FI68678C - Foerfarande och anordning foer avlaegsnande av foeroreningar ur pappersmassa - Google Patents
Foerfarande och anordning foer avlaegsnande av foeroreningar ur pappersmassa Download PDFInfo
- Publication number
- FI68678C FI68678C FI793309A FI793309A FI68678C FI 68678 C FI68678 C FI 68678C FI 793309 A FI793309 A FI 793309A FI 793309 A FI793309 A FI 793309A FI 68678 C FI68678 C FI 68678C
- Authority
- FI
- Finland
- Prior art keywords
- pulper
- rotor
- space
- closed space
- pulp
- Prior art date
Links
Classifications
-
- D—TEXTILES; PAPER
- D21—PAPER-MAKING; PRODUCTION OF CELLULOSE
- D21B—FIBROUS RAW MATERIALS OR THEIR MECHANICAL TREATMENT
- D21B1/00—Fibrous raw materials or their mechanical treatment
- D21B1/04—Fibrous raw materials or their mechanical treatment by dividing raw materials into small particles, e.g. fibres
- D21B1/12—Fibrous raw materials or their mechanical treatment by dividing raw materials into small particles, e.g. fibres by wet methods, by the use of steam
- D21B1/30—Defibrating by other means
- D21B1/34—Kneading or mixing; Pulpers
- D21B1/345—Pulpers
Landscapes
- Engineering & Computer Science (AREA)
- Life Sciences & Earth Sciences (AREA)
- Wood Science & Technology (AREA)
- Mechanical Engineering (AREA)
- Paper (AREA)
Description
fTSjpTl ΓΒ1 ... KUULUTUSJULKAISU sns no
<|g|j^ LBJ (11) UTLÄGGNINGSSKRIFT DOO/O
C (45) Patentti Ey ennetty 10 lo 1935 Patent Eocliolat (51) Kv.lk.4/lnt.CI.4 D 21 B 1 /3/4 SUOMI—‘FINLAND (21) Patenttihakemus - Patentansökning 793309 (22) Hakemispäivä Ansökningsdag 2k 1 0 79 (23) Alkupäivä—Giltighetsdag 2^ 10 79 (41) Tullut julkiseksi — Blivit offentlig jg gg
Patentti- ja rekisterihallitus Nähtäväksipanon ja kuul.julkaisun pvm. no η/r Qr
Patent- och registerstyrelsen ’ Ansökan utlagd och utl.skriften publlccrad · ut> (32)(33)(31) Pyydetty ecuoikeus — Begärd prioritet 17 11.78
Ranska-Frankrike(FR) 78325^9 Toteennäytetty-Styrkt (71) E. et H. Lamort, Rue de la Fontaine Ludot, 51300 Vitry Le Fran9ois, Ranska-Frankr ike(FR) (72) Jean Pierre Lamort, Vitry Le Francois, Ranska-Frankrike(FR) (7*0 Berggren Oy Ab (5*+) Menetelmä ja laite epäpuhtauksien poistamiseksi paperimassasta - För-Farande och anordning för avlägsnande av föroreningar ur pappersmassa
Paperiteollisuudessa "pulppereiksi" nimitettyjen koneiden tehtävänä on valmistaa paperimassaa hajottamalla selluloosapitoi-sia aineita, jotka voivat kokonaan tai osaksi olla talteenotet-tua jätettä kuten talteenotettua paperia, kartonkia jne. Tätä tarkoitusta varten pulpperi koostuu kiinteästä, avoimesta altaasta, jonka sisässä on turpiinin muotoinen roottori? tämä allas täytetään vedellä ja tietyllä määrä!lä selluloosapitoisia aineita, minkä jälkeen roottorin pyörimään saattaminen panee veden voimaperäisesti hämmentymään ja selluloosapitoisen aineksen hajaantumaan, niin että se siirtyy dispersion tai suspension muotoon, ja poistetaan altaan pohjassa olevien reikien kautta.
Tavanomaista tyyppiä olevissa pulppereissa kuivan selluloosa-aineksen pitoisuus on pidettävä varsin pienenä, alle 7 %:ssa ja yleensä noin 5 %:ssa, koska suspensio muuten ei ole riittävän juoksevaa jotta se voisi virrata ja se voitaisiin poistaa siivilän muodostavan rei'itetyn levyn läpi, joka useimmiten ympäröi turpiinia.
68678
Huolimatta tästä laimennuksesta poistosiivilä vähitellen tukkeutuu sekä selluloosa-ainekseen sekoittuneista vieraista kappaleista (sinkilöistä, rautalangoista, naruista jne.) että hajaantumatta vielä olevista selluloosakappaleista. Tällöin pulp-peri on pysäytettävä ja tyhjennettävä, mikä aiheuttaa tuontato-seisokin, suuren aineshukan sekä näiden jätteiden päästöstä johtuvan saastustuslähteen.
Käytännössä pulpperi käynnistetään ja sitten pysäytetään siiloin kun poistosuspension virtaama pienenee tiettyä arvoa pienemmäksi. Pulpperi on tällöin puoleksi tyhjä, mikä 30 m3 pulpperin tapauksessa edustaa 15 m3 suspensiota, jossa on 5 % kuiva-ainetta eli noin 750 kg ainetta, joka sisältää noin 10-15 % epäpuhtauksia ja 85 % kelpokuitua. Jos pulpperi pysäytetään ja tyhjennetään kolme kertaa tunnissa, tämä edustaa noin 1,3 tonnia kelpo-kuitua 200 epäpuhtauskiloa kohti.
