FI65748C - Kylvarutransportsystem trailer foer transport och lagring av kylvaror samt foer dessa avsett fraktfartyg - Google Patents

Kylvarutransportsystem trailer foer transport och lagring av kylvaror samt foer dessa avsett fraktfartyg Download PDF

Info

Publication number
FI65748C
FI65748C FI801443A FI801443A FI65748C FI 65748 C FI65748 C FI 65748C FI 801443 A FI801443 A FI 801443A FI 801443 A FI801443 A FI 801443A FI 65748 C FI65748 C FI 65748C
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
loading
trailer
cooling
cooling air
refrigerated
Prior art date
Application number
FI801443A
Other languages
English (en)
Swedish (sv)
Other versions
FI801443A (fi
FI65748B (fi
Inventor
Herbert Thode
Original Assignee
Gruenzweig & Hartmann Montage
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Gruenzweig & Hartmann Montage filed Critical Gruenzweig & Hartmann Montage
Publication of FI801443A publication Critical patent/FI801443A/fi
Application granted granted Critical
Publication of FI65748B publication Critical patent/FI65748B/fi
Publication of FI65748C publication Critical patent/FI65748C/fi

Links

Classifications

    • BPERFORMING OPERATIONS; TRANSPORTING
    • B63SHIPS OR OTHER WATERBORNE VESSELS; RELATED EQUIPMENT
    • B63JAUXILIARIES ON VESSELS
    • B63J2/00Arrangements of ventilation, heating, cooling, or air-conditioning
    • B63J2/02Ventilation; Air-conditioning
    • B63J2/08Ventilation; Air-conditioning of holds
    • BPERFORMING OPERATIONS; TRANSPORTING
    • B60VEHICLES IN GENERAL
    • B60PVEHICLES ADAPTED FOR LOAD TRANSPORTATION OR TO TRANSPORT, TO CARRY, OR TO COMPRISE SPECIAL LOADS OR OBJECTS
    • B60P3/00Vehicles adapted to transport, to carry or to comprise special loads or objects
    • B60P3/20Refrigerated goods vehicles

Landscapes

  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Mechanical Engineering (AREA)
  • Thermal Sciences (AREA)
  • Combustion & Propulsion (AREA)
  • Ocean & Marine Engineering (AREA)
  • Physics & Mathematics (AREA)
  • Chemical & Material Sciences (AREA)
  • Health & Medical Sciences (AREA)
  • Public Health (AREA)
  • Transportation (AREA)
  • Devices That Are Associated With Refrigeration Equipment (AREA)
  • Transition And Organic Metals Composition Catalysts For Addition Polymerization (AREA)
  • Pharmaceuticals Containing Other Organic And Inorganic Compounds (AREA)
  • Packages (AREA)

