FI62777B - Rullanordning foer anvaendning vid kontinuerlig gjutning av mealler - Google Patents

Rullanordning foer anvaendning vid kontinuerlig gjutning av mealler Download PDF

Info

Publication number
FI62777B
FI62777B FI783476A FI783476A FI62777B FI 62777 B FI62777 B FI 62777B FI 783476 A FI783476 A FI 783476A FI 783476 A FI783476 A FI 783476A FI 62777 B FI62777 B FI 62777B
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
shaft
roller
axis
rolling device
roll
Prior art date
Application number
FI783476A
Other languages
English (en)
Swedish (sv)
Other versions
FI783476A (fi
FI62777C (fi
Inventor
Anthony Walter Hudd
Original Assignee
Imi Refiners Ltd
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Imi Refiners Ltd filed Critical Imi Refiners Ltd
Publication of FI783476A publication Critical patent/FI783476A/fi
Publication of FI62777B publication Critical patent/FI62777B/fi
Application granted granted Critical
Publication of FI62777C publication Critical patent/FI62777C/fi

Links

Classifications

    • BPERFORMING OPERATIONS; TRANSPORTING
    • B22CASTING; POWDER METALLURGY
    • B22DCASTING OF METALS; CASTING OF OTHER SUBSTANCES BY THE SAME PROCESSES OR DEVICES
    • B22D11/00Continuous casting of metals, i.e. casting in indefinite lengths
    • B22D11/12Accessories for subsequent treating or working cast stock in situ
    • B22D11/128Accessories for subsequent treating or working cast stock in situ for removing
    • B22D11/1287Rolls; Lubricating, cooling or heating rolls while in use

