FI70429C - Foerfarande foer aotervinning av aedelmetaller och elektrolysanordning foer anvaendning i foerfarandet - Google Patents

Foerfarande foer aotervinning av aedelmetaller och elektrolysanordning foer anvaendning i foerfarandet Download PDF

Info

Publication number
FI70429C
FI70429C FI822786A FI822786A FI70429C FI 70429 C FI70429 C FI 70429C FI 822786 A FI822786 A FI 822786A FI 822786 A FI822786 A FI 822786A FI 70429 C FI70429 C FI 70429C
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
foer
walls
electrolysis
cathode
anode
Prior art date
Application number
FI822786A
Other languages
English (en)
Swedish (sv)
Other versions
FI822786A0 (fi
FI70429B (fi
FI822786L (fi
Inventor
Jouko Janne
Original Assignee
Jouko Janne
Soedermark Nils Erik
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Jouko Janne, Soedermark Nils Erik filed Critical Jouko Janne
Publication of FI822786A0 publication Critical patent/FI822786A0/fi
Publication of FI822786L publication Critical patent/FI822786L/fi
Publication of FI70429B publication Critical patent/FI70429B/fi
Application granted granted Critical
Publication of FI70429C publication Critical patent/FI70429C/fi

Links

Classifications

    • CCHEMISTRY; METALLURGY
    • C25ELECTROLYTIC OR ELECTROPHORETIC PROCESSES; APPARATUS THEREFOR
    • C25CPROCESSES FOR THE ELECTROLYTIC PRODUCTION, RECOVERY OR REFINING OF METALS; APPARATUS THEREFOR
    • C25C1/00Electrolytic production, recovery or refining of metals by electrolysis of solutions
    • C25C1/20Electrolytic production, recovery or refining of metals by electrolysis of solutions of noble metals
    • CCHEMISTRY; METALLURGY
    • C25ELECTROLYTIC OR ELECTROPHORETIC PROCESSES; APPARATUS THEREFOR
    • C25CPROCESSES FOR THE ELECTROLYTIC PRODUCTION, RECOVERY OR REFINING OF METALS; APPARATUS THEREFOR
    • C25C7/00Constructional parts, or assemblies thereof, of cells; Servicing or operating of cells
    • YGENERAL TAGGING OF NEW TECHNOLOGICAL DEVELOPMENTS; GENERAL TAGGING OF CROSS-SECTIONAL TECHNOLOGIES SPANNING OVER SEVERAL SECTIONS OF THE IPC; TECHNICAL SUBJECTS COVERED BY FORMER USPC CROSS-REFERENCE ART COLLECTIONS [XRACs] AND DIGESTS
    • Y02TECHNOLOGIES OR APPLICATIONS FOR MITIGATION OR ADAPTATION AGAINST CLIMATE CHANGE
    • Y02PCLIMATE CHANGE MITIGATION TECHNOLOGIES IN THE PRODUCTION OR PROCESSING OF GOODS
    • Y02P10/00Technologies related to metal processing
    • Y02P10/20Recycling

Landscapes

  • Chemical & Material Sciences (AREA)
  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Chemical Kinetics & Catalysis (AREA)
  • Electrochemistry (AREA)
  • Materials Engineering (AREA)
  • Metallurgy (AREA)
  • Organic Chemistry (AREA)
  • Electrolytic Production Of Metals (AREA)

