FI61424C - Foerfarande foer framstaellning av en hjulring av cellgummi - Google Patents

Foerfarande foer framstaellning av en hjulring av cellgummi Download PDF

Info

Publication number
FI61424C
FI61424C FI771766A FI771766A FI61424C FI 61424 C FI61424 C FI 61424C FI 771766 A FI771766 A FI 771766A FI 771766 A FI771766 A FI 771766A FI 61424 C FI61424 C FI 61424C
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
rubber
mold
textile
strips
ring
Prior art date
Application number
FI771766A
Other languages
English (en)
Other versions
FI771766A (fi
FI61424B (fi
Inventor
Alf Mathiesen
Original Assignee
Alf Mathiesen
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Alf Mathiesen filed Critical Alf Mathiesen
Publication of FI771766A publication Critical patent/FI771766A/fi
Application granted granted Critical
Publication of FI61424B publication Critical patent/FI61424B/fi
Publication of FI61424C publication Critical patent/FI61424C/fi

Links

Classifications

    • BPERFORMING OPERATIONS; TRANSPORTING
    • B29WORKING OF PLASTICS; WORKING OF SUBSTANCES IN A PLASTIC STATE IN GENERAL
    • B29DPRODUCING PARTICULAR ARTICLES FROM PLASTICS OR FROM SUBSTANCES IN A PLASTIC STATE
    • B29D30/00Producing pneumatic or solid tyres or parts thereof
    • B29D30/04Resilient fillings for rubber tyres; Filling tyres therewith

Landscapes

  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Mechanical Engineering (AREA)
  • Tyre Moulding (AREA)
  • Tires In General (AREA)
  • Moulds For Moulding Plastics Or The Like (AREA)
  • Heating, Cooling, Or Curing Plastics Or The Like In General (AREA)
  • Processing And Handling Of Plastics And Other Materials For Molding In General (AREA)

