NO158005B - Kretsanordning for en magnetoterapeutisk impulsinnretning. - Google Patents

Kretsanordning for en magnetoterapeutisk impulsinnretning. Download PDF

Info

Publication number
NO158005B
NO158005B NO832623A NO832623A NO158005B NO 158005 B NO158005 B NO 158005B NO 832623 A NO832623 A NO 832623A NO 832623 A NO832623 A NO 832623A NO 158005 B NO158005 B NO 158005B
Authority
NO
Norway
Prior art keywords
digester
sludge
oxidation
temperature
solids
Prior art date
Application number
NO832623A
Other languages
English (en)
Other versions
NO158005C (no
NO832623L (no
Inventor
Jiri Jerabek
Original Assignee
Tesla Kp
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Tesla Kp filed Critical Tesla Kp
Publication of NO832623L publication Critical patent/NO832623L/no
Publication of NO158005B publication Critical patent/NO158005B/no
Publication of NO158005C publication Critical patent/NO158005C/no

Links

Classifications

    • AHUMAN NECESSITIES
    • A61MEDICAL OR VETERINARY SCIENCE; HYGIENE
    • A61NELECTROTHERAPY; MAGNETOTHERAPY; RADIATION THERAPY; ULTRASOUND THERAPY
    • A61N2/00Magnetotherapy
    • A61N2/02Magnetotherapy using magnetic fields produced by coils, including single turn loops or electromagnets

Landscapes

  • Health & Medical Sciences (AREA)
  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Biomedical Technology (AREA)
  • Nuclear Medicine, Radiotherapy & Molecular Imaging (AREA)
  • Radiology & Medical Imaging (AREA)
  • Life Sciences & Earth Sciences (AREA)
  • Animal Behavior & Ethology (AREA)
  • General Health & Medical Sciences (AREA)
  • Public Health (AREA)
  • Veterinary Medicine (AREA)
  • Magnetic Treatment Devices (AREA)
  • Percussion Or Vibration Massage (AREA)
  • Acyclic And Carbocyclic Compounds In Medicinal Compositions (AREA)
  • Medicines Containing Material From Animals Or Micro-Organisms (AREA)
  • Apparatuses For Generation Of Mechanical Vibrations (AREA)
  • Harvester Elements (AREA)
  • Relay Circuits (AREA)
  • Soft Magnetic Materials (AREA)
  • Physical Or Chemical Processes And Apparatus (AREA)
  • External Artificial Organs (AREA)
  • Water Treatment By Electricity Or Magnetism (AREA)

