FI65307C - Komprimerbar gruvstoetta - Google Patents

Komprimerbar gruvstoetta Download PDF

Info

Publication number
FI65307C
FI65307C FI752462A FI752462A FI65307C FI 65307 C FI65307 C FI 65307C FI 752462 A FI752462 A FI 752462A FI 752462 A FI752462 A FI 752462A FI 65307 C FI65307 C FI 65307C
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
sleeve
wooden
support
load
support according
Prior art date
Application number
FI752462A
Other languages
English (en)
Other versions
FI752462A (fi
FI65307B (fi
Inventor
Rodney Colvin Townsend
Original Assignee
Mine Support Syst Pty Ltd
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Mine Support Syst Pty Ltd filed Critical Mine Support Syst Pty Ltd
Publication of FI752462A publication Critical patent/FI752462A/fi
Application granted granted Critical
Publication of FI65307B publication Critical patent/FI65307B/fi
Publication of FI65307C publication Critical patent/FI65307C/fi

Links

Classifications

    • EFIXED CONSTRUCTIONS
    • E21EARTH OR ROCK DRILLING; MINING
    • E21DSHAFTS; TUNNELS; GALLERIES; LARGE UNDERGROUND CHAMBERS
    • E21D15/00Props; Chocks, e.g. made of flexible containers filled with backfilling material
    • E21D15/14Telescopic props
    • E21D15/16Telescopic props with parts held together by positive means, with or without relative sliding movement when the prop is subject to excessive pressure
    • E21D15/18Telescopic props with parts held together by positive means, with or without relative sliding movement when the prop is subject to excessive pressure with one part resting on a supporting medium, e.g. rubber, sand, bitumen, lead, located in the other part, with or without expulsion or displacement of the medium upon excessive pressure

Landscapes

  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Mining & Mineral Resources (AREA)
  • Geochemistry & Mineralogy (AREA)
  • Structural Engineering (AREA)
  • Life Sciences & Earth Sciences (AREA)
  • General Life Sciences & Earth Sciences (AREA)
  • Mechanical Engineering (AREA)
  • Geology (AREA)
  • Lining And Supports For Tunnels (AREA)
  • Investigation Of Foundation Soil And Reinforcement Of Foundation Soil By Compacting Or Drainage (AREA)
  • Forging (AREA)
  • Steroid Compounds (AREA)
  • Pallets (AREA)
  • Clamps And Clips (AREA)

