FI58929C - Foerfarande foer framstaellning av hoegmolekylaera polyakrylamidhartser - Google Patents

Foerfarande foer framstaellning av hoegmolekylaera polyakrylamidhartser Download PDF

Info

Publication number
FI58929C
FI58929C FI3903/73A FI390373A FI58929C FI 58929 C FI58929 C FI 58929C FI 3903/73 A FI3903/73 A FI 3903/73A FI 390373 A FI390373 A FI 390373A FI 58929 C FI58929 C FI 58929C
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
polymerization
catalyst
acrylamide
molecular weight
polyacrylamid
Prior art date
Application number
FI3903/73A
Other languages
English (en)
Other versions
FI58929B (fi
Inventor
Shin-Ichi Isaoka
Tutomu Shintani
Shigenori Taziri
Shiro Sakai
Wataru Thoma
Original Assignee
Sumitomo Chemical Co
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Sumitomo Chemical Co filed Critical Sumitomo Chemical Co
Publication of FI58929B publication Critical patent/FI58929B/fi
Application granted granted Critical
Publication of FI58929C publication Critical patent/FI58929C/fi

Links

Classifications

    • CCHEMISTRY; METALLURGY
    • C02TREATMENT OF WATER, WASTE WATER, SEWAGE, OR SLUDGE
    • C02FTREATMENT OF WATER, WASTE WATER, SEWAGE, OR SLUDGE
    • C02F1/00Treatment of water, waste water, or sewage
    • C02F1/52Treatment of water, waste water, or sewage by flocculation or precipitation of suspended impurities
    • C02F1/54Treatment of water, waste water, or sewage by flocculation or precipitation of suspended impurities using organic material
    • CCHEMISTRY; METALLURGY
    • C08ORGANIC MACROMOLECULAR COMPOUNDS; THEIR PREPARATION OR CHEMICAL WORKING-UP; COMPOSITIONS BASED THEREON
    • C08FMACROMOLECULAR COMPOUNDS OBTAINED BY REACTIONS ONLY INVOLVING CARBON-TO-CARBON UNSATURATED BONDS
    • C08F20/00Homopolymers and copolymers of compounds having one or more unsaturated aliphatic radicals, each having only one carbon-to-carbon double bond, and only one being terminated by only one carboxyl radical or a salt, anhydride, ester, amide, imide or nitrile thereof
    • C08F20/02Monocarboxylic acids having less than ten carbon atoms, Derivatives thereof
    • C08F20/52Amides or imides
    • C08F20/54Amides, e.g. N,N-dimethylacrylamide or N-isopropylacrylamide
    • C08F20/56Acrylamide; Methacrylamide
    • YGENERAL TAGGING OF NEW TECHNOLOGICAL DEVELOPMENTS; GENERAL TAGGING OF CROSS-SECTIONAL TECHNOLOGIES SPANNING OVER SEVERAL SECTIONS OF THE IPC; TECHNICAL SUBJECTS COVERED BY FORMER USPC CROSS-REFERENCE ART COLLECTIONS [XRACs] AND DIGESTS
    • Y10TECHNICAL SUBJECTS COVERED BY FORMER USPC
    • Y10STECHNICAL SUBJECTS COVERED BY FORMER USPC CROSS-REFERENCE ART COLLECTIONS [XRACs] AND DIGESTS
    • Y10S526/00Synthetic resins or natural rubbers -- part of the class 520 series
    • Y10S526/91Suspending agents

Landscapes

  • Chemical & Material Sciences (AREA)
  • Organic Chemistry (AREA)
  • Environmental & Geological Engineering (AREA)
  • Life Sciences & Earth Sciences (AREA)
  • Water Supply & Treatment (AREA)
  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Hydrology & Water Resources (AREA)
  • Health & Medical Sciences (AREA)
  • Chemical Kinetics & Catalysis (AREA)
  • Medicinal Chemistry (AREA)
  • Polymers & Plastics (AREA)
  • Addition Polymer Or Copolymer, Post-Treatments, Or Chemical Modifications (AREA)
  • Polymerisation Methods In General (AREA)
  • Polymerization Catalysts (AREA)
  • Separation Of Suspended Particles By Flocculating Agents (AREA)