Description

Fremgangsmåte ved behandling av kloakkslam.
"Foreliggende oppfinnelse angår en fremgangsmåte ved behandling av kloakkslam i et kloakkbehandl ingsorilegg hvor der anvendes et gassdigereringsapparat og et våtluftoxydasjonssystem.
En konvensjonell metode til å behandle kloakkslam i moderne kloakkbéhandlingsanlegg for å gjore det mindre ubehagelig, består i å anvende et anaerobt d igereringsappara t. I digerer krigsapparatet, eller digeratoren, fjerner anaerobe organismer opptil halvparten av det inngående slams kjemiske oxygenbehov (K.O.B.) veri at de omdanner en del av slammet til methan og carbond.ioxyd sammen med andre metatooliske produkter. Det produserte methan anvendes vanligvis som en kraft- eller varmekilde.
En rekke problemer kar. opprita. L et kloakkbéhandlingsanlegg
I
som gjor bruk av et gassdigereringsapparat. Et vanlig problem erj utilstrekkelig kapasitet av sandskikt, dammer eller mekanisk i filtrering. Et annet problem er bortskaffelse av avlopet fra dig4-reringsapparatet, hvilket problem blir særlig akutt dersom gass-; digereringsapparatet blir surt eller forgiftet. Et annet problem! <;>er bortskaffeisen av de tilbakeblivende faste stoffer som fortsatt har et hoyt K.O.B. Et ytterligere problem er utilstrekkelig kapa-f sitet av digereringsapparatet. Når et kloakkbehandlingsanlegg soiti •gjor bruk av digereringsapparat, er utstyrt for kraftproduksjon,', forer en gassproduksjon som er lavere enn forbrukskapasiteten for det kraftproduserende anlegg, til en effektivitet som er lavere enn den optimale for anlegget. Nok et problem er variasjoner i j gassproduksjonen, både de som forekommer fra dag til dag og de sesongpregede, og som vanligvis skyldes variasjoner i belastningén av digereringsapparatet. Et annet problem er de hbyere omkostninger og driftsvanskelighetene som er forbundet med mer effektive, opp-varmede digereringsapparater.
Det er et mål med denne oppfinnelse å( eliminere de ovennevnte ulemper i storst mulig utstrekning.
Ved hjelp av oppfinnelsen tilveiebringes der en fremgangsmåte ved behandling av kloakkslam i et kloakkanlegg som omfatter et anaerobt digereringsapparat, ved hvilken fremgangsmåte slammet oxyderes partielt ved våtluftoxydasjon ved en temperatur av minst 120°C, fortrinnsvis ved en temperatur mellom 150°C og 175°C, i nærvær til enhver tid av fritt oxygen, de faste stoffer sorn blir tilbake etter oxydasjonen skilles fra vannfasen, og i det minste en del av vannfasen resirkuléres til én eller flere behandlingssoner hvor slammet dannes. Fremgangsmåten utmerker seg ved at slammets kjemiske oxygenbehov reduseres med hoyst 55 %, fortrinnsvis med 10-45 °/ >, at vannfasen som blir tilbake etter frasklllelsen av.de faste stoffer fra oxyderte slam, kjoles til en temperatur mellom 75°G og 108°G og resirkuleres til det anaerobe^ digereringsapparat, hvorved dette holdes ved en hovedsakelig konstant temperatur mellom 30°0 og 60°C, og at mengden av amiuoniakalsk nitrogen som fores tilbake til digereringsapparatet i den resirkulerte vannfase, begrenses slik at konsentrasjonen av arnmoniakal sk nitrp-gen i digereringsapparatet holdes lavere enn 1,0 g pr. liter.
Ved fremgangsmåten jfolge US patent 3.060.118 blir avlopet fra en vå ti uf to.xydan jon ved nvil ken kl ookkslamme ts K.O.B. minskeB med fra 60 til 85 %, returnert som foding til en biologisk behandling. Dette system arbeider tilfredsstillende når den bio-logiske behandling er en anaerob behandling. Imidlertid er det avlop som fåes fra en såpass langt fremskreden oxydasjon, et rela-tivt dårlig næringsmedium for digererende organismer. Dersom man benyttet dette avlop til direkte oppvarmning av digereringsapparatet, ville man således få en uonsket fortynning av nærings-midlene i digereringsapparatet. Dersom imidlertid oxydasjonen utfores under betingelser hvor mindre enn 55 % og fortrinnsvis mindre enn 45 % av slammets K.O.B, oxyderes, blir det resulterende avlop egnet for de digererende organismer. Dette kan fores til okt gassproduksjon. Slammet som fåes ved fremgangsmåten ifblge oppfinnelsen, hvor oxydasjonen ikke drives lenger enn til hriyst 55 °/ ° reduksjon av slammets K.O.B., har jordlignende egenskaper med hoyt fiber-innhold som gir det god filtrerbarnet, mens slammet som fåes ved fremgangsmåten ifblge US patent 3.060.11$, har karakter av en uorganisk aske.
Den lavere grad av oxydasjon kan oppnåes ved å anvende lavere oxydasjonstemperaturer. Dersom således oxydasjonen utfores ved en temperatur mellom 120 og 175°C, fåes mindre enn 10 % oxydasjon etter 1 time ved 160°C og etter 8 timer eller lenger tid ved 120°C. Oxydasjonen finner sted i noen utstrekning ved 120°C eller hbyere, men ved den lavere grense er den ofte 1 % eller mindre.Oxydasjonen utfores derfor fortrinnsvis ved temperaturer mellom 120 og 165°C, f.eks. ved 120°C i 2 - 16 timer, ved 140°C i 1 - 8 timer, ved 150°C i opp til 4 timer og ved 160°C i 1 time eller mindre.
Av det ovenstående vil det fremgå at en annen måte å begrense oxydasjonsgraden på er å anvende temperaturer som er i stand til å frembringe mer fremskredende oxydasjon, men å begrense oxydasjonstiden slik at der oppnåes en oxydasjonsgrad på mindre enn 55 %. Eksempelvis oppnåes der omtrent 10 % oxydasjon ved omtrent 175°C og omtrent 45 °/ ° ved 225°C i lbpet av 60 minutter. Hvis man derfor begrenser oxydasjonstiden til mindre enn 10 minutter ved 120 - 200°C og til mindre enn 5 minutter ved 200 - 225°C, vil oxydasjonen vanligvis begrenses til mindre enn 55 %•
