FI61977B - Foerfarande foer lokalisering av fel i en oeverfoeringskanal - Google Patents

Foerfarande foer lokalisering av fel i en oeverfoeringskanal Download PDF

Info

Publication number
FI61977B
FI61977B FI763493A FI763493A FI61977B FI 61977 B FI61977 B FI 61977B FI 763493 A FI763493 A FI 763493A FI 763493 A FI763493 A FI 763493A FI 61977 B FI61977 B FI 61977B
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
arrangement according
switch
loop switch
limit value
fault
Prior art date
Application number
FI763493A
Other languages
English (en)
Other versions
FI61977C (fi
FI763493A (fi
Inventor
Peter Marending
Pierre-Andre Merz
Oskar Schett
Original Assignee
Siemens Ag Albis
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Siemens Ag Albis filed Critical Siemens Ag Albis
Publication of FI763493A publication Critical patent/FI763493A/fi
Application granted granted Critical
Publication of FI61977B publication Critical patent/FI61977B/fi
Publication of FI61977C publication Critical patent/FI61977C/fi

Links

Classifications

    • HELECTRICITY
    • H04ELECTRIC COMMUNICATION TECHNIQUE
    • H04BTRANSMISSION
    • H04B17/00Monitoring; Testing
    • H04B17/40Monitoring; Testing of relay systems
    • H04B17/401Monitoring; Testing of relay systems with selective localization
    • H04B17/406Monitoring; Testing of relay systems with selective localization using coded addresses

Landscapes

  • Physics & Mathematics (AREA)
  • Electromagnetism (AREA)
  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Computer Networks & Wireless Communication (AREA)
  • Signal Processing (AREA)
  • Monitoring And Testing Of Transmission In General (AREA)
  • Mobile Radio Communication Systems (AREA)
  • Position Fixing By Use Of Radio Waves (AREA)
  • Radar Systems Or Details Thereof (AREA)
  • Locating Faults (AREA)