Description

FSFH [B] (11)KUULUTUS]ULKA!SU r Q Q O Q
Ma l j u j utläggnincsskrift 5 8929 c Patentti myönnetty II 05 1901 ' * Patent aieddelat ^ y ^ (51) Ky.ik.Wa.3 C 08 F 220/56, 4/40, C 02 F 1/56 SUOMI —FINLAND (21) Fu«ittilislt*mut — PK«ntaM5kn<n« iWif I 3 (22, ΙΜμμΜΡΙΜ—AMDMnpdv 18.12.73 * · (23) Alkupllvt—Giltigh«tidt| 18.12.73 (41) Tulkit julkiseksi— Bllvlt affsntlig 26.07.7^
Patentti- ja rekisterihallitus NfttMiu.p«o« |. k«uL|uiWn pyu..- _ _
Patent- och reglsterrtyrelaen ' ' AnsOksn uttagd och utUkrlftsn publkarad 30.01.81 (32)(33)(31) Pyydetty etuoikeus—Sagird prioritet 25-01.73
Japani-Japan(JP) IO861/73 (71) Sumitomo Chemical Company, Limited, No. 15, Kitahama 5~chome,
Higashi-ku, Osaka-shi, 0saka-fu, Japani-Japan(JP) (72) Shin-ichi Isaoka, Kyoto-fu, Tutomu Shintani, 0sak.a-fu, Shiger.ori Taziri, Osaka-fu, Shiro Sakai, 0saka-fu, Wataru Thoma, Nara-ken, Japani-Japani JP) (?M Leitzinger Oy (5U) Menetelmä suurimolekyylisten polyakryyliamidihartsien valmistamiseksi -Förfarande för framställning av högmolekylära polyakrylamidhartser
Oheisen keksinnön kohteena on menetelmä polyakryyliamidihartsin valmistamiseksi kopolymeroimalla akryyliamidi monovinyylimonomeerin kanssa ja veden ja asetonin seoksessa polyvinyylialkoholin ja redoxtyyppisen katalyytin läsnäollessa.
US-patenttijulkaisusta 3 509 113 on tunnettu menetelmä akryyliamidihartsin valmistamiseksi, jossa katalyyttinä käytetään rautakloridia. Tällä menetelmällä ei kuitenkaan saavuteta tyydyttävää saantoa, jonka lisäksi tuotteen väri ei ole tyydyttävä.
Kiinteiden hienojen hiukkasten poistaminen niiden vesisuspensioista flokkuloin-nin avulla on hyvin oleellista erilaisten prosessien tehokkuuden parantamiseksi, esimerkiksi jäteveden selkeytys ja suspendoitujen aineiden elimentointi ja suodatus veden ja jäteveden käsittelyssä, kaivos- ja kemiallisessa teollisuudessa. Sen vuoksi tarvitaan yhä enemmän kemikaaleja, jotka ovat tehokkaita näihin tarkoituksiin.
Näihin tarkoituksiin on käytetty eri tyyppisiä flokkulointiaineita, jois-ta tyypillisimpiä ovat polyakryyliamidityyppiset flokkulointiai- 2 58929 neet, jotka ovat tehokkaita eri tyyppisten suspendoitujen hiukkasten flokkuloin-nissa ja erityisesti anioninen flokkulointiaine on huomattavan tehokas flokku-loitaessa positiivisesti varautuneita kiinteitä hiukkasia, esimerkiksi magnesium-hydroksidin sedimentoinnissa ja suodatuksessa valmistettaessa magnesiumoksidia merivedestä. Flokkulointiaineella on kuitenkin oltava suuri molekyylipaino, koska flokkulointiteho on yleensä suoraan verrannollinen molekyylipainoon.
Tiedetään hyvin, että polyakryyliamidien aikaisemmat synteettiset menetelmät voidaan luokitella kahteen menetelmään, so. vesiliuospolymerointiin ja saostus-polymerointiin. Edellinen on sopivampi suurimolkyylipainoisten polymeerien synteettiseen valmistukseen. Sen haittana on kuitenkin se, että saadaan erittäin viskoosinen polymeeriliuos, jota on vaikea käsitellä ja joka aiheuttaa vaikeuksia polymeerien talteenotossa. Toisaalta jälkimmäinen on edellistä paljon parempi valmistettaessa jauhemaisia tuotteita. Suurimolekyylipainoisten polymeerien aikaansaaminen on kuitenkin vaikeaa, koska tapahtuu liuotinten ketjunsiirtoa.
