FI63411C - Ett nytt foerfarande foer framstaellning av 6-aminopenicillansyra-1,1-dioxid - Google Patents

Ett nytt foerfarande foer framstaellning av 6-aminopenicillansyra-1,1-dioxid Download PDF

Info

Publication number
FI63411C
FI63411C FI812312A FI812312A FI63411C FI 63411 C FI63411 C FI 63411C FI 812312 A FI812312 A FI 812312A FI 812312 A FI812312 A FI 812312A FI 63411 C FI63411 C FI 63411C
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
group
dioxide
acid
carboxylic acid
penicillin
Prior art date
Application number
FI812312A
Other languages
English (en)
Other versions
FI812312L (fi
FI63411B (fi
Inventor
Piet Johannes Akkerboom
Christophorus Oldenhof
Original Assignee
Gist Brocades Nv
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Gist Brocades Nv filed Critical Gist Brocades Nv
Publication of FI812312L publication Critical patent/FI812312L/fi
Application granted granted Critical
Publication of FI63411B publication Critical patent/FI63411B/fi
Publication of FI63411C publication Critical patent/FI63411C/fi

Links

Classifications

    • CCHEMISTRY; METALLURGY
    • C07ORGANIC CHEMISTRY
    • C07DHETEROCYCLIC COMPOUNDS
    • C07D499/00Heterocyclic compounds containing 4-thia-1-azabicyclo [3.2.0] heptane ring systems, i.e. compounds containing a ring system of the formula:, e.g. penicillins, penems; Such ring systems being further condensed, e.g. 2,3-condensed with an oxygen-, nitrogen- or sulfur-containing hetero ring

Landscapes

  • Chemical & Material Sciences (AREA)
  • Organic Chemistry (AREA)
  • Pharmaceuticals Containing Other Organic And Inorganic Compounds (AREA)
  • Preparation Of Compounds By Using Micro-Organisms (AREA)
  • Cephalosporin Compounds (AREA)

