FI77183C - Foerfarande foer faerdigbehandling av faergframkallande papper. - Google Patents

Foerfarande foer faerdigbehandling av faergframkallande papper. Download PDF

Info

Publication number
FI77183C
FI77183C FI843472A FI843472A FI77183C FI 77183 C FI77183 C FI 77183C FI 843472 A FI843472 A FI 843472A FI 843472 A FI843472 A FI 843472A FI 77183 C FI77183 C FI 77183C
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
color
paper
developing
web
temperature
Prior art date
Application number
FI843472A
Other languages
English (en)
Swedish (sv)
Other versions
FI843472A (fi
FI77183B (fi
FI843472A0 (fi
Inventor
Brian Edward Evans
Wendie Marianne Elliott
Original Assignee
Wiggins Teape Group Ltd
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Family has litigation
First worldwide family litigation filed litigation Critical https://patents.darts-ip.com/?family=10548431&utm_source=google_patent&utm_medium=platform_link&utm_campaign=public_patent_search&patent=FI77183(C) "Global patent litigation dataset” by Darts-ip is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.
Application filed by Wiggins Teape Group Ltd filed Critical Wiggins Teape Group Ltd
Publication of FI843472A0 publication Critical patent/FI843472A0/fi
Publication of FI843472A publication Critical patent/FI843472A/fi
Publication of FI77183B publication Critical patent/FI77183B/fi
Application granted granted Critical
Publication of FI77183C publication Critical patent/FI77183C/fi

Links

Classifications

    • BPERFORMING OPERATIONS; TRANSPORTING
    • B41PRINTING; LINING MACHINES; TYPEWRITERS; STAMPS
    • B41MPRINTING, DUPLICATING, MARKING, OR COPYING PROCESSES; COLOUR PRINTING
    • B41M5/00Duplicating or marking methods; Sheet materials for use therein
    • B41M5/124Duplicating or marking methods; Sheet materials for use therein using pressure to make a masked colour visible, e.g. to make a coloured support visible, to create an opaque or transparent pattern, or to form colour by uniting colour-forming components
    • B41M5/132Chemical colour-forming components; Additives or binders therefor
    • B41M5/155Colour-developing components, e.g. acidic compounds; Additives or binders therefor; Layers containing such colour-developing components, additives or binders
    • B41M5/1555Inorganic mineral developers, e.g. clays

Landscapes

  • Chemical & Material Sciences (AREA)
  • Dispersion Chemistry (AREA)
  • Inorganic Chemistry (AREA)
  • Chemical Kinetics & Catalysis (AREA)
  • General Chemical & Material Sciences (AREA)
  • Color Printing (AREA)
  • Paper (AREA)
  • Heat Sensitive Colour Forming Recording (AREA)

