FI69644C - Foerfarande och anordning foer utvinning av zink ur en gas sominnehaoller zinkaonga - Google Patents

Foerfarande och anordning foer utvinning av zink ur en gas sominnehaoller zinkaonga Download PDF

Info

Publication number
FI69644C
FI69644C FI823477A FI823477A FI69644C FI 69644 C FI69644 C FI 69644C FI 823477 A FI823477 A FI 823477A FI 823477 A FI823477 A FI 823477A FI 69644 C FI69644 C FI 69644C
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
lead
zinc
gas
cooling
cooled
Prior art date
Application number
FI823477A
Other languages
English (en)
Swedish (sv)
Other versions
FI823477A0 (fi
FI823477L (fi
FI69644B (fi
Inventor
Sune Eriksson
Boerje Johansson
Sven Santen
Original Assignee
Skf Steel Eng Ab
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Skf Steel Eng Ab filed Critical Skf Steel Eng Ab
Publication of FI823477A0 publication Critical patent/FI823477A0/fi
Publication of FI823477L publication Critical patent/FI823477L/fi
Publication of FI69644B publication Critical patent/FI69644B/fi
Application granted granted Critical
Publication of FI69644C publication Critical patent/FI69644C/fi

Links

Classifications

    • CCHEMISTRY; METALLURGY
    • C22METALLURGY; FERROUS OR NON-FERROUS ALLOYS; TREATMENT OF ALLOYS OR NON-FERROUS METALS
    • C22BPRODUCTION AND REFINING OF METALS; PRETREATMENT OF RAW MATERIALS
    • C22B19/00Obtaining zinc or zinc oxide
    • CCHEMISTRY; METALLURGY
    • C22METALLURGY; FERROUS OR NON-FERROUS ALLOYS; TREATMENT OF ALLOYS OR NON-FERROUS METALS
    • C22BPRODUCTION AND REFINING OF METALS; PRETREATMENT OF RAW MATERIALS
    • C22B19/00Obtaining zinc or zinc oxide
    • C22B19/04Obtaining zinc by distilling
    • C22B19/16Distilling vessels
    • C22B19/18Condensers, Receiving vessels

Landscapes

  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Chemical & Material Sciences (AREA)
  • Manufacturing & Machinery (AREA)
  • Materials Engineering (AREA)
  • Mechanical Engineering (AREA)
  • Metallurgy (AREA)
  • Organic Chemistry (AREA)
  • Manufacture And Refinement Of Metals (AREA)
  • Vaporization, Distillation, Condensation, Sublimation, And Cold Traps (AREA)