Description

70429
Menetelmä jalometallien talteenottamiseksi ja menetelmässä käytetty elektrolysointilaite
Esillä olevan keksinnön kohteena on menetelmä jalometallien talteenottamiseksi lietteestä, jätteestä tai muusta jalo-metalleja sisältävästä aineesta elektrolyysin avulla ja tällaisessa menetelmässä käytettävä elektrolysointilaite. Keksintö on erityisen käyttökelpoinen otettaessa talteen jalometalleja, pääasiassa kultaa ja hopeaa, erityyppisistä aineista, kuten kultaseppä- ja hopeaseppäteollisuudessa poistetuista prosessivesistä ja jätteestä, pölystä ja käytetyistä, paperi- ja tekstiilialustoihin perustuvista hiomavälineistä ja kuivista kiillotusvahoista ja hakkeesta, jotka kaikki tällaiset tuotteet sisältävät jalometalli-hiukkasia.
Tällaisten teollisuuksien jätevesi on toisaalta pesuvettä, joka myös sisältää ammoniakkia, ja joka on peräisin hioma-ja rumpupuhdistusprosesseista, toisaalta syanidia sisältäviä nesteitä, jotka ovat peräisin hopeoinnista ja kultauk-sesta ja ohuiden metallikerrosten poistamisesta (deplating). Lisäksi tällaisten teollisuuksien toiminnassa muodostuu jätteitä, kuten pölyä ja hylkytavaraa ja käytettyjä hioma-välineitä, kuten kiillotusvahoja ja paperin tai tekstiilin kiillotusnauhoja. Kiinteät jätetuotteet sisältävät niin suuria määriä jalometallihiukkasia, että niiden talteenotto on äärimmäisen tärkeää talouden kannalta, erityisesti ottaen huomioon tämän päivän jalometallien hinnat. Keskikokoisessa kulta- ja hopeaseppätehtaassa jätemäärä on suuruusluokaltaan 250 litraa päivässä, jonka kultapitoisuus on jopa 140 mg/litra ja hopeapitoisuus jopa 20 mg/litra.
Jos kaikki jalometallit näissä jätetuotteissa olisivat olleet liukoisina suoloina, silloin tavallinen elektrolyysi olisi ollut ilmeinen ratkaisu metallien talteenotto- 70429 ongelmaan. Näin ei kuitenkaan ole asianlaita, vaan pääosa jalometalleista esiintyy kiinteinä metallihiukkasina.
Tätä taustaa vasten on toivottavaa löytää yksinkertainen ja taloudellinen menetelmä, jonka mukaan jalometallit voidaan ottaa talteen nestemäisistä jätteistä, joissa metallit voivat osaksi olla läsnä ionimuodossa, samoinkuin jätteestä, jossa metallit ovat läsnä kiinteinä hiukkasina. Tämän ongelman ratkaisua voitaisiin tietysti myös soveltaa lietteisiin ja jätteisiin, jotka ovat peräisin jalo-metallikaivoksista ja malmin rikastuslaitoksista, joissa aineet sisältävät jalometalleja kiinteinä hiukkasina.
Jalometalleja liuoksesta talteenottava elektrolyysi on ollut tunnettu jo kauan ja on olemassa useita patenttijulkaisuja, jotka ovat peräisin ajalta jo ennen vuosisadan vaihdetta, ja jotka esittävät tällaisia tekniikkoja. Esimerkkeinä voidaan mainita SE-patentti n:o 735 ja GB-patenttijulkaisut 3873/1883 ja 2493 ja 18177/1895. Käytettävissä olevat tekniikat, joilla elektrolysoidaan aineita jalometallien talteenottoa varten, eivät kuitenkaan ole sovellettavissa esillä olevan keksinnön pohjana olevaan ongelmaan, joka käsittää kompleksiaineen.
Yllä hahmotellun ongelman ratkaisuna on käyttää elektrolyysiin astiaa, joka muodostuu seisovasta tai oleellisen pystysuorasta sylinteristä, jonka seinät muodostavat anodin. Astia sisältää ainakin yhden katodin, joka on sovitettu välimatkan päähän astian mainituista seinistä. Keksintö perustuu siihen yllättävään havaintoon, että saattamalla seos sellaiseen pyörivään liikkeeseen,että jalometal-lihiukkaset kuljetetaan astian anodina toimiviin seiniin, saadaan aikaan jalometallien tehokas liukeneminen anodi-sen hapetuksen avulla astian seinillä. Käyttämällä keskipakovoimaa elektrolysoitavassa kiertävässä aineseoksessa liuokseen dispergoituneet jalometallihiukkaset heitetään
