FI73575B - Foerfarande foer konservering av vattenhaltiga system genom tillsats av kvaternaera ammoniumsalter av hexametylentetramin. - Google Patents

Foerfarande foer konservering av vattenhaltiga system genom tillsats av kvaternaera ammoniumsalter av hexametylentetramin. Download PDF

Info

Publication number
FI73575B
FI73575B FI833233A FI833233A FI73575B FI 73575 B FI73575 B FI 73575B FI 833233 A FI833233 A FI 833233A FI 833233 A FI833233 A FI 833233A FI 73575 B FI73575 B FI 73575B
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
quaternary ammonium
aqueous
reaction
hexamethylenetetramine
process according
Prior art date
Application number
FI833233A
Other languages
English (en)
Swedish (sv)
Other versions
FI833233A (fi
FI73575C (fi
FI833233A0 (fi
Inventor
John Dominic Pera
Joseph Gabriel Fenyes
Original Assignee
Buckman Labor Inc
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Buckman Labor Inc filed Critical Buckman Labor Inc
Publication of FI833233A0 publication Critical patent/FI833233A0/fi
Publication of FI833233A publication Critical patent/FI833233A/fi
Application granted granted Critical
Publication of FI73575B publication Critical patent/FI73575B/fi
Publication of FI73575C publication Critical patent/FI73575C/fi

Links

Classifications

    • CCHEMISTRY; METALLURGY
    • C07ORGANIC CHEMISTRY
    • C07DHETEROCYCLIC COMPOUNDS
    • C07D487/00Heterocyclic compounds containing nitrogen atoms as the only ring hetero atoms in the condensed system, not provided for by groups C07D451/00 - C07D477/00
    • C07D487/12Heterocyclic compounds containing nitrogen atoms as the only ring hetero atoms in the condensed system, not provided for by groups C07D451/00 - C07D477/00 in which the condensed system contains three hetero rings
    • C07D487/18Bridged systems
    • AHUMAN NECESSITIES
    • A01AGRICULTURE; FORESTRY; ANIMAL HUSBANDRY; HUNTING; TRAPPING; FISHING
    • A01NPRESERVATION OF BODIES OF HUMANS OR ANIMALS OR PLANTS OR PARTS THEREOF; BIOCIDES, e.g. AS DISINFECTANTS, AS PESTICIDES OR AS HERBICIDES; PEST REPELLANTS OR ATTRACTANTS; PLANT GROWTH REGULATORS
    • A01N43/00Biocides, pest repellants or attractants, or plant growth regulators containing heterocyclic compounds
    • A01N43/90Biocides, pest repellants or attractants, or plant growth regulators containing heterocyclic compounds having two or more relevant hetero rings, condensed among themselves or with a common carbocyclic ring system
    • CCHEMISTRY; METALLURGY
    • C02TREATMENT OF WATER, WASTE WATER, SEWAGE, OR SLUDGE
    • C02FTREATMENT OF WATER, WASTE WATER, SEWAGE, OR SLUDGE
    • C02F1/00Treatment of water, waste water, or sewage
    • C02F1/50Treatment of water, waste water, or sewage by addition or application of a germicide or by oligodynamic treatment

Landscapes

  • Chemical & Material Sciences (AREA)
  • Life Sciences & Earth Sciences (AREA)
  • Organic Chemistry (AREA)
  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Pest Control & Pesticides (AREA)
  • Dentistry (AREA)
  • Environmental & Geological Engineering (AREA)
  • Agronomy & Crop Science (AREA)
  • Hydrology & Water Resources (AREA)
  • Plant Pathology (AREA)
  • Health & Medical Sciences (AREA)
  • Water Supply & Treatment (AREA)
  • General Health & Medical Sciences (AREA)
  • Wood Science & Technology (AREA)
  • Zoology (AREA)
  • Environmental Sciences (AREA)
  • Agricultural Chemicals And Associated Chemicals (AREA)
  • Paints Or Removers (AREA)

