FI65452C - System foer uppknytning av en handvaevstol - Google Patents

System foer uppknytning av en handvaevstol Download PDF

Info

Publication number
FI65452C
FI65452C FI791623A FI791623A FI65452C FI 65452 C FI65452 C FI 65452C FI 791623 A FI791623 A FI 791623A FI 791623 A FI791623 A FI 791623A FI 65452 C FI65452 C FI 65452C
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
loop
loom
binding yarn
threaded
looms
Prior art date
Application number
FI791623A
Other languages
English (en)
Other versions
FI65452B (fi
FI791623A (fi
Inventor
Sune Ivarsson
Original Assignee
Sune Ivarsson
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Sune Ivarsson filed Critical Sune Ivarsson
Publication of FI791623A publication Critical patent/FI791623A/fi
Application granted granted Critical
Publication of FI65452B publication Critical patent/FI65452B/fi
Publication of FI65452C publication Critical patent/FI65452C/fi

Links

Classifications

    • DTEXTILES; PAPER
    • D03WEAVING
    • D03DWOVEN FABRICS; METHODS OF WEAVING; LOOMS
    • D03D29/00Hand looms

Landscapes

  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Textile Engineering (AREA)
  • Looms (AREA)
  • Braiding, Manufacturing Of Bobbin-Net Or Lace, And Manufacturing Of Nets By Knotting (AREA)
  • Medicines Containing Material From Animals Or Micro-Organisms (AREA)
  • Coloring Foods And Improving Nutritive Qualities (AREA)
  • Basic Packing Technique (AREA)
  • Buckles (AREA)

