FI67855B - Foerfarande foer framstaellning av ett vaesentligen kristallint laettloesligt cefazolinnatrium - Google Patents

Foerfarande foer framstaellning av ett vaesentligen kristallint laettloesligt cefazolinnatrium Download PDF

Info

Publication number
FI67855B
FI67855B FI773563A FI773563A FI67855B FI 67855 B FI67855 B FI 67855B FI 773563 A FI773563 A FI 773563A FI 773563 A FI773563 A FI 773563A FI 67855 B FI67855 B FI 67855B
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
crystalline
solution
sodium
cefazoline sodium
cefazoline
Prior art date
Application number
FI773563A
Other languages
English (en)
Other versions
FI773563A (fi
FI67855C (fi
Inventor
Michael Bornstein
Michael David Cise
Original Assignee
Lilly Co Eli
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Lilly Co Eli filed Critical Lilly Co Eli
Priority to FI773563A priority Critical patent/FI67855C/fi
Publication of FI773563A publication Critical patent/FI773563A/fi
Publication of FI67855B publication Critical patent/FI67855B/fi
Application granted granted Critical
Publication of FI67855C publication Critical patent/FI67855C/fi

Links

Landscapes

  • Cephalosporin Compounds (AREA)

Description

ΓΒΊ ,-,1) KUULUTUSJULKAISU ,nft rr
lJ 11 UTLÄGGNINGSSKR,FT o/ODD
^ (45) ' ' ‘ ' ·J -' ·-- J
*’a 1 “n ’c L ': v'^ (51) Kv.lk.4/lnt.CI.4 c 07 D 501/12, 501/36 SUOMI—-FINLAND (21) Patenttihakemus — Patentansökning 773563 (22) Hakemispäivä — Ansöknlngsdag 24.11.77 ^ ^ (23) Alkupäivä — Giltighetsdag 24.11 .77 (41) Tullut julkiseksi — Blivit offentlig 25.05.79 patentti- ja rekisterihallitus Nähtäväksipanon ja kuul.julkaisun pvm.— patent-och registerstyrelser» ' Ansökan utlagd och utl.skriften publicerad 28.02.85 (32)(33)(31) Pyydetty etuoikeus — Begärd prioritet (71) Eli Lilly and Company, 307 East McCarty Street, Indianapolis,
Indiana 46206, USA(US) (72) Michael Borns^ein, Carmel, Indiana, Michael David Cise, Indianapolis, Indiana, USA(US) (74) Oy Kolster Ab (54) Menetelmä pääasiassa kiteisen, helposti liukenevan kefatsoliini-natriumin valmistamiseksi - Förfarande för framstä11 ning av ett väsentligen kristallini lättlösligt cefazolinnatrium
Kiteisen kefatsoliininatriumin (7-(l-(lH)-tetratsolyyli-asetamido)-3-/2-(5-metyyli-l,3,4-tiadiatsolyyli)tiometyyli/-3-kefeemi-4-karboksyylihapon natriumsuola, tavallinen antibioottinen aine) valmistus suoritetaan keksinnön mukaisesti pakastus-kuivatusprosessilla.
Kefatsoliininatrium valmistetaan tavallisesti kuivana jauheena, joka liuotetaan juuri ennen käyttöä vesilaimennusaineeseen. Kuivan jauheen tulisi olla pääasiassa kiteisessä muodossa, koska amorfisella kefatsoliininatriumilla on taipumus varastoitaessa hajota, ja se liukenee hitaasti.
Keksinnön kohteena on siten menetelmä pääasiassa kiteisen, helposti liukenevan kefatsoliininatriumin valmistamiseksi, jonka kaava on 2 67855 Γ“| °
N. N —CH--CNH S
V/ >—f" '
I I j N------N
^ N r,,i j || o ^ V:i" "" CH 9S _J| il COONa ' ^CH3 1) pitämällä jäähdytettyä, jähmeätä kefatsoliininatriumliuosta korkeintaan 1 mmHg absoluuttisessa paineessa, 2) korottamalla lämpötila korkeintaan 50°C:seen välttäen valmisteen sulamista, ja 3) sublimoimalla liuotin, jolle on tunnusomaista, että a) kefatsoliininatrium liuotetaan liuottimeen, joka sisältää 2-25 tilavuus-% C-^-C^-alkanolia ja 75-98 tilavuus-% vettä, b) liuos jäähdytetään hitaasti 3-12 tunnin kuluessa -10°C:seen, ja c) -10°C:seen jäähdytetty liuos jäähdytetään edelleen, kunnes se on täysin jähmettynyt, jonka jälkeen sinänsä tunnetulla tavalla kohtien 1) - 3) mukaisesti saadaan kefatsoliininatrium-kiteitä, jotka sisältävät korkeintaan 6,0 paino-% vettä ja korkeintaan 1,0 paino-% alkanolia.
