 1 on liikkunut vakionopeudella. Käytännössä tämä pitää harvoin paikkansa. Itse asiassa siirtymä saadaan aikaan painovoiman avulla kallistamalla sopivasti pinnalla 2 olevaa kulkutietä X-X' (ja luonnollisesti kallistamalla vastaavasti tasoa Y-Y', jossa kennot ovat). Tästä seuraa, että kolikoiden liike pyrkii tapahtumaan vakiokiihtyvyydellä, jolloin C'D' on hieman lyhyempi kuin CD, kuten kuviossa 4 on esitetty. Tämä virhelähde voidaan kuitenkin helposti eliminoida käyttämällä käsitettä keskinopeus, joka pätee tasaisesti kiihtyvän liikkeen tapauksessa ja jonka mukaan kahden määrätyn ajanhetken välillä kuljettu matka on yhtä suuri kuin viimeksi mainittujen ajanhetkien välinen aika kerrottuna ajanhetkinä vallitsevien hetkellisten nopeuksien keskiarvolla. Kyseessä olevassa tapauksessa nopeus on ensimmäisen kennon editse kuljettaessa yhtä suuri kuin m/(t— t) ja toisen kennon edessä m/(^2b“^2a^’ Mikroprosessori 5 voidaan helposti ohjelmoida laskemaan näiden kahden keskiarvo ja käyttämään sitä kolikon halkaisijan määräämiseksi. Kennot 3a ja 3b suorittavat tällöin saman toiminnan.
Edellä olevassa selityksessä on kuitenkin jätetty huomiottta eräs kolikoiden lajittelutoiminnassa tärkeä tekijä eli kolikoiden paksuus.
Paksuuden määräämistä varten kolikkoa 1 ei panna vierimään tasaisella pinnalla tai radalla vaan suoraviivaisessa urassa, joka muodostuu (kuviot 6-8) pystysuorasta sivusta 6 77336 6 ja kaltevasta sivusta 7. Kolikon vierintätien X-X' (kuvio 5) korkeus p uran pohjasta on suoraan verrannollinen kolikon paksuuteen. Ohuemman kolikon 1' (kuvio 7) tapauksessa kyseessä oleva tie sijaitsee alempana, kun taas paksumman kolikon 1" tapauksessa (kuvio Θ) tie on korkeammalla.
Uran pituuden varrelle on sijoitettu lisäksi kolmas valosähköinen kenno 3c, joka sijaitsee vaakatasossa 1-1', joka eroaa kennojen 3a ja 3b tasosta Y - Y'. tarkoittaa tämän tason korkeutta kolikon 1 vierintätiestä X-X' ja tason Y - Y' korkeus on tässä merkitty kirjaimella hr
Myös tämä kenno reagqi kolikon 1 ohikulkuun lähettämällä vastaavat signaalit mikrotietokoneeseen 5. Kuvio 9 esittää havainnollistamista varten tietokoneen siten vastaanottaman kolmen signaalin kulkua eli ensimmäisen kennon 3a signaalia ABCDEF, toisen kennon 3b signaalia A'B'C'D'E'F' ja kolmannen kennon 3c signaalia A"B"C"D"E"F", kun kolme kennoa on oletettu sijoitetuiksi korkeussuunnassa kuviossa 6 esitetyllä tavalla. Kennojen 3a ja 3b mitatessa kolikon nopeuden kyseinen kolmas kenno 3c puolestaan mahdollistaa segmentin tai jänteen RS mittaamisen tämän nopeuden funktiona.