Description

F55F*1 ΓβΊ /^KuuLUTusjULKAisu cnnnn
JffSTft lBJ ( ) UTLÄGGN I NGSSKRIFT 62/77 C tentti nycnnc-ity 10 03 1903 ^ ^ (51) K».ik.3/intCi.3 B 22 D 11/128 SUOMI—FINLAND (21) FKWittltwkMMi·—NtMtuweitnlnc 783^76 (22) — An*6fcnln|*dtf it.11.78 * (23) Atkupilvi—GIM(h«cad«| lU.ll.78 (41) Tullut lulktoakfl — Blhrit offantHg 05 79 tawittl- ]· rekisterlhallttua „„ _________________________________________
Htane* och regittentyrdtM ^ AimMcm utEfToch utUkriiMo puMtearad 30.11.82 (32)(33)(31) Pyritty «tuotkaus —Bagird priori** l6.11.77
Englanti-England(GB) U766U/77 (Tl) IMI Refiners Limited, James Bridge Copper Works, Darlaston Road,
Walsall WS2 9SJ, Englanti-England(GB) (72) Anthony Walter Hudd, Sutton Coldfield, West Midlands, Englanti-England(GB) (7*0 0y Kolster Ah (5U) Metallien jatkuvassa valussa käytettävä telalaite - Rullanordning för användning vid kontinuerlig gjutning av metaller Tämä keksintö kosKee metallin, erityisesti kuparin tai ku-parilejeeringin jatkuvassa valussa käytettäväksi tarkoitettua telalaitetta.
Eräässä menetelmässä kuparilaattojen tai -aihioiden jatkuvaksi valamiseksi sulaa kuparia syötetään jatkuvasti vesijäähdy-tettyyn, grafiitilla vuorattuun muottiin, josta valettu kupari, joka tunnetaan nimellä "tanko", tulee ulos alaspäin. Muottia liikutetaan edestakaisin pystysuunnassa valun aikana valetun kuparin vapauttamiseksi muotin sivuista ja samanaikaisesti tahkoa liikutetaan alaspäin sopivalla nopeudella ja sitä tukee pari jousikuormi-tettuja kitkateloja, jotka on asennettu muotin alapuolelle vaakasuorille vetoakseleille. Tanko leikataan sitten esimerkiksi nopealla sahalla haluttuihin pituuksiin, jotka ovat tyypillisesti välillä 500 - 3000 mm.
Laitteiston hyväksikäyttämiseksi mahdollisimman tehokkaasti on normaalisti edullista valaa samanaikaisesti niin paljon materiaalia kuin käytettävissä olevalla laitteistolla voidaan järjestää.
2 62777
Niinpä maksimimäärä materiaalia voidaan valaa, kun tanko on poikkileikkaukseltaan suorakulmaisen laatan muodossa, jolla on niin suuri koko kuin koneen kokonaismitat tekevät mahdolliseksi. Tietyissä tapauksissa on kuitenkin toivottavaa valaa poikkileikkaukseltaan pyöreitä tankoja, joista käytetään normaalisti nimitystä aihiot. Tällaisessa järjestelyssä normaalisti omaksuttu menetelmä on korvata laattamuotti aihiomuotilla, jossa on kaksi aukkoa, jotka sopivat suurimman laattamuotin poikkileikkauksen sisään niin, että aihiot voidaan katkaista nopealla sahalla, jota normaalisti käytetään laattojen katkaisemiseen. Erään tyypillisen jatkuvava-lukoneen yhteydessä järjestetään tavanomaisella tavalla niin, että aikaansaadaan kokoonpano, joka sisältää neljä kitkatelaa. Kahta paria teloja käytetään, kun valetaan kahta tankoa samanaikaisesti ja vain yhtä paria käytetään, kun valetaan laattaa. Telat ovat liikuteltavissa sivusuunnassa valetun materiaalin laskeutuvien tankojen suhteen ja ne voidaan pakottaa kosketukseen tankojen kanssa niiden tukemiseksi ja ohjaamiseksi alaspäin suuntautuvan liikkeen aikana.
Tietyissä olosuhteissa vaatimuksena on valaa halkaisijaltaan suhteellisen pieniä aihioita. Jos käytetään halkaisijaltaan pieniä muotteja, valunopeus laskee muoteissa olevan metallin jähmettymis-nopeuden rajoittaessa valunopeutta. Koska on välttämätöntä tukea jokaista tankoa syistä, joita kuvataan alla, jatkuvavalukoneet, joissa käytetään neljää kitkatelaa, ovat tähän saakka ollees sovellettavissa korkeintaan aihion harkon valuun riippumatta harkkojen halkaisijasta.
