FI73092C - Foerfarande foer tonvaerdes beroende faergdaempning. - Google Patents
Foerfarande foer tonvaerdes beroende faergdaempning. Download PDFInfo
- Publication number
- FI73092C FI73092C FI831186A FI831186A FI73092C FI 73092 C FI73092 C FI 73092C FI 831186 A FI831186 A FI 831186A FI 831186 A FI831186 A FI 831186A FI 73092 C FI73092 C FI 73092C
- Authority
- FI
- Finland
- Prior art keywords
- color
- inks
- black
- shade
- undercolor removal
- Prior art date
Links
Classifications
-
- H—ELECTRICITY
- H04—ELECTRIC COMMUNICATION TECHNIQUE
- H04N—PICTORIAL COMMUNICATION, e.g. TELEVISION
- H04N1/00—Scanning, transmission or reproduction of documents or the like, e.g. facsimile transmission; Details thereof
- H04N1/46—Colour picture communication systems
- H04N1/56—Processing of colour picture signals
- H04N1/60—Colour correction or control
- H04N1/6016—Conversion to subtractive colour signals
- H04N1/6022—Generating a fourth subtractive colour signal, e.g. under colour removal, black masking
Landscapes
- Engineering & Computer Science (AREA)
- Multimedia (AREA)
- Signal Processing (AREA)
- Color Image Communication Systems (AREA)
- Facsimile Image Signal Circuits (AREA)
- Color, Gradation (AREA)
- Coloring (AREA)
- Heat Sensitive Colour Forming Recording (AREA)
- Developing Agents For Electrophotography (AREA)
- Nitrogen Condensed Heterocyclic Rings (AREA)
- Organic Low-Molecular-Weight Compounds And Preparation Thereof (AREA)
- Printing Methods (AREA)
Description
73092 Sävyarvosta riippuva alivärin poisto
Edellä oleva keksintö koskee sävyarvosta riippuvaa alivärin poistoa neliväripainossa, jolloin värikkäiden painovärien keltaisen (Y), magentan (M) ja syaanin (C) väriosuuksia vähennetään ja tämän poiston kompensoimiseksi mustan (K) painovärin värimäärää kohotetaan.
Tekninen alue
Edellä oleva keksintö koskee painotekniikan, erityisesti neli-väripainon aluetta.
Tekniikan taso FOGRA-tutkimusselostuksesta 1,203, Gunter Otschik, sivu 4 oikea palsta, kappaleen 3.1 alapuolella, ovat jo tunnettuja tutkimukset värisarjarakenteen muuttamisesta mustaa osaväriä varten muuttamalla väriosuuksia, jolloin alivärin poisto neliväripainossa mahdollistaa työskentelyn täysin ei-värillisel-lä rakenteella, kun voimakas musta, se tarkoittaa voimakas mutta kallis painoväri "musta" on käytettävänä.
Täysin ei-monivärirakenteella reproduktiotekniikassa ymmärretään sitä, että harmaa-arvojen ja erittäin syvien sävyjen reproduktiossa painetaan vain mustalla, se tarkoittaa, että värinerottelussa keltainen, magenta ja syaani eivät näillä kuva-alueilla sisällä lainkaan värillistä väriosuutta eikä näin ollen niitä tule myöskään painetuksi.
Halvemmissa käytännössä usein käytetyissä painoväreissä esiintyy mustan värin kohdalla harmaa vivahde, kun painetaan 100-prosenttisesti mustalla. Tästä syystä moniväristen painovärien osuutta ei vähennetä kokonaan nollaan, vaan koko sävy-arvoalueella harmaiden sävyjen kohdalla aina tummimpaan mustaan asti painetaan tietty osuus kirjoväreillä, mikä johtaa korkeampaan tummuusasteeseen, jolloin tämä loppuosuuden määrä asteittain vähenee vaaleita sävyjä kohden mentäessä.
73092 Tällöin on olemassa vaara, että harmaiden sävyjen reproduktiossa koko sävyalueella esiintyy eri värivivahteita, kun moniväristen painovärien Y, M ja C keltaisen, magentan ja syaanin tasapainossa esiintyy vaihtelua, mitä painoprosessin aikana voi helposti tapahtua. Katso jo aiemmin mainittua FOGRA-tutkimusselostusta, sivut 3 ja 4, kappaleet 1 ja 2.
