FI61680B - Foerfarande foer framstaellning av goedselmedel med foerdroejd avgivning av naeringsaemnen - Google Patents
Foerfarande foer framstaellning av goedselmedel med foerdroejd avgivning av naeringsaemnen Download PDFInfo
- Publication number
- FI61680B FI61680B FI760739A FI760739A FI61680B FI 61680 B FI61680 B FI 61680B FI 760739 A FI760739 A FI 760739A FI 760739 A FI760739 A FI 760739A FI 61680 B FI61680 B FI 61680B
- Authority
- FI
- Finland
- Prior art keywords
- granules
- structural
- granulation
- coating
- fertilizer
- Prior art date
Links
Classifications
-
- C—CHEMISTRY; METALLURGY
- C05—FERTILISERS; MANUFACTURE THEREOF
- C05C—NITROGENOUS FERTILISERS
- C05C9/00—Fertilisers containing urea or urea compounds
- C05C9/005—Post-treatment
-
- C—CHEMISTRY; METALLURGY
- C05—FERTILISERS; MANUFACTURE THEREOF
- C05G—MIXTURES OF FERTILISERS COVERED INDIVIDUALLY BY DIFFERENT SUBCLASSES OF CLASS C05; MIXTURES OF ONE OR MORE FERTILISERS WITH MATERIALS NOT HAVING A SPECIFIC FERTILISING ACTIVITY, e.g. PESTICIDES, SOIL-CONDITIONERS, WETTING AGENTS; FERTILISERS CHARACTERISED BY THEIR FORM
- C05G5/00—Fertilisers characterised by their form
- C05G5/30—Layered or coated, e.g. dust-preventing coatings
- C05G5/36—Layered or coated, e.g. dust-preventing coatings layered or coated with sulfur
-
- C—CHEMISTRY; METALLURGY
- C05—FERTILISERS; MANUFACTURE THEREOF
- C05G—MIXTURES OF FERTILISERS COVERED INDIVIDUALLY BY DIFFERENT SUBCLASSES OF CLASS C05; MIXTURES OF ONE OR MORE FERTILISERS WITH MATERIALS NOT HAVING A SPECIFIC FERTILISING ACTIVITY, e.g. PESTICIDES, SOIL-CONDITIONERS, WETTING AGENTS; FERTILISERS CHARACTERISED BY THEIR FORM
- C05G5/00—Fertilisers characterised by their form
- C05G5/30—Layered or coated, e.g. dust-preventing coatings
- C05G5/37—Layered or coated, e.g. dust-preventing coatings layered or coated with a polymer
Landscapes
- Chemical & Material Sciences (AREA)
- Organic Chemistry (AREA)
- Life Sciences & Earth Sciences (AREA)
- Pest Control & Pesticides (AREA)
- Fertilizers (AREA)
- Glanulating (AREA)
- General Preparation And Processing Of Foods (AREA)
Description
RSP| CB] (11) KWULUTUSJULKAISU
flgTA LJ K UTLAGG NINGSSKRI FT OiOOU
^ (51) Kv.lk?/Int.CI.3 C 0$ G 3/00 SUO M I —FI N LAN D (21) P»t*nttlh*k*mu* — PatwitaniBknlng 760739 (22) Hkkamltpilvl — Arweknlngsdtg 19· 03· 76 (23) AlkupUvi— Glttlghttadkg 19.03.76 (41) Tullut |ulklMk*i — Bllvlt off«mllg 22.09.76
Patentti- ja rekisterihallitut .... ... , . ,, ,. .
