FI58874C - Saett att framstaella fibergranulat - Google Patents

Saett att framstaella fibergranulat Download PDF

Info

Publication number
FI58874C
FI58874C FI2283/73A FI228373A FI58874C FI 58874 C FI58874 C FI 58874C FI 2283/73 A FI2283/73 A FI 2283/73A FI 228373 A FI228373 A FI 228373A FI 58874 C FI58874 C FI 58874C
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
fibers
compositions
fiber
granules
liquid
Prior art date
Application number
FI2283/73A
Other languages
English (en)
Other versions
FI58874B (fi
Inventor
Guy Jacquelin
Jean Fournet
Original Assignee
Des Brevets Granofibre S E B R
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Des Brevets Granofibre S E B R filed Critical Des Brevets Granofibre S E B R
Publication of FI58874B publication Critical patent/FI58874B/fi
Application granted granted Critical
Publication of FI58874C publication Critical patent/FI58874C/fi

Links

Classifications

    • BPERFORMING OPERATIONS; TRANSPORTING
    • B01PHYSICAL OR CHEMICAL PROCESSES OR APPARATUS IN GENERAL
    • B01JCHEMICAL OR PHYSICAL PROCESSES, e.g. CATALYSIS OR COLLOID CHEMISTRY; THEIR RELEVANT APPARATUS
    • B01J2/00Processes or devices for granulating materials, e.g. fertilisers in general; Rendering particulate materials free flowing in general, e.g. making them hydrophobic
    • B01J2/12Processes or devices for granulating materials, e.g. fertilisers in general; Rendering particulate materials free flowing in general, e.g. making them hydrophobic in rotating drums

Landscapes

  • Chemical & Material Sciences (AREA)
  • Organic Chemistry (AREA)
  • Chemical Kinetics & Catalysis (AREA)
  • Nonwoven Fabrics (AREA)
  • Preliminary Treatment Of Fibers (AREA)
  • Sewing Machines And Sewing (AREA)
  • Yarns And Mechanical Finishing Of Yarns Or Ropes (AREA)
  • Chemical Or Physical Treatment Of Fibers (AREA)
  • Dry Formation Of Fiberboard And The Like (AREA)
  • Paper (AREA)