Jos kolikko 1 vierii oikein sille tarkoitetulla tiellä X-X', mikrotietokoneen on johdettava kennon 3c signaaleista halkaisija, joka on täsmälleen yhtä suuri kuin kennoista 3a ja 3b vastaanotetuista signaaleista laskettu. Jos näin ei ole, kolikko kulkee tien X-X' ala- tai yläpuolella sijaitsevaa jotakin muuta tietä pitkin eikä kolikolla siten ole vaadittua paksuutta.
Oikeaa toimintaa varten kolikon mahdollinen kiihtyminen sen kulkiessa kennojen editse on luonnollisesti myös tässä otettava huomioon. Tämä voidaan tehdä helposti sijoittamalla kenno 3c pituussuunnassa kennojen 3a ja 3b väliin ja yhtä etäälle niistä. Kenno 3c on tällöin 77336 vyöhykkeellä, jossa kolikon hetkellinen nopeus on yhtä suuri kuin sen keskinopeus kahden ensimmäisen kennon välillä .
On myös huomattava, että kuvion 6 yhteydessä selitetty laite voi toimia oikein myös, kun taso Y = V' kulkee oleellisesti kolikon 0 keskipisteen kautta. Itse asiassa, vaikka tässä tapauksessa pienet vaihtelut kolikon tunkeutu-missyvyydessä uraan 6-7 eivät vaikuta lähes ollenkaan kennoihin 3a ja 3b, kolmanteen kennoon 3c, joka sijaitsee selvästi eri tasolla, kohdistuu riittävä vaikutus, joka mahdollistaa kyseessä olevan kolikon tunnistamisen.
Tarkasteltaessa edelleen kuviota 6 voidaan lisäksi havaita, että jos kolikon nopeus voidaan katsoa vakiosuuruiseksi ja tunnetuksi, kenno 3b voidaan jättää pois kennon 3c riittäessä jänteen PQ pituuden määräämiseen.
Jos yksinkertaisesti halutaan poistaa määrättyä mallia vastaamattomat kolikot, tällöin riittää kyseisillä tasoilla Y — Y * ja Z-Z' määrättyjen halkaisjo iden yhtäsuuruuden tai erisuuruuden toteaminen. Jos kuten tiettyjen lippuauto-maattien tapauksessa, kyseisen laitteiston on toimiakseen onnistuttava vastaanottamaan peräkkäin useita erilaisia kolikoita, tällöin laite voi lähettää mikrotietokoneelle 5 mittaamiensa segmenttien PQ ja RS pituuden osoittavat signaalit. Mikrotietokone vertaa näitä tietoja muistiinsa tallennettuihin ja päättää, voidaanko kolikko hyväksyä vai ei. Kielteisessä tapauksessa mikrotietokone hylkää kolikon ja myönteisessä tapauksessa mikrotietokon lähettää kolikon arvon määrän sopivalle summaimelle, joka on sovitettu Hipaisemaan rahastuslaitteen, kun vaadittu kokonaissumma on saavutettu.
Kuitenkin myös kolikoiden todellinen halkaisija saatetaan haluta tietää riippumatta niiden vierintätien suuremmasta tai pienemmästä korkeustasosta urassa 6-7.
77336
Kuvio 10 osoittaa, että kolikkoa 1 (tai 1’ tai 1", kuviot 7 ja 8) edustavan ympyrän halkaisija on täysin mahdollista laskea kennoista vastaanotetuista signaaleista tarvitsematta ottaa huomioon kyseessä olevan kolikon vierintätien korkeutta. Itse asiassa, jos 1^ tarkoittaa kennojen 3a ja 3b mittaamaa jänteen PQ pituutta ja 1^ tarkoittaa kolmannen kennon 3c määräämää jänteen RS pituutta, voidaan helposti havaita, että neljä pistettä