Description

73575
Menetelmä vesipitoisten systeemien säilyttämiseksi lisäämällä niihin heksametyleenitetramiinin kvaternäärisiä am-moniumsuoloja 5 Tämä keksintö koskee uusia ja parannettuja mene telmiä vesipitoisten, mikrobiologiselle hajotukselle herkkien liuosten, emulsioiden ja dispersioiden säilyttämiseksi mikrobiologista hajotusta vastaan.
Suuri joukko kaupallisia ja teollisia tuotteita, 10 jotka sisältävät sellaisia orgaanisia materiaaleja kuin latekseja, pinta-aktiivisia aineita, dispergaattoreita, stabilisaattoreita, sakeuttamisaineita, liima-aineita, tärkkelyksiä, vahoja, proteiineja, emulgoivia aineita, detergenttejä, selluloosatuotteita ja hartseja, formuloi-15 daan liuoksiksi, emulsioiksi tai dispersioiksi, jotka sisältävät suhteellisen suuria määriä vettä. Lämpötila, jossa tuotteita säilytetään, ja pH tekevät nämä tuotteet alttiiksi mikro-organismien kasvulle. Näitä mikro-organismeja tulee tuotteisiin tuotantoprosessin aikana il-20 masta, säiliöstä, putkista ja laitteistoista sekä kosketuksesta ihmisten kanssa.
Orgaanisia tuotteita sisältävän veden mikrobiaali-nen hajotus voi ilmetä useina erilaisina ongelmina. Näihin kuuluvat viskositeetin aleneminen, kaasunmuodostus, 25 epämiellyttävät tuoksut, alentunut pH, emulsion hajoaminen, värinmuutos ja geeliytyminen.
Esimerkkeihin vesipitoisista liuoksista, emulsioista ja dispersioista, jotka ovat alttiita mikrobiaali-selle hajoamiselle, kuuluvat vesipohjaiset maalit, latek-30 siemulsiot, kuten akryyli- tai polyvinyyliasetaattiemul-siot, liimaliuokset ja -emulsiot, vahaemulsiot, kiillo-tusaineet, leikkuuöljyliuokset ja -emulsiot ja tilkitse-mis- ja tiivistystuotteet. Herkkiä tällaiselle hajotukselle ovat myös paperinvalmistuksen kemialliset tuotteet, 35 kuten alunaliuokset, savi- ja pigmenttidispersiot, tärk- kelyslietteet ja -liuokset ja proteiinipäällystysformulaa-tiot. Monia näistä materiaaleista käytetään myös muissa 73575 teollisissa ja kaupallisissa tuotteissa. Muita liuoksia, emulsioita ja dispersioita käytetään petrolintuotannossa ja detergenttien, pinta-aktiivisten aineiden, musteiden ja tekstiilien valmistuksessa.
5 Tämän keksinnön mukaisessa menetelmässä mikro- organismien kasvun ja proliferaation estämiseksi vesipitoisissa liuoksissa, emulsioissa ja suspensioissa, jotka ovat alttiita tällaiselle mikrobiologiselle hajotukselle, mainittuun systeemiin lisätään mikro-organismien kasvun 10 ja proliferaation estämiseksi riittävä määrä kvaternääris-tä ammoniumyhdistettä, joka on muodostettu antamalla suunnilleen ekvimolaaristen määrien heksametyleenitetramiinia ja halogeenipitoista yhdistettä, jolla on kaava
15 X
R-CH-R' jossa X on kloori tai bromi, R on vety tai metyyli ja R' on -COOH, -COOM tai -CONt^, ja M on natrium, kalium tai 20 ammonium, reagoida keskenään.
Keksinnön mukaiset heksametyleenitetramiinin ja kavternäärisen ammoniumyhdisteen reaktiotuotteet ovat kva-ternäärisiä ammoniumsuoloja.
Halogeenipitoisia yhdisteitä, joiden annetaan rea-25 goida heksametyleenitetramiinin kanssa, ovat kloorietik-kahappo, bromietikkahappo, 2-klooripropionihappo, 2-bromi-propionihappo ja vastaavat happojen matrium-, kalium- ja ammoniumsuolat sekä klooriasetamidi, 2-klooripropionamidi, bromiasetamidi ja 2-bromipropionamidi.