Description

R3FH Μ (11>Kl,U.LUTUSJULKA,SU ten Λ o jHTft lJ UTLÄGCNIHCSSKIUFT O0/4Ö e (45) ratentti EySnnrtty 10 07 19S4 Patent ceddelat ^ T ^ (jSi) K*Jk. ftnt.a? B 63 J 2/12 SUOMI—FINLAND (21) Pw««ihd«*mw-PK«t««ehi.b.| 801443 (22) HiktmtapMri —Ai»6krttrtg»d*f 05.05.80 ' ' (Μ) ΑΜαιρΜνΙ—GHtl|hMdaf 05.05.80 (41) Tullut (ttlklMlM) — Mlvlt offmtNg ne <. gn
Fatant). och racictarstyrulMit ^ /¾¾ puStofd 30.03.84 (32)(33)(31) FyfJtty «noik·*·—a«g*rd prtorlut 05.05.79
Saksan Li ittotasavalta-Förbundsrepubliken Tyskland(DE) P 2918190.6 (71) G+H Montage GmbH, Westendstr. 17, D-6700 Ludwigshafen, Saksan Liitto-tasavalta-Förbundsrepubliken Tyskland(DE) (72) Herbert Thode, Bad Schwartau, Saksan Liittotasavalta-Förbundsrepubliken Tyskland(DE) (74) Oy Koi ster Ab (54) Kylmätavaran kuljetusjärjestelmä, traileri kylmätavaran kuljettamiseksi ja varastoimiseksi sekä näitä varten tarkoitettu rahtilaiva - Kylvaru-transportsystem, trailer för transport och lagring av kylvaror samt för dessa avsett fraktfartyg
Keksintö koskee patenttivaatimuksen 1, johdanto-osan mukaista kylmätavaran kuljetusjärjestelmää, patenttivaatimuksen 2 johdanto-osan mukaista traileria kylmätavaran kuljettamiseksi ja varastoimiseksi sekä näitä varten tarkoitettua patenttivaatimuksen 9 johdanto-osan mukaista rahtilaivaa.
Rahtilaivojen lastaamiseen käytetään tunnetusti siirtolavoja, ns. trailereita, joille kappaletavara ja/tai kontit lastataan ja jotka ajetaan sitten laivan kansille. Siirtolavat köytetään sen jälkeen kiinni ja ne jäävät laivaan kuljetuksen ajaksi, ts. laivan lastaaminen ja purkaminen tapahtuu niitä käyttäen.
Tällaiset siirtolavat sopivat myös sellaisiin konttikuljetuk-siin, joissa jokaisessa kontissa on erillinen jäähdytyslaite, ns. in-tergrated. units tai clip-on-laitteet.
2 65748 Jäähdytyslaitteissa voi olla polttomoottori, jolloin tarvitaan erityisesti ilmanvaihtolaitteet pakokaasun poistamista varten. Jäähdytyslaitteissa voi olla myös sähkömoottorit, jolloin sähkölaitteita varten tarvitaan kaapeliliitännät. Molemmissa tapauksissa on lisäksi poistettava tällöin syntyvä kompressorin ja moottorin lämpö, mikä edellyttää taas lisäjäähdytyslaitteita, vesi- tai ilmajäähdytystä. Lisäksi laivakuljetuksen aikana on valvottava kaikkien tällaisten konttien jäähdytyslaitteiden toimintaa. Jos jokin jäähdytyslaite menee epäkuntoon, sitä ei yleensä pystytä korjaamaan laivassa olevilla tavallisilla työvälineillä.
Keksinnöllä pyritään poistamaan kylmätavaran kuljetusjärjestelmiin liittyvät epäkohdat siten, että kylmäsäiliöt (-kontit) ja/tai kappaletavara pystytään lastaamaan ja jäähdyttämään laivassa yksinkertaisesti tavalla, ilman että jokainen traileri tai kontti joudutaan liittämään erikseen sille tarkoitettuun jäähdytyslaitteeseen. Lisäksi rahtilaivan lastaamiseen ja purkamiseen sekä jäähdytyslaitteiden käyttöön liittyvä aika pyritään pitämään mahdollisimman lyhyenä. Laivan on oltava myös rakenteeltaan mahdollisimman yksinkertainen, niin että aikaisemmin käytettyjen erillisten jäähdytyslaitteiden lämmönpoistolait-teet jäävät pois. Lisäksi keksinnöllä pyritään estämään se, ettei jäähdytyslaitteen mahdollisesti mennessä epäkuntoon ao. konttien sisältö pääse pilaantumaan.
Nämä päämäärät on saavutettu patenttivaatimuksessa 1 esitettyjen kylmätavaran kuljetusjärjestelmän tunnusmerkkien avulla, patenttivaatimuksessa 2 esitettyjen trailerin tunnusmerkkien avulla ja myös patenttivaatimuksessa 9 esitettyjen rahtilaivan tunnusmerkkien avulla.