Jäähdytyskuivaus on vanha ja usein käytetty menetelmä liuottimen poistamiseksi liuenneesta aineesta. Vaikka tämä menetelmä on hankala, kallis ja hidas, voidaan sillä erottaa liuotin vahingoittamatta lämpolabiileja aineita. Tällä menetelmällä on jo monien vuosien ajan valmistettu antibiootteja ja muita lääkeaineita sekä elintarvikkeita, varsinkin pikakahvia. Liuos, josta halutaan ottaa talteen liuennut aine, jäähdytetään tavallisesti kiinteäksi ja siihen kohdistetaan voimakas tyhjö ja lämpötilaa kohotetaan liuottimen sublimo.tiaiseksi. Ympäristön lämpötila pidetään sen arvon alapuolella, joka sulattaisi jäätyneen liuoksen. Ympäristön lämpötila koordinoidaan tyhjön kanssa suurimman kohtuullisen sublimaationopeuden saamiseksi samalla kun vältetään jäätyneen massan sulaminen.
Jäähdytyskuivauksessa käytetään liuottimena tavallisesti vettä. Muita liuottimia tai niiden yhdistelmiä voidaan käyttää, 3 67855 mutta tällöin vain niitä, jotka jähmettyvät sillä lämpötila-alueella, jota menetelmässä voidaan käyttää, ja jotka sublimoi-tuvat tyhjössä.
Kuivatettaessa antibiootteja ja muita lääkeaineita pakastamalla on aikaisemmin noudatettu edellä hahmoteltua, klassista prosessia, so. jossa valmistetaan liuos, jäähdytetään se kiinteäksi, kohdistetaan siihen voimakas tyhjö, lisätään lämpöä, sublimoidaan liuotin. Tässä tavanomaisessa menettelyssä kefatso-liininatrium saadaan kuitenkin hitaasti liukenevana jauheena.
Kefatsoliininatrium voidaan ottaa talteen orgaanisista liuottimista tyydyttävän kiteisenä.
Tällainen kiteinen kefatsoliininatrium aiheuttaa kuitenkin muita ongelmia. Ei esim. tunneta tehokasta tapaa orgaanisista liuottimista telteen otetun kefatsoliininatriumin steriloimiseksi, joten koko kiteytysprosessi on suoritettava asepti sessa ympäristössä. Kefatsoliininatriumin kiteytyksen vaatimassa, monimutkaisessa prosessissa saastuttavilla vierailla aineilla on paljon tilaisuuksia päästä tuotteeseen. Sitäpaitsi ei ole vielä kehitetty laitetta ampullin täyttämiseksi kuivalla aineella siten, että ainemäärät ovat yhdenmukaiset ja tarkat kuin nesteen täytössä.
US-patenttijulkaisussa 4 029 655 esitellään jäähdytys-kuivausprosessi kiteisen kefatsoliininatriumin valmistamiseksi. Prosessi sisältää vesiliuoksen hyvin nopean jäähdytyksen, jolloin syntyy kefatsoliininatriumin kideytimiä. Tällöin suurin osa kefatsoliininatriumista kiteytyy liuoksesta ennen veden jäätymistä. Joten kun sublimaatioprosessi aloitetaan, kefatsoliininatrium on jo kiteisenä eikä kiteytymistä tapahdu, kun liuotin poistetaan. Liuotin sublimoidaan pois ja kefatsoliininatrium jää jäljelle.
Vaikka tässä prosessissa saadaan stabiilia, steriiliä, kiteistä kefatsoliininatriumia parenteraaliseen lääkeantoon, eivät saadut kiteet liukene nopeasti farmaseuttisesti hyväksyttäviin laimennusaineisiin. Yleensä tarvitaan kahden tai useamman minuutin voimakasta ravistusta kefatsoliininatriumin muodostamiseksi uudelleen liuokseksi. Tämä on suhteellisen pitkä aika valmistettaessa injektioliuos.
4 67855