Eräs toinen epäkohta verrattuna jatkuvaan alivärin poistoon on siinä, että tapauksessa, jossa harmaiden sävyjen reproduktio toteutetaan moniväriosuuksien kautta, esiintyy kirjovärien suurempaa kulutusta, kuin käytettäessä voimakasta mustaa.
Tehtäväasettelu
Esillä olevalla keksinnöllä on siten pohjimmaisena tarkoituksena saavuttaa varmempi harmaatasapaino käyttämällä vähän väriä. Keksinnössä saavutetaan tämä vaatimuksen 1 tunnusmerkkien mukaisesti. Keksinnön edullista toteutusmuotoa kuvataan edelleen alivaatimuksissa 2-4.
Keksintöä kuvataan edelleen lähemmin kuvioissa 1-5.
Kuvioissa esittää:
Kuvio 1a värinerottelusignaalin kulkua harmaa-arvojen reproduktiossa ilman alivärin poistoa ja ilman harmaatasapainoa (Tekniikan taso).
Kuvio 1b värinerottelusignaalin kulkua harmaasävyn toistossa harmaatasapainon vallitessa (Tekniikan taso).
Kuvio 2a värinerottelusignaalin kulkua alivärin poistossa ilman harmaatasapainoa.
Kuvio 2b värinerottelusignaalin kulkua erään harmaa-arvojen reproduktiossa alivärin poistolla ja otettaessa huomioon harmaatasapaino.
Kuvio 3a värinerottelusignaalin kulkua sävyarvosta riippuvassa alivärin poistossa ilman harmaatasapainoa.
Kuvio 3b värinerottelusignaalin kulkua harmaatasapainolla. Kuvio 4 signaalin kulkua väriskannerissa.
Kuvio 5 kytkennän rakennetta alivärin poiston toteuttamiseksi.
3 73092
Kuviossa 1a on esitetty värinerottelusignaalit yli koko sävyarvoalueen valoisista sävyistä tummempaan värisyvyyteen asti 0:sta 100-prosenttiseen rasteripistesuuruuteen asti.
Käyrä C = M = Y esittää kirjavien värien syaanin, magentan ja keltaisen värinerottelusignaalin kulkua, sellaisena kuin se on ilman alivärin poistoa mustaa väriä varten olevan värinerottelusignaalin yhteydessä ja jota on merkitty kirjaimella K. Esimerkissä painetaan tummimmassa sävyssä 95 % kirjovä-reillä ja 80 % mustalla.
Kuviossa 1b ei kirjovärejä (keltainen, magenta, syaani) paineta samoissa prosenttiosuuksissa kuin kuviossa 1a, vaan harmaatasapainon saavuttamiseksi painetaan värit syaani, magenta ja keltainen, jotka on esitetty käyrillä C, M, Y, eri osuuksissa. Täten tulevat esim. offsetpainossa offset-menetelmässä vältetyksi värivääristymät, jollainen on huomattavissa kuvion 1a mukaisessa päällekkäispainamisessa mustan vääristyessä ruskeaksi.
Kuvio 2a osoittaa värinerottelusignaalin kulun alivärin poistossa ottamatta huomioon harmaatasapainoa.
Katkokäyrät C2» M2 ja Y2 kuten myös K2 näyttävät tapauksen, jossa työskennellään voimakkaalla mustalla ja jossa ei paineta harmaa-arvojen reproduktiossa millään kirjoväreillä, se tarkoittaa työskennellään täysin ei-monivärisellä rakenteella.
Yhtenäisellä viivalla esitetyt käyrät Y^ osoittavat värinerottelusignaalin kulkua, kun työskennellään halvalla mustalla painovärillä ja käytetään alivärin poistoa, se tarkoittaa sitä, että painetaan käyrää K^ vastaavaa mustaa väriä. Tässä tapauksessa ei oteta huomioon harmaatasapainoa, koska rasterointipisteytyksen prosenttiluvut kirjovärien kohdalla ovat samat.
Kuviossa 2b työskennellään myöskin alivärin poistolla, käyrä K osoittaa mustavärin erottelun kulkua ja käyrät C, M ja Y osoittavat värinerottelusignaalien prosenttilukuja otetta- 4 73092 essa huomioon harmaatasapaino.