Description

Menetelmä väriä kehittävän paperin viimeistelemiseksi - Förfarande för färdigbehandling av färgframkallande papper 771 83 Tämä menetelmä koskee menetelmää sen tyyppisen väriä kehittävän paperin viimeistelemiseksi, jota käytetään paineherkissä 5 jäijennösjärjestelmissä ja erityisesti siirtotyyppisissä jäl jennös järjestelmissä .
Tällaisessa siirtojärjestelmässä yläarkki (jota seuraavassa kutsutaan CB-arkiksi) päällystetään alapinnastaan mikrokap-seleilla, jotka sisältävät ainakin yhden värittömän värin-10 muodostajan öljymäisen liuoksen ja ala-arkki (jota seuraavassa kutsutaan CF-arkiksi) päällystetään yläpinnastaan väriä kehittävällä ko-reagoivalla aineella, kuten happamal-la savella, fenolihartsilla tai tietyillä orgaanisilla hap-posuoloilla. Kun halutaan useampi kuin yksi jäljennös käyte-15 tään yhtä tai useampaa väliarkkia (joita seuraavassa kutsutaan CFB-arkeiksi), jotka alapinnastaan ovat päällystetyt mikrokapseleilla ja yläpinnastaan väriä kehittävällä ko-reagoivalla aineella. Kun arkkeihin kohdistuu painetta kirjoittamisen tai koneella kirjoittamisen yhteydessä mikrokapse-20 lit repeävät vapauttaen väriä muodostavaa liuosta väriä kehittävälle ko-reagoivalle aineella, mikä aiheuttaa kemiallisen reaktion, mikä kehittää värinmuodostajan aikaansaaden jäljen .
Eräs paineelle herkkien jäijennösjärjestelmien pääkäyttökoh-25 de ovat liikekaavakkeet. On tärkeätä, että liikekaavakkeita varten käytettävä päällystetty paperi on helposti painettavissa oleva ja sen käsiteltävyyden tulisi olla hyvä sen helpoksi syöttämiseksi paino- tai printtauskoneeseen. Väriä kehittävän paperin tulisi erityisesti olla sileä ja sillä tu-30 lisi olla tietty jäykkyys ja ominaistilavuus halutun käsiteltävyyden saavuttamiseksi.
2 77183
Tarvittavan sileyden saavuttamiseksi väriä kehittävä paperi yleensä kylmäkalanteroidaan (vaikka kalanteritelat saattavat lämmetä kun kuuma paperiraina kulkee niiden välistä, kuten esimerkiksi rainan tullessa suoraan kuivausosastolta).
5 Tyydyttävä sileys on kuitenkin usein saavutettavissa vain jäykkyyden ja ominaistilavuuden kustannuksella.
Tämän keksinnön kohteena on saada aikaan väriä kehittävä paperi, jonka sileys on erinomainen, mutta jonka käsiteltä-vyys myös on hyvä.
10 Tämän keksinnön ensimmäisen päämäärän mukaan on saatu aikaan menetelmä väriä kehittävän paperin viimeistelemiseksi, joka on tarkoitus käyttää paineherkässä jäijennösjärjestelmässä, joka käsittää epäorgaanista väriä kehittävää ko-reagoivaa ainetta olevalla pintakerroksella varustetun paperi-15 rainan kuljettamisen kahden kalanteritelan välissä olevan nipin läpi, ja joka on tunnettu siitä, että molemmat kalanteritelat kuumennetaan lämpötilaan, joka on korkeampi kuin rainan.
Toisen päämäärän mukaan tämä keksintö koskee väriä kehittä-20 vää paperia, joka on viimeistelty ensimmäisen päämäärän mukaisella tavalla.
Keksinnön kolmas päämäärä on paineherkkä jäijennösjärjestelmä, jossa käytetään ensimmäisen päämäärän mukaisesti viimeisteltyä väriä kehittävää paperia.
o 25 Kalanteritelojen lämpötila on sopivimmin ainakin 50 C, sopi- o o vimmin ainakin 80 C ja erityisesti ainakin 110 C. Kuumentaminen voi tapahtua esimerkiksi minkä tahansa seuraavan väliaineen, korkeapainehöyryn, paineistetun veden tai öljyn, avulla. Kuumennusaine voi kulkea joko kalanteritelassa olevan 30 keskeisen säiliön läpi tai telassa olevan renkaanmuotoisen 3 77183 tilan ympäri (tämäntyyppistä telaa kutsutaan siirtotelaksi ja saa aikaan tasaisemman lämpötilan telan poikki).