Description

6341 1
Uusi menetelmä 6-aminopenisillaanihappo-l,1-dioksidin valmistamiseksi
Keksintö kohdistuu uuteen menetelmään 6-aminopenisillaanihappo-l , 1-dioksidin, jota kutsutaan tämän jälkeen 6-APA-sulfoniksi ja sen suolojen valmistamiseksi.
Eurooppapatenttihakemus n:o 0002927 kuvaa 6-APA-sulfonin ja sen suolojen käyttöä antibakteerisen tehokkuuden parantajana β-laktaamiantibiooteilla, ja sen valmistamista hapettamalla 6-aminopenisillaanihappoa (6-APA) tunnetulla, sulfonia muodostavalla hapettavalla aineella, kuten kaliumpermanganaatilla tai 3-kloori-perbentsoehapolla.
6-aminoryhmä ja 3-karboksyylihapporyhmä on kuitenkin ensin suojattava sopivilla ryhmillä, jotka poistetaan ha-pettamisen jälkeen niiden vaikuttamatta molekyylin rakenteeseen.
Julkaisussa Chemical Abstracts, voi. 82 (1975), 156283Y, joka vastaa japanilaista patenttihakemusta Kokai 74 82 686, kuvataan 6β-aminopenLsillanaatti-l-oksidien valmistusta käsittelemällä 6£-penisilliinisulfoksidin metyyli- tai trikloorietyyliesteriä happohalogenidilla anhydridisessä liuottimessa, antamalla välituotteen reagoida alemman alkoholin kanssa ja hydrolysoimalla tuloksena oleva imino-eetteri hapolla.
Julkaisussa Chemical Abstracts, voi. 80 (1974), 95941W, joka vastaa japanilaista patenttihakemusta Kokai 74 14 492, mainitaan 6-aminopenisillaanihappo-l-oksidin (6-APA-sulfoksidin) ja sen -COOK-ryhmäjohdannaisten valmistus käsittelemällä 6-asyyliaminopenisillaanihappo-1-oksidia tai sen -COOH-ryhmäjohdannaisia trialkyyli-oksoniumfluoroboraatilla tai iminohalogenoivalla aineella ja orgaanisella hydroksyyliyhdisteellä tai sen alkali- 6341 1 metalliyhdisteellä, jota seuraa tarvittaessa hydrolysoin-ti. Esimerkeissä käsiteltiin kuitenkin vain bentsyyli-penisilliinihappo-l-oksidin metyyli- ja trikloorietyyli-esteriä dikloorimetaanissa dimetyylianiliinilla ja fos-foripentakloridilla.
Alankomaalainen patenttihakemus 7315579, joka vastaa japanilaista patenttihakemusta 72 115 113 kuvaa 6-APA-sulf-oksidijohdannaisten valmistusta antamalla bentsyyli- tai fenoksimetyylipenisillaanihappo-l-oksidi-johdannaisten reagoida PCl^jn kanssa emäksen läsnäollessa, käsittelemällä tuloksena oleva tuote alkoholilla ja hydrolysoimalla saatu tuote. Suojäävistä esteriryhmistä mainittiin sanotussa patenttihakemuksessa alkyyliryhmät, kuten metyyli-ryhmä, halogenoivat alkyyliryhmät, kuten 2,2,2-trikloori-etyyliryhmä, aralkyyliryhmät, kuten bentsyyliryhmä, p-nitrobentsyyliryhmä, p-metoksibentsyyliryhmä, fenasyyli-ja bentshydryyliryhmä, trialkyylisilyyliryhmät, kuten trimetyylisilyyliryhmä, ja vastaavat, mutta esimerkeissä kuvattiin vain 2,2,2-trikloorietyyli- ja p-nitrobentsyyli-ryhmien käyttöä.
Edellä mainittujen tekniikan tason mukaisten menetelmien, jotka potentiaalisesti voivat johtaa 6-APA-sulfoksidin valmistamiseen sinänsä, haittapuolena on että suojaryhmien saattaminen yhdisteeseen ja niiden poistaminen sieltä tarvitsee ainakin kaksi ylimääräistä vaihetta kokonaissynteesissä.
Brittiläiset patenttijulkaisut 1 189 022 ja 1 224 017 kuvaavat menetelmää 6-aminopenisillaanihapon valmistamiseksi deasyloimalla 6-asyyliaminopenisillaanihappoa tai sen suolaa valmistamalla 6-asyyliaminopenisillaanihapon tai sen suolan esteri, käsittelemällä esteriä reagens-silla, joka muodostaa iminosidoksen, saattamalla yhdisteeseen -OR-ryhmä, joka sitoutuu hiiliatomiin, joka on sidoksissa iminoryhmän muodostumiseen, jossa R on alkyyli-tai aralkyyliryhmä, jonka jälkeen iminosilta katkaistaan ja silyyliesteriryhmä poistetaan reagensseilla, jotka sisältävät hydroksiryhmän tai vedellä.