Description

1 69644
Menetelmä ja laite sinkin talteenottamiseksi sinkkihöyryä sisältävästä kaasusta Tämä keksintö koskee menetelmää ja laitetta sinkin 5 talteenottamiseksi sinkkihöyryä sisältävästä kaasusta.
Sinkin talteenotossa saadaan kaasu, joka sisältää sinkkihöyryä vaihtelevina pitoisuuksina. Tämän sinkki-höyryn talteenottaminen ja muuttaminen puhtaaksi metalliseksi sinkiksi on monimutkainen prosessi.
10 Nykyään käytetään pääasiassa kahta eri tyyppistä prosessia sinkkihöyryn jäähdyttämiseksi ja tiivistämiseksi. Käytettäessä ns. St Joe-uunia sinkkihöyryn muodostamiseksi saadaan kaasu, joka sisältää noin 40 % sinkki-höyryä ja on vain vähän tulistettu. Poistettava lämpö on 15 näin ollen lähinnä sinkin tiivistysmislämpöä. Siihen tarkoitukseen käytetään kuplalauhdutinta, joka on saanut nimensä siitä, että kaasu saatetaan kuplimaan sulan sink-kikerroksen läpi. Sinkki kiertää lauhduttimessa, josta puuttuvat liikkuvat osat kaasun kulkutilasta, ja saa 20 kulkea altaan kautta, jossa on vettä täynnä olevia osia, jotka uppoavat sinkkiin ja toimivat kaasun sisältämän lämmön lopullisina vastaanottajina. Tämä lauhdutin on yksinkertainen, mutta kaasun ja jäähdyttävän sinkin välinen kosketuspinta on siinä pieni.
25 Muodostettaessa sinkkihöyry ISF-uunien (Imperial
Smelting Furnaces) avulla saadaan kuumemmaksi tulistettu kaasu, joka sisältää vain noin 6 % sinkkiä. Tällöin täytyy käyttää huomattavasti monimutkaisempaa lauhdutinta, osaksi siitä syystä, että sinkin tiivistymislämpö muodos-30 taa vain murto-osan pois siirrettävästä lämmöstä ja osaksi siitä syystä,että kaasu sisältää CO:a, C02:a, N2:ä ja sinkkihöyryä. Sen vuoksi kaasu täytyy pikajäähdyttää, jotta ei-toivottua hapettumista takaisin ZnO:ksi kaasumaisen sinkin ja hiilidioksidin välisellä reaktiolla ei 35 esiinny. Siksi käytetään ns. suihkulauhdutinta, jossa suuri määrä lyijyä kiertää. Siinä lyijyä sekoitetaan 2 69644 suuria sekoittamia käyttäen, kaasu johdetaan sekoitetun lyijyn läpi, ja tällöin sinkki liukenee lyijyyn. Jokaista talteenotettua sinkkitonnia kohti kiertää noin 400 tonnia lyijyä.
5 Kumpikaan edellä kuvatuista prosesseista ei so vellu erityisen hyvin sinkin talteenottamiseen kaasusta, joka on syntynyt sinkkipitoista ainetta suoraan pelkistettäessä masuunissa. Tätä prosessia voidaan käyttää monille erilaisille raaka-aineille, kuten rikasteelle, 10 joka sisältää jopa 50 % ZnO:a ja 10 % PbO:a, tai toisista prosesseista peräisin oleville pölyille, jotka sisältävät joskus vain muutaman prosentin ZnO:a. Karkean arvion mukaan jokaista lähtöaineen sisältämää sinkki-prosenttia kohti saavutetaan 1 %:n Zn-pitoisuus kaa-15 sussa.
Tämän keksinnön tavoitteena on näin ollen saada aikaan prosessi, joka soveltuu sinkkihöyryn tiivistämiseen pitoisuuden vaihdellessa laajalla alueella ja joka mahdollistaa kiinteiden epäpuhtauksien poistamisen 20 yksinkertaisella tavalla, ja laite menetelmän toteuttamiseksi.
