FI74836C - Formkropp foer lagring av avbraenda kaernbraenslestavar och foerfarande foer dess framstaellning. - Google Patents

Formkropp foer lagring av avbraenda kaernbraenslestavar och foerfarande foer dess framstaellning. Download PDF

Info

Publication number
FI74836C
FI74836C FI823335A FI823335A FI74836C FI 74836 C FI74836 C FI 74836C FI 823335 A FI823335 A FI 823335A FI 823335 A FI823335 A FI 823335A FI 74836 C FI74836 C FI 74836C
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
nuclear fuel
mold
rods
graphite
fuel rods
Prior art date
Application number
FI823335A
Other languages
English (en)
Swedish (sv)
Other versions
FI74836B (fi
FI823335L (fi
FI823335A0 (fi
Inventor
Karl Gerhard Hackstein
Milan Hrovat
Lothar Rachor
Thomas Schmidt-Hansberg
Hans Huschka
Original Assignee
Nukem Gmbh
Wiederaufarbeitung Von Kernbre
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Nukem Gmbh, Wiederaufarbeitung Von Kernbre filed Critical Nukem Gmbh
Publication of FI823335A0 publication Critical patent/FI823335A0/fi
Publication of FI823335L publication Critical patent/FI823335L/fi
Publication of FI74836B publication Critical patent/FI74836B/fi
Application granted granted Critical
Publication of FI74836C publication Critical patent/FI74836C/fi

Links

Classifications

    • GPHYSICS
    • G21NUCLEAR PHYSICS; NUCLEAR ENGINEERING
    • G21FPROTECTION AGAINST X-RADIATION, GAMMA RADIATION, CORPUSCULAR RADIATION OR PARTICLE BOMBARDMENT; TREATING RADIOACTIVELY CONTAMINATED MATERIAL; DECONTAMINATION ARRANGEMENTS THEREFOR
    • G21F9/00Treating radioactively contaminated material; Decontamination arrangements therefor
    • G21F9/28Treating solids
    • G21F9/34Disposal of solid waste
    • G21F9/36Disposal of solid waste by packaging; by baling

Landscapes

  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Environmental & Geological Engineering (AREA)
  • Physics & Mathematics (AREA)
  • General Engineering & Computer Science (AREA)
  • High Energy & Nuclear Physics (AREA)
  • Powder Metallurgy (AREA)
  • Piles And Underground Anchors (AREA)
  • Solid Fuels And Fuel-Associated Substances (AREA)
  • Sealing Material Composition (AREA)
  • Press Drives And Press Lines (AREA)