30 Tämän keksinnön mukaiset säilytysaineina käytettä vät suolat valmistetaan antamalla noin ekvimolaaristen määrien heksametyleenitetramiinia reagoida edellä mainitun halogeenipitoisen yhdisteen kanssa inertissä orgaanisessa liuottimessa, kuten metyleenikloridissa, kloroformissa, me-35 tanolissa ja etanolissa. Nissä tapauksissa, joissa halo-geenipitoinen yhdiste on vesiliukoinen, suolat voidaan valmistaa vedessä. Näiden reaktioiden lämpötilaa voidaan I! 73575 vaihdella huoneen lämpötilasta noin 60°C:seen, ja tarvittava aika voi vaihdella muutamista minuuteista noin 24 tuntiin.
Keksinnön mukaisesti kvaternääristen ammoniumsuo-5 lojen konsentraatio, joka vaaditaan säilyttävän vaikutuksen aikaansaamiseksi vaihtelee välillä noin 25-5 000 osaa kvaternääristä ammoniumsuolaa käsiteltävän liuoksen, emulsion tai suspension miljoonaa osaa kohden. Kvaternää-riset ammoniumsuolat ovat valkeita, kiteisiä kiinteitä 10 aineita, joiden hygroskooppisuusaste vaihtelee. Suoloja voidaan käyttää kiinteinä aineina, tai ne voidaan liuottaa veteen ennen lisäämistä säilytettävään tuotteeseen.
Niissä tapauksissa, joissa veden läsnäolo saattaisi aiheuttaa kvaternääristen ammoniumsuolojen jonkin asteista ha-15 joamista pitkällä ajalla, vedettömiä dispersioita voidaan valmistaa valitsemalla sopivasti liuottimet, dispergointi-aineet ja stabilisaattorit, jotka ovat alalla tunnettuja sellaisten dispersioiden valmistusta varten.
Niissä tapauksissa, joissa kiinteät kvaternääri-20 set ammoniumsuolat ovat alttiita nopeasti hajoamaan lämmön vaikutuksesta, voidaan lisätä aikalisiä stabilisaat-toreita, kuten natriumbikarbonaattia ja natriumkarbonaattia .
Lisäksi, jos vesipitoiset liuokset ovat herkkiä 25 tummumaan pitkäaikaisen varastoinnin aikana ja kuumuudelle altistuessaan, voidaan liuoksiin lisätä amiineja värinmuu-toksen estämiseksi.
Keksinnön kuvaamiseksi vieläkin tarkemmin annetaan seuraavat havainnollistavat esimerkit. On selvää, että 30 keksintöä ei ole tarkoitettu rajoitettavaksi niihin olosuhteisiin tai yksityiskohtiin, jotka esitetään näissä esimerkeissä, ellei kyseisiä rajoituksia esitetä oheisissa patenttivaatimuksissa.
73575 4
Esimerkki 1
Seoksen, jossa oli 140,2 g (1,0 mol) heksametyleeni-tetramiinia ja 94,5 g (1,0 mol) kloorietikkahappoa, suspensiota 390 ml:ssa kloroformia sekoitettiin ja kuumennet-5 tiin palautusjäähdytyslämpötilassa 5,5 tuntia. Seos jäähdytettiin ja suodatettiin. Valkea kiinteä aine pestiin kylmällä metyleenikloridilla ja kuivattiin vakuumieksi-kaattorissa vahalastujen päällä. Saantona saatiin 234,6 g (100 %) kvaternääristä ammoniumsuolaa (sp. 182 - 184°C).
10 Esimerkki 2 5 litran reaktiokolviin, joka oli varustettu vesi-hauteella, lämpömittarilla, sekoittimella, jäähdyttäjällä ja tiputussuppilolla, lisättiin 1 883 g 43,3 %:ista nat-riumklooriasetaatin (7,0 mol) vesiliuosta. Sekoitettuun 15 reaktiokolviin lisättiin hitaasti vesiliuos, joka sisälsi 2 604 g 37,7 %:ista heksametyleenitetramiinia, pitäen samalla lämpötila 32 - 38°C:ssa. Reaktioseosta sekoitettiin vielä 2 tuntia 35°C:ssa ja sen jälkeen jäähdytettiin 25°C:seen. Ionista kloridia havaittiin olevan 5,54 % (teo-20 riassa 5,54 %), mikä osoitti, että kvaternisaatioreaktio oli tapahtunut täydellisesti. Kvaternäärisen ammoniumyh-disteen natriumsuolan konsentraatio oli 40 %.
Esimerkki 3
Seoksen, jossa oli 140,2 g (1,0 mol) heksametylee-25 nitetramiinia ja 139,0 g (1,0 mol) bromietikkahappoa, suspensiota 400 ml:ssa kloroformia sekoitettiin ja kuumennettiin palautusjäähdytyslämpötilassa 4 tuntia. Seos jäähdytettiin ja suodatettiin. Valkea kiinteä aine pestiin kylmällä metyleenikloridilla ja kuivattiin vakuumieksi-30 kaattorissa vahalastujen päällä. Saantona saatiin 379 g (100 %) kvaternääristä ammoniumbromidia (sp. 165 - 172°C).