3 6341 1
Intensiivisen tutkimuksen ja intensiivisten kokeiden jälkeen on huomattu mahdottomaksi eristää 6-APA-sulfoksidia käyttämällä viimeksi mainittua menetelmää, jossa 6-asyy-liaminopenisillaanihappo-l-oksidi toimii lähtöaineena 6-asyyliaminopenisillaanihapon sijasta.
Ei millään voitu odottaa, että sellainen menetelmä johtaisi kohtuullisiin tuloksiin, kun sitä käytettiin penisil-liinisulfoneja varten. Tämä käy ilmi myös esimerkiksi edellä mainitun Eurooppapatenttihakemuksen 0002927 parhaana pidetystä menetelmästä ja alankomaalaisista patenttihakemuksista 7305106 ja 7508837, joissa 7-asyyliamino-kefalosporaanihappo-l-oksidi-johdannaisia pelkistetään vastaaviksi 7-asyyliaminokefalosporaanihappojohdannaisiksi PCl5:n avulla. Sitäpaitsi voi keskitason ammattimies huomata julkaisusta Chemical and Engineering News, Sept.
1979, sivu 33, vasen palsta, että yhdisteiden, jotka toimivat tehokkaasti β-laktamaasia estävinä aineina täytyy omata tiettyjä sisäisiä rakenteellisia ominaisuuksia.
Lähemmin, koskematon B-laktaamirengas, hyvä irtoava ryhmä ja protoni 6a-asemassa, jossa on riittävästi happamuutta, täytyy olla läsnä, mitkä ominaisuudet johtavat mainitut keskitason ammatti-ihmiset odottamaan suhteellisen epästabiilia 4-jäsenistä rengasta, joka saattaa murtua helposti käytettyjen imino-sidoksia muodostavien reagens-sien vaikutuksesta.
Keksinnön tarkoituksena on aikaansaada yksinkertainen, teollinen prosessi 6-APA-sulfonin valmistamiseksi ilman, että tarvitaan erillisiä vaiheita 6-amino- ja 3-karboksyy-lihapporyhmien suojaamiseksi.
Tämä ja muut keksinnön kohteet ja edut ilmenevät seuraa-vasta yksityiskohtaisesta kuvauksesta.
Keksinnön kohteena olevalle uudelle menetelmälle, 6-aminopenisil-laanihappo-1,1-dioksidin ja sen ei-myrkyllisten farmaseut- 4 6341 1 tisesti hyväksyttävien suolojen valmistamiseksi on tunnusomaista, että suoritetaan seuraavat reaktiovaiheet sinänsä tunnetulla tavalla: suojataan penisilliini-1,1-dioksidin tai sen suolan 3-karboksyylihapporyhmä; käsitellään suojattua penisilliini-1,1-dioksidia PCl,-:llä iminosidoksen muodostamiseksi; liitetään -OR-ryhmä, jossa R on alkyyli-tai aralkyyliryhmä, jossa on 1-6 alkyylihiiliatomia, hiili-atomiin, joka liittyy iminosidoksen muodostumiseen; ja katkaistaan iminosidos reagenssilla, joka sisältää hyrok-siryhmän tai vedellä, ja poistetaan samanaikaisesti 3-kar-boksyylihapporyhmän suojaryhmä; minkä jälkeen haluttaessa näin saatu 6-aminopenisillaanihappo-1,1-dioksidi muutetaan ei-myrkylliseksi, farmaseuttisesti hyväksyttäväksi suolaksi .
Sopivia lähtöaineita keksinnön mukaista menetelmää varten ovat penisilliinisulfonit, kuten sellaiset, joita on kuvattu US-patenttijulkaisuissa n:ot 3 197 466 ja 3 536 698, ja joita on kuvannut myös Guddal et ai., julkaisussa Tetrahedron Letters, Voi. 9 (1962), sivu 381 ja J. Org. Chem., Voi. 28 (1963), sivu 1927, edullisesti bentsyyli-ja fenoksimetyylipenisilliinin 1,1-dioksidit.
Keksinnön mukaisella menetelmällä on tunnettuihin menetelmiin verrattuna suuri etu, jonka mukaan lähtöyhdistei-nä käytetään raakamateriaaleja ja jonka mukaan nämä raa-kamateriaalit ovat helposti saatavissa. Esimerkiksi bentsyylipenisilliiniä ja sen suoloja valmistetaan suuressa määrin käymisen kautta. Toinen sopiva penisilliini, jota voidaan saada käymisen kautta on fenoksimetyylipeni-silliini ja sen suolat ja yleensä fenyylialkyyli- ja fenok-sialkyylipenisilliinit ja niiden suolat sopivat käytettäviksi .
5 6341 1