Keksintö koskee menetelmää sinkin talteenotta-miseksi sinkkihöyryä sisältävästä kaasusta saattamalla sinkkihöyryä sisältävä kaasu läheiseen kosketukseen juok-25 sevassa muodossa olevan hienojakoisen lyijyn kanssa, joka syötetään jäähdytystornin yläosaan, jolloin kerätyn lyijyn sisältämä sinkki erotetaan puhtaan juoksevan, metallisen sinkin muodossa erotuskammiossa seegraamalla ja sinkistä vapautettu lyijy kierrätetään takaisin lisäjääh-30 dytyksen jälkeen. Menetelmälle tunnusomaista on, että sinkkihöyryä sisältävä kaasu saatetaan kosketukseen hienojakoisen lyijyn kanssa kahdessa vaiheessa, jolloin kaasun annetaan virrata myötävirtaan syötetyn lyijyn kanssa ensimmäisessä vaiheessa ja vastavirtaan lyijyyn nähden 35 toisessa vaiheessa.
Keksintö koskee myös menetelmän toteuttamiseksi käytettävää laitetta, jolle on tunnusomaista, että se
II
69644 käsittää kaksi erillistä jäähdytystornia 21, 22, joiden yläosassa on syöttölaitteita juoksevaa hienojakoista lyijyä varten, jolloin kaasun sisääntulo 23 ensimmäisessä jäähdytystornissa on, katsottuna kaasun syöttösuuntaan, 5 sovitettu tornin yläosaan, ja ulostulo 24 sen alaosaan ja jolloin kaasun sisääntulo 24 ensimmäisestä tornista 21 tulevalle kaasulle on sovitettu toisen tornin 22 alaosaan ja kaasun ulostulo 25 on sovitettu toisen tornin 22 yläosaan niin, että kaasu kulkeutuu myötävirtaan ensimmäi-10 sessä ja vastavirtaan toisessa jäähdytystornissa.
Edellä esitetyt viitenumerot liittyvät oheiseen kuvioon.
Keksinnön mukaisen menetelmän erään toteutustavan mukaan kerätään lyijy kummastakin jäähdytysvaiheesta 15 yhteen.
Erään toisen toteutustavan mukaan jäähdytetty lyijy kierrätetään takaisin siten, että sillä on positiivinen lämpötilagradientti takaisinkierrätysputkessa syöttösuuntaan katsottaessa, edullisesti johtamalla takaisin-20 kierrätysputki kaasun tulo- ja/tai menoputken läpi jääh-dytystorniin tai -torneihin.
Lyijyn takaisinkierrätysputki asennetaan edullisesti osaksi kaasun sisääntulo- ja/tai ulostuloputken sisään vastaavissa jäähdytystorneissa. Näin saavutetaan 25 positiivinen lämpötilagradientti lyijyn takaisinkierrätysputkessa ja myös, siinä tapauksessa että lyijyn lämpötila putkessa kohoaa korkeintaan 10°C,varmistetaan se, että kiinteät epäpuhtaudet eivät saostu ruiskutettaessa lyijy jäähdytystorneihin. Suuttimia käytettäessä olisi 30 tukkeutuminen muuten väistämätöntä.
Lyijyn hienojakoiseksi tekeminen voi tapahtua lukuisten takaisinkierrätysputkeen liitettyjen suutti-mien avulla. Vaihtoehtoisesti käytetään hajoituspintaa, jota vasten lyijy putoaa, pumpataan tai ruiskutetaan ja 35 jolla määrää ja putouskorkeutta säätämällä voidaan saada sulasta lyijystä hyvin hienojakoisia pisaroita. Lisäksi 4 69644 voidaan käyttää jotakin pyörivää laitetta, esim. pyörivää levyä, joka sinkoaa ulos lyijypisaroita.
Keksinnön muut luoteenomaiset ominaisuudet ja edut käyvät ilmi seuraavasta yksityiskohtaisesta kuvauk-5 sesta, jossa viitataan oheiseen kuvioon.
Kuvio esittää keksinnön mukaista laitetta, jossa on kaksi erillistä jäähdytystornia.
Jäähdytystornit 21 ja 22 on yhdistetty toisiinsa. Kaasu saapuu tuloputken 23 kautta ensimmäisen jäähdytys-10 tornin 21 yläosaan. Hienojakoinen lyijy johdetaan jääh-dytystornin yläosaan asennettujen suuttimien 5 läpi.
Lyijyn syöttöputki 6 kulkee jonkin matkaa kaasun tulo-putken sisällä, ja itse suuttimet sijaitsevat jonkin verran alaspäin jäähdytystornin huipusta. Näin varmistetaan se, 15 että suuttimet eivät tukkeudu kiinteiden epäpuhtauksien erottumisen seurauksena.