(44) Nihtlvlkilpknon jk kuuL|ulkkl*un pvm. —
Patent· och regicterstyrelsen Araekw utitgd och uti^kriftwi pubiictrad 31.03.82 (32)(33)(31) Pyyd·”/ «tuolkeu* —Begird priorlut 21.03.75
Saksan Liittotasavalta-Förbundsrepubliken Tyskland(DE) P 2512386.8 (71) Veba-Chemie Aktiengesellschaft, Gelsenkirchen-Scholven, Saksan Liitto-tasavalta-Förbundsrepubliken Tyskland(DE) (72) Hans Heumann, Herne, Heinrich Hahn, Gelsenkirchen-Buer, Walter Hilt, Herne, Heinz Liebing, Herne, Manfred Schweppe, Herne, Saksan Liitto-tasavalta-Förbundsrepubliken Tyskaland(DE) (7*0 Oy Kolster Ab (5*0 Menetelmä hidastuneen ravintoaineluovutuksen omaavien lannoitteiden valmistamiseksi - Förfarande för framställning av gödselmedel med fördröjd avgivning av näringsämnen
Keksintö koskee menetelmää hitaasti ravinneaineita luovuttavien lannoiteaineiden valmistamiseksi päällystämällä lannoite-ainerakeet, joiden rakenneosat ovat etupäässä vesiliuokoisia, veteen liukenemattomalla aineella. Tässä menetelmässä rakeistetut yksi- ja moniravintoainelannoitteet muutetaan päällystämällä lannoiterakeiksi, jotka luovuttavat hitaasti ravintoaineita.
Tämä käsittely sopii etupäässä niille lannoiteaineille jotka ovat vesiliuokoisia.
Eräs menetelmä hidastuneen ravintoaineluovutuksen omaavien lannoiteaineiden valmistamiseksi on päällystää vastaavat granu-laatit veteen liukenemattomilla tai huonosti liukenevilla iner-teillä aineilla, joita käytetään määrä, joka riittää rakeen pinnan tehokkaaseen päällystämiseen. Granulaatit, joista lähdetään, omaavat kuitenkin tavallisesti suhteellisen suuren ominaispinnan, koska jäähdytyksen aikana ilmenee ns. sulamisilmiöitä, jolloin osasten pintaan syntyy halkeamia ja kuoppia, niin että tällaisten granulaattien ominaispinta on suurempi kuin kuulanmuotoisilla osasilla.
61 6 8 O
2
Tavallisilla teknillisillä granulaateilla on näiden ilmiöiden seurauksena peittoaineen kulutus oleellisesti suurempi, kuin mainituissa ideaaliolosuhteissa olisi ollut odotettavissa.
Nyt on havaittu, että peittoainetta säästyy huomattavasti, kun lähtöaineena toimivat lannoitegranulaattit johdetaan ensin vesiliukoisten lannoitesuolojen vahvasti konsentroitujen liuosten tai sulatteiden kanssa rakennegranulointiin, jonka jälkeen saadut tuotteet käsitellään päällysteen muodostavalla tavalla veteen liukenemattomalla aineella.
Granulaatti lämmitetään siten ensin lämpötilaan, jossa käytetyn seoksen jälkigranulointiominaisuudet ovat optimaaliset, minkä jälkeen se viedään rakennegranulaattoriin, johon samanaikaisesti johdetaan lannoiteainesuolojen vahvasti konsentroituja liuoksia tai sulatteita, kuten ureaa, ammoniumfosfaatteja, ammoniumsulfaattia, kalisuoloja tai näiden seoksien, lämpötiloissa, joissa nämä aineet ovat hyvin juoksevia, ja niiden annetaan yhdessä rakeistua, ja näin saatu granulaatti johdetaan mahdollisesti yhden tai useamman kuivauksen jälkeen käsittelyyn, jossa se päällystetään inertillä aineella.
Tällainen käsittely sopii mitä erilaisimpien lannoiteaineiden granulaateille, jotka muodostuvat yhdestä tai useammasta, etupäässä vesiliuokoisesta komponentista, kuten esimerkiksi ureasta, ammo-niumsulfaatista, NP-, NK-, PK tai NPK-lannoiteaineista.
Nämä lannoiteaineet voidaan valmistaa tavanomaisilla menetelmillä, esim. kiteyttämällä, rouhimalla, imrskaamalla tai puristus- tai rakeistusmenetelmällä, surmattamalla tai edullisesti rakeiksi ruiskuttamalla.
Ennen keksinnön mukaista rakennegranulointia nämä granulaa-tit lämmitetään lämpötiloihin, joita käytetään myöskin muutoin näiden aineiden granuloinnissa. Optimaalinen rakeistuslämpötila vaihtelee eri lannoiteainetyypeillä. Se on riippuvainen kulloinkin vallitsevasta tai säädetystä granuloitavan aineen kosteudesta ja siinä esiintyvistä komponenteista. Optimaalisen granulointilämpö-tilan tai granulaatin esilämmityslämpötilan määritteleminen ei ole keksinnön kohteena.