Keksinnön mukaisesti laivan kansiin järjestetään eristettyjä, jäähdytyslaitteeseen tai lämmönvaihtimeen yhdistettyjä jäähdytysilma-kanavia, joissa on ylöspäin suunnatut, suljettavat aukot, jotka eivät ainakaan paljon ulotu ajoradan tason yläpuolelle. Siirtolavojen (trailerien) lastauspinta tehdään joko kokonaan tai osittain kaksiseinäisenä ja käsittää ainakin yhden ylöspäin ja ainakin yhden alaspäin suuntautuvan aukon. Po. aukon ja jäähdytysilmakanavan aukon väliin sijoitetaan tällöin molemmilta puolilta kytkettävät liitoskappaleet. Keksinnön etuna on, ettei konteissa eikä trailereissa tarvita jäähdytyslaitteita eikä myöskään näihin kuuluvia liitäntä- ja käyttölaitteita. Tällöin ei myöskään laivojen rahtitilassa ole jäähdytyslaitteiden synnyt- 3 65748 tämiä lisälämmönlähteitä, joten lämmönpoistolaitteitä ei tarvita. Laivan lastaaminen ja purkaminen sekä trailereiden yhdistäminen jäähdytyslaitteisiin tapahtuu nyt lyhyessä ajassa. Siirtolavat ajetaan kuormattuina kannalla ja kiinnitetään köysillä. Sitten molemmilla puolilla oleva irrotettava liitäntä yhdistetään ao. aukkoihin, jolloin laivaan ei jää toimintaa häiritseviä asennusosia.
Jäähdytysilman ja poistoilman ohjaus voidaan järjestää eri tavoin, koska se riippuu ensinnäkin siirtolavojen rakenteesta ja myös jäähdytettävästä tuotteesta sekä lisäksi kulloinkin kyseessä olevan laivan konstruktiosta.
Jäähdytyslaitteiston yksinkertainen rakenne on sellainen, että laivan kansiin on jäähdytysilmakanavien lisäksi järjestetty myös pois-toilmakanavia, joissa on jäähdytysilmakanavia vastaavalla tavalla ylöspäin suuntautuvat, suljettavat aukot, jolloin poistoilmakanavat on yhdistetty jäähdytyslaitteen tai lämmönvaihtimen tulopuolelle.
Tässä keksinnön mukaisessa rakenteessa jäähdytysilma syötetään siirtolavaan, jolloin se kiertää siihen kuormatun kappaletavaran ympärillä tai se ohjataan siirtolavaan laakeroidun kylmäsäiliön läpi. Tätä selostetaan lähemmin hieman myöhemmin. Poistoilma imetään poisto-ilmakanavien kautta ja syötetään takaisin jäähdytyslaitteeseen tai lämmönvaihtimeen.
Keksinnön toisessa rakenteessa laivan kansiin on järjestetty poistoilmakanavia, joissa on alaspäin suuntautuvat aukot. Po. kanavat liittyvät tällöin jäähdytyslaitteeseen tai lämmönvaihtimeen. Tämä rakenne on edullinen silloin, kun on kysymys siirtolavoille kuormatusta kappaletavarasta.
Keksintöön liittyy vielä molempien edellä selostettujen rakenteiden yhdistelmä. Poistoilmakanavissa voi tällöin olla kääntöläpät, niin että poistoilman imu tapahtuu joko siirtolavojen ylä- tai alapuolella.
Molemmissa edellä selostetuissa tapauksissa seinät on lämpöeris-tetty. Kaikissa em. rakenteissa on ilmankertojärjestelmä, niin että jäähdytysenergiaa säästyy. Tällä tavoin ilma voidaan kierrättää joko koko lämpöeristetyn lastitilan läpi tai vain liitäntäistukoiden välissä (sekä jäähdytysilman tulojohto että erillisten jäähdytyssäiliöiden poistoilmajohto). Kun ilma ohjataan suljettuna syklinä jäähdytyssäiliöiden läpi, lastitilan seinien lämpöeristystä ei tarvita.
4 65748
Keksinnön erään lisärakenteen mukaan jäähdytysilma- ja poisto-ilmakanavat voidaan järjestää laivaan poikittain, jolloin ne päättyvät laivan yhteen pitkittäiseinämään sijoitettuun lämmönvaihtimeen. Siirtolavat voivat myös olla erilaisia rakenteeltaan, kulloinkin kuljetettavasta tavarasta riippuen, ts. jos on kyseessä kappaletavara tai konttikuljetus. Jäähdytys- ja/tai poistoilmakanavat voidaan järjestää myös laivan pituussuuntaan.
Mikäli kysymys on lähinnä vain kappaletavaran kuljetuksesta, voidaan siirtolavan lastauspinta tehdä joko koko pituudeltaan tai lähes koko pituudeltaan kaksiseinäisenä, jolloin sen yläpinnassa on useita jäähdytysiiman poistoaukkoja. Jäähdytysilma kiertää tällöin siirtolavalle kuormatun kappaletavaran ympärillä ja se poistetaan edellä selostetulla tavalla.