Vaikka on mahdollista valaa jatkuvasti neljä materiaalitan-koa järjestettynä yhteen linjaan, tähän liittyy kahdeksan kitka-telan käyttö ja se vaatisi hyvin oleellista muutosta yksi- tai kak-sitankolaitteistoon.
Tämä keksintö tarjoaa käytettäväksi menetelmä, jolla suhteellisen yksinkertainen muutos jatkuvavalulaitteistoon, joka soveltuu yhden tai kahden metallitangon valamiseen, tekee mahdolliseksi neljän tangon valun tarvitsematta käyttää lisävetoakseleita ja -kitkateloja. Tämän toteuttamiseksi valetaan neljä tankoa, joiden akselit ovat sen suunnikkaan neljässä kulmassa, joka ympäröi laattaprofiilia, sen sijaan, että olisivat rivissä. Tämä muunnos tekee myös mahdolliseksi kaikkien neljän tangon katkaisemisen yhdessä sahausjaksossa. Neljän tangon valamiseen keksinnössä 62777 käytetään vain kahta paria kitkateloja, kuten kaksitankokoneessa, kummankin parin liittyessä kahteen tankoon. Tämä saavutetaan käyttäen teloja, jotka ovat pitempiä kuin ne, joita käytetään yksi-tai kaksitankomenetelmässä. Jatkuvasti valetuissa tangoissa on kuitenkin ajoittain pinnan epäsäännöllisyyksiä, jotka pyrkivät paikallisesti suurentamaan niiden halkaisijaa. Kun neljä tankoa valetaan samanaikaisesti käyttäen vain kahta paria kitkateloja, pieni hetkellinen ero toisen halkaisijassa parin kahdesta tangosta saattaa aiheuttaa toispuolisia tartuntavoimia tankojen pariin ja tämä saattaa johtaa toisen tangon putoamiseen telojen läpi. Tässä keksinnössä tämä ongelma ratkaistaan asentamalla toinen parin teloista nivelillä sen akselille (esimerkiksi pallolaakerilla), jolloin tela voi kallistua akselin suhteen vaakasuorassa tasossa niin, että tela aina aikaansaa oleellisesti saman tartuntavoiman parin molempiin tankoihin riippumatta mahdollisista halkaisijaeroista näissä tangoissa. Kuitenkin, koska sekä tela että sen akseli voivat pyöriä, nivelkiinnitys, joka sallii vaakasuoran kallistelun, tekee myös mahdolliseksi telan kallistettavuuden sen akseliin nähden missä tahansa akselin sisältävässä tasossa. Tämä puolestaan aiheuttaa ongelman, että tela kallistelee ei-toivotulla tavalla pysty tasossa, jos esimerkiksi esiintyy pieni ero parin kahden tangon tuotantonopeudessa seurauksena esimerkiksi telan halkaisijoiden pienestä erosta kohdassa, jossa se koskettaa sitä vastaavaa tankoa. Tällaisen eron voi aiheuttaa telan epätasainen kuluminen laitteiston pitkäaikaisen käytön jälkeen tai se saattaisi jopa esiintyä alunperin seurauksena telan epätarkasta koneistuksesta. Tämä ongelma on ratkaistu käyttämällä joustavaa laitetta, joka sallii telan kallistelun sen akselin suhteen missä tahansa akselin sisältävässä tasossa vain silloin, kun ennalta määrättyä suurempi sivut-taisvoima kohdistuu telaan kyseessä olevassa tasossa.
Tämä keksintö tarjoaa tämän vuoksi käytettäväksi telalait-teen käytettäväksi metallin, erityisesti kuparin tai kuparilejee-ringin jatkuvassa valussa, jolle on tunnusomaista, että se käsittää telan, joka soveltuu kiinnitettäväksi akselille ja jonka pyörimisakseli sen ollessa kiinnitetty akselille on kallistettavissa akselin pyörimisakselin suhteen missä tahansa akselin geometrisen akselin sisältävässä tasossa, ja telaan liitetyn joustavan osan, joka normaalisti pitää geometriset akselit samankeskisinä toistensa 4 62777 kanssa, mutta sallii telan geometrisen akselin kalustamisen missä tahansa akselin geometrisen akselin sisältävässä tasossa vain, kun siihen kohdistuu vähintään ennalta määrätyn suuruinen voima, joka on suunnattu oleellisesti kohtisuoraan telan akselia vastaan ja joka sisältyy mainittuun tasoon.
