FI74876B - Kopplingsschema foer en magnetoterapeutisk impulsanordning. - Google Patents

Kopplingsschema foer en magnetoterapeutisk impulsanordning. Download PDF

Info

Publication number
FI74876B
FI74876B FI832609A FI832609A FI74876B FI 74876 B FI74876 B FI 74876B FI 832609 A FI832609 A FI 832609A FI 832609 A FI832609 A FI 832609A FI 74876 B FI74876 B FI 74876B
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
switch
outputs
inputs
voltage
output
Prior art date
Application number
FI832609A
Other languages
English (en)
Swedish (sv)
Other versions
FI832609A0 (fi
FI74876C (fi
FI832609A (fi
Inventor
Jiri Jerabek
Original Assignee
Tesla Kp
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Tesla Kp filed Critical Tesla Kp
Publication of FI832609A0 publication Critical patent/FI832609A0/fi
Publication of FI832609A publication Critical patent/FI832609A/fi
Publication of FI74876B publication Critical patent/FI74876B/fi
Application granted granted Critical
Publication of FI74876C publication Critical patent/FI74876C/fi

Links

Classifications

    • AHUMAN NECESSITIES
    • A61MEDICAL OR VETERINARY SCIENCE; HYGIENE
    • A61NELECTROTHERAPY; MAGNETOTHERAPY; RADIATION THERAPY; ULTRASOUND THERAPY
    • A61N2/00Magnetotherapy
    • A61N2/02Magnetotherapy using magnetic fields produced by coils, including single turn loops or electromagnets

Landscapes

  • Health & Medical Sciences (AREA)
  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Biomedical Technology (AREA)
  • Nuclear Medicine, Radiotherapy & Molecular Imaging (AREA)
  • Radiology & Medical Imaging (AREA)
  • Life Sciences & Earth Sciences (AREA)
  • Animal Behavior & Ethology (AREA)
  • General Health & Medical Sciences (AREA)
  • Public Health (AREA)
  • Veterinary Medicine (AREA)
  • Magnetic Treatment Devices (AREA)
  • Percussion Or Vibration Massage (AREA)
  • Acyclic And Carbocyclic Compounds In Medicinal Compositions (AREA)
  • Medicines Containing Material From Animals Or Micro-Organisms (AREA)
  • Apparatuses For Generation Of Mechanical Vibrations (AREA)
  • Harvester Elements (AREA)
  • Relay Circuits (AREA)
  • Water Treatment By Electricity Or Magnetism (AREA)
  • External Artificial Organs (AREA)
  • Soft Magnetic Materials (AREA)
  • Physical Or Chemical Processes And Apparatus (AREA)