Description

65452 solmuja, koska liukkaammasta materiaalista seuraa, ettei solmuilla on taipumus "liukua" ja purkaantua, kun ne asetetaan alttiiksi rasituksille.
Tämän keksinnön tarkoituksena on esittää sidontajärjestelmä, jonka avulla yllä mainitut vaikeudet ja haitat poistetaan ja cämä saavutetaan siten, että käytetään jatkuvan silmukkajonon muodostamia si-dontalanko ja, jotka parittam on erotettu toisistaan kapealla yhdistävällä kannaksella ja jotka on sovitettu kiinnitettäviksi asianomaiseen kargaspuitten osaan siten, että vähintään yksi mainitulla sopivalla kohtaa sidontalangan pituutta oleva silmukka tavanomaista solmimista käyttämättä kiinnitetään vast, kangaspuitten osaan käyttäen tai ollen käyttämättä erillisiä kiinrutyselementtejä.
Keksintö selitetään seuraavassa lähemmin viittaamalla oheisissa piirustuksissa esitettyyn so vei lutusesimerkkun .
Kuvio 1 esittää kaaviollisesti kangaspuita sivulta nähtynä, kuvio 2 on osakuvio edestäpäin kangaspuitten varsien, varpojen ja polkusinten tavanomaisesta sidonnasta, kuvio 3 on kaaviollinen kuvanto sidontanyöristä, kuvio 4 esittää perspektiivisenä sivukuvana kaaaviollisesti nn-sisauvan sidontaa keinuvipuun keksinnön mukaisen järjestelmän erilaisilla kiinnitystavoilla, kuvio 5 on yksityiskohta kuviosta ä seivennetysti esitettynä, kuvio 6 on sovellutusesimerkki keksinnön mukaiseen järjestelmään kuuluvasta estoelimestä ja kuvio 7 esittää erästä myös keksinnön mukaiseen sidontajärjestelmään kuuluvan hakaselimen rakennetta.
Kuvioissa 1 ja 2 esitetään kaaviollisena sivukuvantona vast, edestäpäin nähtynä osakuvantona kangaspuut ja näitten tavanomainen sidontajärjestelmä.
Kangaspuihin kuuluu runko 1, joka mm. sisältää luhan 2, loimi-tukin 3 ja kangastukin 4. Lisäksi kuuluu runkoon niisipalkki 5, joka puolestaan kannattaa niisipyönä 6, jotka vuorostaan - tavallisesti keinuvarsien 11 välityksellä (katso kuvio 2) - sidontanyörien 10 väli- 3 65452 tyksellä kannattavat niisisauvoja 7, 71, joitten varassa on niidet 12. Niisisauvojen liikkeitä ohjaillaan polkusinten 8 avulla, jotka sidon-tanyörien 10 avulla - tavallisesti varpojen 9 välityksellä - ovat yhteydessä alempaan niisisauvaan 7'.
Kuviosta 2 näkyy, miten yhteydet sidontänyönen ja en yksityiskohtien - niisipalkin 5, keinuvipujen 11, niisisauvojen 7» 7', varpojen 9 ja polkusinten 8 välillä - on aikaansaatu tavanomaisella tavalla käsin tehtyjen solmujen 13 avulla, joilla siis toisaalta on taipumus liukua ja jotka toisaalta merkitsevät suurta käsityötä kangas-puitten sitomisessa.
Kuviossa 3 esitetään kaaviollisesti suuresti liioitellussa mittakaavassa eräs keksinnön mukaisessa järjestelmässä käytetty sidonta-nyöri .
Kuten ilmenee tästä kuviosta sisältää nyöri 100 kaksi pitkin pituuttaan vierekkäin sijoitettua lankaa 104, 103, jotka - edullisesti neulomakoneessa - on virkattu yhteen niin, että saadaan jono silmukoita 101, jotka on parittain erotettu - ja yhdistetty - niiden välissä sijaitsevilla kapeilla "kannaksilla". Kuviossa esitetään ainoastaan yksi kokonainen silmukka 101, mutta on selvää, että nyöriin kuuluu atkuva jono oleellisesti samanlaisia ja yhtä suuria silmukoita 101.
Kuvio 4 näyttää perspektiivisesti kaaviollisena keinuvarren 11 ja ylempien niisisauvojen 7 välistä sidontaa erilaisin kunnitysta-voin. Keinuvarsi 11 on yhdistetty ei näytettyyn niisipyörään keskikohtaan sijoitetulla sidontanyörillä 100, joka kulkee reiän 106 läpi feinuvarressa. Niisipyörästä poispäin olevalla Keinuvarren sivulla on lähinnä keinuvartta olevan silmukan läpi viety ankkurointielementti, jonka muodostaa kiinnityselementti 102, joka on suurempi kuin reikä 106 ja joka siten estää sidontanyörlä vetäytymästä takaisin reiän läpi.
Keinuvarren molempiin päihin on kiinnitetty toiset sidontanyö-rit 100, jotka vuorostaa on yhdistetty niisisauvoihm 7- Keinuvarren päihin on nyörit edullisesti kiinnitetty kuten esitetään kuviossa 5 siten, että silmukkajono 101b viedään uloimman silmukan 101a läpi niin, että muodostuu juoksunyöri, joka voidaan sovittaa keinuvarren pään ympäri siihen tehtyyn uraan. Sidontanyön 100 on edelleen kiinnitetty ylemmän niisisauvan 7 alapuolelle siten, että nyöri on viety läpi reiästä 106 ja kiinnitetty niisisauvaan sillä, että silmukka 101 lukkiutuu hakaselimeen 103-
Kuviossa 6 esitetään suuremmassa mittakaavassa kuviossa 4 esitetyn mukainen kiinnityselementti 102. Tämän estoelimen muoto on oleellisesti 65452 "koiranluu", toisin sanoen se käsittää sauvamaisen keskiosan, jonka poikkimitta on pienempi kuin silmukan 101 aukko. Sauvanmuotoisen elementin päät on paksunnettu niin, että niiden poikkipinnan suuruus on enemmän kuin keskiosalla ja oleellisesti yhtäsuuri tai jopa hieman suurempi kuin silmukan aukko. Tämän johdosta voidaan estoelin sovittaa sopivaan silmukkaan siten, että se puristetaan tämän läpi mahdollisesti käyttäen hyväksi nyörin joustavuutta venyttämällä silmukkaa paikoilleen pantaessa. Kun estoelin on asetettu paikoilleen, tulee se tehokkaasti estämään nyöriä vahingossa vetäytymästä ulos reiästä 106 ja koska nyörin voima tulee olemaan suunnattu oleellisesti kohtisuoraan estoelimen pituussuuntaa vastaan, ei estoelin myöskään pääse vetäytymään ulos silmukasta.
Kuviossa 7 esitetään sovellutusesimerkki sellaisesta hakaseli-mestä 103, johon viitataan kuvion 5 yhteydessä. Hakaselimeen kuuluu laatta, joka on kiinnitettävissä kangaspuitten osaan, johon varsinainen sidontanyöri tulee kiinnitettäväksi. Laattaan on sovitettu koukku, joka sopivasti on hieman joustava ja joka on tarkoitettu tarttumaan silmukkaan 101. Hakaselimen sopiva muotoilu yhdessä sen tosiasian kanssa, että nyöri käyttöasennossaan on asetettu alttiiksi vetovoimalle, joka vaikuttaa hakaselimestä 103 poispäin, takaa sen, että sidontanyöri pysyy varmasti paikoillaan eikä irtaannu vahingossa hakaselimestä.
Tällä tavoin on hyvin helppoa ankkuroida tarpeelliset sidonta-nyörit tarkasti haluttuihin «»emiin. ilman, että syntyy käsi sidonnassa esiintyviä pulmia. Sitäpaitsi on helppo irroittaa sidonnat, kun tätä halutaan esimerkiksi kuluneitten nyörien vaihtamiseksi. Keksinnön mukaisen järjestelmän avulla yksinkertaistuu ja vähenee siten koko sidonta työ huomattavasti.
Sidontanyörin 100 aines on kulutusta kestävää, hieman venyvää edullisesti synteettistä ainetta. Vaikka tämä aines on liukasta, ei sillä ole mitään merkitystä, koska mitään liukumista ei virkatuissa silmukoissa voi tapahtua, jonka seurauksena solmuilla varustetuissa synteettisissä sidontanyöreissä esiintyvät liukumisprobleemat on täysin eliminoitu.
Keksintö on selitetty kangaspuissa esiintyvien oleellisimpien sidontatapausten yhteydessä, mutta on selvää, että myös muut sidonta-tapaukset käsikanpaspuissa tai senkaltaisissa voidaan edullisesti hoitaa keksinnön mukaisella järjestelmällä.
Edelleen on luonnollisesti ilmeistä, että keksintö ei ole ra- ^ 65452 joitettu oheisissa piirustuksissa esitettyihin ja näihin liittyen selitettyihin osaratkaisuihin, vaan muunnelmat ovat mahdollisia seuraavien patenttivaatimusten puitteissa.

