FI68874C - Kalander - Google Patents

Kalander Download PDF

Info

Publication number
FI68874C
FI68874C FI810364A FI810364A FI68874C FI 68874 C FI68874 C FI 68874C FI 810364 A FI810364 A FI 810364A FI 810364 A FI810364 A FI 810364A FI 68874 C FI68874 C FI 68874C
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
roll
support
cover
bearings
lifting device
Prior art date
Application number
FI810364A
Other languages
English (en)
Swedish (sv)
Other versions
FI68874B (fi
FI810364L (fi
Inventor
Josef Pav
Original Assignee
Kleinewefers Gmbh
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Kleinewefers Gmbh filed Critical Kleinewefers Gmbh
Publication of FI810364L publication Critical patent/FI810364L/fi
Publication of FI68874B publication Critical patent/FI68874B/fi
Application granted granted Critical
Publication of FI68874C publication Critical patent/FI68874C/fi

Links

Classifications

    • DTEXTILES; PAPER
    • D21PAPER-MAKING; PRODUCTION OF CELLULOSE
    • D21GCALENDERS; ACCESSORIES FOR PAPER-MAKING MACHINES
    • D21G1/00Calenders; Smoothing apparatus
    • D21G1/002Opening or closing mechanisms; Regulating the pressure

Description

1 68874
Kalanteri
Keksintö koskee patenttivaatimuksen 1 lajimääritelmän mukaista kalanteria.
5 Tämänkaltaisessa tunnetussa kalanterissa (US-patent- tijulkaisu 3,340,796) muodostuu ryhmän sekä ylempi että a-lempi tela kannattimeen tuetusta telanpäällyksestä. Molempia kannattamia voidaan laitteitten avulla siirtää pystysuunnassa. Keskitela on sovitettu kiinteästi runkoon. Telaryhmä 10 koostuu siten kahdesta osasta. Ylemmässä osassa painetaan telat, ylempään kannattimeen tarttuvan nostolaitten ja ylemmässä telanpäällyksessä vaikuttavan hydrostaattisen kuormi-tuslaitteen vaikutuksesta kiinteää keskitelaa vasten. Alemmassa osassa painetaan telat alempaan kannattimeen tarttu-15 van hydrostaattisen nostolaitteen ja alemmassa telanpäällyksessä vaikuttavan hydrostaattisen päällyksentukilaitteen avulla kiinteää keskitelaa vasten. Mikäli tässä kalanterissa haluttaisiin kuormittaa kaikki telat ryhmän toisesta päästä käsin, syntyisi tuntuvia vaikeuksia, koska esim. ylemmän 20 nostolaitteen paineen muutos myös aiheuttaa ylemmän kuormi-tuslaitteen paineiden muutoksen ja alemman nostolaitteen voiman muutoksen sekä alemman päällyksentukilaitteen paineit-ten muutoksen. Täten saattaa esiintyä taipumistasauksen muutos. Toisessa tunnetussa kalanterissa (DE-kuulutusjulkaisu 25 2,254,392) toimii yhden telanpäällyksen sisällä oleva hyd rostaattinen päällyksentukilaite kalanterin käyttöä varten tarvittavien linjavoimien kehittämiseksi telarakoon ja taipumistasauksen aikaansaamiseksi. Kannatinta pidetään runkoon kiinnitetyissä laakereissa. Viereistä telaa tappeineen pide-30 tään samoin runkoon kiinnitetyissä laakereissa. Telantuki-laite koostuu sarjasta telan suunnassa erilleen sovitettuja mäntä-sylinteriyksikköjä. Nämä varustetaan paineilla, jotka huomioivat telanpäällyksen painon, käsiteltävästä materiaalista riippuvan lisäkuormituksen ja taipumistasauksen. Jo-35 kainen kuormituksen muutos johtaa kuitenkin taipumisen muutokseen ja päinvastoin. Tämä koskee etenkin telanpäällyksen 2 68874 keskustaa, koska vain päistään laakeroitu vastatela pyrkii välttämään keskellä telanpäällyksen muodonmuutosta.
Tunnetaan myöskin taipumistasaustela (DE-kuulutusjul-kaisu 2,826,316), jossa kannattimen läpäisemän telanpäällyk-5 sen päissä, päällyksentukilaitteen mäntiä vastapäätä olevalla puolella, on kannattimen ja laakeri-istukkana toimivan kiinteän ohjausosan välissä kiertymätön ohjausosa. Ohjausosassa on pitkänomainen aukko, jota rajoittavat kannatimel-le ohjausta varten tarkoitetut yhdensuuntaiset sivupinnat 10 ja kaksi kaarenmuotoista päätepintaa, joista toinen on yhteistoiminnassa lisämännän kanssa. Lisämäntien tehtävänä on nostaa telanpäällys vastatelta, kun päällyksentukilaite vapautetaan kuormituksesta.