Oxydasjonen må ikke begrenses ved at man nedsetter til-vfbrselen av oxygengass, slik at oxygenet forbrukes fullstendig, da det resulterende avlop derved blir giftigere overfor digererende organismer. Oxydasjonen må derfor utfores i nærvær til enhver tid av overskudd av gassforrnig oxygen, fortrinnsvis i nær-» vær av en mengde som etterlater fra 0,5 til 2,5 %, f.eks. 1 - 2 %, gassforrnig oxygen i den oxyderte blandings gassfase.
Oxydasjonen utfores på den måte som er beskrevet i US patent-skriftene 2.665.249, 2.824.058, 2.903.425, 2.932.613 og 3.060-lié, idet der imidlertid anvendes reaksjonsbetingelser hvorunder oxydasjonen begrenses til mindre enn 55 %. Betegnelsen "våtluft" benyttes for å angi at oxydasjonen utfores i nærvær av vann under tilstrekkelig hoyt trykk til'at en del av vannet holdes i flytende tilstand.
Den nærværende fremgangsmåte anvendes ved digereringsopera-sjoner som utfores ved hbyere temperatur, f.eks. 30 - 60°C, van-' ligvis omtrent 30 - 35°C. Anvendelse av sådanne temperaturer i digereringsapparatet har hittil fort til vanskeligheter under driften, fordi effektiviteten ved varmeveksling nedsettes når der anvendes indirekte oppvarmning og uonsket fortynning av innholdet i digereringsapparatet finner sted når der benyttes direkte opp-; varmning med damp. Fordi det medium som anvendes for direkte oppvarmning i henhold til den foreliggende oppfinnelse i seg selv er et næringsmedium, oppnåes effektiv direkte oppvarmning uten uonsket fortynning. Fordi våtluftoxydasjonen utfores ved en temperatur som er hbyere enn den nbdvendige for å tilfore den nbdvendige varmeenergi for å holde digereringsapparatet ved 30 - 60°C, avkjbles avlopet til 75 - 108°C, fortrinnsvis 80 - 105°C, for det returneres til digereringsapparatet. Det er bnskelig at i det minste en del av denne avkjbling utfores ved varmeveksling med utgangsblandingen som ledes til oxydasjonssonen, slik at man reduserer oxydasjonsprosessens energibehov. Ved kontinuerlig drift vil graden av avkjbling være avhengig av temperaturen av digereringsapparatets omgivelser. På nordlige breddegrader er det nbdvendig med en avlbpstemperatur om vinteren av omtrent 99-105°C, mens der ved sommerdrift er tilstrekkelig med en temperatur av bare omtrent 75 - 80°C. Den nedsatte temperatur bestemmes ved den varmeenergi som er nbdvendig for å holde digereringsapparatet på en hovedsakelig konstant, valgt temperatur mellom 30 og 60°C. •
Uoppløselige faste stoffer i den oxyderte blanding separeres lett fra avlopet ved hjelp av bunnfellingsmetoder. De våte, fullstendig uskadelige faste stoffer kan lett tbrkes etter konvensjonelle metoder, f.eks. på et sandskikt eller ved vakuum-
_ _ _ i
filtrering på en roterende trommel. Deres jordlignende egenskaper gjor dem velegnede som en bestanddel av jordforbedringsmidler og gjbdningsstoffer.
Ved fremgangsmåten ifblge oppfinnelsen reguleres betingelsene således at innholdet av ammoniakkalsk nitrogen i digereringsapparatet holdes lavere enn 1,0 g pr. liter. Dette oppnåes på en av de fblgende' måter eller ved en kombinasjon av to eller flere av disse: (a) Oxydasjonstemperaturen varieres i motsatt retning av digereringsapparatets innhold av ammoniakkalsk nitrogen. Det har vist seg at avlopet fra oxydasjonen har lavt innhold av ammon: i-kkalsk nitrogen når oxydasjonen utfores ved 120 - 150°C og et hoyt innhold ved 175 - 225°C. Dersom derfor innholdet når 1,0 g pr. liter, anvendes der en temperatur som er lavere enn 175°C og fortrinnsvis 155°C eller .lavere. Hbyere temperaturer, f.eks. 200°C eller hbyere, kan anvendes når innholdet av ammoniakkalsk nitrogen i digereringsapparatet er mindre enn 0,8 g pr. liter. Under driften bestemmes innholdet av ammoniakkalsk nitrogen i digereringsapparatet daglig, og der velges en oxydasjonstemperatur som vil holde nitrogeninnholdet i digereringsapparatet lavere enn 1,0 g pr. liter, fortrinnsvis 0,1 - 0,5, f.eks. 0,2 - 0,4 g pr. liter. (b) Alternativt kan oxydasjonsblandingens oppholdstid i oxyda-sjonsreaktoren varieres i avhengighet av innholdet av ammoriiakkalsk nitrogen i digereringsapparatet, f.eks. ved å variere pumpehastig-heten. Dersom den samme reaksjonstemperatur skal opprettholdes, kan det være nbdvendig å tilfore varme utenfra til varmevekslingssystemet, f.eks. overopphetet hbytrykksdamp. Ved å redusere reaksjonstiden minskes innholdet av ammoniakkalsk nitrogen i avlopet. Dersom oxydasjonen eksempelvis utfores ved 200°C i 1 time, vil en reduksjon av reaksjonstiden til 15 minutter redusere innholdet av ammoniakkalsk nitrogen i avlopet med opp til 50 %. (c) En ytterligere måte å regulere innholdet av ammoniakkalsk nitrogen i digereringsapparatet på er å variere den mengde avlop som returneres til digereringsapparatet. Når innholdet nærmer seg 1,0 g pr. liter, og innholdet av ammoniakkalsk nitrogen i avlopet , er hbyere enn 1,0 g pr. liter, returneres bare en sådan mengde avlop til digereringsapparatet, som vil opprettholde innholdet i digereringsapparatet lavere enn 1,0 g pr. liter. Den gjenværende del.kan returneres til primærsysternet eller luftningssystemet. eller blandes med uoxydert digerert slam for dette oxyderes. Fordi i denne reguleringsmetode forer til variasjoner i den varmeenergi; som overfores til digereringsapparatet, er det somme tider nod-vendig samtidig å justere temperaturen av det avkjolte avlop, slik at innholdet i digereringsapparatet holdes på den valgte temperatur som ovenfor beskrevet. (d) En fjerde metode til å regulere innholdet av ammoniakkalsk nitrogen i digereringsapparatet består i å fjerne i det minste en del av det ammoniakkalske nitrogen i avlopet for dette returneres til digereringsapparatet. Dette kan utfores ved utfelning, oxydasjon eller fordampning, fortrinnsvis på sistnevnte måte, som kan utfores ved at det varme avlop trykkavlastes ned til omtrent: atmosfæretrykk, hvilket muliggjor unnvikelse av en del av det ammoniakkalske nitrogen sammen med damp, carbondioxyd og nitro-gengasser. Denne avdunstning lettes ved tilsetning av en ikke-flyktig base, f.eks. natronlut eller kalksten, for trykkavlastnin-gen, slik av avlopets pH-verdi, som vanligvis er omtrent 4-6, okes til hbyere enn 7, f.eks. til 10 - 11. Om bnskes kan de oppslemmede faste stoffer forst fraskilles, for å redusere den nbdvendige mengde base. Ved å fjerne en stbrre del av det ammoniakkalske nitrogen fra avlopet for dette returneres til digereringsapparatet, skaffes der et lett assimilerbart, ikke-giftig næringsmedium for de anaerobe organismer, som forer til en bkning på 10-25 i» eller mer i gassprpduksjonen.