Mainitut yhdisteet voidaan hapettaa yksinkertaisella tavalla vastaaviksi penisilliinisulfoneiksi, kuten on esitetty edellä, eikä mitään erityisiä toimenpiteitä tarvitse tehdä mahdollisten herkkien ryhmien suojaamiseksi molekyylissä. Vain deasylointivaiheessa on 3-karboksyylihappo-ryhmän suojaaminen tarpeellista, mutta siihen tarkoitukseen käytetään helposti tehtävää silylaatiota. Silyyli-ryhmät poistetaan helposti deasyloinnin aikana, kun ne lohkeavat samanaikaisesti iminosillan rikkoontumisen yhteydessä, mikä iminosillan katkeaminen tapahtuu yhdisteellä, joka sisältää hydroksiryhmän tai vedellä.
Termillä helposti poistettava suojaryhmä tarkoitetaan esim. piitä, fosforia tai booria sisältäviä tähteitä, joista piitä sisältävät tähteet ovat erityisen suotuisia.
Sopivat silylointireagenssit sisältävät esimerkiksi tri-alkyylihalosilaanin, kuten trialkyyliklorosilaanit, kuten trimetyyliklorosilaani, dialkyylidihalosilaanit, kuten dialkyylidiklorosilaanit ja typpeä sisältävät silaa-nit, kuten Ν,Ο-bistrimetyylisilyyliasetamidi, Ν,Ν'-bis-trimetyylisilyyliurea, heksametyylidisilatsaani tai 3-trimetyylisilyyli-2-oksatsolidinoni.
Penisilliini-1,1-dioksidin ja silylointireagenssin, erityisesti dimetyylidiklorosilaanin välinen reaktio suoritetaan edullisesti inertissä orgaanisessa liuottimessa olennaisesti anhydridisissä olosuhteissa. Reaktio voidaan suorittaa eri lämpötiloissa, esimerkiksi 0-40°C:n lämpötilassa, ja se tapahtuu tasaisesti huoneen lämpötilassa.
Sitten lisätään fosforipentakloridia (PCl^), joka muodostaa iminosidoksen 6-aminotyppiatomiin. Reaktio suoritetaan edullisesti alhaisissa lämpötiloissa. Sopivia 6 63411 lämpötiloja reaktiolle ovat noin -60--0°C:n väliset lämpötilat, edullisesti-40 10°C:n väliset lämpötilat.
Reaktiossa syntyvän hapon neutraloimiseksi lisätään happoa sitovaa reagenssia, esimerkiksi tertiääristä amiinia, kuten pyridiiniä,dimetyylianiliinia tai trietyyliamiinia. Edullisesti käytetään dimetyylianiliinia.
Esimerkkeinä sopivista käytettävistä alkoholeista imino-eetterin valmistuksessa ovat alifaattiset alkoholit, joissa on 1-6 hiiliatomia ja bentsyylialkoholit. Edullisesti käytetään alkoholia, jossa on 3 tai 4 hiiliatomia, joista alkoholeista isobutanoli on erityisen suotuisa. -OR-ryh-män lisääminen voidaan edullisesti suorittaa alhaisissa lämpötiloissa, esimerkiksi -60 - -10°C:n lämpötilassa, edullisesti -50 - -30°C:n lämpötilassa. Tässä reaktiossa on edullisesti läsnä myös happoa sitova reagenssi, kuten tertiäärinen amiini, kuten pyridiini, trietyyliamiini tai dimetyylianiliini.
Muodostunut tuote voidaan helposti hydrolysoida, ellei hydrolysointi jo tapahtunut alkoholin lisäämisen kautta ja siinä tarkoituksessa voidaan lisätä reaktioseokseen vettä. 6-APA-sulfoni tai sen suola voidaan saada helposti muokkaamalla reaktioseosta.
Seuraavissa esimerkeissä kuvataan useita edullisia suoritusmuotoja keksinnön kuvaamiseksi.
Esimerkki 1 VAIHE A: Bentsyylipenisilliini-1,1-dioksidin valmistus 106.5 g (675 mmoolia) kaliumpermanganaattia ja 39,75 ml 85 %:sta fosforihappoa (tiheys 1,70) 2,7 l:ssa vettä lisättiin 0 - -10°C:n lämpötilassa liuokseen, jossa oli 250 g (675 mmoolia) bentsyylipenisilliinin kaliumsuolaa 3.5 ltssa vettä pitäen pH-arvo 6 - 7,5:n välillä 10 %:sen 6341 1 fosforihapon vesiluoksen avulla. 75 min sekoittamisen jälkeen reaktioseos suodatettiin 5°C:n lämpötilassa Hy-flo-suodattimen läpi ja saostuma pestiin kahdesti 750 ml:11a jäävettä. Suodos uutettiin kolme kertaa 3,3 1:11a etyyliasetaattia pH-arvossa 3 ja suodos kuivatettiin magnesium-sulfaatilla ja konsentroitiin 400 ml:ksi, jona aikana tuote kiteytyi. Kiteinen massa tyhjösuodatettiin ja pestiin 1:1-seoksella etyyliasetaattia ja dietyylieetteriä, jolloin saatiin 170,8 g bentsyylipenisilliini-1,1-diok-sidia. Toinen 15 g:an määrä tuotetta saatiin emäliuokses-ta, jolloin kokonaissaanto oli 74 %.