Description

R5iF*l [B] („)KU«»-UTUSJULKAISU ζ ft ft 7 Λ L J '} UTLÄGGN INCSSKRIFT 3 ° ° f ^ • ^§^5 C (45) Patentti myönnetty 11 05 1931
Patent aeddelat V y (51) Kv.lk?/fcit.ci.3 B 01 J 2/00 SUOMI — FINLAND (21) Pu*mlh»k.mo.-P«t*nt««Okitln| 2283/73 19*07*73 1 * (23) AlkupaM—GiMflMttdag 19· 0?· 73
(41) Tvlkit JulklMksI — Bllvlt offwKlIj 22.01.7U
fhlfrihalBtut μ k™,***».
Patent· och ragittarstyralaan * AmSkm utb|d och utUkrUtm puMiurad 30.01.oi (32)(33)(31) Pyy»*·»/ «woHmti-kfiH priority 21.07.72
Ranska-Frankrike(FR) 7226U26 (71) Societe d'Exploitatiandes Brevets Granofibre S.E.B.R.E.G., "Le Verenay", 69I20 Ampuis, Ranska-Frankrike(FR) (72) Guy Jacquelin, Grenoble, Jean Fournet, Saint-Romain-en-Gal, Ranska-Frankrike(FR) (7^) Oy Kolster Ab (5^) Tapa valmistaa kuiturakeita - Sätt att framställa fibergranulat
Keksinnön kohteena on menetelmä kuitugranulaattien valmistamiseksi saattamalla ensiksi luonnon tai synteettiset kosteuttamattomat, mutta mahdollisesti jopa 55 % kuitujen painosta kosteutta sisältävät kuidut liikuttamalla liittymään yhteen löyhästi koossa pysyviksi kuituaggregaateiksi.
Lähtöaineina keksinnön mukaisessa menetelmässä voidaan käyttää hinnaltaan suhteellisen halpoja kuituja, joista esimerkkeinä mainittakoon: - luonnolliset kuidut: kasvikuidut: puukuidut, yksivuotisten kasvien (olkien) kuidut, puuvilla-lintterikuidut, jne.
eläinkunnasta saadut kuidut, kuten villa ja erilaiset karvat, mineraali-kuidut: asbesti, erilaiset kuitumaiset kiteet, - keinotekoiset kdidut: orgaaniset kuidut, esim. viskoosi- ja säterikuidut,mineraalikuidut, kuten lasi- ja vuorivillakuidut jne.
- synteettiset kuidut, jotka on valmistettu polyvinyyliklorideista, poly- 2 58874 olefiineista, polyamideista, polyestereistä, polykarbonaateista, erilaisista sekapolymeraateista.
Erään tunnetun tähän käsittelytyyppiin kuuluvan prosessin mukaan suoritetaan peräkkäin: - kuivakäsittely, jonka aikana irrallisina vaaka-akseliseen tunneliin syötetyt erilliset kuidut saatetaan liikkeeseen pyörittämällä tunnelia siten, että edistetään kuitujen liittymistä toisiinsa ryhmiksi, niin että muodostuu aggregaatteja eli koostumia, jotka ovat heikosti koossapysyviä, - käsittely nestevirran avulla, jonka käsittelyn aikana kuitukoostumat suspendoituvat nesteeseen, jolloin tämä neste joko saattaa ne yksinkertaisesti pyörteilevään liikkeeseen tai sellaiseen pyörteilevään liikkeeseen, johon on yhdistetty sykintäliike siten, että nämä kuitukoostumat kiinteytyvät ja muuttuvat sellaisiksi rakeiksi, joilla on eri käyttötarkoituksiin soveltuvat edellä luetellut ominaisuudet.
Seuraavassa tarkoitetaan sanonnalla "koostuma" kuivakasittelyn aikana saatuja kuituryhmiä, ja sanonnalla "rae" niitä pallomaisia muodostelmia, jotka on saatu näitä koostumia kiinteyttämällä.
Keksinnön tarkoituksena on lyhentää tähän toiseen käsittelyyn kuluvaa aikaa samoin kuin sen toteuttamiseen kulutettua tehoa sekä poistaa saatujen rakeiden sisältämä vesi, niin että näiden rakeiden valmistuskustannuksia saadaan huomattavasti alennetuksi.