Description

Γοΐ KUULUTUSJUUCAISU
3®Γα [BJ <11> UTLÄGGNINGSSKRIFT 61977 c(45) Patentti myönnetty 11 10 1982 yt/w Patent meddelat (51) »4k.W3 H 04 J 3/14 // H 04 B 3/46 SUOMI—FINLAND (li) Mwttihsunw·—rwwweiaiiws 763^93 (22) HtktmUpilvi—An*Wuilnpd«( 03-12.76 (23) AtkupUvt—Gifci|hmdtg 03-12-76 (41) Tullut JulkiMksI — Bltvlt offancllg 11.06.77
Patentti- ja rekisterihallitus (44) NthtivUulpanon ji kuuL|ulk»t*un pvm. — ^ o
Patent- och registerstyrelsen AmMcm udagd och Ml.tkrKkwi pubUcend 30.06.82 (32)(33)(31) Pyydetty «uoUcaui—Begird prlorttet 10.12.75
Sveitsi-Schweiz(CH) 16020/75 (71) Siemens-Albis Aktiengesellschaft, Albisriederstrasse 2^5, CH-80U7 Zurich, Sveitsi-Schweiz(CH) (72) Peter Marending, Zurich, Pierre-Andre Merz, Zurich, Oskar Schett,
Adlisvil, Sveitsi-Schweiz(CH) (7U) Oy Kolster Ab (51*) Menetelmä vian paikantamiseksi siirtokanavalla - Förfarande för lokali-sering av fel i en överföringskanal
Siirrettäessä tietoja siirtokanavaa pitkin syntyy monesti tapauksia, jotka tulee paikantaa mahdollisimman tarkoin, koska ne voivat aiheuttaa kalliiksi tulevia korjaustöitä kyseessä olevalla matkalla. Tällaisessa siirtokanavassa esimerkiksi PCM-signaaleja varten voi olla erilaisissa välikohdissa kaksoisregeneraattoreita, joissa on laitteet meno- ja paluusiirtämistä varten, tällöin ovat mahdolliset vialliset regeneraattorit ja johdonosat tai oikosulut johdoissa paikannettavissa. Tähän tarkoitukseen voidaan käyttää testisignaaleja kaksoisregeneraatto-reihin rakennettujen vian paikantamiskytkentöjen välityksellä, jolloin jokainen kaksoisregeneraattori on varustettavissa siihen yksiselitteisesti sovitetulla testisignaaliin sisältyvällä testiosoitemerkillä.
Tällaisessa esimerkiksi sveitsiläisestä patenttijulkaisusta n:o 541 910 tunnetussa vian paikantamiskytkennässä on demodulaattori kaistanpäästösuodatin, tasasuuntauskytkentä ja raja-arvokatkaisin. Tällöin voi kaistanpäästösuodatin olla varustettu LC-elimellä värähtelypiirinä, jossa on koskettimeen pistettävä kondensaattori, jolla on jokaista regeneraattoria varten erilainen kapasitanssiarvo. Ilmaisin on tunnettu esimerkiksi sveitsiläisestä patenttijulkaisusta n:o 2 61 977 497 090f kytkentäjärjestely taajuuden valitsemiseksi resonanssipiirei-neen, joissa olevat vaihtojännitteet tasasuunnataan, on kuvattu saksalaisessa patenttijulkaisussa n:o 2 361 925.
Tunnettu vian paikantamiskytkentä toimii sillä tavalla, että pientaajuisena värähtelynä ilmaistu testausosoitemerkki suodatetaan kaistanpäästösuodattimen läpi ja johdetaan tasasuuntauskytkimeen, josta saadaan kriteeri silmukkakytkimen kytkemiseksi toimintaan. Tällainen tunnettu vian paikantamiskytkentä on erityisesti ultrapienillä taajuuksilla epäsuotuisa yksittäisesti osoitettavien regeneraattorien lukumäärän suhteen, koska kaistanpäätösuodattimen laatu ultrapienillä taajuuksilla tulee huonommaksi.
Esillä olevan keksinnön tarkoituksena on nyt esittää menetelmä vian paikantamiseksi, joka erityisesti ultrapienillä taajuuksi11a sallii regeneraattorien suurehkon määrän vian yksilölliseksi paikantamiseksi.
Keksintö kohdistuu menetelmään virheen paikantamiseksi regene-raattoreilla varustetulla siirtokanavalla, johon vian paikantamistar-koituksessa syötetään erityisiä testaussignaaleja, jotka kulloinkin sisältävät regeneraattoreista yhdelle yksikäsitteisesti merkitsevän testausosoitemerkin, josta demo.duloinnin jälkeen suodatetaan jokaiselle regeneraattorille tunnusomainen pientaajuinen resonanssivärähtely, joka ohjaa ko. regeneraattorissa silmukkasuljennan vian paikantamiseksi aiheuttavaa silmukkakytkintä.
Tämä menetelmä on tunnettu siitä, että suodatetusta resonanssi-värähtelystä tuotetaan sykäysmäinen signaali, että tämä johdetaan galvaanisen erottamisen aiheuttavan siirtoelementin välityksellä, tasasuunnataan ja integroidaan ja että integroitua signaalia käytetään silmukkakytkimen ohjaamiseksi. Tällöin sykäysmäinen signaali voi olla muodostettu erilaiseen muotoon, esim. edullisesti ainakin likimain puolisuunnikkaan, suorakulmion tai kolmion muotoon.
Tällainen menetelmä sallii sen, että toimitaan hyvin leimaa-antavilla resonanssikäyrillä ja leveällä taajuusalueella, mikä on edullista varsinkin myös molempien siirtosuuntien galvaanisen erottamisen yhteydessä yksittäisissä kaksoissregeneraattoreissa. Täten on suuren regeneraattorimäärän yksilöllinen ohjaaminen mahdollista, esimerkiksi voidaan erottaa toisistaan 20 regeneraattoria taajuusalueella 10 kHz-50 kHz, ilman että lisäksi tarvittaisiin passiivista vääristymän poistajaa. Siinä tapauksessa että on edeltä käsin määrätty määrä regeneraatto-reita voidaan valita suodatinelementtejä varten tätä määrää vastaavasti rajoitettu suotuisa taajuusalue.
Keksinnön mukainen menetelmä voidaan suorittaa edullisesti 3 61977 kytkentäjärjestelyn avulla, jossa demodulaattori, kaistanpäästösuoda-tindiskriminaattori ja silmukkakytkin. Tässä kytkentäjärjestelyssä on kaistanpäästösuodatindiskriininaattorissa värähtelypiiri, johon on liitetty raja-arvokatkaisin, jonka ulostuloon on liitetty galvaanisen erottamisen aiheuttavan siirtoelementin välityksellä integraattorikyt-kentä, jonka ulostulo on kytketty silmukkakytkimen ohjaussisääntulon jälkeen.