Description

74876
Magneettisterapeuttisen impulssilaitteen kytkentäkaavio
Keksintö koskee magneettisterapeuttisen impulssilaitteen kytkentäkaaviota, jossa laitteessa on useita sähkö-5 magneettikäämejä, jotka on kytketty sarjaan vastaavien te-honliitäntäyksiköiden ja jännitelähteen kanssa, välineet sähkömagneettikäämien herätystaajuuden säätämiseksi, ja välineet sähkömagneettikäämeihin syötetyn herätysenergian säätämiseksi, jolloin yhteen tai useampaan sähkömagneetti-10 käämiin syötetyt herätystaajuus ja herätysenergia ovat säädettäviä. Tällainen impulssilaite soveltuu nimenomaan tulehduksellisten ja syntyperäisten tautien hoitokäsittelyyn.
Tämän kaltaiset magneettisterapeuttiset impulssilait-teet perustuvat joko kondensaattorin purkautumiseen sähkö-15 magneetin käämitykseen tai sähkömagneetin käämityksen kytkemiseen multivibraattoripiiriin, tyristokäämin virtapiirin sulkemiseen multivibraattorin avulla säätöfrekvenssin kohdalla, mahdollisesti sulkemalla käämivirta tyristorissa, jossa ohjataan jaetulla ja säädetyllä verkkojaksoluvulla tai 20 sulkemalla sähkömagneetin käämin tuleva tasavirta mekaanisen moottorin käyttämällä kytkimellä.
Haittana olevissa laitteissa on pääasiassa mahdottomuus säätää käämeihin syötettävää tehoa, ei voida ohjata tarkasti magneettikentän jaksollista värähtelyä, eikä tie-25 detä ratkaisua, miten olisi mahdollista muuttaa automaattisesti ohjattuna jaksollisen värähtelyn taajuutta. Kaikissa laitteissa on mahdollista liittää piiriin pieni määrä, enintään neljä käämiä. Vain jotkut ratkaisut takaavat käämivir-taa suljettaessa synkronisoinnin syötetyn jännitteen vai-30 heen kanssa ja siten magneettikentän sykkeen yhdenmukaisuuden. Enemmistössä tunnettuja ratkaisuja käytetään mekaanisia kytkimiä, jotka suurentavat kokoa ja heikentävät niiden luotettavuutta.
Tämän keksinnön tavoitteena on poistaa tai ainakin 35 vähentää näitä haittoja.
74876 Tämä tavoite saavutetaan keksinnön mukaisella impuls-silaitteen kytkentäkaaviolla, jolle on tunnusomaista, että jännitelähteeseen yhdistetyn, jännitteen säätämistä ja jännitelähteestä tulevan siniaallon suorakulmaiseksi muutta-5 mistä varten olevan piirin ulostulo on kytketty ajoituksen sisääntuloon elektronisessa vaihtokytkimessä ja ajoituksen sisääntuloon monitiekytkimen ohjausyksikössä, että elektronisen vaihtokytkimen ulostulot on liitetty sisääntuloihin tahdistusyksiköissä, joiden ulostulot on kytketty 10 tehonliitäntäyksiköiden sisääntuloihin, että edelleen elektronisen vaihtokytkimen ulostulot on liitetty toisesta ulostulostaan lähtien monitiekytkimen sisääntuloihin, että monitiekytkimen ohjausyksikkö on liitetty monitiekytkimen säätösisääntuloon, ja että monitiekytkimen ulostulo on kyt-15 ketty elektronisen vaihtokytkimen nollasisääntuloon.
Keksinnön edullisia toteutusmuotoja on esitetty patenttivaatimuksissa 2-7.
Etuna tämän keksinnön mukaisella järjestelyllä on ensisijassa mahdollisuus säätää tehoa yksittäisiin sähkö-20 magneettisiin käämeihin ja mahdollisuus ohjata jatkuvasti, automaattisesti ja käsikäyttöisesti jaksollisen värähtely-taajuuden muuttamista synnytetyssä magneettikentässä, millä varmistetaan mahdollisuus annostella tarkasti magneettikenttää järjestelmän lääketieteellisen käytön yhteydessä. Joh-25 tuen mahdollisuudesta kytkeä mukaan samanaikaisesti suuri määrä sähkömagneettisia käämejä tarjoutuu mahdollisuus käyttää magneettikenttää suureen määrään hoidettavia kohteita, esimerkiksi koko selkään tai vastaavaan. Mainitun kytkennän johdosta synkronisointi tehonkytkennän ja jännitelähteen 30 syöttämän jännitteen vaiheen välillä on taattu, mikä turvaa magneettikentän sykkeen tasaisuuden sähkömagneettisten käämien synnyttämässä kentässä. Käyttämällä elektronisia elementtejä kosketuksettomaan kytkentään sekä digitaalisen ohjauksen avulla saavutetaan suuri luotettavuus kuvatun jär-35 jestelyn toiminnassa ja pieni tehon kulutus.
74876 Tämän keksinnön mukaisen magneettisterapeuttisen im-pulssilaitteen virtapiiriä kuvataan seuraavassa esimerkki-rakenteen avulla piirustuksiin liittyen, jolloin kuva 1 esittää lohkokaavion magneettisterapeuttisen 5 impulssilaitteen peruskytkennästä, kuva 2 esittää laajennetun lohkokaavion kuvan 1 tavalla, varustettuna lisävirtapiireillä ja -elementeillä, kuva 3 esittää todellisen, magneettisterapeuttisen impulssilaitteen kytkentäesimerkin.