Mieluummin keksinnön telalaite soveltuu käytettäväksi vähintään toisena parista kitkateloja, joiden väliin mahtuu samanaikaisesti jatkuvasti valetun metallin kaksi tankoa. Toinen parin teloista voi olla standardityyppiä, mutta on luonnollisesti pitempi, jotta kaksi tankoa mahtuu samanaikaisesti telojen väliin. Standardi-käytännön mukaisesti toinen tai molemmat telaparista ovat uritettuja valetun tangon asettamiseksi paikalleen. Näin ollen keksinnön laite ja/tai parin toinen tela, joka sisältää keksinnön talalait-teen, on varustettu parilla tangot sisäänsä mahduttavia erillisiä rengasmaisia kouruja, jotka on muodostettu telojen ulkokehän pinnalle.
Keksinnön telalaite soveltuu mieluummin kiinnitettäväksi akselilleen pallolaalkerilla, joka sallii telan geometrisen akselin kallistelun akselin geometrisen akselin suhteen missä tahansa akselin geometrisen akselin sisältävässä tasossa.
On toivottavaa, että telalaitteen ulkokehän pinnalle muodostetut erilliset rengasmaiset kourut voidaan sijoittaa akselin suunnassa vastakkaisille puolille pallolaakeria.
Keksinnön telalaitteessa oleva joustava osa on mieluummin sovitettu ulottumaan akselin tai sen jatkeen ulkopinnalta sylin-terimäisen osan sisäpinnalle, joka on kiinteästi ja samankeskei-sesti kiinnitetty telan toiseen päähän. Sylinterimäinen osa on voitu muodostaa osaksi telaa, vaikka valmistuksen helpottamiseksi se on mieluummin hitsattu ja/tai ruuvattu kiinni telaan. Joustava osa käsittää mieluummin useita jousia, jotka on symmetrisesti järjestetty akselin ympärille ja säteittäisesti siitä ulos jokaisen jousen toisen pään levätessä sylinterimäisen osan sisäpinnalla ja jokaisen jousen toisen pään levätessä toisella ja pienemmällä sylin-terimäisellä osalla, joka on kääntyvästi kiinnitetty akselille mieluummin pallo- tai muun tyyppisillä laakereilla. Täysin stabiloidun systeemin saavuttamiseksi siinä voi olla luokkaa kaksikymmentä puristus jousta , esim 16-24 jousta mieluummin sijoitettuna vuorotellen sen tason molemmille puolille, joka kulkee poikittain akselin geometrista akselia vastaan.
62777
Puristusjouset ovat sellaiset, että valun aikana ne antavat puristaen perään vain, kun telaan kohdistuu vähintään ennalta määrätyn suuruinen sivuttaisvoima. Tämän suureen arvo voidaan määrittää yksinkertaisella laskutoimituksella ja jousia voidaan esikuormittaa vastaavasti ulkopuolisilla säätölaitteilla. Esimerkkinä voidaan olettaa, että molempia parin kitkateloja pakottaa erillinen jousisysteemi tankoa vasten 4000 kp voimalla, joka on tyypillinen arvo jatkuvavalukoneella, ja että telat on valmistettu teräksestä. Kitkakerroin terästelojen pinnan ja telojen välissä kulkevan ku-pariharkon välillä on luokkaa 0,1. Kitkavoima, joka pyrkii estämään teräs- ja kuparipintojen välisen suhteellisen liikkeen on näin ollen 400 kp. Jos tämän vuoksi jokainen puristusjousi on esikuormitettu siten, että se ei anna perään ennen kuin esim. 500 kp tai suurempi sivuttaisvoima kohdistuu telalaitteeseen, telan kallistuminen pystytasossa estyy. Kallistumista vaakatasossa voi kuitenkin tapahtua, koska harkon suurentuneen halkaisijaosan aiheuttama voima ylittää selvästi 500 kp. Kitkatelat ovat tämän vuoksi aina lujasti tarttuneina tankoihin.