Kaasu virtaa lähelle tornien alaosia asennettua yhdysputkea 24 pitkin ensimmäisestä tornista toiseen torniin ja virtaa sitten vastavirtaan hienojakoiseen lyijyyn 20 nähden, joka johdetaan putkeen 6a ja suuttimien 5a kautta toisen tornin yläosaan. Syöttöputki 6a kulkee jonkin matkaa tornin 22 yläosassa olevan kaasun menoputken 25 sisällä aikaisemmin esitetystä syystä.
Sinkkiä sisältävä lyijy poistetaan tornien ala-25 osista putkia 7 ja 7a pitkin ja johdetaan yhdistettynä erotuskammioon 8. Tähän kammioon on asennettu jäähdytys-kierukka 9 sekä menoputket 10, 11 ja 12. Putki 12 johtaa vielä toiseen kammioon 13, joka on myös varustettu jääh-dytyskierukalla 14. Tämä kammio 13 on edullisesti sijoi-30 tettu kammion 8 tason alapuolelle.
Putki 15 yhdistää kammion 13 poistokaasun meno-putkeen asennettuun syöttöputkeen 6. Putkeen 15 on liitetty pumppu 16. Kammioon 8 on asennettu kaavin 17 tai vastaava kiinteiden epäpuhtauksien ja vastaavien, joita 35 erottuu kammiossa olevan nesteen pinnalle, poistamiseksi.
Il 5 69644
Eräs kaksitornijärjestelmän suurista eduista on se, että jäähdytystornia ei tarvitse tehdä niin korkeaksi. Sinkin liukeneminen lyijyyn vaatii tietyn kosketusajän, vaikka tapahtuma onkin suhteellisen nopea lyijyn ollessa 5 hyvin hienojakoista.
Seuraavana selostetaan muutamia suoritettuja kokeita keksinnön edelleen valaisemiseksi.
Kokeet suoritettiin poistokaasulla, joka oli peräisin PLASMAZINC^-laitoksesta, jota käytettiin osaksi 10 10 % Zn:ä sisältävän pölyn ja osaksi 20 % Zn:ä sisältä vän pölyn käsittelemiseen.
Poistokaasun lämpötila sen poistuessa PLASMAZINC^^· laitoksesta on noin 1200°C. Kokeissa tämä kaasu syötettiin suoraan sekä eriasteisesti jäähdytettynä.
15 Lyijy jäähdytetään sen hyväksikäytön optimoimi seksi noin 350°C:een ennen kierrättämistä takaisin, ja sen lämpötilan annetaan nousta 550°C:een, jossa lämpötilassa se poistetaan jäähdytystornista.
Erotuskammiossa lyijy jäähdytetään noin 450°C:een, 20 jolloin sinkki erottuu lyijyn päälle sulaksi kerrokseksi. Jäähdytettäessä seuraavassa jäähdytysvaiheessa 450°C:sta 350°C:een saostuu jonkin verran lisää kiinteitä epäpuhtauksia ja myös sinkkiä. Tämä kierrätetään edullisesti takaisin PLASMAZINC® -prosessiin.
25 10 % Zn:ä sisältävästä pölystä peräisin oleva poistokaasu sisältää 71,8 % CO:a, 23 % HjSä, 1 % ^rä, 4 % Zn (g):ä ja 0,2 % Pb (g):ä, ja 20 % Zn:ä sisältävästä pölystä peräisin oleva poistokaasu sisältää 67 % CO:a, 21 % I^iä, 1 % ^rä, ”10 % Zn (g):ä ja 1 % Pb (g):ä.
30 Allaolevasta taulukosta käy selville poistokaasu jen, joilla on eri sinkkihöyrypitoisuus ja eri syöttö-lämpötila, jäähdytystarve käyttäen yksikkönä tonnia lyijyä/1000 m poistokaasua (tilavuus normaalipaineessa). Kaasun tulolämpötila laitteistosta on kaikissa tapauk-35 sissa 550°C.
6 69644 3 Jäähdytystänne tonnia Pb/1000 m (normaalipaineessa)
Poistokaasun syöttö- lämpötila 4 % Zn^ poistokaasussa 10 % Zn^ pois tokaasussa 5 1200 30,3 40,1 950 21,0 29,6 750 13,7 23,3 10 Kierrätettävän lyijyn määrää voidaan siis vähentää huomattavasti, jos syötettävän kaasun lämpötila voidaan alentaa.
Lyijyn syöttöputki järjestetään edullisesti siten, että lyijyn lämpötila kohoaa 350°C:sta 360°C:een, ennen 15 kuin se saavuttaa suuttimet, silloin kun sellaisia käytetään. Näin poistetaan kiinteiden epäpuhtauksien erottumisen ja suuttimien tukkeutumisen vaara.
Il