Description

kuulutu*julkaisu £142 4
Wf Wc <”> UTtÄee^lMiM^MIT^ (45) Patent acrid?lat (51) K^/hta3 B 29 H 17/02 SUOHI—FINLAND (21) Ν*^**Μ*Λ«"»·-Ν«·ι«*ί»ηΐπι 771766 (22) Hak«ml«pUrt —AiwMcnlnpfes 02.06.77 ^^ (23) AikuplM—GIW*fc*t»d»* 02.06.77 (41) Tullut luikituksi — Wtvlt affuntMg 09«12.77 taftmtti-Ja r«kitt*rih*1lltu* /44) NahtiMIutoMM M kuuUulkalMii m. — , ö
Ntmt- och ragiutaratyralsafi ' ’ AiwWtm utZgdoch utUkrtftun pubHcrud 30.0U.Ö2 (32)(33)(31) Pjryittty «tuoikuut—Buglrd priorttuc 08.06.76
Norja-Norge(NO) 7619^5 (71)(72) Alf Mathiesen, Olsen Bergsgt. 30, 2600 Lillehammer, Norja-Norge(NO) (7U) Oy Heinänen Ab (5U) Menetelmä pyöränrenkaan valmi stand seksi solukumista - För f aran de för framställning av en hjulring av cellgummi Tämän keksinnön kohteena on menetelmä pyöränrenkaan valmistamiseksi solukumista, joka rengas on varustettu urilla tai ontoilla tiloilla tai on ilman niitä ja joka on varustettu kompaktia kumia olevalla ulkopuolisella kulutuspinnalla tai on ilman sitä sekä jossa on tekstiilivahvistus (cord), säteettäisesti ja akselin suuntai- j sesti kolmeen jaetussa muotissa, jonka sisäpuolinen muoto määrää renkaan ulkopuolisen muodon, jossa on kaksi ympäri kiertävää palletta, johon muottiin pannaan yhdessä vulkanoimattoman kumin ja ; vaahtoa muodostavan materiaalin seoksen kanssa, ia sen jälkeen
^ I
kun muottiin on mahdollisesti pantu vulkanoimatonta kumia olevia kaistaleita kulutuspannan muodostamiseksi, tekstiili vahvistus (cord), joka jännitetään kiinni pitkittäisreunojaan pitkin sen ankkuroimiseksi palteisiin.
Valmistettaessa renkaita, jotka pumpataan täyteen ja mahdollisesti sisältävät sisärenkaan, valmistetaan rengas yleensä koneellisesti ja suhteellisen litteäksi poikkileikkaukseltaan ennen kuin vulkanointi tapahtuu. Vasta vulkanoinnin aikana rengas saa lopullisen muodon. Se asennetaan tällöin niinkutsutulle sovi- 2 614 2 4 tusletkulle ja pannaan vulkanoimismuotin sisään, jonka jälkeen letku pumpataan täyteen niin, että rengas puristuu muotin seiniä vasten. Renkaan kudoskerrokset saavat tällöin optimaalisen jännityksen, joka on välttämätön ilmarenkaalle, jossa on jatkuvasti ylipaine.
Renkaassa, jossa on sisäinen kumisydän, joka saatetaan laajentumaan vulkanoinnin aikana, ja samoin renkaassa, jossa tulee olemaan kompakti sisempi sydän, on tarkoituksenmukaista puristaa rengas muotoonsa ennen kuin vulkanointi tapahtuu, jotta täten vältettäisiin ilmakuplien syntyminen renkaaseen.
Menetelmässä, joka on esitetty DE-hakemusjulkaisussa 19 39 290, valmistetaan rengas useammassa vaiheessa siten, että tekstiilivah-vistus kalanteroidaan ensin kompaktiin kumiin, joka muodostaa renkaan sivuseinämät ja kulutuspinnan, ja sen jälkeen tämä asetetaan vulkanointimuottiin yhdessä kumista ja vaahtoavasta väliaineesta muodostetun seoksen kanssa niin, että syntyy rengas, jonka sydän on solukumia. Tämä menetelmä on suhteellisen mutkikas, ja keksinnön tarkoituksena on aikaansaada uusi menetelmä puhkeamattomien renkaiden valmistamiseksi, joka menetelmä on hyvin yksinkertainen ja jossa vältetään useita erikoiskoneita ja samanaikaisesti säästetään olennaisesti työaikaa. Keksinnölle on tunnusomaista se, että tekstiilivahvistuksena pannaan muottiin yksi tai useampia karkeasi Imukkaisia tekstiilinauhoja, joiden leveys on jonkin verran pienempi kuin muottiontelotilan poikkileikkauksen kehä, esim. 85 % kehästä, sen jälkeen kun mahdollisesti on pantu sisään vulkanoimaton pintamateriaali, ja että kumiseos pannaan sen jälkeen tämän tai näiden nauhojen sisäpuolelle, minkä jälkeen muotti suljetaan ja saatetaan tarvittavan lämmön alaiseksi vaahtoa muodostavan materiaalin aktivoimiseksi ja kumin vulkanoimiseksi, jolloin osa kumiseoksesta tunkeutuu tekstiilinauhan silmukoiden läpi ja asettuu tiiviisti muotin sisäseiniä vasten tai kompaktin kulutuspintamateriaalin kaistaleita vasten, jotka puolestaan tulevat puristetuiksi muotin sisäseiniä vasten.
Täten aikaansaadaan menetelmän huomattava yksinkertaistaminen samalla kun työ tapahtuu kokonaisuudessaan muottia käyttäen ilman erikoiskoneita. Samalla myös työaika lyhenee. Ne karkeasilmukkai-set tekstiilinauhat, jotka pannaan vulkanointimuottiin ennen kumi-seosta, voivat mahdollisesti olla etukäteen kumitettuja. Kun teks- 61424 tiilinauhan mitat ovat pienemmät kuin renkaan ulkomitat (ympärysmitta ja palteiden välinen leveys), puristuu laajenevaa kumiseosta, joka muodostaa renkaan sydämen, vulkanoinnin yhteydessä tekstiili-nauhan silmukoiden läpi ja muodostaa myös renkaan pinnan ja kulutuskerroksen.