Kuten hyvin tiedetään vinyylipolymeroinnissa muodostuneiden polymeerien molekyylipaino on suoraan verranollinen monomeerikonsentraatioon ja kääntäen verrannollinen katalyyttikonsentraation ja polymerointilämpötilan neliöjuureen. Sen vuoksi on luonnollista, että suurimolekyylipainoisia polymeerejä voidaan edullisimmin valmistaa polymerisoimalla korkeammassa monoraeerikonsentraatiossa, alhaisemmassa katalyyttikonsentraatiossa ja alhaisemmassa lämpötilassa.
Saostuspolymeroinnissa on olemassa joitakin rajoituksia monomeerikonsentraation, polymerointilämpötilaan ja katalyyttikonsentraatioon, jotta voitaisiin ensiksikin pitää liete stabiilina ja toiseksi reaktiivisuus riittävänä.
Keksijät ovat tutkineet suurimolekyylipainoisten polymeerien valmistusta, jotta voitaisiin pienentää edellä olevia haittoja tavanomaisessa saostuspolymerointi-menetelmässä, jossa polymerisoidaan vinyylimonomeerejä liuottimessa, kuten asetonissa, etyyliasetaatissa ja t-butanolissa, katalyytin, kuten persulfaattien ja amiinien, ja pelkistimen, kuten natriumtiosulfaatin, läsnäollessa. Tutkimusten tuloksena on havaittu, että suurimolekyylipainoisia polyakryyliamideja voidaan saada jauhemaisessa muodossa käyttämällä katalyyttina redoxtyyppistä katalyyttiä, joka sisältää persulfaattia, alifaattista amiinia ja vähintään yhtä Lewis-happoa, joka on alumiinin, antimonin, litiumin tai sinkin kloridi tai promidi.
Oheisen keksinnön mukaisesti tuodaan esiin polyakryyliamidihartsien valmistusmenetelmä, jossa kopolyraerisoidaan akryyliamidia monovinyylimonomeerin kanssa ve- 3 58929 den ja asetonin seoksessa redox-tyyppisen katalyytin läsnäollessa, joka sisältää persulfaattia, alifaattista amiinia, vähintään yhtä Lewis-happoa, joka on alumiinin, antimonin, litiumin tai sinkin kloridi tai bromidi.
Keksinnön mukaisessa menetelmässä muodostunut liete voidaan pitää stabiilina myös korkeammassa monomeerikonsentraatiossa, alhaisemmassa polymerointilämpötilassa, ja pienemmässä katalyyttikonsentraatiossa kuin tavanomaisissa saostuspolymeroin-timenetelmissä, jolloin voidaan saada suurilla saannoilla haluttuja suurimolekyy-lipainoisia polymeerejä.
Oheisessa keksinnössä käytettävästä monovinyylimonomeeristä ovat esimerkkejä ak-rylonitriili, akryylihappo ja sen suolat, metakryylihappo ja sen suolat ja vinyy-lipyridiini. Erityisen suositeltu on akryylihappo. Vaikkakin akryyliamidia voidaan käyttää yhdistelmänä yhden tai useamman näiden monovinyylimonomeerin kanssa missä tahansa valinnaisessa suhteessa, on suositeltavaa käyttää sitä pääkomponent-tina, esimerkiksi 65-99 painoprosenttia laskettuna akryyliamidin ja monovinyylimonomeerin kokonaispainosta.
Akryyliamidin ja monovinyylimonomeerin määrät reaktiojärjestelmässä eivät ole oleellisia, ja ne voidaan päättää tarpeesta riippuen. Käytännön kannalta akryyli-amidin ja monovinyylimonomeerin kokonaismäärä voi olla tavallisesti 20-30 painoprosenttia laskettuna reaktioseoksen kokonaismäärästä.
Mitä tulee redox-tyyppisen katalyytin komponentteihin, persulfaatti voi olla esimerkiksi kaliumpersulfaatti, natriumpersulfaatti tai ammoniumpersulfaatti. Alifaattinen amiini voi olla dimetyyliaminoetanoli, heksametyleeniamiini, di-etyleenitriamiini, trietyleenitetramiini, tetraetyleenipentamiini, polyetylee-ni-imiini, tetrametyylietyleenidiamiini, tetrametyylipropyleenidiamiini, tetra-metyyliheksametyleenidiamiini tai vastaava.
