FI65801C - Foerfarande foer utvinning av glukos i gott utbyte ur cellulosa - Google Patents

Foerfarande foer utvinning av glukos i gott utbyte ur cellulosa Download PDF

Info

Publication number
FI65801C
FI65801C FI790791A FI790791A FI65801C FI 65801 C FI65801 C FI 65801C FI 790791 A FI790791 A FI 790791A FI 790791 A FI790791 A FI 790791A FI 65801 C FI65801 C FI 65801C
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
cellulose
acid
sulfuric acid
glucose
dilute
Prior art date
Application number
FI790791A
Other languages
English (en)
Other versions
FI790791A (fi
FI65801B (fi
Inventor
George T Tsao
Terry Yu-Chia Chou
Original Assignee
Purdue Research Foundation
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Purdue Research Foundation filed Critical Purdue Research Foundation
Publication of FI790791A publication Critical patent/FI790791A/fi
Priority to FI824122A priority Critical patent/FI65786C/fi
Application granted granted Critical
Publication of FI65801B publication Critical patent/FI65801B/fi
Publication of FI65801C publication Critical patent/FI65801C/fi

Links

Classifications

    • CCHEMISTRY; METALLURGY
    • C13SUGAR INDUSTRY
    • C13KSACCHARIDES OBTAINED FROM NATURAL SOURCES OR BY HYDROLYSIS OF NATURALLY OCCURRING DISACCHARIDES, OLIGOSACCHARIDES OR POLYSACCHARIDES
    • C13K1/00Glucose; Glucose-containing syrups
    • C13K1/02Glucose; Glucose-containing syrups obtained by saccharification of cellulosic materials
    • DTEXTILES; PAPER
    • D21PAPER-MAKING; PRODUCTION OF CELLULOSE
    • D21CPRODUCTION OF CELLULOSE BY REMOVING NON-CELLULOSE SUBSTANCES FROM CELLULOSE-CONTAINING MATERIALS; REGENERATION OF PULPING LIQUORS; APPARATUS THEREFOR
    • D21C3/00Pulping cellulose-containing materials
    • D21C3/04Pulping cellulose-containing materials with acids, acid salts or acid anhydrides

Landscapes

  • Chemical & Material Sciences (AREA)
  • Health & Medical Sciences (AREA)
  • Emergency Medicine (AREA)
  • General Health & Medical Sciences (AREA)
  • Life Sciences & Earth Sciences (AREA)
  • Biochemistry (AREA)
  • Organic Chemistry (AREA)
  • Polysaccharides And Polysaccharide Derivatives (AREA)
  • Preparation Of Compounds By Using Micro-Organisms (AREA)
  • Paper (AREA)