Jos kuitenkin on toivottavaa, ettei solukumi muodosta renkaan pintaa tai kulutuskerrosta vaan että renkaan pintakerros on kompaktia kumia, menetellään siten, että muottiin tekstiilinauhan ulkopuolelle pannaan kompaktia, vulkanoimatonta kumia olevia kaistaleita, jotka nojaavat muotin sisäpintaan ja ovat itse muottina laajenevalle kumiseokselle, joka tuodun lämmön vaikutuksesta tunkeutuu tekstiilinauhan silmukoiden läpi ja kiinnittyy·vulka-noinnin yhteydessä kompaktien kumikaistaleiden sisäpintoihin, samalla kun kumikaistaleiden ulkosivulle muodostetaan muotin sisäsivun avulla kulutuspinta ja mahdolliset nastat.
Myös tässä tapauksessa saavutetaan ne edut, jotka on mainittu edellä.
Jotta tekstiilinauha ei muodostaisi renkaan sivuseinämien sisään laskoksia, voidaan käyttää tekstiilinauhaa, joka on pitkittäissuunnassa laajentuva ja mahdollisesti etukäteen kumitettu.
Edellä kuvattu valmistusmenetelmä sopii parhaiten kevyiden ajoneuvojen, kuten polkupyörien, mopedien tai vastaavien renkaiden valmistamiseen. Olennaisen merkityksellistä on, että tekstiili-aines on suhteellisen harvasilmäistä, koska laajenevan kumin tulee saada mahdollisimman nopeasti vulkanoinnin aikana tunkeutua teks-tiiliaineksen silmukoiden.läpi ja muodostaa sileä ulkopinta muotin sisäsivun mukaisesti. Kevyiden ajoneuvojen renkaissa on tällainen tekstiilimateriaali täysin riittävä antamaan renkaalle tarvittavan lujuuden.
Keksintöä kuvataan lähemmin viittaamalla piirustukseen, jossa
Kuv. 1 esittää säteittäisleikkausta kumirenkaasta, joka on muodostettu solukumista ja jossa on onttoja tiloja,
Kuv. 2 esittää leikkausta kuvan 1 viivan II-II mukaan,
Kuv. 3 esittää vastaavaa leikkausta renkaasta, jossa ulkopinta ja kulutuskerros ovat massiivisesta kumista, ja 4 61424
Kuv. 4 esittää säteittäisleikkausta sinänsä tunnetusta muotista, joka soveltuu kumirenkaan valmistukseen.
Kuvassa 1 viitemerkintä 1 tarkoittaa solukumia laajentuneessa tilassa, joka on muodostettu muotissa, joka on esitetty esimerkiksi kuvassa 4 ja kuvattu lähemmin myöhemmin. Rengas on varustettu ontoilla tiloilla 2, jotka on muodostettu ulkonemilla, jotka ulkonevat säteittäisesti muotin sisäosasta. Tällöin syntyvät väliseinät on merkitty viitenumeroilla 3. Näiden alapäät 3’ on tehty sellaisiksi, että ne ulkonevat alaspäin renkaan reunan 6 alapuolelle ja nojaavat vanteen pohjaa tai vannenauhaa vasten. Kummassakin reunassa 6 cm ympäri kulkeva teräslanka 5, johon on kiinnitetty tekstiilikangas 7, jonka ympärys on jonkin verran pienempi kuin renkaan ulkoympärys, niin että tekstii1ikangas tulee olemaan kumin sisällä tämän laajentumisen aikana.
Renkaan vanteeseen asentamisen helpottamiseksi on samansuuntaisesti reunan 6 kanssa ja tämän sisäpuolelle muodostettu ympäri kulkeva syvennys 8. Kuvien 1 ja 2 mukaan on renkaan kulutuspintaan muodostettu kehän suunnassa kulkevia harjoja 4.
Kuvassa 4 esitetty muotti on jaettu säteittäisesti ja akselin suunnassa ja käsittää täten kaksi symmetrisesti samanlaista kuorta 1a ja 1b ja sisemmän pohjaosan 14, joka on koottuu joukosta sektorin muotoisia osia. Kuorten 1a ja 1b sisäseinä muodostaa renkaan sivuseinät 1 ja kulutuspinnat 4, niin että ylös muodostuu pitkittäisiä, yhdensuuntaisia raiteita 4a, jotka kulkevat renkaan kehän suunnassa. Kuoret 1a ja 1b pannaan vastakkain ja keskitetään toistensa suhteen tappien 13 avulla, jotka menevät vastaaviin porauksiin kahden muottikuoren välisessä erotusseinässä. Pohjaosan 14 sektorit on muodostettu yhdeksi kappaleeksi, jossa on joukko säteittäisesti ulospäin suunnattuja ulkonemia tai kappaleita 2a, jotka muodon ja koon suhteen vastaavat renkaassa olevia onttoja tiloja 2. Sektorit on kummallakin sivulla myös varustettu ympäri kulkevalla syvennyksellä 6a, ja säteittäisesti muodostetulla rivalla da renkaan reunan 6 varustamiseksi sisään upotetulla teräs-langalla 5 ja ympäri kulkevalla syvennyksellä 8. Pohjaosan 14 sektorien keskinäisen siirtymisen estämiseksi muotti kuorten 1a ja 1b suhteen ne on kummallakin sivulla varustettu pontilla 15, jotka toimivat yhdessä vastaavasti sovitettujen, muottikuorilla 1a ja 1b olevien laippojen 16 kanssa.
5 61424