Nämä numerot osoittavat miten edullista on pyrkiä saamaan tämä kuitu talteen ja välttää sen hylkäämisen aiheuttama saastutus.
Keksinnön kohteena on menetelmä ja laite näiden probleemien ratkaisemiseksi.
Keksinnön mukainen menetelmä käsittää sen, että pulpperissa olevasta, epäpuhtauksia sisältävästä massasta säännöllisesti poistetaan määrätty tilavuus, että tätä massaa hämmennetään, sitä vähitellen laimentaen, koko ajan poistaen kuitususpensiota, joka kierrätetään takaisin pulpperiin, ja että tämä tilavuus vihdoin tyhjennetään, silloin kun sen kuitupitoisuus on valittua arvoa pienempi, kunnes jäljellä enää on vain epäpuhtauksia sisältävä jäännös, joka hyljätään.
Tämä massan siirto suoritetaan mieluimmin suljettuun tilaan, jonka tilavuus ei ylitä kynmenettä osaa pulpperin tilavuudesta, ja tämän tilan tyhjennys suoritetaan johtamalla sisään paineilmaa.
Keksinnön mukainen laite käsittää pulpperin yhteydessä olevan suljetun tilan, jossa on sivuttainen hämmennyslaite ja laite kui-tususpension erottamiseksi ja kierrättämiseksi pulpperiin takaisin, pulpperin alaosaan yhdistetyn, venttiilillä säädetyn massan-
II
3 63678 tulojohdon, alempana olevan hylynpoistojohdon sekä veden tulo-johdon ja paineilman tulojohdon.
Erotus suoritetaan mieluimmin sijoittamalla roottorin kiekko sisäänvedetyksi sen suljetun tilan pintaan nähden, johon se on kiinnitetty, niin että muodostuu poistovälys.
Suljettu tila on yleiseltä muodoltaan mieluimmin vaakasuora- tai vaakasuoraan nähden hiukan kalteva—akselinen pyrähdyspinta, joka päättyy kahteen pystysuoraan tai lähes pystysuoraan tasosei-nään, joista toisen alaosaan on kiinnitetty suljetun tilan roottori .
Suljetun tilan roottorin takana sijaitsee pulpperin kanssa yhteydessä oleva tiivis laatikko.
Suljetun tilan keskiviiva on hiukan kalteva roottoriin päin, ja epäpuhtauksien poistoyhde sijaitsee suljetun tilan alaosassa, roottorin lähellä, niin että se muodostaa epäpuhtauksien vastaanottosali iön.
Keksinnön mukainen laite on varustettu laitteilla pulpperin ja suljetun tilan välisen yhteyden varmistamiseksi jaksottaisesti, veden johtamiseksi suljetun tilan sisään, suljetun tilan tyhjentämiseksi ja epäpuhtauksien poistamiseksi.
Roottorissa on tangot, jotka ovat yhteistoiminnassa siinä seinässä, johon roottori on kiinnitetty, olevan aukon reunassa olevien lovien kanssa.
Nämä ynnä muita sovituksia selitetään laajemmin jäljempänä oheisen piirustuksen yhteydessä, jossa: kuvio 1 on pystysuora aksiaalinen leikkauskuvanto keksinnön mukaisesta laitteesta, kuvio 2 on samankaltainen osakuvanto eräästä roottorin sovellutus-variantista , kuvio 3 on osakuvanto tasossa kuvion 2 mukaisesta roottorista, ja kuvio 4 on osakuvanto tasossa kuvion 2 mukaisesta renkaasta 18a, 4 68678 kuvio 5 on kaaviollinen yläkuvanto keksinnön mukaisesta laitteesta .
Oheisessa piirustuksessa on kohdassa 1 esitetty tavanomaista tyyppiä olevan pulpperin allas, joka toimii avoimena, keskinkertaisessa sakeudessa (2-7 % kuiva-ainetta), ja jonka roottori näkyy kaaviollisesti esitettynä kohdassa 2.
Roottoria 2 ympäröi tunnettuun tapaan rei'itetty siivilä 3, johon liittyy säiliö 30, joka on varustettu tyhjennysjohdolla 32 sitä kuitususpensiota varten, joka muodostaa lopullisesti kelpuutetun massan.
Näitä osia ei ole esitetty yksityiskohtaisesti, koska ne ovat ennestään tunnetut.
Sen sijaan keksinnön mukaan allas 1 käsittää yhdistetyn poisto-johdon 4, jossa on venttiili 5, joka sijaitsee pulpperin alaosassa; tämä poistojohto 4 avautuu tilaan 6, joka on täydellisesti suljettu ja verraten pieni verrattuna altaan 1 tilavuuteen.
Tämä tila käsittää paitsi venttiilillä 5 säädettävää tuloput-kea 4 , alisen hylynpoistoyhteen 7, jota säädetään venttiilillä 20, veden tuloyhteen 8, paineilman tuloyhteen 9, kaasun poistoyhteen 10, (nämä kaksi viimeksimainittua voivat avautua tilavuuteen 6, joko erikseen tai yhteistä johtoa 11 myöten), siivekkeillä 13 varustetun roottorin, jota pyörittää moottori 14, tiiviin laatikon 15 roottorin 12 takana, altaan 1 kanssa yhteydessä olevan poistoputken 16 laatikon 15 alaosassa.
Roottori 12 koostuu laatasta 15, joka on varustettu siivillä eli siivekkeillä 13 ja jonka laatan 12 pinta on sisäänvedettynä tilavuuden 6 pintaan 18 nähden, niin että väliin on jäänyt ennalta-määrätyn mittainen välys 31 kuitususpension kulkua varten. Tilan 6 seinässä 18 oleva aukko 17 on läpimitaltaan olennaisesti yhtä
II
5 68678 suuri kuin laatta 12, ja välyksen 31 paksuus on suuruusluokkaa noin 5-10 mm.