Description

2 65307 lyhyeltä osalta niiden alkuperäisestä pituudesta ja että ne ovat helposti syttyviä.
Puukaivospölkyt käsittävät yhden ainoa pylvään, joka kiilataan louhoksen katto- ja pohjaseinämän väliin. Nämä kannattimet ovat tarkoitetut ainoastaan väliaikaisiksi kannattamiksi, koska niiden kokoonpainuvuus on erittäin rajoitettu. Useita tarkotuksen-mukaisia menetelmiä on kuitenkin ehdotettu sen ajajakson pidentämiseksi, jolloin kuormitus kasvaa yhtä suureksi kuin pölkyn täysi kannatuskyky. Eräs näistä käsittää pölkyn kiilaamisen ylä- ja/ tai alalevyn väliin, joka puristuu kokoon ennenkuin pölkky joutuu altiiksi täydelle kuormitukselle.
Eräs toinen menetelmä oli pölkyn sijoittaminen, joko yksit-täiselementtinä tai useina osina, jäykkään rauta- tai teräsputkeen siten, että osa pölkystä työntyy ulos putken toisesta tai kummastakin päästä. Näiden pölkkyjen kokoonpuristumisalue oli sama kuin tavallisen puisen pölkyn ja niiden pääetu oli, että voitiin käyttää puukappaleita, jotka olivat liian lyhyitä pölkkyinä käytettäviksi. Metalliputket valmistettiin kovasta teräksestä tai raudasta ja olivat tarkoitetut varsinkin toistuvaa käyttöä varten.
DE-patenttijulkaisusta No. 703 063 tunnetaan uiko- ja sisä-holkin käsittävä kaivoskannatin, joka on pituussuunnassaan säädettävä ulkoholkin sisään sijoitettavien puupalasten avulla. Tämä tunnettu kaivoskannatin on muotoiltu vastustamaan luhistumista. Tarkoituksena on, että kannatin voitaisiin poistaa asennuspaikaltaan ja käyttää uudelleen. Kysymyksessä on siis kohtuullisen kuormituksen aikana muotonsa säilyttävästä kaivoskannattimesta. Puristusvoiman lisääntyessä tällainen kannatin kuitenkin helposti taittuu, jolloin sen kannatuskyky yht'äkkiä häviää. Kyseistä kannatin-ta ei siis missään tapauksessa voida käyttää uudenaikaisissa sy-välouhoksissa, joissa puristusvoimat nousevat hyvin suuriksi.
GB-patenttijulkaisusta No. 1 016 292 tunnetaan teleskooppinen, uiko- ja sisäholkin käsittävä kaivoskannatin, jonka ulkoholkin sisään on sijoitettu tankomainen, puuta tai elastista materiaalia oleva säätöväline, jonka kartiomaista yläpäätä ympäröi sisäholkin alapäähän kiinnitetty rengasmainen teräslaippa. Kun puristusvoima vaikuttaa kannattimen päihin, mainittu laippa työntyy säätöväli-neen päälle ja liukuu tätä pitkin kitkavoimaa vastaan. Säätöväli- 3 65307 neen ja kannattimen terässeinämän välissä on huomattava tyhjä tila, joka estää säätövälinettä saamasta tukea ympäröivästä hoikista kuormituksen aikana. Kyseisen kannattimen kannatuskyky perustuu siis pääasiassa säätövälineen ja rengasmaisen laipan väliseen kitkaan. Kun kannattimen teleskooppiset ovat ovat työntyneet pohja-asentoonsa, säätöväline ja rengaslaippa voidaan poistaa ja korvata uusilla, jonka jälkeen kannatin on valmis käytettäväksi uudelleen. Koska pyrkimyksenä on ollut toistuvaan käyttöön soveltuvan kaivoskannattimen kehittäminen, on selvää, että kyseinen kannatin on lähinnä tarkoitettu käytettäväksi alhaisissa paineolosuhteissa. Toistuvan käytön edellytyksenä on nimittäin että hoikkien muoto pysyy muuttumattomana puristuksen aikana, mikä kokonaan sulkee pois kannattimen käytön esimerkiksi syvälouhoksissa, joissa puristusvoimat nousevat äärimmäisen korkeiksi.
Hydraulisten pölkkyjen avulla voidaan ratkaista monta edellämainittua ongelmaa, mutta ne ovat kallita ja niiden kokoonpuristuvuus on rajoitettu.
Tämän keksinnön tarkoituksena on aikaansaada kaivoskannatin, joka on oleellisesti halvempi kuin hydraulinen pölkky ja jonka avulla voidaan poistaa tai ainakin minimoida edellämainitut ongelmat.
Tämä on aikaansaatu kaivoskannattimella, joka tunnetaan siitä, että puuelementti on hoikissa tiukasti paikalleen sopiva ja itse holkki on deformoituvaa materiaalia niin, ett puristuksen lisääntyessä holkki lyhenee ja laajenee olennaisesti poikkisuunnassa ennen murtumistaan, jolloin puu sanotunlaisessa laajentuneessa vyöhykkeessä rikkoontuu kuituiseksi materiaaliksi.
Holkki voi esimerkiksi olla venyvää metallia ja se on sopivim-min yhtä pitkä kuin puuelementti.
Holkki käsittää tarkoituksenmukaisesti kaksi teleskooppisesti kuormituksen suunnassa toimivaa putkea kannattimen ollessa käytössä.
Eräs keksinnön mukainen rakennemuoto selitetään seuraavassa esimerkin avulla viitaten piirustukseen, jossa kuvio 1 esittää pitkittäissuuntaista poikkileikkausta keksinnön mukaisesta kaivoskannattimesta.
Kuviot 2-7 esittävät osittain kaaviomaisia sivukuvia kuvion 1 mukaisen kannattimen progressiivisia kokoonpuristumisvaiheita kuor- 4 65307 mituksen alaisena*
Kuvio 8 on vertaileva graafinen kuva, jossa on esitetty kuvion 1 mukaisen kannattimen ja kerrostetun kannattimen kuormitusta kannattavia ominaisuuksia kuormituksen alaisena.
Piirustuksen kuviossa 1 esitetty kaivoskannatin käsittää te-leskooppimaiset metalliputket 10 ja 12, jotka kummatkin ovat suljetut toisesta päästään metallilevyn 14 avulla, joka on kiinnitetty putkeen hitsaamalla.
Se metalli, josta putket 10 ja 12 on valmistettu on tärkeä, samoin myös tämän metallin ominaisuudet. Metallin on oltava tarpeeksi venyvää, jotta se pystyisi pullistumaan riittävästi poik-kisuunnassa kannattimen aksiaalisuunnan suhteen kuormitusta vastustavan materiaalin pitämiseksi koossa kannattimen puristuessa kokoon kuormituksen vaikutuksesta pieneen osaan alkuperäisestä pituudestaan.