VAIHE B: 6-aminopenisillaanihappo-l,1-dioksidi 34,4 ml (273 mmoolia) Ν,Ν-dimetyylianiliinia lisättiin 39,1 g:aan (107 moolia) bentsyylipenisilliini-1,1-diok-sidin suspensiota 330 ml:ssa metyleenikloridia typpi-ilmakehässä ja 11,9 ml (97 mmoolia) dimetyylidikloorisi-laania lisättiin tipottain 20°C:n lämpötilassa liuokseen.
45 min sekoittamisen jälkeen lisättiin 24 g (113 mmoolia) fosforipentakloridia -50°C:n lämpötilassa ja 2 tunnin sekoittamisen jälkeen -30°C:n lämpötilassa reaktioseos jäähdytettiin -50°C: seen. Sitten lisättiin 167 ml isobutano-lia tipottain 5 min kuluessa ja 1 tunnin sekoittamisen jälkeen -35°C:n lämpötilassa reaktioseos kaadettiin 200 ml:aan vettä. Reaktioseos jäähdytettiin jäillä ja pH asetettiin arvoon 3,3 8 %:sella ammoniumhydroksidiliuoksella. 30 min sekoittamisen jälkeen saostuma, joka muodostui, kerättiin tyhjösuodatuksen avulla, pestiin kahdesti 25 ml :11a jääkylmää seosta, jossa oli 1 osa asetonia ja 1 osa vettä 17,8 g:n (67 %) 6-aminopenisillaanihappo-l ,1-dioksidia (6-APA-sulfoni) saamiseksi.
VAIHE C: 6-APA-sulfonin p-tolueenisulfonihapon suola
Liuos, jossa oli 1,9 g p-tolueenisulfonihappoa x1 Η,,Ο 10 ml:ssa asetonia lisättiin tipottain 2,48 g:aan 6-APA-sulfonin suspensiota 20 ml:ssa etyyliasetaattia ja 6341 1 1 tunnin sekoittamisen jälkeen huoneen lämpötilassa kerättiin saostuma tyhjösuodatuksen avulla ja pestiin neljä kertaa 5 ml:11a etyyliasetaattia 3,65 g:n (87 %) 6-ami-nopenisillaanihappo-l,l-sulfonin p-tolueenisulfonihappo-suolan saamiseksi.
Esimerkki 2 4,8 ml (38,2 mmoolia) dimetyylianiliinia lisättiin kaikki kerralla 3,91 g:aan (10,7 mmoolia) bentsyylipenisilliini-1,1-dioksidin suspensioon 33 ml:ssa kuivaa metyleeniklo-ridia typpi-ilmakehässä huoneen lämpötilassa. Tuloksena olevaan liuokseen lisättiin 1,19 ml (9,7 mmoolia) dimetyy-lidikloorisilaania tipottain 20°C:n lämpötilassa ja 45' min sekoittamisen jälkeen huoneen lämpötilassa reaktio-seos jäähdytettiin -50°C:seen. Sitten lisättiin 2,4 g (11,3 mmoolia) fosforipentakloridia kaikki kerralla ja 2 tunnin sekoittamisen jälkeen -35°C:n lämpötilassa reak-tioseos jäähdytettiin 20°C halutun reaktiolämpötilan alapuolelle. Sitten lisättiin 16,7 ml (179,5 mmoolia) isobutanolia tipottain 5 min aikana ja seosta sekoitettiin -20, -30 tai -40°C:n lämpötilassa. Eri aikoina otettiin 1 ml:an näyte ja tämä näyte sekoitettiin 10 ml:aan vettä ja pH asetettiin arvoon 6-7 4 N natriumhydroksidi-liuoksella. Sitten asetettiin tilavuus 100 ml:ksi fosfaattipuskurilla, jonka pH oli 6,8. Määritettiin 6-APA-sul-fonin konsentraatiot näytteissä korkeapainenestekromato-grafian avulla. Koska erot eivät bileet suuria, huomattiin että pitkän ajan kuluessa saatiin korkein saanto alhaisimmassa lämpötilassa.
Esimerkki 3
Esimerkin 1 menettely toistettiin, mutta isobutanolin sijasta käytettiin vastaava määrä n-propanolia ja saanto oli 55 %.
Esimerkki 4
Esimerkin 1 menettely toistettiin, mutta isobutanolin 9 6341 1 sijasta käytettiin vastaavaa määrää metanolia ja saanto oli 26 %.
Esimerkki 5
Esimerkin 1 menettely toistettiin, mutta bentsyylipenisil-liini-1,1-dioksidin sijasta käytettiin vastaavaa määrää fenoksimetyylipenisilliini-1,1-dioksidia ja saanto oli 32 %.