Keksinnön mukainen menetelmä on seuraava:
Allas 1 täytetään vedellä ja selluloosa-aineksella tavanomaisissa suhteissa (noin 5 % kuivaa selluloosa-aineista) ja roottori 2 käynnistetään.
Kun jonkin aikaa on käytetty hajottamiseen ja massan poistamiseen poistoputkesta 32, ristikon 3 aukot alkavat kuristua ja poistovirtaama kohtien 30, 32 kautta pienenee.
Tällöin venttiili 5 avataan ja moottorin 14 ollessa käynnissä tila 6 täyttyy johtoa 4 myöten epäpuhtauksia sisältävällä kui-tususpensiolla. Tämän siivilälle 3 kertyneiden epäpuhtauksien siirron varmistaa pulpperin 1 pohjalla olevan roottorin 2 keski-pakovaikutus ja pumpun tapaan toimivan roottorin 12 imu.
Tilaan 6 täten tunkeutuvalle suspensiolle tapahtuu raju hämmennys sekä erotus, kun epäpuhtaudet jäävät tilavuuteen 6 ja epäpuhtauksista vapautunut suspensio tunkeutuu roottorin 12 vaikutuksesta välyksen 31 kautta laatikkoon 16, palautettavaksi siitä altaaseen 1.
Jonkin ajan kuluttua, joka ehkä on muutaman minuutin suuruusluokkaa, todetaan, että välys 31 alkaa kuristua ja suspension poistorytmi hidastuu; tällöin venttiili 5 suljetaan ja veden tulo 8 avataan, mikä aiheuttaa tilassa 6 olevan massan vähittäisen laimentumisen.
Tämä vaihe voi kestää noin 5-15 minuuttia, jotka rumerot eivät ole rajoittavia. Se keskeytetään silloin kun johdosta 16 poistuvan veden sakeus selluloosapitoiseen aineeseen nähden laskee noin 1 %:in.
Sitten suljetaan kaasun poistojohto 10 ja avataan paineilman tu-lojohto 9. Tila 6 tyhjenee paineilman vaikutuksesta kunnes sen pinnankorkeus laskee aukon 17 alaosaan.
Tämän vaiheen aikana tilan 6 sisässä oleva hyvin laimea suspen- 68678 sio sinkoutuu jatkuvasti roottorin 12 vaikutuksesta tämän seinille, jotka siten tulevat pestyiksi, ja epäpuhtaudet kerääntyvät poistoyhteeseen 7.
Tämän vaiheen jälkeen, joka kestää sekin muutamia minuutteja, paineilman tulo suljetaan, hylkyventtiili 20 avataan ja epäpuhtaudet lasketaan ulos.
Uusi jakso, samanlainen kuin edellä on selitetty, voidaan sitten käynnistää.
Tällä menetelmällä ja tällä laitteella saavutetaan seuraavat tulokset:
Kohdasta 7 poistetut epäpuhtaudet eivät käytännöllisesti katsoen enää sisällä kuituja ja koostuvat muovin, lasin, puun, metallin, narun ym. kappaleista. Tämä vähentää huomattavasti saastutusta ja varmistaa kuitujen suurimääräisen talteensaannin.
Pulpperin käyntiä ei ole keskeytetty. Allas 1 täytetään uudelleen, joko jatkuvaan tai epäjatkuvaan tapaan. Menetelmä ja laite kuluttavat käytännöllisesti katsoen ainoastaan moottorienergiaa, itse asiassa tilavuuteen 6 johdettu laimennusvesi voi olla kiertovettä, jota yleisesti nimitetään tehdasteluvedeksi ja joka on peräisin massan valutuksesta tai sakeutuksesta. Tämä vesi sisältää täyteaineita, liimaa, fibrillejä, väriaineita jne, mikä ei haittaa prosessia.
Moottorienergian kulutuksen korvaavat selluloosa-ainesten tal-teensaanti ja seisokkien välttämisestä johtuva säästö.
Laitteen ja menetelmän hyvän käynnin vamistamiseksi on otettava huomioon eräitä täydentäviä näkökohtia:
Tila 6 olkoon mieluimmin katkaistun sylinterin tai kartion muotoinen, jonka keskiviiva on lievästi kalteva vaakasuuntaan nähden, roottorin 12 suuntaan.
Roottori 12 sijoitettakoon tilaa 6 rajoittavan tasoseinän 18 alaosaan.
Vastakkainen rajaseinä 19 muodostakoon seinän 18 kanssa alaspäin laajenevan V-kulman.
Seinä 18 olkoon likimäärin pystysuora ja seinä 19 likimäärin
II
68678 kohtisuora tilan 6 keskiviivaan nähden.
- Poistoyhde 7 sijoitettakoon sillä tavoin, että se muodostaa sitä säätävän venttiilin 20 päälle ontelon eli vastaanottosäi-liön.
Poistoaukko 16 olkoon alemmalla tasolla kuin aukon 17 alareuna .
Näiden näkökohtien tarkoitukset ja edut ovat seuraavat:
Kun roottori 12 pyörii, syntyy suspension hämmennys, joka käsittää yleispyörimisliikkeen ympäri tilaa 6 ja liikkeen nuolten F suunnassa. Pyörimisliike varmistaa tilan 6 sivuseinän jatkuvan pesun, joka on varsin tehokas, koska tämä seinä on pyörähdyspin-ta. Nuolten 7 suuntainen liike varmistaa tilan 6 yläosien puhdistuksen, erityisesti tilan 6 tyhjennysvaiheessa: vesi sinkoutuu rajusti seinille ja erityisesti ylänurkkiin. Tilan 6 pysty-leikkauksen puolisuunnikasmuoto varmistaa ylänurkkien paremman puhdistuksen.