10 Kuvan 1 mukaan, jossa nähdään magneettisterapeuttisen impulssilaitteen peruskytkentä, on jännitelähteeseen 1 yhdistetty jännitteensäätöpiiri 2 kytketty ulostulostaan sekä ajoituksen sisääntuloon elektronisessa vaihtokytkimessä 4 että ajoituksen sisääntuloon monitiekytkimen 5 säätöyksikös-15 sä 6, jolloin elektronisen vaihtokytkimen 4 ulostulot on liitetty sisääntuloihin tahdistusyksiköissä 8a-8e, joiden ulostulot on yhdistetty säätöulostuloihin tehonliitäntäyksi-köissä lla-lle, jotka on kytketty sarjaan sähkömagneettisten käämien 12a-12e kanssa ja yhdistetty jännitelähteeseen 1 20 sekä vielä toisesta ulostulosta lähtien monitiekytkimen 5 ulostuloon, jolloin monitiekytkimen 5 ohjausyksikkö 6 on kytketty ohjauksen sisääntuloon monitiekytkimessä 5, jonka ulostulo on liitetty nolla-sisääntuloon elektronisessa vaihtokytkimessä 4.
25 Tehon lisäämiseksi on magneettisterapeuttisen impuls silaitteen perusvirtapiiriä täydennetty seuraavilla piireillä kuvan 2 mukaisesti. Säädettyä värähtelytaajuutta ilmaiseva yksikkö 7 on kytketty ulostuloon monitiekytkimen 5 ohjausyksikössä 6.
30 Ajoituskytkin 3 on liitetty jännitteensäätöpiirin 2 ulostulon ja elektronisen kytkimen 4 ajoituksen sisääntulon sekä monitiekytkimen ohjausyksikön 6 väliin.
Piirit 9a-9e, jotka ilmaisevat vaihtokytkennän, on yhdistetty rinnakkainkytkettyinä tahdistusyksiköiden 8a-8e 35 sisääntuloihin.
4 74876
Erotusyksiköt 10a-10e on kytketty tehonliitäntäyksi-köiden lla-lle säädön sisääntuloon ja tahdistusyksiköiden 8a-8e ulostulojen väliin.
Ilmaisupiirit 13a-13e on kytketty rinnan sähkömagneet-5 tisiin käämeihin 12a-12e.
Yksinkertainen viisinapainen vaihtokytkin 14 on kytketty vastapäätä olevilla liittimillä tallennusyksikön piiriin 15 rinnan sähökmagneettisten käämien 12a-12e kanssa.
Magneettisterapeuttisen impulssilaitteen virtapiirin 10 toimiessa jännitelähteeseen 1 yhdistetty jännitteensäätö-piiri 2 säätää syötetyn sinimuotoisen jännitteen tarvittavan suuruiseksi ja muuttaa jännitteen sakaramuotoiseksi.
Näin säädetty jännite syötetään sekä ajoituksen sisääntuloon elektronisessa vaihtokytkimessä 4 että ajoituksen si-15 sääntuloon monitiekytkimen säätöyksikössä 6. Elektronisen vaihtokytkimen 4 yksittäisissä ulostuloissa tapahtuu peräkkäisiä siirtymisiä loogiselta tasolta toiselle, jolloin siirtymisnopeus riippuu jännitteen värähtelytaajuudesta, jota syötetään ajoituksen sisääntulon kautta elektroniseen 20 vaihtokytkimeen 4. Elektronisen vaihtokytkimen 4 ulostulot 0-n on liitetty tahdistusyksiköiden 8a-8e sisääntuloihin, jolloin syntyy aikaviive niiden ulostulosignaaleissa sisään-tulosignaaleihin nähden sekä samalla myös vaihesiirto tehon-liitäntäyksiköiden lla-lle sulkemisen ja jännitelähteestä 25 1 syötetyn jännitteen vaiheen välillä, mikä seikka, johtuen sähkömagneettikäämien 12a-12e sarjakytkennästä tehonliitän-täyksiköiden lla-lle ja jännitelähteen 1 välillä, antaa mahdollisuuden säätää tehoa yksittäisiin sähkömagneettikää-meihin 12a-12e. Tämän lisäksi, toisesta ulostulosta lähtien 30 elektronisen vaihtokytimen 4 ulostulot on yhdistetty monitiekytkimen 5 sisääntuloihin O-n, jonka ulostulot on liitetty elektronisen vaihtokytkimen 4 nolla-sisääntuloon. Monitiekytkimen 5 ohjaus saadaan aikaan monitiekytkimen ohjausyksikön 6 avulla. Tämä monitiekytkimen ohjausyksikkö 6, 35 joka liittyy ajoituksen sisääntulonsa kautta jännitteen-säätöpiiriin 2 ja ulostulonsa kautta monitiekytkimen 5 oh-
II
74876 jaukseen, aiheuttaa monitiekytkimen 5 avulla loogisten tasojen siirtymisen elektronisen vaihtokytkimen 4 ulostuloista nolla-sisääntuloon elektronisessa vaihtokytkimessä 4 ja siten monitiekytkimen ohjausyksikön 6 säädöstä riippuen an-5 taa mahdollisuuden lyhentää tai pidentää työjaksoa elektronisessa vauhtikytkimessä 4. Tällaisella magneettisterapeut-tisen impulssilaitteen kytkentäjärjestelmällä sähkömagneet-tikäämien 12a-12e synnyttämän magneettikentän tasatahtisuus jännitelähteestä 1 syötetyn jännitteen kanssa takaa lisäksi 10 mahdollisuuden säätää tehoa yksittäisissä sähkömagneettisissa käämeissä 12a-12e tahdistusyksiköiden 8a-8e avulla sekä lopulta elektronisen vaihtokytkimen 4 liittäminen monitie-kytkimeen 5 ja sen ohjaaminen monitiekyktimen 5 ohjausyksikön 6 avulla antavat mahdollisuuden lyhentää siirtojaksoa 15 elektronisessa vaihtokytkimessä 4 ja aikaansaada siten mahdollisuus muuttaa jaksollista värähtelytaajuutta sähkömagneettisten käämien 12a-12e synnyttämässä magneettikentässä.
Peruskytkentäjärjestelmään liitetyillä piireillä kuvan 2 mukaisesti saadaan toimintaan seuraavaa vahvistusta.