Description

tr r«i nn kuulutusjulkaisu /rflni V&fjk W (1) UTLÄGGNINGSSKIUFT 65 801 C (45) Fatsnltl nySnnstty 10 07 1984
Patent msddelat ¢1) Kv.NL/lM.a.3 C 13 K 1/02, C 12 P 19/02 SUOMI—FINLAND (21) PeentUhikemu»—P*t«ncanaBkninf 790791 (22) Hikwn^tflv·—AmMtnlnfidac 07.03.79 (FI) (23) AlkupUvf— Glltlfketatftg 07.03.79 (41) Tulkit luikituksi — ftIMt offwttNg 09.09.79
Htmttl- ja r*kist«rihftllfait f44) Nlhtiviktlptnon |a kwut|ullfil«un pvm. — w na Ok ratlnl)· och fgIlf ftyrd—1> ' ' AimMom uttafd ock utl^kfUkuu pubUcftd * J * (32)(33)(31) Pyydetty ttuolktw I||M prior** 08.03.78
USA(US) 88M8O
(71) Purdue Research Foundation, Graduate House East, West Lafayette,
Indiana, USA(US) (72) George T. Tsao, West Lafayette, Indiana,
Terry Yu-Chia Chou, West Lafayette, Indiana, USA(US) (7*0 Oy Kolster Ab (5*0 Menetelmä glukoosin saamiseksi suurena saantona selluloosasta -Förfarande för utvinning av glukos i gott utbyte ur cellulosa Tämä keksintö kohdistuu menetelmään glukoosin saamiseksi suurena saantona selluloosapitoisista materiaaleista talteenotetus-ta selluloosasta, jolloin selluloosapitoinen materiaali hydrolysoidaan laimealla rikkihapolla noin 121°C lämpötilassa hemiselluloosan poistamiseksi ja kiinteä jäännös erotetaan hemiselluloosan poistamisen jälkeen.
Selluloosapitoisten materiaalien, kuten maissinkorsien, sahajauhon, olkien ja bagassin, hyödyntäminen on viime aikoina ollut suuren mielenkiinnon kohteena, erikoisesti näiden jätemateriaalien hyödyntämiseksi polttoaineiden, ravintoaineiden, kemikaalien ja muiden hyödyllisten tuotteiden valmistamista varten.
Selluloosapitoiset materiaalit sisältävät kolmea pääaine-osaa, jotka ovat selluloosa, hemiselluloosa ja ligniini. Menetelmiä hemiselluloosan uuttamiseksi on aikaisemmin ehdotettu ja/tai käy- 2 65801 tetty ja tätä tunnettua uutettua hemiselluloosaa voidaan käyttää hyödyksi useissa nykyisin käytetyissä menetelmissä, kuten hydrolyy-sissä, käymisessä ja pyrolyysissä.
Myös ligniiniä on eristetty selluloosapitoisista materiaaleista. Koska ligniinin vety- ja hiilipitoisuus on suurempi ja hap-pitoisuus pienempi kuin selluloosan tai hemiselluloosan, on sen polttoainearvo suurin näistä kolmesta. Erotettua ligniiniä voidaan polttaa vesihöyryn ja sähkön muodostamiseksi ja sitä voidaan käyttää myös useiden hyödyllisten tuotteiden, kuten vaniliinin, dimetyy-lisulfoksidin, dimetyylisulfidin, metyylimerkaptaanin ja katekolin, valmistukseen.
Selluloosan talteenotto ja hyödyntäminen, esimerkiksi hydrolysoimalla sitä glukoosiksi, on tähän mennessä ollut hankalaa selluloosan kiteisen rakenteen ja materiaalin sisältämän ligniinin takia.
On yritetty hydrolysoida selluloosaa happojen ja/tai entsyymien avulla, mutta nämä pyrkimykset eivät ole olleet menestyksellisiä.
Happojen, kuten rikkihapon käyttö selluloosapitoisten materiaalien hydrolyysissä glukoosin muodostamiseksi on ollut tunnettua jo useita vuosikymmeniä. Yleisesti kaikki aikaisemmin esitetyt menetelmät selluloosan hydrolysoimiseksi rikkihappoa käyttäen voidaan jakaa kahteen suureen ryhmään; niihin, joissa käytetään laimeaa rikkihappoa, ja niihin, joissa käytetään väkevää rikkihappoa. Laimeaa happoa käyttävissä menetelmissä rikkihappoliuos sisältää tavallisesti noin 5 - 50 g H2SO^/kg vesiliuosta. Lämpötilan ollessa noin 150 - 350°C selluloosapitoiset materiaalit, kuten puulastut, suspendoi-tuina laimeaan happoon hydrolysoituvat muodostaen glukoosia selluloosasta ja 5 hiiliatomia sisältäviä sokereita hemiselluloosasta. Koska reaktiolämpötila on tavallisesti laimean hapon kiehumispisteen yläpuolella, täytyy hydrolyysireaktio suorittaa painereakto-reissa. Korkeissa lämpötiloissa glukoosi ja 5 hiiliatomia sisältävät sokerit hajoavat hapon vaikutuksesta muodostaen furfuraalia ja sen johdannaisia, jotka usein reagoivat edelleen muodostaen haitallisia sivutuotteita. Laimeaa happoa käyttävä menetelmä ei näin ollen yleensä ole käyttökelpoinen glukoosin saamiseksi selluloosasta suurina saantoina vähäisin kustannuksin. Tavallisesti laimeaa hap- 3 65801 poa käyttävä menetelmä antaa noin 50-%:isen tai pienemmän saannon käytettävissä olevasta selluloosasta laskettuna, ja käyttökelvottomien sivutuotteiden saastuttamana. Laimeaa happoa käyttävät menetelmät ovat hyvin tunnettuja ja useat tutkijat ovat tutkineet niitä perusteellisesti.