Voidaan arvioida, että keksinnön talalaite voidaan helposti asettaa kaksitankovalukoneen kitkatelaparin olemassa olevan telan paikalle ja että vaihtamalla lisäksi kunkin parin toinen tela ja tämän koneen muottipohja, kaksitankokone voidaan nopeasti muuttaa koneeksi, joka soveltuu neljän metallitangon valuun samanaikaisesti niiden geometristen akselien ollessa nelikulmion, mieluummin suorakulmion neljässä kulmassa. On todettu, että tällaiset muutokset voidaan toteuttaa ajoissa, jotka on hyväksytty normaalimmille muutoksille, esim. erikoisten kaksitankomuottien välisille muutoksille.
Keksinnön mukaisesti rakennettua laitetta kuvataan nyt ainoastaan esimerkin vuoksi viitaten liitteenä oleviin piirroksiin, joissa: kuviot 1 ja 2 ovat kaavamaisia päätyleikkauksia osittain au-kileikattuina jatkuvavalukoneesta, joka sisältää keksinnön tela-laitteen; ja kuvio 3 on sivupystyleikkaus keksinnön telalaitteesta.
Viitaten piirrosten kuvioon 1 esimerkiksi sulaa kuparia syötetään nuolen suuntaan alas kourua 1 sulatusuunista (ei esitetty) kuumanapitouuniin 2, joka sisältää metallivirtauksen säätöventtii-lit 3 metallin virtauksen säätämiseksi kahteen muottiin 4. Muotit 6 2 7 7 7 3 sisältävät grafiittivuoraukset 5 ja ne ovat vesijäähdytteiset nuolen osoittaessa veden tulosuunnan. Muotteja 4 liikutetaan edestakaisin pystysuunnassa ja neljä poikkileikkaukseltaan pyöreää valettua kupariaihiota 6, 6', 6" ja 6"' työntyy ulos muottien 4 pohjalta, kaksi kummastakin muotista. Kuten kuvioista 1 ja 2 voidaan nähdä, neljän aihion 6, 6', 6" ja 6"' geometriset akselit ovat suorakulmion neljässä kulmassa. Valettuja aihioita liikuttaa alaspäin kaksi paria jousikuormitettuja kitkateloja 7, 7', 7" ja 7"', joita pyöritetään vaihteiston (ei esitetty) välityksellä, ja ne katkaistaan sitten haluttuihin pituuksiin nopealla sahalla 8. Telat 7 ja 7"' ovat jousikuormitettuja ulkopuolisten laitteiden avulla, kun taas teloja 7' ja 7" ei ole ulkoisesti jousikuormitet-tu. Jälkimmäiset kaksi telaa pitävät tangot pystysuorassa ja yhdensuuntaisina keskenään ja ne ovat säädettävissä sopimaan aihion kokoon. Katkaistut pituudet käännetään vaakasuoraan suuntaan nuolen 9 osoittamalla alapäättäjällä, josta katkaistut pituudet siirretään pois kuljetinsysteemillä (ei esitetty).
Juuri kuvatut laitteiston eri osat lukuun ottamatta luonnollisesti keksinnön telalaitetta, ovat alaan perehtyneille tuttuja eikä niiden rakenteen ja toiminnan enempi selostaminen ole tarpeen tässä patenttimäärityksessä. Telat 7' ja 7" ovat tavanomaista tyyppiä, jotka on pituussuuntaan uritettu vedon aikaansaamiseksi paitsi, että kummankin pituutta on lisätty kahden aihion mahdutta-miseksi niiden väliin. Uloimmat telat 7 ja 7"' koostuvat kumpikin keksinnön laitteesta ja niitä kuvataan nyt yksityiskohtaisesti viitaten piirrosten kuvioon 3. Laite käsittää periaatteessa kaksi osaa, nimittäin kehältä uritetun sylinterimäisen osan 10 ja sylinterimäi-sen osan 11, joka on jäykästi ja samankeskisesti kiinnitetty osaan 10. Osan 10 ulkoprofiili on uritettu, jotta varmistettaisiin, että tangot seuraavat oikeita keskuksia, mutta sen sijaan, että se olisi jäykästi kiinnitetty vetoakselilleen 27, se on kiinnitetty siihen pallolaakerilla 12, joka tekee mahdolliseksi koko laitteen kallistelun vetoakselin suhteen missä tahansa akselin sisältävässä tasossa. Ei ole olemassa mitään vetoyhteyttä akselin 27 ja työte-lan kehän välillä. Jotta olisi mahdollista asentaa osa 10 laakerin 12 ympärille, osa 10 on muodostettu kahdesta osasta, jotka on kiinnitetty yhteen pulteilla, joista kaksi näkyy kohdissa 14 ja 14'. Osan 10 toinen pää on porattu pulttien vastaanottamiseksi, joista 7 62777 näkyy kohdissa 13 ja 13' ja jotka kiinnittävät osan 11 osaan 10.