20 Tiedonsaanti säädetystä jaksoluvusta varmistetaan liittämällä säädetyn jaksoluvun ilmaisuyksikkö 7 monitiekytkimen ohjausyksikön 6 ulostuloon. Säätämään aikaa, jonka potilas on hoitokäsittelyssä asetettu aikaituskytkin 3 jän-nitteensäätöpiirin 2 ulostulojen ja elektronisen vaihtokyt-25 kimen 4 ajoituksen sisääntulojen sekä monitiekytkimen ohjausyksikön 6 väliin.
Tiedonsaanti laitteen loogisen osan toiminnasta on varmistettu liittämällä vaihtokytkentäjien ilmaisupiiri 9a-9e rinnan tahdistusyksiköiden 8a-8e sisääntuloihin.
30 Laitteen logiikkaosien erottaminen teho-osista tapah tuu asettamalla erotusyksiköt 10a-10e tehonliittämisyksi-köiden lla-lle ohjauksen sisääntulojen ja tahdistusyksiköiden 8a-8e ulostulojen väliin.
Tiedonsaanti herätetystä magneettikentästä ja samalla 35 mahdollisesta tehonliitäntäyksiköiden lla-lle vinoittumi-sesta varmistetaan kytkemällä ilmaisuyksiköt 13a-13e rinnan sähkömagneettikäämeihin 12a-12e.
74876
Tiedonsaanti jännitteen muodosta ja suuruudesta yksittäisissä sähkömagneettikäämeissä 12a-12e on varmistettu kytkemällä yksinkertainen n-napainen vaihtokytkin 14 rinnan sähkömagneettikäämeihin 12a-12e sekä kytkemällä sen vas-5 takkain olevat, keskenään yhdistetyt liittimet tallennusyk-sikön piiriin 15.
Käytännön esimerkki magneettisterapeuttisen impulssi-laitteen kytkennästä, tämän keksinnön mukaisesti, nähdään yhdistettynä kuvissa 3a ja 3b. Verkkojännite lähteestä 1 10 syötetään jännitteensäätöpiirin 2 sisääntuloon, johon kuuluu päämuuntaja, jonka toisiokäämistä tasajännitestabiili-saattori 2a saa virtaa ja syöttää sitä laitteen heikkovirta-osiin. Jänniteotos pulssinmuotoilijaan 2b sinijännitteen muuttamiseski sakaramuotoon otetaan myös toisiokäämistä.
15 Näin säädetty jännite syötetään aikautuskytimen 3 sisääntuloon, ja tämän kautta ennaltamäärätyssä ajassa se kulkee ulostuloon ja sieltä ajoituksen sisääntuloon elektronisessa vaihtokytkimessä 4 ja sekä ajoituksen sisääntuloon monitie-kytkimen ohjausyksikössä 6. Elektroniseen vaihtokyktimeen 4 20 kuuluu laskin 41 ja muuttaja 42 l_-n# joide BCD-sisääntulot on yhdistetty laksimen 41 BCD-ulostuloihin. Syötetty ajoi-tusfrekvenssi muutetaan laskimessa 41 BCD-koodiksi ja muuttaja 42 1^-n kytkee sen ulostulot loogiselta tasolta toiselle, syötetyn ajoitusjaksoluvun tahdissa. Elektronisen vaih-25 tokyktimen 4 ulostulot on yhdistetty tahdistusyksiköiden 8a-8e sisääntuloihin, joihin sisääntulot vaihtokytkennän ilmaisupiireissä 9a-9e on kytketty rinnan, jotka ilmoittavat esimerkiksi optisesti vallitsevat loogiset tasot elektronisen vaihtokytkimen 4 ulostuloissa. Tahdistusyksi-30 köt 8a-8e huolehtivat ulostuloissaan signaalin vaihesiirros-ta signaalin vaiheen suhteen niiden sisääntuloissa ja siten myös jännitelähteestä 1 syötetyn vaihtojännitteen vaiheen suhteen. Tahdistusyksiköiden 8a-8e ulostulot on yhdistetty sisääntuloihin erotusyksiköissä 10a-10e, joiden ulostulot 35 on kytketty säätösisääntuloihin tehonliitäntäyksiköissä lla-lle. Erotusyksiköt 10a-10e turvaavat signaalien kulke- li.
74876 misen tahdistusyksiköistä 8a-8e säätösisääntuloihin tehon-liittämisyksiköissä lla-lle ja erottavat sähköisesti säätö-elektroniikan järjestelmän teho-osasta. Johtamalla signaali tehonliitäntäyksiköiden lla-lle säätösisääntuloihin nämä 5 yksiköt tulevat johtavaan tilaan ja johtuen niiden sarjaan-kytkennästä sähkömagneettikäämien 12a-12e ja jännitelähteen 1 kanssa, sähkövirta kulkee piirissä synnyttävän magneettikentän. Ilmaisupiirit 13a-13e, jotka on kytketty rinnan käämeihin 12a-12e, ilmaisevat optisesti välähdyksellä mag-10 neettikentän syntymisen ja toimivat samalla ilmaisijana tehonliitäntäyksiköiden lla-lle mahdollisessa viottumista-pauksessa, jolloin ne palavat jatkuvasti virran kulkiessa jatkuvasti ja siten myös vaihtelevan magneettikentän ollessa jatkuvasti herätettynä. Sen asennon mukaan, mikä yksin-15 kertaisena n-napaisella vaihtokytkimellä 14 on, sen ollessa kytkettynä sähkömagneettikäämeihin 12a-12e ja vastakkain olevilla liittimillään tallennusyksikön piiriin 15, hoitajat saavat tietoa jänniteimpulssin amplitudista ja muodosta yksityisissä sähkömagneettikämeissä 12a-12e. Ajoi-20 tusfrekvenssi, jota syötetään aikautuslaitteen 3 ulostulosta ajoituksen sisääntuloon ja sieltä sakaramuotoinen jännite jaksoluvuilla 1", 10", 30", 1’, 2', 5' ja 10' otetaan erillisten ulostulojensa kautta ulos ja syötetään liittämiin yksinkertaisessa, moninapaisessa vaihtokytkimessä 62a, 2 5 jonka vastakkain olevat liittimet on kytketty keskenään toisiinsa. Yksinkertaisen moninapaisen vaihtokytkimen 62a avulla syötetään jännite valitulla jaksoluvulla