FI76430B - Anordning foer taethetsmaetning av en motor. - Google Patents

Anordning foer taethetsmaetning av en motor. Download PDF

Info

Publication number
FI76430B
FI76430B FI850569A FI850569A FI76430B FI 76430 B FI76430 B FI 76430B FI 850569 A FI850569 A FI 850569A FI 850569 A FI850569 A FI 850569A FI 76430 B FI76430 B FI 76430B
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
engine
crankcase
cylinder
piston
measuring
Prior art date
Application number
FI850569A
Other languages
English (en)
Other versions
FI76430C (fi
FI850569L (fi
FI850569A0 (fi
Inventor
Ingemar Eriksson
Original Assignee
Ingemar Eriksson
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Ingemar Eriksson filed Critical Ingemar Eriksson
Publication of FI850569A0 publication Critical patent/FI850569A0/fi
Publication of FI850569L publication Critical patent/FI850569L/fi
Publication of FI76430B publication Critical patent/FI76430B/fi
Application granted granted Critical
Publication of FI76430C publication Critical patent/FI76430C/fi

Links

Classifications

    • GPHYSICS
    • G01MEASURING; TESTING
    • G01MTESTING STATIC OR DYNAMIC BALANCE OF MACHINES OR STRUCTURES; TESTING OF STRUCTURES OR APPARATUS, NOT OTHERWISE PROVIDED FOR
    • G01M3/00Investigating fluid-tightness of structures
    • G01M3/02Investigating fluid-tightness of structures by using fluid or vacuum
    • G01M3/26Investigating fluid-tightness of structures by using fluid or vacuum by measuring rate of loss or gain of fluid, e.g. by pressure-responsive devices, by flow detectors
    • FMECHANICAL ENGINEERING; LIGHTING; HEATING; WEAPONS; BLASTING
    • F02COMBUSTION ENGINES; HOT-GAS OR COMBUSTION-PRODUCT ENGINE PLANTS
    • F02BINTERNAL-COMBUSTION PISTON ENGINES; COMBUSTION ENGINES IN GENERAL
    • F02B1/00Engines characterised by fuel-air mixture compression
    • F02B1/02Engines characterised by fuel-air mixture compression with positive ignition
    • F02B1/04Engines characterised by fuel-air mixture compression with positive ignition with fuel-air mixture admission into cylinder

Landscapes

  • Physics & Mathematics (AREA)
  • General Physics & Mathematics (AREA)
  • Examining Or Testing Airtightness (AREA)
  • Testing Of Engines (AREA)
  • Investigating Or Analysing Materials By Optical Means (AREA)
  • Control Of Direct Current Motors (AREA)
  • Control Of Stepping Motors (AREA)
  • Paper (AREA)
  • Control Of Motors That Do Not Use Commutators (AREA)
  • Electrical Discharge Machining, Electrochemical Machining, And Combined Machining (AREA)
  • Measuring Fluid Pressure (AREA)