Mikäli kyseessä ovat vain jäähdytyssäiliöiden kuljetukset, siirtolavan toinen pääty voi olla kaksiseinäinen. Päätyyn järjestetään tällöintuloilman liitäntäosa, joka yhdistetään siirtolavalle sijoitetun säiliön sijoitettujen säiliöiden liitäntäaukkoihin.
Keksintö koskee vielä erästä rakennetta, joka sopii sekä kappaletavaran käsittelyyn että jäähdytyssäiliöihin ja on yhdistelmä edellä esitetystä rakennemuodosta. Siirtolava on tällöin koko pituudeltaan tai melkein koko pituudeltaan kaksiseinäinen, jolloin sen lastauspin-nassa on useita aukkoja. Lisäksi siirtolavan toisessa päädyssä, jossa on alaspäin suuntautuva aukko jäähdytysilmakanavaan tapahtuvaa yhdistämistä varten, on tuloilman liitäntäistukka, joka yhdistetään siirto-lavalle sijoitetun jäähdytyssä!liön sijoitettujen jäähdytyssäiliöiden liitäntäaukkoon. Tällöin on kaksoispohjan sisätila ja päätysivussa oleva tuloilman liitäntäistukka yhdistetty, kumpikin erikseen, ilman-ohajusläpällä jäähdytysilman sisääntuloaukkoon. Kun siirtolavalle kuormataan kappaletavaraa, avataan kaksoispohjan sisätilan ilmansyöt-töläppä ja jäähdytyssäiliön tuloilman liitäntäistukkaan liittyvä tulo-ilman ohjausläppä suljetaan. Jäähdytyssäiliön lastauksessa kytkentä on päinvastainen.
Siirtolavan yläpinta voidaan ilmansyötön tehostamiseksi kappale-tavarakuljetuksessa tehdä riparakenteena.
Siirtolava voidaan keksinnön erään lisärakenteen mukaan jäähdytyssäiliön tuloilman liitäntäistukkaan tapahtuvan kytkennän lisäksi liittää samalla päätysivulla vielä toiseen liitäntäistukkaan, joka yhdistetään yhden tai useamman jäähdytyssäiliön poistoilma-aukkoihin.
5 65748 Tässä lisäliitäntäistukassa on alaspäin suuntautuva aukko. Tämän aukon ja ylöspäin suuntautuvan aukon (sijaitsee kanteen järjestetyssä poistoilmakanavassa) väliin voidaan sitten panna molemmilta puolilta kytkettävä liitoskappale. Tässä rakenteessa ilma kierrätetään ensin säiliön tai säiliöiden läpi ja sitten lämmönvaihtimen kautta. Säiliöiden ympärillä oleva tila ei kuitenkaan liity tähän ilman-kierrätykseen.
Molemmat edellä kuvatut siirtolavan jäähdytysilmansyötön ja säiliön poistoilman liitännät voidaan tehdä samana rakenteena. Liitäntä-rakenneosat tai yhdistetyt rakenneosat voidaan kiinnittää siirtolavaan siten, että ne on helppo irrottaa siitä.
Muita keksintöön liittyviä yksityiskohtia selostetaan lähemmin seuraavassa oheisten, kaavioina esitettyjen rakenne-esimerkkikuvien avulla.
Kuvio 1 on osittainen poikkileikkaus rahtilaivan kahdesta päällekkäisestä kannesta jäähdytysilma- ja poistoilmakanavien kohdalta tasossa A-A, kuvan 2 mukaan, kuvio 2 pitkittäisleikkaus kuvan 1 tasossa B-B, ts. laivan pituussuunnassa, kuvio 3 on toinen rakennemuoto kuvaa 1 vastaavassa leikkausta-sossa, mutta tulo- ja poistoilmakanavat on nyt järjestetty vierekkäin kanteen, leikkaus C-C kuvan 4 mukaan, kuvio 4 on leikkaus kuvan 3 tasossa D-D, kuvio 5 esittää vielä erästä rakennetta, joka vastaa lähinnä kuvan 4 rakennetta, kuvio 6 on muunnelma kuvasta 5, kuvio 7 on edelleen eräs rakenne-esimerkki, joka vastaa lähinnä kuvan 3 rakennetta, leikkaus E-E kuvan 8 mukaan, kuvio 8 on leikkaus kuvan 7 tasossa F-F, ja kuviot 9 ja 10 esittävät muuten kuvien 7 ja 8 mukaisia rakenteita, mutta ilmansyöttöläpät ovat nyt eri asennossa.