Claims (12)

1. Menetelmä sinkin talteenottamiseksi sinkkihöyryä sisältävästä kaasusta saattamalla sinkkihöyryä sisältävä kaa- 5 su läheiseen kosketukseen juoksevassa muodossa olevan hienojakoisen lyijyn kanssa, joka syötetään jäähdytystornin yläosaan, jolloin kerätyn lyijyn sisältämä sinkki erotetaan puhtaan juoksevan, metallisen sinkin muodossa erotuskammiossa seegraamalla ja sinkistä vapautettu lyijy kierrätetään takai-10 sin lisäjäähdytyksen jälkeen, tunnettu siitä, että sinkkihöyryä sisältävä kaasu saatetaan kosketukseen hienojakoisen lyijyn kanssa kahdessa vaiheessa, jolloin kaasun annetaan virrata myötävirtaan syötetyn lyijyn kanssa ensimmäisessä vaiheessa ja vastavirtaan lyijyyn nähden toisessa vai-15 heessa.
2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että lyijy kerätään molemmista vaiheista yhteen.
3. Patenttivaatimusten 1 ja 2 mukainen menetelmä, 20 tunnettu siitä, että kaasu jäähdytetään noin 500 - 550 °C:n poistolämpötilaan.
4. Patenttivaatimusten 1-3 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että sen jälkeen kun lyijy on poistettu jäähdytystornista tai -torneista se jäähdytetään en- 25 simmäisessä vaiheessa noin 450 °C:een sinkin seegraamiseksi.
5. Patenttivaatimusten 1-4 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että lyijy jäähdytetään toisessa vaiheessa noin 350 °C:een.
6. Patenttivaatimusten 1-5 mukainen menetelmä, 30 tunnettu siitä, että 350 °C:een jäähdytetty lyijy kierrätetään takaisin jäähdytystorniin tai -torneihin siten, että sisään menevä ja/tai ulos tuleva kaasuvirta esilämmit-tää lyijyä hieman, edullisesti noin 360 °C:een.
7. Patenttivaatimusten 1-6 mukainen menetelmä, 35 tunnettu siitä, että lyijyä jäähdytetään jäähdytys-vesikierukoita käyttäen.
7 69644
8. Laite patenttivaatimuksen 1 mukaisen menetelmän to- 69644 teuttamiseksi, tunnettu siitä, että se käsittää kaksi erillistä jäähdytystornia (21, 22), joiden yläosassa on syöttölaitteita juoksevaa hienojakoista lyijyä varten, jolloin kaasun sisääntulo (23) ensimmäisessä jäähdytystornissa 5 on,katsottuna kaasun syöttösuuntaan, sovitettu tornin yläosaan, ja ulostulo (24) sen alaosaan ja jolloin kaasun sisääntulo (24) ensimmäisestä tornista (21) tulevalle kaasulle on sovitettu toisen tornin (22) alaosaan ja kaasun ulostulo (25) on sovitettu toisen tornin (22) yläosaan niin, että 10 kaasu kulkeutuu myötävirtaan ensimmäisessä ja vastavirtaan toisessa jäähdytystornissa.
9. Patenttivaatimuksen 8 mukainen laite, tunnet-t u siitä, että lyijyn takaisinkierrätysputki (15) on osaksi sovitettu kaasuvirran sisääntulo- tai ulostuloputkeen (6; 15 23, 25; 35, 36), jotta lyijylle saadaan positiivinen lämpö- tilagradientti takaisinkierrätysputkessa (15) ja siten vältetään kiinteiden aineiden muodostuminen mahdollisiin suut-timiin (5, 5a) tehtäessä lyijyä hienojakoiseksi.
10. Patenttivaatimuksen 8 tai 9 mukainen laite, 20 tunnettu siitä, että laite (4, 4a) lyijyn tekemiseksi hienojakoiseksi käsittää joukon takaisinkierrätysputkeen liitettyjä suuttimia tai suukappaleita (5, 5a).
11. Patenttivaatimusten 8-10 mukainen laite, tunnettu siitä, että laite lyijyn tekemiseksi hieno- 25 jakoiseksi käsittää hajoituspinnan, jota vasten lyijy pumpataan tai ruiskutetaan niin, että se sinkoutuu pinnasta pieninä hiukkasina.
12. Patenttivaatimusten 8-11 mukainen laite, tunnettu siitä, että laite (4, 4a) lyijyn tekemisek- 30 si hienojakoiseksi on pyörivä levy, josta juokseva lyijy sinkoutuu pieninä pisaroina. 9 69644
FI823477A 1982-06-21 1982-10-12 Foerfarande och anordning foer utvinning av zink ur en gas sominnehaoller zinkaonga FI69644C (fi)