Description

1 74836
Muotokappale käytettyjen ydinpolttoainesauvojen varastoimiseksi ja menetelmä sen valmistamiseksi
Keksintö koskee sylinterimäistä tai monikulmaista 5 muotokappaletta grafiitista ja nikkelisulfidistä alkuperäisen muotoisten tai deformoitujen ydinpolttoainesauvojen turvallista pitkäaikaisvarastointia varten ja menetelmää tällaisten muotokappaleiden valmistamiseksi.
Ydinreaktorien loppuunkäytetyt polttoaine-elementit 10 täytyy tietyn välivarastointiajan jälkeen poistaa elinympäristöstä lopullisesti. Tähän tarkoitukseen on kaikkialla maailmassa tutkittu kahta eri tapaa, nimittäin polttoaine-elementtien käsittelyä niin, että polttoaineet palautetaan takaisin polttoaine-elementtien valmistukseen 15 ja hajoamistuotteet (korkea-aktiivinen jäte) erotetaan ja varastoidaan lopullisesti tai vaihtoehtoisesti loppuun-käytettyjen elementtien varastoimista lopullisesti sellaisinaan. Joka tapauksessa muodostuu korkea-aktiivista jätettä, joka täytyy varastoida turvallisesti yli tuhanneksi vuo-20 deksi sopiviin geologisiin muodostumiin.
Tällaisten käytettyjen polttoaine-elementtien turvalliseen pitkäaikaisvarastointiin on ehdotettu lukuisia säiliötyyppejä jotka hyvin täyttävät asetetut vaatimukset kuten tiiviys esiintyvissä paineissa ja lämpötiloissa tai 25 korroosiokestävyys suolaliuoksissa. Säi!iömateriaaleina käytetään monenlaisia metallisia ja epämetallisia raaka-aineita.
Koska grafiitilla on erinomainen korroosiokestävyys, on esitetty (DE-OS 29 42 092), että säiliöt pinnoitettaisiin 30 grafiittisella korroosiosuojakerroksella. Koska grafiittisia muotokappaleita ei tähän asti ole voitu valmistaa kaasu-nestetiiviiksi polttoaine-elementtien sijoittamiseen tarvittavissa mittasuhteissa, on suunniteltu niiden pinnoittamista pyrohiilellä tai piikarbidilla. Kun polttoaine-elementti 35 on sijoitettu pinnoitettuun säiliöön, täytyy tämä sulkea kaasu- ja nestetiiviisti sama] la tavalla pinnoitetulla 2 74836 kannella. Tämän säiliötyypin olennaisena haittana ovat mittasuhteiltaan suurten säiliöiden valmistukseen ja pinnoittamiseen tarvittavan tekniikan tavattoman suuret kustannukset. Tällaisia suuria muotokappaleita ei sitä 5 paitsi voida pinnoittaa asetettuja laatuvaatimuksia vastaavasti .
On myös tunnettua valmistaa radioaktiivisten ja myrkyllisten jätteiden sitomiseksi muotokappaleita hiilimatriisista (DE-OS 29 17 437), jolloin jätteet puriste-10 taan yhdessä grafiittijauheen ja sideaineen kanssa korkeammissa lämpötiloissa. Sideaineena käytetään tällöin ensisijaisesti nikkelisulfidia. Tällaiset muotokappaleet ovat hyvin tiiviitä ja niillä on hyvä korroosio- ja liuos-kestävyys varsinkin suolaliuoksiin nähden.
15 Julkaisussa DE~OS 28 18 781 kuvataan ympäristölle turvallista käytettyjen polttoainesauvojen varastointi-menetelmää, jossa ydinpolttoainesauvat taivutetaan ja näin saadut paketit pannaan suojasäiliöön. Ensisijaisesti saatetaan ydinpolttoainesauvat tällöin U-muotoisiksi tai kääri-20 tään rullalle. Tämän menetelmän haittana on se, että tarvitaan säiliö ja lämmön johtuminen ydinpolttoainesauvoista ulos on suhteellisen huono.
On myös tunnettua puristaa muodoltaan muutetut ydinpolttoainesauvat saven ja ohuen teräsvaipan kanssa yhdessä 25 isostaattisesti möhkäleeksi, joka voidaan varastoida lopullisesti (Sprechsaal 113 (1980), 753-766) . Tässäkään tapauksessa ei ole parhaalla mahdollisella tavalla ratkaistu lämmön poisjohtamisen ongelmaa. Sitä paitsi mekaaninen lujuus ei ole kaikkia mahdollisia varastointitapauksia aja-30 telien riittävä.
Esillä olevan keksinnön tarkoituksena oli sen vuoksi aikaansaada käytettyjen alkuperäisen muotoisten tai muodoltaan muutettujen ydinpolttoainesauvojen turvallista pitkäaikaisvarastointia varten grafiitista ja nikkelisulfi-35 dista sylinterimäisiä tai monikulmaisia muotokappaleita, joilla on hyvä lämmönjohtavuus, hyvä korroosio- ja ]iuoskestä-vyys ja suuri mekaaninen lujuus.