Keksinnön tarkoituksena on myös yksinkertaistaa valmistukseen tarvittavaa laitteistoa, minkä ansiosta voidaan toisaalta huomattavasti alentaa investointikustannuksia ja niiden vaikutusta rakeiden valmistuskustannuksiin ja toisaalta liittää kapasiteetiltaan kohtuullisia ja taloudellisesti edullisia laitteistoja lähelle niitä paikkoja, joissa kuitumaisia rakeita muunnetaan käytettäviksi joko sellaisinaan tai puolivalmisteina.
Keksinnön mukaiselle menetelmälle on tunnusomaista, että kuituaggregaat-tien pinnalle niiden tiiviyden lisäämiseksi sumutetaan vettä tai sellaista nestettä, joka kostuttaa ko. kuituja niin paljon, että koko massan kosteuspitoisuuden keskiarvo tulee välille 50-85 %* jolloin kunkin aggregaatin pinnalla olevien kuitujen väliin muodostuu nestemeniskejä, jotka lisäävät kuitujen välistä vetovoimaa, ja että neste sitten haihdutetaan, jolloin kuitujen yhteenpuristu-minen vahvistuu.
Eräissä tapauksissa, joissa valmistettava lopullinen tuote on koottava pelkistä kuiturakeista, luokitellaan kuivakäsittelyn tuloksena saatu kuitumassa siten, että saadaan erotetuksi sopivan mittaiset kuitukoostumat massan muista komponenteista, kuten jauhemaisista tuotteista, vapaiksi jääneistä kuiduista, 3 58874 sopimattoman halkaisijan omaavista tai muista koossapysymättömistä kuitumaisista komponenteista siten, että nämä kuitumaiset komponentit hajotetaan niiden sisältämien kuitujen vapauttamiseksi täydellisesti, minkä jälkeen erottamisen yhteydessä talteenotetut vapaat kuidut sekä hajottamisen tuloksena vapautuneet kuidut sekoitetaan uusiin kuituihin kaikkien näiden kuitujen kuivakäsittelemiseksi, jolloin nestemäärää laskettaessa otetaan huomioon ainoastaan luokitellut kuitu-koostumat .
Keksinnön erään erityisen mielenkiintoisen suoritusmuodon mukaan kuiva-käsittelyn tuloksena saadusta kuitumassasta erotetut kuitukoostumat levitetään tasapaksuksi kerrokseksi ja tälle kerrokselle sumutetaan nestettä samalla kun koostumia tärytetään.
Nesteenä voidaan käyttää vettä, joka mahdollisesti sisältää jotain pinta-aktiivista ainetta ja/tai sideainetta.
Kuiturakeet voidaan lopuksi sopivasti kuivata kostuttamisen jälkeen.
Keksinnön havainnollistamiseksi selitetään seuraavassa esimerkkinä keksinnön eräs suoritusmuoto ja esitetään samalla eräitä erikoisesimerkkejä, jotka eivät kuitenkaan rajoita keksintöä.
Keksinnön mukaisen tavan toteuttamiseksi käytetään mainittuja erilliseen muotoon saatettuja kuituja. Tällä määritelmällä tarkoitetaan, että. kuidut ovat täysin erillään toisistaan ja että kasvikuiduista kyseenollen käsiteltävä kuitu-massa sisältää vähän kimpaleita, toisin sanoen paksuja kimppuja, joissa lukuisat yhdensuuntaiset kuidut ovat liittyneet toisiinsa yhdistelmiksi, jotka muodoltaan eivät enää ole kuitumaisia.
Riippumatta kuitujen alkuperästä, siis siitä, onko kysymys kasvikunnasta tai eläinkunnasta saaduista kuiduista tai mineraali- tai synteettisistä kuiduista, nämä kuidut aina kuivataan. Kuituja ei kostuteta pinnallisesti, mutta ne voivat sisältää sisäistä kosteutta. Siinä erikoistapauksessa, että käsitellään puukuituja, voi niiden kosteuspitoisuus olla 3~55 % kosteiden kuitujen kokonaispainosta, ilman että ne silti niitä kosketeltaessa tuntuvat märiltä.
