FI69906B - Sjaelvbaerande isoleringselement - Google Patents

Sjaelvbaerande isoleringselement Download PDF

Info

Publication number
FI69906B
FI69906B FI821801A FI821801A FI69906B FI 69906 B FI69906 B FI 69906B FI 821801 A FI821801 A FI 821801A FI 821801 A FI821801 A FI 821801A FI 69906 B FI69906 B FI 69906B
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
frame
insulating element
foil
element according
film
Prior art date
Application number
FI821801A
Other languages
English (en)
Swedish (sv)
Other versions
FI69906C (fi
FI821801A0 (fi
FI821801A (fi
Inventor
Paul Grether
Kurt Brader
Bruno Keller
Original Assignee
Sulzer Ag
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Sulzer Ag filed Critical Sulzer Ag
Publication of FI821801A0 publication Critical patent/FI821801A0/fi
Publication of FI821801A publication Critical patent/FI821801A/fi
Application granted granted Critical
Publication of FI69906B publication Critical patent/FI69906B/fi
Publication of FI69906C publication Critical patent/FI69906C/fi

Links

Classifications

    • EFIXED CONSTRUCTIONS
    • E06DOORS, WINDOWS, SHUTTERS, OR ROLLER BLINDS IN GENERAL; LADDERS
    • E06BFIXED OR MOVABLE CLOSURES FOR OPENINGS IN BUILDINGS, VEHICLES, FENCES OR LIKE ENCLOSURES IN GENERAL, e.g. DOORS, WINDOWS, BLINDS, GATES
    • E06B3/00Window sashes, door leaves, or like elements for closing wall or like openings; Layout of fixed or moving closures, e.g. windows in wall or like openings; Features of rigidly-mounted outer frames relating to the mounting of wing frames
    • E06B3/66Units comprising two or more parallel glass or like panes permanently secured together
    • E06B3/67Units comprising two or more parallel glass or like panes permanently secured together characterised by additional arrangements or devices for heat or sound insulation or for controlled passage of light
    • E06B3/6715Units comprising two or more parallel glass or like panes permanently secured together characterised by additional arrangements or devices for heat or sound insulation or for controlled passage of light specially adapted for increased thermal insulation or for controlled passage of light

Landscapes

  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Civil Engineering (AREA)
  • Structural Engineering (AREA)
  • Securing Of Glass Panes Or The Like (AREA)
  • Bipolar Transistors (AREA)
  • Medicines Containing Plant Substances (AREA)
  • Curing Cements, Concrete, And Artificial Stone (AREA)
  • Medicines Containing Material From Animals Or Micro-Organisms (AREA)
  • Thin Film Transistor (AREA)
  • Non-Volatile Memory (AREA)
  • Fixed Capacitors And Capacitor Manufacturing Machines (AREA)
  • Semiconductor Memories (AREA)
  • Superconductors And Manufacturing Methods Therefor (AREA)