Ennakolta julkaisemattomassa patenttihakemuksessa 15 (DE-hakemusjulkaisu 2,019,748) on kalanteriryhmän alin tela varustettu telanpäällyksellä ja päällyksentukilaitteella. Käytössä telanpäällyksen vastaavalla kannattimella määrittää vaste. Telassa on myös telanpäällys ja se on varustettu hydrostaattisella kuormituslaitteella. Ylimmän ja alimman telan 20 kannattimet on sijoitettu kiinteästi runkoon, kun taas välissä olevien telojen akselit liikkuvat pystysuunnassa. Tässä ilmenee vaikeuksia antaa ylemmälle vast, alemmalle telan-päällykselle niin suuri liikerata, että riittävä sorvausva-ra voidaan huomioida ja että telanvaihtoa varten on käytet-25 tävissä riittävä tila.
Keksinnön tehtävänä on muodostaa alussamainitunlainen kalanteri, jossa jopa silloin, kun kaikki telat ovat pystysuoraan laakeroitavissa, telanpäällyksen muodonmuutos ja linjapaineen toivottu kulku voidaan hyvin hallita.
30 Tämä ratkaistaan patenttivaatimuksen 1 tunnusmerkki- osan tuntomerkkien avulla.
Tässä rakenteessa vasteella varustettua telanpäällys-tä käytetään taipumistasauksen hallitsemiseksi. Toinen telanpäällys toimii tarvittavan linjapaineen kehittämiseksi. Koska 35 käytössä molempien kannattimien laakerit pidetään paikoillaan rungossa ja taipumistasausta varten tarkoitetulla telanpääl- 3 68874 lyksellä on määrätty työasento, on vain yksi telanpäällys laakeroitu uivasti niin, että syntyy erittäin vakaa käynti. Koska kuormitus voidaan levittää telanpäällyksen koko pituudelle, voidaan myös linjapaineen kulku hallita hyvin. Esi-5 merkiksi myös kalanteritelojen keskellä voidaan käyttää riittävän suuria voimia ilman, että epätoivottuja muodonmuutoksia esiintyy. Nostolaite tekee mahdolliseksi suorittaa jälkisäätö telanpäällyksen suhteellisen pienistä liikeradoista huolimatta, kun sorvauksen jälkeen paikalle sijoitetaan tela, 10 jonka halkaisija on pienempi, sekä aikaansaada niin suuri telarako, että tela voidaan poistaa.
Tällöin voidaan sekä päällyksentukilaite, että myös kuormituslaite varustaa telan pituuden yli vaihtelevilla paineilla. Esimerkiksi voidaan tällä tavalla aikaansaada mikä 15 hyvänsä haluttu Iinjapaineenjakauma koko telanpituuden yli. Lisäksi voidaan saavuttaa se, että päätetelat. Iinjapainees-ta riippumatta, taipuvat merkityksettämön vähän.
Erittäin edullisesti on alemmalle päätetelalle järjestetty vasteet. Alempi telanpäällys sijaitsee silloin mää-20 rätyssä käyttöasennossa. Päällyksen tukilaite huolehtii o- leellisesti vain taipumisen tasauksesta. Ylempi telanpäällys tarvitsee vain suhteellisen pienen lisäkuormituksen, jota tarvitaan määrättyä materiaalia varten telanpainon lisäksi. Jotta alempi telansuojus nousisi vasterajoittimeen saakka, 25 täytyy kokonaisvoiman, jonka päällyksen tukilaite aikaansaa, olla suurempi kuin telan paino lisättynä kuormituslaitteen aikaansaamalla lisävoimalla.
Toisen vaatimuksen tunnusmerkki johtaa erittäin yksinkertaiseen ja tilaasäästävään suoritusmuotoon.
30 Vaatimuksen 3 mukainen rakenne tekee mahdolliseksi kulloinkin sovittaa ylemmällä nostolaitteella ylemmän pääte-telan asema kulloinkin telanvaihdon jälkeisiin käyttövaati-muksiin ja aikaansaada alemman nostolaitteen avulla kulloinenkin säätörako. Tällöin voi kulloinkin toisen nostolait-35 teen säätö jäädä muuttumattomaksi.
Nostolaite voi olla muodoltaan hyvin yksinkertainen 4 68874 ja esimerkiksi mekaanisesti käytettävä. Riittää kara, jota voidaan säätää käsin tai moottorilla. Suositeltavana pidetään kuitenkin hydrostaattista nostolaitetta, jossa on vaatimuksen 4 mukaan runkoon kiinnitetyt vasteet. Tällöin painautuvat 5 vastaavat laakerit vasteille niin, että heilahdustaipuma vähenee voimakkaasti. Lisäksi voidaan tällaista nostolaitetta käyttää telojen pikaerotuksessa, esim. avaamalla niiden poistojohto yhfaikaa päällyksen tukilaitteen vastaavien johtojen kanssa.