Keksinnön mukaisessa menetelmässä käytetty C^-C^ alka-noli voi olla metanoli, etanoli, propanoli tai isopropanoli. Tietenkin voidaan myös käyttää alkanolien seoksia sekä denaturoituja etanoleja, kunhan denaturointiaine on farmaseuttisesti hyväksyttävä tai haihtuva. Erityisen sopiva alkanoli on meta-nolilla denaturoitu etanoli. Edullisia alkanoleja ovat etanoli ja denaturoidut etanolit.
Keksinnön mukaisessa menetelmässä kefatsoliininatrium liuotetaan liuottimeen, joka sisältää 2-25 tilavuus-% alkanolia ja 75-98 tilavuus-% vettä. Liuos asetetaan sitten ympäristöön, jossa se jäähdytetään hitaasti huoneen lämpötilasta -10°C:n lämpötilaan. Jäähdytysajän tulisi olla 3-12 tuntia, jona aikana 50 % tai suurempi osa liuenneesta kefatsoliininatriumista kiteytyy liuoksesta ennen jäätymisen alkamista.
Kun on suoritettu hidas jäähdytys -loiseen 3-12 tunnin aikana, jäähdytettyä liuosta jäähdytetään edelleen, kunnes seos on täysin jähmettynyt. Kuvattujen kriittisten vaiheiden jälkeen käytetään tavanomaista jäähdytyskuivausta jään sublimoimiseksi, jolloin saadaan kefatsoliininatriumkiteitä, joiden vesipitoisuus on enintään 6 % ja alkanolipitoisuus enintään 1 %.
Nämä kiteet ovat stabiileja huoneen lämpötilassa vähintään 3 vuotta ja ne liukenevat minuutissa tai nopeammin farmaseutises-ti hyväksyttävään laimennusaineeseen parenteraaliseen lääkeantoon sopivana konsentraationa. Parantamalla kuvatulla menetelmällä valmistetun kefatsoliininatriumin liukenemisominaisuuksia sen liu-kenemisnopeus on noin 50 % suurempi kuin tavallisella tavalla valmistetuilla kefatsoliininatriumkiteillä.
Keksintö oerustuu alkanoli-vesiliuottimen käyttöön ja kefatsoliininatriumliuoksen hitaaseen jäähdytykseen -10°C:n lämpötilaan. Liuottimessa olevan alkanolin ansiosta liuos voidaan jäähdyttää -10°C:seen ilman että siinä muodostuu jäätä. On huomattu, että kefatsoliininatrium liukenee huonommin alkanolivesi-liuottimeen kuin pelkkään veteen. -10°C:n lämpötilassa kiteytyy liuoksesta ennen kuin jäätä alkaa muodostua näin ollen 50 % tai enemmän kefatsoliininatriumista. Alentamalla liuoksen lämpötilaa hitaasti huoneen lämpötilasta -10°C:seen ovat muodostuvat kiteet lisäksi isoja pinta-alan ollessa pieni verrattuna kiteisiin, 5 67855 jotka saadaan kefatsoliininatriumin tavanomaisesta jäähdytys-kuivauksesta .
Heti kun jäätä alkaa muodostua, alennetaan liuoksen lämpötilaa mieluiten nopeasti dendriittisen jään muodostumisen edistämiseksi, mikä edistää liuokseen jäävän kefatsoliininatriumin kideytimien muodostumista. Parhaana pidetyssä menetelmässä lämpötila alennetaan nopeasti -30° - -40°C:seen ja pidetään tässä 1-2 tuntia täydellisen jäätymisen varmistamiseksi.
Keksinnössä käytettävä alkanoli-vesiliuotin voi sisältää 2-25 tilavuus-% alkanolia ja 75-98 tilavuus-% vettä. Parhaana pidetty liuotin sisältää 10 tilavuus-% alkanolia ja 90 tilavuus-% vettä. Kefatsoliininatriumin sopiva väkevyys liuot-timessa on 20-40 paino/tilavuus--%, edullisesti 23-28 paino/ti-lavuus-%.
Kiteinen tuote steriloidaan mieluiten steriilisuodatta-malla alkanoli-vesiliuos tunnetulla tavalla ja keräämällä suo-dos steriloituun astiaan ennen keksinnön mukaisen jäädytyskui-vauksen alkua. Steriilisuodatus voidaan suorittaa esim. suoda-tuspuristimella, jossa suodatukseen käytetään lämpösteriloitua asbestia, tai käyttämällä membraanisuodatinta, jonka huokoisuus on alle 0,22 um. Näin saadaan koko liuos steriloiduksi ja kiteinen tuote on varmasti steriili.