Det henvises nu til tegningen hvor fig. 1 illustrerer et digereringsanlegg som viser en utfbrelsesform av fremgangsmåten ifblge oppfinnelsen.
I kloakkbehandlingsanlegget som er vist på fig. 1, fores kloakk inn i priraærsystemet gjennom rorledningen 1, etter å ha passert gjennom de konvensjonelle sikter, osv., til en primær bunnfellingstank 10. De bunnfelte faste stoffer fra tank 10 pun^s gjennom rorledning 13 til en primær fortykningstank 14. Det primære avlop pumpes gjennom rorledning 11 til et aerobt luft-ningssystem 20 og deretter gjennum tbrledning 21 til en endelig i
i bunnfellingstank 22, hvorfra det nu uskadelige, endelige avlop j tas ut fra anlegget gjennom rorledning 23, mens en del av det j bunnfelte aktiverte slam returneres til luftningssystemet gjennom rbrledninger 25 og 27 og den resterende del fores sammen med de bunnfelte faste stoffer fra tank 10 gjennom rorledning 25. Avloppt
fra fortykkeren 14 pumpes gjennom rbrledninger 15 og 3 til den I primære bunnfellingstank 10. Slammet som fåes fra fortyknings- 1\ tank 14 pumpes gjennom rorledning 17 til digereringstank 30, j hvor en del av de flyktige faste stoffer omdannes til methan og j carbondioxyd. De digererte faste stoffer tas ut fra digererings-! tank 30 og fores gjennom rorledning 35 til bunnfellingstank 32, hvor den ovenstående væske skilles fra de digererte faste stoffer. Avlopet fra digereringsapparatet pumpes gjennom rbrledninger 33,
35 og 3 til den primære bunnfellingstank 10, eller gjennom ror-ledninger 33, 25 og 28 til luftningssystemet 20. Det digererte slam pumpes gjennom rorledning 37, blandes med luft fra rorledning' 38, og blandingen pumpes gjennom varmevekslingssystem 40 hvor dens temperatur heves til oxydasjonstemperaturen. Den varme blanding pumpes gjennom rorledning 41 til reaktor 42 som skaffer den nbdvendige oppholdstid til å frembringe den bnskede grad av oxyda-
sjon. Den oxyderte blanding pumpes gjennom rorledning 43 til kappen av varmevekslingssystem 40, hvor en del av dens varraeinn-
hold overfores til den inngående blanding. Den delvis avkjblte oxyderte blanding pumpes gjennom rorledning 45, hvor eventuelt dens pH-verdi bkes med en valgt mengde ved tilsetning av base gjennom rorledning 47, til dampseparator 50 hvor blandingens trykk avlastes til omtrent atmosfæretrykk og dampfasen fjernes fra systemet. Den energi som derved fjernes, kan anvendes til å drive turbiner for kraftproduksjon, og varmeenergien kan opptas av varmevekslere for å anvendes i systemet. Væskefasen med oppslemm-
ede faste stoffer fores gjennom rorledning 51 til faststoffseparator 52 hvor de oxyderte faste slamstoffer skilles fra avlopet. Avlopet pumpes gjennom rbrledninger 53 og 17 til digererings-
apparat 30. De nu uskadelige fraskilte faste stoffer tas ut gjennom rorledning 55 og fores til sandskikt 60 eller annet filtreringssystem, hvor, eksempelvis, de endelige faste stoffer skilles fra den gjenværende væske som returneres til den primære bunnfellingstank 10 gjennom rbrledninger 61 og 3. Primært slam kan fores direkte til varmevekslingssystemet gjennom "by-pass"-rbrledning 19- Digerert slam kan resirkuleres til digereringsapparatet 30 gjennom rbrledninger 37, 19 og 17. Avlop fra digereringsapparatets bunnfellingstank 32 ledes til varmevekslingssystemet, når dette bnskes, gjennom rbrledninger 39 og 37. Avlop fra fast-stoffseparator 52 fores til den primære bunnfellings-
tank 10 gjennom "by-pass"-rbrledning 57.
Ved en typisk utforelse av fremgangsmåten ifblge oppfinnelsen pumpes 37.800 m^ pr. dag av et ubehandlet slam som inneholder 10,4 tonn oppslemmede faste stoffer og som har et biologisk oxygenbehov B.O.B, på 8,35 tonn, til tank 10, hvor avlop inneholdende 4,16 tonn oppslemmede faste stoffer med et B.O.B, på 5,42 tonn fraskilles fra den gjenværende del av de oppslemmede faste stoffer. Luf tn-ings sys ternet 20 minsker dette avlops B.O.D. til negligerbare verdier, og avlopet tas ut fro anlegget som et endelig avlop etter fraskillelse av det resulterende aktiverte slam i bunnfellingstank 22. Portykningstank 14 frembringer et primært slam med en hastighet av 170 m^ pr. dag, som inneholder 9,5 tonn oppslemmede faste stoffer, av hvilke 6,34 tonn er flyktige (organiske) faste stoffer. Dette slam pumpes sammen med avlop fro faststoffseparator 52 i en mengde av 75 m' pr. dag inneholdende 0,7 tonn flyktige faste stoffer til digereringstank 30, hvr;r blandingen omdannes til gass og etterlater et digerert slam som i bunnfellingstank 32 skilles fra 165 m 3 pr. dag digerert avlop, som returneres til printersystemet. De 95 m^ pr. dag av digerert slam, som hver inneholder 830 kg aske og flyktige faste stoffer, blandes med en tilstrekkelig mengde luft til å minske slammets K.O.B, med omtrent. 