Kuviossa 3a on esitetty, kuinka keksinnön mukainen alivärin poisto sävyarvosta riippuen suoritetaan. Käyräkulut on annettu kahdelle erilaiselle mustalle painovärille, se tarkoittaa K^rlle ja K^^le, jolloin yhtenäisellä viivalla vedetty käyrä kuuluu yhtenäisellä viivalla vedettyyn käyrään kirjovärejä Y^ , ja varten.
Kuten kuviosta on nähtävissä säilytetään täydellisesti ei-monivärinen rakenne harmaa-arvojen reproduktiossa tummiin sävyihin päin mahdollisimman pitkälle ja miltei siihen harmaa-arvoon asti, joka vastaa käytetyn painovärimustan täys-sävyä. Tästä harmaa-arvosta lähtien otetaan värikkäiden painovärien Y, M, C väriosuudet jälleen mukaan, ja täyssä-vyltään siihen arvoon asti, joka vastaa sitä sävyarvoa, jonka tämän tummuusasteen reproduktiossa kirjovärit antavat ilman värinpoistoa, tai siihen arvoon asti, joka kulloisestakin painomenetelmästä tai käytetyistä painoväreistä on tuloksena.
Katkoviivoilla esitetyt käyrät K^ ja Y^, ja edustavat erästä toista mustaa painoväriä, jolla täyssävyn tummuusarvo on pienempi, kuin esimerkissä oli käyrien ja Y^, ja kohdalla. Kuviossa 3a esitetyissä tapauksissa työskennellään ilman harmaatasapainoa, se tarkoittaa, että nämä tapaukset ovat käytettävissä painomenetelmissä, joissa päällekkäin painettaessa samoilla osuuksilla ei esiinny värivivahteita.
Kuvio 3b näyttää tulokset tapauksesta, jossa on otettu huomioon harmaatasapaino, siten että aina käytetyn paperin, käytettyjen painovärien ja painomenetelmien mukaan tulee neutraali musta-arvo painetuksi koko sävyalueellaan, ilman että esiintyy värivääristymiä. Tarkat arvot, joina yksittäiset kirjovärit ja musta väri painetaan, riippuvat, kuten jo mainittiin, käytetystä mustasta painoväristä, kirjovärien laadusta, painoaineesta ja myös kulloisestakin painomenetelmästä, ja ammattimien voi ilman muuta määrittää ne värinmittausmenetel- millä tai miltei tiheyden mittausta vastaavilla painokokeilla.
5 73092
Kuviossa 4 on esitetty signaalin kulku suoritettaessa alivärin poisto eräässä skannerissa. Skannauspäästä 1, joka tuottaa primäärit väriarvosignaalit R, G ja B sekä kenttäsignaalin, joka toimii elektronisena ei-terävän maskin muodostajan, päätyvät väriarvosignaalit värilaskijaan 2, kuten esimerkiksi US-patentissa n:o 3 885 244 on kuvattu. Värilaskijan 2 ulostulosta lähtevät painovärisignaalit keltainen (Y), magenta (M), syaani(C) ja musta (K). Analogia/ digitaalimuuntimen 3 kautta päätyvät painovärisignaalit digitaalimuodossa alivärin erotinkytkentään 4.
Tässä kytkennässä, joka koostuu rekisterijärjestelystä, joka ylläpitää sisääntulon 41 kautta kulloisellekin korjaus-termille tyypillisen arvon, muutetaan painovärisignaalit Y, M, C, K keksinnön mukaisesti muunnetuiksi painovärisig-naaleiksi Y', M’, C' ja K', jotka annetaan kirjoituspäähän 5, joka suorittaa modifioitujen painovärisignaalien mukaisen kuvauksen. Tämä kytkentä esittää yksinkertaistettua versiota edellä mainitun US-patentin kuviossa 4 esitetystä skanneri järjestelystä .