Description

I! 76430
Laite moottorin tiiviyden mittausta varten - Anord-ning för täthetsmätning av en motor Tämä keksintö kohdistuu laitteeseen moottorin tiiviyden mittausta varten jäljempänä seuraavan patenttivaatimuksen 1 johdanto-osan mukaisesti.
Tavallisin moottorin palotilan tiiviydenmittaustek-5 niikka perustuu siihen, että sytytystulppa korvataan painemittarilla ja sen jälkeen moottoria käytetään käynnistysmoottorin avulla. Tällä tekniikalla on useita epäkohtia. Ensiksikin mitta-arvot eivät täysin vastaa moottorin käyntiolosuhteita sen normaalin 10 käynnin aikana. Toiseksi mittausarvot vaihtelevat hieman riippuen käynnistysmoottorin työnopeudesta, joka esim. vaihtelee akun vaihtelevan varauksen mukaan. Lisäksi monessa tapauksessa haittana on se, että saadut mittausarvot antavat tietoa kyseessä olevan 15 palotilan tiiviydestä kokonaisuudessaan. Kokonaisvuo-to koostuu poikkeuksetta useista osavuodoista, nimittäin venttiilivuodoista sekä männän ja sylinterin seinämän välisten tiivisteiden ohi tapahtuvasta vuodosta. Tämän lisäksi voi esiintyä vuotoa sylinterin 20 kannen tiivisteessä jne. Esimerkiksi venttiilivuodon korjaus on yleensä olennaisesti helpompi ja huokeampi kuin vuoto männän tiivisteessä. Jälkimmäisen seurauksena voi olla mäntien ja sylinteriputken vaihto tai vaihtoehtoisesti sylinterin poraus.
25 Tunnettua on myös asentaa painemittari, joka käynnin aikana mittaa palotilan paineen. Tämän seurauksena on kokonaistiiviyden varmempi mittaus, mutta muuten jäävät jäljelle ne haitat, joista edellä on kerrottu, minkä ohella myös painemittarien täytyy kestää niin 20 vaikeita työolosuhteita, että niiden kustannukset 2 76430 lienevät huomattavat, mikäli halutaan päästä kohtuulliseen käyttöikään.
Tämän keksinnön tarkoituksena on esittää keinot edellä kuvailtujen epäkohtien poistamiseksi, jolloin pää-5 määränä on erityisesti menetelmä tai laite, jonka avulla korjauksen kannalta yleensä hankalimmat tiiviyden puutteet voidaan todeta varmasti ja suhteellisen yksinkertaisesti.
Tämä päämäärä saavutetaan keksinnön mukaisesti siten, 10 että laitteella on jäljempänä seuraavissa patenttivaatimuksissa selostetut tunnusmerkit.
Esillä oleva keksintö perustuu siten siihen yllättävään havaintoon, että kun käytetään apuna kampikam-mion sisäosan kanssa yhteydessä olevaa mittauslaitet-15 ta, ne kaasuvuodot kampikammiossa, jotka esiintyvät moottorin normaalin käynnin aikana, riittävät luomaan perusteet sellaisten mittausarvojen aikaansaamiseksi, jotka antavat hyvin tarkan ja hyvän kuvan mäntien ja sylinterin seinämien välisten tiivisteiden tiiviydes-20 tä ja siten kulumisasteesta. Kun keksinnön periaatteen mukaisesti on todettu männän tiivisteen vuoto, voidaan perinteistä tekniikkaa hyväksikäyttämällä todeta sylinterivuoto kokonaisuudessaan ja vertaamalla mittausarvoja voidaan saada kuva myös venttiilivuo-25 dosta.
Seuraavassa on keksintöä selostettu lähemmin viitaten oheisiin piirustuksiin, joissa kuva 1 esittää kaavamaista, osittain halkileikattua kuvantoa moottorista, jossa on keksinnön mu-30 kainen laite, 11 3 76430 kuva 2 esittää paine/aikadiagrammia (P/t), kuva 3 esittää suukappaleen osan yksityiskohdan ku-vantoa, ja kuva 4 esittää keksinnön mukaisen laitteen edullista 5 suoritusmuotoa kaavamaisesti.
Kuvassa 1 esitetään perinteinen nelitahtibensiini-moottori, jossa ajatellaan olevan neljä sylinteriä 1, jossa on liikkuvat männät 2 sekä kampikammio 3, jossa on kampielimet 4, 5, joita männät liikuttavat. Kampi-10 elimet muodostuvat perinteiseen tapaan kampiakselista 5, joka kiertokankien 4 kautta on liittyneenä mäntiin 2. Jokainen sylinteri 1 ja mäntä 2 muodostavat vaih-televansuuruisen palotilan 6. Jokainen mäntä on tiivistetty männänrenkaiden 7 avulla sylinteriseinämää 15 vasten.