Esilämmitetty granulaatti ruiskutetaan rakennegranulaatto-rissa yllämainituilla kuumilla liuoksilla tai sulatteilla. Tällä menettelyllä saavutetaan karhea rakeen pinta, joka on likimain pallopinta.
3 61680
Rakennegranulaattoreina voidaan käyttää tavallisia laitteita. Erikoisen edullisesti rakennegranulointi voidaan suorittaa pyörrekerroslaitteissa. Näiden pyörrekerroslaitteiden erikoinen etu on siinä, että näitä laitteita voidaan käyttää paitsi granulointiin myös - aina ajotavan mukaan - kuivaamiseen tai myös lopulliseen päällystämiseen. Tällöin voidaan työskennellä panoksittaan vaihtamalla näitä kolmea käsittelyvaihetta jaksottaisesti, tai jatkuvasti, jolloin käsiteltävä aine kuljetetaan peräkkäin vastaavien käsittelyvaiheiden alueiden läpi.
Ruiskutettavaksi lannoiteliuokseksi tai -sulatteeksi valitaan edullisesti sellaisia, jotka soveltuvat yhteen päälannoite-aineen rakenneosien kanssa, tai tulevat mahdollisimman lähelle niitä. On kuitenkin itsestään selvää, että tiettyjä efektejä varten myös muut lannoiteaineliuokset ovat mahdollisia. Joissakin tapauksissa tällä tavoin voidaan rakennegranulointiin käytettyihin lannoiteaineliuoksiin tai -sulatteisiin lisätä myös jäännöslannoit-teita.
Ruiskutettavan lannoiteliuoksen ja alkuperäisen granulaatin määrien suhde saadaan lähtögranulaatin raekoosta ja valmiin tuotteen halutusta raekoosta (vertaa selostusta esimerkkien 1 ja 2 tuloksista edempänä).
Keksinnön mukaisella menettelyllä saavutetaan rakennegranulointi, jossa halkeamat ja sulaneet kohdat täyttyvät. Keksinnön mukainen menetelmä siis vähentää granulaatin ominaispintaa, ja parantaa päällystysaineiden sitoutumis- ja tarttumiskykyä, niin että on mahdollista rajoittaa niiden optimaaliseen päällystämiseen tarvittavaa määrää. Sitäpaitsi keksinnön mukaisella menettelyllä vältetään puuteroiminen hienojakoisimmilla aineilla, mikä yleensä on suoritettava ennen päällystämistä. Näin päällystetyn lannoitteen valmistuskustannukset alenevat, kun säästetään sekä tämä työvaihe että siinä tarvittavat esipuuterointiaineet.
Riittävän pitkällä käsittelyllä granulointivyöhykkeessä tasoittuvat myös yksittäisrakeitten raekoot. Keksinnön mukaisella rakennegranuloinnilla saadaan lannoiterakeita, joiden raekoko on hyvin tasainen, mitä voidaan pitää lisäetuna.
Inerttinä aineena tällä tavoin esikäsittelyn granulaatin päällystämisessä tulevat kyseeseen vain sellaiset veteenliukene-mattomat aineet , jotka - kulloinkin riittävinä määrinä käytettyinä - vaikuttavat päällystettä muodostavasti. Vaikuttava pääl- '· · r 61 680 Λ lyste osasten pinnalla on olemassa vain silloin, kun sisäänsuljet-tujen ravintoaineiden vapautuminen hidastuu lasketulla tavalla.
Hidastuneen ravinneaineluovutuksen mittana pidetään edullisesti N-pesutestiä, eli sitä osaa typestä, joka koko typen määrästä liukenee standardiolosuhteissa (katso esimerkki 1). Kulloinkin halutusta lannoiteainetyypistä riippuen pyritään siihen, että poispeseytyvä määrä on 70 - 1%, edullisesti 30 - 3%. Poispeseytyvä määrä pienenee päällystysainemäärien kasvaessa. Pidettäessä päällystysainemäärä tasaisena pienenee poispeseytyvä määrä, kun keskimääräinen rakeen läpimitta kasvaa eli kun osasten ominais-pinta pienenee. Tämä riippuu päällystysaineen laadusta ja levitystavasta, ja edelleen - kuten keksintö osoittaa - granulaatin esikäsittelystä.