Valmistettaessa kuvien 1 ja 2 mukaista rengasta toinen muottikuori, esim. 1a, kuva 4, kiinnitetään vaakasuora!le pöydälle, minkä jälkeen pohjaosan 14 osat sijoitetaan paikalleen toisen pontin 15 tullessa tartuntaan ympäri kulkevan laipan 16 kanssa. Etukäteen on siihen i kohtaan muottia, johon reuna 6 muodostetaan, pantu sisään renkaan 1 muotoinen teräslanka 5 ja tämän ympäri on taitettu toinen pitkittäinen reunaosa tekstiälikankaasta 7. Sen jälkeen kun pohjaosan 14 osat on pantu kuvatulla tavalla paikoilleen, pannaan tekstiili- i nauhan sisäpuoliselle sivulle ulkonemien 2a ulkopäiden ja muotti- ! j kuorten sisäseinän väliin yksi tai useita kaistaleita vulkanoima- ' tonta kumia, johon on sekoitettu vaahtoa muodostavaa materiaalia. Vulkanoimattoman kumin kaistale tai kaistaleet ovat pituudeltaan j sellaisia, että ne sopivat sisälle tekstiilinauhan 7 sisäpuolelle. ! i Tämän jälkeen pannaan toinen teräslankarengas 5 siihen kohtaan, j johon toinen reuna 6 muotissa muodostetaan. Tekstiili nauhan 7 toi- j nen pitkittäisreuna levitetään tämän jälkeen teräslankarenkaan j ympärille. Nyt voidaan muotti sulkea siten, että toinen kuori 1b · i pannaan ensimmäiselle kuorelle 1a. Nämä kaksi kuorta kiristetään ; yhteen esittämättä jätettyjen kiristimien tai vastaavien avulla, : minkä jälkeen koottu muotti lämmitetään vulkanoimislämpötilaan, noin 150°C:een. Lämpö vaikuttaa ensiksi siten, että vaahtoa muodos- i i tava aine, joka on lisätty kumiin, saattaa kumin laajentumaan ja j täyttämään koko muotin onton tilan. Tämän laajenemisen aikana osa | kumista tunkeutuu tekstiilinauhassa 7 olevien silmukoiden läpi ja · asettautuu kuorten 1a ja 1b sisäseinää vasten. Muu osa kumista laa- I i jentuu ulokkeiden 2a välisiin välitiloihin ja täyttää koko jäljelle j i 1 jäävän tilan. j
i I
Kuten kuvassa 2 on esitetty, on pohjaosan 14 osat varustettu syvennyksillä 3’a ulkoneimien 2a väliltä seinän 3 alapäiden 3' muodostamiseksi välitilojen 2 väliin. Nämä päät 3' on, kuten on mainittu, tarkoitettu kohoamaan renkaan reunojen 6 alapuolelle painautumaan vannetta vasten. j
Sen jälkeen, kun kumin laajentuminen on tapahtunut niin, että kumi täyttää koko muotin onton tilan, ja sen jälkeen, kun kumi on vul-kanoitu, poistetaan esittämättä jätetyt kiristimet ja kuori 1b nos- i tetaan pois, minkä jälkeen rengas poistetaan ensimmäiseltä kuorelta |
1a. Nyt rengas on siinä määrin peräänantava että pohjaosan 14 osat. I
voidaan poistaa ja rengas vetää ulokkeista 2. Kun kaikki osat on ! tälJä tavoin poistettu, on rengas valmis. j
Kuva 3 esittää vastaavan leikkauksen kuin kuva 2, ja näissä ren- ί t 6 61424 käissä on vaahtokumia oleva sydän 11 ja massiivista kumia oleva ulkopinta, joka peittää renkaan sivuseinät ja on paksunnettu ulkokehällä kompaktin kulutuspinnan 4 muodostamiseksi. Valmistettaessa kuvan 3 mukaista rengasta voidaan käyttää samaa muottia kuin valmistettaessa kuvan 1 ja kuvan 2 mukaista rengasta. Tässä tapauksessa pannaan ensiksi muotin sisään kaksi suhteellisen ohutta kaistaletta vu1kanoimatonta kumia ilman vaahtoa muodostavaa ainetta. Nämä kaistaleet pannaan limittäin, jotta muodostettaisiin kulutuspinta, joka on paksumpi kuin sivuseinät. Tämän jälkeen pannaan tekstiilinauha 7 ja teräslankarengas 5 paikalleen ja tekstiilinauhaan pannaan lisää kumi kaistaleita, joihin on lisätty vaahtoa muodostavaa ainetta. Sen jälkeen kun muotti on kiristetty kokoon, johdetaan lämpöä kuten edellä on kuvattu. Kumikaistaleiden laajenemisen aikana, jotka kaistaleet on tarkoitettu muodostamaan renkaan sisäsydämen 11, tämä kumi laajenee tekstiilinauhan 7 silmukoiden läpi ja yhdistyy vulkanoimattomiin, kompakteihin kumikaistaleihin, jotka muodostavat renkaan sivuseinän 12 ja kulutuspinnan 4.
Edellä on mainittu, että tekstiilinauha 7 taitetaan ja pannaan vahvistuslankojen 5 ympärille. On kuitenkin selvää, että monissa tapauksissa on tarpeen kiinnittää tekstiilinauhan reunat vahvistettaviin teräslankarenkaisiin.
Kuten on mainittu, voidaan tekstiilinauha 7 etukäteen kokonaan tai osittain kumittaa, mutta edellytyksenä on että kumi voi helposti tunkeutua vulkanointiprosessin aikana läpi.
Jotta saavutettaisiin se, ettei tekstiilinauha muodostaisi taitteita sivuseiniä pitkin, käytetään edullisesti sellaista nauhaa, joka on laajennettavissa pituussuunnassa.
Termi kumi tarkoittaa joko luonnollista tai synteettistä materiaalia, joka käyttäytyy kumin tavoin.