Esimerkki 4
Esimerkin 3 mukaista menettelyä käytettiin siten, että 140,2 g (1,0 mol) heksametyleenitetramiinia ja 35 93,5 g (1,0 mol) klooriasetamidia saatettiin reagoimaan keskenään. Kvaternäärinen ammoniumkloridi saatiin valkeana kiinteänä aineena (233,7 g, saanto 100 %), jonka sp. oli 158 - 165°C (hajosi).
tl 5 7 3 5 7 5
Esimerkki 5
Keksinnön mukaisten kvaternääristen ammoniumsuo-lojen tehokkuus säilytysaineena määritettiin juuri valmistetussa vesipohjaisessa maalissa, joka oli formuloitu 5 käyttäen titaanidioksidia ja kalsiumkarbonaattia pigmentteinä, akryyliemulsiohartsia, dispergaattoreita ja hydrok-sietyyliselluloosaa sakeutusaineena. Tämän maalin pH oli noin 9,0. Käytetty menettely oli seuraava: A. Punnittiin 100 g maalia ennalta numeroituihin ’’French 10 square"-pulloihin.
B. Lisättiin sopiva määrä säilytysainetta halutun pitoisuuden saamiseksi (miljoonasosina).
C. Lisättiin 1 ml siirrosta. Kunkin pullon sisältöä sekoitettiin hyvin ravistelemalla välittömästi säilytysai- 15 neen lisäämisen ja taas siirroksen lisäämisen jälkeen.
Siirros valmistettiin lisäämällä 2 ml steriiliä suolaliuosta 18 - 24-tuntiseen Enterobacter aerogenes'in agarviljelmään, sekoittamalla pintakasvun irrottamiseksi ja dekantoimalla steriiliin koeputkeen. Menettely 20 toistettiin käyttäen Pseudomonas aeruginosa’n ja Bacil lus subtilis'in viljelmiä, ja kaikki 3 suspensiota de-kantoitiin samaan koeputkeen. Sekoitetun bakteerisus-pension konsentraatio säädettiin sitten niin, että saatiin lopullinen konsentraatio 1 x 105 solua/ml, kun 25 1 ml siirrosta lisättiin 100 ml:aan maalia.
D. Käytettiin vähintään 2 kontrollia (pulloja, jotka sisältävät vain substraattia ja siirrosta).
E. Inkuboitiin 37°C:ssa 9 viikkoa.
F. Kunkin pullon sisältö levitettiin ravintoagarmaljoille 30 1 päivän, 2 päivän, 3 päivän, 7 päivän ja 21 päivän kuluttua kunkin siirrostuksen jälkeen. Maljoja inkuboitiin 37°C:ssa 24 tuntia.
G. Suoritettiin siirrostus samoilla testiorganismeilla 21 päivän kuluttua ja taas 42 päivän kuluttua.
35 H. Maljoja tarkasteltiin kasvun suhteen sen jälkeen, kun oli inkuboitu 24 tuntia.
73575 I. Kunkin pullon sisältöä tarkasteltiin seuraavien seikkojen osalta: 1. värinmuutos 2. haju 5 3. maalin sakeutuminen.
J. Arvioitiin tulokset. Kemikaalia pidetään tehokkaana säilytysaineena, kun se estää bakteerien kasvun 21 päivän kuluttua kustakin siirrostuksesta.
10 Esimerkeissä 1 ja. 2 kuvatut kvaternääriset ammo- niumkloridit olivat tehokkaita säilytysaineita konsentraa-tioissa, joissa oli 100 osaa suolaa miljoonaa osaa maalia kohden. Esimerkkien 3, 4 ja 5 kvaternääriset ammoniumbro-midit olivat tehokkaita säilytysaineita konsentraatioissa 15 300, 50 ja 50, tässä järjestyksessä, maalissa. Missään tes teistä ei todettu värin muutoksia. Lisäksi ei myöskään havaittu mitään ei-toivottuja hajuja eivätkä käsiteltyjen maalinäytteiden viskositeetit muuttuneet.
Esimerkki 6 20 Esimerkin 1 mukaisen kvaternäärisen ammoniumklori- din ja esimerkin 2 mukaisen natriumsuolaliuoksen tehokkuus säilytysaineina suurelle joukolle erilaisia orgaanisia aineita vesipitoisissa substraateissa määriteltiin käyttäen "Multiple Challence Test"-testiä. Käytetty menettely oli 25 seuraava: A. Valmistettiin 50 g:n näytteitä testisubstraatista, yksi kunkin tutkittavan säilytysaineen kutakin pitoisuutta varten. Kuhunkin testiin otettiin mukaan kontrollisubst-raatti, joka ei sisältänyt säilytysainetta.