Kefatsoliininatriumin hidas jäähdytys voidaan suorittaa parhaiten pitämällä sitä ensin noin 15°C:n lämpötilassa ja hitaasti alentamalla tätä lämpötilaa noin 4°C joka kolmaskymmenes minuutti, kunnes liuoksen lämpötila pysyy -10°C:ssa. Liuoksen lämpötila voidaan määrittää sijoittamalla lämpöpari suunnilleen liuoksen keskelle, jossa kohdassa se osoittaa lämpötilan.
Kun -10°C:n lämpötila on saavutettu, voidaan liuosta jäähdyttää nopeasti, kunnes seos on täysin jähmettynyt. Jäähdy-tysnopeus ei ole kriittinen. Lämpötilaa ei ilmeisesti kannata alentaa alle -40°C:n. Jos jäätyneen liuoksen lämpötila alennetaan noin -30°C:seen tai alemmaksi, on 1-2 tunnin ajanjakso riittävä massan kovettamiseksi kokonaan. Tällöin kefatsoliininatrium on pääasiassa kokonaan vapaina kiteinä jäätyneessä massassa.
Kun kefatsoliininatrium on pääasiassa kokonaan kiteytynyt, käytetään tavanomaista jäädytyskuivausta liuottimen subli-moimiseksi jäätyneestä massasta, jolloin jää jäljelle pääasiassa kiteistä kefatsoliininatriumia. Jäätynyt kefatsolininatrium-valmiste pidetään ympäristössä, jossa absoluuttinen paine voi- 6 7 8 5 5 daan alentaa alle 1 itunHg, edullisesti paineeseen 0,05 - 0,2 mmHg.
Kun paine on alennettu käyttötasolle, lämpötila nostetaan pisteeseen, jossa saadaansuurin sublimointinopeus sulattamatta jäätynyttä massaa. Lämpötila ja paine ovat yleissääntönä käänteisessä suhteessa, mitä tehokkaampi paineen alennus sitä korkeampaa lämpötilaa voidaan käyttää sublimoinnissa. Yleisohjeena voidaan sanoa, että 50°C:n maksimilämpötila voidaan saavuttaa hyvin tehokkaalla tyhjöjärjestelmällä, jossa absoluuttinen paine pidetään arvossa n. 0,05 mmHg. Joka tapauksessa lämpötilaa on korotettava hitaasti paineenalennusjärjestelmän ylikuormituksen välttämiseksi, mikä voisi johtaa jäätyneen massan haitalliseensulamiseen. Ympäristön lämpötila olisi mieluiten pidettävä sublimoinnin aikana alueella 10 - 40°C ja absoluuttinen paine arvossa 0,2 mmHg tai alempana.
Jään sublimointia jäätyneestä massasta jatketaan, kunnes kefatsoliininatriumkiteiden vesipitoisuus on alle 6 paino-% ja alkanolipitoisuus alle 1 paino-%. Tämä varmistaa syntyvien kiteiden fysikaalisen stabiilisuuden. Kefatsoliininatrium kiteytyy pentahydraattina. Kiteiden pitäminen lämpötilassa 25-30°C sen jälkeen, kun jää on kokonaan sublimoitu, muuttaa pentahydraatin hemihydraatiksi, joka voi sisältää jopa noin 6 paino-% vettä.
Kuvatulla tavalla valmistettu kefatsoliininatrium on pääasiassa kiteinen. Esim. kefatsoliininatriumhemihydraatin fysikaalinen analyysi osoitti kiteisyysasteen olevan yli 90 %. Joka tapauksessa saatiin riittävän suuri kiteisyys säilytyssta-biilisuuden saavuttamiseksi. Kefatsoliininatriumkiteet voidaan täyttää steriileinä valmiiksi steriloituihin ampulleihin sopivina määrinä parenteraalisen rekonstituoidun injektioliuoksen saamiseksi.
Keksinnön eräässä parhaana pidetyssä muodossa edellä kuvattuun menettelyyn on lisätty lisävaihe, jossa etukäteen steriloituun ampulliin täytetään sellainen määrä steriiliä alka-noli-vesiliuosta, joka sisältää kefatsoliininatriumia ampulliin jäädytyskuivauksen jälkeen halutun määrän. Sitten kefatsoliini- 7 67855 natriuxnliuosta sisältäviä ampulleja käsitellään edellä kuvatulla tavalla. Muodostuva jäädytyskuivattu kefatsoliininatriumampulli on valmis suljettavaksi.