Kuivakasittelyä varten tällaiset erilliseen muotoon saatetut ja kuivatut kuidut syötetään vaakasuoran akselin ympäri pyörivään tunneliin, jossa mahdollisesti on väliseinämiä. Tunnelin täyttöaste on tärkeä: sen on oltava suurempi kuin puolet sisätilavuudeeta. Mitään nestettä ei syötetä tähän tunneliin, joten kuitujen käsittely tapahtuu todella kuiviltaan.
Kuituihin kohdistuu tunnelin pyöriessä pääasiallisesti mekaanisia huopau-tusvaikutuksia. Kuidut muuttavat tällöin joustavasti hiukan muotoaan ja niiden yhteenkietoutuminen kiinteytyy näiden joustovoimien aiheuttamien kutistumisten 11 58874 ansiosta. Täten muodostuu käsiteltävien kuitujen liikkuvassa massassa kuitumaisia koostumia.
Todetaan, että parhaiten koossapysyvien muodoltaan pallomaisten koostumien mitat likimain vastaavat kuitujen keskipituutta, ja että nämä mitat vaihtelevat vain vähäisesti siinäkin tapauksessa, että käsittelyä pidennetään. Toisaalta muodostuneet kuitukoostumat ovat koossapysyviä ainoastaan siinä tapauksessa, että niiden mitat eivät kovin paljon ylitä kuitujen keskipituutta. Suurimmat koostumat pyrkivät näet murtumaan kuitukerrosten liukuessa pitkin toisiaan sekä niiden pudotessa tunnelissa.
Kuivakäsittelyn tehokkuus riippuu tunnelin täyttöasteesta, koska tehollisen siirtopinnan on oltava pieni käsiteltyyn tilavuuteen verrattuna. Tehokkuus riippuu myös tunnelin pyörimisnopeudesta. Parhaat tulokset saavutetaan siinä tapauksessa, että täyttöaste on rajoissa 2/3 - 1+/5 tunnelin tilavuudesta.
Esimerkkeinä mainittakoon, että voidaan kuivakäsite11ä 850 kg puukuituja tunnelissa, jonka halkaisija on 2,5 m ja pituus on 8 m, mikä vastaa 63-%‘ste. täyttöastetta. Tunnelia pyöritetään siten, että sen kehänopeus on noin 80 m/min.
2 tuntia kestäneen käsittelyn jälkeen on 80 % kuitumassasta muuttunut koostumiksi. Näiden koostumien rakeisuuden vakiinnuttua kuivakäsittely lopetetaan ja märkä-käsittely voi alkaa.
Kuivakäsiteltävä kuitumassa voidaan mahdollisesti ennen märkäkäsittelyä luokitella siten, että saadaan erotetuksi: - mitoiltaan sopivat kuitukoostumat, - vapaiksi jääneet kuidut, - sopimattoman mitan omaavat tai koossapysymättömät kuitumassat, - jauhemaiset komponentit, jne.
Luokittelu voidaan suorittaa seulomalla, jolloin sopivan mittaisten kuitu-koostumien parista saadaan poistetuiksi sellaiset koostumat, jotka pysyvät liian heikosti koossa. Nämä viimeksi mainitut eivät kestä seulonnan aiheuttamia rasituksia, vaan hajoavat.
Tällainen erottaminen eri luokkiin ei kuitenkaan aina ole välttämätöntä.
Mitoiltaan sopimattomat tai koossapysymättömät kuitumassat samoin kuin seulonnan aikana hajonneiden koostumien jätteet hajotetaan esim. karstaamalla niiden sisältämien kuitujen erottamiseksi kokonaan toisistaan. Nämä kuidut samoin kuin vapaiksi jääneet kuidut sekoitetaan uusiin kuitumääriin, minkä jälkeen niihin kohdistetaan uusi kuivakäsittely, joten itse asiassa kierrätetään uudelleen sellaiset kuidut, jotka eivät ole liittyneet koostumiksi tai ovat muodostaneet heikkoja koostumia.
5 58874 Täten saatuja samanmittaisia kuitukoostumia ei kuitenkaan voida käyttää sellaisinaan, koska ne pysyvät liian heikosti koossa. On täten välttämätöntä kiinteyttää nämä koostumat, mikä tehdään seuraavassa selitettävän märkäkäsitte-lyn avulla.