Kytkentäjärjestelyn tällainen muodostaminen mahdollistaa kustannuksia erittäin paljon säästävällä tavalla järjestelyn toteuttamisen monoliittisellä integroinnilla, koska on tarpeen käyttää ei-integroita-vina elementteinä vain käämiä, kondensaattoria, koskettimeen pistettävää vastusta ja galvaanisesti erottavaa siirtoelementtiä.
Keksintöä selitetään nyt lähemmin kuvaamalla erästä sovellutusesimerkkiä piirustuksen avulla.
Piirustus esittää keksinnön mukaan toimivan vian paikantamiskyt-kennän kaistanpäästösuodatindiskriminaattorin periaatteellista rakennetta.
Piirustuksessa on kuvattu kaksi regeneraattoria REA ja REB sisältävä Siirtokanavan yksi (m:s) kaksoisregeneraattorivälikohta, jossa on meno- ja paluulaitteet. Koko siirtokanavassa on useita (1...j...m...n) tällaisia välikohtia, jotka on liitetty siirtojohtoon, jolloin yksittäisten johdonosien pituus voi olla esim. 1,8 km. Eteenpäin olevassa suunnassa siirretyt signaalit pääsevät vastaanottomuuntajän EÖA välityksellä regeneraattoriln REA, josta ne pääsevät regeneroituna ulosmeno-muuntajaan AÖA. Takaisinpäin olevassa suunnassa siirretyt signaalit pääsevät vastaanottomuuntajän EöB kautta regeneraattoriin REB, josta ne pääsevät regeneroituna ulosmenomuuntajaan AÖB. Ulosmenomuuntajassa AÖA on vielä toinen sekundaarikäämi, joka voidaan yhdistää silmukkakyt-kimen S-^, S2 kautta takaisinpäin-regeneraattorin REB sisääntuloon. Jos silmukkakytkin S^, S2 on suljettu, muodostuu silmukka, ja eteenpäin olevassa suunnassa siirretyt signaalit johdetaan edelleen muuntajan AÖA toisen sekundaarikäämin kautta generaattoriin REB ja lähetetään takaisin muuntajan AÖB kautta.
Silmukkakytkintä S·^, S2 ohjataan demodulaattorissa (tai dekoo-derissa) DM demoduloidun (tai dekoodatun) testiosoitemerkin vastaavuuden mukaan kaistanpäästösuodatindiskriminaattorilla, jossa on kaksi osa-kytkentää FOA ja FOB, jotka on yhdistetty ilmaisimeen DM tai silmukka-kytkimeen REB ja jotka on muuntajan ö välityksellä erotettu toisistaan galvaanisesti. Osakytkentä FOA muodostuu värähtelypiiristä SK ja raja-arvokytkimestä SW, jolloin värähtelypiiri SK muodostuu erilaisilla haaroituksilla varustetusta käämistä L, pistorasiaan pistettävästä 4 61977 kondensaattorista C ja pistorasiaan pistettävästä vastuksesta R. Värähtelypiirin SK tällainen sovitus mahdollistaa kondensaattorin ja vastuksen vaihtamisella samoin kuin sopivan induktanssiarvon haaroittamisella siltojen välityksellä kulloistakin (ts.m.rtä) vian paikantamiskytkentää varten tunnusomaisen resonanssitaajuuden (fm) säätämisen optimaalisella laadulla, samalla kun regeneraattorin muut osat jäävät muuttumattomiksi. Osakytkentä FOB sisältää integraattorin J ja vahvistimen V.
Nämä vian paikantamiskytkennät toimivat sillä tavalla, että vuodon toteamiseksi lähettäjän ja testatun (m:nnen) välikohdan välille syötetään erityisiä testisignaaleja (Pm) lähettäjän puolelta siirtokanavalle, jotka johdetaan demodulaattorista tai dekoodereista DM kaikissa vian paikantamiskytkennöissä pientaajuussignaalina (taajuus fm) demoduloituna tai dekoodattuna värähtelypiiriin SK. Värähtelypiirissä, joka ainakin likimain on säädetty samalle resonanssitaajuudelle (firr fm), ylittää värähtelypiirissä SK oleva jännite raja-arvokytkimen SW rajan.
Raja-arvokytkimen SW ulosmenossa esiintyy tällöin sykäysjännite, joka pääsee muuntajan ä kautta integraattorin J sisääntuloon. Integraatto-rissa J sykäysmäinen signaali tasasuunnataan ja integroidaan. Integroitu signaali ohjaa vahvistimen kautta tai myös suoraan silmukkakytkimiä S2, niin että nämä suljetaan. Suljetun silmukkakytkimen Sj_, S2 kautta voivat nyt eteenpäin olevassa suunnassa vastaanotetut testisig-naalit (Pm) päästä paluuregeneraattoriin REB, niin että ne sieltä lähetetään takaisin.
Koska kulloinenkin taajuus (fm) testiosoitemerkistä muodostettuna ilmaistussa pientaajuussignaalissa ei vastaa mielivaltaisen (jrnnen) värähtelypiirin SK(j) resonanssifrekvenssiä muissa ei-testattavissa välikohdissa (jm), ei tässä mielivaltaisessa värähtelypiirissä SK(j) esiintyvä jännite ylitä kyseisen raja-arvokytkimen SW(j) rajaa, minkä vuoksi tämä ei luovuta ohjaus jännitettä kyseistä silmukkakytkintä S·^, S2 varten, niin että lukuunottamatta kulloisellakin frekvenssillä (fm) määrättyä silmukkakytkintä S-^, S2 (m) kaikki muut S^,S2 (j) (jm) jäävät avoimiksi. Uusi menetelmä sallii sen, että voidaan havaita ero suuren määrän testiosoitemerkkejä välillä.
Tällä tavalla suljetaan ainoastaan sen(m:nnen) välikohdan silmuk-kakytkin, jossa testiosoitemerkki sisältää kyseisen (mtnnen) värähtely-piirin resonanssitaajuuden. Ohjaussignaali silmukoidaan täten takaisin lähettimeen, jolloin vertaamalla silmukoituja testisignaaleja lähetettyihin voidaan nähdä, onko vika kyseiseen (m:nteen) välikohtaan ulottuvalla matkalla vai ei. Viimeksi mainitussa tapauksessa voidaan suorittaa seuraavalla (m + 1)jnnellä) välipaikalla vian paikantamiskoe.
5 61977
Keksinnön mukaista menetelmää voidaan käyttää yksikaapelikäytön lisäksi ilman muuta myös kaksikaapelikäytössä, jossa on meno- ja paluu-johto, jolloin testisignaali silmukoidaan ensimmäisen silmukkakytkin-suljennan jälkeen toiseen johtoon eteenpäin olevassa suunnassa.