Keksinnön mukaisesti mitataan moottorin normaalin käynnin aikana, s.o. palotilassa 6 tapahtuvien perättäisten räjähdysten aikana, männän ja tiivisteiden 7 ohi kampikammioon 3 tapahtuva kaasujen vuoto liittä-20 mällä mittauslaite 8 niin, että se on yhteydessä kam-pikammion 3 sisäosaan.
Keksintö perustuu siihen havaintoon, että jokainen palavien kaasujen räjähdys sylinterissä aiheuttaa kaasujen hetkellisen virtauksen tiivisteiden 7 ohi 25 kampikammioon. Mittauslaite 8 muodostuu esimerkissä painemittarista, joka johdon 9 ja liitoskappaleen 10 kautta on yhteydessä kampikammion 3 sisäosaan. Kuristetun poiston 11 kautta johtoon 9 tulevat kaasut päästetään virtaamaan pois ilmakehään. Kuvassa 2 on 4 76430 kuvattuna diagrammi paineen ja ajan välisestä suhteesta, jonka painemittari 8 voi rekisteröidä. Osoitetut painehuiput 12 edustavat sitä kaasuvuotoa kam-pikammioon, joka esiintyy eri sylintereissä tapahtu-5 vien räjähdysten yhteydessä. Huippujen 12 alla on annettu vastaavien sylintereiden järjestysluku. Käytännössä painehuiput 12 seuraavat toisiaan niin nopeasti, että yksittäisiä huippuja 12 ei voitaisi tunnistaa yksinkertaisella viisarityyppisellä painemitta-10 rilla, jonka viisariheilahdus on suhteellisen hidas. Painemittarin viisaritaulu antaisi siksi käytännössä katkoviivoitettua tasoa P vastaavan keskiarvon. Tällainen keskimääräisen paineen arvo on usein aivan riittävä antamaan toivotun kuvan tiivisteiden 7 tii-15 viydestä. Suorittamalla mittauksia edustavalla määrällä samantyyppisiä moottoreita voidaan todeta refe-renssiarvot, joihin varsinaista mittausarvoa voidaan verrata juuri mitatun samantyyppisen moottorin tiiviyden toteamiseksi.
20 Jos painemittarin 8 tavoin käytetään hyväksi nopeasti rekisteröivää tyyppiä olevaa transduktoria, joka muuttaa vallitsevan paineen sähköiseksi signaaliksi, voidaan transduktorin tulosignaaleja laitteen 13 avulla käsittelemällä esittää sinänsä tunnetulla ta-25 valla transduktorin antamaa tietoa näyttöyksikössä 14, esim. oskilloskoopissa, siinä muodossa, joka esitetään kuvassa 2, niin että näin voidaan tunnistaa eri painehuiput, jotka kuuluvat eri sylintereille, ja näin todeta jos niiden välillä on joitakin poikkea-30 mia. Tähän mennessä kuvatun laitteen avulla ei kuitenkaan ole mahdollista todeta mikä painehuippu vastaa tietyn sylinterin painearvoja.
Il 5 76430
Kampikammion 3 sisäosa on yleensä vapaasti yhteydessä moottorin venttiilihatun 15 alapuolisen tilan kanssa. Tämän tilan ja sen kautta kampikammion 3 sisäosan tuuletusta varten on johto 16 liitetty venttiilihatun 5 15 ja moottorin ilmanottolaitteen 17 väliin. Öljyvuo- tojen välttämiseksi on kampikammio 3 muutoin tiivistetty suhteellisen hyvin erilleen ympäröivästä ilmakehästä. Myös venttiilihattu 15 liittyy suhteellisen tiiviisti sylinteriryhmää vasten. Esimerkissä on sello vyyden vuoksi kuvattu, kuinka johdon 9 suukappale 10 on asetettu kampikammion seinämässä olevaan aukkoon 18. Tämä esitys on laadittu ensisijaisesti esillä olevan keksinnön ymmärtämisen helpottamiseksi. Vaikka sinänsä olisikin mahdollista järjestää tällainen auk-15 ko 18, sitä ei käytännössä ole olemassa. Tarkoituksena on yksinkertaisesti sijoittaa suukappale 10 siihen aukkoon 19, joka yleensä jo on nykyaikaisissa moottoreissa ja joka vapautuu, kun johto 16 poistetaan, ja joka on yhteydessä venttiilihatun 15 sisäpuoliseen 20 tilaan. Johdon 16 kautta on käynnissä normaalisti heikko kampikammion