Alivärin poistokytkentä on esitetty kuviossa 5 edelleen yksityiskohdittain. Painovärisignaalit Y, M, C kulkevat rekis-teriohjausyksikköön 42, jossa nämä signaalit muunnetaan sisääntulo-osoitteiksi muuntoyksikön rekisteriä 43 varten. Esiintyy esimerkiksi 8-bittinen analogia/digitaalimuunnos. Tässä tapauksessa muutetaan neljä korkeinarvoista bittiä muunnosrekisteriyksikön osoitteiksi. Muunnosmuistiyksikön 43 ulostulosignaalit, se tarkoittaa, värikorjauksen kautta muunnetut painovärisignaalit Y', M' ja C menevät kirjoitus-päähän, jota vastoin muunnosmuistiyksikön ulostulosignaali mustaa varten annetaan summaimelle 44, jonka toiseen sisääntuloon analogia/digitaalimuuntimelta tuotu painovärisignaali musta tulee. Mustan kokonaissignaali on siis summa ei-kor-jatuista mustan painovärisignaaleista ja muunninrekisteriyk-sikön mustan ulostulosignaaleista ja se tulee ulos summaimen 44 ulostulosta. Muunnosrekisteri 43 voidaan toteuttaa usei- 73092 den lukutaulukoiden avulla tai myös osoitteellisten rekisterien avulla, jotka rekisterit sisältävät vastaavat lukuisat rekisteripaikat. Korjausarvojen sisäänotto tapahtuu sisääntulon 41 kautta.
Kyseessä olevan kaltainen rekisteri on esitetty esim. UK-patenttijulkaisussa 1 541 554 kuviossa 1b, jossa korjaus-datojen sisäänotto tapahtuu reikänauhanlukijän avulla.
Claims (4)
1. Sävyarvosta riippuva alivärin poistomenetelmä neli- väripainossa, jolloin värikkäiden painovärien keltaisen (Y), magentan (M) ja syaanin (C) väriosuuksia vähennetään ja tämän poiston kompensoimiseksi kohotetaan mustan (K) painovärin värimäärää, tunnettu siitä, että siihen harmaa-arvoon asti, joka vastaa käytetyn mustan painovärin täyssävyä, työskennellään miltei ilman moniväristen painovärien väriosuuksia, ja että tästä harmaa-arvosta lähtien äärimmäisen tummaan kuvasä-vyyn asti kohotetaan jälleen moniväristen painovärien väri-osuuksia .
2· patenttivaatimuksen 2 mukainen sävyarvosta riippuva alivärin poistomenetelmä, tunnettu siitä, että aina siihen harmaa-arvoon asti,joka vastaa käytetyn mustan painovärin täyssävyä, työskennellään täysin ei-monivärisellä rakenteella.
3. patenttivaatimusten 1 ja 2 mukainen sävyarvosta riippuva alivärin poistomenetelmä, tunnettu siitä, että kir-jovärien väriosuudet siitä harmaa-arvosta lähtien, joka vastaa käytetyn mustan painovärin täyssävyä, äärimmäiseen tummaan sävyyn asti, omaksuvat arvoja, jotka johtavat reproduktiossa niihin äärimmäisen tummiin samoihin tummasävyarvoihin kuin ilman alivärin poistoa.
4. patenttivaatimusten 1 ja 2 mukainen sävyarvosta riippuva alivärin poistomenetelmä, tunnettu siitä, että siitä harmaa-arvosta lähtien, joka vastaa käytetyn mustan painovärin täyssävyä, otetaan mukaan kirjovärien sävyt, jotka johtavat äärimmäisen tummissa sävyissä maksimaalisiin mahdollisiin tummuusarvoihin, jotka ovat tuloksena kulloisistakin painoväreistä ja käytetystä painomenetelmästä.