Sopivina kalanteriteloina voidaan yleensä pitää mitä tahansa tavallisesti paperiteollisuudessa käytettyjä teloja esimer-5 kiksi karkaistuja rautateloja.
Tämä menetelmä soveltuu erityisesti käytettäväksi sellaisen paperin yhteydessä, jossa väriä kehittävä ko-reagoiva aine on hapan savi tai jokin muu epäorgaaninen aine mutta periaatteessa se voisi vaihtoehtoisesti olla fenolihartsi tai 10 tietyt orgaaniset happosuolat, jotka kummatkin vaihtoehtoiset ko-reagoivat aineet ovat hyvin tunnettuja paineherkässä jäl-jennöstekniikassa eikä niitä siis selitetä lähemmin tässä yhteydessä .
Väriä kehittävä ko-reagoiva aine on sopivimmin happopesty 15 dioktahedraalinen montmorilloniittinen savi, kuten japanilaisen Mizusawa Industrial Chemicals'n tavaramerkillä myymä "Silton" tai Saksan Liittotasavallan Siid-Chemie AG:n tavaramerkillä myymä ^Copisil".
Väriä kehittävä päällyste voi lisäksi sisältää täyteainetta, 20 kuten kaoliinia tai kalsiumkarbonaattia. Päällysteeseen voi myös sisältyä sideainetta, kuten lateksia.
Samalla kun tämä keksintö saa aikaan parannetun sileyden ilman vastaavaa tässä yhteydessä yleensä esiintyvää jäykkyyden ja ominaistilavuuden huononemista saa tämä keksintö myös ai-25 kaan huomattavaa kustannussäästöä siinä mielessä, että pe-ruspaperiin voidaan lisätä enemmän täyteainetta, mikä pienentää tarvittavan kalliin kuidun määrän tarvetta vaikuttamatta saadun väriä kehittävän arkin jäykkyyteen ja ominais-tilavuuteen tietyllä sileydellä.
4 77183 Tämän keksinnön paremmaksi ymmärtämiseksi viitataan seuraa-vassa oheiseen piirustukseen, joka kaaviomaisesti ja esimerkin avulla kuvaa keksinnön erästä rakennemuotoa ja esittää kaaviomaisesti laitetta väriä kehittävän paperin viimeiste-5 lemiseksi sivulta katsottuna.
Yleisesti numerolla 1 merkittyä paperirainaa, joka pinnastaan 3 on varustettu väriä kehittävää ainetta olevalla kerroksella, kierretään auki rullalta 4 nuolen osoittamaan suuntaan, jonka jälkeen se kulkee ohjausrullien 2 ympäri. Tämän 10 jälkeen raina kulkee kahden kalanteritelan 6 välistä. Kalan-teritelat ovat karkaistua rautaa ja niihin syötetään korkea-painehöyryä niin, että niiden pintalämpötila on noin 105°C. Rullat 6 muodostavat kosketuspisteestään painenipin 9. Nippi 9 on suojattu nippisuojuksen 8 avulla.
15 Tämän jälkeen raina 1 kulkee kahden muun ohjausrullan 2 ympäri ennenkuin se kelataan rullaksi 5.
Sen sijasta, että paperirainaa kierretään auki rullalta 4 voi se vaihtoehtoisesti tulla suoraan päällystysosastosta, jossa se juuri on päällystetty ja kuivattu kalanteriteloille.
20 Keksintö selitetään seuraavassa esimerkin avulla.
Esimerkki
Savella päällystettyä väriä kehittävää paperia oleva raina ("Idem" CF 57, Wiggins Teape'n toimittama) kuljetettiin kuuman kalanterinipin läpi kuten piirustuksessa on esitetty 25 päällystetty pinta alaspäin. Kalanteritelojen pintalämpötila pidettiin 105°C:ssa. Nippipainetta muunneltiin kuten myös sitä nopeutta, jolla raina kulki kuuman kalanterinipin läpi.
Samassa yhteydessä suoritettiin kontrolli jo kuljettamalla vastaavanlainen raina kylmän kalanterinipin läpi, jolloin 30 kalanteritelojen pintalämpötila oli 18°C.