Osa 11 käsittää sylinterimäisen osan 15 ja kaksi pyöreää päätylevyä 16 ja 17. Päätylevy 16 on hitsattu osaan 15 ja on kiinnitetty osan 10 pulteilla 13, 13' jne. Päätylevy 17 on kiinnitetty osaan 15 pulteilla (ei esitetty). Yleisesti ottaen sylinterimäinen osa 18, joka on samankeskeisesti kiinnitetty vetoakseliin 27 pultilla 18, kulkee samankeskisesti osassa 11 ja siihen on kiinnitetty pallo-laakerin 19 avulla sylinterimäinen osa 20. Osa 20 toimii tukena kahdellekymmenelle säteittäiselle, esikuormitetulle puristusjou-selle, jotka on jaettu tasaisesti osan 18 ympärille. Yksi jousista on esitetty kohdassa 21. Jouset ovat vuoronperään sen tason molemmilla puolilla, joka kulkee suorassa kulmassa osan 20 geometriseen akseliin nähden. Tämä järjestely tuottaa erityisen stabiilin systeemin ja takaa, että osien 10 ja 11 yhteinen pituusakseli on normaalista samankeskeinen vetoakselin pituusakselin kanssa. Päätylevy 16 on varustettu suurella keskiaukolla 22, joka sallii sen kallistumisen yhdessä sylinterimäisen osan 15 ja osan 10 kanssa pallolaa-kerin 12 ympäri, kun sivuttaisvoima kohdistuu osaan 10 ja jonkin puristusjousen voimaa vastaan. Päätylevy 17 on varustettu aukolla 23, joka tekee mahdolliseksi vedintyökalun (ei esitetty) sisäänpääsyn telalaitteen purkamiseksi. Jotkut joususta 21 auttavat luonnollisesti tässä kallistumisessa. Jousia 21 on kuitenkin esikuormitettu siinä määrin, että kallistumista ei tapahdu, ellei osaan 10 kohdistuva sivuttaisvoima ole suurempi kuin ennalta määrätty arvo. Kuten jo selitettiin tämä arvo on tavallisesti luokkaa 500 kp tyypillisessä valukoneessa, jossa kitkatelat on kuormitettu kosketukseen aihioiden kanssa 4000 kp voimalla. Jousien 21 varsinainen esikuormitus voidaan, kuten on arvioitavissa, johtaa kalustamiseen halutusta minimi sivuttaisvoimasta esim. 500 kprsta, pallolaa-kerin 12 keskipisteen etäisyydestä sen sylinterilaakerin 20 keskipisteeseen, jolla jouset 21 lepäävät ja pallolaakerin 12 keskipisteen etäisyydestä jokaiseen viivaan, joka kulkee halkaisijan suhteen vastakkain osan 10 läpi ja kummankin kourun pohjan läpi. Suositeltavassa toteutusmuodossa nämä etäisyydet ovat 25 cm, 10 cm ja 10 cm samassa järjestyksessä ja näin ollen jokainen jousi 21 on esikuormitettu säätöruuvin 24 avulla n. 72,5 kp:iin.
Jatkuvan valun aikana keksinnön laite on normaalisti samankeskeinen vetoakselin 27 kanssa. Jos kuitenkin toisen aihioista 25 62777 tai 26 halkaisija yhtäkkiä kasvaa johtuen esimerkiksi pinnan epäsäännöllisyydestä, laite kallistuu vaakatasossa vetoakselin suhteen ja laite pysyy tämän vuoksi yhä kiinni molemmissa aihioissa. Jos kuitenkin näiden kahden aihion tuotantonopeudessa esiintyy eroja, laite on estetty kallistumasta pystytasossa yllä mainituista syistä, joka kallistelu saattaisi johtaa toisen tai molempien aihioiden kulkeutumiseen pois niitä vastaavista kuormista. Voidaan myös arvioida, että koska nivelletty tela on vapaa kääntymään, vetotela tukee molempien tankojen koko painoa siten, että sivuttaisjouselle kuormitetun voiman, joka kohdistuu vetotelaan, pitäisi ottaa tämä huomioon. Jos kitkakerroin kupari/teräsyhdistelmälle on 0,25 ja molempien tankojen paino on 0,6 tonnia, tankojen pitämiseen pystysuorassa vaadittava sivuttaisvoima voidaan laskea kaavasta:
Voima = £2*22 . . 2400 kp Näin ollen ottaen huomioon varmuusmarginaali 4000 kp sivuttaisvoima olisi riittävä.