II
3 70429 heitetään elektrolysointiastian sisäseinille, niin että ne muodostavat osan sen anodipinnasta.
Kun jalometallikationit on saatettu liukenemaan, ne siirtyvät katodiin, jossa ne pelkistetään katodisen pelkistyksen avulla ja saostuvat katodille.
On edullista käyttää sekoitusvaikutusta elektrolysoitavan lietteen kiertoliikkeen aikaansaamiseksi, ja erityisen edullista on käyttää potkuria, jota käytetään sellaisella nopeudella, että ilmaa imetään elektrolysoitavaan aine-seokseen .
Keksintö tarjoaa myös elektrolysointilaitteen jalometallien talteenottoa varten lietteestä, jätteestä tai muusta jalometalleja sisältävästä aineesta, jolloin tällainen elektrolysointilaite käsittää elektrolysointiastian, joka muodostuu seisovasta tai oleellisen pystysuorasta sylinteristä, joka sisältää ainakin yhden katodin, joka on sovitettu mainittujen seinien sisäpuolelle ja välimatkan päähän niistä, Elektrolysointilaite on tunnettu anodista, joka muodostuu astian seinistä, ja välineistä, jotka saattavat seoksen sellaiseen kiertoliikkeeseen, että jalometal-lihiukkaset kuljetetaan astian anodin toimiviin seiniin.
Keksinnön analysointilaitteen eräässä edullisessa suoritusmuodossa mainitut välineet muodostuvat mainittuun astiaan sijoitetusta sekoittimesta. Sekoitin on edullisesti potkuri, jota käytetään siten, että se imee ilmaa astian sisältämään seokseen.
Keksintö sopii erityisesti käytettäväksi yllä kuvatussa prosessissa, jossa elektrolysoitava aine sisältää syanidi-ioneja. Tässä tapauksessa lisätään lisävaihe, jossa katodi sekä sille saostuneet jalometallit korvataan toisella elektrodilla ja virran suunta muutetaan päinvastai- 4 70429 seksi syanidi-ionien tuhoamiseksi anodiseila hapetuksella, niin että anodille saostuu hiiltä. Tämän jälkimmäisen elektrolysointivaiheen aikana astiassa ylläpidetään voimakasta sekoitusta. Tällä tavoin elektrolysointijaksoa voidaan oleellisesti lyhentää, ja yllättävästi hiiltä todetaan saostuneeksi anodiin.
Kun jalometalleja saostetaan elektrolyysillä katodille, käytetty jännite on edullisesti välillä noin 3-16 volttia 2 ja virran tiheys on sopivasti noin 1-1,5 A/dm . Jälkimmäisessä vaiheessa, jossa syanidi-ionit tuhotaan, sopiva 2 virran tiheys on noin 3-3,5 A/dm .
Esimerkki
Keksintöä havainnollistetaan edelleen seuraavassa ei-rajoit-tavan erityisen esimerkin avulla liittyen oheiseen piirustukseen, jossa kuvio 1 esittää sivukuvaa keksinnön mukaisesta elektroly-sointilaitteesta, kuvio 2 esittää etukuvaa kuvion 1 elektrolysointilait-teesta, ja kuvio 3 esittää yläkuvaa kuvion 1 elektrolysointilait-teesta.
Piirustuksessa esitettyä elektrolysointilaitetta on yleisesti merkitty numerolla 1. Elektrolysointilaitteeseen 1 kuuluu pystysuora lieriömäinen astia 3, joka on kiinnitetty pitimeen tai telineeseen 5. Astia 3 sisältää pystysuoraan ulottuvat katodilevyt 7, 9, kun taas varsinainen astia 3 muodostaa anodin. Astia 3 on yhdistetty tasavirta-lähteen positiiviseen elektrodiin, kun taas katodilevyt 7, 9 on kiinnitetty negatiiviseen elektrodiin. Kaikki nämä seikat ovat alalla tavanomaisia, eikä niitä sen vuoksi ole esitetty piirustuksessa.
Astia 3 sisältää keskelle sijoitetun potkurin 11, joka on kytketty akselilla 13 moottoriin 15 sen käyttöä varten.