Kumpikin putki sisältää kuormitusta vastustavaa materiaalia, joka on puuelementti 16, ja joka on muotoiltu ennalta sopimaan tiukasti putkeen. Jos puuelementit eivät sovi tiukasti putkiin, ne on pakattava tiiviisti kokoonpuristuvan täyteaineen, kuten jäykän paisutetun polyuretaanin avulla.
Jotta kannatin toimisi hyväksyttävästi, on oleellista, että puuelementtien säikeiden suunta on yhdensuuntainen tai oleellisesti yhdensuuntainen kannattimen aksiaalisuunnan kanssa.
Kuviosta 1 ilmenee, että putki 12 on täytetty kuormitusta vastustavalla materiaalilla, kun taas putki 10 on täytetty vain osittain. Tämän toimenpiteen tarkoitukena on antaa putkille rajoitettu teleskooppinen liikkuvuus pituussuunnassa kannattimen pituuden säätämiseksi. Juuri ennen kannattimen käyttöä sen pituus säädetään suurin piirtein katon ja lattian välistä korkeutta vastaavaksi irrallisten välilevyjen 20 avulla, jotka on valmistettu jäykästä paisutetusta polyuretaanista, puusta tai vastaavasta kuormitusta vastustavasta materiaalista.
Kuviot 2-7 esittävät keksinnön mukaista kannatinta kokeissa. Kokeet suoritettiin käyttämällä 1000 tonnin puristinta ja piirustukset, varsinkin mitä putkin muodonmuutoksiin tulee, on laadittu kokeen aikana otettujen valokuvien perusteella.
Koestetun kannattimen putket 10 ja 12 valmistettiin kaupassa 5 65307 saatavaa laatua olevasta S.A.B.S 719Ά sähkövastushitsatu.sta niuk-kahiilisestä teräsputkesta (A.P.I. 5L laatu A) , jonka myötöraja on 207 megapaskalia ja jonka vetomurtolujuus on 331 megapaskalia.
Kannattimen alkuperäinen pituus oli 1 metri. Putken 10 seinä-mäpaksuus oli noin 6 mm ja ulkohalkaisija noin 220 mm ja putken 12 seinämäpaksuus noin 6 mm ja ulkohalkaisija noin 200 mm. Elementit 16 koostuivat hyvin kuivatusta puusta (Silignapuuta, jota käytetään kaivospölkkyinä Etelä-Afrikan kultakaivoksissa).
Kuvioissa 2-7 esitetyn kannattimen eri kokoonpuristuvuusvai-heet on merkitty samoilla viitenumeroilla vastaaviin kohtiinsa kuvion 8 käyrällä B.
Kuten käyrästä ilmenee, kestää keksinnön mukainen kannatin kuormitusta, puristuen aluksi kokoon hyvin vähän (100 tonnilla noin 1 % kokoonpuristuminen) . Käyrän kohtien 2 ja 3 välissä puu-elementit puristuvat kokoon aksiaalisuunnassa, jolloin putket muuttavat muotoaan hyvin vähän paitsi että putki 10 pullistuu hieman. 44 % kokoonpainumalla syntyy kuitenkin huomattava pullistuma putken 12 alapään kohdalla tai sen läheisyydessä (esitetty pisteviivoin kuviossa 3). Kuormituksen noustessa putken 12 kannassa oleva pullistuma jatkaa siirtymistään ulospäin kunnes aksiaalisuuntai-nen kuorma ylittää putken 12 metallin myötölujuuden pullistuskoh-dassa. Tässä kohdassa kuorman vaikutus lakkaa (juuri ennen käyrön kohtaa 4) ja pullistuskohta, joka on melkein sulkeutunut kannastaan, muodostaa pidättävän silmukan putken kannan ympäri. Kohdassa 4 (myös kuvio 4) putket ovat sulkeutuneet teleskooppisesti kokonaan ja kannatin joutuu uudestaan alttiiksi täydelle kuomalle. Kuorman pieni väheneminen kohtien 5 ja 6 välillä johtuu putkien painumisesta kokoon, kuten kuvioissa 5-7 on esitetty. Koe lopetettiin 500 tonnin kuormalla, jolloin kannatin oli puristunut kokoon hieman yli 20 % alkuperäisestä pituudestaan. Kun kuormitus nousee tästä kohdasta, tiivistyvät kannattimen jäännökset kiinteäksi massaksi ja käyrästä tulee katkoviivoin esitetynlainen.
Edelläolevasta selityksestä ja piirustuksesta ilmenee, että kannattimen menestyksellinen toiminta riippuu suuressa määrin putkien 10 ja 12 metallin kyvyistä muutaa muotoaan riittävästi pullistumien muodostamiseksi, kun putket painuvat kasaan haitarimai-sesti ilman, että metalli halkeilee tai murtuu. Putket halkeavat 6 65307 kuitenkin käytännössä usein kohdassa 7 tai sen jälkeen. Tässä kohdassa tapahtuvan halkeilemisen on kuitenkin todettu vaikuttavan vähän tai ei ollenkaan käyrän B katkoviivoin esitettyyn alueeseen. Tämä johtuu ilmeisesti siitä, että puinen jäännös (kuitu-ainetta) on suljettu putkien muotoa muuttameen metallin sisään niin tiiviisti, ettei se pysty tunkeutumaan ulos ja vaikkakin putki halkeaa, toimii kannatinjäännös melkein kiinteänä kannatti-mena.
On toivottavaa, että sellainen kanantin, jota käytetään kovassa maaperässä tapahtuvassa syvälouhintatyössä, kykenee kestämään kattoseinämän kokoonpainumisessa tapahtuvia nopeuden muutoksia, joita voi aiheutua kallion murtuessa tai muista seismisistä häiriöistä. Tässä suhteessa keksinnön mukaisen kannattimen toiminta oli tyydyttävä sekä koeolosuhteissa että maanalaisissa kokeissa, joissa kannatin saatettiin alttiiksi kokoonpainumisnopeuksil-le, jotka ylittivät 1 m/sek, ja joista todetiin, että ne olisivat johtaneet louhoksen sulkeutumiseen noin 100 mm kannattimen kuor-mitusvastusta vastaan.
Kuviossa 8 oleva käyrä A esittää vertailun vuoksi kerrostetun kannattimen toimintaa, joka koottiin vuorottelevasti kerroksista ja betonitiilistä. Kannatin oli 110 cm korkea ja sen vaakasuorat poikkileikkausmitat olievat 60 x 60 cm. Kuten käyrästä A ilmenee, ei kannatin kestä kuormitusta kovinkaan hyvin ja saavuttaa maksimaalisen kuormankannatuskykynsä noin 35 % kokoonpuristumisen kohdalla, jonka jälkeen betonitiilien ja siten myös kannattimen kuormanvastustuskyky loppuu.