Redox-tyyppisessä katalyytissä alifaattisen amiinin ja persulfaatin suhde voi olla 0,5:1 - 2,5:1 painosta laskettuna. Edelleen Levis-hapon ja alifaattisen amiinin suhde voi olla 0,5:1 - 3,0:1 painosta laskettuna. Redox-tyyppisen katalyytin määrä, so. mainittujen oleellisten komponenttien kokonaismäärä, on tavallisesti 0,01-1,0 painoprosenttia laskettuna akryyliamidin ja monovinyylimonomeerin kokonaispainosta ennen polymerointia.
Liuotin, jota parhaiten käytetään reaktion väliaineena tässä keksinnön mukaisessa menetelmässä, on veden ja asetonin seos, joka sisältää 23-30 painoprosenttia asetonia.
, 58929 4
Liuottimen määrää reaktioseoksessa ei ole rajoitettu. Kuitenkin on yleensä suositeltavaa lietteen stabiilisuuden ja lietteen käsittelyn kannalta suorittaa poly-merointi käyttämällä liuotinta 70-80 painoprosenttia laskettuna reaktioseoksen kokonai spainos ta.
Haluttaessa voidaan käyttää polymeroinnissa jotain dispergointiainetta. Eri dis-pergointiaineissa pidetään parhaimpana polyvinyylialkoholia. Dispergointiaineen määrä voi olla 0,1-4 painoprosenttia laskettuna reaktioseoksen kokonaispainosta.
Oheisen keksinnön mukaisilla polymeereillä, jotka sisältävät suurimolekyylipai-noisia polyakryyliaoideja pääkomponenttina, on erittäin hyvä flokkulointiominai-suus.
Seuraavissa esimerkeissä on havainnollistettu oheisen keksinnön käytännön ja tällä hetkellä suositeltuja suoritusmuotoja.
Esimerkki 1
Akryylihappoa (2,7 g) liuotettiin 200 g:aan vettä samalla sekoittaen, ja neutraloitiin 2,6 ml:lla 10N natriumhydroksidin vesiliuosta 35°C:ssa. Sen jälkeen syntyneeseen liuokseen liuotettiin 213 g akryyliamidia, 307 g vettä ja 215 g asetonia. Tämän jälkeen lisättiin 40 g 5-prosenttista polyvinyylialkoholin vesiliuosta ja 0,2 g sinkkikloridia. Sen jälkeen kun ilmakehä oli korvattu reaktioastias-sa typpikaasulla, lisättiin vielä 10 ml kaliumpersulfaatin 1-prosenttista vesiliuosta ja 10 ml dimetyyliaminoetanolin 2-prosenttista vesiliuosta. Reaktiojärjestelmä, joka oli aluksi homogeeninen ja kirkas liuos, tuli vähitellen samean valkoiseksi. Polymeroinnin annettiin jatkua 10°C:ssa 8 tuntia. Kun reaktio oli tapahtunut loppuun, syntynyt liete suodatettiin jauhemaisen polymeerin talteenotta-raiseksi. Näin saatu polymeeri pestiin asetonilla ja kuivattiin alipaineessa, jolloin saatiin valkoisia ja rakeisia hiukkasia, jotka liukenivat hyvin veteen. Saanto oli noin 92 %. Ominaisviskositeetti oli 19,0 (määritettynä natriumnitraatin vesiliuoksessa 30°C:ssa).
Vertailun vuoksi suoritettiin menettely samalla tavoin kuin edellä lisäämättä reaktio järjestelmään sinkkikloridia. Näin saadun lietteen havaittiin flokkuloituvan noin 4 tunnissa.
5 58929
Esimerkki 2