Description

69906
Xtsekantava eristyselementti
Keksintö kohdistuu itsekantavaan eristyselementtiin joka on tarkoitettu sijoitettavaksi kaksi tai monilasisen 5 ikkunan ruutujen väliin, joka elementti muodostuu yhdestä ainoasta päällystetystä kalvosta, joka on jännitetty pituussuunnassa siirtyvästi kaksiaksiaalisesti jännityskehykselle, jonka sivut on taivutettu jännittämättömässä tilassa yksipuolisesti kaarevan, jatkuvan käyrän mukaisesti.
10 Julkaisusta DE-OS 28 50 749 on tunnettu eristyselement ti, etupäässä tavanomaisella tavalla pinnaltaan suorakulmaisia tai neliömäisiä ikkunoita varten, jolloin pareittain keskenään yhdistetyt kalvot on jännitetty edellä kuvatulla tavalla jännityskehyksen välityksellä, jonka sivut kulkevat 15 jännittämättömässä tilassa suhteessa molempien kalvojen suoraan yhdistyssaumaan yhdeltä puolelta kaarevan, jatkuvan käyrän mukaisesti, edullisesti yhdenmukaisesti kuormitetun jän-nittämättömän palkin taivutusviivan mukaisesti.
Koska toisaalta jokainen kalvo johtaa absorptio- ja 20 heijastushäviöihin näkyvällä spektrialueella ja pienentää läpinäkyvyyden optista tarkkuutta ja selvyyttä, samoin kuin toisaalta nykyisin käytettävissä olevilla päällystetyillä kalvoilla on saavutettavissa yhdellä ainoalla kalvolla jo sangen hyvät lämmön läpimenon riittävästi estävät eristysarvot, on 25 pyrkimyksenä varustaa edellä mainitut eristyselementit vain yhdellä ainoalla, kaksiaksiaalisesti jännitetyllä kalvolla.
Tämän mukaisesti keksintö perustuu tehtävään luoda mahdollisuus yhden ainoan kalvon jännittämiseksi halutulla tavalla, ts. kehyksen suhteen erilaisten lämpövenymien vuoksi 30 pituussuunnassa siirtyvästi. Tämän tehtävän ratkaisun täytyy lisäksi tyydyttää jäljellä seuraavat- jo myös julkaisun DE-OS 28 50 749 mukaan huomioon otetut - reunaehdot: - täytyy olla varmistettu, että jännitysvoimat eivät tule liian suuriksi eikä liian pieniksi. Liian suuret jän-35 nitysvoimat aiheuttavat päällystettyjen kalvojen yhteydessä 2 69906 päällysteen vahingoittumisia, minkä vuoksi syntyy kohtia, joilla on taipumusta suurentuneeseen korroosion muodostumiseen; liian pienet tai epäsäännölliset jännitysvoimat johtavat poimuttumisiin. Huonelämpötilassa, ts. suunnilleen 2n°C: 5 ssa, tulee jännitysvoimien pituutta kohti olla esimerkiksi suunnilleen 1N/cm; sopivien jännitysvoimien varmistamisen tulee ulottua tällöin lämpötila-alueelle -2Q°C:sta + 50°C:een.
-eristyselementin tulee olla muodostettu vapaasti kantavaksi jotta kalvojännityksen reaktiovoimia monilasisten ik-10 kunoiden yhteydessä ei täytyisi vastaanottaa ilma- ja vesi-höyrytiiviillä ja sen vuoksi hyvin herkällä reunaliitoksella; itsenkantava eristyselementti on lisäksi yksinkertaisella tavalla käytettävissä olemassa olevassa kaksilasisessa ikkunassa.
15 Tämä tehtävä ratkaistaan keksinnön mukaan siten, että kehys muodostuu vääntöjäykästä profiilista, jonka yhdellä sivulla on ohjauslista, jolle on sovitettu pitkin jokaista ke-hyssivua vähintään yksi pituussuunnassaan venyvä liukunauha niin että se pääsee liikkumaan ja että lisäksi kalvo on yh-20 distetty sillä tavoin liukunauhaan toisistaan erotettujen tartuntakohtien välityksellä, että tartuntakohdat ovat siirretyt jännitetyn kalvon tason suhteen kehykseen päin.
Kalvo on tällä tavalla yhdistetty lujasti ainoastaan liukunauhaan; kalvon ja kehyksen erilaiset lämpöjännitykset 25 ovat tämän vuoksi esteettä mahdolliset. Kalvon vaatima yksipuolinen sovitus aiheuttaa epäsymmetrisiä voimavaikutuksia kehysellä; tämä on sen vuoksi vääntökuormitettu. Kehyksen vääntöjäykkyydellä vaikutetaan tätä kuormitusta vastaan ja estetään häiritsevä profiilin kiertyminen. Liukunauhan pit-30 kittäisvenyvyys voidaan taata siten, että liukunauha muodostuu useasta toisistaan erotetusta liukueleraentistä, joista jokaisessa on ainakin yksi tartuntakohta, niin että jännitettäessä kaarevaa kehystä kalvoon vaikuttavat jännitysvoimat tasoitetaan yhden kehyssivun koko pituudelta. Erotettu-35 jen tartuntakohtien kautta syntyy tällöin kalvolle paikallisia häiriöitä, jotka aiheuttavat pieniä "mikro"-poikkeamia ja poimuja; näiden vaikutus jännitettyyn kalvoon näkyvällä 3 69906 alueella vältetään siirtämällä tartuntakohtia jännitettyjen kalvojen tasosta, minkä johdosta kalvon jännitys aiheutetaan esiin pistävän läpi menevän reunan toimesta.