10 Keksintöä selostetaan nyt lähemmin oheisessa piirus tuksessa esitettyjen suositettavien rakenne-esimerkkien a-vulla. Tällöin kuvio 1 on sivukuva, osittain leikkauksena kuvion 2 linjan A-A korkeudella, keksinnön mukaan varustetusta kalan-15 teristä, kuvio 2 esittää kaaviona kalanterin teloja etupuolelta, osittain leikkauksena, ja kuvio 3 esittää kuvioon 1 nähden muutettua telojen laakerointia.
20 Kuviossa 1 näkyvässä kalanterissa on runko 1, jossa on alempi päätetela 2, ylempi päätetela 3 ja useita väli-teloja 4. Rungon johteeseen 5 on järjestetty alemman pää-tetelan laakeri 6, ylemmän päätetelan laakeri 7 ja väli-telojen laakerit 8 pystysuunnassa siirtyvinä. Alemman pää-25 tetelan laakeri 6 on puristettu alemmalla nostolaitteella 9, joka on hydrostaattinen, männän 10 ja sylinterin 11 muodostama yksikkö, vasteen 12 avulla rungossa olevaan vasta-rajoittimeen 13. Laakeri 6 voidaan etäisyyden h^ verran laskea alaspäin. Ylemmän päätetelan 3 laakeria 7 kannattaa y-30 lempi nostolaite 14, jossa on kara 15 sekä moottorin 16 ja vaihteiston 17 käyttämä ruuvihylsy 18. Etäisyyttä h2 voidaan tämän vuoksi muuttaa. Välitelat 4 seuraavat alemman pääte-telan 2 siirtymistä. Riippulaitteessa 19 on tukipinnat 20, joihin rajoittimet 21 tukeutuvat tavalliseen tapaan, kun a-35 lempi päätetela 2 lasketaan alas telan erottamista varten. Laitteessa 19 on erilliset karaosat 22, joita siirrettäessä 5 68874 ao. tukipinta 20 ja kaikki sen alla olevat tukipinnat siirtyvät. Lisäksi moottorin 23 ja vaihteiston 24 avulla koko riippulaitteen korkeutta voidaan muuttaa.
Alemmassa päätetelassa 2 on ontto päällys, joka on 5 hydrostaattisen päällyksentukilaitteen 26 avulla tuettu kan-nattimeen 27. Tukilaitteessa 26 on nyt selostettavan rakenteen mukaan useita telan suunnassa toisiinsa nähden siirrettyjä mäntäsylinteriyksiköitä 28, joihin voidaan syöttää erilainen paine kannattimessa olevia ohjauspainejohtoja pit-10 kin joko erikseen tai ryhmänä. Kannatin 27 on laakeroitu kääntöosien 30 avulla laakereihin 6. Telanpäällyksen 25 molemmissa päissä on laakeriosat 31, joiden muoto näkyy kuviosta 1. Osiin 31 liittyy aukko 32, joiden sivupinnat 33 ovat yhdensuuntaiset ja liittyvät kannattimen 27 vastaaviin sivu-15 seinämiin. Aukon 32 alapinta muodostaa vasteen 34, Se voi liittyä toiminnallisesti kannattimen 27 alapuoleen, joka muodostaa taas vastarajoittimen 35. Tästä johtuen talanpääl-lys pystyy liikkumaan kannattimeen 27 nähden pystysuunnassa etäisyyden h^ verran.
20 Myös ylemmässä päätetelassa 3 on telanpäällys 36, jos sa on ao. kannatin 37. Kannatin on laakeroitu kääntöosilla 38 laakeriin 7. Hydrostaattinen kuormituslaite 39 käsittää useita telan suunnassa toisiinsa nähden siirrettyjä mäntäsylinteriyksiköitä 40, joihin voidaan syöttää ohjauspaine-25 johtoja 41 pitkin erilaiset paineet joko yksitellen tai ryhmänä. Myös tämän telanpäällyksen päissä on laakeriosat 42, joissa on kannattimessa 37 tapahtuvaa pystyohjausta varten yhdensuuntaiset ohjauspinnat 44 käsittävä aukko 43. Tämä telanpäällys siirtyykin sen vuoksi muuttuvan etäisyyden h^ verran. 