sisäosaan kohdistuva imu. Kansi 20, joka tavallisesti on liitetty hattuun 15 ja joka sulkee aukon, jonka kautta kampikammion pohjalla oleva öljytila täytetään öljyllä, on kiinni usein hyvin 25 tiiviisti. Kun kansi 20 näin ollen on kiinni tiiviisti ja suukappale on asetettu aukkoon 19, ei johdon 9 lisäksi ole muuta kaasunpoistomahdollisuutta kampi-kammion 3 sisäosasta. Tämä mahdollistaa hyvän mittaustarkkuuden. Vaihtoehtoisesti mainitun lisäksi 30 voisi johto 9 olla yhteydessä kampikammion kanssa kannen 20 korvaavan kansielimen aukon kautta. Tällöin täytyisi sulkea kaasuvirtaus aukosta 19. Kun tavallinen kansi 20 on ilman läpipäästävää tyyppiä (mahdollisesti suodattimena varustettuna) , täytyy se korva-35 ta tiiviisti sulkeutuvalla kannella jos suukappale 10
6 f 6 4 3 O
on yhteydessä aukon 19 kanssa. Oleellista on näin ollen, että johto 9 mittauslaitteeseen 8 muodostaa mittauksen aikana pääasiassa ainoan kaasunpoistomahdol-lisuuden muutoin olennaisesti suljetusta kampikam-5 miosta.
Suukappale 10 voidaan kokeellisesti muodostaa useista eriläpimittaisista osista, joissa osat ovat järjestetyt niin, että niiden halkaisija kasvaa suukappaleen äärimmäisestä päästä lähtien. Täten saadaan järjes-10 telmä, jolla voi olla suhteellisen yleinen soveltuvuus eri moottorityypeille ja -valmisteille.
Keksinnön edullinen suoritusmuoto esitetään kuvassa 4. Tässä on venttiili 23 järjestetty johdon 9 yhteyteen ennen poistoa 11. Tähän venttiiliin on liitetty 15 säätölaite 24, jota käyttämällä venttiilin 23 kuris-tusastetta ja siten myös kaasun poistumisen määrää poiston 11 kautta voidaan säätää. Tällä tavoin voidaan asennettua mittauslaitetta 8 käyttää mielivaltaisen kokoisten ja tyyppisten moottorien männäntii-20 visteiden tiiviyden mittaamiseen. Tällöin on standar-dimoottorien kaasuvuoto etupäässä riippuvainen sylinterien koosta, sylinterien lukumäärästä ja moottorin tyypistä (bensiini- tai dieselmoottori). Jos myös melko tiiviin moottorin kaasuvuoto on edellä maini-25 tuista tekijöistä johtuen suuri, venttiiliä 23 avataan niin paljon, että mittauslaitteeseen 8 tulevan kaasun paine on mittauslaitteen mittausalueella. Päinvastaisessa tapauksessa pienen kaasuvuodon ollessa kyseessä venttiiliä 23 kuristetaan hyvin voimak-30 kaasti.
Il 7 76430
Mittauslaite 8, venttiili 23 ja säätölaite 24 on edullisesti järjestetty yhden ja saman kotelonmuotoi-sen elimen 26 sisään. Tämä koteloelin 26 on kämmenen kokoinen ja liitettävissä suukappaleen 10 kautta 5 edullisesti siihen johdon 16 päähän, joka on liittyneenä moottorin ilmanottolaitteeseen 17. Ennen tiiviyden mittausta säätölaite 24 asetetaan edullisesti koteloelimen 26 etupuolella olevan taulukon mukaisesti, niin että venttiilin 23 kuristusaste (aukko) so-10 pii moottorin kokoon ja/tai tyyppiin, jotta päästäisiin mittausarvoihin, joiden absoluuttisella suuruudella ja moottorin tiiviydellä on suora yhteys ja ne ovat suoraan verrannollisia erikokoisten ja/tai -tyyppisten moottorien välillä. Esimerkiksi 40 :n yk-15 sikön suuruinen mittausarvo 1500 cm3:n bensiinimoottorilla ilmoittaisi, että tämä moottori on paremmassa kunnossa kuin 8000 cm3:n dieselmoottori, jolla on 50:n yksikön suuruinen mittausarvo. Tällä tavoin voidaan asettaa yleisesti pätevät rajat hyväksyttäville 20 mittausarvoille riippumatta moottorin koosta ja tyypistä, ja sille, milloin moottori täytyy tarkastaa tai vaihtaa. Tämä yleisinstrumentti, joka antaa kuvan männän 2 ohi kampikammioon 3 tapahtuvasta kaasujen vuodosta ja siten myös moottorin kulumisesta, on näin 25 ollen hyvin yksinkertainen käsitellä ja mahdollisten käsittelyvirheiden vaara on täten minimaalinen.