Päällysaineen optimimäärä, joka tarvitaan halutun poispesey-tymisasteen omaavalle lannoitteelle, on muiden käsittelyolosuhteiden valitsemisen jälkeen jokaiselle ammattimiehelle muutaman koepanoksen avulla yksinkertaisella tavalla helposti määrättävissä (vertaa myös kokeisiin 1 ja 2).
Aineina, joilla saadaan lannoiteaineen rakeille tehokas päällystys, tulevat kyseeseen veteenliukenemattomat muovit ja/tai vahat, esimerkiksi polyvinyylikloridi-vinyylideeniklorididisper-siot, vahamaiset polyetyleenit C3 - Cg -4- olefiineja sisältävien etyleenien lisäysten tai kopolymeerien kanssa tai ilman niitä, sekä edullisesti sula rikki, johon mahdollisesti on lisätty vaha.
Pulverin muodossa olevilla aineilla, kuten esimerkiksi rikki-kukalla ei voida, kuten tunnettua, suorittaa päällystämistä, jolla olisi riittävä ravintoaineluovutuksen hidastamisvaikutus.
Rakennegranuloinnilla saaduilla, mahdollisesti jälkikuiva-tuilla esituotteilla on lisäksi parantuneet varastointiominai-suudet mitä tulee paakkuuntumistaipumukseen ja raelujuuteen,
Kuitenkin päällystettyjen tuotteiden varastointiominaisuudet ovat odottamattoman hyvät.
Menetelmän edut käyvät ilmi seuraavassa kuivatuista kokeista.
Esimerkki 1
Yleisesti kaupanolevat, 80 - 90°C:een lämmitetyt urearakeet ruiskutetaan pyörrekerroslaitteessa 90%:isella, vesipitoisella ureasulatteella, jonka lämpötila on 115-120°C, painosuhteessa 1:1 (kuivapainoilla laskettuna) käyttämällä apuna 150-160°C lämpöistä suihkutus ilmaa.
5 61 680 Näytteet näin saatuja rakeita sekä kaupanolevia rakeita päällystetään pyörrekerrostajassa toiset näytteet 25%:isiksi ja toiset 30%:isiksi sulalla rikillä (150°C) ja viedään N-pesutestiin -prosenttiluvut koskevat lopputuotetta.
Tällöin 20 g päällystettyä lannoitetta valellaan 100 mil-lilitralla vettä. Vesi pidetään liikkeessä 20 tuntia huoneenlämpö-tilassa. Typen määrityksen tuloksista liuoksen kokoomuksesta saadaan lasketuksi sitten liuokseen kulkeutuneen kasviravinne-aineen osuus.
Esimerkki 2
Muut olosuhteet säilyttäen toistetaan koe 1, kuitenkin painosuhteeksi (kuivapainoista laskettuna) otetaan 1:3 urea-rakeiden ja ureasulatteen välillä, ja rakennegranuloidut tuotteet varustetaan 20, 25 tai 30 paino-osalla rikkipäällystettä 80, 75 tai 70 paino-osaa rakennegranulaattia kohti.
Kummankin kokeen koetulokset on taulukoitu.
Taulukko
Esimerkkien 1 ja 2 koetulokset Esimerkki 1+2 1 2 paino-osa ureasulatetta jokaista urea-rakenteiden paino-osaa kohti 013
Raekoon jakautuma % < 1,0 mm 0,1 1.0 - 1,6 mm 27,8 1,8 1,6 - 2,0 mm 66,9 50,5 1,7 2.0 - 2,5 mm 5,0 46,1 23,2 2,5 - 3,15 mm 0,2 1,6 70,7 > 3,15 mm - - 4,4 N-pesukoe vedellä % kokonaistypestä, liuennut 20 tunnissa, kun päällystämiseen on käytetty 20% rikkiä 81-84 - 17-24 25% rikkiä 67-80 30 10-14 30% rikkiä 52-59 17 5-7 (laskettuna lopputuotteesta).