Akryyliamidia (195,5 g) ja akryylihappoa (43,2 g) lisättiin seokseen, jossa oli 446 g vettä ja 192 g asetonia. Syntynyt seos neutralisoitiin noin 50 ml :11a 1QN natriumhydroksidin vesiliuosta. Sen jälkeen siihen lisättiin 40 g 5-prosenttista polyvinyylialkoholin vesiliuosta ja 0,2 g sinkkibromidia. Sen jälkeen kun reak-tioastiassa oli korvattu ilmakehä typpikaasulla, lisättiin 10 ml kaliumpersul-faatin 1-prosenttista vesiliuosta ja 10 ml trietanoliamiinin 2-prosenttista vesi-liuosta. Reaktio alkoi muutamassa minuutissa ja systeemi, joka oli aluksi homogeeninen ja kirkas, tuli samean valkoiseksi reaktion edetessä. Polymerointi suoritettiin 8 tunnin aikana 10°C.ssa typpikaasuvirran alaisena ja samalla sekoittaen.
Sen jälkeen kun polymerointireaktio oli tapahtunut loppuun, jatkettiin samalla tavoin kuin esimerkissä 1, jolloin saatiin 230 g kopolymeeriä, joka liukeni hyvin veteen. Ominaisviskositeetti oli 25,2.
Vertailun vuoksi menetelmä suoritettiin samalla tavoin kuin edellä lisäämättä kuitenkaan sinkkibromidia reaktiojärjestelmään. Näin saadun lietteen havaittiin flokkuloituvan noin 4 tunnissa.
Kun polymerointi suoritettiin käyttämällä tetrametyylietyleenidiamiinia, tetra-metyyliheksametyleenidiamiinia tai tetrametyylipropyleenidiamiinia trietanoliamiinin asemesta, saatiin yli 90 % saannolla kopolymeeriä, jonka ominaisviskositeetti oli yli 25,0.
Esimerkki 3
Seos, joka sisälsi 154 g akryyliamidia, 83,6 g akryylihappoa, 40 g polyvinyylial-koholia ("Gosenol GH-17", rekisteröity kauppamerkki, Nihon Gosei Kagaku Co.,Ltd.), 0,2 g sinkkikloridia, 446 g vettä ja 192 g asetonia, neutralisoitiin noin 86 ml:11a 10N natriumhydroksidin vesiliuosta. Syntyneeseen liuokseen lisättiin 10 ml 1-prosenttista natriumpersulfaatin vesiliuosta ja 10 ml 2-prosenttista di-metyyliaminoetanolin vesiliuosta typpikaasuvirran alaisena ja polymeroinnin annettiin tapahtua 8 tunnin aikana 15°C:ssa. Näin saatu liete suodatettiin ja kuivattiin samalla tavoin kuin esimerkissä 1, jolloin saatiin 90 % saannolla kopoly-neeriä, joka liukeni hyvin veteen. Ominaisviskositeetti: 22,0.
Menettely toistettiin samalla tavalla kuin edellä lisäämättä kuitenkaan sinkkki-kloridia reaktiojärjestelmään. Näin saatu liete oli epästabiili ja flokkuloitui helposti. Saadun kopolymeerin saanto oli 90 % ja ominaisviskositeetti 20,0.
6 58929
Esimerki 4-6
Polymerointi suoritettiin samalla tavoin kuin esimerkissä 2 paitsi että sinkki-brcnidin asemesta käytettiin litiumkloridia, alumiinibromidia ja antimoniklori-dia. Reaktio tapahtui hyvin helposti ja antoi taulukossa 1 esitetyt tulokset.
Taulukko 1
Esim. n:o 45 6 -1---
Lewis-happo litium- alumiini- antimoni | kloridi kloridi kloridi |---— — i Saanto (%) 90,5 91,0 92,0 [λ] 22,5 23,0 23,5 NNaN03
Esimerkki 7 Vertailuesimerkki
Suoritettiin esimerkissä 2 kuvattu menetelmä käyttämällä keksinnön mukaista katalyyttia sekä US-patenttijulkaisussa tunnettua katalyyttia (FeCl^). Kopo-lynerisointi suoritettiin 7 tunnissa ja menetelmän saanto sekä ominaisvisko-siteetti on annettu seuraavassa taulukossa.
Taulukko 2 30°c
Katalyytti Saanto Ominaisviskositeetti, /n7N_^a^.Q
ZnCl2 82 25.0
FeCl2 10 15.2
Kuten taulukosta ilmenee saadaan tunnetulla katalyyttijärjestelmällä huomattavasti heikompi saanto sekä pienempi viskositeetti kuin keksinnön mukaisilla Lewis-happo-katalyyteilla. Tämän lisäksi voidaan mainita, että tunnetulla menetelmällä valmistetut hartsit olivat voimakkaasti värjäytyneitä.
FI3903/73A 1973-01-25 1973-12-18 Foerfarande foer framstaellning av hoegmolekylaera polyakrylamidhartser FI58929C (fi)