Claims (6)

65307
1. Kaivoskannatin, joka muodostuu pitkänomaisesta, puisesta, kuormitusta vastustavasta elementistä (16) ja hoikista (10, 12), jonka seinämä ympäröi puuelementtiä sen täydeltä ympärysmitalta ja suurimmalta osalta sen pituutta, hoikin akselin ollessa olennaisesti yhdensuuntainen puun syiden kanssa, joka holkki kykenee vastustamaan puuelementin laajenemista ilman hoikin olennaista muodon muuttumista puun syiden suuntaan nähden poikittaisessa suunnassa, kun kannatin joutuu hoikin aksiaalisuunnassa vaikuttavan progressiivisesti lisääntyvän kuorman alkupuristukselle alttiiksi, tunnettu siitä, että puuelementti on hoikissa tiukasti paikalleen sopiva ja itse holkki (10, 12) on deformoituvaa materiaalia niin, että puristuksen lisääntyessä holkki (10, 12) lyhenee ja laajenee olennaisesti poikkisuunnassa ennen murtumistaan, jolloin puu (16) sanotunlaisessa laajentuneessa vyöhykkeessä rikkoontuu kuituiseksi materiaaliksi.
2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen kaivoskannatin, tunnettu siitä, että holkki on venyvää metallia.
3. Patenttivaatimuksen 1 tai 2 mukainen kaivoskannatin, tunnettu siitä, että hoikin sisäpinta, ennen kuormittamista, on olennaisesti kokonaan tiukasti puuelementin pintaa vasten.
4. Jonkin edellisen patenttivaatimuksen mukainen kaivos-kannatin, tunnettu siitä, että puuelementti on esimuotoiltu hoikin sisäpinnan mukaiseksi.
5. Jonkin edellisen patenttivaatimuksen mukainen kaivos-kannatin, tunnettu siitä, että holkki (10) ulottuu puuelementin toisen pään ohi ja muodostaa ontelon, jossa sijaitsee osa toisesta, pitkänomaiseta, puisesta, kuormitusta vastustavasta elementistä, joka on tuettuna toisessa hoikissa (12), joka kuormitettaessa, ennen hoikkien murtumista, työntyy olennaisesti täysin ensimmäisen hoikin sisään teleskooppimaisesti.
6. Jonkin edellisen patenttivaatimuksen mukainen kaivoskannatin, tunnettu siitä, että hoikin aines on niukkahiili-terästä, jonka suurin myötölujuus on 207 MPa ja suurin vetomurto-lujuus 331 MPa.
FI752462A 1974-09-05 1975-09-02 Komprimerbar gruvstoetta FI65307C (fi)