30 Ohjauspainejohdot 29 ja 41 on yhdistetty ohjauspaine- laitteeseen 45, joka synnyttää kalanterin käyttöparametreis-tä ja/tai materiaaliradan parametreistä riippuen kulloinkin tarvittavat paineet kuormituslaitteeseen 39 ja päällyksen-tukilaitteeseen 26. Tukilaitteeseen 26 syötetään tällöin 35 sellaiset paineet, että alemmassa päätetelassa 2 tapahtuu taipumistasaus ja että kokonaisvoima on samanaikaisesti 6 68874 niin suuri, että vaste 34 siirtyy vastarajoittimeen 35. Ko-konaisvoiman on tästä johtuen oltava suurempi kuin telojen paino + kuormituslaitteen 39 synnyttämä lisäkuormitus. Kour-mituslaitteeseen 39 syötetään siis sellaiset paineet, että 5 telojen väliin muodostuu halutulla tavalla suuntautuva lin-japaine. Lisäkuormitus ja taipumistasaus voidaan säätää toisistaan riippumatta. Alempaan nostolaitteeseen 9 ohjattu paine on niin suuri, että tällöin syntyy ylöspäin suuntautuva voima, joka on suurempi kuin päällyksentukilaitteen syn-10 nyttämä voima, niin että laakeri 6 liittyy voimapiirinä vastarajoittimeen 13. Tästä johtuen alemman päätetelan 2 te-lanpäällys saa tarkasti määrätyn asennon, johon ylemmän päätetelan laakerit 7 mukautuvat ylemmän nostolaitteen 14 a-vulla, niin että kuormituslaitteella 39 voidaan synnyttää 15 tietty puristus, ilman että vaste estää tämän telanpäällyk-sen pystyliikkeen. Liikkeen muutos on sen vuoksi mitoitettava niin, että telaryhmän yhteenlaskettu sorvausvara voidaan tasoittaa.
Jotta telat pystytään laskemaan alas nopeasti, voi-20 daan päällyksentukilaitteen 26 ja alemman nostolaitteen 9 iskutilat yhdistää samanaikaisesti poistoputkeen, jolloin telat laskeutuvat alas todella hyvin nopeasti. Liikkeiden h^ ja h^ summa olisi tällöin mitoitettava niin, että syntyy rako, josta tela pystytään ottamaan ulos. On myös mahdollis-25 ta, että alimman telan laskeutumisliike saadaan aikaan yksinomaan päästämällä pois painenestettä päällyksentukilaittees-ta 26, kun liike h^ on yhtä suuri tai suurempi kuin tarvittava erotusliike. Edelleen on mahdollista, että telaa laskettaessa erotusliikkeeseen liitetään vielä jarrutusliike, jos 30 laskeutumisliike on riittävän suuri.
Kuvion 3 havainnollistamassa rakenteessa samoista ja vastaavista osista käytetään viitenumerolta, jotka ovat em. viitenumeroihin verrattuina 100 suuremmat. Näin ollen ylempi telanpäällys 136 on määrätyssä työasennossa, jossa laake-35 riosassa 142 oleva vaste 134 liittyy toiminnallisesti kan-nattimessa 137 olevaan vastarajoittimeen 135. Tällöin myös 7 68874 lisäkuormitus ohjataan alemman telan 102 päällyksentukilait-teen kautta. Myös tässä tapauksessa on varmaa, että toinen päätetela on tarkasti määrätyssä asennossa, joten myös tätä telaa varten saadaan määrätty käyttövoima. Telan laskemi-5 seen alas voidaan tällöin käyttää alemman päätetelan 102 liikettä h51 ja/tai alemman nostolaitteen 9 liikettä h1.
Monissa tapauksissa voi olla edullista, että pääl-lyksentukilaitteen 26 ja/tai kuormituslaitteen 39 tietyt osat varustetaan paineyksiköillä, joiden toiminta on edel-10 lä kuvattuihin yksikköihin nähden vastakkainen. Esimerkiksi kuvion 3 mukaisessa rakenteessa ylempi telanpäällys 136 voidaan tällöin ainakin osittain kuormittaa myös ylöspäin vaikuttavilla mäntä-sylinteriyksiköillä, esimerkiksi po. telan taipumisen estämiseksi. Nyt esitetyn yhden mäntä-15 sylinteriyksikköryhmän asemesta voidaan tarvittaessa järjestää useita yhdensuuntaisia ryhmiä. Lisäksi mäntä-sylinteri-yksiköiden 28 ja 40 tilalla voidaan käyttää painenesteellä täytettyjä painetiloja, jotka on rajattu telan suuntaan järjestetyillä listoilla.
20 Keksinnön mukainen kalanteri yksinkertaistaa kalan- terin käytön ohjausta ja säätöä johtamalla ja kohdistamalla voimat hienosäätöisesti, melkein kitkattomasti sekä kulumista aiheuttamatta ja lisäksi siten, että toimivat osat ja toimintaryhmät tulevat tarkasti niille määrättyihin asentoihin. 25 Linjavoimaa voidaan säätää signaaleilla, joita saadaan jatkuvasti käyttöparametrejä ja materiaaliradan parametrejä mittaamalla. Kalanteri toimii pystysuunnassa liikkuvista telanpäällyksistä huolimatta ilman värähtelyä. Telojen irrottaminen ja vaihtaminen on myös yksinkertaista.
30