ti 5 70429
Astian 3 alapäässä on poistoputki 17.
Kaikki elektrolysointilaitteen 1 elektrolysoitavan liuoksen tai aineen kanssa kosketukseen joutuvat osat on tehty haponkestävästä teräksestä.
Esillä olevassa esimerkissä elektrolysointiastian 3 tilavuus on noin 300 litraa, ja potkuri 11 on sijoitettu noin 10 cm astian 3 pohjan yläpuolelle.
Elektrolysointilaitteessa 1 käsitellään kulta- ja hopea-seppätehtaasta tulevia nestemäisiä ja kiinteitä jätteitä. Jätenesteen päivittäinen määrä on noin 200 litraa. Yhdistettyihin jätteisiin lisätään 1 kg natriumsyanidia, josta on seurauksena syanidipitoisuus noin 0,5 paino-%. Potkuri 11 käynnistetään kiihdyttämään syanidin liukenemista ja dispergoimaan kiinteät jätetuotteet. Potkuria käytetään sellaisella nopeudella, että ilmaa imetään nesteeseen ja nesteeseen suspendoituneet hiukkaset heitetään astian 3 pohjaa ja sivuseiniä kohti riittävällä voimalla, niin että hiukkaset saatetaan kosketukseen anodina toimivien seinien kanssa. Esillä olevassa tapauksessa on potkuria varten todettu sopivaksi nopeus noin 900 kierrosta/minuutti.
Virran tiheys elektrolyysiä varten oli 150-200 A ja jännite oli noin 16 volttia käytettäessä kokonaiskatodipinta-alaa 2 1,6 m , joka muodostui neljästä katodilevystä, joiden jokaisen mitat olivat 1,0 x 0,2 metriä.
Käyttämällä keksinnön mukaista menetelmää ja elektroly-sointilaitetta on siis mahdollista ottaa jätteistä talteen katodilevyillä olevana sakkana hopeaa ja kultaa suurella saannolla. Kun metallit on otettu talteen, saadaan jäämä-elektrolyyttiliuos, joka sisältää syanideja, jotka on tuhottava, ennenkuin liuos voidaan siirtää kunnalliseen viemäristöön. Tämä tuhoaminen voidaan suorittaa tavanomaiseen tapaan hapettamalla syanidit syanaateiksi käyt- 6 70429 täen esimerkiksi natriumhypokloriittia tai anodisella hapetuksella. Edullisesti tuhoaminen suoritetaan seuraa-valla tavalla.
Astiaan 3 jääneeseen elektrolyyttiin lisätään alkalimetal-lihalidia, edullisesti natriumkloridia, väkevyyteen noin 1 paino-% ja emästä, edullisesti natriumhydroksidia, niin että liuos saa pH-arvon noin 11 tai enemmän. Katodilevyt 7, 9, joille on saostunut jalometalleja, korvataan uusilla elektrodilevyillä ja virran suunta muutetaan päinvastaiseksi, niin että tällaisista uusista elektrodilevyistä tulee anodeja ja astian 3 seinät toimivat katodina. Sekoitusta potkuria 11 käyttämällä ylläpidetään, ja elektrolyysi suoritetaan käyttäen virran tiheyttä noin 400-500 A 16 voltilla.Noin 15 minuutin ajanjakson kuluttua liuoksen sisältämät syanidit ovat tuhoutuneet anodisen hapetuksen avulla ja anodilevyille on saostunut puhdas hiilikerros.
On huomattava, että keksintöä ei rajoita yllä oleva esimerkki. Niinpä elektrolyytin kationeina voidaan käyttää mitä tahansa kationeja, jotka muodostavat vesiliukoisia suoloja kyseisten jalometallien kanssa, kuten syanidi-, sulfaatti- tai nitraatti-ioneja, jolloin ioneja käytetään konsentraationa, joka vastaa konsentraatiota, jota käytettiin elektrolyytissä jalometallien elektrolyyttisen jalostuksen yhteydessä.
Lisäksi keksintö ei rajoitu kulta- ja hopeaseppätehtaista peräisin olevan aineen käsittelyyn, vaan sitä voidaan yleensä käyttää ottamaan talteen hienojakoisia jalometal-lihiukkasia lietteistä ja dispersioista. Edelleen mitä tahansa syanidia sisältävää liuosta voidaan käsitellä keksinnön tekniikan mukaisesti.
11