Claims (7)

1. Menetelmä vian paikantamiseksi regeneraattoreilla (REA, REB) varustetussa siirtokanavassa, johon vian paikantamistarkoituksessa syötetään erityisiä testisignaaleja, jotka sisältävät kulloinkin rege-neraattoreille yksiselitteisesti tunnusomaisen testiosoitemerkin, josta dernoduloinnin jälkeen suodatetaan jokaiselle regeneraattorille luonteenomainen pientaajuinen resonanssivärähtely, joka ohjaa kulloisessakin regeneraattorissa silmukkasuljentää vian paikantamiseksi aiheuttavaa silmukkakytkintä (S·^, S2) # tunnettu siitä, että suodatetusta resonanssivärähtelystä tuotetaan sykäysmäinen signaali, että tämä sykäysmäinen signaali johdetaan galvaanisen erottamisen aiheuttavan siirtoelementin (ti) välityksellä, tasasuunnataan ja integroidaan ja että integroitua signaalia käytetään silmukkakytkimen (S-^, S2) ohjaamiseksi.
2. Laite patenttivaatimuksen 1 mukaisen menetelmän suorittamiseksi, jossa laitteessa on demodulaattori (DM) kaistanpäästösuodatindiskri-minaattori (FOA, FOB) ja silmukkakytkin (S^ S2) / jolloin kaistanpäästö-suodatindiskriminaattorissa on värähtelypiiri (SK), tunnettu siitä, että värähtelypiiriin (SK) on liitetty raja-arvokytkin (SW) , johon on liitetty galvaanisen erottamisen aiheuttavan siirtoelementin (ti) välityksellä integraattorikytkentä (J), jonka ulostulon perään on kytketty silmukkakytkimen (S^, S2) ohjaussisääntulo.
3. Patenttivaatimuksen 2 mukainen kytkentäjärjestely, tunnettu siitä, että galvaanisesti erottava siirtoelementti (ti) on muuntaja.
4. Patenttivaatimuksen 2 mukainen kytkentäjärjestely, tunnettu siitä, että galvaanisesti erottava siirtoelementti (ti) on eristin.
5. Patenttivaatimuksen 2 mukainen kytkentäjärjestely, tunnettu siitä, että integraattorikytkennän (J) jälkeen on kytketty vahvistin (V).
6. Patenttivaatimuksen 2 mukainen kytkentäjärjestely, tunnettu siitä, että raja-arvokytkin (SW) muodostuu ainakin yhdestä differentiaalivahvistinasteesta.
6 61977
7. Patenttivaatimuksen 2 mukainen kytkentäjärjestely, tunnettu siitä, että demodulaattori (DM) ja raja-arvokytkin (SW) on integroitu yhteisesti monoliittisesti.
FI763493A 1975-12-10 1976-12-03 Foerfarande foer lokalisering av fel i en oeverfoeringskanal FI61977C (fi)