Haluttaessa voidaan signaalit johtaa johdon 25 välityksellä laitteen 13 kautta näyttöyksikköön 14 mittausarvojen rekisteröimiseksi ja esittämiseksi sopi-30 valla tavalla.
Jotta säätölaitteen 24 asetus voitaisiin tehdä vielä tarkemmin, tulisi voida ottaa huomioon muut moottorin ominaisuudet, esim. moottorin kompressio-olosuhteet, 8 76430 männän läpimitta, männän iskupituus jne. Kuitenkin näiden muiden ominaisuuksien on havaittu vaikuttavan mittaustuloksiin suhteellisen vähän, niin kauan kun standardimoottorit ovat kysymyksessä.
5 Suoritettaessa yksittäisen sylinterin männän tiivisteiden ohi tapahtuvan vuodon havainnointia monisylin-terisen moottorin kyseessä ollessa käsittää keksinnön mukainen laite tunnistinlaitteen 21 sen toteamiseksi, milloin korkeapaine vallitsee vastaavissa sylinte-10 reissä. Aikaisemmin mainittu laite 13 voi olla silloin järjestetty yhdistämään tunnistinlaitteen 21 ja painemittarin 8 tietojen pohjalta vuotoa tarkoittavat mittausarvot siihen sylinteriin, jota mittausarvot koskevat.
15 Tunnistinlaite 21 voi tällöin olla kuvan 1 kaavamaisen esityksen mukaisesti varustettu elimellä 22 sen toteamiseksi, milloin sylinterien yhteydessä oleva sytytystulppa joutuu sytytysjännitteen alaiseksi. Tunnistinlaite on tällöin yleensä yhdistetty jokai-20 seen sytytystulppaan tai sytytyskaapeliin. Laite 13 voi tällöin osoittaa ilmaisinlaitteen 14 kautta, kuten numeroilla 3, 4, 2 ja 1 on osoitettu, mitä sylinteriä kyseessä oleva painehuippu 12 koskee. Luonnollisesti tavallisen mittausteknikon tietoalaan kuuluu 25 kyky esittää saadut paine- ja siten vuototiedot sinänsä tunnetuilla tietojenkäsittelylaitteilla toisella tavalla kuin kuvassa 2 on esitetty, esim. kysymykseen voi tulla puhtaasti numeerinen esitys. Edullisesti voidaan mittaustiedot toimittaa myös kirjoitti-30 mella.
Polttoaineen ruiskutuksella toimivan moottorin, esim. dieselmoottorin ollessa kyseessä tunnistinlaite 21
II
9 764 30 voi vaihtoehtoisesti olla yhdistetty polttoaineen ruiskutuslaitteeseen sen toteamiseksi, milloin polttoaine ruiskutetaan vastaaviin sylintereihin. Täten voidaan myös tällaisen moottorin yhteydessä yhdistää 5 mitattu painearvo ja vastaava sylinteri.
Lisävaihtoehtona tunnistinlaite voisi olla järjestetty tunnistamaan, milloin polttoaineseos räjähtää vastaavassa sylinterissä. Tunnistinlaitteeseen tulisi tällöin sisältyä sysäyksen tunnistava elin jokaista 10 sylinteriä varten, jolloin mainitut sysäyksen tunnistavat elimet voitaisiin sijoittaa sylinteriryhmän ulkopuolelle eri sylintereiden viereen. Tällaiset tun-nistinelimet ovat sinänsä tunnettuja.
Keksinnön mukaista laitetta käytettäessä liitetään 15 johto 9 ja suukappale 10 ja mahdollisesti myös olemassa oleva laite 21 edellä esitetyllä tavalla. Moottori voidaan nyt käynnistää ja normaalin käynnin aikana voi painemittari 8 rekisteröidä painearvot ilmaisten kampikammioon tapahtuvan kaasuvuodon määrän. 20 Mittaus suoritetaan tavallisesti edullisesti tyhjä-käyntikierroksilla ilman kuormitusta. On havaittu, että tyhjäkäynnin yhteydessä kierrosluvun suhteellisen voimakaskin vaihtelu ei ole kriittinen tekijä. Mittarin 8 painetiedot voidaan kalibroida, esim. te-25 kemällä kuristus 11 säädettäväksi tai käyttämällä laitetta 13.
Laitetta voidaan luonnollisesti muuttaa monella tavoin keksintöajatuksen puitteissa. Edellä on selitetty, kuinka painearvoja käytetään kampikammioon tapah-30 tuvan kaasuvuodon kriteerinä. Vaihtoehtoinen mahdollisuus olisi mittauslaitteen 8 muuttaminen niin, että se mittaisi sen kaasun tilavuuden, joka virtaa johdon