Claims (3)

1. Menetelmä 6-aminopenisillaanihappo-1,1-dioksidin ja sen ei-myrkyllisten, farmaseuttisesti hyväksyttävien suolojen valmistamiseksi, tunnettu siitä, että suoritetaan seuraavat reaktiovaiheet sinänsä tunnetulla tavalla: suojataan penisilliini-1 ,1-dioksidin tai sen suolan 3-karbok-syylihapporyhmä; käsitellään suojattua penisilliini-1,1-dioksidia PCl^rllä iminosidoksen muodostamiseksi; liitetään -OR-ryhmä, jossa R on alkyyli- tai aralkyyliryhmä, jossa on 1-6 alkyylihiiliatornia, hiiliatomiin, joka liittyy iminosidoksen muodostumiseen; ja katkaistaan iminosidos reagenssilla, joka sisältää hydroksiryhmän tai vedellä, ja poistetaan samanaikaisesti 3-karboksyylihapporyhmän suojaryhmä; minkä jälkeen haluttaessa näin saatu 6-aminopenisillaanihappo-1,1-dioksidi muutetaan ei-myrkylliseksi, farmaseuttisesti hyväksyttäväksi suolaksi.
2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että 3-karboksyylihapporyhmä suojataan silyloimalla dimetyylidikloorisilaanilla.
3. Patenttivaatimuksen 1 mukainen menetelmä, tunnet-t u siitä, että ryhmän -OR liittämiseen käytetään alkoholia RÖH, jossa R on isobutyyliryhmä.
FI812312A 1979-12-10 1981-07-23 Ett nytt foerfarande foer framstaellning av 6-aminopenicillansyra-1,1-dioxid FI63411C (fi)