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
SE8203830A SE450775B (sv) 1982-06-21 1982-06-21 Sett och anordning for att utvinna zink ur en gas innehallande zinkanga
SE8203830 1982-06-21

Publications (4)

Publication Number Publication Date
FI823477A0 FI823477A0 (fi) 1982-10-12
FI823477L FI823477L (fi) 1983-12-22
FI69644B FI69644B (fi) 1985-11-29
FI69644C true FI69644C (fi) 1986-03-10

Family

ID=20347121

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI823477A FI69644C (fi) 1982-06-21 1982-10-12 Foerfarande och anordning foer utvinning av zink ur en gas sominnehaoller zinkaonga

Country Status (20)

Country Link
US (1) US4548621A (fi)
JP (1) JPS58224130A (fi)
AU (1) AU554737B2 (fi)
BE (1) BE894673A (fi)
CA (1) CA1196503A (fi)
DD (1) DD204269A5 (fi)
DE (1) DE3233773A1 (fi)
DK (1) DK436782A (fi)
ES (1) ES8307915A1 (fi)
FI (1) FI69644C (fi)
FR (1) FR2536421B1 (fi)
GB (1) GB2122648B (fi)
IE (1) IE53845B1 (fi)
IT (1) IT1153276B (fi)
MX (1) MX156934A (fi)
NO (1) NO159397C (fi)
PL (1) PL239080A1 (fi)
PT (1) PT75752B (fi)
SE (1) SE450775B (fi)
ZA (1) ZA827874B (fi)

Families Citing this family (7)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
SE453755B (sv) * 1985-06-12 1988-02-29 Skf Steel Eng Ab Sett och anordning for utkondensering av zinkanga
US4802919A (en) * 1987-07-06 1989-02-07 Westinghouse Electric Corp. Method for processing oxidic materials in metallurgical waste
GB2210897B (en) * 1987-10-12 1990-11-07 Skf Plasma Tech A method and apparatus for separating zinc out of a hot gas containing zinc vapour
CA2064718A1 (en) * 1989-08-15 1991-02-16 Mark Ian Hoschke Absorption of zinc vapour in molten lead
DE3942337A1 (de) * 1989-12-21 1991-06-27 Metallgesellschaft Ag Verfahren zur aufarbeitung von zink und blei enthaltenden huettenwerks-reststoffen
US5354363A (en) * 1993-07-22 1994-10-11 Brown Jr Jesse J Heavy metal/particulate trap for hot gas clean-up
CN208786774U (zh) * 2017-07-03 2019-04-26 亚泰半导体设备股份有限公司 雾化系统

Family Cites Families (15)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US1977107A (en) * 1931-12-12 1934-10-16 Agronofsky Abraham Method and means for cleaning washing fluids and recovering volatile solvents
US2238819A (en) * 1938-05-09 1941-04-15 Neve Pierre Process for the condensation of zinc vapors
US2381338A (en) * 1942-10-05 1945-08-07 Du Pont Vinyl trimethyl acetate and synthetic resins made therefrom
GB572960A (en) * 1943-03-13 1945-10-31 Nat Smelting Co Ltd Improvements relating to the production of zinc
FR922515A (fr) * 1943-03-13 1947-06-11 Nat Smelting Co Ltd Perfectionnements au procédé de fabrication du zinc
GB572961A (en) * 1943-03-13 1945-10-31 Nat Smelting Co Ltd Improvements relating to the production of zinc
DE905320C (de) * 1943-03-13 1954-03-01 Nat Smelting Co Ltd Verfahren zum Kondensieren von Zinkdaempfen
US2598116A (en) * 1948-05-07 1952-05-27 Paper Patents Co Process for cooling sulfur burner gas
US2671725A (en) * 1949-03-11 1954-03-09 Nat Smelting Co Ltd Production of zinc
US2849083A (en) * 1957-01-31 1958-08-26 American Cyanamid Co Separation of iron chloride from gaseous iron chloride-titanium tetrachloride mixtures
SU138753A1 (ru) * 1960-02-04 1960-11-30 Л.Г. Лавров Способ переработки свинцово-медно-цикковых концентратов, содержащих до 10% меди
BE791823A (fr) * 1971-11-29 1973-03-16 Isc Smelting Procede de refroidissement, condensation et purification de vapeurs, notamment de vapeurs de zinc ou de cadmium
US3841862A (en) * 1972-11-29 1974-10-15 Metallurical Processes Ltd Cooling, condensation and purification of vapours and gases
GB1470417A (en) * 1974-10-11 1977-04-14 Isc Smelting Condensation of zinc vapour
ZA795623B (en) * 1978-11-24 1980-09-24 Metallurgical Processes Ltd Condensation of metal vapour