PQRS, mikäli ne ysigoitetaa n symmetrisesti pystyakselin suhteen huolehtien siitä, että ne ovat etäisyyden hj-l·^ päässä toisistaan vaakatasoissa Y-Y' ja Z-Z', määräävät selvästi yksikäsitteisen ympyränkehän, jonka halkaisija voidaan laskea, kun 1^, 1^, h^, ovat tunnettuja. Jotta esillä olevaa selitystä ei tehtäisi tarpeettoman monimutkaiseksi, tätä laskua, johon ei sisälly merkittäviä vaikeuksia, ei selitetä yksityiskohtaisesti. Voidaan vain todeta, että lasku voi perustua erikoisesti viiston jänteen QS ja sen pystyakselin U-U' leikkauspisteessä T leikkaavan jatkeen muodostamien kolmioiden ja mainitun akselin U-U' keskipisteestä 0 alkavan normaalin 0V, joka päättyy viiston jänteen QS keskipisteeseen, ja viiston osan VT muodostaman kolmannen kolmion yhdenmuotoisuuteen.
Lasku on mahdollista suorittaa sopivasti ohjelmoidulla mikrotietokoneella. Kun kolikon halkaisija tunnetaan, sen paksuus on haluttaessa helppo laskea määräämällä keskipisteen 0 korkeus toisista segmenteistä PQ ja RS ja lisäämällä siten saatuun arvoon tämän segmentin tason korkeus uran 6-7 pohjalta ja vähentämällä summasta kolikon säde. Etsitty paksuus päätellään tästä tunkeutuma-arvosta.
Kuvio 11 esittää erittäin kaaviollisesti, kuinka keksinnön mukainen laite voidaan toteuttaa käytännössä. Viitenumerolla 8 on osoitettu hieman kalteva seinämä, jota pitkin kolikko liukuu tunnetulla tavalla. Kennot, kuten 3a ja 3b, on asennettu seinämässä 6 oleviin aukkoihin. Tämä seinämä muodostaa alauran pystysuuntaisen sivun 6, jonka uran viisto sivu liittyy toiseen seinämään 9, joka muodostaa *: edellä mainitun seinämän 8 kanssa kanavan, jossa laitteeseen 9 77336 tuodut kolikot pyörivät. Tämä kanava on suljettu päältä kansiliuskalla 10. Vastapäätä kennoja on valonlähettimet, esillä olevassa tapauksessa 4a kennoa 3a varten ja 4c kennoa 3c varten. Nämä valonlähettimet voivat olla loiste-diodeja kennojen ollessa puolestaan valotransistoreja. Kuitenkin myös muun tyyppisiä vastaavia elementtejä voidaan luonnollisesti käyttää, erikoisesti sopivasti kalibroiduilla linsseillä ja himmentimillä varustettuja pienoishehkulamppuja, kun halutaan saavuttaa erittäin suuri tarkkuus.
Myös voidaan käyttää kourun samalla puolella lähettimet ja vastaanottimet sisältäviä (juovakoodin lukijoiden tyyppisiä) laitteita.
Lisäksi on selvää, että edellä oleva selitys on esitetty vain esimerkkinä eikä se millään tavoin rajoita keksinnön piiriä, johon sisältyy selitettyjen toteutuksen yksityiskohtien korvaaminen samanarvoisilla ratkaisuilla. Esimerkiksi ainakin toinen tasoista Y-V' ja 1-1' voi olla kolikon keskipisteen yläpuolella. Kennojen 3a ja 3b välimatkan päässä toisistaan oleva sijainti toistensa suhteen voi va ihde 11a .