50 i. Blandingen av slam og luft ledes gjennom varmevekslingssystemet 40, hvor dens temperatur heves til 140°C. Den varme blanding ledes deretter til reaktor 42 hvor blandingen holdes ved en gjennomsnittlig temperatur på 20°C inntil halvparten av blandingens K.O.B, er fj.ernet ved oxydasjon. Mengdeforholdet slam : luft i en inngående blanding justeres kontinuerlig slik at dampfasen fra den oxyderte blanding inneholder fra 0,5 til 2,5 f- oxygen. Den varme oxyderte blanding ledes gjennom "shell"-siden av varmevekslingssystemet 40, hvor dons temperatur senkes i en avpasset grad, slik at avlopet som fåes fra faststoffseparator 52, får en temperatur i området fr' 75 til 105°C, avhengig ;<v om driften skjer om som-meren eller om vinteren. Temperaturen av det varme avlop reguleres således at digereringsapparatet holdes konstant på 32°C. Den varme blanding som fåes fra varmevekslingssystemet 40 trykkavlastes ved " omtrent atmosfære trykk i dampseparator 50 ved å blåse av dampfasen. Det varme avlop som fåes fra faststoffseparator 52, resirkuleres til digereringsapparat 30 med en temperatur som når det blandes med innholdet av digereringsapparat 30, opprettholder blandingen ved en temperatur på 3?<J>'':. De våte fraskilte faste stoffer erholdt fra faststoffseparator 52, som har en tbrrstoff-gehalt på 40 i» og inneholder 6,32 tonn faste stoffer, spres ut på et konvensjonelt sandskikt hvor de dreneres torre til en sprb kake med en hastighet som er mange ganger stbrre enn for konvensjonelt digerert slam.
I en modifisert utfbrelsesform av den ovenfor beskrevne fren-gangsmåte blandes avlopsvæsken som skilles fra den oxyderte blanding og som har en pH på 4,3, med fra 2 til 8 g CaCOH^ pr. liter blanding eller en tilsvarende mengde av annen base, hvoretter :fra 10 til 20 # av vannet avdampes, hvilket muliggjor fjernelse av fra 85 til 98 % av det ammoniakkalske nitrogen med avdampen fra dampseparator 50, hvorved der oppnåes okt gassproduksjon i digereringsapparatet i tillegg til okt prosentvis minskning av K.O.B.å som er det resultat som regulært oppnåes ved hjelp av nærværende fremgangsmåte. Ved kontinuerlig drift måles-innholdet av ammoniakkalsk nitrogen i digereringsapparatet med vanlige inter-valler, og den mengde base som tilsettes til den varme oxyderte blanding varieres direkte proporsjonalt med variasjoner av dette innhold. Når innholdet av ammoniakkalsk nitrogen nærmer seg 1,0 pr. liter, tilsettes der tilstrekkelig med base til å heve pH-verdien til 7-11 eller enndog til hbyere verdi. Når innholdet ! Iligger lavere enn 0,8 g pr. liter stoppes tilsetningen av base. j
i i i I en annen utfbrelsesform av fremgangsmåten ifblge oppfinnelsen oxyderes blandingen av slam og luft ved en temperatur imellom 120 og 150°C, idet den varmemengde som er nbdvendig for å
[Opprettholde temperaturen, skaffes ved tilsetning av damp, enten!
E
jdirekte eller indirekte, til den varme blanding av slam og luft j iumiddelbart for denne fores inn i reaktoren. Det fraskilte avlbpj i som inneholder omtrent 5 g pr. liter eller mindre av flyktige jfa.ste stoffer når oxydasjonstemperaturen er 120°C og ca. 17 g pr,, liter eller mer når oxydasjonstemperaturen er 150°C eller hbyere inneholder fra 0,2 til 0,5 g pr. liter ammoniakkalske nitrogen og er et vesentlig hedre næringsmiddel for digereringsapparatet enn avl Sp som fåes fra oxydasjoner ved temperaturer hbyere enn 150°C.
I en ytterligere utfbrelsesform av fremgangsmåten ledes . i [det minste en del av avlopet fra faststoffseparator 52 direkte i til primærsystemet, idet den mengde som passerer fortoi dige- ■ Ireringsapparatet, reguleres som funks jon av avvi ket fra 1, 0 g prl liter i innholdet av ammoniakkalsk nitrogen i digereringsapparatet.
I en annen utfbrelsesform av den ovenfor beskrevne fremgangsmåte bkes slammets pumpehastighet slik at mengdeforholdet slam:luft blir tilstrekkelig til å muliggjbre bare 27 # oxydasjon, samt reduseres oppholdstiden i reaktoren slik at der oppnåes 25
# og ikke 50 # oxydasjon. Den ytterligere varmeenergi som er nbdvendig for å oppretthelde den samme oxydasjonstemperatur, skaffen ved hjelp av damp som tilfbres gjennom en separat varmeveksler i varmevekslingssystemet.
I en ytterligere modifikasjon av fremgangsmåten pumpes blandingen av slam og luft gjennom varmevekslingssystemet med en gjennomsnittlig temperatur på fra 120 til 160°C med en oppholdstid fra 16 til 0,25 timer, idet minimumstiden av den som reduserer de oppslemmede faste stoffers bunnfellingstid med minst det halv». Den varme blanding ledes til en isolert faststoffseparator av de:n type som er vist på tegningen, hvor der fjernes en tilstrekkelig mengde faste stoffer, og ledes til sandskiktet for å redusere innholdet av flyktige faste stoffer til mindre enn 40 g pr. liter. Den varme gjenværende blanding ledes deretter til reaktoren sammen med en tilstrekkelig mengde luft, slik at praktisk talt fullstendig oxydasjon finner sted, f.eks. ved omtrent 200-350°C. Når minst 20 g pr. liter flyktige faste stoffer oxyderes, er reaksjonen selvoppholdende. Den oxyderte blanding ledes deretter gjennom varmevekslingssystem 40 og dampseparator 50 og deretter til primærsystemet eller luftningssystemet eller direkte ut av anlegget sammen med det endelige avlOp. Denne variasjon er nytti £ når digereringsapparatets kapasitet er nådd, og der således er nbdvendig med en nedsettelse av oppholdstiden i dette. Mens dett i vanligvis ville forårsake ytterligere belastning av sandskiktene\ på grunn av dårligere bunnfellingsegenskaper hos det resulterend r. slam, oppnåes der i denne modifiserte utfbrelsesform av fremgangj~ aåten en bunnfellingshastighet som er hbyere enn for konvensJoneLt digerert slam. Da avlbpet dessuten har lavt K.O.B., oppstår der heller ikke Skte vanskeligheter med bortskaff©Isen av produktene i