Kuvioiden 1 ja 2 havainnollistamassa rakenteessa laivan kanteen 1 on järjestetty poikittaiset jäähdytysilmakanavat 2, joissa on useita ylöspäin suuntautuvia aukkoja 3. Nämä (3) ovat toisistaan ainakin siirtolavan leveyttä vastaavan etäisyyden päässä eivätkä nouse sanottavasti ajoradan tason 4 yläpuolelle, joten siirtolavat 5 voidaan ilman muuta ajaa tasolle 4. Siirtolavat 5 ovat kaksiseinäisiä, jolloin 6 65748 palkisto 6 tukee alapohjan 7 ja kuormauspinnan 8. Alapohjassa 7 on aukko 9. Siirtolavan 5 kuormauspinta 8 on varustettu riparakenteella sekä useilla ripojen väliin sijoitetuilla aukoilla 11. Aukon 11 ja aukkojen 3 välissä on kytkettävät liitoskappaleet 12. Kun siirtolavat ajetaan laivaan, aukot 9 ja 3 liittyvät toisiinsa.
Po. kannen yläpuolella olevaan kanteen 13 on järjestetty pois-toilmakanava 14, jossa on alaspäin suuntautuvat aukot 15. Jäähdytys-ilmakanava 2 ja poistoilmakanava 14 on liitetty lämmönvaihtimeen 16.
Jäähdytysilman ohjaus on merkitty valkoisella ja poistoilman ohjaus vastaavasti mustalla nuolella. Ilma kierrätetään, jolloin säästyy energiaa.
Kuvassa 5 nähdään rakenne, jossa kaksoispohjan käsittävän siirtolavan 5 päätysivuun on kiinnitetty rakenneosa 17. Aukon 9 yläpuolella oleva tila (kaksoispohjan käsittävä siirtolava 5) on jaettu kahdella ilmanohjausläpällä 18 ja 19.
Em. osa 17 on konstruoitu niin, että sen aukko 20 voidaan yhdistää jäähdytyssäiliön 21 jäähdytysiima-aukkoon kytkinlaipoilla jo ennestään tunnetulla tavalla.
Ilmanohjausläppä 18 suljetaan ja ilmanohjausläppä 19 avataan, niin että aukon 9 läpi virtaava jäähdytysilma menee jäähdytyssäiliöön 21 yksinomaan kytkinlaipan läpi. Säiliöiden poistoilma voidaan kuvien 1 ja 2 esittämää rakennetta vastaavalla tavalla johtaa pois kannessa 13 olevien kanavien 14 kautta.
Kuvan 6 rakenne vastaa muuten kuvaa 5, mutta siirtolava on nyt kuormattu kappaletavaralla 22. Ilmanohjausläppä 19 on kiinni, kun taas läppä 18 on auki.
Jäähdytysilma virtaa aukkojen 11 kautta kappaletavaran läpi lastitilaan ja edelleen poistokanavaa 14 pitkin lämmönvaihtimeen 16.
Kuvien 3 ja 4 havainnollistama rakenne poikkeaa aikaisemmin selostetusta rakenteesta sikäli, että kanteen 1 on yhden jäähdytysilma-kanavan 2 lisäksi tehty myös poistoilmakanava 23. Molemmat kanavat on varustettu ylöspäin suuntautuvilla aukoilla 24 ja 25, jotka on yhdistettävissä rakenneosan 26 aukkoon 9 (tuloilmakanavassa 32) ja aukkoon 10 (poistoilmakanavassa 28) kytkettävillä liitoskappaleilla 12. Osassa 26 on kaksi liitäntää 27 ja 29, jolloin tuloilmakanavan 32 tu-loilmaliitäntä 27 voidaan yhdistää säiliön 21 tuloaukkoon ja poisto-ilmakanavan 28 poistoilmaliitäntä 29 taas jäähdytyssäiliön 21 poisto- 7 65748 ilma-aukkoon jo ennestään tunnettuja liitoskappaleita käyttäen.
Rakenneosa 17, jossa on tuloilmaliitäntä 27, sekä poistoilmalii-tännän 29 käsittävä kanavaosa 28 voidaan yhdistää samaksi rakenneosaksi 26, joka on myös helposti irrotettava ja kiinnitettävä, niin että siirtolavaa 5 voidaan nyt käyttää kappaletavaran kuormaamiseen.
Ilmakanavat 2 ja 23 on liitetty lämmönvaihtimeen 16, joka on kiinnitetty yhteen laivan pitkittäisseinämään.
Kuvien 7 ja 8 mukaisessa rakenteessa poistoilmakanavat 14 ja 23 on liitetty sekä kanteen 1 että kanteen 13.
Molemmat kanavat 14 ja 23 johtavat lämmönvaihtimeen 16, jonka ilmanohjausläpät 30 ja 31 on esitetty kuvassa 7. Johto 23 on yhdistetty lämmönvaihtimeen 16 ilmanohjausläpällä 30 ja poistoilmakanava 14 vastaavasti läpällä 31.
Kuvien 7 ja 8 rakenteessa läpät 30 ja 31 on sijoitettu niin, että jäähdytys- ja poistoilma menee vain kanavien 2 ja 23 läpi (po. kanavat ovat kannessa 1). Näin tapahtuu siis yhden jäähdytyssäiliön liittäminen.
Kuvissa 9 ja 10 näkyvässä rakenteessa läpät 30 ja 31 voidaan ohjata niin, että poistoilma syötetään takaisin vain kanavan 14 läpi.
Kuvien 9 ja 10 mukainen rakenne esittää kappaletavaralla 22 kuormattua siirtolavaa 5.