"Oikeiden", ts. ei liian suurten eikä liian pienten 5 jännitysvoimien varmistaminen saadaan jännittämättömien ke-hyssivujen, laskemalla tai kokeilemalla havaitun käyristyksen avulla suhteessa "oikeaan" kehykseen jännitetyssä tilassa. Elementin itsekantava ominaisuus on varmistettu sinänsä suljetun jännitetyn kehyksen lujuuden johdosta.
10 Kehyksen vääntöjäykkyys voidaan saavuttaa edullisesti, siten, että vääntöjäykkä profiili on muodostettu kehän suunnassa suljetusta ontosta profiilista, kehysmateriaalina ovat ensi sijassa tavalliset ikkunoiden valmistamisessa käytetyt materiaalit. On kuitenkin myös mahdollista käyttää kuituvah-15 vistettuja muovikehyksiä mahdollisesti lisäksi tulevien metallisten sisäosien kanssa.
Jotta vältettäisiin kaksi- tai monilasisten ikkunoiden yhteydessä käytetyn eristyselementin tapauksessa tämän ympäri virtaaminen ulkosivulla kehyksen ja ikkunan rajan välillä 20 tai ainakin vaikeutettaisiin tätä, on tarkoituksenmukaista, että kalvo ulottuu jännitetyn kehyksen yli tartuntakohdan ulkopuolelle. Yksinkertainen mahdollisuus keyksen jännittämiseksi on sellainen, että kehyssivut on jännitetty kulmistaan niiden onttoon profiiliin sovitettujen kulmakappaleiden kaut-25 ta toistensa suhteen kohtisuorasta siirtyvästi. Tästä rakenneyksityiskohdasta on lisäksi se etu, että kehyksen kuvattu vääntökuormitus nurkissa voidaan vastaanottaa yksinkertaisella tavalla. Lopuksi on lisäksi edullista, jos siirtäminen tapahtuu ainakin likimain sivun liukunauhan viimeisen tartunta-30 kohdan kautta ja ainakin likimain tämän suhteen kohtisuoran sivun liukunauhan tartunakohtien pituusakselilla, koska tällä tavoin myös nurkissa jännitysvoimien vaikutussuunta kulkee olennaisesti kohtisuoraan kalvojen tartuntakohtien suhteen ja liukunauhan suhteen tai näiden suuntaisesti ja siten 35 estetään mahdollisuus poimujen muodostumiseen.
69906
Kalvon yhdistäminen edullisesti muovia olevaan liuku-nauhaan saadaan tarkoituksenmukaisesti esijännitetyn kehyksen yhteydessä, johon on jo pantu liukunauha hitsaamalla tai liimaamalla.
5 Seuraavassa keksintöä selostetaan lähemmin sovellutus esimerkkien avulla.
Kuva 1 esittää leikkauksen monilasisen ikkunan pinnasta kun ikkuna on varustettu keksinnön mukaisella eristyselemen-tillä; 10 kuva 2 on leikkaus II-II kuvasta 1; kuva 3 esittää yksityiskohtana kuvasta 2 suurennettuna kehysprofiilia ja siihen kiinnitettyä kalvoa; kuva 4 on leikkaus IV-IV kuvasta 3 kehysprofiilin nurkasta; 15 kuva 5 esittää samanlaisessa kuvauksessa kuin kuva 3 kehysprofiilin toista sovellutusesimerkkiä, samalla kun kuva 6 esittää liukunauhan toista sovellutusmuotoa. Monilasisen ikkunan lasiruudut 1 (kuva 2) on liimattu metalliselle ontolle kehykselle 2 butyyliliimalla ilma- ja 20 vesihöyrytiiviisti ja ulkoa ympäröity vedenpitävällä ja mekaanisesti kantavalla suljennalla 3; tämä muodostuu esimerkiksi silikoni- tai polysulfidipolymeerista.
Ruutujen 1 väliin on asetettu välikekappaleella 4 ja etäisyyspitimellä 5 kalvon 6 kanssa jännitetty kehys 7 itse-25 kantavana eristyselementtinä; kalvo 6 on tunnetulla tavalla varustettu esimerkiksi metallista, kuten kullasta tai hopeasta, muodostuvalla päällysteellä, joka on näkyvällä spektri-alueella läpinäkyvä ja infrapuna-alueella voimakkaasti heijastava. Samalla kun etäisyyspitimet 5 kulloinkin on muodos-30 tettu onton kehyksen 2 nurkkiin, ja niillä yhdessä kulmassa on syvennys kehyksen 7 vastaanottamiseksi, välikappaleet 4 on liimattu kehyksen 7 pitkittäisivulle tämän kalvosta 6 poispäin olevalla takasivulle jaettuna.