Claims (4)

8 68874
1. Kalanteri, jossa on runko ja telaryhmä, jossa a) alempi päätetela on muodostettu telanpäällyksenä, 5 joka on tuettu telan koko pituudella ulottuvalla hydrostaattisella päällyksentukilaitteella sivulaakereihin kiinteästi liittyvään kannattimeen ja joka liikkuu kannattimeen nähden pystysuoraan, b) myös ylemmässä päätetelassa on telanpäällys, joka 10 on kuormitettavissa telan pituudelle ulottuvaan sivulaake- reissa kiinteästi pidettyyn kannattimeen tuetun hydrostaattisen kuormituslaitteen välityksellä ja liikutettavissa kannattimeen nähden pystysuoraan, c) ainakin toisen kannattimen laakerit ovat pysty-15 suunnassa aseteltavissa nostolaitteella, tunnettu seuraavista tunnusmerkeistä: d) kaikki telat (2, 3, 4; 102, 103, 104) on tehty pystysuoraan liikkuviksi, e) toisen päätetelan (2; 103) telanpäällykselle (25; 20 136) on molemmissa päissä järjestetty sen kanssa pystysuun nassa aseteltava vaste (34; 134), joka asettuu päällyksen-tuki- vast, kuormituslaitteen vaikutuksen alaisena vastaavaan kannattimeen sovitettua vastetta (35; 135) vasten, ja f) kummankin kannattimen (37; 137) laakerit (6, 7) 25 pidetään käytön aikana kiinteästi rungossa (1).
2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen kalanteri, jossa toisen päätetelan telanpäällyksessä on ainakin yksi laakeri-yksikkö, joka on kannattimeen nähden kiinteä, mutta siirtyy pystysuunnassa, tunnettu siitä, että vasteet (34; 30 134) on muodostettu laakeriyksikköön (31, 142).
3. Patenttivaatimuksen 1 tai 2 mukainen kalanteri, tunnettu siitä, että ylemmän päätetelan (3) kannattimen (37) laakereihin (7) tarttuu ylempi nostolaite (14), jonka liikerata on ainakin yhtä suuri kuin kaikkien telojen 35 yhteenlaskettu sorvausvara, ja että alemman päätetelan (3) kannattimen (27) laakereihin (6) tarttuu alempi nostolaite 9 68874 (9), jonka liikerata on yhdessä päällyksentukilaitteen (27) liikeradan kanssa vähintään yhtä suuri kuin telan irroitta-miseen tarvittava rako.
4. Jonkin patenttivaatimuksen 1...3 mukainen kalan-5 teri, tunnettu siitä, että alempi nostolaite (9) on hydrostaattinen mäntä-sylinteriyksikkö, joka käynnin aikana painaa alemman päätetelan (2) kannattimen (27) laakerit (7) runkoon kiinteästi kiinnitettyjä vasteita (13) vasten. 10 6 8 8 7 4
FI810364A 1980-02-09 1981-02-09 Kalander FI68874C (fi)