On olemassa myös lukuisia julkaisuja selluloosan hydrolyy-simenetelmistä, joissa käytetään väkevää rikkihappoa. Esimerkkeinä mainittakoon verrattain uusi julkaisu, Bose, et ai. (ks. Bharati Bose, T. R. Ingle ja J. L. Bose, "Saccharification of Groundnut Shell Pulp with Sulfuric Acid", Indian Journal of Technology, Vol. II, September 1973, ss. 391 - 393) ja Dunning'in ja Lathrop'in julkaisu (ks. J. W. Dunning ja E. C. Lathrop, "The Saccharification of Agricultural Residues", Industrial and Engineering Chemistry, Vol. 37 (1945), ss. 24 - 29). Yleensä väkevää rikkihappoa (esimerkiksi 750 g H2SO^/kg happoa) lisätään hienojakoiseen selluloosama-teriaaliin. Imeytymisen ja huolellisen sekoituksen jälkeen lisätään 8-10 tilavuusosaa vettä hapon laimentamiseksi. Seosta keitetään sitten palautusjäähdyttäen nuutamia tunteja normaalipaineessa glukoosin muodostamiseksi. Tyypillisesti voidaan saada 90 - 93 % käytettävissä olevasta selluloosasta muuttumaan glukoosiksi tämän menetelmän avulla, eikä muodostu merkittävästi sivutuotteita. Tunnettujen menetelmien haittana on kuitenkin se, että on käytettävä suu-riä määriä happoa. Hydrolyysin päätyttyä sekä happo että glukoosi liuotetaan samaan vesipitoiseen liuokseen. Yhtä suuri määrä emästä (tavallisesti kalkkia) täytyy käyttää hapon neutraloimiseksi ennen kuin sokereita voidaan käyttää hyödyksi esimerkiksi hiililähteenä hiivakäymisessä. Näissä menetelmissä on vaikeutena suurten kalsium-sulfaattimäärien hävittäminen sivutuotteena, ja suuret sekä hapon että emäksen hankintakustannukset.
Keksinnön mukaiselle menetelmälle on tunnusomaista, että kiinteä jäännös lisätään väkevään rikkihappoon huoneen lämpötilassa ja samalla sekoitetaan, jonka jälkeen selluloosa jälleen saoste-taan lisäämällä vettä tai liuotinta, kuten metanolia, ja hydrolysoidaan uudestaan seostettu selluloosa, jotta saadaan glukoosia.
Keksinnön mukaisessa menetelmässä selluloosapitoinen raaka-materiaali, kuten maissinkorret, hydrolysoidaan ensin joko tuoreel- 4 65801 la tai uudestaan käytettävällä laimealla rikkihapolla miedoisöa olosuhteissa hemiselluloosan poistamiseksi. Tässä vaiheessa käytetään hyvin tunnettuja reaktio-olosuhteita (tyypillisesti 1,9-% rikkihappoa 121°C:ssa 50 minuuttia). Nestemäistä hemiselluloosa-hydrolysaat-tia voidaan kalkilla neutraloinnin jälkeen käyttää käymisväliainee-na. Tämä vaihe on esitetty seuraavassa esimerkissä.
Lignoselluloosan valmistus 10 g maissinjätteitä (mesh-luku suurempi kuin 40) sekoitetaan 500 ml:aan tavanomaista rikkihappoliuosta. Seos kuumennetaan 2 l:n jäähdyttäjällä varustetussa keittoastiassa ja sitä keitetään varovaisesti 1 tunti. Seos suodatetaan sitten ja pestään 1 litralla kuumaa vettä lasisuodattimessa, ja sitten asetonilla, kunnes väri on kokonaisuudessaan hävinnyt. Seos siirretään sitten alumiinikalvolle ja voidaan haluttaessa kuivata ilmassa yön aikana.
Pääasiassa selluloosaa ja ligniiniä sisältävä kiinteä jäännös suodatetaan tai lingotaan hemiselluloosa-hydrolysaatin poistamiseksi.
Tämän jälkeen lisätään väkevää rikkihappoa hapon voimakkuuden ollessa edullisesti 60 - 90 % (60-%sinen happo sisältää 600 g I^SO^/ kg happoliuosta). Tällä hapon voimakkuudella voidaan selluloosa liuottaa happoliuokseen. Tämä vaihe on esitetty seuraavissa esimerkeissä 1-3.
Esimerkki 1 1 ml 70-% rikkihappoa sekoitetaan aika ajoin 0,4 g:n kanssa Avicel'ia (mikrokiteinen selluloosa, valmistaja FMC Corporation, tyyppi PH101) puoli tuntia huoneen lämpötilassa ja laimennetaan sitten 3 ml:11a metanolia (99-%, reagenssilaatu). Seos suodatetaan, jolloin sokerihäviö suodoksessa on 0,3 % (määritettynä Anthrone-mene-telmän avulla). Seos pestään sitten vedellä kunnes se on vain hieman hapan. 3,6 mg tätä esikäsiteltyä amorfista selluloosaa kaadetaan seokseen, jossa on 0,4 ml NaCH^COO-puskuriliuosta, jonka pH-arvo on 5, ja 0,04 ml sellulaasi-entsyymiä, jolloin saadaan 90-% selluloosan muutos glukoosiksi 3 tunnissa.