30 B. Ennen ensimmäistä siirrostusta kutakin substraattinäy- tettä levitettiin ravintoagarmaljoille steriilillä puu-villatukolla. Agarmaljoja inkuboitiin 30 - 32°C:ssa 48 tuntia ja tarkasteltiin kasvun suhteen. Pahoin kontaminoituneita näytteitä ei tutkittu edelleen.
35 C. Kukin 50 g:n substraattinäyte siirrostettiin 0,1 ml:11a 7 (10 organismia/ml) bakteerien 24-tuntista sekaviljel-mää.
il 7 73575
Bakteerit kasvatettiin edeltäkäsin yksittäisinä puh-dasviljelminä, ja sekoitettiin fysikaalisesti välittömästi ennen käyttöä. Tähän testiin käytetyt bakteerit olivat:
Escherichia coli ATCC 11229 5 Klebsiella pneumoniae ATCC 23357
Pseudomonas Aeruginosa ATCC 15442
Proteus vulgaris ATCC 9920
Salmonella choleraesuis ATCC 10708
Staphylococcus aureus ATCC 6538 10 D. Kaikkia näytteitä inkuboitiin 30 - 32°C:ssa.
E. Näytteet levitettiin uudelleen ravintoagarille 24 tunnin kuluttua siirrostuksesta. Näytteitä ja levitysmal-joja inkuboitiin sitten 30 - 32°C:ssa. Maljat luettiin 48 tunnin kuluttua levityksestä ja niille annettiin nu- 15 meerinen luokittelu asteikolla 1-10 havaitun mikrobi kasvun määrän perusteella. Seuraavassa on käytetty luo-kittelukaavio:
Luokitus Pesäkkeiden lukumäärä 1 0 20 2 1-4 3 5-10 4 11-25 5 26 - 50 6 51 - 100 25 7 101 - 200 8 201 - 300 9 liian paljon laskettaviksi 10 tiivis massa F. Kun oli kulunut toiset 24 tuntia, inkubaationäytteet 30 siirrostettiin uudelleen 24-tuntisilla viljelmillä (se koitettu välittömästi ennen käyttöä). Näin saatiin 48 tunnin kokonaisinkubaatioaika siirrostusten välillä. Näytteet levitettiin taas maljoille 24 tuntia myöhemmin. Tämä menettely toistettiin 10 siirrostus-inkubaa- 35 tio-syklin ajan.
______ I. -------- 8 73575 G. Säilytysaineen katsottiin antavan kelvollisen käytönaikaisen suojauksen vain, jos mitään kontaminaatiota ei tapahtunut testinäytteessä mainittujen siirrostus-inkubaatio-syklien aikana.
5
Esimerkin 1 mukainen kvaternäärinen ammoniumsuola antoi kelvollisen käytönaikaisen suojauksen (lukema 1) testien lopussa seuraavissa substraateissa konsentraatios-sa, joka oli 100 osaa suolaa miljoonaa osaa substraattia 10 kohden. Substraatit valmistettiin liuottamalla 1 % seuraa-via aineita veteen: 1. luonnonkumien sekoitus 2. vinyyliäsetaatti-akrylaatti-kopolymeeri 3. hydroksiprolyylimetyyliselluloosa 15 4. maissitärkkelyksen hydroksietyylieetteri 5. korkean molekyylipainon omaava heteropolysak-karidi 6. ksantaanikumi.
Ensimmäisessä kokeessa esimerkin 2 mukaisella 20 natriumsuolaliuoksella paperin päällyste, joka oli valmistettu savesta, kalsiumkarbonaatista ja titaanidioksidista akryylihartsin ja kaseiinin seokseen, ja joka myös sisälsi hydroksietyyliselluloosaa ja polyfosfaattia, säilyi 10 siirrostuksen yli, kun natriumsuolaliuosta oli konsentraa-25 tiossa 0,025 %.
Liuos, joka sisälsi 5 % liukoista tärkkelystä, säilyi käytettäessä 0,1 % natriumsuolaliuosta.
Leikkausneste, joka sisälsi 10,0 % orgaanista ruosteenestoainetta ja 5,0 % trietanoliamiinia, laimennet-30 tiin suhteessa 1 osa leikkausnestettä ja 39 osaa vettä.
Tämä laimennettu liuos säilyi käytettäessä 0,1 % natrium-suolaliuosta .
Toinen leikkausneste, joka sisälsi 20 % orgaanista ruosteenestoainetta, 10 % liukastuslisäainetta ja 5 % 35 trietanoliamiinia, laimennettiin samalla tavalla; laimennettu aine säilyi käytettäessä 0,05 % natriumsuolaliuosta .