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
CH1602075 1975-12-10
CH1602075A CH607471A5 (fi) 1975-12-10 1975-12-10

Publications (3)

Publication Number Publication Date
FI763493A FI763493A (fi) 1977-06-11
FI61977B true FI61977B (fi) 1982-06-30
FI61977C FI61977C (fi) 1982-10-11

Family

ID=4413843

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI763493A FI61977C (fi) 1975-12-10 1976-12-03 Foerfarande foer lokalisering av fel i en oeverfoeringskanal

Country Status (10)

Country Link
AT (1) AT341587B (fi)
AU (1) AU502834B2 (fi)
CH (1) CH607471A5 (fi)
DE (1) DE2644942C3 (fi)
DK (1) DK483476A (fi)
FI (1) FI61977C (fi)
IL (1) IL50962A (fi)
IT (1) IT1065199B (fi)
NO (1) NO141241C (fi)
SE (1) SE410691B (fi)

Families Citing this family (3)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
DE3003516A1 (de) * 1980-01-31 1981-08-06 Siemens AG, 1000 Berlin und 8000 München Schaltungsanordnung zur bildung eines schleifenschlusses in einem zwischenregenerator eines pcm-systems
GB8830262D0 (en) * 1988-12-24 1989-02-22 Stc Plc Submarine optical cable fault location
CN110243595B (zh) * 2019-07-09 2021-06-22 福州大学 一种基于LabVIEW的远程齿轮箱故障监测系统

Also Published As

Publication number Publication date
SE410691B (sv) 1979-10-22
DE2644942A1 (de) 1977-06-23
IL50962A0 (en) 1977-01-31
SE7612971L (sv) 1977-06-11
DE2644942B2 (de) 1978-07-27
NO141241C (no) 1980-01-30
IL50962A (en) 1979-05-31
DK483476A (da) 1977-06-11
FI61977C (fi) 1982-10-11
AU1988376A (en) 1978-06-01
CH607471A5 (fi) 1978-12-29
AT341587B (de) 1978-02-10
NO141241B (no) 1979-10-22
NO763952L (fi) 1977-06-13
FI763493A (fi) 1977-06-11
ATA27676A (de) 1977-06-15
DE2644942C3 (de) 1979-03-29
IT1065199B (it) 1985-02-25
AU502834B2 (en) 1979-08-09

Similar Documents

Publication Publication Date Title
CA1037383A (en) Method and means for interrogation of digital repeatered lines
FI61977B (fi) Foerfarande foer lokalisering av fel i en oeverfoeringskanal
DE69925561D1 (de) RF-Interface-Schaltkreis für die Magnetresonanzbildgebung
US3072899A (en) Remote interrogator-responder signal-ling system communications channel apparatus
JP2876003B1 (ja) 点制御式信号選別装置
CA2391339C (en) Emat transmit/receive switch
CN116667990A (zh) 用于跨隔离屏障的多信道通信的设备和传送数据的方法
US5752677A (en) Block occupancy detector for model railroads
US3427613A (en) Object identification system
US4317219A (en) Mobile radio system
US4390863A (en) System for the transmission of binary signals between the components of an alarm system
JP2686239B2 (ja) 信号高圧1回線区間用極性確認装置
JPH077242Y2 (ja) 多線式軌道用列車検知装置
GB2208449A (en) Track indicator apparatus
JP2007196858A (ja) スキャニング式ディジタル列車検知装置
JP3290400B2 (ja) 列車位置検知装置
SU1394442A2 (ru) Устройство дл контрол работоспособности супергетеродинного приемника
JP3202952B2 (ja) 列車位置検知装置
SU1617642A1 (ru) Система дистанционного контрол линейного тракта
SU1442447A1 (ru) Устройство дл передачи кодовых сигналов по рельсовой линии
RU2250849C1 (ru) Рельсовая цепь
AR023764A1 (es) Metodo de rechazar un canal de control durante un proceso de registro.
SU1450116A2 (ru) Устройство дл контрол многоканальной линии св зи
SU948733A1 (ru) Устройство автоматической локомотивной сигнализации
SU595871A1 (ru) Устройство автоматического контрол абонентских участков телеграфной сети коммутации каналов

Legal Events

Date Code Title Description
MM Patent lapsed

Owner name: SIEMENS ALBIS AKTIENGESELLSCHAFT