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
JP1086173 1973-01-25
JP48010861A JPS5144556B2 (fi) 1973-01-25 1973-01-25

Publications (2)

Publication Number Publication Date
FI58929B FI58929B (fi) 1981-01-30
FI58929C true FI58929C (fi) 1981-05-11

Family

ID=11762124

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI3903/73A FI58929C (fi) 1973-01-25 1973-12-18 Foerfarande foer framstaellning av hoegmolekylaera polyakrylamidhartser

Country Status (11)

Country Link
US (1) US3931122A (fi)
JP (1) JPS5144556B2 (fi)
CA (1) CA1023495A (fi)
CH (1) CH592692A5 (fi)
DE (1) DE2403629C2 (fi)
FI (1) FI58929C (fi)
FR (1) FR2215431B1 (fi)
GB (1) GB1445522A (fi)
IT (1) IT1009089B (fi)
NL (1) NL7400946A (fi)
SE (1) SE411761B (fi)

Families Citing this family (9)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
JPS5487163U (fi) * 1977-11-30 1979-06-20
GB2014161B (en) * 1978-02-13 1982-05-19 American Cyanamid Co Free radical polymerization process
JPS58219205A (ja) * 1982-06-14 1983-12-20 Nitto Chem Ind Co Ltd アクリルアミド重合体の製造法
JPS59155022U (ja) * 1983-04-06 1984-10-18 アサヒ軽金属工業株式会社
IL108253A0 (en) * 1993-12-28 1994-04-12 Yeda Res & Dev Rechargeable zinc halide electrochemical cell
US5552501A (en) * 1994-05-02 1996-09-03 Patel; Kamala D. Method for the rapid free radical polymerization of acrylamide co-polymers using tetramethylamine catalysts
US5961839A (en) * 1997-02-07 1999-10-05 Simmsgeiger; Patrick A. Method for clearing ornamental bodies of water
CN102408576A (zh) * 2011-11-11 2012-04-11 广州大学 制备速溶阳离子聚丙烯酰胺粉体的方法
CN105540731B (zh) * 2015-12-30 2018-07-27 青岛康景辉环境科技集团有限公司 一种化工废水处理方法