Claims (4)

1. Järjestelmä kangaspuitten sitomiseksi, tunnettu siitä, että käytetään jatkuvan silmukkajonon muodostamia sidontalankoja (Ί00), jotka pareittain on erotettu toisistaan kapealla yhdistävällä kannaksella ja jotka on sovitettu kiinnitettäviksi asianomaiseen kangaspuitten osaan (5, 6, 7, 8, 9) siten, että vähintään yksi mainitulla sopivalla kohtaa sidontalangan pituutta oleva silmukka (101) tavanomaista solmimista käyttämättä kiinnitetään vast, kangaspuitten osaan käyttäen tai ollen käyttämättä erillisiä kiinnityselementtejä (102, 103).
2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen järjestelmä, jolloin sidonta-lanka tavanomaisella tavalla pujotetaan vast, kangaspuitten osassa olevien läpivientiaukkojen kautta osan yhdeltä puolelta sen toiselle puolelle, tunnettu siitä, että käytetään kunni-tyselimiä (102) estoelimien muodossa, jotka on tehty pujotettaviksi silmukan (101) läpi, joka sijaitsee lähinnä kangaspuitten osaa sen toisella puolella, ja joiden suuruus on sellainen, että se estää sidontalangan paluun läpivientiaukosta (106).
3. Patenttivaatimuksen 2 mukainen järjestelmä, tunnettu siitä, että kiinnityselimet (102) ovat sauvamaisia suurennetuin päätypoikkipinnoin, joitten koko silmukoihin nähden on sellainen, että näitä on venytettävä jonkin verran, jotta ne voisivat kulkea mainittujen päätypojkkipintojen yli.
4. Patenttivaatimuksen 1 mukainen järjestelmä, jolloin sidonta-lanka tavanomaisella tavalla pujotetaan vast, kangaspuitten osassa sen yhdeltä puolelta sen toiselle puolelle, tunnettu sii-t ä , että käytetään kiinnityselementtejä, jotka muodostuvat vast, kangaspuitten osaan (5, 6, 7, 8, 9) ankkuroiduista hakaselimistä (103)> jotka on sijoitettu osan toiselle puolelle ja järjestetty tarttumaan sen kohdalla olevaan silmukkaan (101).
FI791623A 1978-05-23 1979-05-22 System foer uppknytning av en handvaevstol FI65452C (fi)

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
SE7805843 1978-05-23
SE7805843A SE411234B (sv) 1978-05-23 1978-05-23 System och uppknytningssnore for uppknytning av en handvevstol

Publications (3)

Publication Number Publication Date
FI791623A FI791623A (fi) 1979-11-24
FI65452B FI65452B (fi) 1984-01-31
FI65452C true FI65452C (fi) 1984-05-10

Family

ID=20334978

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI791623A FI65452C (fi) 1978-05-23 1979-05-22 System foer uppknytning av en handvaevstol

Country Status (16)

Country Link
US (1) US4305431A (fi)
EP (1) EP0018381B1 (fi)
JP (1) JPH0116938B2 (fi)
AR (1) AR222173A1 (fi)
CA (1) CA1095376A (fi)
CH (1) CH647564A5 (fi)
DE (1) DE2950505T1 (fi)
DK (1) DK144857C (fi)
ES (1) ES480815A1 (fi)
FI (1) FI65452C (fi)
GB (1) GB2037332B (fi)
IT (1) IT1117195B (fi)
NL (1) NL7904062A (fi)
NO (1) NO149005C (fi)
SE (1) SE411234B (fi)
WO (1) WO1979001102A1 (fi)