Ampullissa tapahtuvalla jäädytyskuivauksella saavutetaan ainakin kaksi etua. Ensiksi ampulliin voidaan mitata tarkempi ja yhdenmukaisempi kefatsoliininatriummäärä nesteenä kuin kiinteänä (kiteinä). Ja toiseksi on paljon helpompi saavuttaa ja säilyttää steriilit olosuhteet nestetäytössä kuin kuivatäytössä. Lisäksi ilman saastuminen on pienempi ongelma käsiteltäessä nesteitä kuin käsiteltäessä kuivia aineita.
Seuraavat esimerkit valaisevat keksintöä lähemmin.
Esimerkki 1 348 grammaa kefatsoliininatriumia, jonka kosteuspitoisuus oli noin 3,5 %, liuotettiin veteen (injektiotarkoituksiin), ja muodostuneen liuoksen tilavuus säädettiin 1200 ml:ksi lisäämällä vettä,
Kefatsoliininatriumin 1200 ml:n vesiliuokseen lisättiin absoluuttista etanolia 120 ml voimakkaasti sekoittaen.
Kefatsoliininatriumin etanoli-vesiliuos suodatettiin 0,45 pm Millipore-kalvon läpi sopivaan astiaan.
Kefatsoliininatriumin etanoli-vesiliuos täytettiin ste-riloituihin lääkepulloihin 4,35 ml lääkepulloa kohden. Liuos-määrä laskettiin niin, että saatiin 1 gramman kefatsoliini-natriumampulleja noin 7 %:n ylimäärällä.
Täytetyt lääkepullot sijoitettiin tavanomaiseen jäähdy-tyskuivauslaitteeseen ja liuoksen lämpötila alennettiin hitaasti -10°C:seen 3-4 tunnin aikana, ja sitten lämpötila laskettiin mahdollisimman nopeasti alle -30°C:n. Jäätyneen massan saavutettua alle -30°C:n lämpötilan lääkepullot pidettiin tässä lämpötilassa 1-2 tunnin ajan.
Paine jäädytyskuivurissa alennettiin alle 0,2 mmHg absoluuttiseksi paineeksi ja lämpötila nostettiin 10°C:seen etanoli-vesiliuottimen sublimointia varten. Lopuksi lämpötila nostettiin 25°C:seen samalla varoen sulattamasta jäätynyttä massaa lääkepullossa. Kun sublimointi oli viety päätökseen, tyhjö poistettiin ja tuotteen vesi- ja etanolipitoisuus sekä uudelleenkiteytymisaika tutkittiin.
8 67855
Tyypilliset vesipitoisuudet eri lääkepulloissa olivat 2,16, 2,11, 2,05 ja 2,24 paino-%. Tutkittaessa etanolipitoisuut-ta kahden lääkepullon osalta saattiin arvoiksi 0,42 ja 0,45 paino-%.
Viiden lääkepullon sisältämän kefatsoliininatriumin uudel-leenliukenemisaika 2,5 ml:aan vettä oli 3-60 sek.
Esimerkki 2 1 g kefatsoliininatriumia liuotettiin 3 ml:aan vettä ja liuokseen lisättiin 1 ml 95-%:ista metanolia. Liuos pantiin ampulliin ja jäädytyskuivattiin samalla tavalla kuin esimerkissä 1. Kun prosessi oli viety päätökseen, tutkittiin kuivatettua tuotetta mikroskoopilla, jolloin sen todettiin koostuvan suurimmaksi osaksi kiteisestä kefatsoliininatriumista.
Esimerkki 3 1 g kefatsoliininatriumia liuotettiin 3 ml:aan vettä ja liuokseen lisättiin 1 ml 95-%:ista etanolia. Jäädytyskui-vaus suoritettiin samoin kuin esimerkissä 1, ja kuivattua tuotetta tutkittiin mikroskoopilla. Tuote oli noin 100-%:isesti kiteistä kefatsoliininatriumia.
Esimerkki 4
Huoneen lämpötilassa tehtiin liuos 1 g:sta kefatsoliininatriumia ja 3 ml:sta vettä. Liuokseen lisättiin 1 ml isopropanolia ja liuos jäädytyskuivattiin esimerkin 1 mukaisesti. Mikroskooppitutkimuksessa kuivatun tuotteen todettiin koostuvan noin 100-%:sesti kiteisestä kefatsoliininatriumista.
Esimerkki 5 1 g kefatsoliininatriumia liuotettiin 3 ml:aan vettä ja 1 ml n-propanolia lisättiin. Vesi-alkoholiliuos jäädytyskuivattiin esimerkin 1 mukaisesti, ja tuote tutkittiin mikroskoopilla. Sen todettiin koostuvan kiteisestä kefatsoliininatriumista eikä mukana ollut oleellisesti lainkaan amorfista yhdistettä.