Ensin on huomautettava, että tämä märkäkäsittely kohdistetaan sopivasti sellaisiin kuitukoostumiin, jotka jo on erotettu kuivakasitellyn kuitumassan muusta osasta. Märkäkäsittely voidaan kuitenkin myös kohdistaa koko tähän massaan siinä tapauksessa, että se tuote, jonka valmistukseen saatuja rakeita käytetään, edellyttää tai sallii vapaiden kuitujen tai koossapysymättömien kuitumassojen läsnäoloa ja edellyttäen myös, että kuitukoostumien osuus massassa on riittävän suuri.
Märkäkäsittely perustuu siihen, että kuitukoostumien pintaan lasketaan nestettä sellainen määrä, joka juuri riittää nestemeniskien muodostamiseksi pinnallisten kuitujen väliin. Nämä meniskit puristavat kuituja toisiinsa, ja tätä kokoonpuristumista edistää nesteen haihtuminen.
Keksinnön mukaisen tavan erään erikoisen edullisen suoritusmuodon mukaan kuitukoostumat jaetaan tasapaksuksi kerrokseksi liikkuvalle pinnalle, ja nestettä syötetään sumuttamalla. Kostumisen tasaamiseksi liikkuvaa pintaa sopivasti täry-tetään. Riippumatta siitä, onko tämä liikkuva pinta vaakasuorassa, tai ylöspäin tai alaspäin kalteva taikka laakea, lieriömäinen, kierukkamainen tai muunmuotoinen, tämä pinta suuntaa sopivasti kostuneet kuitukoostumat kohti kuivuria, jossa edellä mainitut meniskit muodostava neste poistetaan täydellisesti ja nopeasti.
Nesteenä käytetään useimmissa tapauksissa vettä, erityisesti silloin, kun lähtömateriaalina käytetyt kuidut ovat luonnonkuituja. Koko massan keskikosteus-pitoisuuden on oltava rajoissa 50-85 % kosteiden koostumien kokonaispainosta.
Eräissä erityistapauksissa voidaan kuitenkin käyttää jotain muuta kostutus-nestettä. Esimerkkinä mainittakoon, että polyetyleenikuituja käsiteltäessä voidaan nesteenä käyttää jotain hiilivetyä tai sellaista liuotinta, joka kostuttaa kuituja.
Märkäkäsittelyn tuloksena tapahtuneen muuttumisen osoittamiseksi, minkä muuttumisen tuloksena heikosti koossapysyvät kuitukoostumat muuttuvat paremmin koossapysyviksi kuiturakeiksi, on suoritettu kaksi erityyppistä koesarjaa.
Ensimmäisessä koesarjassa mitattiin märkäkäsittelyn kohteena olleiden kuitukoostumien halkaisijan kutistuminen. Puukuiduista muodostettuja koostumia sovitettiin liikkumattomalle levylle, ja katetometrin avulla mitattiin lukuisten koostumien halkaisijan vaihtelut.
6 58874 Tällöin todettiin: - että vedellä surauttaminen aiheuttaa koostumien 5“10 % suuruisen kutistumisen, - että kuivaus aiheuttaa noin 1 % suuruisen uuden kutistumisen.
Toisessa koesarjassa mitattiin kuitukoostumien koossapysyvyys. Tätä varten kaitsi neulaa upotettiin diametraalisesti jokaiseen muodostuneeseen rakeeseen, minkä jälkeen dynamometrin avulla kohdistettiin voima, joka pyrki loitontamaan neulat toisistaan, kunnes kokeen kohteena ollut rae hajosi. Murtumisvoiman suuruus, jota sanotaan mielivaltaiseksi eli vapaasti määriteltäväksi koheesio-voimaksi , on merkityksellinen ja esitetään arvostelumittana.
Seuraavassa esimerkissä esitetään muutamia koetuloksia:
Hartsikuituja, esim. sellaisia, jotka koostuvat "defibraattorimassasta", kuivakäsiteltiin soveltamalla keksinnön mukaisen tavan ensimmäistä vaihetta. Saatujen kuitukoostumien koossapysyvyys oli pieni ja koheesiovoima oli 10-12 g, kun halkaisija on 8 mm.