Claims (4)

1. Laite moottorin tiiviyden mittausta varten, jossa moottorissa on ainakin yksi sylinteri (1), siinä liikkuva mäntä (2) sekä kampikammio (3), jossa kampi-elimet (4, 5), joita mäntä liikuttaa, sisältäen moot- 5 toriin liitettävissä olevan mittauslaitteen (8), joka on liitettävissä männän ohi tapahtuvan kaasujen vuodon mittaamisen mahdollistamiseksi, tunnettu siitä, että mittauslaite on liitettävissä kampikam-mion sisäosan yhteyteen ja männän ohi ja kampikam-10 mioon tapahtuvan kaasujen vuodon mittaamisen mahdollistamiseksi, ja että laite monisylinterisen moottorin tiiviyden mittausta varten sisältää laitteen (21) sen toteamiseksi, milloin korkeapaine vallitsee kussakin sylinterissä, sekä laitteen (13) vuotoa tar-15 koittavien mittausarvojen yhdistämiseksi siihen sylinteriin, jota mittausarvot koskevat, tunnistinlait-teen ja mittauslaitteen (8) tietojen pohjalta.
2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen laite, tunnettu siitä, että tunnistinlaite (21) on jär- 20 jestetty sen toteamiseksi, milloin sylintereiden yhteydessä oleva sytytystulppa joutuu jännitteen alaiseksi .
3. Patenttivaatimuksen 1 mukainen laite, tunnettu siitä, että tunnistinlaite (21) on jär- 25 jestetty sen toteamiseksi, milloin polttoaine ruiskutetaan vastaaviin sylintereihin.
4. Patenttivaatimuksen 1 mukainen laite, tunnettu siitä, että tunnistinlaite (21) on järjestetty sen toteamiseksi, milloin polttoaineseos rä- 30 jähtää vastaavissa sylintereissä.
FI850569A 1984-02-21 1985-02-12 Anordning foer taethetsmaetning av en motor. FI76430C (fi)

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
SE8400929 1984-02-21
SE8400929A SE443835B (sv) 1984-02-21 1984-02-21 Forfarande och anordning for tethetsmetning av en motor

Publications (4)

Publication Number Publication Date
FI850569A0 FI850569A0 (fi) 1985-02-12
FI850569L FI850569L (fi) 1985-08-22
FI76430B true FI76430B (fi) 1988-06-30
FI76430C FI76430C (fi) 1988-10-10

Family

ID=20354829

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI850569A FI76430C (fi) 1984-02-21 1985-02-12 Anordning foer taethetsmaetning av en motor.