5 77183 Tämän jälkeen mitattiin paperin ominaistilavuus ja jäykkyys saadun paperin käsiteItävyyden selvittämiseksi. Bendtsen-ja Parker-karheus mitattiin myös väriä kehittävän päällysteen sileysasteen selvittämiseksi. Jäykkyys mitattiin Taber-5 yksiköissä käyttäen kansainvälisen standardin (IS) No. 2493 mukaista menetelmää sekä rainan konsesuunnassa (MD) että sen poikkisuunnassa (CD). Ominaistilavuus mitattiin brittiläisen standardin BS 3983 mukaan. Bendtsen -karheus mitattiin brittiläisen standardin BS 4420:1969 mukaan sekä väriä ke-10 hittävällä aineella päällystetyn paperirainan pinnan että myös päällystämättömän paperirainapinnan osalta.
Parker-karheus mitattiin samalla tavalla kuin British Paper and Board Industry Federation'n (BPBIF) ehdottamassa menetelmässä No. PP 59.
15 Parker-karheus voidaan mitata erilaisissa olosuhteissa. Tässä tapauksessa Parker-karheus mitattiin standardityyppisellä pehmeällä taustalla (Neopreeni Litho huopa 85° Shore) puris- 2 tuspaineen ollessa 20 kg/cm . Tämä on esitetty tulostaulukoissa kohdassa S-20.
20 Sekä Bendtsen- että Parker-karheuden osalta korkea arvo viittaa karheaan pintaan eli siis mitä pienempi arvo sitä sileämpi pinta. Kaikki esitetyt arvot ovat keskiarvoja useista lukemista. Sen havainnollistamiseksi, että kuumakalante-rointi ei haittaa väriä kehittävän paperin toiminnallisia 25 ominaisuuksia suoritettiin myös kalanterin voimakkuuden koe (calender intensity test). Kalanterin voimakkuuden koe (CI) käsitti paperiliuskojen, jotka ovat päällystetyt kapseloidulla väriä muodostavalla liuoksella, asettamisen kokeiltavana olevan päällystettyä paperia olevan liuskan päälle, 30 päällekkäin asetettujen liuskojen kuljettamisen laboratorio-kalanterin läpi kapseleiden rikkomiseksi värin tuottamiseksi koeliuskalle, siten väritetyn liuskan (I) reflektanssin mittaamisen ja tuloksen (I/IQ) ilmaisemisen prosenteissa käyttämättömästä tarkistusliuskasta (IQ). Eli mitä pienempi ka- 6 771 83 lanterin voimakkuusarvo (I/I0), sitä voimakkaampi kehittynyt väri. CI-arvot rekisteröitiin 2 minuutin jälkeen ja uudestaan 48 tunnin jälkeen.
Tulokset on esitetty taulukossa 1, jossa nippipaineet on 5 ilmoitettu lineaaripaineina koska on vaikeata ilmoittaa absoluuttista arvoa, kuten hyvin on ymmärrettävissä.
7 77183
I 00 S rH t· O) »H
oo a I »i i i «^ ·.·*«» * ^ ψ η .j I 01 I I 10)0)010)0 b« jj 4J CO CO CO to CO Tf w _____ _ _____ ______ _^____ _ m a co h n ci O) co u -H | ·. I I I »s * ^ ·» · ηβ i o I i i i-ι ι-t r-< o th to m in in in m m .μ '____ c o co oo S 0) m in co ci 10 g
Cl o 3
P I CONCONCINNCONN UJ
Φ 03________________ -)
ΛΙ w i* V M
p s^co^co'toh^cj λ:
CdS O ·χ» «s·*» %»·>·*· Ή
Ph HrIHHHWHHHH
I>> ~ ~ h—\ /> o o i toNco^oooointooo)
—. o] G p ΙΟΜΗΟΙΟιΛηΜΟΊ1 I
I >iO v> rH N ri i-l
’fl 1—| 4J -H w ·.__ N_H \_x v> w v_H w Q
•rl rl:n)rl li) n D l· N 00 H υ B »e e o (ΟΊΐιοΐ'ΟσιιηΗΗοο Ö»H :fö :ro G ^ « — <k · — - >\ ^ *
0) B Ωη P Ph di-ltOi-IOOOClT-CO
to ^ ______________ fi /-n λ r\ r-N /—\ λ •O— I O iHOr-lincOOIinr-ICOCl a I m V_ CO CO CO d i-l i-t N Cl fl) ' (0 >1 ___ W V V-H >»/ v ·* n h h>th oo NoocoMincoool· ra B h +i h coinoincococtcococo p
!id 4-* 0 ·* ·. ·*·*»·« * ^ K ·) G
:rd Φ 2 OOfHOOOOOOO 2
--_--JkiJ-A------------ S
:cö 0) P g
•H O
•O dO)OOOOdO)^<i-ld * »- * Q di-tCld»-ldi-ldCld P *8 u h » *t » k » _ ^ o a»M oooooooooo i « Λ M ___ _
Ui (0 >i Q
£> ^ P t'-COOdi-IOCOdinCO SS
jR a) q
O rP JS
,t (d OOOOOOOOOO
H H ·* '—· ro ____________________ _________ _________ ^ ______ g li i bo dco-^mc^o^oiHC- 2