Families Citing this family (2)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
SE450012B (sv) * 1982-12-22 1987-06-01 Sune Ivarsson Oglerep for anvendning som sammanbindningsorgan
US8316894B2 (en) * 2010-04-23 2012-11-27 Rene Schaub Modular adjustable frame hand loom

Family Cites Families (12)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
DE220434C (fi) *
US498474A (en) * 1893-05-30 Harness-hook for looms
DE645151C (de) * 1937-05-22 Rueti Ag Maschf Aufhaengeschloss zum Einhaengen der Schafttragkette an Webstuehlen
US228191A (en) * 1880-06-01 Shedding mechanism for looms
US1668124A (en) * 1926-05-29 1928-05-01 Crompton & Knowles Loom Works Loom harness-strap connecter
US1901250A (en) * 1929-03-23 1933-03-14 Johnson Stephens & Shinkle Sho Method and apparatus for weaving
US1803539A (en) * 1930-09-12 1931-05-05 Bigelow Sanford Carpet Co Inc Harness mechanism for looms
FR737437A (fr) * 1932-05-23 1932-12-12 Tire-lisses pour métier à tisser
DE646979C (de) * 1936-01-12 1937-06-24 Staeubli Geb & Co Schaftregler fuer Webstuehle
CH266071A (de) * 1947-06-23 1950-01-15 Zbrojovka Brno Np Einrichtung zum Heben und Senken des Geschirrs an mechanischen Webstühlen.
FR90951E (fr) * 1959-12-17 1968-03-22 Levriers Boîte d'emballage à remplissage latéral
SE401936C (sv) * 1977-03-04 1981-12-14 Ivarsson Sune I Solv av textiltrad

Also Published As

Publication number Publication date
CH647564A5 (de) 1985-01-31
NO149005B (no) 1983-10-17
GB2037332B (en) 1982-12-08
DK144857B (da) 1982-06-21
NL7904062A (nl) 1979-11-27
DE2950505C2 (fi) 1987-12-10
NO149005C (no) 1984-01-25
JPS55500302A (fi) 1980-05-22
AR222173A1 (es) 1981-04-30
DK545379A (da) 1979-12-20
FI65452B (fi) 1984-01-31
WO1979001102A1 (en) 1979-12-13
CA1095376A (en) 1981-02-10
EP0018381A1 (en) 1980-11-12
US4305431A (en) 1981-12-15
DE2950505T1 (de) 1983-02-24
GB2037332A (en) 1980-07-09
NO791655L (no) 1979-11-16
DK144857C (da) 1982-11-08
SE411234B (sv) 1979-12-10
JPH0116938B2 (fi) 1989-03-28
FI791623A (fi) 1979-11-24
IT1117195B (it) 1986-02-17
ES480815A1 (es) 1980-08-16
EP0018381B1 (en) 1984-04-04
IT7949120A0 (it) 1979-05-22

Similar Documents

Publication Publication Date Title
US4665909A (en) Bandage
EP1878858B1 (de) Gestänge zur Halterung und/oder Abstützung von Zeltbahnen
BR0114266A (pt) Manga tecida para unir substratos alongados em feixes
FI65822C (fi) Anordning foer anbringande av varptraodar pao handvaevstolar
FI65452C (fi) System foer uppknytning av en handvaevstol
SE438445B (sv) Vevd dragkedjehelft
DE2333153C3 (de) Gewebter Reißverschluß
US5141227A (en) Prefabricated stringing for a sports racket
NO167107B (no) Apparat for maaling av varmespenninger i trykkdeler.
FI75766B (fi) Anordning foer daempning av en stoetbelastning.
NO120386B (fi)
SE446368B (sv) Vevd dragkedjehelft
DE69502422T2 (de) Elastisches Gewebe für Stützvorrichtungen
US2219268A (en) Carpet weaving frame
JP2014187992A (ja) 茶樹ネット及び茶樹列に茶樹ネットを直掛けして固着する方法
JPS6220457Y2 (fi)
US4195670A (en) Reversible beater reed for a weaving loom
CA1296142C (en) Rope hammock
US2985198A (en) Weaving looms
US3548706A (en) Attachment assembly for loop construction fabric
US2646970A (en) Fence wire stretcher
KR960006818Y1 (ko) 경편 직물지
RU96115530A (ru) Приспособление для физических упражнений гурного и способ изготовления жгута этого приспособления
KR960007816Y1 (ko) 자카드 직기의 통사
JPS635532Y2 (fi)

Legal Events

Date Code Title Description
MM Patent lapsed
MM Patent lapsed

Owner name: IVARSSON, SUNE