Claims (13)

1. Kylmätavaran kuljetusjärjestelmä käyttämällä rahtilaivaan ainakin yhdelle lastauskannelle (1) lastattavia trailereita (5), joihin kuuluu vetoajoneuvoon kytkettävä sekä vetoajoneuvosta irtikytkettävä kylmätavaran lastaustaso (6), joka on toisten lastaustasojen (6) suhteen rinnakkain siirrettävä ja jolla oleva kylmätavara on jäähdytettävissä rahtilaivassa olevalla jäähdytysilmaa tuottavalla keskus-jäähdytyslaitteella (16), jolloin trailerien (5) lastauskannen (1) pinta on muodostettu ajoratatasoksi (4), tunnettu siitä, että a) lastauskannen (1) pinnan alapuolelle on sijoitettu jäähdytys-ilmakanavat (2) , b) trailerien lastipaikoille on sovitettu jäähdytysilmakanavis-ta (2) lähtevät suljettavat liitoskohdat (3), jotka eivät lainkaan tai eivät oleellisesti ole ajoratatason (4) yläpuolella, c) liitoskohdissa (3) on trailereiden (5) liittämiseksi käytettävissä molemmin puolin kytkettävissä olevat liitäntäkappaleet (12), d) trailerin (5) lastaustaso (6) on kokonaan tai osittain muodostettu kaksiseinäisenä ja e) lastaustasossa (6) on ainakin yksi alaspäin suunnattu liitos-aukko (9) jäähdytysilmasyöttöä varten sekä ainakin yksi ylöspäin suunnattu ulosmenoaukko (11) jäähdytysilman syöttämiseksi kylmätavaraan.
2. Traileri (5) kylmätavaran kuljettamiseksi ja varastoimiseksi, johon kuuluu vetoajoneuvoon kytkettävä sekä vetoajoneuvosta irtikytkettävä kylmätavaran lastaustaso (6), joka on toisten lastaustasojen (6) suhteen rinnakkain siirrettävä, käytettäväksi patenttivaatimuksen 1 mukaisessa kuljetusjärjestelmässä, tunnettu siitä, että lastaustaso (6) on ainakin osittain muodostettu kaksiseinäisenä ja siinä on yksi sen alapuolen alueella oleva liitosaukko (9) jäähdytysilman syöttämiseksi lastaustasoon (6) sekä ainakin yksi sen yläpuolen alueella oleva ulosmenoaukko (11) jäähdytysilman syöttämiseksi kylmätavaraan siten, että liitosaukosta (9) sisään johdettu jäähdytysilma virtaa ensin lastaustason (6) kaksiseinäisen alueen läpi ja sitten tultuaan ulos ulosmenoaukosta (11) kohdistuu kylmätavaraan.
3. Patenttivaatimuksen 2 mukainen traileri (5), tunnettu siitä, että lastaustason (6) kaksiseinäinen alue ulottuu ainakin lähes sen koko pituudelle ja että useita ulosmenoaukkoja (11) on sovitettu lastauspinnan (8) yläpuolelle. 9 65748
4. Patenttivaatimuksen 2 tai 3 mukainen traileri (5), tunnettu siitä, että lastaustason (6) päätysivulla on kanavaosa (17), jossa on ainakin yksi ainakin yhden lastaustasoon (6) asetetun jäähdytyskontainerin (21) tuloilmaliitännän (27) ulosmenoaukoista (20).
5. Patenttivaatimuksen 4 mukainen traileri (5), tunnettu siitä, että lastaustason (6) kanavaosan (17) käsittävällä päätysivulla on toinen kanavaosa (28), jossa on ainakin yksi ainakin yhden lastaustasoon (6) asetetun jäähdytyskontainerin (21) poistoilmaliitännän sisäänmenoaukko.