Claims (11)

1. Metallin, erityisesti kuparin tai kuparilejeeringin jatkuvassa valussa käytettäväksi tarkoitettu telalaite, tunnet-t u siitä, että se käsittää telan (7), joka soveltuu kiinnitettäväksi akselille (27) ja jonka pyörimisakseli sen ollessa kiinnitetty akselille on kallistettavissa akselin pyörimisakselin suhteen missä tahansa akselin geometrisen akselin sisältävässä tasossa, ja telaan (7) liitetyn joustavan osan (21), joka normaalisti pitää geometriset akselit samankeskisinä toistensa kanssa, mutta sallii telan geometrisen akselin kallistamisen missä tahansa akselin geometrisen akselin sisältävässä tasossa vain, kun siihen kohdistuu vähintään ennalta määrätyn suuruinen voima, joka on suunnattu oleellisesti kohtisuoraan telan akselia vastaan ja joka sisältyy mainittuun tasoon.
2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen telalaite, tunnettu siitä, että se muodostaa kitkatelaparin (7, 7'; 7", 7"') toisen telan, jolloin telapari on sovitettu vastaanottamaan väliinsä samanaikaisesti kaksi jatkuvasti valetun metallin tankoa (6, 6'; 6", 6"'} 25, 26).
3. Minkä tahansa edellä olevan patenttivaatimuksen mukainen telalaite, tunnettu siitä, että se on asennettu akselilleen (27) pallolaakerin (12) avulla, joka sallii telan (7) pyörimisakselin kallistamisen.
4. Patenttivaatimuksen 3 mukainen telalaite, tunnettu siitä, että tangon (25, 26) sisäänsä mahduttavat erilliset rengasmaiset kourut on sijoitettu akselin suhteen vastakkaisille puolille pallolaakerxa (12).
5. Minkä tahansa edellä olevan patenttivaatimuksen mukainen telalaite, tunnettu siitä, että joustava osa (21) on sovitettu ulottumaan akselin (27) tai sen jatkeen (18) ulkopinnalta sylinterimäisen osan (15) sisäpinnalle, joka on jäykästi ja saman-keskeisesti kiinnitetty telan toiseen päähän.
6. Patenttivaatimuksen 5 mukainen telalaite, tunnettu siitä, että joustava osa käsittää useita puristusjousia (21), jotka on järjestetty symmetrisesti akselin (27) tai sen jatkeen (18) ympärille ja työntymään säteittäisesti siitä ulos, jokaisen jousen toisen pään levätessä sylinterimäisen osan (15) sisäpinnalla ja 1° 62777 kunkin jousen toisen pään levätessä toisella ja pienemmällä sylin-terimäisellä osalla (20), joka on kääntyvästi kiinnitetty akselille.
7. Patenttivaatimuksen 6 mukainen telalaite, tunnettu siitä, että toinen sylinterimäinen osa (20) on kiinnitetty akselille pallo- tai muilla laakereilla (19).
8. Patenttivaatimuksen 6 tai 7 mukainen telalaite, tunnettu siitä, että siinä on luokkaa kaksikymmentä jousta (21).
9. Minkä tahansa patenttivaatimuksen 6-8 mukainen telalaite, tunnettu siitä, että jouset (21) on järjestetty vuorotellen sen tason molemmille puolille, joka kulkee poikittain akselin geometrista akselia vastaan.
9 Patenttivaatimukset: 62 7 /7
10. Minkä tahansa patenttivaatimuksen 1-9 mukainen telalaite, tunnettu siitä, että ennalta määrätty suuruus on n. 500 kp.
11 62777
FI783476A 1977-11-16 1978-11-14 Rullanordning foer anvaendning vid kontinuerlig gjutning av mealler FI62777C (fi)