Claims (2)

7 61424
1. Menetelmä pyöränrenkaan valmistamiseksi solukumista, joka rengas on varustettu urilla tai ontoilla tiloilla (2) tai on ilman niitä ja joka on varustettu kompaktia kumia olevalla ulkopuolisella kulutuspinnalla tai on ilman sitä sekä jossa on tekstiilivahvistus (cord), säteettäisesti ja akselin suuntaisesti kolmeen jaetussa muotissa, jonka sisäpuolinen muoto määrää renkaan ulkopuolisen muodon, jossa on kaksi ympäri kiertävää palletta (6), johon muottiin pannaan yhdessä vulkanoimattoman kumin ja vaahtoa muodostavan materiaalin seoksen kanssa, ja sen jälkeen kun muottiin on mahdollisesti pantu vulkanoimatonta kumia olevia kaistaleita kulutuspinnan muodostamiseksi, tekstiilivahvistus (cord), joka jännitetään kiinni pitkittäisreunojaan pitkin sen ankkuroimiseksi palteisiin (6), tunnettu siitä, että tekstiilivahvistuksena pannaan muottiin yksi tai useampia karkea-silmukkaisia te kstiΐ1inauhoja (7), joiden leveys on jonkin verran pienempi kuin muottiontelotilan poikkileikkauksen kehä, esim. Θ5 % kehästä, sen jälkeen kun mahdollisesti on pantu sisään vulkanoi-maton pintamateriaali, ja että kumiseos pannaan sen jälkeen ; i tämän tai näiden nauhojen sisäpuolelle, minkä jälkeen muotti j suljetaan ja saatetaan tarvittavan lämmön alaiseksi vaahtoa muodostavan materiaalin aktivoimiseksi ja kumin vulkanoimiseksi, jolloin osa kumiseoksesta tunkeutuu tekstiilinauhan (7) silmukoiden läpi ja asettuu tiiviisti muotin sisäseiniä vasten tai kompaktin kulutuspintamateriaalin kaistaleita vasten, jotka puolestaan tulevat puristetuiksi muotin sisäseiniä vasten. i
2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että tekstii1inauha (7) on pitkittäissuunnassa laajentuva ja etukäteen mahdollisesti kumitettu. j j
FI771766A 1976-06-08 1977-06-02 Foerfarande foer framstaellning av en hjulring av cellgummi FI61424C (fi)