Claims (11)

1. Menetelmä mikro-organismien kasvun ja proliferation estämiseksi vesipitoisissa systeemeissä, jotka 5 ovat liuoksia, emulsioita tai suspensioita ja jotka ovat alttiita mikrobiologiselle hajotukselle, tunnet-t u siitä, että mainittuun systeemiin lisätään mikro-organismien kasvun ja proliferaation estämiseksi riittävä määrä kvaternääristä ammoniumyhdistettä, joka on muodos- 10 tettu antamalla suunnilleen ekvimolaaristen määrien heksa-metyleenitetramiinia ja halogeenipitoista yhdistettä, jolla on kaava X R-CH-R' 15 jossa X on kloori tai bromi, R on vety tai metyyli ja R' on -COOH, -COOM tai -CONH^, ja M on natrium, kalium tai ammonium, reagoida keskenään.
2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen menetelmä, 20 tunnettu siitä, että kvaternäärinen ammoniumyh-diste on muodostettu heksametyleenitetramiinin ja kloori-etikkahapon reaktiolla.
3. Patenttivaatimuksen 1 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että kvaternäärinen ammoniumyh- 25 diste on muodostettu heksametyleenitetramiinin ja natrium-klooriasetaatin reaktiolla.
4. Patenttivaatimuksen 1 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että vesipitoinen suspensio on vesipohjainen maali.
5. Patenttivaatimuksen 1 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että vesipitoinen suspensio on vesipitoinen maali ja että kvaternäärinen ammoniumyhdis-te on muodostettu heksametyleenitetramiinin ja kloorietik-kahapon reaktiolla.
6. Patenttivaatimuksen 1 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että vesipitoinen suspensio on vesipohjainen maali ja että kvaternäärinen ammoniumyhdis-te on muodostettu heksametyleenitetramiinin ja natrium-klooriasetaatin reaktiolla. 10 73575
7. Patenttivaatimuksen 1 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että vesipitoinen emulsio tai liuos on leikkausneste.
8. Patenttivaatimuksen 1 mukainen menetelmä, 5 tunnettu siitä, että vesipitoinen emulsio tai liuos on leikkausneste ja että kvaternäärinen ammonium-yhdiste on muodostettu heksametyleenitetramiinin ja kloo-rietikkahapon reaktiolla.
9. Patenttivaatimuksen 1 mukainen menetelmä, 10 tunnettu siitä, että vesipitoinen emulsio tai liuos on leikkausneste ja että kvaternäärinen ammoniumyh-diste on muodostettu heksametyleenitetramiinin ja natrium-klooriasetaatin reaktiolla.
9 73575
10. Patenttivaatimuksen 1 mukainen menetelmä, 15 tunnettu siitä, että vesipitoinen suspensio on vesipohjainen maali ja että kvaternäärinen ammoniumyhdis-te on muodostettu heksametyleenitetramiinin ja klooriaset-amidin reaktiolla.
11. Patenttivaatimuksen 1 mukainen menetelmä, 20 tunnettu siitä, että vesipitoinen emulsio on leikkausneste ja että kvaternäärinen ammoniumyhdiste on muodostettu heksametyleenitetramiinin ja klooriasetamidin reaktiolla. Il Patent, rav 7 3 5 7 5
FI833233A 1983-06-20 1983-09-09 Foerfarande foer konservering av vattenhaltiga system genom tillsats av kvaternaera ammoniumsalter av hexametylentetramin. FI73575C (fi)