Country Status (13)

Country Link
US (1) US4719792A (fi)
EP (1) EP0156123B1 (fi)
JP (1) JPS60203833A (fi)
AT (1) ATE34230T1 (fi)
AU (1) AU579348B2 (fi)
BR (1) BR8500817A (fi)
CA (1) CA1245076A (fi)
DE (1) DE3562675D1 (fi)
DK (1) DK157146B (fi)
ES (1) ES8605899A1 (fi)
FI (1) FI76430C (fi)
NO (1) NO160268C (fi)
SE (1) SE443835B (fi)

Families Citing this family (19)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US5101781A (en) * 1991-02-28 1992-04-07 Paxton Mitchell Company Electronic engine protector
US5365773A (en) * 1993-03-12 1994-11-22 Caterpillar Inc. Engine blowby measuring apparatus
JP3767875B2 (ja) * 1997-11-13 2006-04-19 株式会社小松製作所 エンジンの異常検出装置および異常検出方法
DE19932866C1 (de) * 1999-07-14 2001-04-05 Abb Patent Gmbh Verfahren zum Prüfen eines Verbrennungsmotors auf Montage- und/oder Fertigungsfehler
EP1922476B1 (en) * 2005-07-18 2009-01-07 Danfoss A/S A method and a system for detection of an engine fault
US7913546B2 (en) * 2008-11-25 2011-03-29 Innovative Products Of America, Inc. Methods and apparatus for analyzing internal combustion engines
RU2445597C2 (ru) * 2010-04-15 2012-03-20 Федеральное государственное образовательное учреждение высшего профессионального образования Новосибирский государственный аграрный университет Способ оценки технического состояния двигателя внутреннего сгорания
RU2467301C1 (ru) * 2011-04-13 2012-11-20 Федеральное государственное образовательное учреждение высшего профессионального образования Новосибирский государственный аграрный университет Способ оценки технического состояния двигателя внутреннего сгорания
RU2469285C1 (ru) * 2011-07-21 2012-12-10 Государственое научное учреждение Всероссийский научно-исследовательский технологический институт ремонта и эксплуатации машинно-тракторного парка Российской академии сельскохозяйственных наук (ГНУ ГОСНИТИ РОССЕЛЬХОЗАКАДЕМИИ) Способ диагностирования двигателя внутреннего сгорания с турбокомпрессором
RU2486486C1 (ru) * 2011-12-26 2013-06-27 Федеральное государственное бюджетное образовательное учреждение высшего профессионального образования Новосибирский государственный аграрный университет Способ оценки технического состояния двигателя внутреннего сгорания
US9128008B2 (en) * 2012-04-20 2015-09-08 Kent Tabor Actuator predictive system
CN103063376A (zh) * 2013-01-04 2013-04-24 兰州理工大学 往复式活塞杆滑动密封性能测试试验台及其测试方法
CN103162918B (zh) * 2013-03-12 2016-02-03 西安工业大学 活塞环和活塞杆密封的密封性能检测装置及其检测方法
CN103245470B (zh) * 2013-05-10 2015-03-04 西安航空动力股份有限公司 斯特林发动机活塞组件密封装置性能试验台
GB2563918B (en) 2017-06-29 2021-12-15 Perkins Engines Co Ltd Engine monitoring apparatus
GB2563916B (en) * 2017-06-29 2021-12-15 Perkins Engines Co Ltd Engine monitoring apparatus
GB2563919B (en) 2017-06-29 2021-12-15 Perkins Engines Co Ltd Engine monitoring method
CN113441366A (zh) * 2021-06-28 2021-09-28 四川成焊宝玛焊接装备工程有限公司 一种电池盒上盖板涂胶工艺及系统
CN113882931B (zh) * 2021-11-10 2022-07-19 湖南道依茨动力有限公司 发动机的检测装置、发动机和车辆