Keksinnön mukaisesti vääntöjäykkään kehykseen 7, jonka 35 rakennetta kuvataan vielä tarkemmin, on yhdelle sivulle liu-kunauhana 8 työnnetty sisään useita yksittäisiä liukuelement-tejä 8', ja niitä pidetään kehyksen 7 suhteen niin, että ne pääsevät liikkumaan.
69906
Kuten, kuva 6 osoittaa# liukunauha 8 voi muodostua yhdestä kappaleesta, jonka pitkittäisvenyvyys varmistetaan välimatkan päähän toisistaan sovitetuilla vuorottaisesti molemmista reunoista lähtevillä lovilla 9.
5 Liukunauha 8 tai liukuelementti 8' on yhdistetty kal voon 6 yksittäisillä, katkaistuilla tartuntakohdilla 10, jotka ovat esimerkiksi yksittäisiä hitsaus- tai liimauskohtia.
Keksinnön mukaisesti vääntöjäykällä kehyksellä 7 on suljettu ontto profiili, joka on valmistettu esimerkiksi suu-10 lakepuristamalla; profiilin ontto tila on edullisesti täytetty kaupassa saatavana olevalla fysikaalisella tai kemiallisella kuivausaineella 11. Kehyksen profiilin onttojen tilojen seinistä yhdessä olevat poraukset 22, edullisesti liukunauhan 8 peittämällä puolella, muodostavat yhteyden onton profiilin 15 sisäosassa olevan kuivausaineen ja kuivatettavan kaasutilavuu-den välille.
Ontossa profiilissa neliömäisen poikkileikkauksen yhdellä sivulla on pidennettyjen reunojensa 12 ympäri tapahtuvan taivuttamisen avulla syntynyt ohjauslista tai sisääntyön-20 tökisko 13 liukunauhan 8 tai liukuelementtien 8' vastaanottamiseksi .
Kuten kuva 5 esittää, kehyksellä 17 voi kuitenkin olla myös sellainen profiili, että liukunauhaa 18 tai sen elementtejä ei työnnettä sisään vaan pitkittäisurilla 20 muodostet-25 tujen ohjauslistojen päälle, jolloin tartuntakohtien 10 siirtyminen jännitetyn kalvon 6 tason suhteen varmistetaan liu-kunauhassa 18 olevan palteen 19 avulla.
Ulospäin kalvot 6 kohoavat kehyksen 7 yli tartuinkoh-dista 10 ulos irrallisina kaistaleina 21. Nämä kaistaleet 30 ovat ikkunan sisään rakennettujen eristyselementtien ohella ikkunan onttojen kehyksien 2 vieressä (kuva 1) ja estävät siten ilman kiertämisen ulkona kehyksen 7 ympäri kahden, eristyselementin ikkunassa erottaman osatilan välissä.
Kaksi toistensa suhteen kohtisuoraa kehyksen 7 sivua 35 on kulloinkin onttoon profiilinsa sovitettujen kulmakappa-leiden 24 välityksellä (kuva 4) yhdistetty toisiinsa; kehyksen 7 jännittämiseksi on jokainen sivu toisessa päässä tuet- 6 69906 tu kulmakappaleen 24 kulman päälle, samalla kun sen toinen pää voi liukua päätekappaleen 24 yhdellä haaralla. Kahden toistensa suhteen kohtisuoran sivun siirtyminen saadaan esitetyssä sovellutusesimerkissä ruuvin 25 avulla, joka on ruu-5 vattu kierteitettyyn poraukseen 26 päätekappaleen 24 "liuku-radan" muodostavien haarojen suuntaisesti. Siirrettävän ke-hyssivun peittämällä "liukurata"-haaran alueella kierteytetty poraus 26 muuttuu kierteettömäksi avoimeksi puolikuoreksi 27. Ruuvien 25 sisäänruuvaamisen avulla syntyy kahden kehyssivun 10 välille jännitettäessä esimerkiksi mitan s levyinen rako (kuva 4), joka on kuitenkin päälle jännitetyn, kuvassa 4 esittämättä jätetyn kalvon 6 peittämä.
Kehykseen 7 sovitetut kulmakappaleet 24 ottavat vastaan samanaikaisesti kehyssivujen päissä kehyksen yksipuolisen 15 kuormittamisen johdosta syntyvät, kehyssivuille vaikuttavat vääntövoimat.
Jotta annettaisiin vedon kalvon pituussuunnassa jännitettäessä kehystä 7 vaikuttaa mahdollisimman kaukana ulkona reunassa ja mahdollisimman tarkoin reunan suuntaisesti, ts.
20 mahdollisimman laajalti pituussuunnassa, on liukunauhat 8 tai 8’ sovitettu kulmiin siten, että kuten kuvassa 1 on esitetty, jännitysvoimien vaikutusviiva (nuoli 28 kuvassa 1) jokaisessa kulmassa kulkee kohtisuoraan tuetun sivun tartuntakohdan tason suhteen, edullisesti tämän sivun viimeisen tartuntakoh-25 dan 10' kautta (kuva 1) ja mahdollisimman tarkoin sen suhteen kohtisuoran sivun tartuntakohtien 10 akselilla.