Nämä koostumat kostutettiin 80-$5:sesti vedellä, minkä jälkeen ne kuivattiin soveltamalla keksinnön mukaisen tavan toista vaihetta. Täten saatujen kuitukoostumien koossapysyvyys saavutti 25~30 g suuruisen koheesioarvon.
Lisäksi voi olla edullista vahvistaa kostutuksen aiheuttamaa vaikutusta ja aikaansaada koostumien kuituihin kohdistuva fysikaalis-mekaaninen kokoon-puristamiskäsittely yhdistämällä tähän kostutusvaikutukseen luonteeltaan toisenlainen kuituja yhteensitova vaikutus.
Lujittavien sidosten muodostumista voidaan aikaansaada kostutusnesteen avulla. Tässä tapauksessa neste paisuttaa kuituja pinnallisesti, jolloin siinä tapauksessa, että kuidut ovat lähestyneet toisiaan riittävästi pintajännitys-voimien vaikutuksesta, syntyy kuitujen välisiä sidoksia, jotka lujittavat saatuja rakeita. Esimerkkinä mainittakoon, että polymeraattikuituja käsiteltäessä voidaan kostutusnesteenä käyttää paisutusainetta, joka haihtuessaan aiheuttaa kuitujen yhteenliimautumista.
Erään toisen vaihtoehdon mukaan kohdistetaan eräisiin kestomuovirakeisiin lämpökäsittely, joka huomattavasti nopeuttaa kostutusnesteen haihtumista ja rakeiden kuivumista, kuitujen pinnan pehmentämiseksi ja tämän pinnan saattamiseksi tahmeaksi. Pintajännitysvoimat aiheuttavat tällöin toisiaan lähestyvien kuitujen paikallista yhteenliimautumista.
Esimerkkinä mainittakoon, että polyvinyylikloridikuiduista valmistetut rakeet, joiden halkaisija on 5-8 mm, ja joiden neulojen välinen koheesiovoima on muutamia grammoja, voivat saavuttaa koossapysyvyyden, joka on suurempi kuin 1 58874 800 grammaa, kun niitä on lämpökäsitelty muutamia minuutteja 100-110°C:ssa.
Lämmössä kutistuviin kuiturakeisiin voidaan kohdistaa lämpökäsittely, joka huomattavasti nopeuttaa kostutusnesteen haihtumista ja rakeiden kuivumista sekä aiheuttaa kuitujen suurentuneen kokoonpuristumisen.
Kaikille kuiduille soveltuu menetelmä, jossa kostutusneste sekoitetaan aineeseen, joka kykenee kiinteyttämään toisiaan lähestyneet kuidut muodostamalla liimatyyppisiä sidoksia.
Tähän tarkoitukseen voidaan käyttää tärkkelyksiä, erilaisia polymeraatteja ja yleisesti sanottuna kaikkia sellaisia tuotteita, jotka voivat aiheuttaa kuitujen välisiä liimautumisia kuivauksen ja/tai lämpökäsittelyn tuloksena.
Esimerkkinä mainittakoon, että hartsikuitujen kuivakasittelyn tuloksena saatuja kuitukoostumia voidaan kostuttaa esigelatinoidun tärkkelyksen vesi-suspensiolla, jota käytetään 20 g/l määrään, joka vastaa koostumien painoa. Kuivauksen jälkeen kuiturakeiden koossapysyvyys saavuttaa arvon 80-100 g.
Keksinnön mukaista tapaa voidaan käyttää kaikissa sellaisissa tapauksissa, joissa käytettävien kuiturakeiden on oltava halpoja ja joissa niihin ei kohdisteta vetojännityksiä eikä ainakaan suurehkoja vetojännityksiä.
Erityisen mielenkiintoisina käyttömahdollisuuksina mainittakoon kevyiden, huokoisten ja eristävien täyteaineiden valmistus ja sellaisten perustuotteiden valmistus, joista valmistetaan eri päällystekerroksista koostuvia valettuja tai puristettuja kappaleita.
FI2283/73A 1972-07-21 1973-07-19 Saett att framstaella fibergranulat FI58874C (fi)