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
DE3004913 1980-02-09
DE3004913A DE3004913C2 (de) 1980-02-09 1980-02-09 Kalander

Publications (3)

Publication Number Publication Date
FI810364L FI810364L (fi) 1981-08-10
FI68874B FI68874B (fi) 1985-07-31
FI68874C true FI68874C (fi) 1985-11-11

Family

ID=6094239

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI810364A FI68874C (fi) 1980-02-09 1981-02-09 Kalander

Country Status (7)

Country Link
US (1) US4389932A (fi)
JP (1) JPS56128395A (fi)
CH (1) CH651605A5 (fi)
DE (1) DE3004913C2 (fi)
FI (1) FI68874C (fi)
GB (1) GB2070091B (fi)
IT (1) IT1143369B (fi)

Families Citing this family (21)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
DE3516535A1 (de) * 1985-05-08 1986-11-13 Kleinewefers Gmbh Walzenaggregat mit durchbiegungssteuerbarer und temperierbarer walze
DE3526283A1 (de) * 1985-07-23 1987-02-05 Kleinewefers Gmbh Durchbiegungssteuerbare und beheizbare walze
DE8531065U1 (fi) * 1985-11-02 1986-11-13 Ramisch Kleinewefers Gmbh, 4150 Krefeld, De
DE3604839A1 (de) * 1986-02-15 1987-08-20 Kleinewefers Gmbh Durchbiegungsgesteuerte walze
DE3735438C1 (de) * 1987-10-20 1989-05-18 Kleinewefers Gmbh Verfahren zum Betrieb eines Kalanders und Kalander zur Durchfuehrung dieses Verfahrens
FI82102C (fi) * 1987-12-11 1994-01-26 Valmet Paper Machinery Inc Valssystem i superkalander. valssystem i superkalander
DE3918270C2 (de) * 1988-06-30 1994-07-14 Escher Wyss Gmbh Walzwerk
DE3936048A1 (de) * 1989-10-28 1991-05-02 Escher Wyss Gmbh Verfahren zum positionieren von kalanderwalzen sowie kalander zur ausfuehrung des verfahrens
DE3936128A1 (de) * 1989-10-30 1991-05-02 Escher Wyss Gmbh Kalander zur oberflaechenbearbeitung von materialbahnen
DE4026773A1 (de) * 1990-08-24 1992-03-05 Voith Gmbh J M Linienkraftregelbares mehrwalzen-glaettwerk
DE4026774A1 (de) * 1990-08-24 1992-03-05 Voith Gmbh J M Mehrwalzen-glaettwerk
FI95062C (fi) * 1993-12-29 1995-12-11 Valmet Paper Machinery Inc Kalanteri
DE4442746C1 (de) * 1994-12-01 1996-05-02 Voith Sulzer Finishing Gmbh Verfahren und Vorrichtung zum Behandeln einer Materialbahn
DE19738025A1 (de) * 1997-08-30 1999-03-18 Kuesters Eduard Maschf Kalanderanordnung
DE19832064C2 (de) 1998-07-16 2000-09-07 Voith Sulzer Papiertech Patent Kalander für Bahnen aus Papier oder ähnlichem Material
DE19832066C2 (de) 1998-07-16 2000-06-08 Voith Sulzer Papiertech Patent Kalander für Bahnen aus Papier oder ähnlichem Material
DE19832067B4 (de) 1998-07-16 2005-04-21 Voith Paper Patent Gmbh Kalander für Bahnen aus Papier oder ähnlichem Material
DE19904451B4 (de) * 1999-02-04 2005-06-30 Voith Paper Patent Gmbh Kalander für bahnförmige Materialien wie Papier
US6497177B2 (en) 1999-06-10 2002-12-24 Eduard Küsters Maschinenfabrik GmbH & Co. KG Calender arrangement and a deflection controlled roll and method of operating them
EP2746024B1 (de) * 2012-12-21 2015-05-27 Reifenhäuser GmbH & Co. KG Maschinenfabrik Walzenstuhlung
CN112477360A (zh) * 2020-11-23 2021-03-12 佛山市高明区瑞轩塑胶有限公司 一种压延贴合一体机