Claims (9)

1. Menetelmä jalometallien talteenottamiseksi lietteestä, jätteestä tai muusta jalometalleja sisältävästä aineesta elektrolyysin avulla metallien saostamiseksi katodille, jolloin elektrolyysi suoritetaan elektrolysointiastiässä, joka muodostuu pystysuorasta sylinteristä, jonka seinät muodostavat anodin, ja joka sisältää ainakin yhden katodin, joka on sovitettu välimatkan päähän mainituista seinistä, tunnettu siitä, että mainitussa astiassa oleva aine sekoitetaan liuokseen, joka sisältää kationeja, jotka pystyvät muodostamaan vesiliukoisia suoloja talteen-otettavien jalometallien kanssa, ja seos saatetaan sellaiseen kiertoliikkeeseen, että jalometallihiukkaset kuljetetaan astian anodina toimiviin seiniin, samalla kun seokselle suoritetaan elektrolyysi, niin että jalometallit saatetaan liukenemaan anodilla anodisen hapetuksen avulla ja saostumaan katodilla katodisen pelkistyksen avulla.
2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen menetelmä, tunnet- t u siitä, että seos elektrolysoidaan jännitteellä noin 2 3-16 volttia ja virran tiheydellä noin 1-1,5 A/dm .
3. Patenttivaatimuksen 1 tai 2 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että käytetään sekoitusta kiertoliikkeen aikaansaamiseksi.
4. Patenttivaatimuksen 3 mukainen menetelmä, tunnet-t u siitä, että käytetään potkuria, jota käytetään sellaisella nopeudella, että ilmaa imetään seokseen.
5. Elektrolysointilaite jalometallien talteenottamiseksi lietteestä, jätteestä tai muusta jalometalleja sisältävästä aineesta, joka laite käsittää elektrolysointias-tian (3), joka muodostuu seisovasta sylinteristä, joka sisältää ainakin yhden katodin (7), joka on sovitettu mainittujen seinien sisäpuolelle ja välimatkan päähän 8 70429 niistä, tunnettu anodista, joka muodostuu astian (3) seinistä, ja välineistä (11, 13, 15), jotka saattavat seoksen sellaiseen kiertoliikkeeseen, että jalometalli-hiukkaset kuljetetaan astian anodina toimiviin seiniin, niin että ne saatetaan liukenemaan anodisen hapetuksen avulla.
6. Patenttivaatimuksen 5 mukainen elektrolysointilaite, tunnettu siitä, että mainitut välineet muodostuvat sekoittimesta (11), joka on sijoitettu mainittuun astiaan (3).
7. Patenttivaatimuksen 6 mukainen elektrolysointilaite, tunnettu siitä, että potkuria (11) käytetään se-koittimena.
7 70429
8. Jonkin patenttivaatimuksen 1-4 mukainen menetelmä, jossa elektrolysoitava aine sisältää syanidi-ioneja, tunnettu lisävaiheesta, jossa katodi sekä sille saostuneet jalometallit korvataan toisella elektrodilla ja virran suunta muutetaan päinvastaiseksi syanidi-ionien tuhoamiseksi anodisen hapetuksen avulla hiilen saostami-seksi anodille, samalla kun tehokasta sekoitusta ylläpidetään astiassa. 1 ti Patenttivaatimuksen 8 mukainen menetelmä, tunnet- t u siitä, että mainitussa lisävaiheessa käytetään virran 2 tiheyttä noin 3-3,5 A/dm .
9 70429
FI822786A 1980-07-11 1982-08-10 Foerfarande foer aotervinning av aedelmetaller och elektrolysanordning foer anvaendning i foerfarandet FI70429C (fi)