Claims (3)

1. Fremgangsmåte ved behandling av kloakkslam i et kloakkanlegg som omfatter et anaerobt digereringsapparat, ved hvilken fremgangsmåte slammet oxyderes partielt ved våtluftoxydasjon ved en temperatur av minst 120°C, fortrinnsvis ved en temperatur mellom 150°C og 175°C, i nærvær til enhver tid av fritt oxygen, de faste stoffer som blir tilbake etter oxydasjonen skilles fra vannfasen, og i det minste en del av vannfasen resirkuleres til én eller flere behandlingssoner hvor slammet dannes, karakterisert ved at slammets kjemiske oxygenbehov reduser ss med hbyst 55 $ >, fortrinnsvis med 10-45 #, at vannfasen som blir tilbake etter fraskillelsen av de faste stoffer fra det oxyderte slam, kjoles til en temperatur mellom 75°C og 108°C og['resirkuleres til det anaerobe digereringsapparat, hvorved dette holdes ved en hovedsakelig konstant temperatur mellom 30°C og 60°C, og at mengden av ammoniakkalsk nitrogen som fbres tilbake-til digereringsapparatet i den resirkulerte vannfase, begrenses slik at konsentrasjonen av ammoniakkalsk nitrogen i digereringsapparatet holdes lavere enn 1,0 g pr. liter.
2. Fremgangsmåte ifblge krav 1,karakterisert ved at en del ev det ammoniakkalske nitrogen fjernes fra den . fraskilte fase ved fordampning ev en del av den vandige fase for denne resirkuleres til digereringsapparatet.
3. Fremgangsmåte ifblge krav 2, karakterisert ved at der til den vandige fase, fbr denne inndampes partielt, tilsettes en ikke-flyktig base.
NO832623A 1982-07-20 1983-07-19 Kretsanordning for en magnetoterapeutisk impulsinnretning. NO158005C (no)