Applications Claiming Priority (4)

Application Number Priority Date Filing Date Title
NL7908867A NL7908867A (nl) 1979-12-10 1979-12-10 Werkwijze voor het bereiden van 6-aminopenicillaanzuur- -1,1-dioxide en zijn zouten.
NL7908867 1979-12-10
PCT/NL1980/000039 WO1981001707A1 (en) 1979-12-10 1980-12-10 Novel process for the preparation of 6-aminopenicillanic acid-1,1-dioxide and its salts
NL8000039 1980-12-10

Publications (3)

Publication Number Publication Date
FI812312L FI812312L (fi) 1981-07-23
FI63411B FI63411B (fi) 1983-02-28
FI63411C true FI63411C (fi) 1983-06-10

Family

ID=19834298

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI812312A FI63411C (fi) 1979-12-10 1981-07-23 Ett nytt foerfarande foer framstaellning av 6-aminopenicillansyra-1,1-dioxid

Country Status (11)

Country Link
US (1) US4422971A (fi)
EP (1) EP0030771B1 (fi)
JP (1) JPS56501680A (fi)
AT (1) ATE3042T1 (fi)
AU (1) AU533912B2 (fi)
DE (1) DE3062787D1 (fi)
DK (1) DK155604C (fi)
FI (1) FI63411C (fi)
HU (1) HU186392B (fi)
NL (1) NL7908867A (fi)
WO (1) WO1981001707A1 (fi)

Families Citing this family (5)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
PT76526B (en) * 1982-04-19 1986-01-21 Gist Brocades Nv Preparation of 6-alpha-bromo- and/or 6,6-dibromopenicillanic acid 1,1-dioxides
US5266693A (en) * 1982-04-19 1993-11-30 Gist-Brocades N.V. 6-diazo-penicillanic acid 1,1-dioxide derivatives
EP0139047A1 (en) * 1983-10-18 1985-05-02 Gist-Brocades N.V. Process for the preparation of 6,6-dibromopenicillanic acid 1,1-dioxide
ZA885824B (en) * 1987-08-14 1989-04-26 Merrell Dow Pharma Novel antidepressants
DE69223663T2 (de) * 1991-02-20 1998-06-04 Meiji Seika Kaisha Azetidinonderivate und Verfahren zur Herstellung von Azetidinon- und Cefalosporinderivaten

Family Cites Families (11)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
NL130546C (fi) * 1966-05-18
FR95946E (fr) * 1967-10-11 1972-03-10 Koninklijke Gist Spiritus Procédé de préparation de l'acide aminopénicillanique et ses dérivés.
US3528965A (en) * 1968-02-09 1970-09-15 Beecham Group Ltd Penicillin ester process and products
IE33478B1 (en) * 1968-07-26 1974-07-10 Beecham Group Ltd Esters of 6-aminopenicillanic acid
IE34822B1 (en) * 1969-12-26 1975-08-20 Univ Osaka Process for producing 6-amino penicillanic acid
JPS4914492A (fi) * 1972-06-13 1974-02-07
US4072676A (en) * 1974-02-15 1978-02-07 American Home Products Corporation Process for preparation of 6-aminopenicillanic acid derivatives
GB1467355A (en) * 1974-08-07 1977-03-16 Lepetit Spa Preparation of 6-aminopenicillanic acid 7-aminocephalospo ranic acid and derivatives thereof
NL162387C (nl) * 1977-09-06 1980-05-16 Gist Brocades Nv Werkwijze voor het bereiden van 6-(d-alpha-amino-p- -hydroxyfenylacetamido)penicillanzuur.
DK155942C (da) * 1977-12-23 1989-10-23 Pfizer Analogifremgangsmaade til fremstilling af 6-aminopenicillansyre-1,1-dioxid og fysiologisk acceptable syreadditions- og basesalte deraf.
US4260598A (en) * 1979-10-22 1981-04-07 Pfizer Inc. Method for increasing antibacterial effectiveness of a β-lactam antibiotic