3 74836 Tämä tehtävä ratkaistaan keksinnön mukaisesti siten, että muotokappale sisältää ylä- ja alaosassaan ankkuri-levyt ja sisäosassaan ydinpolttoainesauvattomissa vyöhykkeissä muotokappaleen pääakselin suuntaisia, ankkurile-5 vyihin kiinnitettyjä metallisauvoja.
Ankkurilevyihin ja metallisauvoihin voidaan käyttää kaikkia tavanomaisia materiaaleja mutta edullisesti käytetään terästä.
On edullista käyttää metallisauvoja, joiden pinta 10 on makroskooppisen karkea, grafiitti/nikkelisulfidimat- matriisin ja sauvojen välisen mekaanisen tartunnan parantamiseksi .
On myös osoittautunut edulliseksi, että muotokappaleessa on nikkelisulfidi pääasiassa muotona Ni3S2· 15 Tällöin paranee korroosio- ja liuoskestävyys edelleen. Muotokappaleet sisältävät matriisimateriaalina yleensä 10-75 paino-% grafiittia ja 25-90 paino-% nikkelisul-fidia, josta edullisesti ainakin 80 % muotona Ni3S2.
Keksinnön mukaisilla muotokappaleilla on erinomaisen 20 suuri mekaaninen lujuus, niin että lopulliselle varastoinnille asetetut vaatimukset tulevat täysin täytetyiksi.
Näiden muotokappaleiden valmistus tapahtuu edullisesti siten, että muottiin pannaan ensin grafiitin, nikkelin ja rikin muodostamaa matriisijauhetta, sitten ank-25 kurilevy ja siihen kiinnitetyt metallisauvat, seuraavaksi alkuperäisen muotoiset tai muodoltaan muutetut ydinpoltto-ainesauvat yhdessä matriisijauheen kanssa, toinen ankkuri-levy ja siihen kiinnitetyt metallisauvat ja lopuksi vielä matriisijauhetta ja puristetaan yli 100°C:n lämpötiloissa, 30 jolloin matriisiin upotettujen ydinpolttoainesauvojen alueella oleva matriisi esitiivistetään ennen puristusta ja ankkurilevyillä olevat metallisauvat joutuvat vain alueille, joiden yläpuolella tai vastaavasti alapuolella ei ole polttoainesauvoja. Edullisesti suoritetaan puristus 35 400-500°C:n lämpötiloissa.
4 74836
Ankkurilevyt puristuvat tällöin toisiaan kohti siten, että polttoainesauvoista vaipalla keski- ja reuna-alueilla olevat metallisauvat siirtyvät tiivistymisen aikana toistensa ohi ja ankkuroituvat kovettuvaan matrii-5 siin. Tämän kautta paranee muotokappaleen mekaaninen lujuus olennaisesti - varsinkin veto- ja taivutuslujuuden suhteen - niin että on mahdollista upottaa ydinpolt-toainesauvat matriisiin halutun muotoisina (esim. käärittyinä, kokoontaitettuina tai alkuperäisen muotoisina).
10 Edullisesti ydinpolttoainesauvat taivutetaan levy mäisiksi spiraaleiksi, jolloin halkaisijaltaan edullisesti 80 mm:n keskialue jätetään tyhjäksi. Näiden polt-toainesauvaspiraalien valmistuksessa on osoittautunut edulliseksi pitää kierreväli L 6 mm:nä.
15 Matriisin tiivistysolosuhteet ydinpolttoainesauvoja sisältävillä alueilla ja niitä sisältämättömillä alueilla järjestetään toisiinsa nähden sellaisiksi, että jäännös-deformoitavuus on kummallakin alueella yhtä suuri. Näin pystytään aikaansaamaan tasainen kokonaistiheys koko 20 muotokappaleen pituudelta.
Sen lisäksi, että keksinnön mukaisella menetelmällä voidaan varastoida useita ydinpolttoainesauvoja, voidaan sen avulla myös edullisesti varastoida yksittäisiä poltto-ainesauvaspiraaleja grafiitti-nikkelisulfidi-matriisiin.
25 Tällaiset levyt voidaan pinota päällekkäin lopulliseen varastointiin sopivaan säiliöön, niin että ne ovat tarvittaessa siitä helposti otettavissa takaisin tai myös valmiita varastoitaviksi lopullisesti. Jotta levyt olisivat helpommin otettavissa säiliöstä, niiden keskiosa voidaan 30 varustaa tartuntalovella.
Puhtaiden ydinpolttoainesauvojen ohella voidaan tällä tavalla varastoida myös epäpuhtauksia sisältäviä ydinpoltto-ainesauvakoteloita.