ensimmäisiin sisääntuloihin positiivisissa kaksoisporteissa 63 ja 64, joiden toisiin sisääntuloihin on liitetty säätöpiiri 65a 30 ulostuloillaan Q ja Q. Positiivisten kaksoisporttien 63 ja 64 ulostulot on yhdistetty suuntaavaihtavan laskimen 66 sisääntuloihin Cp ja Cp. Säätöpiirin 65a vaihtokytkentä suoritetaan vaihtokytkimellä 62b, joka takaa molemmissa ääriasennoissa, että säätöpiirin 65a ulostuloiksi Q ja Q tule-35 vat joko loogiset tasot L ja H tai H ja L, ja siten signaalin siirto tapahtuu positiivisen kaksoisportin 63 ja 64 8 74876 kautta suuntaavaihtavan laskimen 66 sisääntuloon CD tai Cy, jolloin laskenta eteenpäin tai taaksepäin tapahtuu luotettavasti. Vaihtokytkimen 62b ollessa keskiasennossa säätöpiirin 65a ulostulojen Q ja 0 automaattinen vaihtokytkentä 5 muuttajasta 67 _l-n vaihtokytkimen 62b keskiliittimiin kytkettyjen ulostulojen 0 ja 9 avulla on taattu. Muuttajan 67 _l-n BCD-sisääntulo on kytketty suuntaavaihtavan laskimen 66 BCD-ulostuloon, jolloin esimerkiksi laskettaessa eteenpäin tapahtuu, sen jälkeen kun on tultu binääriseen koodi-10 lukuun n-9, automaattinen vaihtokytkentä suuntaavaihtavassa laskimessa 66 laskemaan taaksepäin, ja tultaessa binäärilukuun O tapahtuu vaihtokytkentä laksemaan eteenpäin ja koko kierros toistuu jatkuvasti. Vaihtosuuntaisen laskimen 66 BCD-ulostulot on liitetty tämän lisäksi muistiin 68 sisään-15 tuloihin. Vaihtokytkimen 62a ja muistin lukituspiirin 65 avulla on mahdollista estää binäärikoodatun luvun kulku sisääntulosta ulostuloon ja säilyttää siten valittu luku muistin 68 ulostulossa huolimatta sen hetkisestä tilasta suuntaavaihtavan laskimen 66 BCD-ulostulossa. Muistin 68 ulos-20 tulot on yhdistetty sekä sisääntuloihin säädettävän jakso-luvun ilmaisuyksikössä 7 että monitiekytkimen BCD-sisään-tuloihin.
Elektronisen vaihtokytkimen 4 ulostulot on kytketty toisesta ulostulosta alkaen monitiekytkimen 5 sisääntuloi-25 hin O-n. Monitiekytkimen 5 ulostulo on liitetty nolla-sisääntuloon elektronisessa vaihtokytkimessä 4. Näin kytketyn monitiekytkimen 5 toimintaan kuuluu, että elektronisen vaihtokytkimen 4 ulostulosta loogisia tasoja siirtyy monitiekytkimen ulostuloon vain siitä ulostulosta, jonka luku vas-30 taa binäärikoodattua lukua monitiekytkimen 5 BCD-sisääntu-lossa. Siten looginen taso H, joka lähtisi sen ulostulosta nolla-sisääntuloon elektronisessa vaihtokytkimessä 4 tai 41 vastaavasti, eliminoituu merkiten kytkennän paluuta elektronisessa vaihtokytkimessä 5 ulostuloon O. Riippuen monitie-35 kytkimen 5 siirtämästä sisääntulosta tapahtuu laskimessa 41 laskujakson lyhenemistä tai pidentymistä ja siten myös tali 9 74876 pahtuu muuttajan 42 1^-n, tahdistuselementtien 8a-8e, erotus-yksiköiden 10a-10e ja säätösisääntulojen tehonliitäntäyk-siköissä lla-lle välityksellä jaksollisen värähtelytaajuuden kasvua tai pienenemistä sähkömagneettikäämien 12a-12e 5 herättämässä magneettikentässä. Säädetyn jaksoluvun ilmaisu-yksikkö 7 ilmaisee juurisäädetyn jaksollisen värähtelytaajuuden herätetyssä magneettikentässä.
Magneettisterapeuttisen impulssilaitteen kytkentäjär-jestelmä takaa mahdollisuuden valita magneettikentän jak-10 sollinen värähtelytaajuus, mikä määritetään jakamalla kokonaisluvulla, kuitenkin vähintään 2:11a, jännitelähteen 1 antaman jännitteen jaksoluku. On mahdollista valita yksi jaksoluku sulkemalla muisti 68 vaihtokytkimellä 62a muistin lukituspiirin 65b kautta. Lisäksi on mahdollista valita 15 vaihtokytkimien 62a, 62b ohjaukseen perustuen, jakolohkon 81 määrääminä jaksoina automaattinen jaksollisen värähtely-taajuuden kasvu tai alentuminen herätetyssä magneettikentässä tai sen automaattinen kasvu ja sitä seuraava lasku tai päinvastoin. Tahdistusyksiköitä 8a-8e säätämällä on mah-20 dollista aikaansaada vaihesiirto tehonliitäntälaitteiden sulkemisen ja jännitelähteestä 1 syötetyn jännitteen vaiheen välille ja näin säätää yksittäisiin sähkömagneettikää-meihin 12a-12e syötettävää tehoa. Säätämällä aikautuskytkin-tä 3 saadaan aikaan täyspysähdys laitteessa ennaltamäärätyn 25 ajan kuluttua. Säädetyn jaksoluvun ilmaisupiiri 7 tiedottaa herätetyn magneettikentän jaksollisen taajuuden. Vaihtokyt-kennän ilmaisupiirit 9a-9e välittävän tieota elektronisen vaihtokytkimen 4 oikeasta toiminnasta. Ilmaisupiirit 13a-13e antavat tiedon herätetyn magneettikentän olemassaolosta. 30 Yksinkertaisen n-napaisen vaihtokytimen 14 ja tallennusyk-sikköpiirin 15 avulla on mahdollista tarkistaa jänniteim-pulssien suuruutta ja muotoa sähkömagneettikäämeissä 12a-12e.