Claims (4)

10 77336
1. Menetelmä litteän kappaleen (1), etenkin kolikon, dimensio-ominaisuuksien määräämiseksi tai tarkastamiseksi, joka kappale vierii kaltevalla radalla (6,7) tasaisesti kiihtyvällä nopeudella siten, että se kulkee kahden peräkkäisen normaalisti valaistuna olevan päävalosähkökennon (3a,3b) editse, joiden valaistuksen se ohittaessaan pimentää, kennojen sijaitessa samalla määrätyllä tasolla radan (6,7) yläpuolella siten, että kennoista johdetut signaalit mahdollistavat, kappaleen (1) keskimääräisen nopeuden perusteella, joko kappaleen halkaisijan laskemisen tai tallennettuihin tietoihin vertaamisella sen tarkastamisen, kuuluuko kappale vaadittuun ryhmään vai ei ja mikäli ryhmiä on useampia, mihin ryhmään se kuuluu, tunnettu siitä, että menetelmässä käytetään rataa (6,7), jonka poikkileikkaus on uran muotoinen, jonka ensimmäinen sivu on kappaleen (1) tason suuntainen ja jonka toisen sivun yleinen profiili muodostaa määrätyn kulman ensimmäisen sivun kanssa, apuvalokennoa (3c), joka on sijoitettu kappaleen (1) kulkutielle kahden pääkennon (3a,3b) väliin yhtä etäälle niistä, sijoitettuna tasolle (Z-Z'), joka eroaa mainittujen pääkennojen tasosta (Y-Y')f ja että tämän apukennon lähtösignaaleista johdetaan signaali (RS), joka edustaa kappaleen (1) halkaisijaa kappaleen määrätyllä uraan (6,7) tunkeutumisen syvyydellä kappaleen paksuuden funktiona.
2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että kennojen (3a,3b,3c) signaalit tai vasteet lähetetään mikrotietokoneelle (5), joka laskee kappaleen (1) halkaisijan ja paksuuden.
3. Laite litteän kappaleen (1), etenkin kolikon, dimensio-ominaisuuksien määräämiseksi tai tarkastamiseksi, käsittäen kaltevan radan (6,7) kappaleen (1) vierittämiseksi tasaisesti kiihtyvällä nopeudella, kaksi päävalosähkökennoa (3a,3b) si- li 7 73 3 6 joitettuna tarkoituksenmukaisesti samalle tasolle mainitun radan yläpuolelle, valon lähteiden valaistessa normaalisti mainittuja kennoja, joiden valaistuksen kappale pimentää ohittaessaan, ja elimet kennoista johdettujen signaalien käsittelemiseksi mahdollistaen, kappaleen (1) keskimääräisen nopeuden perusteella, joko kappaleen halkaisijan laskemisen tai tallennettuihin tietoihin vertaamisella sen tarkastamisen, kuuluuko kappale vaadittuun ryhmään vai ei ja mikäli ryhmiä on useampia, mihin ryhmään se kuuluu, tunnettu siitä, että rata (6,7) on poikkileikkaukseltaan uran muotoinen, jonka ensimmäinen sivu (6) on kappaleen (1) tason suuntainen ja jonka toisen sivun (7) olennaisesti suoraviivainen profiili muodostaa määrätyn kulman ensimmäisen sivun (6) kanssa, samalla kun kappaleen (1) kulkutielle on sijoitettu apuvalokenno (3c) kahden pääkennon (3a,3b) välissä yhtä etäällä niistä ja tasolla (Z-Z') joka eroaa mainittujen pää-kennojen tasosta (Y-Y'), käsittelyelimet (5), jotka on lisäksi tarkoitettu tuottamaan apukennon (3c) lähtösignaaleista signaali (RS), joka edustaa kappaleen (1) halkaisijaa kappaleen määrätyllä uraan (6,7) tunkeutumisen syvyydellä kappaleen paksuuden funktiona.
4. Patenttivaatimuksen 3 mukainen laite, tunnettu siitä, että elimien kennojen (3a,3b,3c) tuottamien signaalien tai vasteiden käsittelemiseksi on tietokone (5), mikä laskee kappaleen (1) halkaisijan ja paksuuden. 77336 12
FI840509A 1983-02-10 1984-02-08 Optisk process och anordning foer bestaemning av dimansionen av ett en relativ roerelse utfoerande stycke, framfoerallt en slant i en betalningsanordning. FI77336C (fi)