6. Patenttivaatimusten 4 ja 5 mukainen traileri (5), tunnettu siitä, että kumpikin kanavaosa (17;28) on yhdistetty yhdeksi ainoaksi rakenneosaksi (26) .
7. Jonkin patenttivaatimuksen 4-6 mukainen traileri (5), tunnettu siitä, että lastaustason (6) kanavosat (17;28) tai näistä muodostettu rakenneosa (26) on irrotettavasti kiinnitetty.
8. Patenttivaatimusten 3 ja 4 mukainen traileri (5), tunnettu siitä, että virtausyhteys lastaustason (6) kaksiseinäisen alueen ja kanavaosan (17) välillä on suljettavissa esimerkiksi ainakin yhdellä ilmanohjausläpällä (18 tai 19) siten, että jäähdytysilma joutuu lastaustasosta (6) valinnaisesti lastauspinnan (8) ulosmenoauk-koihin (11) tai kanavaosan (18) ulosmenoaukkoihin (20).
8 65748
9. Rahtilaiva, jossa on lastauskansille (1) sovitettuja lasti-paikkoja kylmätavaran lastausyksiköille, jossa laivassa on ainakin yksi laidanpuoleinen jäähdytyslaite (16) sekä jäähdytysilmakanavat (2) kylmätavaran jäähdyttämiseksi sekä kytkettävissä olevat liitoskap-paleet (12) kunkin lastausyksikön liittämiseksi jäähdytysilmakanaviin (2), käytettäväksi patenttivaatimuksen 1 mukaisessa kylmätavaran kuljetusjärjestelmässä, tunnettu siitä, että lastauskannen (1) yläpinta on muodostettu trailerien (5) ajoratatasoksi, että jäähdytysilmakanavat (2) on sovitettu lastauskannen (1) pinnan alapuolelle, että trailerien lastipaikoille on sovitettu jäähdytysilmakanavista (2) lähtevät suljettavat liitoskohdat (3), jotka eivät lainkaan tai eivät oleellisesti ole ajoratatason (4) yläpuolella ja että liitoskohdissa (3) on trailereiden (5) liittämiseksi käytettävissä molemmin puolin kytkettävissä olevat liitäntäkappaleet (12).
10. Patenttivaatimuksen 9 mukainen rahtilaiva, tunnettu siitä, että lastauskannen (1) ajoratatason (4) alapuolelle on sovitet- ίο 6574 8 tu myös poistoilmakanavia (23), jotka samoin on varustettu ylöspäin suunnatuilla suljettavilla aukoilla (3) kytkettävissä olevien liitos-kappaleiden (12) liittämistä varten.
11. Patenttivaatimuksen 9 tai 10 mukainen rahtilaiva, tunnettu siitä, että lastipaikkojen yläpuolella on sovitettu pois-toilmakanavia (14), joissa on alhaalta imevät aukot (15).
12. Patenttivaatimuksen 10 tai 11 mukainen rahtilaiva, tunnettu siitä, että poistoilmakanaviin (14;23) on sovitettu ilman-ohjausläpät (30 tai 31).
13. Jonkin patenttivaatimuksen 9-12 mukainen rahtilaiva, tunnettu siitä, että jäähdytysilmakanavat (2) ja poistoilmakanavat (14; 22) kulkevat laivaan nähden poikittain ja ne on yhdistetty laivan pitkittäissivulle sovitettuun jäähdytyslaitteen (16) lämmönvaihtimeen, jolloin lämmönvaihdin puolestaan on yhdistetty yhteen tai useampaan j äähdytysaggregaatti in. 11 65748
FI801443A 1979-05-05 1980-05-05 Kylvarutransportsystem trailer foer transport och lagring av kylvaror samt foer dessa avsett fraktfartyg FI65748C (fi)