Tilan 6 pohjan lievä kaltevuus roottoriin päin varmistaa sen, että epäpuhtaudet paremmin palaavat roottoria 12 ja poistoauk-koa 7 kohti.
Roottori 12 sinkoaa epäpuhtaudet tilan 6 seinää vasten; poistoyhde 7 sijoitettuna vastaanottosäiliön alaosaan muodostaa eräänlaisen roskaloukun: epäpuhtaudet joutuvat kerääntymään ja kiilautumaan tähän säiliöön eivätkä enää irtoa huolimatta veden rajuista liikkeistä.
Lisäksi:
Roottorin 12 takasivuun on sovitettu siivekkeet 21, jotka varmistavat ylipaineen laatikkoon 15, ja tämän ansiosta suspension paluun poistoaukon 16 kautta altaaseen 1, roottorin 12 toimiessa pumpun tapaan.
Roottori 12 voi olla rakennettu eri tavoin. Kuvion 1 mukaisessa esimerkissä se koostuu laatasta 12, joka kannatta säteen suuntaisia siivekkeitä 13 yhtenä kappaleena kanssaan.
Roottorin 12, laatikon 15 ja moottorin 14 yhdistelmä muodostaa 8 68678 kokonaisuuden, joka on kiinnitetty seinään 18, ja tähän yhdistelmään kuuluu se rengasmainen levy 18a, johon aukko 17 on muodostettu .
Tämä yhdistelmä voidaan myös irrottaa yhtenä kappaleena. Lisäksi laatan 12 ja seinän 18a välys on aseteltavissa, mikä tekee mahdolliseksi sovittautua käsiteltävien aineisten mukaan.
Aukon 17 reuna on leikattu viistoksi.
Kuvioiden 2, 3 ja 4 mukaisessa variantissa laatta 12 kannattaa sekä keskipakoissiipiä 23, jotka voivat olla meltorautaa, että päätesiivekkeitä 24, jotka ovat kulutusta kestävämpää metallia. Siivekkeissä 24 on päätereunukset 25, jotka ulottuvat aukon 17 reunan yli. Lisäksi muutamissa siivekkeissä on erittäin kovaa ainetta kuten työkaluterästä tai wolframikarbidia olevat tangot 26, jotka on kiinnitetty rengasmaisen seinän 18a suuntaisiksi hyvin pienin, mieluimmin alle 1 mm välyksin; nämä tangot 26 ovat yhteistoiminnassa seinän 18 rengasmaisen osan 18a, joka ympäröi aukkoa 17, koverrettujen, solan muotoisten lovien 22 kanssa.
Lovet 22 voivat olla säteen suuntaiset, tai sillä tavoin vinossa, että ne muodostavat kulman siivekkeiden 24 kanssa.
Tämän sovituksen vaikutus on seuraava:
Roottorin 12 pyöriessä suikaleen muotoiset epäpuhtaudet kuten muovin palaset, narunpätkät jne. joutuvat asettumaan laatan 12 ja aukon 17 väliseen välykseen, ratsastamaan tämän aukon reunalla, ja niillä on taipumus pysyä paikoillaan tässä asemassa. Tankojen 26 ja lovien 22 liikeyhdistelmä työntää epäpuhtaudet loviin 22, jossa ne katkeavat saksivaikutuksella. Osa epäpuhtauksista joutuu täten laatikkoon 15 ja takaisin kierrätetyksi pääpulpperiin 1; näin ne vähän kerrassaan saadaan poistetuksi eivätkä joudu sen massasuspension mukaan, jota poistetaan altaasta 1.
Eräs toinen keksinnön mukainen sovitus on se, että roottorin 12 läheisyyteen sovitetaan veden tuloyhde 27 roottorin 12 puhdis- li 9 68678 tuksen varmistamiseksi. Tätä vedentuloyhdettä voidaan käyttää silloin kun tila 6 on tyhjä tai melkein tyhjä, epäpuhtauksien poistamiseen roottorin 12 pinnasta ja välyksestä 31. Sitä voidaan käyttää myös silloin kun tila 6 vielä on täysi, jos suihkun voima on riittävä varmistamaan tämän pesun.
Niin kuin edellä on mainittu, pulpperia 1 voidaan käyttää jat-kuvatoimisesti tai ei-jatkuvatoimisesti.
Jatkuvatoimisen käytön tapauksessa allasta 1 täytetään jatkuvasti vedellä ja selluloosapitoisilla aineksilla, ja venttiilin 5 avaushetkellä hydrostaattinen paine on verraten suuri. Epäpuhtauksien rajun sinkoamisen roottorille 12 estämiseksi tila 6 tällöin mieluimmin täytetään vedellä mieluimmin ennen venttiilin 5 avaamista. Roottorin 12 imuvaikutus ja roottorin 2 keski-pakovaikutus riittävät aiheuttamaan epäpuhtauksia sisältävän massan syötön tilaan 6.
Ei-jatkuvatoimisessa käytössä on sen sijaan mahdollista avata venttiili 5 silloin kun tila 6 on tyhjä; itse asiassa tässä käyttötyypissä allas 1 on vähintään puolityhjä silloin kun seula 3 alkaa tukkiutua, eikä ole sitä vaaraa, että venttiilin 5 avaaminen aiheuttaisi liian rajun epäpuhtauksien sinkoamisen roottorille 12. Edellä on mainittu, että tila 6 on verraten pieni altaan 1 tilavuuteen verrattuna. Tämä seikka on tunnusmerkillinen keksinnön mukaiselle menetelmälle ja laitteelle.