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
FR7226426A FR2193350A5 (fi) 1972-07-21 1972-07-21
FR7226426 1972-07-21

Publications (2)

Publication Number Publication Date
FI58874B FI58874B (fi) 1981-01-30
FI58874C true FI58874C (fi) 1981-05-11

Family

ID=9102206

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI2283/73A FI58874C (fi) 1972-07-21 1973-07-19 Saett att framstaella fibergranulat

Country Status (11)

Country Link
US (1) US3904726A (fi)
JP (1) JPS5125499B2 (fi)
AT (1) AT341795B (fi)
BE (1) BE802074A (fi)
CA (1) CA990058A (fi)
CH (1) CH576279A5 (fi)
DE (1) DE2254150C3 (fi)
FI (1) FI58874C (fi)
FR (1) FR2193350A5 (fi)
GB (1) GB1428853A (fi)
SU (1) SU503535A3 (fi)

Families Citing this family (32)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
JPS5857536B2 (ja) * 1977-03-14 1983-12-20 セントラル硝子株式会社 繊維塊状体の製造装置
US4269859A (en) * 1979-04-19 1981-05-26 Brown Company Cellulose floc granules and process
US4271115A (en) * 1979-08-09 1981-06-02 Megaloid Chemical Corporation Method of producing a pre-wet, dust-free form of asbestos short fibers
EP0047734A1 (en) * 1980-03-10 1982-03-24 Edward Mendell Co., Inc. Pharmaceutical vehicle composition and process of producing same
US5066441A (en) * 1980-12-12 1991-11-19 Rhone-Poulenc Basic Chemicals Co. Process for compacting a calcium phosphate composition
FR2509340A1 (fr) * 1981-07-08 1983-01-14 Granofibre Expl Brevets Nappe absorbante de liquides varies et notamment d'hydrocarbures
AU541503B2 (en) * 1981-11-27 1985-01-10 Nitto Boseki Co. Ltd. Producing compacted chopped strands
US4560527A (en) * 1984-04-24 1985-12-24 Kimberly-Clark Corporation Method of making agglomerated cellulosic particles using a substantially horizontal rotating drum
US5269993A (en) * 1988-12-19 1993-12-14 Kawasaki Mining Co. Ltd. Method of making agglomerate of whiskers or short fibers
JPH02164751A (ja) * 1988-12-19 1990-06-25 Kawatetsu Mining Co Ltd 顆粒状ウィスカーおよびその製造方法
CA2100320C (en) * 1992-08-31 2011-02-08 Michael J. Deaner Advanced polymer wood composite
CA2100319C (en) * 1992-08-31 2003-10-07 Michael J. Deaner Advanced polymer/wood composite structural member
US6004668A (en) * 1992-08-31 1999-12-21 Andersen Corporation Advanced polymer wood composite
US5406768A (en) * 1992-09-01 1995-04-18 Andersen Corporation Advanced polymer and wood fiber composite structural component
US5441801A (en) * 1993-02-12 1995-08-15 Andersen Corporation Advanced polymer/wood composite pellet process
DE4321139A1 (de) * 1993-06-25 1995-01-05 Mayser Gmbh & Co Verfahren und Vorrichtung zur Umformung von textilen Flächengebilden
DE4328195A1 (de) * 1993-08-21 1995-02-23 Auerbacher Ing Handel Verfahren zur Herstellung von Faserplatten und Faserformteilen mittlerer und hoher Dichte im Trockenverfahren aus lignocellulosen Fasern und chemisch modifizierten Polyamid-Polyurethan-Sekundärtextilien
US5951822A (en) * 1993-09-09 1999-09-14 Marcal Paper Mills, Inc. Apparatus for making granular material
US5882480A (en) * 1993-09-09 1999-03-16 Marcal Paper Mills, Inc. Process for making granular material
US5622600A (en) * 1993-09-09 1997-04-22 Marcal Paper Mills, Inc. Dyed particulate or granular materials from recycled paper and process for making the materials
US6019873A (en) 1993-09-09 2000-02-01 Marcal Paper Mills, Inc. Floor absorbent granular product
US5888345A (en) * 1993-09-09 1999-03-30 Marcal Paper Mills, Inc. Absorbent granular product
US5807465A (en) * 1993-09-09 1998-09-15 Marcal Paper Mills, Inc. Granular material containing recycled paper components
EP0926294B1 (en) * 1993-09-09 2002-05-02 Marcal Paper Mills, Inc. Absorbent granular material
US5948524A (en) * 1996-01-08 1999-09-07 Andersen Corporation Advanced engineering resin and wood fiber composite
US5847016A (en) * 1996-05-16 1998-12-08 Marley Mouldings Inc. Polymer and wood flour composite extrusion
FR2776473B1 (fr) * 1998-03-30 2000-06-16 Codupal Materiau de litiere pour animaux et procede de fabrication d'un tel materiau
FR2776470B1 (fr) * 1998-03-30 2000-06-16 Codupal Milieu de culture pour plantes a base de fibres de bois et procede d'obtention d'un tel milieu de culture
US6344268B1 (en) 1998-04-03 2002-02-05 Certainteed Corporation Foamed polymer-fiber composite
PL348146A1 (en) * 1998-11-12 2002-05-06 Flz Faserlogistikzentrum Gmbh Granulate and method and device for the production thereof
US6280667B1 (en) 1999-04-19 2001-08-28 Andersen Corporation Process for making thermoplastic-biofiber composite materials and articles including a poly(vinylchloride) component
DE10009152A1 (de) * 2000-02-26 2001-11-22 Rudi Schmidhaeuser Zusatzmittel für einen hydraulisch abbindenden Baustoff