Applications Claiming Priority (4)

Application Number Priority Date Filing Date Title
SE8005137 1980-07-11
SE8005137A SE8005137L (sv) 1980-07-11 1980-07-11 Sett att utvinna edelmetaller ur edelmetallhaltiga produkter
SE8100206 1981-01-15
PCT/SE1981/000206 WO1982000303A1 (en) 1980-07-11 1981-07-07 A process for recovering noble metals and an electrolyzer for use in the process

Publications (4)

Publication Number Publication Date
FI822786A0 FI822786A0 (fi) 1982-08-10
FI822786L FI822786L (fi) 1982-08-10
FI70429B FI70429B (fi) 1986-03-27
FI70429C true FI70429C (fi) 1986-09-19

Family

ID=20341424

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI822786A FI70429C (fi) 1980-07-11 1982-08-10 Foerfarande foer aotervinning av aedelmetaller och elektrolysanordning foer anvaendning i foerfarandet

Country Status (9)

Country Link
EP (1) EP0063567B1 (fi)
JP (1) JPS57501089A (fi)
AU (1) AU7326281A (fi)
CA (1) CA1199003A (fi)
DK (1) DK158157C (fi)
FI (1) FI70429C (fi)
IT (1) IT1137722B (fi)
SE (1) SE8005137L (fi)
WO (1) WO1982000303A1 (fi)

Families Citing this family (12)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
KR900001832B1 (ko) * 1985-04-25 1990-03-24 크로닌 엔지니어즈 코포레이션, 리미티드 귀금속의 용해 및 회수방법
DE4235293A1 (de) * 1992-07-29 1994-02-03 Bahnemann Manfred Verfahren zum Behandeln von Produktionsrückständen
DE20102209U1 (de) * 2001-02-07 2002-06-13 Sachsenring Automobiltechnik Druckbehälter, insbesondere gasdichter Kunststoffbehälter
KR100858551B1 (ko) 2006-11-13 2008-09-25 진인수 전기화학적 방법에 의해 폐촉매로부터 백금족 금속을추출하는 방법
GB2465603B (en) * 2008-11-24 2010-10-13 Tetronics Ltd Method for recovery of metals
RU2486263C1 (ru) * 2011-11-16 2013-06-27 Федеральное государственное бюджетное образовательное учреждение высшего профессионального образования "Санкт-Петербургский государственный горный университет" Способ переработки электронного лома на основе меди, содержащего благородные металлы
RU2510669C2 (ru) * 2012-08-14 2014-04-10 Арье БАРБОЙ Способ извлечения благородных металлов из упорного сырья
RU2516180C1 (ru) * 2012-11-26 2014-05-20 Владимир Семенович Сонькин Способ переработки сплава лигатурного золота
RU2540242C1 (ru) * 2013-11-08 2015-02-10 Федеральное государственное автономное образовательное учреждение высшего профессионального образования "Национальный исследовательский технологически университет "МИСиС" Способ выделения серебра из серебросодержащего сплава
RU2553320C1 (ru) * 2014-03-27 2015-06-10 Федеральное государственное бюджетное образовательное учреждение высшего профессионального образования "Национальный минерально-сырьевой университет "Горный" Способ извлечения благородных металлов из отходов радиоэлектронной промышленности
JP6492970B2 (ja) * 2015-05-26 2019-04-03 住友金属鉱山株式会社 金、銀の湿式電解採取方法および金、銀の湿式電解採取設備
CN107740139B (zh) * 2017-12-14 2019-09-27 六安中达信息科技有限公司 一种基于活性炭的环保快速回收贵金属设备