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
US06/505,582 US4505831A (en) 1983-06-20 1983-06-20 Method of preservation of aqueous systems by addition to said systems of quaternary ammonium salts of hexamethylenetetramine
US50558283 1983-06-20

Publications (4)

Publication Number Publication Date
FI833233A0 FI833233A0 (fi) 1983-09-09
FI833233A FI833233A (fi) 1984-12-21
FI73575B true FI73575B (fi) 1987-07-31
FI73575C FI73575C (fi) 1987-11-09

Family

ID=24010927

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI833233A FI73575C (fi) 1983-06-20 1983-09-09 Foerfarande foer konservering av vattenhaltiga system genom tillsats av kvaternaera ammoniumsalter av hexametylentetramin.

Country Status (19)

Country Link
US (1) US4505831A (fi)
JP (1) JPS604107A (fi)
AR (1) AR231694A1 (fi)
AU (1) AU555164B2 (fi)
BE (1) BE897629A (fi)
BR (1) BR8306152A (fi)
CA (1) CA1202433A (fi)
DE (1) DE3332160A1 (fi)
ES (1) ES8702879A1 (fi)
FI (1) FI73575C (fi)
FR (1) FR2547484B1 (fi)
GB (1) GB2141704B (fi)
IT (1) IT1200930B (fi)
MX (1) MX166140B (fi)
NL (1) NL8303003A (fi)
NO (1) NO160893C (fi)
NZ (1) NZ205424A (fi)
PH (1) PH19046A (fi)
SE (1) SE8304591L (fi)

Families Citing this family (8)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US4650866A (en) * 1986-03-06 1987-03-17 Buckman Laboratories, Inc. Process of preparing 1-methyl-3,5,7-triaza-1-azoniatricyclodecane halides
US5061797A (en) * 1988-03-29 1991-10-29 Buckman Laboratories International, Inc. 1-methyl-3,5,7-triaza-1-azoniatricyclodecane compounds
US5245031A (en) * 1988-03-29 1993-09-14 Buckman Laboratories International, Inc. 1-methyl-3,5,7-triaza-1-azoniatricyclodecane compounds, a method for preparing these compounds, their use in the control of microorganisms in aqueous systems, and their use in the inhibition of corrosion
US4920107A (en) * 1988-03-29 1990-04-24 Buckman Laboratories International, Inc. 1-methyl-3,5,7-triaza-1-azoniatricyclodecane compounds, a method for preparing these compounds, and their use in the control of microorganisms in aqueous systems
US4892583A (en) * 1988-11-04 1990-01-09 Buckman Laboratories International, Inc. 1-Methyl-3,5,7-triaza-1-azoniatricyclodecane triiodide, a method of preparation, and its use in the control of microorganisms in aqueous systems
US5023332A (en) * 1988-11-04 1991-06-11 Buckman Laboratories International, Inc. 1-methyl-3,5,7-triaza-1-azoniatricyclodecane triiodide
SK12695A3 (en) * 1992-08-03 1995-06-07 Henkel Kgaa Concentrated lubricant and aqueous lubricant solution based on fatty amines, process for producing them and their use
US9131683B2 (en) 2011-09-30 2015-09-15 The Sherwin-Williams Company High quality antimicrobial paint composition