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
ZA00745649A ZA745649B (en) 1974-09-05 1974-09-05 Compressible mine support
ZA7405649 1974-09-05

Publications (3)

Publication Number Publication Date
FI752462A FI752462A (fi) 1976-03-06
FI65307B FI65307B (fi) 1983-12-30
FI65307C true FI65307C (fi) 1984-04-10

Family

ID=25568113

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI752462A FI65307C (fi) 1974-09-05 1975-09-02 Komprimerbar gruvstoetta

Country Status (14)

Country Link
US (1) US4052029A (fi)
JP (1) JPS5925080B2 (fi)
AT (1) AT341979B (fi)
AU (1) AU8456475A (fi)
BE (1) BE833130A (fi)
BR (1) BR7505691A (fi)
CA (1) CA1027098A (fi)
DE (1) DE2539208C2 (fi)
FI (1) FI65307C (fi)
FR (1) FR2284024A1 (fi)
GB (1) GB1502898A (fi)
SE (1) SE415503B (fi)
ZA (1) ZA745649B (fi)
ZM (1) ZM13175A1 (fi)

Families Citing this family (19)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US4281487A (en) * 1979-08-06 1981-08-04 Koller Karl S Energy absorbing load carrying strut and method of providing such a strut capable of withstanding cyclical loads exceeding its yield strength
GB2080364A (en) * 1980-07-22 1982-02-03 Hunt Leuchars & Hepburn Ltd Mine support prop
WO1982004455A1 (en) * 1981-06-19 1982-12-23 Karl S Koller Energy absorbing load carrying strut and method of providing such a strut capable of withstanding cyclical loads exceeding its yield strength
US4915540A (en) * 1989-06-05 1990-04-10 Jack Kennedy Metal Products And Buildings, Inc. Contractible mine stopping and contractible block member for use therein
USRE34220E (en) * 1989-06-05 1993-04-13 Jack Kennedy Metal Products And Buildings, Inc. Contractible mine stopping and contractible block member for use therein
DE4224852C2 (de) * 1992-07-28 1997-06-12 Langerbein Scharf Gmbh & Co Kg Rohrstütze, insbesondere für den untertägigen Berg- und Tunnelbau
ZA974419B (en) * 1996-05-22 1998-08-24 H L & H Timber Prod Mine props
US6129483A (en) * 1999-01-26 2000-10-10 Rag American Coal Company Prefabricated metal overcast having a crushable lower section
US6499916B2 (en) 1999-04-14 2002-12-31 American Commercial Inc. Compressible support column
GB2348895A (en) * 1999-04-14 2000-10-18 James Eric Marianski Compressible roof support
US6655877B2 (en) 2002-04-16 2003-12-02 W. David Calhoun Yielding column
DE60320577T2 (de) * 2002-11-08 2009-07-09 Aveng (Afrika) Ltd. Grubenstempel
US6910834B2 (en) * 2003-05-27 2005-06-28 Burrell Mining Products, Inc. Mine prop
US7232103B2 (en) * 2004-10-27 2007-06-19 Efficient Mining Systems Llc Load-bearing pressurized liquid column
US8851805B2 (en) 2012-08-30 2014-10-07 Burrell Mining Products, Inc. Telescopic mine roof support
US20170130580A1 (en) * 2012-08-30 2017-05-11 Burrell Mining Products, Inc. Telescopic mine roof support
US9611738B2 (en) 2014-08-27 2017-04-04 Burrell Mining Products, Inc. Ventilated mine roof support
US9903203B2 (en) 2014-08-27 2018-02-27 Burrell Mining Products, Inc. Ventilated mine roof support
WO2018017948A1 (en) * 2016-07-21 2018-01-25 Burrell Mining Products, Inc. Telescopic mine roof support