Claims (7)

10 7. ft 7 Patenttivaatimukset '
1. Magneettisterapeuttisen impulssilaitteen kytkentäkaavio, jossa laitteessa on useita sähkömagneettikäämejä 5 (12a-12e), jotka on kytketty sarjaan vastaavien tehonliitän- täyksiköiden (11a-11e) ja jännitelähteen (1) kanssa, välineet (4,5,6) sähkömagneettikäämien herätystaajuuden säätämiseksi, ja välineet (8a-8e) sähkömagneettikäämeihin syötetyn herätysenergian säätämiseksi, jolloin yhteen tai useampaan 10 sähkömagneettikäämiin syötetyt herätystaajuus ja herätys-energia ovat säädettäviä, tunnettu siitä, että jännitelähteeseen (1) yhdistetyn, jännitteen säätämistä ja jännitelähteestä tulevan siniaallon suorakulmaiseksi muuttamista varten olevan piirin (2) ulostulo on kytketty ajoituk-15 sen sisääntuloon elektronisessa vaihtokytkimessä (4) ja ajoituksen sisääntuloon monitiekytkimen (5) ohjausyksikössä (6), että elektronisen vaihtokytkimen (4) ulostulot (O-n) on liitetty sisääntuloihin tahdistusyksiköissä (8a-8e), joiden ulostulot on kytketty tehonliitäntäyksiköiden (11a-11e) 20 sisääntuloihin, että edelleen elektronisen vaihtokytkimen (4) ulostulot on liitetty toisesta ulostulostaan lähtien monitiekytkimen (5) sisääntuloihin (O-n), että monitiekytkimen (5) ohjausyksikkö (6) on liitetty monitiekytkimen (5) säätösisääntuloon, ja että monitiekytkimen ulostulo on kyt-25 ketty elektronisen vaihtokytkimen (4) nollasisääntuloon.
2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen kytkentäkaavio, tunnettu siitä, että säädetyn jaksoluvun ilmaisu-laite (7) on kytketty monitiekytkimen ohjausyksikön (6) ulostuloon.
3. Patenttivaatimuksen 1 tai 2 mukainen kytkentäkaa vio, tunnettu siitä, että ajoituskytkin (3) on liitetty jännitteensäätöpiirin (2) ulostulon ja elektronisen vaihtokytkimen (4) ajoituksen sisääntulon sekä monitiekytkimen ohjausyksikön (6) väliin. Il 11 74876
4. Patenttivaatimuksen 1, 2 tai 3 mukainen kytkentäkaavio, tunnettu siitä, että vaihtokytkennän ilmaisupiirit (9a-9e) on kytketty rinnan tahdistuslaitteiden (8a-8e) sisääntuloihin.
5. Jonkin patenttivaatimuksen 1-4 mukainen kytkentä kaavio, tunnettu siitä, että erotusyksiköt (10a-10e) on asetettu tehonliitäntäyksiköiden (11a-11e) säädön sisääntulojen ja tahdistuslaitteiden (8a-8e) ulostulojen väliin.
6. Jonkin patenttivaatimuksen 1-4 mukainen kytkentä-10 kaavio, tunnettu siitä, että magneettikentän herättämisen ilmaisevat piirit (13a-13e) on liitetty sähkömagneettisiin käämeihin (12a-12e).
7. Jonkin patenttivaatimuksen 1-5 mukainen magneettis-terapeuttisen impulssilaitteen kytkentäkaavio, tunnet- 15. u siitä, että n-napainen vaihtokytkin (14), joka liittyy vastapäisillä liittimillä tallennusyksikköpiiriin (15), on kytketty rinnan sähkömagneettikäämeihin (12a-12e). 12 74876
FI832609A 1982-07-20 1983-07-18 Kopplingsschema foer en magnetoterapeutisk impulsanordning. FI74876C (fi)