Esimerkki 2
Menetelmä ja reagenssit ovat samat kuin esimerkissä 1, paitsi että 4 ml vettä käytetään happoseoksen laimentamiseen 3 ml metanolia asemasta. Sokerihäviö suodoksessa on 7,8 % ja entsyymin vaikutus kiinteään jäännökseen on sama kuin esimerkissä 1.
5 65801
Esimerkki 3 0,6 ml 65-% rikkihappoa sekoitetaan 0,1 g:n kanssa ligno-selluloosaa (valmistettu edellä esitetyn esikäsittelyn mukaisesti) ja seokselle suoritetaan esimerkin 1 mukainen käsittely, paitsi että laimennus tehdään 2 ml:11a metyylialkoholia, jolloin sokerihäviö suo-doksessa on 1,03 % ja saadaan 90-% selluloosan muutos 10 tunnissa.
Kosteaan seosta sekoitetaan sitten väkevän rikkihapon kanssa (tämän sekoituksen aikana suurin osa selluloosasta liukenee väkevään rikkihappoon), jolloin valvotaan huolellisesti reaktio-olosuhteita lämpötila, aika hapon vahvuus ja hapon suhde kiinteään aineeseen mukaanluettuna. Selluloosa saostetaan sitten uudestaan laimentamalla happo 2-5 tilavuusosalla vettä tai orgaanista liuotinta, kuten metanolia, sekoituksen päätyttyä.
Reaktio-olosuhteiden huolellinen valvonta on tärkeää ja avainkohtana on rikkihapon menestyksellinen talteenotto ja uudelleen saostetun selluloosan tehokas hydrolyysi glukoosin saamiseksi. Jos esimerkiksi reaktioaika on liian pitkä, voi selluloosa hydrolysoitua liian pitkälle ja suuri osa siitä liukenee, koska sellodekstriinit, joiden polymeroitumisaste on pienempi kuin 7, liukenevat veteen. Tämän tapahtuessa se osa hiilihydraateista menetetään, koska ei ole mitään helppoa ja halpaa tapaa liuenneiden sokerien erottamiseksi rikkihaposta. Oletetaan tämän olevan pääsyy tekemään tunnetut väkevää rikkihappoa käyttävät menetelmät käyttökelvottomiksi, hapon ja sen neutraloimiseen tarvittavan emäksen suurten kustannusten vuoksi, liuenneiden sokerien hyödyksi käyttämiseen.
Kun keksinnön mukaisesti valvotaan reaktio-olosuhteita sekoitettaessa selluloosa-ligniini-seosta väkevän rikkihapon kanssa, suunnilleen 97 paino-% alkuperäisestä selluloosasta on kiinteässä muodossa sen jälkeen kun on lisätty 2-5 tilavuusosaa vettä sekoituksen päätyttyä. Jos veden asemasta lisätään orgaanista liuotinta, kuten metanolia, vielä suurempi osa (s.o. 97 % tai enemmän) alkuperäisestä selluloosasta saostuu uudestaan. Suodattamalla tai linkoamalla seos välittömästi sen jälkeen kun on lisätty vettä tai orgaanista liuotinta, kuten metanolia, saadaan talteen noin 90 % rikkihaposta, joka laimea rikkihappo voidaan väkevöidä haihduttimessa ylimääräisen veden tai lisätyn metanolin poistamiseksi ennen palauttamista takai- 6 65801 sin prosessiin. Suodattamalla tai linkoamalla saatu selluloosa pestään vedellä laimean hapon muodostamiseksi, joka voidaan palauttaa prosessin alkuvaiheeseen hemiselluloosan hydrolysoimiseksi.
Saatu kiinteässä muodossa oleva selluloosa on osittain hydrolysoitunut alkuperäistä pienempään polymerisoitumisasteeseen ja sen sisäinen rakenne ja ligniinisaumat ovat täydellisesti rikkoutuneet, ja se voidaan siten helposti ja täydellisesti hydrolysoida glukoosiksi laimealla hapolla ja/tai sellulaasi-entsyymeillä pH-ar-von säätämisen jälkeen.
Kuten edellä esitetystä voidaan havaita, tämän keksinnön mukainen menetelmä käyttää hyödyksi sitä seikkaa, että ennen liukenevaksi tekevää hydrolysointia selluloosa voidaan saostaa väkevästä rikkihappoliuoksesta laimentamalla vedellä tai orgaanisella liuottimena, kuten metanolilla. Näin saostettu selluloosa voidaan helposti ja täydellisesti hydrolysoida entsyymien ja/tai laimeiden happojen avulla glukoosiksi. Saostuminen mahdollistaa hapon erottamisen ja talteenoton, eli hapon tehokkaan kierrättämisen, mikä alentaa merkittävästi kemikaalikustannuksia.