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
NO761945A NO143261C (no) 1976-06-08 1976-06-08 Fremgangsmaate ved fremstilling av hjulringer av cellulaer gummi
NO761945 1976-06-08

Publications (3)

Publication Number Publication Date
FI771766A FI771766A (fi) 1977-12-09
FI61424B FI61424B (fi) 1982-04-30
FI61424C true FI61424C (fi) 1982-08-10

Family

ID=19882940

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI771766A FI61424C (fi) 1976-06-08 1977-06-02 Foerfarande foer framstaellning av en hjulring av cellgummi

Country Status (13)

Country Link
JP (1) JPS5947659B2 (fi)
AT (1) AT354281B (fi)
DE (1) DE2725560C2 (fi)
DK (1) DK251077A (fi)
ES (1) ES459584A1 (fi)
FI (1) FI61424C (fi)
FR (1) FR2354192A1 (fi)
GB (1) GB1581169A (fi)
IN (1) IN146111B (fi)
IT (1) IT1083758B (fi)
NO (1) NO143261C (fi)
SE (1) SE7706559L (fi)
YU (1) YU141277A (fi)

Families Citing this family (4)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
EP0921934B1 (en) * 1997-01-30 2002-11-20 The Goodyear Tire & Rubber Company Semi-pneumatic mine service tire
US6105641A (en) * 1997-01-30 2000-08-22 The Goodyear Tire & Rubber Company Semi-pneumatic tire for mine service
US20050069694A1 (en) 2003-09-26 2005-03-31 Gilder Stephen D. Anti-microbial carpet underlay and method of making
JP7054207B2 (ja) 2016-10-14 2022-04-13 株式会社フジキン 流体制御装置