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
FR8302442A FR2541019B1 (fr) 1983-02-10 1983-02-10 Procede optique pour determiner les dimensions d'un objet en mouvement relatif, et plus particulierement d'une piece de monnaie dans un appareil a pre-paiement, et dispositif pour sa mise en oeuvre
FR8302442 1983-02-10

Publications (4)

Publication Number Publication Date
FI840509A0 FI840509A0 (fi) 1984-02-08
FI840509A FI840509A (fi) 1984-08-11
FI77336B FI77336B (fi) 1988-10-31
FI77336C true FI77336C (fi) 1989-02-10

Family

ID=9285941

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI840509A FI77336C (fi) 1983-02-10 1984-02-08 Optisk process och anordning foer bestaemning av dimansionen av ett en relativ roerelse utfoerande stycke, framfoerallt en slant i en betalningsanordning.

Country Status (7)

Country Link
US (1) US4585936A (fi)
EP (1) EP0119936B1 (fi)
JP (1) JPS59182303A (fi)
DE (1) DE3461568D1 (fi)
DK (1) DK57184A (fi)
FI (1) FI77336C (fi)
FR (1) FR2541019B1 (fi)

Families Citing this family (34)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US4646904A (en) * 1985-09-05 1987-03-03 Coin Acceptors, Inc. Coin sizing means and method
ES8708074A1 (es) * 1986-05-21 1987-09-01 Azkoyen Ind Sa Perfeccionamientos en mecanismos selectores de moneda
DE3625564A1 (de) * 1986-07-29 1988-02-04 Hegenscheidt Gmbh Wilhelm Verfahren zur ermittlung des durchmessers der raeder von schienenfahrzeugen und einrichtung hierzu
DE3640633A1 (de) * 1986-11-27 1988-06-09 Kugelfischer G Schaefer & Co Kaefig fuer kugellager
FI81458C (fi) * 1987-03-31 1990-10-10 Inter Marketing Oy Anordning foer identifiering av mynt eller dylika.
JP2524823B2 (ja) * 1988-11-02 1996-08-14 株式会社田村電機製作所 硬貨外径選別装置
GB2243238B (en) * 1990-04-20 1994-06-01 Tetrel Ltd Coin validators
IT1243886B (it) * 1990-11-02 1994-06-28 Marconi Italiana Automazione E Metodo ed apparecchiatura per l'identificazione di monete.
GB9024988D0 (en) * 1990-11-16 1991-01-02 Coin Controls Coin discrimination apparatus with optical sensor
GB2266175B (en) * 1992-04-14 1996-01-24 Nsm Ag A device for the measurement of the diameter of coins or other circular objects
US5381880A (en) * 1992-11-09 1995-01-17 Pearson; Rune S. Electronic coin mechanism
DE4313544C2 (de) * 1993-04-24 2001-11-08 Nat Rejectors Gmbh Lichtschranke in einem Münzgerät
DE4314596C1 (de) * 1993-05-04 1994-10-27 Nat Rejectors Gmbh Vorrichtung zum Festlegen von Sensorelementen in elektronischen Münzprüfgeräten
US5684597A (en) * 1994-02-10 1997-11-04 Hossfield; Robin C. Method and device for coin diameter discrimination
US5788046A (en) * 1994-03-04 1998-08-04 Austel Licensing Gmbh Method for recognizing coins and apparatus therefor
ES2093478T3 (es) 1994-07-29 1996-12-16 Landis & Gyr Tech Innovat Dispositivo para examinar monedas u objetos planos.
US5562917A (en) * 1994-12-23 1996-10-08 Pentech Pharmaceuticals, Inc. Transdermal administration of apomorphine
KR100296694B1 (ko) * 1997-05-21 2001-08-07 오까다 마사하루 화폐선별방법및장치
US20040079616A1 (en) * 1997-07-11 2004-04-29 Castleberry Billy J. Snack dispenser
US7635059B1 (en) 2000-02-02 2009-12-22 Imonex Services, Inc. Apparatus and method for rejecting jammed coins
TW411389B (en) * 2000-03-09 2000-11-11 Liou Hung Lung Method for measuring dimensions of a circular object through time measurement
JP2002109596A (ja) * 2000-09-28 2002-04-12 Nippon Conlux Co Ltd 貨幣識別方法及び装置
US7822679B1 (en) * 2001-10-29 2010-10-26 Visa U.S.A. Inc. Method and system for conducting a commercial transaction between a buyer and a seller
US20030154153A1 (en) * 2002-01-31 2003-08-14 Steidlmayer J. Peter Composite commodity financial product
US6798353B2 (en) * 2002-04-24 2004-09-28 Itron Electricity Metering, Inc. Method of using flash memory for storing metering data
US20050283433A1 (en) * 2004-06-17 2005-12-22 Visa International Service Association Method and system for providing seller bank receivable discounting services
US7711639B2 (en) * 2005-01-12 2010-05-04 Visa International Pre-funding system and method
WO2010106622A1 (ja) * 2009-03-16 2010-09-23 グローリー株式会社 径検出装置および径検出方法
US8170831B2 (en) * 2009-04-29 2012-05-01 Maw-Yuan Liou Apparatus and method for measuring dimension of circular object
JP5237881B2 (ja) * 2009-05-07 2013-07-17 茂源 劉 円形の物体のサイズを測定する手段とその方法
CN106043356A (zh) * 2016-05-27 2016-10-26 南京理工大学 一种城轨列车轮缘顶点圆直径在线检测方法及系统
CN106091951B (zh) * 2016-05-27 2018-11-13 南京理工大学 一种城轨列车轮缘参数在线检测系统及方法
CN105835901B (zh) * 2016-05-27 2019-01-18 南京理工大学 一种列车车轮直径检测的方法及其系统
CN106091959B (zh) * 2016-05-27 2018-10-12 南京睿速轨道交通科技有限公司 一种城轨列车车轮轮缘顶点圆直径的检测方法及其系统