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
CS825549A CS235464B1 (en) 1982-07-20 1982-07-20 Pulse magnetotherapeutical apparatus connection
CS554982 1982-07-20

Publications (4)

Publication Number Publication Date
FI832609A0 FI832609A0 (fi) 1983-07-18
FI832609A FI832609A (fi) 1984-01-21
FI74876B true FI74876B (fi) 1987-12-31
FI74876C FI74876C (fi) 1988-04-11

Family

ID=5400600

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI832609A FI74876C (fi) 1982-07-20 1983-07-18 Kopplingsschema foer en magnetoterapeutisk impulsanordning.

Country Status (13)

Country Link
US (1) US4693238A (fi)
EP (1) EP0099734B1 (fi)
AT (1) ATE22660T1 (fi)
BG (1) BG47062A1 (fi)
CS (1) CS235464B1 (fi)
DD (1) DD241523A3 (fi)
DE (1) DE3366665D1 (fi)
DK (1) DK324283A (fi)
FI (1) FI74876C (fi)
HU (1) HU192959B (fi)
NO (1) NO158005C (fi)
RO (1) RO87502A (fi)
SU (1) SU1613119A1 (fi)

Families Citing this family (14)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US4889526A (en) * 1984-08-27 1989-12-26 Magtech Laboratories, Inc. Non-invasive method and apparatus for modulating brain signals through an external magnetic or electric field to reduce pain
EP0181053A3 (en) * 1984-09-12 1988-07-20 Irt, Inc. Pulse electro-magnetic field therapy device with auto biased circuit and method for use
DE3807131A1 (de) * 1988-03-04 1989-09-14 Gerhard Bohn Betteil
GR890100705A (el) * 1989-10-31 1992-03-20 Fotios Anninos Ηλεκτρονικη συσκευη για την ομαλυνση λειτουργικων ανωμαλιων του κεντρικου νευρικου συστηματος (κνς) σε συνδυασμο με την χρηση του βιομαγνητομετρου.
DE69131042T2 (de) * 1990-08-24 1999-10-21 Photios Anninos Elektronische vorrichtung zur kompensation von funktionstörungen des zentralen nervensystems
GR900100630A (el) * 1990-08-24 1992-08-31 Fotios Anninos Ηλεκτρονική συσκευή για την ομάλυνση λειτουργικών ανωμαλιών του Κ.Ν.Σ. σε συνδυασμό με την χρήση βιομαγνητομέτρου.
US5518495A (en) * 1994-08-29 1996-05-21 Magnetherapy, Inc. Magnetic field therapy apparatus
US6161034A (en) * 1999-02-02 2000-12-12 Senorx, Inc. Methods and chemical preparations for time-limited marking of biopsy sites
CZ296991B6 (cs) * 2001-06-05 2006-08-16 Skenovací magnetoterapeutický prístroj pro impulsní povrchovou magnetoterapii
US7361136B2 (en) * 2004-05-27 2008-04-22 Parker Richard F Method and apparatus for generating a therapeutic magnetic field
US20080097141A1 (en) * 2006-10-19 2008-04-24 Stanley Kolt K-ring electromagnetic treatment apparatus, system and method for tumors, arthritis and other ailments
US8062229B2 (en) * 2007-08-10 2011-11-22 Rauscher Elizabeth A Methods and devices for measurement and treatment of pain and the treatment of inflammation and osteoporosis
US9737725B2 (en) 2007-08-10 2017-08-22 Elizabeth A. Rauscher Enhancement of biological functioning by the use of electromagnetic and magnetic fields
CN110404172A (zh) * 2019-07-04 2019-11-05 广州市爱因电子有限公司 一种多功能涌磁治疗仪