Family Cites Families (10)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US2612461A (en) * 1949-03-21 1952-09-30 Hallgren Karl Simon Method for the manufacture of elastic rubber tires
US3216476A (en) * 1963-07-22 1965-11-09 Cellasto Inc Pneumatic tire
GB1052486A (fi) * 1966-05-20
GB1216049A (en) * 1968-08-02 1970-12-16 Dow Corning Method of fabricating foam-filled tires
DE1804585A1 (de) * 1968-10-23 1971-04-22 Continental Gummi Werke Ag Elastischer Reifen fuer Fahrzeugraeder,Gleiskettenfuehrungsraeder,Reibraeder u.dgl.sowie Verfahren zu seiner Herstellung
US3650865A (en) * 1969-12-15 1972-03-21 Goodyear Tire & Rubber Method of inflating tires with foamable material
GB1365341A (en) * 1971-11-29 1974-09-04 Raleigh Industries Ltd Moulding of annular foamed material articles
GB1430763A (en) * 1972-03-24 1976-04-07 Raleigh Industries Ltd Tyres and means for producing tyres
US4161202A (en) * 1973-06-18 1979-07-17 The B. F. Goodrich Company Puncture sealing tire
DE2460050A1 (de) * 1974-12-19 1976-06-24 Bayer Ag Zweiteilige pannensichere reifen

Also Published As

Publication number Publication date
FI771766A (fi) 1977-12-09
IT1083758B (it) 1985-05-25
JPS52150485A (en) 1977-12-14
GB1581169A (en) 1980-12-10
DK251077A (da) 1977-12-09
SE7706559L (sv) 1977-12-09
DE2725560C2 (de) 1985-03-21
NO143261C (no) 1981-01-07
YU141277A (en) 1982-05-31
ATA403577A (de) 1979-05-15
IN146111B (fi) 1979-02-24
ES459584A1 (es) 1978-04-16
FR2354192B1 (fi) 1982-11-12
AT354281B (de) 1979-12-27
NO143261B (no) 1980-09-29
FI61424B (fi) 1982-04-30
DE2725560A1 (de) 1977-12-22
FR2354192A1 (fr) 1978-01-06
NO761945L (no) 1977-12-09
JPS5947659B2 (ja) 1984-11-20

Similar Documents

Publication Publication Date Title
JP4714216B2 (ja) ラジアルタイヤを成形する方法及び装置
EP0015224B1 (en) Building and shaping a tire
JP2001526604A (ja) 加硫された内側ライナーを持った空気入りタイヤ及び内側ライナーの利用方法
US6488797B1 (en) First stage run flat tire building drum and method of using same
US20080283166A1 (en) Method for manufacturing pneumatic tire
CN104416935B (zh) 轮胎成型鼓
EP1488914B1 (en) Method for manufacturing pneumatic tire
FI61424C (fi) Foerfarande foer framstaellning av en hjulring av cellgummi
JPS58212930A (ja) タイヤ再生法
US3223566A (en) Method of making pneumatic tires for vehicles
CA2058357A1 (en) Laterally stabilized inflatable bead turn-up bladder for tire building drum
US8007613B2 (en) Method and apparatus for manufacturing tyres
US20090242103A1 (en) Method and a plant for manufacturing tyres
US2713382A (en) Tire bead ledge construction
GB2133357A (en) Manufacture of vehicle tyres
US3375150A (en) Tire manufacturing methods
US3336964A (en) Radial type tire
CN109421302A (zh) 成型轮胎的方法
TW442383B (en) Method of building a tire, tire building drum, and pocket assembly for a tire building drum
US5024800A (en) Tire-making method
JP2007098664A (ja) タイヤ成型ドラム及び同ドラムを備えたタイヤ成形装置
US1162479A (en) Method of manufacturing tires.
US3330891A (en) Retreading of tires
US2983954A (en) Method and apparatus for making diaphragms
BR102018067445A2 (pt) Método de construir um pneu

Legal Events

Date Code Title Description
MM Patent lapsed
MM Patent lapsed

Owner name: MATHIESEN, ALF