Family Cites Families (4)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US3002960A (en) * 1958-08-18 1961-10-03 American Cyanamid Co Polyacrylamide preparation
US3414514A (en) * 1966-11-15 1968-12-03 Hercules Inc Process of dewatering a concentrated sewage slurry
US3509113A (en) * 1967-08-14 1970-04-28 Hercules Inc Preparation of acrylamide-type water-soluble polymers
GB1206711A (en) * 1968-01-04 1970-09-30 Dow Chemical Co Acrylic acid polymers

Also Published As

Publication number Publication date
CH592692A5 (fi) 1977-11-15
FR2215431B1 (fi) 1978-02-10
JPS5144556B2 (fi) 1976-11-29
FI58929B (fi) 1981-01-30
SE411761B (sv) 1980-02-04
IT1009089B (it) 1976-12-10
FR2215431A1 (fi) 1974-08-23
GB1445522A (en) 1976-08-11
US3931122A (en) 1976-01-06
DE2403629A1 (de) 1974-08-01
NL7400946A (fi) 1974-07-29
CA1023495A (en) 1977-12-27
JPS4999591A (fi) 1974-09-20
DE2403629C2 (de) 1983-04-14

Similar Documents

Publication Publication Date Title
Lee et al. Flocculation activity of novel ferric chloride–polyacrylamide (FeCl3-PAM) hybrid polymer
JPS63218718A (ja) ビニルアミン共重合体、それを用いた凝集剤およびその製造法
EP0528409B1 (en) Cationic polymer flocculating agents
US4319013A (en) Powdered cationic polyelectrolytes, based on acrylamide and quaternized or salified dimethyl-aminoethyl acrylate, process for producing them
US4115339A (en) High molecular-weight, water-soluble vinyl polymers
JP2624089B2 (ja) カチオン性高分子凝集剤
US3926756A (en) Process for preparing high molecular-weight, water soluble vinyl polymers by irradiation
FI58929C (fi) Foerfarande foer framstaellning av hoegmolekylaera polyakrylamidhartser
CA2818221C (en) Methods of preparing halide anion free quaternary ammonium salt monomers, polymerization methods therefor, and methods of use of the resulting polymers
Erciyes et al. Synthesis of polyacrylamide flocculants with poly (ethylene glycol) segments by redox polymerization
CN102617793A (zh) 一种絮凝剂及其制备方法
CN100418900C (zh) 高分子量双亲阳离子型絮凝剂及其制备方法
JPS5814425B2 (ja) 不飽和第3級アミンまたはその第4級アンモニウム塩の安定化法
JPH0768313B2 (ja) ビニルアミン共重合体からなる凝集剤
JPS625163B2 (fi)
CN107746446A (zh) 一种三元共聚两性聚丙烯酰胺的制备方法
Bailey Jr et al. Synthesis and some properties of some sulfonium polyelectrolytes: polymers and copolymers derived from methylthioethyl acrylate
SU954400A1 (ru) Способ получени полиэлектролита
SU530036A1 (ru) Способ получени высокомолекул рного катионного флокул нта
ES407180A1 (es) Procedimiento para tratar suspensiones acuosas de lodo rojoy alumina disuelta.
CN108219064A (zh) 一种水分散聚合制备阳离子聚丙烯酰胺的方法
RU1775409C (ru) Способ получени полимеров акриламида
JPS5815491B2 (ja) アクリルアミドおよび四級化または造塩化ジメチルアミノエチルアクリレ−トを基にした粉末カチオン系高分子電解質およびその製造法
CN107746378A (zh) 一种可聚合季铵盐类阳离子单体及其制备方法
JPS6411046B2 (fi)