Tilasta 1, roottorista 13 ja niiden lisälaitteista koostuva yhdistelmä voidaan sovittaa tilavuudeltaan suuresti vaihtelevien altaiden 1 mukaan. Tilan 6 tilavuus voi olla esimerkiksi suuruusluokkaa 1 m^ altaita 1 varten, joiden tilavuus on 10 m^:n ja 60 m3:n välillä. Kaikissa näissä tapauksissa tilan 6 tilavuuden suhde altaan 1 tilavuuteen on suuruusluokkaa vähintään 1:10. Tällöin tilan 6 täyttö- ja epäpuhtauksien poistojakso aiheuttaa vain hyvin pienen altaan 1 pinnankorkeuden alenemisen, ja juuri jatkuvalla osittaispuhdistusten sarjalla pulpperista 1 vähitellen poistetaan sen epäpuhtaudet.
Eräänä esimerkkinä, jos venttiilin 5 avaamisvaihe kestää 6 minuuttia, jos tuloputkesta 8 saatavalla vedellä laimentamisvai-he venttiilin 5 sulkemisen jälkeen kestää 10 minuuttia, jos 10 68678 tuloputkea 9 myöten tulevalla paineilmalla tyhjentämisvaihe kestää 5 minuuttia ja jos epäpuhtauksien tyhjentäminen kestää 2 minuuttia, niin koko menetelmän jakso kestää 23 minuuttia ja voidaan siis toistaa yli kaksi kertaa tunnissa.
Näin ollen keksinnön mukainen menetelmä käsittää sen, että suoritetaan epäpuhtauksia sisältävän massan osan poisto pulpperis-ta ja siirretään tämä osa suljettuun tilaan, jossa sitä hämmennetään lisäten siihen vettä ja poistaen massasuspensiota erotus-laitteen kautta, kunnes massasuspensio on laimentunut suuruusluokkaa 1 % kuiva-ainetta olevaan sakeuteen, ja sen, että tästä tilasta sitten poistetaan esimerkiksi paineilman avulla suspensio lähes kokonaan, ja lopuksi sen, että epäpuhtaudet poistetaan, ja että suspensio palautetaan pulpperiin.
Keksinnön mukainen laite voidaan sovittaa olemassaoleviin pulp-pereihin sopivaksi. Itse asiassa riittää, että niihin tehdään altaan 1 pohjaan aukko tilan 6 ja sen lisälaitteiden yhdistämistä varten mukaanluettuna johto 16 altaaseen 1 palauttamista varten. Pulpperi 1, sen roottori 2 ja seula 3 ovat tavanomaisia ja tunnettuja laitteita, joiden koostumusta ei ole modifioitu.
Jaksottainen toiminta voidaan luonnollisesti automatisoida.
Ryhmä automaattisia laitteita, jotka ohjaavat johtoja 4, 7, 8, 9, 10 ja 27 säätäviä venttiilejä ja niiden tarpeellisia ajoitus-laitteita sekä moottorin 14 ja tuloputkea 9 myöten saapuvan ilman paineistamislaitteen käynnistystä, riittää varmistamaan automaattisen, jaksottaisen toiminnan.
Tilan 6 tyhjentämiseen tarvittava ilmanpaine on pieni, suuruusluokkaa 500 g/cm2 ja voidaan saada aikaan yksinkertaisella pu-haltimella.
Keksinnön toteuttamisessa voidaan käyttää erilaisia variantteja varsinkin mitä tulee tilan 6 muotoon ja roottorin 12 sijoitukseen. Roottorilla 12 tapahtuva suspension poisto voidaan suorittaa roottoria ympäröivän, renkaanmuotoisen revitetyn seinän kautta sen sijaan että poisto suoritettaisiin renkaanmuotoisen raon 31 kautta, joskin tämä ratkaisu on ensisijainen.
Il 11 68678
Piirustuksen mukainen laite on kuitenkin ensisijainen laite, etenkin mitä tulee roottorin 12 sijoitukseen lähes pystysuoran seinän alaosaan suhteessa poistoyhteeseen 7, joka muodostaa epäpuhtauksien vastaanottosäiliön. Tömä sijoitus mahdollistaa itse asiassa epäpuhtauksien pidätyksen poistoyhteen muodostamaan vas-taanottosäiliöön tilan 6 tyhjennyksen ajaksi samalla varmistaen tämän tilan puhdistuksen roottorin toiminnan aikaansaamilla suihkuilla,
Roottorien 2 ja 12 nopeuksia voidaan vaihdella laajalla alueella. Yleensä ne ovat suuruusluokkaa 16-18 m/sek turpiinipyörän kehällä.
Claims (15)
1. Menetelmä epäpuhtauksien poistamiseksi pulpperissa olevasta paperimassasta, tunnettu siitä, että epäpuhtauksia sisältävää massaa johdetaan jaksottaisesti venttiilin (5) kautta pulpperiin liitettyyn tilaan, joka on suhteellisen pieni pulpperin tilavuuteen verrattuna, tilaan (6) johdettuun massaan lisätään laimennusvettä (8), laimennettua massaa sekoitetaan roottorisekoittime11a (12, 13), kuitususpensio erotetaan (31) ja palautetaan pulpperiin, suljetun tilan (6) tyhjennys varmistetaan laitteella (9) ja epäpuhtaudet poistetaan (20) tyhjentämisen jälkeen.