Claims (6)

69906
1. Itsekantava eristyselementti, joka on tarkoitettu sijoitettavaksi kaksi tai monilasisen ikkunan ruu- 5 tujen (1) väliin, joka elementti muodostuu yhdestä ainoasta päällystetystä kalvosta (6), joka on jännitetty pituussuunnassa siirtyvästi kaksiaksiaalisesti jännitys-kehykselle (7), jonka sivut on taivutettu jännittämättö-mässä tilassa yksipuolisesti kaarevan, jatkuvan käyrän 10 mukaan, tunnettu siitä, että kehys (7) muodostuu vääntöjäykästä profiilista, jonka yhdellä sivulla on ohjauslista (13,20), jolle on sovitettu pitkin jokaista kehyssivua vähintään yksi pituussuunnassaan venyvä liu-kunauha (8,8',18) niin että se pääsee liikkumaan ja että 15 lisäksi kalvo (6) on yhdistetty sillä tavoin liukunauhaan (8,8',18) toisistaan erotettujen tartuntakohtien (10) välityksellä, että tartuntakohdat (10) ovat siirretyt jännitetyn kalvon (6) tason suhteen kehykseen (7) päin.
2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen eristyselementti, 20 tunnettu siitä, että liukunauha (8;18) muodostuu useasta toisistaan erotetusta liukuelementistä (8'), joista jokaisessa on ainakin yksi tartuntakohta (10).
3. Patenttivaatimuksen 1 mukainen eristyselementti, tunnettu siitä, että vääntöjäykkä profiili on 25 muodostettu kehän suunnassa suljetusta ontosta profiilista.
4. Patenttivaatimuksen 1 mukainen eristyselementti, tunnettu siitä, että kalvo (6) ulottuu jännitetyn kehyksen (7,17) yli tartuntakohtien (10) ulkopuolelle.
5. Patenttivaatimuksen 3 mukainen eristyselement-30 ti,tunnettu siitä, että kehyssivut (7) on jännitetty kulmistaan niiden onttoon profiiliin sovitettujen kulmakappaleiden (24) välityksellä toistensa suhteen kohtisuorasti siirtyvästi.
6. Patenttivaatimuksen 5 mukainen eristyselementti, 35 tunnettu siitä, että siirtyminen tapahtuu ainakin 8 69906 likimain toisen sivun liukunauhan (8,8') viimeisen tartuntakohdan (10') kautta ja ainakin likimain tämän suhteen kohtisuoran sivun liukunauhan (8,8') tartuntakohtien (10) pituusakselilla. 69906
FI821801A 1981-07-14 1982-05-20 Sjaelvbaerande isoleringselement FI69906C (fi)

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
CH4607/81A CH653404A5 (de) 1981-07-14 1981-07-14 Selbsttragendes isolationselement.
CH460781 1981-07-14

Publications (4)

Publication Number Publication Date
FI821801A0 FI821801A0 (fi) 1982-05-20
FI821801A FI821801A (fi) 1983-01-15
FI69906B true FI69906B (fi) 1985-12-31
FI69906C FI69906C (fi) 1986-05-26