Applications Claiming Priority (2)
Application Number | Priority Date | Filing Date | Title |
---|---|---|---|
EP82103090A EP0091501B1 (de) | 1982-04-10 | 1982-04-10 | Vierfarbendruckverfahren mit tonwertabhängiger Farbrücknahme |
EP82103090 | 1982-04-10 |
Publications (4)
Publication Number | Publication Date |
---|---|
FI831186A0 FI831186A0 (fi) | 1983-04-08 |
FI831186L FI831186L (fi) | 1983-10-11 |
FI73092B FI73092B (fi) | 1987-04-30 |
FI73092C true FI73092C (fi) | 1987-08-10 |
Family
ID=8188983
Family Applications (1)
Application Number | Title | Priority Date | Filing Date |
---|---|---|---|
FI831186A FI73092C (fi) | 1982-04-10 | 1983-04-08 | Foerfarande foer tonvaerdes beroende faergdaempning. |
Country Status (10)
Country | Link |
---|---|
US (1) | US4551751A (fi) |
EP (1) | EP0091501B1 (fi) |
JP (1) | JPS58190951A (fi) |
AT (1) | ATE11968T1 (fi) |
AU (1) | AU566148B2 (fi) |
CA (1) | CA1209401A (fi) |
DE (1) | DE3262383D1 (fi) |
DK (1) | DK153783A (fi) |
FI (1) | FI73092C (fi) |
SU (1) | SU1271381A3 (fi) |
Families Citing this family (22)
Publication number | Priority date | Publication date | Assignee | Title |
---|---|---|---|---|
GB2154094B (en) * | 1983-12-30 | 1988-10-12 | Dainippon Screen Mfg | A multi-colour printing process |
JPS60143342A (ja) * | 1983-12-30 | 1985-07-29 | Dainippon Screen Mfg Co Ltd | 色修正方法 |
JPS6172251A (ja) | 1984-09-18 | 1986-04-14 | Dainippon Screen Mfg Co Ltd | 色分解信号の補正方法 |
GB8425339D0 (en) * | 1984-10-08 | 1984-11-14 | Crosfield Electronics Ltd | Reproduction of coloured images |
DE3442955A1 (de) * | 1984-11-24 | 1986-06-05 | Agfa-Gevaert Ag, 5090 Leverkusen | Verfahren und vorrichtung zur herstellung fotografischer bilder durch punktweises aufbelichten |
GB8622564D0 (en) * | 1986-09-19 | 1986-10-22 | Crosfield Electronics Ltd | Reproduction of coloured images |
JP3273204B2 (ja) * | 1993-02-15 | 2002-04-08 | コニカ株式会社 | 4色カラープリンタの色分解画像処理方法及び装置 |
JPH0787346A (ja) * | 1993-09-10 | 1995-03-31 | Fuji Xerox Co Ltd | カラー画像処理方法および装置 |
US5519815A (en) * | 1993-11-29 | 1996-05-21 | Xerox Corporation | Image processing method to reduce marking material coverage in printing processes |
US5729360A (en) * | 1994-01-14 | 1998-03-17 | Fuji Xerox Co., Ltd. | Color image processing method and system |
US5937087A (en) * | 1994-07-29 | 1999-08-10 | Canon Kabushiki Kaisha | Image processing apparatus and method thereof |
US6217337B1 (en) * | 1997-02-28 | 2001-04-17 | Roberto Olvera-Camacho | Method for obtaining a tabulation to display a range of colors which can be reproduced with accuracy |
US6168902B1 (en) | 1997-02-28 | 2001-01-02 | Roberto Olvera-Camacho | Formulations of positive films in order to obtain the selection of colors by means of primary balanced colors, and method for obtaining such formulations |
US6081340A (en) * | 1997-03-31 | 2000-06-27 | Xerox Corporation | Image processing method to reduce marking material coverage with non-linear specifications |
US6169609B1 (en) * | 1998-06-09 | 2001-01-02 | Hewlett-Packard Company | Imaging device and method for implementing a color map with K-only black point while reducing interpolator artifacts |
US7019868B2 (en) | 2000-12-19 | 2006-03-28 | Sharp Laboratories Of Ameirca, Inc. | Black generation method for CMYK color printer using multiple lookup tables and interpolation |
JP3870143B2 (ja) * | 2002-09-27 | 2007-01-17 | キヤノン株式会社 | 情報処理方法 |
US20060092439A1 (en) * | 2004-11-02 | 2006-05-04 | Kabushiki Kaisha Toshiba | Printer controller, image forming apparatus, image forming program |
US7573608B2 (en) * | 2005-11-14 | 2009-08-11 | Sun Chemical Corporation | Method of estimating trap from spectral reflectance factor |
US7573611B2 (en) * | 2006-04-04 | 2009-08-11 | Onyx Graphics, Inc. | Gamut maximizing black generation for printers |