Applications Claiming Priority (1)

Application Number Priority Date Filing Date Title
CS825549A CS235464B1 (en) 1982-07-20 1982-07-20 Pulse magnetotherapeutical apparatus connection

Publications (3)

Publication Number Publication Date
NO832623L NO832623L (no) 1984-01-23
NO158005B true NO158005B (no) 1988-03-21
NO158005C NO158005C (no) 1988-06-29

Family

ID=5400600

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
NO832623A NO158005C (no) 1982-07-20 1983-07-19 Kretsanordning for en magnetoterapeutisk impulsinnretning.

Country Status (13)

Country Link
US (1) US4693238A (no)
EP (1) EP0099734B1 (no)
AT (1) ATE22660T1 (no)
BG (1) BG47062A1 (no)
CS (1) CS235464B1 (no)
DD (1) DD241523A3 (no)
DE (1) DE3366665D1 (no)
DK (1) DK324283A (no)
FI (1) FI74876C (no)
HU (1) HU192959B (no)
NO (1) NO158005C (no)
RO (1) RO87502A (no)
SU (1) SU1613119A1 (no)

Families Citing this family (14)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US4889526A (en) * 1984-08-27 1989-12-26 Magtech Laboratories, Inc. Non-invasive method and apparatus for modulating brain signals through an external magnetic or electric field to reduce pain
EP0181053A3 (en) * 1984-09-12 1988-07-20 Irt, Inc. Pulse electro-magnetic field therapy device with auto biased circuit and method for use
DE3807131A1 (de) * 1988-03-04 1989-09-14 Gerhard Bohn Betteil
GR890100705A (el) * 1989-10-31 1992-03-20 Fotios Anninos Ηλεκτρονικη συσκευη για την ομαλυνση λειτουργικων ανωμαλιων του κεντρικου νευρικου συστηματος (κνς) σε συνδυασμο με την χρηση του βιομαγνητομετρου.
GR900100630A (el) * 1990-08-24 1992-08-31 Fotios Anninos Ηλεκτρονική συσκευή για την ομάλυνση λειτουργικών ανωμαλιών του Κ.Ν.Σ. σε συνδυασμό με την χρήση βιομαγνητομέτρου.
US5496258A (en) * 1990-08-24 1996-03-05 Anninos; Photios Electronic device for treating epileptic individuals
US5518495A (en) * 1994-08-29 1996-05-21 Magnetherapy, Inc. Magnetic field therapy apparatus
US6161034A (en) * 1999-02-02 2000-12-12 Senorx, Inc. Methods and chemical preparations for time-limited marking of biopsy sites
CZ296991B6 (cs) * 2001-06-05 2006-08-16 Skenovací magnetoterapeutický prístroj pro impulsní povrchovou magnetoterapii
US7361136B2 (en) * 2004-05-27 2008-04-22 Parker Richard F Method and apparatus for generating a therapeutic magnetic field
US20080097141A1 (en) * 2006-10-19 2008-04-24 Stanley Kolt K-ring electromagnetic treatment apparatus, system and method for tumors, arthritis and other ailments
US9737725B2 (en) 2007-08-10 2017-08-22 Elizabeth A. Rauscher Enhancement of biological functioning by the use of electromagnetic and magnetic fields
US8062229B2 (en) * 2007-08-10 2011-11-22 Rauscher Elizabeth A Methods and devices for measurement and treatment of pain and the treatment of inflammation and osteoporosis
CN110404172A (zh) * 2019-07-04 2019-11-05 广州市爱因电子有限公司 一种多功能涌磁治疗仪