2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että mainittu suljettu tila (6) on vetoisuudeltaan korkeintaan kymmenesosa pulpperin (1) tilavuudesta.
3. Patenttivaatimuksen 1 tai 2 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että perättäisesti suoritetaan seuraavat vaiheet: suljetun tilan sisään johdetaan pulpperista epäpuhtauksia sisältävää massaa, sitten, kun yhteys (4) pulpperin ja suljetun tilan välillä on suljettu, tämä massa laimennetaan kierrättämällä takaisin pulpperiin kuitususpensiota, sitten suljettu tila tyhjennetään paineilmalla, ja vihdoin epäpuhtaudet poistetaan, joka työvaiheiden yhdistelmä muodostaa toistettavissa olevan jakson.
4. Laite epäpuhtauksien poistamiseksi pulpperissa (1) olevasta paperimassasta, tunnettu siitä, että se koostuu pulpperiin liitetystä suljetusta tilasta (6), joka on suhteellisen pieni pulpperin tilavuuteen verrattuna, joka on yhdistetty pulpperiin ja joka on varustettu massan tulojohdolla, joka on tarkoitettu yhdistettäväksi pulpperin alaosaan (4) ja jota säätelee venttiili (5), jossa suljetussa tilassa on roottori (12), sekoitin (13) ja rengasmaisella siivellä varustettu erotin (31), veden tuloputki (8) ja paineilman tuloputki (9) samoin kuin kaasun poisto (10), suspension poistoputki (16), joka on yhdistetty säiliöön (1), ja elin (7) jätteiden epäjatkuvaksi poistamiseksi, jota säätelee venttiili (20) suljetun tilan alaosassa . I! 68678 13
5. Patenttivaatimuksen 4 mukainen laite, tunnettu siitä, että mainittu suljettu tila (6) ei ole tilavuudeltaan suurempi kuin kymmenesosa pulpperin (1) tilavuudesta.
6. Patenttivaatimuksen 4 tai 5 mukainen laite, tunnet-t u siitä, että mainittu suljettu tila (6) on sylinteri- tai kartiopyörähdyskappaleen muotoa, jonka keskiviiva on lähes vaakasuora ja jota rajoittavat tasoseinät (18, 19).
7. Patenttivaatimuksen 6 mukainen laite, tunnettu siitä, että roottori (12) sijaitsee pulpperiin nähden vastakkaisella tasoseinällä (18) ja että suljetun tilan keskiviiva on lievästi vaakasuoraan nähden kalteva roottorin suuntaan.
8. Jonkin patenttivaatimuksista 4-7 mukainen laite, tunnettu siitä, että suljetun tilan pääteseinät (18, 19) muodostavat alaspäin avoimen V-kulman.
9. Jonkin patenttivaatimuksista 4-8 mukainen laite, tunnettu siitä, että roottori (12) koostuu siivekekiekosta (13), joka on hiukan sisäänvedettynä siitä suljetun tilan (6) pinnasta (18), johon se on kiinnitetty.
10. Patenttivaatimuksen 9 mukainen laite, tunnettu siitä, että roottorin (12) kiekon sisäänveto on suuruusluokkaa 5-10 mm.
11. Patenttivaatimuksen 9 tai 10 mukainen laite, tunnettu siitä, että roottorin kiekko kannattaa tankoja (26), jotka ulottuvat kiekon pinnan reunan yli ja ovat yhteistoiminnassa tilan (6) siinä rengasmaisessa pinnassa (18a), johon mainittu kiekko on sijoitettu, olevassa aukossa olevien lovien (22) kanssa.
12. Jonkin patenttivaatimuksista 4-11 mukainen laite, tunnettu siitä, että roottorin (12) takana on tiivis laatikko (15), jonka alaosassa on poistoyhde (16), joka on yhteydessä 14 68678 pääpulpperin altaan (1) kanssa, ja että roottori (12) on sijoitettu seinän (18) alaosaan ja tilassa (6) on vastaanottosäiliön muodostava epäpuhtauksien poistoyhde (7) sen sivuseinän alaosassa, joka sijaitsee roottorin (12) välittömässä läheisyydessä.
12 68678
13. Jonkin patenttivaatimuksista 4-12 mukainen laite, tunnettu siitä, että roottorissa (12), sen takapinnassa, on siivet (21), jotka aikaansaavat ylipaineen laatikkoon (15) ja suspension kierrätyksen takaisin altaaseen (1).
14. Jonkin patenttivaatimuksista 4-13 mukainen laite, tunnettu siitä, että siihen kuuluu laitteet laitteen ja sen apulaitteiden jaksottaisen, automaattisen toiminnan varmistamiseksi .