Claims (1)

  1. Menetelmä pääasiassa kiteisen, helposti liukenevan kefatsoliininatriumin valmistamiseksi, jonka kaava on s 67855 Patenttivaatimus N—N ! I ?, N N —CH--CNH S 2 \_____S \ ! | N-N d_N A I il 0" \^XCH S_i J! COONa ö ^n3 1. pitämällä jäähdytettyä, jähmeätä kefatsoliininatriumliuosta korkeintaan 1 mmHg absoluuttisessa paineessa, 2. korottamalla lämpötila korkeintaan 50°C:seen välttäen valmisteen sulamista, ja 3. sublimoimalla liuotin, tunnettu siitä, että a) kefatsoliininatrium liuotetaan liuottimeen, joka sisältää 2-25 tilavuus-% C^-C^alkanolia ja 75-98 tilavuus-% vettä, b) liuos jäähdytetään hitaasti 3-12 tunnin kuluessa -10°C:seen, ja c) -10°C:seen jäähdytetty liuos jäähdytetään edelleen, kunnes se on täysin jähmettynyt, jonka jälkeen sinänsä tunnetulla tavalla kohtien 1) - 3) mukaisesti saadaan kefatsoliininatriumkiteitä, jotka sisältävät korkeintaan 6,0 paino-% vettä ja korkeintaan 1,0 paino-% alkanolia.
FI773563A 1977-11-24 1977-11-24 Foerfarande foer framstaellning av ett vaesentligen kristallint laettloeslig cefazolinnatrium FI67855C (fi)