Claims (4)

7 65801
1. Menetelmä glukoosin saamiseksi suurena saantona sellu-loosapitoisista materiaaleista talteenotetusta selluloosasta, jolloin selluloosapitoinen materiaali hydrolysoidaan laimealla rikkihapolla noin 121°C lämpötilassa hemiselluloosan poistamiseksi ja kiinteä jäännös erotetaan hemiselluloosan poistamisen jälkeen, tunnettu siitä, että mainittu jäännös lisätään väkevään rikkihappoon huoneen lämpötilassa ja samalla sekoitetaan, jonka jälkeen selluloosa jälleen seostetaan lisäämällä vettä tai liuotinta, kuten metanolia, ja hydrolysoidaan uudestaan saostettu selluloosa, jotta saadaan glukoosia.
2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen menetelmä, tunnet-t u siitä, että saostettu selluloosa hydrolysoidaan antamalla sel-lulaasi-entsyymien vaikuttaa siihen, jotta saadaan glukoosia.
3. Patenttivaatimuksen 1 mukainen menetelmä, tunnet-t u siitä, että saostettu selluloosa hydrolysoidaan laimean hapon avulla.
4. Patenttivaatimuksen 1 mukainen menetelmä, tunnet-t u siitä, että saostettu selluloosa hydrolysoidaan sellulaasi-entsyymien ja laimean hapon avulla.
FI790791A 1978-03-08 1979-03-07 Foerfarande foer utvinning av glukos i gott utbyte ur cellulosa FI65801C (fi)

Priority Applications (1)

Application Number Priority Date Filing Date Title
FI824122A FI65786C (fi) 1978-03-08 1982-11-30 Foerfarande foer tillvaratagning av cellulosa ur cellulosahaltigt material

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
US88448078A 1978-03-08 1978-03-08
US88448078 1978-03-08

Publications (3)

Publication Number Publication Date
FI790791A FI790791A (fi) 1979-09-09
FI65801B FI65801B (fi) 1984-03-30
FI65801C true FI65801C (fi) 1984-07-10

Family

ID=25384705

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI790791A FI65801C (fi) 1978-03-08 1979-03-07 Foerfarande foer utvinning av glukos i gott utbyte ur cellulosa

Country Status (12)

Country Link
JP (1) JPS54160801A (fi)
AU (1) AU521301B2 (fi)
BR (1) BR7901385A (fi)
CA (1) CA1119982A (fi)
DE (1) DE2908993A1 (fi)
FI (1) FI65801C (fi)
FR (1) FR2419351A1 (fi)
GB (1) GB2017710B (fi)
MX (1) MX151469A (fi)
PH (1) PH15122A (fi)
SE (1) SE7901899L (fi)
ZA (1) ZA79913B (fi)

Families Citing this family (6)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
JPS56501311A (fi) * 1979-10-23 1981-09-17
US4564595A (en) * 1980-10-20 1986-01-14 Biomass International Inc. Alcohol manufacturing process
EP0344371A1 (en) * 1988-05-31 1989-12-06 Uop Inc. Hydrolysis of corn kernel hulls to monosaccharides
DE19637909A1 (de) * 1996-09-18 1998-03-19 Infan Ingenieurgesellschaft Fu Verfahren zur Verwertung von Altholz
WO2015063549A1 (en) * 2013-10-29 2015-05-07 Indian Oil Corporation Limited A method of preparing fermentable sugars from biomass resources
CN105625077A (zh) * 2016-03-27 2016-06-01 张耀忠 一种纳米纤维素的制备方法