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
DE2918190 1979-05-05
DE19792918190 DE2918190A1 (de) 1979-05-05 1979-05-05 Frachtschiff mit decks und kuehlanlage

Publications (3)

Publication Number Publication Date
FI801443A FI801443A (fi) 1980-11-06
FI65748B FI65748B (fi) 1984-03-30
FI65748C true FI65748C (fi) 1984-07-10

Family

ID=6070034

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI801443A FI65748C (fi) 1979-05-05 1980-05-05 Kylvarutransportsystem trailer foer transport och lagring av kylvaror samt foer dessa avsett fraktfartyg

Country Status (5)

Country Link
EP (1) EP0018661B1 (fi)
AT (1) ATE3836T1 (fi)
DE (1) DE2918190A1 (fi)
FI (1) FI65748C (fi)
NO (1) NO801314L (fi)

Families Citing this family (6)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
GB2260393B (en) * 1991-10-11 1995-09-06 St Ivel Ltd Method and apparatus for cooling items
GB9801932D0 (en) * 1998-01-30 1998-03-25 Falconer William H Apparatus for cooling container borne cargo in a ship's hold, and container foruse therewith
AU2001239209A1 (en) 2000-03-09 2001-09-17 Carlsen Europa A/S A method of distributing cooled or frozen goods to customers by means of a plurality of vehicles, and a vehicle for such use
DE102006017012B4 (de) * 2006-04-11 2011-01-13 Airbus Operations Gmbh Kühlsystem und Frachtcontainer
CN105730525B (zh) * 2016-01-19 2018-05-22 占行波 太阳能吸风式隔热降温车
CN113602184B (zh) * 2021-08-03 2022-12-23 中车长江车辆有限公司 冷藏车

Family Cites Families (9)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US2972975A (en) * 1958-08-25 1961-02-28 Effie E White Shipboard accommodations for mechanically refrigerated semi-trailers
US3359752A (en) * 1965-09-03 1967-12-26 Lester L Westling Refrigerated containerized cargo transport system and container therefor
GB1164791A (en) * 1966-02-09 1969-09-24 J & E Hall Ltd Improved Shore-based Installation for Storage Containers
FR1491384A (fr) * 1966-06-21 1967-08-11 J A Benoit Véhicule frigorifique
GB1158826A (en) * 1966-08-04 1969-07-23 Stal Refrigeration Ab Improvements in and relating to Arrangements for the Storage or Transport of Goods requiring to be kept under cool conditions
US3692100A (en) * 1971-07-09 1972-09-19 United Brands Co Mobile refrigerator shipping container unit
US4003728A (en) * 1974-10-09 1977-01-18 Eric Rath Method and apparatus for controlling the storage condition of perishable commodities in long-distance transport vehicles
DE2726076A1 (de) * 1977-06-10 1978-12-14 Bremer Vulkan Schiffbau Belueftungsanordnung fuer ein transportschiff
DE2757891A1 (de) * 1977-12-24 1979-06-28 Gruenzweig & Hartmann Montage Stationaere kuehlvorrichtung fuer kuehlcontainer

Also Published As

Publication number Publication date
NO801314L (no) 1980-11-06
EP0018661A1 (de) 1980-11-12
FI801443A (fi) 1980-11-06
DE2918190A1 (de) 1980-11-13
ATE3836T1 (de) 1983-07-15
FI65748B (fi) 1984-03-30
EP0018661B1 (de) 1983-06-22

Similar Documents

Publication Publication Date Title
SU1407393A3 (ru) Контейнер,предназначенный дл транспортировки на железнодорожном вагоне
US3359752A (en) Refrigerated containerized cargo transport system and container therefor
US4901538A (en) Portable temperature maintenance system
CN106043595B (zh) 具有用于冷冻柜的增加容量的集装箱船
US4951479A (en) Refrigeration system
RU2438930C2 (ru) Система охлаждения и грузовой контейнер
FI65748C (fi) Kylvarutransportsystem trailer foer transport och lagring av kylvaror samt foer dessa avsett fraktfartyg
US6230640B1 (en) Cargo carrier refrigeration system
US4428318A (en) Ventilation arrangement for a cargo ship
US5152155A (en) Carbon dioxide refrigerating system
KR20200048090A (ko) 엔진룸과 인접하게 배치되는 컨테이너 선박의 lfs 시스템 배치구조
US4168581A (en) Cooling container vessel having a cooling system
WO2013110274A1 (en) A ship
US20120199042A1 (en) Support system for a railcar and method for assembling the same
GB2097108A (en) Cargo ship having a cooling system
EP0298406B1 (en) Cooling system for container transportation
WO2015011581A1 (en) A vehicle and a method for transportation of thermally unstable products
KR20200077837A (ko) 컨테이너 선박의 lfs 시스템 배치구조
US3429281A (en) Refrigerated container support and generator housings for flat deck railway cars
JPH09175494A (ja) バラストタンク換気装置
FI129358B (fi) Järjestely nestemäisten polttoaineiden kuljetukseen ja varastointiin
Olsen et al. Container Design
KR102016553B1 (ko) 벌크 시멘트 컨테이너 및 이와 화차의 어셈블리
CN116461865A (zh) 可变形冷藏货物集装箱
JP4344296B2 (ja) 冷凍コンテナ

Legal Events

Date Code Title Description
MM Patent lapsed

Owner name: GRUENZWEIG + HARTMANN MONTAGE GMBH.