Kuviossa I on esitetty kaaviollisesti esimerkki 35 keksinnön mukaisen muotokappaleen sovellutusmuodosta pitkittäisleikkaukseltaan, kuviossa II ydinpolttoainesauva 74836 spiraalin muotoisena.
Muotokappale sisältää sekä yläosassaan (2) että alaosassaan (3) ankkurilevyn (1), joihin metallisauvat (4) on kiinnitetty, kuitenkin vain ankkurilevyjen (1) niille alu-5 eille, joiden välissä ei muotokappaletta puristettaessa ole ydinpolttoainesauvoja (5). Tätä tarkoitusta varten työstetään ydinpolttoainesauvat (5) edullisesti kiekkomaisiksi spiraaleiksi (6), joissa on polttoainesauvoja sisältämätön keskus (7)., niin että metallisauvoja (4) voidaan muotokap-10 paleen uloimpien alueiden lisäksi sijoittaa myös sen keskiosaan .
Seuraavien esimerkkien avulla valaistaan keksinnön mukaisia muotokappaleita ja keksinnön mukaista menetelmää lähemmin.
15 Esimerkki 1
Matriisissa käytettäväksi lähtöainejauheeksi valmistettiin seos kuivasekoittamalla keskenään 43,7 paino-% hienoksi jauhettua luonnon grafiittia, 15 paino-% hienoksi jauhettua rikkiä ja 41,3 paino-% nikkelimetallijauhetta.
20 Ydinpolttoainesauvojen sisähalkaisija oli 8 mm ja ne olivat täytetyt sintratuilla UO^-pelleteillä tiheyteen 3 1Q,4 g/cm . Yksittäiset ydinpolttoainesauvat sijoitetaan sopiviin teräsputkiin ja nämä suljetaan tiiviisti molemmin puolin. Toisesta päästä liikkumattomaksi kiinnitetyt 25 ydinpolttoainesauvat käärittiin tähän tarkoitukseen sopivan laitteiston avulla spiraaleiksi, joiden kierteen ulkopintojen maksimiväli oli < 6 Jim ja halkaisija n. 260 mm.
Spiraalien upottamiseksi matriisiin pantiin halkaisijaltaan 300 mm:n teräsmuottiin kerros matriisijauhetta, 30 esitiivistettiin tämä kylmänä ja asetettiin tämän päälle ankkurilevy, johon oli kiinnitetty 5 metallisauvaa (3 ulkokehällä, 2 sisäosassa). Ankkurilevyn päälle pantiin toinen -10 mm paksu - matriisijauhekerros. Tämän päälle asetettiin ydinpolttoainesauvaspiraali ja sitten matriisijauhetta kor-35 keuteen, joka vastasi suunnilleen ydinpolttoainesauva- spiraalin kerrospaksuutta. Spiraalin keskustan ja reuna-alu- 6 74836 een matriisijauhemäärää lisättiin noin 30 %:lla toisen esitiivistyksen avulla. Muotokappaleen kokoamiseksi sijoitettiin vielä 39 spiraalia muottiin päällekkäin edellä kuvatun työvaiheen mukaisesti. Viimeisen spiraalin 5 päälle asetettiin toinen ankkurilevy siihen kiinnitettynne metallisauvoineen. Tämän ankkurilevyn päälle pantiin vielä matriisijauhetta - yhtä suuri määrä kuin menetelmän alussa. Kun oli lämmitetty 130°C:een tapahtui valmiiksi 2 puristaminen puristuspaineella 50 MN/m . Rikki/nikkeli-10 seoksen muuttamiseksi Ni^S2*.ksi kohotettiin lämpötila 450°C:een painetta muuttamatta. Kun muotokappale oli jäähtynyt 300°C:een se työnnettiin ulos muotista.
Valmiiksi puristetulla muotokappaleella oli seu-raavat ominaisuudet: 15 0
H
3
Matriisin tiheys: 3,3g/cm
Tiheys: 93 % teoreettisesta tiheydestä 20
Länmönjohtavuus: 0,8 W/αη . K
Lineaarinen lampolaajenemis-
kerroin: 9,2 im/m . K
2
Puristuslujuus: 107 MN/m 25
Esimerkki 2
Matriisijauhe valmistettiin analogisesti esimerkin 1 kanssa. Noin 5 m pitkät koteloidut ydinpolttoainesauvat taitettiin kokoon 20 kohdasta, niin että leveydeksi tuli 30 250 mm korkeuden ollessa 450 mm.
Kokoon taitetut polttoainesauvat upotettiin nelikulmaiseen muottiin. Kun muottiin oli pantu ensimmäinen matriisijauhekerros ja ankkurilevy, jonka ulkoreunalla oli 2 metallisauvaa, siihen sijoitettiin 6 kokoon taitettua 35 ydinpolttoainesauvaa ja niiden välit täytettiin matriisi-jauheella. Kun muottiin oli pantu toinen ankkurilevy 7 74836 siihen kiinnitettyine metallisauvoineen, pantiin tämän päälle kerros matriisijauhetta - yhtä suuri määrä kuin menetelmän alussa muotin alaosaan.
Puristus suoritettiin kuten esimerkissä 1.
5 Valmiiksi puristetulla muotokappaleella on esi merkissä 1 kuvatun muotokappaleen kanssa yhdenmukaiset matriisiominaisuudet.