Family Cites Families (9)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
GB1246622A (en) * 1967-07-17 1971-09-15 Mars Inc Coin or token testing system
DE2015058C2 (de) * 1969-04-01 1983-12-08 Mars Inc., Washington, D.C. Vorrichtung zur Prüfung von Münzen
BE787128A (fr) * 1971-08-16 1972-12-01 Mars Inc Discriminateur de pieces de monnaie
FR2215661B1 (fi) * 1973-01-29 1976-05-14 Tel Sa
GB1580425A (en) * 1976-01-09 1980-12-03 Mars Inc Coin testing apparatus
GB1582847A (en) * 1976-12-02 1981-01-14 Mars Inc Coin testing device
US4249648A (en) * 1978-04-27 1981-02-10 Keene Corporation Token identifying system
US4267916A (en) * 1979-01-30 1981-05-19 Keene Corporation Coin identification system
FR2515395B1 (fr) * 1981-10-27 1985-05-31 Doucet Joel Selecteur multipiece de monnaie

Also Published As

Publication number Publication date
US4585936A (en) 1986-04-29
DK57184D0 (da) 1984-02-09
EP0119936B1 (fr) 1986-12-03
DK57184A (da) 1984-08-11
FI840509A0 (fi) 1984-02-08
JPH0374764B2 (fi) 1991-11-28
DE3461568D1 (en) 1987-01-15
FI840509A (fi) 1984-08-11
FR2541019B1 (fr) 1986-07-18
EP0119936A1 (fr) 1984-09-26
FR2541019A1 (fr) 1984-08-17
JPS59182303A (ja) 1984-10-17
FI77336B (fi) 1988-10-31

Similar Documents

Publication Publication Date Title
FI77336C (fi) Optisk process och anordning foer bestaemning av dimansionen av ett en relativ roerelse utfoerande stycke, framfoerallt en slant i en betalningsanordning.
KR0172146B1 (ko) 경화판별장치
JP2534802B2 (ja) 通貨認識のための方法
US4556140A (en) Method and apparatus for discriminating coins or bank notes
FI83821C (fi) Anordning foer raekning och sortering av slantar i en ansamling.
EP0451882B1 (en) Monitoring sheet length
KR940015930A (ko) 지폐식별장치
GB2095452A (en) Coin discrimination
CA1052883A (en) Machine for identifying and counting coins or the like
EP0061302A2 (en) Coin discrimination
US4082099A (en) Machine for identifying and counting coins or the like
US4178502A (en) Arrangement for counting coins of different diameters
GB2066966A (en) Inspecting the width of paneled containers electrically
KR100194748B1 (ko) 지폐류식별장치
FI85064B (fi) Foerfarande och anordning foer sortering av mynt.
US11127120B2 (en) Coin identification apparatus, coin processing apparatus, and coin identification method
WO1992009056A1 (en) Coin discrimination apparatus with optical sensor
CA1178711A (en) Apparatus and process for scanning and analyzing mail address information
EP0319524A2 (en) Method and apparatus for currency validation
US7873199B2 (en) Method and device for verifying valuable documents
JPS6382257A (ja) 紙葉類の判別装置
WO2000051085A1 (fr) Procede de tri de pieces de monnaie et dispositif associe
US9440264B2 (en) Method and system for weighing mail pieces
EP0665970B1 (en) Coin transporting apparatus and method
EP1391851A9 (en) Coin selection device and method

Legal Events

Date Code Title Description
MM Patent lapsed
MM Patent lapsed

Owner name: MECELEC