Also Published As

Publication number Publication date
NL7908867A (nl) 1981-07-01
FI812312L (fi) 1981-07-23
EP0030771B1 (en) 1983-04-13
AU533912B2 (en) 1983-12-15
AU6643181A (en) 1981-07-06
DK155604B (da) 1989-04-24
DE3062787D1 (en) 1983-05-19
HU186392B (en) 1985-07-29
EP0030771A1 (en) 1981-06-24
DK155604C (da) 1989-09-25
DK328581A (da) 1981-07-23
FI63411B (fi) 1983-02-28
US4422971A (en) 1983-12-27
WO1981001707A1 (en) 1981-06-25
ATE3042T1 (de) 1983-04-15
JPS56501680A (fi) 1981-11-19

Similar Documents

Publication Publication Date Title
CA1144155A (en) Process for removing an allylic group from allylic esters, carbonates and carbamates
FI63411C (fi) Ett nytt foerfarande foer framstaellning av 6-aminopenicillansyra-1,1-dioxid
SU1442071A3 (ru) Способ получени производных 4-ацетокси-3-оксиэтилазетидин-2-она (его варианты)
US4296236A (en) 7-(or 6-) Substituted-7-(or 6-)acylimino cephalosporin (or penicillin) compounds
KR900009138B1 (ko) 2α-메틸-2β-(1,2,3-트리아졸-1-일)메틸펜암-3α-카르복실산 유도체의 제조방법
JP4383557B2 (ja) 3−セフェム化合物の製造方法
US20030199712A1 (en) Process for the preparation of cephalosporin intermediate and its use for the manufacture of cephalosporin compounds
US3998817A (en) Process for producing cephalosporanic acid derivatives
EP0556768A2 (en) New process for the production of ceftriaxone
HU213400B (en) Process for producing 3-(fluoro-sulfonyl)-oxy-cepheme derivatives
EP0117872A1 (en) Process for preparing cephalosporin compounds
DE1695313C3 (de) Verfahren zur Herstellung von 6-Aminopenicillansäure
IE50637B1 (en) Novel process for the preparation of 6-aminopenicillanic acid 1,1-dioxide and its salts
EP0135683B1 (en) Method for production of cephalosporin compounds
US4447602A (en) Process to prepare 7-substituted cephalosporins or 6-substituted penicillins
US4883868A (en) 7-amino-3-(substituted isoindolinium)methyl-3-cephem derivatives
CA1039709A (en) Process for producing cephalosporins
US3868364A (en) Improved process for producing penicillin compound
US4304909A (en) Process for producing 7-(D(-)-α-(4-ethyl-2,3-dioxo-1-piperazinecarboxamido)-α-(4-hydroxyphenyl)acetamido)-3-(5-(1-methyl-1,2,3,4-tetrazolyl)thiomethyl)-.DELTA.3 -cephem-4-carboxylic acid and a pharmaceutically acceptable salt thereof
KR100472048B1 (ko) 아즈트레오남의 신규제조방법
US3715347A (en) Process for acetylation
JP3213734B2 (ja) 新規β−ラクタム化合物
CS203983B2 (en) Method of preparing ester of 7-acylamido-3-methyl-3-cephem-4-carboxylic acid
EP0876377A1 (en) Process for the preparation of cephalosporins via reductive dicarbonyl cyclization induced by trialkyl phosphite of 4-thioazetidinone derivatives obtained from penicillins
KR810000637B1 (ko) 세팔로스포린 화합물의 제조법

Legal Events

Date Code Title Description
MM Patent lapsed
MM Patent lapsed

Owner name: GIST-BROCADES N.V.