Also Published As

Publication number Publication date
SE450775B (sv) 1987-07-27
NO823340L (no) 1983-12-22
ZA827874B (en) 1984-06-27
FI823477A0 (fi) 1982-10-12
FI823477L (fi) 1983-12-22
IT8223853A0 (it) 1982-10-21
GB2122648B (en) 1985-10-16
FR2536421A1 (fr) 1984-05-25
US4548621A (en) 1985-10-22
AU554737B2 (en) 1986-09-04
CA1196503A (en) 1985-11-12
NO159397C (no) 1988-12-21
FR2536421B1 (fr) 1989-02-10
FI69644B (fi) 1985-11-29
ES516977A0 (es) 1983-08-01
DE3233773C2 (fi) 1987-02-19
DK436782A (da) 1983-12-22
IE53845B1 (en) 1989-03-15
DE3233773A1 (de) 1983-12-22
MX156934A (es) 1988-10-14
JPS58224130A (ja) 1983-12-26
PT75752A (en) 1982-11-01
SE8203830L (sv) 1983-12-22
NO159397B (no) 1988-09-12
GB2122648A (en) 1984-01-18
BE894673A (fr) 1983-01-31
DD204269A5 (de) 1983-11-23
IT1153276B (it) 1987-01-14
IE822578L (en) 1983-12-21
ES8307915A1 (es) 1983-08-01
SE8203830D0 (sv) 1982-06-21
AU9005882A (en) 1984-01-05
PL239080A1 (en) 1984-05-07
PT75752B (en) 1985-07-26

Similar Documents

Publication Publication Date Title
EP2319805B1 (en) Device and method for ammonia recovery
CN1143714C (zh) 黑水料浆除气和冷却的方法及所用的装置
US3582262A (en) Multiple stage method for removing chlorine and entrained aluminum chloride particles from a waste gas stream
CH625505A5 (fi)
FI69644B (fi) Foerfarande och anordning foer utvinning av zink ur en gas sominnehaoller zinkaonga
CN1387940A (zh) 烟道气处理工艺
US8702842B2 (en) Method for removing sulfur from a gas stream
US4086323A (en) Process for removal of sulfur compounds from fuel gases
NO136489B (fi)
CN1136032C (zh) 处理含有硫化氢和二氧化硫的气体的方法和设备
FR2735460A1 (fr) Procede et dispositif de traitement d'un gaz contenant de l'hydrogene sulfure, comportant une etape d'elimination du soufre cristallise par refroidissement
US6180078B1 (en) Method for thermally regenerating spent acid
CN113652541B (zh) 一种镍阳极泥的湿法脱硫工艺
CA3072804A1 (en) Reduction gas extraction from saturated top gas
US1417066A (en) Process for enriching metallurgical gases containing sulphur dioxide
SK134798A3 (en) Process for treating the scrubbing water from the gas scrubbing process in an iron ore reduction plant
CN116445727B (zh) 有机废弃物高温熔融气化制有效气并回收稀贵金属的方法
CN218653150U (zh) 一种天然气制乙炔工艺中炭黑水循环回收利用装置
JP2818419B2 (ja) 亜鉛蒸気を含有する熱ガスより亜鉛を分離する方法及び装置
CN116196733A (zh) 用于锌湿法冶炼系统含二氧化硫废气处理的装置和方法
CN117258447A (zh) 一种铜冶炼风淬烟气净化系统及方法
BE474966A (fi)
MXPA98008887A (en) Process for the treatment of deposition water from the gas depuration process in a hie mineral reduction plant
CZ285141B6 (cs) Zařízení pro čištění a chlazení plynu

Legal Events

Date Code Title Description
MM Patent lapsed

Owner name: SKF STEEL ENGINEERING AB