Family Cites Families (6)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US1641771A (en) * 1921-03-26 1927-09-06 Meiler Ludolf Process for the production of glucose from materials containing cellulose
DE407412C (de) * 1921-03-27 1924-12-12 Heinrich Scholler Verfahren zur Herstellung von reinem, isoliertem Traubenzucker aus zellulosehaltigem Material
FR851147A (fr) * 1938-03-16 1940-01-03 Perfectionnements aux procédés pour la saccharification de la cellulose, pour l'obtention, à partir des substances ligneuses, de solutions de sucre convenant pour la production de l'alcool industriel
US2752270A (en) * 1949-01-31 1956-06-26 Bergin Ag Deutsche Process of hydrolyzing wood in preparing crystalling glucose
FR1039819A (fr) * 1951-07-12 1953-10-09 Bergin Ag Deutsche Procédé de préparation de sucre de raisin cristallisé par hydrolyse de substances cellulosiques
US3397198A (en) * 1964-06-18 1968-08-13 Dahlia S. Greidinger Degraded cellulose and its manufacture

Also Published As

Publication number Publication date
BR7901385A (pt) 1979-10-02
DE2908993A1 (de) 1980-01-03
FI790791A (fi) 1979-09-09
JPS54160801A (en) 1979-12-19
CA1119982A (en) 1982-03-16
AU521301B2 (en) 1982-03-25
GB2017710A (en) 1979-10-10
GB2017710B (en) 1983-02-23
AU4469679A (en) 1979-09-13
FR2419351B1 (fi) 1985-05-10
FI65801B (fi) 1984-03-30
ZA79913B (en) 1980-02-27
FR2419351A1 (fr) 1979-10-05
MX151469A (es) 1984-11-29
PH15122A (en) 1982-08-10
SE7901899L (sv) 1979-09-09

Similar Documents

Publication Publication Date Title
US4266981A (en) Process for recovering and utilizing cellulose using sulfuric acid
US4281063A (en) Process for treating cellulosic materials and obtaining glucose therefrom
JP5520822B2 (ja) バイオマス成分の分離プロセス
CA2065548C (en) Two-stage dilute acid prehydrolysis of biomass
FI66645C (fi) Foerfarande foer hydrolysering av cellulosa i ett cellulosamaterial
RU2509778C2 (ru) Метод и аппарат предварительной обработки лигноцеллюлозы с применением сверхрастворителя целлюлозы и легколетучих растворителей
JP5209597B2 (ja) 穏やかな反応条件でのセルロース溶媒に基づくリグノセルロースの分別および試薬の再循環
CA1087122A (en) Process for the production of glucose from cellulose- containing vegetable raw materials
US9322072B2 (en) Processes and apparatus for lignin separation in biorefineries
US20170190682A1 (en) Processes and apparatus for producing furfural, levulinic acid, and other sugar-derived products from biomass
US20140170713A1 (en) Biomass fractionation processes, apparatus, and products produced therefrom
JPS6214280B2 (fi)
US20150225756A1 (en) Alcohol sulfite biorefinery process
US8304535B2 (en) Sugar production by decrystallization and hydrolysis of polysaccharide enriched biomass
US20180273695A1 (en) Processes for producing lignin-based enzymatic hydrolysis enhancers, and compositions produced therefrom
US20140186901A1 (en) Processes and apparatus for producing fermentable sugars, cellulose solids, and lignin from lignocellulosic biomass
NZ210257A (en) Production of oligosaccharides and uses thereof
FI65801C (fi) Foerfarande foer utvinning av glukos i gott utbyte ur cellulosa
CN113603899B (zh) 一种利用路易斯碱辅助中性低共熔溶剂预处理木质纤维素的方法
JP2009296919A (ja) セルロース系バイオマスの液化方法
FI65786C (fi) Foerfarande foer tillvaratagning av cellulosa ur cellulosahaltigt material
US4235968A (en) Saccharification of cellulose
FI66429C (fi) Foerfarande foer produktion av glukos fraon cellulosa-materialsom innehaoller hemicellulosa och lignin
CN114075579A (zh) 利用木质纤维素制备有机肥和生物液体燃料的方法
SU273647A1 (ru) Способ переработки целлолигнина

Legal Events

Date Code Title Description
FG Patent granted

Owner name: SIEMENS AKTIENGESELLSCHAFT

BB Publication of examined application
MM Patent lapsed

Owner name: PURDUE RESEARCH FOUNDATION