Family Cites Families (8)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
FR960273A (fi) * 1950-04-15
US1496384A (en) * 1923-04-14 1924-06-03 Seppmann Alfred Bruno Trouble finder
US1867698A (en) * 1928-06-09 1932-07-19 Motoscope Corp Of America Method of and apparatus for testing internal combustion engines
US2625033A (en) * 1948-10-05 1953-01-13 Paul F Adair Internal-combustion engine compression tester
US2811852A (en) * 1954-11-08 1957-11-05 Wayne L Shuck Method and apparatus for testing combustion engines
US2782637A (en) * 1955-07-13 1957-02-26 Gen Electric Apparatus for testing compressors
US3320801A (en) * 1964-11-13 1967-05-23 Jr George D Rhindress Compression and leakage tester
US4292841A (en) * 1979-07-11 1981-10-06 Creative Tool Company Compression rate analyzer

Also Published As

Publication number Publication date
DE3562675D1 (en) 1988-06-16
FI76430C (fi) 1988-10-10
DK157146B (da) 1989-11-13
NO160268B (no) 1988-12-19
FI850569L (fi) 1985-08-22
FI850569A0 (fi) 1985-02-12
ES540561A0 (es) 1986-04-16
US4719792A (en) 1988-01-19
AU579348B2 (en) 1988-11-24
SE443835B (sv) 1986-03-10
ATE34230T1 (de) 1988-05-15
JPS60203833A (ja) 1985-10-15
NO160268C (no) 1989-03-29
DK58085A (da) 1985-08-22
BR8500817A (pt) 1985-10-15
AU3891785A (en) 1985-08-29
DK58085D0 (da) 1985-02-07
SE8400929D0 (sv) 1984-02-21
ES8605899A1 (es) 1986-04-16
NO850647L (no) 1985-08-22
EP0156123B1 (en) 1988-05-11
EP0156123A1 (en) 1985-10-02
CA1245076A (en) 1988-11-22
SE8400929L (sv) 1985-08-22

Similar Documents

Publication Publication Date Title
FI76430B (fi) Anordning foer taethetsmaetning av en motor.
US5417109A (en) Methods and apparatus for testing engines
US5140850A (en) Process for determining the combustion air mass in the cylinders of an internal combustion engine
KR930008512B1 (ko) 내연기관의 연료 제어장치
KR910006704A (ko) 엔진 배기가스의 배압측정 방법 및 장치
CA1196495A (en) Method and apparatus for measuring volume
KR940000742A (ko) 다기통 엔진의 연소상태 진단장치
EP0172844B1 (en) A method and a device for testing the sealing of a combustion engine
US5569841A (en) Cylinder combustion gas leakage testing
SE518041C2 (sv) Förfarande för avkänning av fyllnadsmängden i ett tanksystem
CA2017523C (en) Method and means for determining air mass in a crankcase scavenged two-stroke engine
US6481266B2 (en) Process for cylinder-selective leakage testing of the combustion chambers in a combustion engine
EP0443650A1 (en) Method and apparatus for determining air mass in a crankcase scavenged two-stroke engine
US5758307A (en) Normalized misfire detection method
US20040118182A1 (en) Arrangement and method to measure cylinder pressure in a combustion engine
GB2093184A (en) Improvements in or relating to piston rings in piston engines
RU2534640C2 (ru) Способ оценки технического состояния цилиндропоршневой группы двигателя внутреннего сгорания
RU194297U1 (ru) Устройство оценки технического состояния цилиндропоршневой группы двигателя внутреннего сгорания
Harrow Some applications of basic combustion research to gasoline engine development problems
SU1455263A1 (ru) Устройство дл продувки газовоздушных каналов крышки цилиндра двигател внутреннего сгорани
KR200160767Y1 (ko) 엔진 피스톤과 실린더 보어 사이의 오일유출 시험장치
WO2021137773A1 (en) Inside engine wearing status diagnosing kit and method
SU773471A1 (ru) Способ диагностики двигател внутреннего сгорани
PL236186B1 (pl) Sposób pomiaru całkowitego pola przekrojów przecieków komory roboczej zwłaszcza tłokowego silnika spalinowego
CS243832B1 (cs) Přistroj pro mářeni axiálních a radiálních vůli pístních kroužků

Legal Events

Date Code Title Description
MM Patent lapsed

Owner name: ERIKSSON, INGEMAR