Koetulosten perusteella voidaan todeta seuraavaa: 6 61 680 1. Rakennegranulaatiolla raespektrin painopiste siirtyy karkeamman rakeen suuntaan. Niinpä rakennegranuloinnissa missä jokaista urea-rakeiden paino-osaa kohti on tietty määrä urea-sulatetta, yli 93%tiliä on raekoko seuraavasti:
Paino-osaa ureasulatetta Raekokoalue 0 1,0 - 2 f0 mm 1 1 ,6 - 2,5 mm 3 2,0 - 3,15 mm 2. Rakennussulatteen määrän kasvaessa pienenee poispestyvän osan määrä, kun päällystysaineen kulutus pysyy vakiona, esimerkiksi käytettäessä 25% rikkiä ja 0 paino-osaa sulatetta jokaista rakeiden paino-osaa kohti on pesupoistuma n. 73,5%, käytettäessä 25% rikkiä ja 1 paino-osaa sulatetta jokaista rakeiden paino-osaa kohti on pesupoistuma n. 30%, ja käytettäessä 25% rikkiä ja 3 paino-osaa sulatetta jokaista rakeiden paino-osaa kohti on pesupoistuma n. 12%.
Analoginen suhde on huomioitavissa kulloistenkin laitteiden raekokoalueen painopisteen ja poispeseytyvien määrien välillä, kun rikkipitoisuus pysyy vakiona.
3. Vertaamalla koesarjaa 2 ja koesarjaa 1 keskenään saadaan likimääräisesti tulokseksi, että poispeseytyvän määrän säätämiseksi noin 17%riksi tarvitaan rakeiden päällystämiseksi 30% sulatettua rikkiä, kun rakeiden ja sulatteen painosuhde on 1:1, kun taas rakeiden ja sulatteen painosuhteella 1:3 tarvitaan vain noin 20% sulatettua rikkiä.
Esikäsittelyn sopivalla valinnalla voidaan myös säästää suuria määriä rikkiä.
Säästämällä rikkiä lannoiteaineseoksessa tulee mahdolliseksi käyttää enemmän pääravintoaineita valmistettavaan tuotteeseen.
;».ι:· r f-
Claims (6)
1. Menetelmä hitaasti ravinneaineita luovuttavien lannoite-aineiden valmistamiseksi päällystämällä lannoiteainerakeet joiden rakenneosat ovat etupäässä vesiliukoisia, veteen liukenemattomalla aineella, tunnettu siitä, että lähtöaineena toimivat lannoiteainegranulaatit johdetaan ensin vesiliukoisten lannoitesuolojen vahvasti konsentroitujen liuosten tai sulatteiden kanssa rakennegranulointiin, jonka jälkeen saadut tuotteet käsitellään päällysteen muodostavalla tavalla veteen liukenemattomalla aineella.
2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että lähtöaineena käytetään lannoiteainerakeita, jotka ovat urea-, ammoniumsulfaatti-, NP-, NK-, PK- tai NPK-granulaat-te ja.
3. Patenttivaatimusten 1 tai 2 mukainen menetelmä, tunnet-t u siitä, että rakennegranulointiin käytetään urea-sulatetta.
4. Jonkin patenttivaatimuksen 1-3 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että rakennegranulointi suoritetaan tunnetulla tavalla granulointirummuissa tai -lautasilla, tai -edullisesti - pyörre-kerroslaitteissa.
5. Jonkin patenttivaatimuksen 1-4 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että rakennegranulaatit päällystetään tunnetulla tavalla sulatetulla rikillä ja mahdollisesti lopuksi vahalla.