15 68678
Applications Claiming Priority (2)
Application Number | Priority Date | Filing Date | Title |
---|---|---|---|
FR7832549 | 1978-11-17 | ||
FR7832549A FR2441681A1 (fr) | 1978-11-17 | 1978-11-17 | Perfectionnements aux procedes et appareils de desintegration de matieres cellulosiques |
Publications (3)
Publication Number | Publication Date |
---|---|
FI793309A FI793309A (fi) | 1980-05-18 |
FI68678B FI68678B (fi) | 1985-06-28 |
FI68678C true FI68678C (fi) | 1985-10-10 |
Family
ID=9215026
Family Applications (1)
Application Number | Title | Priority Date | Filing Date |
---|---|---|---|
FI793309A FI68678C (fi) | 1978-11-17 | 1979-10-24 | Foerfarande och anordning foer avlaegsnande av foeroreningar ur pappersmassa |
Country Status (8)
Country | Link |
---|---|
US (2) | US4369093A (fi) |
JP (1) | JPS5828396B2 (fi) |
DE (1) | DE2941439A1 (fi) |
ES (1) | ES8100382A1 (fi) |
FI (1) | FI68678C (fi) |
FR (1) | FR2441681A1 (fi) |
GB (1) | GB2037836B (fi) |
IT (1) | IT1124824B (fi) |
Families Citing this family (21)
Publication number | Priority date | Publication date | Assignee | Title |
---|---|---|---|---|
DE3127114C2 (de) * | 1980-07-10 | 1985-06-13 | J.M. Voith Gmbh, 7920 Heidenheim | Einrichtung zum Auflösen von Altpapier und Aussortieren daraus zu gewinnender Fasern für die Herstellung von Papier, Karton oder Pappe |
DE3334448A1 (de) * | 1982-10-19 | 1984-04-19 | J.M. Voith Gmbh, 7920 Heidenheim | Stoffloeser |
FR2543183B1 (fr) * | 1983-03-25 | 1985-07-26 | Lamort E & M | Procede et dispositif de triage d'un melange de pate a papier et d'impuretes |
DE3311082A1 (de) * | 1983-03-26 | 1984-09-27 | J.M. Voith Gmbh, 7920 Heidenheim | Verfahren und einrichtung zur entsorgung eines stoffloesers |
EP0211184B1 (de) | 1983-03-26 | 1989-05-31 | J.M. Voith GmbH | Einrichtung zur Entsorgung eines Stofflösers |
DE3320125A1 (de) * | 1983-06-03 | 1984-12-06 | J.M. Voith Gmbh, 7920 Heidenheim | Verfahren und einrichtung zur aufbereitung von altpapier |
JPS6057210A (ja) * | 1983-09-09 | 1985-04-03 | Anritsu Corp | 受光弁別装置 |
DE3440005A1 (de) * | 1984-11-02 | 1986-05-15 | J.M. Voith Gmbh, 7920 Heidenheim | Sortierapparat fuer fasersuspensionen |
AT387042B (de) * | 1986-04-16 | 1988-11-25 | Andritz Ag Maschf | Verfahren und vorrichtung zum ausbringen von betriebsfremden feststoffen aus stoffloesern |
EP0288514A4 (en) * | 1986-10-03 | 1990-01-08 | Conax Buffalo Corp | FIBER OPTIC PROTECTION APPARATUS. |
DE3704461A1 (de) * | 1987-01-20 | 1988-07-28 | Escher Wyss Gmbh | Verfahren und anlage zur aufloesung von papierstoff |
FR2630139A1 (fr) * | 1988-04-18 | 1989-10-20 | Lamort E & M | Pulpeur de pate a papier |
US4848674A (en) * | 1988-06-20 | 1989-07-18 | Hunter A Bruce | Method for waste paper pulping |
FI82492C (fi) * | 1989-08-21 | 1991-03-11 | Tampella Oy Ab | Foerfarande och anordning foer avlaegsnande av foeroreningar fraon pappersmassa i pulper. |
FR2663966A1 (fr) * | 1990-07-02 | 1992-01-03 | Lamort Em | Dispositif de triage d'un melange de pate a papier et de contaminants. |
JPH08842B2 (ja) * | 1991-05-22 | 1996-01-10 | 信越化学工業株式会社 | 多糖類の精製方法 |
US5527432A (en) * | 1994-01-28 | 1996-06-18 | Advanced Fiber Technology, Inc. | Method of dry separating fibers from paper making waste sludge and fiber product thereof |
US5762756A (en) * | 1994-11-21 | 1998-06-09 | The Black Clawson Company | Methods and apparatus for pulping and deinking |
SE511483C2 (sv) * | 1998-02-04 | 1999-10-04 | Sunds Defibrator Ind Ab | Trycksil med skrotavskiljning |
DE10156201C1 (de) * | 2001-11-15 | 2002-10-17 | Voith Paper Patent Gmbh | Verfahren und Behälter zum Stapeln von hochkonsistentem Papierfaserstoff |
CN104846677B (zh) * | 2015-05-26 | 2017-01-04 | 浙江康诚工业产品设计有限公司 | 一种纸浆生产装置 |
Family Cites Families (17)
Publication number | Priority date | Publication date | Assignee | Title |
---|---|---|---|---|
US29746A (en) * | 1860-08-21 | Improvement in deoxidizing ores | ||
US2265936A (en) * | 1940-03-18 | 1941-12-09 | Cowles Co | Apparatus for treating paper stock |
AT190786B (fi) * | 1951-11-07 | 1957-07-25 | ||
US2796807A (en) * | 1954-06-22 | 1957-06-25 | Fibreboard Paper Products Corp | Method and apparatus for treating waste paper stock |
AT193239B (de) * | 1954-09-21 | 1957-11-25 | J M Voith G M B H Maschinenfab | Verfahren und Vorrichtung zur Aufbereitung von Altpapier, tockenem Ausschuß od. dgl. |
US3295769A (en) * | 1963-12-17 | 1967-01-03 | Nilsson Nils Gunnar Holger | Apparatus for beating and disintegrating fibrous materials in liquid suspension |