Claims (8)

8 74836
1. Sylinterimäinen tai monikulmainen muotokappale grafiitista ja nikkelisulfidistä alkuperäisen muotoisten 5 tai muodoltaan muutettujen käytettyjen ydinpolttoaine-sauvojen turvallista pitkäaikaisvarastointia varten, tunnettu siitä, että se sisältää yläosassaan (2) ja alaosassaan (3) ankkurilevyt (1) ja sisäosassaan, ydinpolttoainesauvoja sisältämättömissä vyöhykkeissä 10 muotokappaleen pääakselin suuntaisia ankkurilevvihin (1) kiinnitettyjä metallisauvoja (4).
2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen muotokappale, tunne ttu siitä, että metallisauvoilla (4) on makroskooppisesti karkea pinta.
3. Patenttivaatimuksen 1 ja 2 mukainen muotokappale, tunnettu siitä, että se sisältää nikkelisulfidia muotona Ni^S2·
4. Jonkin patenttivaatimuksista 1-3 mukainen muoto-kappale, tunn ettu siitä, että ydinpolttoainesauvat 20 (5) on muutettu muodoltaan levymäisiksi spiraaleiksi (6), joissa on ydinpolttoainesauvoja sisältämätön halkaisijaltaan > 80 mm:n keskialue (7).
5. Jonkin patenttivaatimuksista 1-4 mukainen muoto-kappale, tunnettu siitä, että levymäisen spiraalin 25 (6) kierreväli on £ 6 mm.
6. Jonkin patenttivaatimuksista ] - 5 mukainen muoto-kappale, tunnettu siitä, että se sisältää vain yhden ydinpolttoainesauvan (5) muodostaman levymäisen spiraalin (6).
7. Menetelmä jonkin patenttivaatimuksista 1-6 mu kaisen muotokappaleen valmistamiseksi puristamalla grafiitin, nikkelin ja rikin seosta, johon ydinpolttoaine-sauvat on upotettu, muotissa yli 100°C:n lämpötiloissa, tunnettu siitä, että muottiin pannaan ensin gra- 35 fiitin, nikkelin ja rikin muodostamaa matriisijauhetta, sitten ankkurilevy ja siihen kiinnitetyt metall.isauvat, 9 74836 sen jälkeen ydinpolttoainesauvat yhdessä matriisijauheen kanssa, toinen ankkurilevy ja siihen kiinnitetyt metalli-sauvat ja lopuksi vielä matriisijauhetta, ja puristetaan, jolloin matriisijauhe alueella, jossa ovat siihen upote-5 tut ydinpolttoainesauvat, esitiivistyy ja ankkuri-levyihin kiinnitetyt metallisauvat joutuvat vain alueille, joiden ylä- tai vastaavasti alapuolella matriisissa ei ole ydinpolttoainesauvoja.
8. Patenttivaatimuksen 7 mukainen menetelmä muoto-10 kappaleiden valmistamiseksi, tunnettu siitä, että puristettaessa kappaleet valmiiksi käytetään 400-500°C:n lämpötiloja. 10 74836
FI823335A 1981-11-11 1982-09-29 Formkropp foer lagring av avbraenda kaernbraenslestavar och foerfarande foer dess framstaellning. FI74836C (fi)