Family Cites Families (10)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US2264999A (en) * 1939-07-15 1941-12-02 Standard Oil Co Manufacture of lubricants
US3228829A (en) * 1963-11-04 1966-01-11 Dow Chemical Co Preservation of aqueous dispersions
US3244710A (en) * 1963-12-23 1966-04-05 Dow Chemical Co Iodine complexes of hexamethylene-tetramine quaternary salts
US3624254A (en) * 1970-03-05 1971-11-30 Dow Chemical Co Hexamethylenetetramine adducts with haloacetonitriles
US3624253A (en) * 1970-03-05 1971-11-30 Dow Chemical Co Hexamethylenetetramine adducts with haloacetic acid esters
US3928607A (en) * 1973-10-05 1975-12-23 Cosan Chem Corp Antibacterial composition and method employing a certain hexamethylenetetramine adduct
US4160089A (en) * 1973-10-18 1979-07-03 Aquila S.P.A. Utilization of orthophosphoric esters for the production of aqueous fluids for working metals
US3936451A (en) * 1974-08-27 1976-02-03 United States Pipe And Foundry Company Process for producing salts of hexamethylenetetramine
CH615696A5 (fi) * 1975-08-05 1980-02-15 Alusuisse
US4188386A (en) * 1977-11-07 1980-02-12 Meggle Milchindustrie Gmbh & Co. Kg Compositions containing thiocyanic acid and hexamethylene-tetramine, production process and administration thereof as bactericide and mycocide

Also Published As

Publication number Publication date
ES8702879A1 (es) 1987-01-16
GB2141704A (en) 1985-01-03
NO160893C (no) 1989-06-14
SE8304591L (sv) 1984-12-21
NL8303003A (nl) 1985-01-16
AU555164B2 (en) 1986-09-11
IT1200930B (it) 1989-01-27
SE8304591D0 (sv) 1983-08-24
GB2141704B (en) 1987-08-05
FR2547484A1 (fr) 1984-12-21
IT8349403A0 (it) 1983-11-29
MX166140B (es) 1993-12-21
CA1202433A (en) 1986-03-25
JPS604107A (ja) 1985-01-10
FI833233A (fi) 1984-12-21
ES525436A0 (es) 1987-01-16
DE3332160A1 (de) 1984-12-20
PH19046A (en) 1985-12-11
NO160893B (no) 1989-03-06
NZ205424A (en) 1986-06-11
US4505831A (en) 1985-03-19
NO833028L (no) 1984-12-21
BR8306152A (pt) 1985-02-20
FI73575C (fi) 1987-11-09
AR231694A1 (es) 1985-02-28
AU1872483A (en) 1985-01-03
FI833233A0 (fi) 1983-09-09
FR2547484B1 (fr) 1989-04-07
GB8402067D0 (en) 1984-02-29
BE897629A (fr) 1983-12-16

Similar Documents

Publication Publication Date Title
FI73575B (fi) Foerfarande foer konservering av vattenhaltiga system genom tillsats av kvaternaera ammoniumsalter av hexametylentetramin.
AU2010266055B2 (en) Use of monochlorourea to treat industrial waters
EP0335684B1 (en) Salts of 1-methyl-3,5,7-triaza-1-azoniatricyclodecane and their use in the control of microorganisms and inhibition of corrosion
US4920107A (en) 1-methyl-3,5,7-triaza-1-azoniatricyclodecane compounds, a method for preparing these compounds, and their use in the control of microorganisms in aqueous systems
CN115104607A (zh) 一种非对称双季铵盐杀菌剂及其制备方法
US5023332A (en) 1-methyl-3,5,7-triaza-1-azoniatricyclodecane triiodide
US4892583A (en) 1-Methyl-3,5,7-triaza-1-azoniatricyclodecane triiodide, a method of preparation, and its use in the control of microorganisms in aqueous systems
US5245031A (en) 1-methyl-3,5,7-triaza-1-azoniatricyclodecane compounds, a method for preparing these compounds, their use in the control of microorganisms in aqueous systems, and their use in the inhibition of corrosion
JPH0390055A (ja) α―アミノ酸誘導体のヨードプロパルギルエステル、およびそれらを含有する殺微生物剤
JP2000514803A (ja) 5h―ピロロ(3′,4′:5,6)(1,4)ジチイノ(2,3―c)―(1,2,5)チアジアゾール―5,7(6h)―ジオン、それらを含有する組成物ならびに抗菌剤および海洋防汚剤としてのその使用
JPH01197411A (ja) 工業用防菌剤
JPH01197412A (ja) 工業用抗菌剤

Legal Events

Date Code Title Description
MM Patent lapsed

Owner name: BUCKMAN LABORATORIES, INC.