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
GB4766477 1977-11-16
GB4766477 1977-11-16

Publications (3)

Publication Number Publication Date
FI783476A FI783476A (fi) 1979-05-17
FI62777B true FI62777B (fi) 1982-11-30
FI62777C FI62777C (fi) 1983-03-10

Family

ID=10445832

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI783476A FI62777C (fi) 1977-11-16 1978-11-14 Rullanordning foer anvaendning vid kontinuerlig gjutning av mealler

Country Status (7)

Country Link
US (1) US4214625A (fi)
BE (1) BE872026A (fi)
CA (1) CA1139522A (fi)
DE (1) DE2849589A1 (fi)
FI (1) FI62777C (fi)
GB (1) GB2011026B (fi)
PL (1) PL115755B1 (fi)

Family Cites Families (1)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
GB779656A (en) * 1953-04-27 1957-07-24 Boehler & Co Ag Geb Lowering rolls for feeding billets in continuous casting plants

Also Published As

Publication number Publication date
PL115755B1 (en) 1981-04-30
GB2011026A (en) 1979-07-04
DE2849589C2 (fi) 1989-09-07
BE872026A (fr) 1979-05-14
CA1139522A (en) 1983-01-18
FI783476A (fi) 1979-05-17
PL210936A1 (pl) 1979-07-30
DE2849589A1 (de) 1979-05-17
FI62777C (fi) 1983-03-10
GB2011026B (en) 1982-06-30
US4214625A (en) 1980-07-29

Similar Documents

Publication Publication Date Title
KR0119931B1 (ko) 일렉트로-슬랙 주조 장치 및 방법
FI62777B (fi) Rullanordning foer anvaendning vid kontinuerlig gjutning av mealler
CN1050787C (zh) 在一个铸辊上或在两个铸辊之间进行连续铸造的设备的铸辊
CN113102878B (zh) 一种焊接设备及焊接工艺
KR100825331B1 (ko) 쌍롤식 박판주조공정의 주조롤 신속정렬장치
US5724844A (en) Inner grooved tube forming apparatus
US4042284A (en) Thrust bearing assembly
CN215314740U (zh) 一种重力式弹簧倾翻机
CN109702044A (zh) 一种钢卷上料机
CN215315587U (zh) 一种便于维护的连铸坯生产用导向装置
CN113198856A (zh) 一种重力式弹簧倾翻机
CN215893475U (zh) 一种基于径向测量钢管外径的装置
CN108545401A (zh) 一种管带机转弯半径可调装置及其快速定位安装方法
CN216226160U (zh) 压下螺纹副保护装置
KR20020063846A (ko) 두 개의 주조 롤러로 구성되어 있는 스트립 주조기
SU1324754A1 (ru) Т нущее и направл ющее устройство зоны вторичного охлаждени заготовок
JPS62179856A (ja) 連続鋳造方法およびそのロ−ラエプロン
WO2018074968A1 (en) A guide roller assembly and a roller guide
SU835557A1 (ru) Клеть трубосварочного стана
SU1122389A1 (ru) Роликова проводка
US4592409A (en) Strand guide for multi-strand metal casting apparatus
US20190134687A1 (en) Rolling apparatus
AU2018251565B2 (en) System and method for continuous casting
RU2187407C2 (ru) Вертикальная тросовая машина полунепрерывного литья
JPH1157953A (ja) 金属ストリップ鋳造方法及び装置

Legal Events

Date Code Title Description
MM Patent lapsed

Owner name: IMI REFINERS LIMITED