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
DE3144755A DE3144755C2 (de) 1981-11-11 1981-11-11 Formkörper zur Einbindung von abgebrannten Kernbrennstoffstäben und Verfahren zu seiner Herstellung
DE3144755 1981-11-11

Publications (4)

Publication Number Publication Date
FI823335A0 FI823335A0 (fi) 1982-09-29
FI823335L FI823335L (fi) 1983-05-12
FI74836B FI74836B (fi) 1987-11-30
FI74836C true FI74836C (fi) 1988-03-10

Family

ID=6146108

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI823335A FI74836C (fi) 1981-11-11 1982-09-29 Formkropp foer lagring av avbraenda kaernbraenslestavar och foerfarande foer dess framstaellning.

Country Status (6)

Country Link
EP (1) EP0081660B1 (fi)
JP (1) JPS5888698A (fi)
BR (1) BR8206478A (fi)
DE (2) DE3144755C2 (fi)
ES (2) ES268417Y (fi)
FI (1) FI74836C (fi)

Families Citing this family (9)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
DE3344525A1 (de) * 1983-12-09 1985-06-20 Kernforschungsanlage Jülich GmbH, 5170 Jülich Verfahren zur lagerung abgebrannter brennelemente
JPS6145298A (ja) * 1984-08-09 1986-03-05 カシオ計算機株式会社 電子楽器
DE3532155C1 (en) * 1985-09-10 1987-02-19 Kernforschungsanlage Juelich Ultimately disposable bundle and method for producing it
AT385435B (de) * 1986-03-07 1988-03-25 Oesterr Forsch Seibersdorf Verfahren und vorrichtung zum einbetten und gegebenenfalls ausreagieren von insbesondere toxischen und/oder radioaktiven stoffen bzw. abfaellen
DE19700651C1 (de) * 1997-01-10 1998-09-03 Siemens Ag Verdichtung zu entsorgender Steuer- und Absorberelemente aus Leichtwasser-Reaktoren
DE102009044963B4 (de) * 2008-11-10 2011-06-22 ALD Vacuum Technologies GmbH, 63450 Blöcke aus Graphit-Matrix mit anorganischem Bindemittel geeignet zur Lagerung von radioaktiven Abfällen und Verfahren zur Herstellung derselben
WO2010052321A1 (de) 2008-11-10 2010-05-14 Ald Vacuum Technologies Gmbh Matrixmaterial aus graphit und anorganischen bindemitteln geeignet zur endlagerung von radioaktiven abfällen, verfahren zu dessen herstellung, dessen verarbeitung und verwendung
US8502009B2 (en) 2008-11-26 2013-08-06 Ald Vacuum Technologies Gmbh Matrix material comprising graphite and an inorganic binder suited for final disposal of radioactive waste, a process for producing the same and its processing and use
DE102010003289B4 (de) * 2010-03-25 2017-08-24 Ald Vacuum Technologies Gmbh Gebinde zur Lagerung von radioaktiven Abfällen und Verfahren zu seiner Herstellung