6. Jonkin patenttivaatimuksen 1-4 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että rakennegranulaatti käsitellään veteen liukenemattomilla muoveilla, joilla on päällystettä muodostavia ominaisuuksia. ' ' V K 'r
Applications Claiming Priority (2)
Application Number | Priority Date | Filing Date | Title |
---|---|---|---|
DE2512386 | 1975-03-21 | ||
DE2512386A DE2512386C2 (de) | 1975-03-21 | 1975-03-21 | Verfahren zur Herstellung eines Düngemittels mit verzögerter Nährstoffabgabe |
Publications (2)
Publication Number | Publication Date |
---|---|
FI760739A FI760739A (fi) | 1976-09-22 |
FI61680B true FI61680B (fi) | 1982-05-31 |
Family
ID=5941998
Family Applications (1)
Application Number | Title | Priority Date | Filing Date |
---|---|---|---|
FI760739A FI61680B (fi) | 1975-03-21 | 1976-03-19 | Foerfarande foer framstaellning av goedselmedel med foerdroejd avgivning av naeringsaemnen |
Country Status (12)
Country | Link |
---|---|
JP (1) | JPS51118665A (fi) |
AT (1) | AT346869B (fi) |
BE (1) | BE839800A (fi) |
DE (1) | DE2512386C2 (fi) |
DK (1) | DK145055C (fi) |
FI (1) | FI61680B (fi) |
FR (1) | FR2304592A1 (fi) |
GB (1) | GB1548753A (fi) |
IT (1) | IT1058486B (fi) |
NL (1) | NL7602894A (fi) |
NO (1) | NO147555B (fi) |
SE (1) | SE417954B (fi) |
Families Citing this family (2)
Publication number | Priority date | Publication date | Assignee | Title |
---|---|---|---|---|
DE3203849A1 (de) * | 1982-02-02 | 1983-08-11 | Schering Ag, 1000 Berlin Und 4619 Bergkamen | Duengemittel mit gesteuertem beginn der naehrstoffabgabe |
FR2639938B1 (fr) * | 1988-12-02 | 1991-03-29 | Technifert Sa | Produit soufre, notamment pour fertilisant et procedes pour le fabriquer |
Family Cites Families (10)
Publication number | Priority date | Publication date | Assignee | Title |
---|---|---|---|---|
GB815829A (en) * | 1956-09-06 | 1959-07-01 | Fisons Ltd | Fertilizers coated with polymeric materials |
GB822939A (en) * | 1956-11-21 | 1959-11-04 | Ici Ltd | Improvements in and relating to granular fertilizers based on urea |
FR1270910A (fr) * | 1960-10-13 | 1961-09-01 | Archer Daniels Midland Co | Engrais granulaire hautement concentré, préalablement fabriqué |
US3501282A (en) * | 1966-09-09 | 1970-03-17 | Shell Oil Co | Preparation of pelletized potassium chloride-ur a-sulfur fertilizer |
US3576613A (en) * | 1967-07-24 | 1971-04-27 | Thiokol Chemical Corp | Sulfur encapsulation of fertilizers to provide controlled dissolution rates |
DE1792150A1 (de) * | 1968-07-27 | 1971-10-14 | Chemie Appbau Mainz Schmahl & | Verfahren zur Herstellung von schwefelhaltigen Duengemittel-Granulaten mit einer harten,abriebfesten Oberflaechenschicht |
DE1792220A1 (de) * | 1968-08-06 | 1972-01-05 | Chemie Appbau Mainz Schmahl & | Verfahren zur Herstellung von schwefelhaltigen Duengemittelgranulaten mit einer harten,abriebfesten Oberflaechenschicht |
DE1792626A1 (de) * | 1968-09-26 | 1971-11-25 | Gewerk Victor Chem Werke | Verfahren zur Verzoegerung der Loeslichkeit von granulierten Duengesalzen |
DE2040032C3 (de) * | 1969-08-29 | 1978-06-22 | Kao Soap Co., Ltd., Tokio | Verfahren zur Herstellung eines granulierten komplexen Düngemittels |
DE2451723A1 (de) * | 1974-10-31 | 1976-05-13 | Basf Ag | Schwefelumhuellte duengergranalien |
-
1975
- 1975-03-21 DE DE2512386A patent/DE2512386C2/de not_active Expired