Family Cites Families (13)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
DE569550C (de) * 1933-02-04 F W Moll Soehne Walzprofil mit muldenartigen Vertiefungen
BE459213A (fi) *
BE441565A (fi) *
DE604346C (fi) *
GB191116735A (en) * 1911-07-20 1912-04-04 Wilhelm Deutsch Improvements in Mining Props.
GB191308097A (en) * 1913-04-07 1914-02-19 Mavor & Coulson Ltd Improvements in or connected with Props and the like, particularly adapted for use in Mines.
US1752101A (en) * 1926-12-22 1930-03-25 Meutsch Heinrich Mining prop
GB319091A (en) * 1928-07-09 1929-09-19 Frank Stuart Atkinson Pit and like props and shores
GB552833A (en) * 1942-03-20 1943-04-27 William Owen Jones Improvements in and relating to pit props
DE826811C (de) * 1950-01-14 1952-01-07 Carl Ballhausen Vorrichtung zur Kraftuebertragung zwischen zwei gegeneinander verschiebbaren Maschinenelementen
GB1016292A (en) * 1963-05-15 1966-01-12 Stewarts & Lloyds Ltd A yielding strut
FR1453017A (fr) * 1965-11-04 1966-04-15 étançon déformable pour exploitations minières
US3454397A (en) * 1967-01-30 1969-07-08 Honda Gijutsu Kenkyusho Kk Steering column for a motor vehicle

Also Published As

Publication number Publication date
DE2539208C2 (de) 1984-11-08
BR7505691A (pt) 1976-08-03
ZM13175A1 (en) 1976-11-22
FI752462A (fi) 1976-03-06
BE833130A (fr) 1975-12-31
JPS5925080B2 (ja) 1984-06-14
GB1502898A (en) 1978-03-08
JPS5154805A (fi) 1976-05-14
DE2539208A1 (de) 1976-03-18
ATA683175A (de) 1977-07-15
FR2284024B1 (fi) 1982-07-16
FR2284024A1 (fr) 1976-04-02
CA1027098A (en) 1978-02-28
US4052029A (en) 1977-10-04
SE415503B (sv) 1980-10-06
SE7509721L (sv) 1976-03-08
ZA745649B (en) 1975-12-31
AU8456475A (en) 1977-03-10
AT341979B (de) 1978-03-10
FI65307B (fi) 1983-12-30

Similar Documents

Publication Publication Date Title
FI65307C (fi) Komprimerbar gruvstoetta
AU683462B2 (en) Yieldable confined core mine roof support
JP3977843B2 (ja) 坑内掘削で形成される中空空間を安定化させる方法および装置
US7445408B2 (en) Yieldable prop having a restraint arrangement
US20130108376A1 (en) Yieldable support prop and method
CN1031876A (zh) 改进的架空线杆修理系统
US4349300A (en) Systemic roof support
WO2015179883A2 (en) Support arrangement
KR101103530B1 (ko) 구조물의 부등 침하 복원 또는 말뚝 선행하중 도입을 위한 장치
US5882148A (en) Apparatus for yielding support of rock
CN110259495A (zh) 一种基于防冲减压锚索的复合支护方法
EP3954862A1 (en) Npr anchor rod
US3971227A (en) Installation of expanded base piles
CN110056206B (zh) 一种主动卸载预应力钢管柱
AU2017222565A1 (en) Load support drum with resilient core member
EP3540178B1 (en) Supporting device for stabilising underground cavities, particularly tunnels, as well as mining openings
US10883366B2 (en) Mine roof support
CN113738409B (zh) 一种主动支撑式让压承载支柱及其使用方法
RU2167304C1 (ru) Устройство для защиты от ударной волны в шахтных стволах
CN220769507U (zh) 一种多段增加锚固力锚杆及矿山支护结构
GB2137256A (en) Mine support
EP1563166A1 (en) Mine support
CN214658265U (zh) 一种预制竹组合结构及其连接结构
JP4586418B2 (ja) 鋼管ダンパー及びロッキング基礎
JPH0324677Y2 (fi)

Legal Events

Date Code Title Description
MM Patent lapsed

Owner name: MINE SUPPORT SYSTEMS (HOLDINGS) PROPRIET