Family Cites Families (13)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
FR951906A (fr) * 1947-08-05 1949-11-07 Bobines de magnétisation avec manchons appliqués et interrompus, à paroi mince, en fer
US3337776A (en) * 1964-06-10 1967-08-22 Guidoni Biomedical apparatus for generating controllable magnetic fields
US3468301A (en) * 1966-11-14 1969-09-23 Calcium Removal Inc Magneto-sonic disintegrator of diamagnetic material
US4095588A (en) * 1976-07-19 1978-06-20 Joseph Goldman Vascular cleansing
FR2370483A1 (fr) * 1976-11-16 1978-06-09 Dan Constantinescu Procede et dispositif de traitement electromagnetique athermique d'un ensemble de cellules vivantes
US4266532A (en) * 1976-11-17 1981-05-12 Electro-Biology, Inc. Modification of the growth, repair and maintenance behavior of living tissues and cells by a specific and selective change in electrical environment
DE2707574A1 (de) * 1977-02-22 1978-08-24 Goedde Geb Elsaesser Anna Vorrichtung zur beeinflussung biologischer ablaeufe in einem lebenden koerper mit hilfe eines von einer spulenanordnung erzeugten magnetfeldes
DE2822285A1 (de) * 1978-05-22 1979-11-29 Oskar Dr Med Gleichmann Vorrichtung zur medizinischen behandlung des menschlichen koerpers mit einem magnetfeld
US4316453A (en) * 1979-12-26 1982-02-23 Donald L. Morton & Associates Portable body electrode
DE3166555D1 (en) * 1980-04-23 1984-11-15 Inoue Japax Res Magnetic treatment device
US4323056A (en) * 1980-05-19 1982-04-06 Corning Glass Works Radio frequency induced hyperthermia for tumor therapy
US4428366A (en) * 1981-05-06 1984-01-31 Alfred B. Kurtz Electromagnetic apparatus and method for the reduction of serum glucose levels
DE3139137A1 (de) * 1981-10-01 1983-04-14 Siemens AG, 1000 Berlin und 8000 München Geraet zur erzeugung von bildern eines untersuchungsobjektes

Also Published As

Publication number Publication date
DK324283A (da) 1984-01-21
NO158005C (no) 1988-06-29
DK324283D0 (da) 1983-07-14
FI832609A0 (fi) 1983-07-18
EP0099734B1 (en) 1986-10-08
US4693238A (en) 1987-09-15
ATE22660T1 (de) 1986-10-15
FI74876C (fi) 1988-04-11
DE3366665D1 (en) 1986-11-13
SU1613119A1 (ru) 1990-12-15
RO87502A (ro) 1985-11-30
NO832623L (no) 1984-01-23
EP0099734A1 (en) 1984-02-01
RO87502B (ro) 1985-10-31
NO158005B (no) 1988-03-21
FI832609A (fi) 1984-01-21
DD241523A3 (de) 1986-12-17
HU192959B (en) 1987-08-28
BG47062A1 (en) 1990-05-15
CS235464B1 (en) 1985-05-15

Similar Documents

Publication Publication Date Title
FI74876B (fi) Kopplingsschema foer en magnetoterapeutisk impulsanordning.
WO2003071670A1 (en) Drive wave form synchronization for induction motors
US5973527A (en) Regulated inverter having a switched output stage and driver circuit therefor
US4153930A (en) Balanced control waveform for reducing inverter harmonics
US6249417B1 (en) Electrical circuit for producing a substantially constant pulsed magnetic field for repelling rodents
WO1998016983A1 (en) Time multiplexing of transformer secondary power windings
HUT65310A (en) Device for producing electrical voltage of predetermined waveform and apparatus for transdermal introduction of pharmaceutical preparations provided with said device
FI116646B (fi) Taajuusmuuttajan verkkosillan ohjaus
RU2034361C1 (ru) Генератор трапецеидального тока
US3413475A (en) X-ray tube power supply for producing a series of selected numbers of consecutive alternating current voltage cycles
US3746888A (en) Magnetic firing circuits
US5103186A (en) Tandem betatron
RU2341003C1 (ru) Способ управления автономным согласованным резонансным инвертором
US3294973A (en) X-ray tube power supply having a condenser and/or rectifier in the primary circuit
SU1073904A1 (ru) Рентгеновский аппарат
RU2007198C1 (ru) Полимагнитный терапевтический аппарат
SU1192578A1 (ru) Источник питани асимметричным током
RU2230441C1 (ru) Импульсная система питания двойного бетатрона
PL160219B3 (pl) Uklad elektryczny do wytwarzania plazmy niskocisnieniowej w komorze technologicznej PL
SU951636A1 (ru) Регулируемый тиристорный преобразователь переменного напр жени в переменное
SU1474812A1 (ru) Дискретно регулируемый тиристорный преобразователь переменного напр жени в переменное
SU1391824A1 (ru) Устройство дл создани переменного магнитного пол
SU1593667A1 (ru) Устройство дл магнитотерапии
SU877778A1 (ru) Устройство дл управлени тиристорами
SU943986A1 (ru) Устройство автоматического прекращени асинхронного хода в энергосистеме

Legal Events

Date Code Title Description
MM Patent lapsed

Owner name: TESLA KONCERNOVY PODNIK