US3428261A (en) * | 1965-10-06 | 1969-02-18 | Bolton Emerson | Method and apparatus for pulping and defibering |
US3617433A (en) * | 1968-05-15 | 1971-11-02 | Douglas G Sutherland | Defibering discharger for continuous digesters |
FR2057511A6 (fi) * | 1969-08-25 | 1971-05-21 | Lamort Pierre | |
BE794399A (fr) * | 1972-01-28 | 1973-07-23 | Walmsleys Bury Ltd | Unite de separation |
US3946951A (en) * | 1974-06-21 | 1976-03-30 | Bolton-Emerson, Inc. | Attrition pulper having high level thrust for grinding pulp and refining fibres |
DE2514162B2 (de) * | 1975-03-29 | 1977-02-03 | Anlage zur Aufbereitung von Altpapier J.M. Voith GmbH, 7920 Heidenheim | Anlage zur aufbereitung von altpapier |
USRE29746E (en) * | 1975-06-16 | 1978-08-29 | The Black Clawson Company | Apparatus for pulping waste paper materials |
CA1023985A (en) * | 1975-06-16 | 1978-01-10 | Black Clawson Company (The) | Apparatus for pulping waste paper materials |
US4129259A (en) * | 1977-09-15 | 1978-12-12 | The Black Clawson Company | Apparatus for pulping waste paper materials |
JPS5647238Y2 (fi) * | 1977-11-24 | 1981-11-05 | ||
DE2818779A1 (de) * | 1978-03-07 | 1979-09-13 | Escher Wyss Gmbh | Verfahren zur behandlung von altpapier zur gewinnung von stofffluessigkeit fuer die herstellung von neuem papier sowie vorrichtung zur ausfuehrung des verfahrens |
-
1978
- 1978-11-17 FR FR7832549A patent/FR2441681A1/fr active Granted
-
1979
- 1979-10-12 DE DE19792941439 patent/DE2941439A1/de active Granted
- 1979-10-24 FI FI793309A patent/FI68678C/fi not_active IP Right Cessation
- 1979-10-30 IT IT26901/79A patent/IT1124824B/it active
- 1979-11-05 US US06/090,985 patent/US4369093A/en not_active Expired - Lifetime
- 1979-11-16 GB GB7939692A patent/GB2037836B/en not_active Expired
- 1979-11-17 ES ES486081A patent/ES8100382A1/es not_active Expired
- 1979-11-17 JP JP54149420A patent/JPS5828396B2/ja not_active Expired
-
1980
- 1980-08-25 US US06/180,673 patent/US4443296A/en not_active Expired - Lifetime
Also Published As
Publication number | Publication date |
---|---|
FR2441681B1 (fi) | 1983-01-28 |
FI793309A (fi) | 1980-05-18 |
DE2941439A1 (de) | 1980-06-19 |
ES486081A0 (es) | 1980-11-01 |
JPS5576185A (en) | 1980-06-09 |
JPS5828396B2 (ja) | 1983-06-15 |
DE2941439C2 (fi) | 1988-03-24 |
ES8100382A1 (es) | 1980-11-01 |
GB2037836B (en) | 1983-08-17 |
IT7926901A0 (it) | 1979-10-30 |
US4443296A (en) | 1984-04-17 |
GB2037836A (en) | 1980-07-16 |
FR2441681A1 (fr) | 1980-06-13 |
US4369093A (en) | 1983-01-18 |
FI68678B (fi) | 1985-06-28 |
IT1124824B (it) | 1986-05-14 |
Similar Documents
Publication | Publication Date | Title |
---|---|---|
FI68678B (fi) | Foerfarande och anordning foer avlaegsnande av foeroreningar ur pappersmassa | |
JPH027919Y2 (fi) | ||
CA1191042A (en) | Method and apparatus for recovering paper-making fiber from contaminated waste paper products | |
US3339851A (en) | Paper machinery | |
US3947314A (en) | Method of treating paper fibers in a stationary screen | |
US5403442A (en) | Method of deaerating and pumping a fiber suspension prior to washing | |
FI67580B (fi) | Foerfarande och anordning foer fibrering silning och pumpning av cellulosamassa och returpapper | |
US4030671A (en) | Apparatus for pulping waste paper materials | |
US5106456A (en) | Method and apparatus for facilitating the discharge of pulp | |
JP2007016377A (ja) | ディスク式濾過装置及びこれを用いた紙料再生システム | |
US5255540A (en) | Pressurized dynamic washer | |
CA1226754A (en) | Breaker | |
KR920003929B1 (ko) | 폐지의 제조방법 | |
CN111218835A (zh) | 泵送筛及泵送筛选系统 | |
EP0315388B1 (en) | Method and apparatus for treating fiber suspension | |
US5034120A (en) | Method for keeping a screen or filter surface clear | |
FI67579C (fi) | Foerfarande och anordning foer fibrering och pumpning av cellulosamassa och returpapper | |
USRE29746E (en) | Apparatus for pulping waste paper materials | |
WO2016203107A1 (en) | Method and arrangement for defiberizing fibrous material and use of a defiberizing drum | |
JP2544589Y2 (ja) | 製紙用溶解離精選装置 | |
JP2000064186A (ja) | 縦型濃縮洗浄機 | |
CA2095342A1 (en) | Method and apparatus for removing ink from waste paper material | |
CA1093502A (en) | Material separator | |
KR20080010037A (ko) | 수중 와류방식에 의해 폐골판지를 골심지와 라이나지조각으로 분리하고 회수된 라이나지 조각 표면에 포함되어있는 골심지 및 이물질들을 제거하는 방법 및 장치 | |
CS200862B1 (cs) | Vypouštěcí zařízení,zejména pro vypouštění nedočerpaného zbytku látky z nádrží |
Legal Events
Date | Code | Title | Description |
---|---|---|---|
MM | Patent lapsed | ||
MM | Patent lapsed |
Owner name: E. ET M. LAMORT |