US8270028B2 (en) * | 2007-09-27 | 2012-09-18 | Agfa Graphics Nv | Method for creating a color link |
US8892466B2 (en) | 2013-01-24 | 2014-11-18 | Xerox Corporation | Systems and methods for modifying color characteristics of an image |
Family Cites Families (7)
Publication number | Priority date | Publication date | Assignee | Title |
---|---|---|---|---|
BE530710A (fi) * | 1953-07-30 | |||
US2981792A (en) * | 1957-10-31 | 1961-04-25 | Fairchild Camera Instr Co | Color correction computer for engraving machines |
US3885244A (en) * | 1970-12-17 | 1975-05-20 | Hell Rudolf Dr Ing | Method of producing color correction signals and color separation signals |
DE3020201A1 (de) * | 1979-05-30 | 1980-12-11 | Crosfield Electronics Ltd | Bildreproduktionsvorrichtung |
JPS56102853A (en) * | 1980-01-21 | 1981-08-17 | Dainippon Screen Mfg Co Ltd | Metho for pretreating image signal of image copying apparatus |
DE3109190C2 (de) * | 1981-03-11 | 1985-07-11 | Dr.-Ing. Rudolf Hell Gmbh, 2300 Kiel | Verfahren zur Reproduktion farbiger Vorlagen im Vierfarbendruck unter Farbrücknahme |
JPS5846341A (ja) * | 1981-09-16 | 1983-03-17 | Dainippon Screen Mfg Co Ltd | 多色印刷物再現色表示時における再現色変換方法 |
-
1982
- 1982-04-10 DE DE8282103090T patent/DE3262383D1/de not_active Expired
- 1982-04-10 EP EP82103090A patent/EP0091501B1/de not_active Expired
- 1982-04-10 AT AT82103090T patent/ATE11968T1/de not_active IP Right Cessation
-
1983
- 1983-03-23 CA CA000424266A patent/CA1209401A/en not_active Expired
- 1983-03-28 US US06/479,733 patent/US4551751A/en not_active Expired - Lifetime
- 1983-04-07 DK DK153783A patent/DK153783A/da not_active IP Right Cessation
- 1983-04-08 SU SU833581526A patent/SU1271381A3/ru active
- 1983-04-08 FI FI831186A patent/FI73092C/fi not_active IP Right Cessation
- 1983-04-08 JP JP58061037A patent/JPS58190951A/ja active Granted
- 1983-04-11 AU AU13404/83A patent/AU566148B2/en not_active Ceased
Also Published As
Publication number | Publication date |
---|---|
DK153783A (da) | 1983-10-11 |
FI831186L (fi) | 1983-10-11 |
FI831186A0 (fi) | 1983-04-08 |
JPS58190951A (ja) | 1983-11-08 |
AU566148B2 (en) | 1987-10-08 |
ATE11968T1 (de) | 1985-03-15 |
JPH0572577B2 (fi) | 1993-10-12 |
EP0091501B1 (de) | 1985-02-20 |
CA1209401A (en) | 1986-08-12 |
SU1271381A3 (ru) | 1986-11-15 |
DK153783D0 (da) | 1983-04-07 |
US4551751A (en) | 1985-11-05 |
FI73092B (fi) | 1987-04-30 |
EP0091501A1 (de) | 1983-10-19 |
DE3262383D1 (en) | 1985-03-28 |
AU1340483A (en) | 1983-10-13 |
Similar Documents
Publication | Publication Date | Title |
---|---|---|
FI73092C (fi) | Foerfarande foer tonvaerdes beroende faergdaempning. | |
FI73093C (fi) | Modifierad av tonvaerdet beroende bottenfaergsborttagning. | |
US5734800A (en) | Six-color process system | |
JP2919768B2 (ja) | カラー印刷方法 | |
JPH0515105B2 (fi) | ||
ATE250505T1 (de) | Bildverarbeitungs- und druckapparat | |
EP4035898A1 (en) | Platemaking method, platemaking system, and can body | |
ATE183608T1 (de) | Verfahren und druckkopf zur erzeugung von gradiententondarstellungen | |
DE69016036D1 (de) | Verfahren zur qualitätsverbesserung in halbton- und mehrfarbdruck für drucker. | |
CA1326167C (en) | Method for the printed reproduction of continuous-tone polychrome originals | |
KR100494352B1 (ko) | 칼라 옵셋 인쇄방법 및 이를 위한 직물용지 | |
JP7163446B2 (ja) | 製版方法、製版システム及び缶体 | |
US20020122081A1 (en) | Reproduction method for printing | |
AU705402B2 (en) | Process for printing an article, and floor covering obtainable thereby | |
SU1757913A1 (ru) | Четырехкрасочна репродукци | |
JPH07290736A (ja) | カラー印刷における黒階調補正方法およびその装置 | |
Itoh | Improvement Proposals on ISO/IEC 15775 Test Charts for Copier and Printer Outputs | |
JP2000118120A (ja) | 連続階調模様の表現印刷方法 |
Legal Events
Date | Code | Title | Description |
---|---|---|---|
MM | Patent lapsed |
Owner name: DR.-ING. RUDOLF HELL GMBH |