Priority Applications (1)

Application Number Priority Date Filing Date Title
FI773563A FI67855C (fi) 1977-11-24 1977-11-24 Foerfarande foer framstaellning av ett vaesentligen kristallint laettloeslig cefazolinnatrium

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
FI773563A FI67855C (fi) 1977-11-24 1977-11-24 Foerfarande foer framstaellning av ett vaesentligen kristallint laettloeslig cefazolinnatrium
FI773563 1977-11-24

Publications (3)

Publication Number Publication Date
FI773563A FI773563A (fi) 1979-05-25
FI67855B true FI67855B (fi) 1985-02-28
FI67855C FI67855C (fi) 1985-06-10

Family

ID=8511261

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI773563A FI67855C (fi) 1977-11-24 1977-11-24 Foerfarande foer framstaellning av ett vaesentligen kristallint laettloeslig cefazolinnatrium

Country Status (1)

Country Link
FI (1) FI67855C (fi)

Also Published As

Publication number Publication date
FI773563A (fi) 1979-05-25
FI67855C (fi) 1985-06-10

Similar Documents

Publication Publication Date Title
BRPI0517238B1 (pt) Composições que compreendem ecteinascidina e um dissacarídeo, método para produzir um frasco que contém a referida composição e para preparar uma solução para infusão intravenosa e uso da referida solução
US4146971A (en) Method of preparing a rapidly dissolving powder of sterile crystalline cefazolin sodium for parenteral administration
US4104391A (en) Method of preparing stable sterile ampoules of crystalline cephalosporins for parenteral administration
JP2010264249A (ja) 改善された再生能を有する凍結乾燥体
US6166062A (en) Pharmaceutical compositions containing phospholipase inhibitor
US6114313A (en) Pharmaceutical compositions for freeze drying
JPH05271241A (ja) 結晶の製法
FI67855B (fi) Foerfarande foer framstaellning av ett vaesentligen kristallint laettloesligt cefazolinnatrium
FI65069B (fi) Foerfarande foer framstaellning av kristallvattenfri ny-kristallin form av natrium-7-(d-alfa-formyloxi-alfa-fenylacetamido)-3-(1-metyl-1h-tetrazol-5-yltiometyl)-3-cefem-4-karboxylat
US4002748A (en) Method of preparing sterile essentially amorphous cefazolin for reconstitution for parenteral administration
FI68055B (fi) Foerfarande foer framstaellning av ett snabbloesligt pulver avristallint cefalotinnatrium
JP2002535089A5 (fi)
GB1589317A (en) Freeze drying cephalothin sodium
US4132848A (en) Method of preparing a rapidly dissolving powder of crystalline cephalothin sodium for parenteral administration
JPS6019759B2 (ja) 非経口投予用11115152139199東京都中央区京橋2丁目3番13号
US7323572B2 (en) Process for controlling the hydrate mix of a compound
LU81753A1 (fr) Procede de preparation d'amoxicilline sodique et de compositions d'amoxicilline sodique en doses a injecter et compositions ainsi obtenues
WO2022025091A1 (ja) カテコール基を有するセファロスポリン類を含有する凍結乾燥製剤およびその製造方法
WO2013135826A1 (en) Improved lyophilization method
EP1534721B1 (en) Process for controlling the hydrate mix of the disodium salt of fosfluconazole
JP2988631B2 (ja) ホスホマイシンナトリウムの凍結乾燥製剤およびその製造法
CA1079720A (en) Method of preparing a rapidly dissolving powder of crystalline cephalothin sodium for parenteral administration
IE45995B1 (en) Improvements in or relating to freeze drying cephalothin sodium
DK143942B (da) Fr&mgangsmaade til fremstilling af i det vaesentlige krystallinsk natrium-cefazolin
DK142420B (da) Fremgangsmåde til fremstilling af i det væsentlige krystallinsk natriumcephalotin.

Legal Events

Date Code Title Description
MM Patent lapsed
MM Patent lapsed

Owner name: ELI LILLY AND COMPANY