Family Cites Families (5)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
FR2375695A1 (fr) * 1976-12-21 1978-07-21 Asea Ab Procede pour le traitement de dechets radioactifs
SE413712B (sv) * 1977-05-10 1980-06-16 Asea Ab Sett att innesluta anvenda kernbrenslestavar i en skyddsbehallare for deponering
DE2846845A1 (de) * 1978-10-27 1980-05-08 Battelle Institut E V Verfahren zur endlagerung radioaktiver spaltprodukte
DE2917437C2 (de) * 1979-04-28 1983-11-17 Nukem Gmbh, 6450 Hanau Verahren zum Einbinden von radioaktiven und toxischen Abfällen
DE2942092C2 (de) * 1979-10-18 1985-01-17 Steag Kernenergie Gmbh, 4300 Essen Endlagerbehälter für radioaktive Abfallstoffe, insbesondere bestrahlte Kernreaktorbrennelemente

Also Published As

Publication number Publication date
ES268417Y (es) 1983-12-01
ES517238A0 (es) 1984-02-01
DE3144755C2 (de) 1984-06-28
BR8206478A (pt) 1983-09-27
FI74836B (fi) 1987-11-30
ES268417U (es) 1983-05-16
DE3262446D1 (en) 1985-03-28
FI823335L (fi) 1983-05-12
JPS5888698A (ja) 1983-05-26
DE3144755A1 (de) 1983-05-26
FI823335A0 (fi) 1982-09-29
EP0081660B1 (de) 1985-02-20
ES8402671A1 (es) 1984-02-01
EP0081660A1 (de) 1983-06-22

Similar Documents

Publication Publication Date Title
FI74836C (fi) Formkropp foer lagring av avbraenda kaernbraenslestavar och foerfarande foer dess framstaellning.
US2725288A (en) Process and apparatus for fabricating metallic articles
EP0061067B1 (de) Verfahren zum Einschliessen verbrauchter Brennstäbe eines Kernreaktors in einem Behälter aus Kupfer
KR101173414B1 (ko) 방사성 폐기물의 최종 저장에 적합한 그라파이트 및 무기 결합제로 구성된 매트릭스 물질, 이를 제조하는 방법, 이를 처리하는 방법 및 이의 용도
US4204769A (en) Cuvette for flameless atom absorption spectroscopy
US4056589A (en) Method for sintering ceramics
US4115311A (en) Nuclear waste storage container with metal matrix
US3212989A (en) Nuclear fuel element with carbon jacket
GB1590108A (en) Method of treating radioactive waste
EP1016090B1 (en) Fuel assembly comprising a component for retaining elongated elements
US4600610A (en) Molded body for embedding radioactive waste and process for its production
CA2061541A1 (en) Concrete and its prestressing process and container manufactured with this concrete
FI74835B (fi) Formkropp foer bindning av radioaktivt avfall och foerfarande foer dess framstaellning.
US4032105A (en) Mold with improved core for metal casting operation
US5044911A (en) Apparatus for injection casting metallic nuclear energy fuel rods
US6143944A (en) Consolidation process for producing ceramic waste forms
Engle et al. Development status of near-isotropic graphites for large HTGRs
CN112624764B (zh) 一种防止等静压石墨烧结开裂的方法
DE2443779B2 (de) Verfahren zur herstellung eines magnetitgegenstands
DE3532155C1 (en) Ultimately disposable bundle and method for producing it
Songa et al. Preliminary Tests of Engineering-Scale Injection Casting for SFR
DE2827419C2 (de) Verfahren zur Nutzung der Abwärme
JPS58160899A (ja) 放射性廃棄物の処理方法
Hash et al. Improved Consolidation Process for Producing Ceramic Waste forms
WO2024123209A1 (ru) Способ изготовления таблетированного ядерного топлива

Legal Events

Date Code Title Description
MM Patent lapsed

Owner name: NUKEM GMBH

Owner name: DEUTSCHE GESELLSCHAFT FUER