Family

ID=4279255

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI821801A FI69906C (fi) 1981-07-14 1982-05-20 Sjaelvbaerande isoleringselement

Country Status (9)

Country Link
US (1) US4432174A (fi)
EP (1) EP0069837B1 (fi)
JP (1) JPS5817986A (fi)
AT (1) ATE18282T1 (fi)
CH (1) CH653404A5 (fi)
DE (1) DE3269312D1 (fi)
DK (1) DK156087C (fi)
FI (1) FI69906C (fi)
NO (1) NO156137C (fi)

Families Citing this family (17)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
EP0034813B1 (en) * 1980-02-20 1985-10-09 Teijin Limited Structure of multilayered unit for windows
GB8319264D0 (en) * 1983-07-15 1983-08-17 Omniglass Ltd Corner for spacer strip of sealed window units
JPS6077690U (ja) * 1983-11-01 1985-05-30 日本板硝子株式会社 複層硝子
US4791011A (en) * 1986-11-06 1988-12-13 John Mecca Variable blind
US4745713A (en) * 1987-02-13 1988-05-24 Yoshiharu Gotoh Prefabricated PC shelter structure
US4913213A (en) * 1987-12-21 1990-04-03 Rolscreen Company Pleted blind between window panes
CH679322A5 (fi) * 1989-07-26 1992-01-31 Geilinger Ag
WO1995028234A1 (en) * 1994-04-14 1995-10-26 Krug William G Frame construction
US7875675B2 (en) 2005-11-23 2011-01-25 Milgard Manufacturing Incorporated Resin for composite structures
US8597016B2 (en) 2005-11-23 2013-12-03 Milgard Manufacturing Incorporated System for producing pultruded components
US7901762B2 (en) * 2005-11-23 2011-03-08 Milgard Manufacturing Incorporated Pultruded component
US8101107B2 (en) 2005-11-23 2012-01-24 Milgard Manufacturing Incorporated Method for producing pultruded components
WO2015006847A1 (en) * 2013-07-19 2015-01-22 Litezone Technologies Inc. Pressure compensated glass unit
US10125537B2 (en) * 2014-07-18 2018-11-13 Litezone Technologies Inc. Pressure compensated glass unit
WO2022178061A1 (en) * 2021-02-17 2022-08-25 Vitro Flat Glass Llc Multi-pane insulating glass unit having a rigid frame for a third pane and method of making the same
US20220259917A1 (en) * 2021-02-17 2022-08-18 Vitro Flat Glass Llc Multi-Pane Insulated Glass Unit Having a Relaxed Film Forming a Third Pane and Method of Making the Same
US11879290B2 (en) * 2021-02-17 2024-01-23 Vitro Flat Glass Llc Multi-pane insulating glass unit having a rigid frame for a third pane and method of making the same

Family Cites Families (21)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US1624534A (en) * 1925-04-24 1927-04-12 James A Chewning Window screen
US1988964A (en) * 1932-07-15 1935-01-22 Barrows Charles Storrs Pane
US2233412A (en) * 1937-07-03 1941-03-04 Willis C Hill Metallic window screen
US2599410A (en) * 1950-03-31 1952-06-03 Clopay Corp Window shade attachment
US2618333A (en) * 1951-03-09 1952-11-18 Chas W Breneman Co Adhesive window shade mounting
GB916903A (en) * 1959-09-05 1963-01-30 Jacob Rasmussen Naess Improvements in or relating to window mountings
FR1441378A (fr) * 1965-07-29 1966-06-03 Moustiquaire à vantaux ouvrant vers l'intérieur
FR1574013A (fi) * 1968-04-02 1969-07-11
US3929186A (en) * 1970-05-13 1975-12-30 Otto Alfred Becker Thermally insulating wall units
CH572137A5 (fi) * 1969-05-13 1976-01-30 Becker Otto Alfred
US3612146A (en) * 1969-08-08 1971-10-12 Alfred Klein Window-covering support assembly
US3805873A (en) * 1972-05-03 1974-04-23 Werner F Lock bar type edge fastener for flexible covers
CH588627A5 (en) * 1974-06-25 1977-06-15 Lueder Holger Making a window pane with plastics sheets spaced between glass - which supports the tension of the plastics material
US4203264A (en) * 1975-04-30 1980-05-20 JENAer Glaswerk, Schott Fireproof building element
CH603981A5 (fi) * 1976-02-20 1978-08-31 Gutmann Hellmut
DE2753127A1 (de) * 1977-11-29 1979-06-07 Tilman Ludwig Dipl In Weinlich Verfahren und konstruktion zum einspannen von folien zwischen scheiben
CH636402A5 (de) * 1978-11-17 1983-05-31 Sulzer Ag Isolationselement zum einsatz zwischen den scheiben eines verbundfensters.
US4333284A (en) * 1979-01-08 1982-06-08 Donel Corporation Extrusion and building structures
FR2453961A1 (fr) * 1979-04-12 1980-11-07 Benassaya Raoul Procede pour la pose tendue de tissus muraux au moyen de profils en plastique type pcv comportant des adhesifs double-faces et permanents permettant la pose des profils, molleton et tissu, tout en assurant une finition sans galon
DE2932206C2 (de) * 1979-08-08 1984-04-05 Wilhelm Ing.(grad.) 7441 Neckartenzlingen Mack Nachträglich an Fenstern anzubringendes Zusatzteil aus Folie
JPS56120548A (en) * 1980-02-20 1981-09-21 Teijin Ltd Double-layer glass