I “ >5» rf) di-ldr-ΙΟτΗΟτΗι-ΙΟ R
rl -H H 2 n,g P
E 5'1 2 O 1—li—li-IrHi—1.1—(i—li-li-li-l
0 G P > P
" ?’———— ^——- ““ —— ——— (0 (d /-s /-V r\ /—S r. r> »-N /-. r, Φ l-l OOOOOOOOOO 5 2 iP t-int-ioiot-int-inin j 5 Ph rHi-ldUHCir1 rl w V_H v/ V-' V./ V—· Sh1 V_< h»/ V W >· ra coc-coc-cocot-cot-oo 2 P' . ddddt-dddcic- 2 „ 'Θ ** ·,*.»·»·. «*·»·, b
B* dCOdCOCOdCOdCDCO G
Λ1 i-ld*Hd^»i-ldi-ld^· ^ g
—I
| o /—n Λ /-n r\
. -H O O O O M
o g in in in in i4 c B iH CO rH CO Ph
b W S_^ <_< V-' N_H
5 n n c ω — «o oo m oo -H d I »N ·» K »s jj «o «o ci m d m ^ p a s ra ---------- p
1 I G
oi i E a) p o;ra ra xi
Gi-lrHi—I >1 ra a> -h o „ ^ a rH+JG-P · 00 in
(0-HQ):O »-I O
Ui knft 1-1 8 77183 Tämän jälkeen edellä oleva menetelmä uusittiin mutta tällä kertaa väriä kehittävä raina kuumakalanteroitiin päällystetty pinta ylöspäin. Tarkistus ajettiin jälleen 18°C:ssa.
Tulokset on esitetty taulukossa 2.
9 77183 I m η η ^ oi n 00 G lellii »N·'·'·'·' r\ 3 -H | 00 I I I 10000)00^0)
6¾ +J+J CO CO CO CO CO CO CO
m a----co ÖT to ~3ϊ oi oo 6) O Ή lellii*»*»··*·»
Cl B loot I I | OI Cl CO N ro
__ O) "F- O
O OlOrHrHlOfHCOt-t^’l'OOCO
μι n«N(ownwHH(o«w Φ CO___________________ ,¾ vy rH o oo en to
M H*rHOC0ClOOC0C0t0ClO
d fl u ·*·*·,
O· ^ rHrHrHrHrHrHrHOOrHrHrH
" "Tn" y-x λ (-> rv r> Λ rv
rHOrHtvOCDOOOCltOO
dco^cic^^^cidoo)^
H H rH
rv w vy vy vy vy vy sy vy v/ vy w \y
—. CliOOOdNNNOn M
| OH(OHHt>OOtO(1NIOtO
fl O P *v ·» * ^ ^ * V *· *
Φ -H ClrHOClrHOOOOCOrHO
w B_________________ f) h rv y> rv rv rv rv r* rv rv rv rv Ό 0 iniOMtDB'iWOO'i'HOl fl>-r ΙΝΜΙΝΝΗΗΗΙΛΠΗ ¢) ^ vr v^y ^y vy vy vy vy vy v— vy vr Vr oo I mcifvtvc-oofvtv ci ci •jO Ν^Β^’ί'ίΒΗΗΛΒΟ
rl (J VV·· VV* »v*» V Λ V
S oooooooooooo 5i? o ;0 OOt^C-OCvCOC-f-CD mt»
^ Q HrlrlrlHrtHHHdHH
fj£j μ-Γ1 U VV* vV« VV* V V r
D Φ W OOOOOOOOOOOO
* .o ϋ O ei ^_________________
< 6-1¾ W rH 0> Λ rH Cl O O to rH
EH $ Q COCOCICOCOCOCOCOCO^COCO
3 3 Vv*vv» V V X * * * 2 oooooooooooo n , I i „ *60 vfvfffinlOHNvfNOlffiC^
L 5 .3 £ m THOOJrHOOOOCltHOO
•2 --j ·“! 2 '"a v v* vv« vv* vv*
O G X» > ° rHrHOrHrH-rHrHOOrHrHrH
rv rH rv rv rv rv rv rv rv rv rv rv rv rv
S J OOOOOOOOOOOO
5 p, oooooooooooo
'2 vr rHClCOtHClCOfHClCOrHClCO
>0 vr vr vy vy vy vy vy vy Vy vy vy vr 3 _ · HCJl't'COl'Hn^HCOl' 7] T inoininoininoininoin CT 1 0 vv»VVVVV*VV» 2* 55 c-incicvincic-incic-inci
'g M »HCOlOrHCOtOrHCOIOrHCOlO
rv . v rv rv rv rv
0 'o o OOO
~ *h ιω in 10 m
S g »H CO rH CO
*J g vy vy vy vr
2 m vr CO CO
.5 2 _ in co « to
Jj 5 I V V V r.
μ §, '«o ci in ci m 8 0) I £5 +JO:3«
CrHrHr-^ nj <U -H v)
I—1 +J G 4-1 *2 S
rt -H O) :0 ^ *2 «H'na ·"· 10 771 83
Tuloksista voidaan nähdä että kuumakalanteroimisen päävaikutuksena oli ominaisuustilavuuden pienentäminen ja sileyden parantaminen tietyllä linjapaineella. Jäykkyys kasvoi myös tietyllä sileydellä.
5 Kuumakalanteroinnilla ei näy olevan mitään merkittävää vaikutusta CF:n toiminnallisiin ominaisuuksiin kuten saadut CI-arvot todistavat. Kuumakalanteroidulle paperille saadut CI-arvot eivät oleellisesti eroa kylmäkalanteroidulle paperille saaduista arvoista.
10 Joskin tulosten perusteella vaikuttaa siltä, että saadut absoluuttiset arvot 105°C:ssa kalanteroitaessa eroaisivat 120°C:ssa saaduista, ovat kuumakalanteroinnin suhteelliset edut samat kummassakin tapauksessa. Nämä erot johtuvat todennäköisesti rainan kosteuspitoisuuden vaihteluista ennen 15 kalanterointia tai pienistä peruspainovaihteluista.