Family Cites Families (9)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US2861504A (en) * 1956-10-26 1958-11-25 Thomas E Kane Pressure regulated calender to insure equal nip pressure at all points
DE1054953B (de) * 1957-10-30 1959-04-16 Briem Hengler & Cronemeyer K G Kalander
US3340796A (en) * 1964-11-25 1967-09-12 Kimberly Clark Co Paper supercalender stack
CH556946A (de) * 1972-10-26 1974-12-13 Escher Wyss Ag Druckwalze.
DE2415836C3 (de) * 1974-04-02 1982-06-16 Kleinewefers Gmbh, 4150 Krefeld Vorrichtung zur Festlegung der Walzenspalte beim Trennen der Walzen eines Kalanders
DE2731119A1 (de) * 1977-07-09 1979-01-25 Kleinewefers Ind Co Gmbh Kalander zur bearbeitung von warenbahnen, insbesondere von papierbahnen
DE2826316C2 (de) * 1978-06-02 1980-08-14 Escher Wyss Ag, Zuerich (Schweiz) Durchbiegungseinstellwalze
DE2830733C3 (de) * 1978-07-13 1982-05-06 Kleinewefers Gmbh, 4150 Krefeld Vorrichtung zum schnellen Trennen der Walzen eines Kalanders
DE2919748C2 (de) * 1979-05-10 1983-08-18 Escher Wyss AG, Zürich Walzvorrichtung zum Walzen von bahnförmigen Materialien

Also Published As

Publication number Publication date
IT1143369B (it) 1986-10-22
FI68874B (fi) 1985-07-31
JPS5759359B2 (fi) 1982-12-14
IT8167170A0 (it) 1981-02-06
CH651605A5 (de) 1985-09-30
GB2070091B (en) 1984-01-25
JPS56128395A (en) 1981-10-07
FI810364L (fi) 1981-08-10
US4389932A (en) 1983-06-28
GB2070091A (en) 1981-09-03
DE3004913A1 (de) 1981-08-20
DE3004913C2 (de) 1982-07-15

Similar Documents

Publication Publication Date Title
FI68874C (fi) Kalander
CA1076089A (en) Rider roll assembly in a winder
FI69666B (fi) Kalander
EP0230563B1 (de) Vorrichtung zum zueinander Positionieren von Walzenflächen
JPH0423132B2 (fi)
CN102112245B (zh) 轧制装置
FI69189B (fi) Anordning foer styrande av presskraften mellan ett motelement och en instaellbar nedboejningsvals
DE602004011680T2 (de) Trägerkörper, halter dafür, vorrichtung mit dem träger zur behandlung einer bahn, verfahren zur ausbildung eines längeren walzenspalts in der vorrichtung und zur gezielten einstellung des liniendrucks im walzenspalt
EP0732445B2 (de) Kalander für die Behandlung einer Papierbahn
DE4215807C2 (de) Rohrbiegepresse
FI112530B (fi) Rullamekanismi itsekuormittavan taipumasäädetyn telan vaipan aksiaaliseksi paikoittamiseksi
DE3004916C2 (de) Vorrichtung zum schnellen Trennen der Walzen eines Kalanders (Zusatz zu DBP... 2845055)
JPH09508679A (ja) セルフローディング式ロールの位置制御装置
DE3042616C2 (de) Druckbehandlungswalze mit hydraulischer Abstützung
EP2080573A2 (en) Apparatus for manufacturing metal articles, in particular of light alloy
DE3043901C2 (de) Kalander
DE19983424B4 (de) Verfahren und Vorrichtung zum Verändern der Eigenfrequenz eines Spaltwalzenaufbaus bei einer Papier- oder Pappmaschine
DE3936128A1 (de) Kalander zur oberflaechenbearbeitung von materialbahnen
DE19904451A1 (de) Kalander für bahnförmige Materialien wie Papier
US4209345A (en) Machine for treating metal sheets
FI60263C (fi) Foerfarande och anordning foer reglering av den tryckkraft som verkar pao en genom spalten mellan tvao samverkande valsar loepande bana
DE2905542C2 (de) Walze für die Druckbehandlung von Warenbahnen
EP1644577B1 (de) Anpresseinrichtung
DE3004912C2 (de) Kalander
KR920008163B1 (ko) 프레스(press)용 수압 리프팅장치

Legal Events

Date Code Title Description
MA Patent expired

Owner name: KLEINEWEFERS GMBH