Family Cites Families (9)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
GB189502493A (en) * 1895-02-05 1895-04-06 James Yate Johnson Improvements in Treating Ores or other Substances or Liquors Containing Gold or Silver, or both, and Apparatus therefor.
GB189518177A (en) * 1895-09-28 1896-01-04 Henri Auguste De Neufville Process and Apparatus for the Extraction of Gold and Silver from their Ores, and from other Auriferous and Argentiferous Substances.
CA1022877A (en) * 1972-09-13 1977-12-20 Charles W. Wojcik Apparatus and method for electrolytic recovery of metals
JPS5324162B2 (fi) * 1973-12-27 1978-07-19
FR2287531A1 (fr) * 1974-10-11 1976-05-07 Siderurgie Fse Inst Rech Procede de reduction electrolytique de produits ferriferes
US3904497A (en) * 1974-10-16 1975-09-09 Aluminum Co Of America Process for electrolytic recovery of metallic gallium
US4149954A (en) * 1977-08-23 1979-04-17 Ransbottom Terry L Metal recovery apparatus
US4204922A (en) * 1977-12-06 1980-05-27 The Broken Hill Propietary Company Limited Simultaneous electrodissolution and electrowinning of metals from simple sulphides
US4164456A (en) * 1978-06-15 1979-08-14 Dart Industries Inc. Electrolytic process

Also Published As

Publication number Publication date
AU7326281A (en) 1982-02-16
JPS57501089A (fi) 1982-06-24
CA1199003A (en) 1986-01-07
FI822786A0 (fi) 1982-08-10
DK158157B (da) 1990-04-02
IT8122868A0 (it) 1981-07-10
FI70429B (fi) 1986-03-27
EP0063567A1 (en) 1982-11-03
DK158157C (da) 1990-09-24
DK104782A (da) 1982-03-10
EP0063567B1 (en) 1985-07-10
FI822786L (fi) 1982-08-10
IT1137722B (it) 1986-09-10
WO1982000303A1 (en) 1982-02-04
SE8005137L (sv) 1982-01-12

Similar Documents

Publication Publication Date Title
Chen Electrochemical technologies in wastewater treatment
US4028199A (en) Method of producing metal powder
FI70429C (fi) Foerfarande foer aotervinning av aedelmetaller och elektrolysanordning foer anvaendning i foerfarandet
US20140311992A1 (en) Process for sewage water purification
JP2009541036A (ja) 水からのシリカ除去を必要とする冷却塔及び各種工程での水処理の方法と統合的システム
US3547800A (en) Apparatus and method for purifying waste waters
EP0472705B1 (en) Method and apparatus for treatment of liquid photographic processing wastes
FI88017C (fi) Foerfarande och apparatur foer elektrolytisk behandling av vaetskor, i synnerhet avfallsvatten
CA1065272A (en) Treatment of dilute cyanide solutions
US4525254A (en) Process and apparatus for purifying effluents and liquors
US4851129A (en) Process for the detoxification of effluents from ore processing operations with hydrogen peroxide, using a magnetic pre-separation stage
US3793174A (en) Method of treating waste water containing ligninsulfonate
US4417963A (en) Process for removing cyanide ions from solutions
US3464904A (en) Method for treating metallic sulfide compounds
US4145268A (en) Method of conducting an electrolysis
JPS5919994B2 (ja) 金属の稀薄溶液から金属粉末を製造する方法
US4655895A (en) Apparatus for purifying effluents and liquids
NO158261B (no) Fremgangsmaate ved utvinning av edelmetaller og elektrolysoer for anvendelse ved fremgangsmaaten.
Kolesnikov et al. Electroflotation extraction of valuable components from wash waters of electroplating works, with water recycling
US3778360A (en) Process for the electrolytic recovery of copper from its ores
JPH06510332A (ja) 多孔質攪拌電極を有する電解装置及び方法
JP4013527B2 (ja) 水の電気的処理装置
US3589995A (en) Electrolytic amalgamator
Kuhn The electrochemical treatment of aqueous effluent streams
JPS59166289A (ja) 電気分解による廃水処理方法

Legal Events

Date Code Title Description
MM Patent lapsed
MM Patent lapsed

Owner name: SOEDERMARK, NILS-ERIK

Owner name: JANNE, JOUKO