Claims (8)

11 77183 Patenttivaatimukset;
1. Menetelmä väriä kehittävän paperin viimeistelemiseksi, joka on tarkoitus käyttää paineherkässä jäljennös-järjestelmässä, joka menetelmä käsittää paperirainan, jossa on epäorgaanista väriä kehittävää ko-reagoivaa ainetta oleva päällyste, kuljettamisen kahden kalante-ritelan välisen nipin läpi, tunnettu siitä, että kumpikin kalanteritela kuumennetaan lämpötilaan, joka on korkeampi kuin rainan.
2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen menetelmä, tun nettu siitä, että telojen lämpötila on yli 50°C.
3. Patenttivaatimuksen 2 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että telojen lämpötila on ainakin 80°C.
4. Patenttivaatimuksen 3 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että telojen lämpötila on ainakin 110°C.
5. Patenttivaatimuksen 1 tai 2 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että väriä kehittävä ko-reagoiva aine on hapan savi.
6. Jonkin edellisen patenttivaatimuksen mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että väriä kehittävä ko-reagoiva aine on happopesty dioktahedraalinen montmo-rilloniittinen savi.
7. Patenttivaatimuksen 1 mukaisen menetelmän avulla viimeistelty väriä kehittävä paperi.
8. Paineherkkä jäljennösjärjestelmä, jossa käytetään patenttivaatimksen 1 menetelmän avulla viimeisteltyä väriä kehittävää paperia. 12 771 83
FI843472A 1983-09-07 1984-09-05 Foerfarande foer faerdigbehandling av faergframkallande papper. FI77183C (fi)

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
GB8323970 1983-09-07
GB838323970A GB8323970D0 (en) 1983-09-07 1983-09-07 Finishing colour developer paper

Publications (4)

Publication Number Publication Date
FI843472A0 FI843472A0 (fi) 1984-09-05
FI843472A FI843472A (fi) 1985-03-08
FI77183B FI77183B (fi) 1988-10-31
FI77183C true FI77183C (fi) 1989-02-10

Family

ID=10548431

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI843472A FI77183C (fi) 1983-09-07 1984-09-05 Foerfarande foer faerdigbehandling av faergframkallande papper.