Also Published As

Publication number Publication date
EP0069837A2 (de) 1983-01-19
FI69906C (fi) 1986-05-26
NO156137C (no) 1987-07-29
DE3269312D1 (en) 1986-04-03
JPS5817986A (ja) 1983-02-02
DK156087C (da) 1989-11-06
NO822424L (no) 1983-01-17
US4432174A (en) 1984-02-21
FI821801A0 (fi) 1982-05-20
EP0069837A3 (en) 1984-07-18
ATE18282T1 (de) 1986-03-15
EP0069837B1 (de) 1986-02-26
JPH0354238B2 (fi) 1991-08-19
CH653404A5 (de) 1985-12-31
DK156087B (da) 1989-06-19
NO156137B (no) 1987-04-21
DK200582A (da) 1983-01-15
FI821801A (fi) 1983-01-15

Similar Documents

Publication Publication Date Title
FI69906B (fi) Sjaelvbaerande isoleringselement
FI65121B (fi) Mellan rutorna av ett dubbelt glaserat foenster insaettbart elment foer vaerme- och/eller ljudisolering
US9617780B2 (en) Triple pane window spacer, window assembly and methods for manufacturing same
BRPI0806926A2 (pt) Elemento de vidraça isolante.
US4831799A (en) Multiple layer insulated glazing units
JP4518954B2 (ja) エネルギ効率の良い窓の密封システム
BR112018008499B1 (pt) Unidade de vidro isolante e porta para uma unidade de refrigeração, e método para produção de unidade de vidro isolante
BR112017003684B1 (pt) Espaçador para unidades de envidraçamento isolantes
DK159486A (da) Profilskinne for tilvejebringelse af et vindue med en flerlags glasrude
GB2065756A (en) Method of manufacturing a multipane insulating unit
JP2001517749A (ja) 絶縁ガラス板ユニット用の間隔保持成形体
ES2042326T3 (es) Elemento de vidrio compuesto.
ES2909754T3 (es) Separador con elementos de refuerzo
US20200056422A1 (en) Insulating glazing unit, in particular a triple insulating glazing unit, and method for producing an insulating glazing unit
HU219640B (hu) Többrétegű üvegezési építőegység és távtartó a többrétegű üvegezési építőegység kialakítására
US20190024442A1 (en) Insulating glass unit and methods to produce it
CA1326170C (en) Window
CA1183727A (en) Self-supporting insulation element
CA1169705A (en) Window structure for supporting a sheet of polymeric film
GB2064631A (en) Sealing Profile
ES2927096T3 (es) Elemento lumínico y procedimiento para la fabricación del elemento lumínico
RU2004100882A (ru) Солнечный коллектор как элемент строительной конструкции
CZ2017203A3 (cs) Sestava izolačního skla
RU155989U1 (ru) Стеклопакет
FI67250B (fi) Laminerat glas

Legal Events

Date Code Title Description
MM Patent lapsed
MM Patent lapsed

Owner name: GEILINGER AG