Family Cites Families (13)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
FR951906A (fr) * 1947-08-05 1949-11-07 Bobines de magnétisation avec manchons appliqués et interrompus, à paroi mince, en fer
US3337776A (en) * 1964-06-10 1967-08-22 Guidoni Biomedical apparatus for generating controllable magnetic fields
US3468301A (en) * 1966-11-14 1969-09-23 Calcium Removal Inc Magneto-sonic disintegrator of diamagnetic material
US4095588A (en) * 1976-07-19 1978-06-20 Joseph Goldman Vascular cleansing
FR2370483A1 (fr) * 1976-11-16 1978-06-09 Dan Constantinescu Procede et dispositif de traitement electromagnetique athermique d'un ensemble de cellules vivantes
US4266532A (en) * 1976-11-17 1981-05-12 Electro-Biology, Inc. Modification of the growth, repair and maintenance behavior of living tissues and cells by a specific and selective change in electrical environment
DE2707574A1 (de) * 1977-02-22 1978-08-24 Goedde Geb Elsaesser Anna Vorrichtung zur beeinflussung biologischer ablaeufe in einem lebenden koerper mit hilfe eines von einer spulenanordnung erzeugten magnetfeldes
DE2822285A1 (de) * 1978-05-22 1979-11-29 Oskar Dr Med Gleichmann Vorrichtung zur medizinischen behandlung des menschlichen koerpers mit einem magnetfeld
US4316453A (en) * 1979-12-26 1982-02-23 Donald L. Morton & Associates Portable body electrode
EP0039206B1 (en) * 1980-04-23 1984-10-10 Inoue-Japax Research Incorporated Magnetic treatment device
US4323056A (en) * 1980-05-19 1982-04-06 Corning Glass Works Radio frequency induced hyperthermia for tumor therapy
US4428366A (en) * 1981-05-06 1984-01-31 Alfred B. Kurtz Electromagnetic apparatus and method for the reduction of serum glucose levels
DE3139137A1 (de) * 1981-10-01 1983-04-14 Siemens AG, 1000 Berlin und 8000 München Geraet zur erzeugung von bildern eines untersuchungsobjektes

Also Published As

Publication number Publication date
US4693238A (en) 1987-09-15
EP0099734B1 (en) 1986-10-08
FI832609A (fi) 1984-01-21
DK324283D0 (da) 1983-07-14
DD241523A3 (de) 1986-12-17
DK324283A (da) 1984-01-21
FI74876B (fi) 1987-12-31
SU1613119A1 (ru) 1990-12-15
NO158005C (no) 1988-06-29
ATE22660T1 (de) 1986-10-15
RO87502A (ro) 1985-11-30
DE3366665D1 (en) 1986-11-13
FI74876C (fi) 1988-04-11
NO832623L (no) 1984-01-23
RO87502B (ro) 1985-10-31
FI832609A0 (fi) 1983-07-18
EP0099734A1 (en) 1984-02-01
BG47062A1 (en) 1990-05-15
HU192959B (en) 1987-08-28
CS235464B1 (en) 1985-05-15

Similar Documents

Publication Publication Date Title
NO158005B (no) Kretsanordning for en magnetoterapeutisk impulsinnretning.
US7153427B2 (en) Nitrogen recovery system and method using heated air as stripping gas
US6942798B2 (en) Vacuum retort anaerobic digestion system and process
Vlissidis et al. Thermophilic anaerobic digestion of alcohol distillery wastewaters
US5540839A (en) Process for degrading organic matter
US6632362B2 (en) Vacuum retort anaerobic digestion (VRAD) system and process
US6291232B1 (en) Anaerobic digestion system and process
Alcaraz-Ibarra et al. Treatment of chocolate-processing industry wastewater in a low-temperature pilot-scale UASB: Reactor performance and in-situ biogas use for bioenergy recovery
KR20100061523A (ko) 오니 처리 시스템
AU2020322315A1 (en) Process for anaerobic digestion of carbonaceous material
US3256179A (en) Sewage treatment process
JP3425953B2 (ja) 下水処理装置及び方法
US3272739A (en) Sewage treatment process
KR101628322B1 (ko) 유기성 폐수의 자원화 시스템
NO752211L (no)
EP2746231A1 (en) Method and apparatus for the treatment of process water from a hydrothermal organic material conversion process
Soares et al. Factsheet–anaerobic membrane bioreactor (AnMBR)
EP2953905B1 (en) A method for treating sulphate - containing waters
US20240228354A1 (en) Process for anaerobic digestion of carbonaceous material
Figdore et al. Impact of thermal hydrolysis solids pretreatment on sidestream treatment process selection at the DC Water Blue Plains AWTP
US20230278880A1 (en) Ammonium Bicarbonate Production Method Using Anaerobic Digester Outputs
EP4008769A1 (en) Device and method for the production of electricity and heat by processing biomass
JPS58210900A (ja) 有機性廃液の処理方法
KR200325153Y1 (ko) 소화조의 열을 이용하여 탈수 효율을 높이는 슬러지의탈수 장치
SU1692951A1 (ru) Установка дл производства биогаза