-
1976
- 1976-03-18 IT IT21341/76A patent/IT1058486B/it active
- 1976-03-18 SE SE7603413A patent/SE417954B/xx unknown
- 1976-03-19 NO NO760975A patent/NO147555B/no unknown
- 1976-03-19 JP JP51029371A patent/JPS51118665A/ja active Pending
- 1976-03-19 FI FI760739A patent/FI61680B/fi not_active Application Discontinuation
- 1976-03-19 DK DK122676A patent/DK145055C/da active
- 1976-03-19 AT AT203776A patent/AT346869B/de not_active IP Right Cessation
- 1976-03-19 NL NL7602894A patent/NL7602894A/xx not_active Application Discontinuation
- 1976-03-19 BE BE165365A patent/BE839800A/xx not_active IP Right Cessation
- 1976-03-19 GB GB11172/76A patent/GB1548753A/en not_active Expired
- 1976-03-22 FR FR7608230A patent/FR2304592A1/fr active Granted
Also Published As
Publication number | Publication date |
---|---|
DK122676A (da) | 1976-09-22 |
ATA203776A (de) | 1978-04-15 |
BE839800A (fr) | 1976-07-16 |
SE417954B (sv) | 1981-04-27 |
IT1058486B (it) | 1982-04-10 |
DE2512386C2 (de) | 1985-02-07 |
AT346869B (de) | 1978-11-27 |
SE7603413L (sv) | 1976-09-22 |
DK145055B (da) | 1982-08-16 |
NO760975L (fi) | 1976-09-22 |
FR2304592A1 (fr) | 1976-10-15 |
JPS51118665A (en) | 1976-10-18 |
GB1548753A (en) | 1979-07-18 |
FI760739A (fi) | 1976-09-22 |
DE2512386A1 (de) | 1976-09-30 |
DK145055C (da) | 1983-01-17 |
FR2304592B1 (fi) | 1982-04-16 |
NL7602894A (nl) | 1976-09-23 |
NO147555B (no) | 1983-01-24 |
Similar Documents
Publication | Publication Date | Title |
---|---|---|
EP0607363B1 (en) | Apparatus and process for coating particles | |
KR100299404B1 (ko) | 우레아과립체의제조방법 | |
US4142885A (en) | Method of preparing fertilizers with retarded nutrient release | |
JPS61185327A (ja) | 易流動性顆粒の製造方法 | |
JPS63282183A (ja) | 肥料粒剤の製造方法 | |
US20090165515A1 (en) | Granular slow-release nitrogenous fertilizer | |
US4676821A (en) | Sulfur-coated urea | |
US10081578B2 (en) | Wax-based fertilizer coatings with polyethylene- or polypropylene-based polymers | |
JPH02289479A (ja) | 粒状緩効性窒素肥料の製造方法 | |
CA2528637A1 (en) | Method for production of enzyme granules and enzyme granules produced thus | |
FI61680B (fi) | Foerfarande foer framstaellning av goedselmedel med foerdroejd avgivning av naeringsaemnen | |
US4435341A (en) | Method of manufacturing ammonium sulfate granules | |
PL187484B1 (pl) | Kompozycja nawozowa o kontrolowanym, opóźnionym uwalnianiu składników i sposób wytwarzania kompozycji nawozowej | |
US10512886B2 (en) | Granulating ammonium sulfate | |
JP2000505409A (ja) | 硝酸カルシウムを含む窒素−カリウム肥料の製造方法及びその製品 | |
US4421545A (en) | High strength melamine-urea fertilizer granules | |
JPS6339524B2 (fi) | ||
US3333940A (en) | Process comprising impregnation of exfoliated vermiculite with urea-formaldehyde, and product thereof | |
RU2286319C1 (ru) | Способ получения гранулированного аммофоса | |
RU2821906C1 (ru) | Сложное удобрение с наполнителем из фосфогипса | |
RU2279417C1 (ru) | Способ получения гранулированного фосфорного удобрения, содержащего гумат | |
JPS649278B2 (fi) | ||
SU1096263A1 (ru) | Способ получени комплексного удобрени продленного действи | |
KR0154904B1 (ko) | 미립 염화비닐 수지의 과립화 방법 | |
JPH0359037B2 (fi) |
Legal Events
Date | Code | Title | Description |
---|---|---|---|
FA | Application withdrawn |
Owner name: VEBA-CHEMIE AKTIENGESELLSCHAFT |