Country Status (7)

Country Link
EP (1) EP0138342B2 (fi)
JP (1) JPS6078779A (fi)
CA (1) CA1238782A (fi)
DE (1) DE3471047D1 (fi)
ES (1) ES535713A0 (fi)
FI (1) FI77183C (fi)
GB (1) GB8323970D0 (fi)

Family Cites Families (6)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US3330691A (en) * 1963-09-16 1967-07-11 Mead Corp Process of coating paper with attapulgite clay
US3632378A (en) * 1969-01-31 1972-01-04 Appleton Paper Inc Method and apparatus for manufacture of dual coated sheet with pressure rupturable materials
US4047738A (en) * 1976-01-12 1977-09-13 Engelhard Minerals & Chemicals Corporation Record sheets sensitized with reduced charge montmorillonite pigment
JPS52138219A (en) * 1976-05-14 1977-11-18 Fuji Photo Film Co Ltd Record sheets
JPS5835879B2 (ja) * 1980-10-06 1983-08-05 神崎製紙株式会社 感圧複写紙の製造装置
JPS5817168U (ja) * 1981-07-25 1983-02-02 ソニー株式会社 リボン

Also Published As

Publication number Publication date
JPS6078779A (ja) 1985-05-04
JPH0441662B2 (fi) 1992-07-09
FI843472A (fi) 1985-03-08
FI77183B (fi) 1988-10-31
FI843472A0 (fi) 1984-09-05
EP0138342B2 (en) 1991-04-17
EP0138342A2 (en) 1985-04-24
ES8601361A1 (es) 1985-10-16
GB8323970D0 (en) 1983-10-12
DE3471047D1 (en) 1988-06-16
EP0138342A3 (en) 1985-12-18
ES535713A0 (es) 1985-10-16
CA1238782A (en) 1988-07-05
EP0138342B1 (en) 1988-05-11

Similar Documents

Publication Publication Date Title
CA1116399A (en) Apparatus for the manufacture of a dual coated manifold sheet with pressure-rupturable materials
CA1082583A (en) Laminating method for producing pressure-sensitive adhesive coated substrates having a release layer affixed thereto
JP5161319B2 (ja) インクジェット法により印刷可能なプレス加工性のある化粧紙含浸体
CA1037713A (en) Coated paper
CN101109913A (zh) 记录介质和片材
TWI507299B (zh) 工程剝離片材用基材片材、工程剝離片材及合成皮革之製造方法
US8628839B2 (en) Recording medium
CN101324762B (zh) 记录介质
FI124981B (fi) Paperituote ja menetelmä paperituotteen valmistamiseksi
FI77183C (fi) Foerfarande foer faerdigbehandling av faergframkallande papper.
JP2005200773A (ja) ライナー
FI119250B (fi) Menetelmä irrokepaperin valmistamiseksi
FI111178B (fi) Tarratuote, tarratuotteen pintapaperi, painoalusta ja menetelmä painoalustan valmistamiseksi
US4085237A (en) Method and apparatus for manufacturing pressure sensitive copying sheet
FI108361B (fi) Menetelmõ ja laitteisto irrokepaperin valmistamiseksi
FI82904B (fi) Foerfarande foer framstaellning av kemiskt sjaelvkopierande eller ensamkopierande papper.
US3705049A (en) Method for the manufacture of double coated sheets with pressure-rupturable materials
US20240158987A1 (en) Transfer material for sublimation printing based on paper as the carrier, with an ink blocking function
SE535270C2 (sv) En metod för ytbehandling av papper eller kartong
JP3253889B2 (ja) スレッド入り偽造防止用紙
JP2910029B2 (ja) 感圧複写用顕色シートの製造方法
Ihalainen et al. Incorporation of laccase into surface-sized paper
JP2015189525A (ja) 巻取用紙管及びこれに紙を巻き取った巻取紙
JP4706610B2 (ja) 印刷用塗被紙の製造方法および印刷用塗被紙
Reed Paper and Printing

Legal Events

Date Code Title Description
MM Patent lapsed
MM Patent lapsed

Owner name: THE WIGGINS TEAPE GROUP LIMITED