Family Cites Families (7)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
DE740613C (de) * 1939-01-14 1943-10-25 Karl Dirska Mischmaschine fuer den aus Gips und Holzspaenen bestehenden Baustoff von Leichtbauplatten
US2483406A (en) * 1943-11-20 1949-10-04 American Viscose Corp Process and apparatus for producing fibrous materials
DE878104C (de) * 1948-04-30 1953-06-01 Norddeutsche Homogenholz Ges M Vorrichtung zum Benetzen von schuettfaehigem Gut, insbesondere Holzspaenen mit Bindemitteln
US3229008A (en) * 1961-12-05 1966-01-11 Eastman Kodak Co Process for producing a polypropylene fibrous product bonded with polyethylene
FR93585E (fr) * 1967-04-27 1969-04-18 Brev Granofibresebreg Soc D Ex Procédé perfectionné pour la formation d'agrégats sphériques des fibres et appareil pour la mise en oeuvre du procédé.
ES364320A1 (es) * 1968-03-27 1970-12-16 Norber Roger Beyrard D Perfeccionamientos en la construccion de dispositivos de resistencia liquida para la subordinacion de corrientes e- lectricas.
DE1728102B1 (de) * 1968-08-24 1971-02-18 Feldmuehle Ag Verfahren zum Fertigen von Faserstoffzusammenballungen

Also Published As

Publication number Publication date
DE2254150A1 (de) 1974-02-07
CH576279A5 (fi) 1976-06-15
DE2254150C3 (de) 1984-10-25
JPS4992375A (fi) 1974-09-03
JPS5125499B2 (fi) 1976-07-31
FR2193350A5 (fi) 1974-02-15
SU503535A3 (ru) 1976-02-15
GB1428853A (en) 1976-03-17
CA990058A (en) 1976-06-01
AT341795B (de) 1978-02-27
US3904726A (en) 1975-09-09
FI58874B (fi) 1981-01-30
BE802074A (fr) 1973-11-05
DE2254150B2 (de) 1977-01-13
ATA628373A (de) 1977-06-15

Similar Documents

Publication Publication Date Title
FI58874C (fi) Saett att framstaella fibergranulat
US5391424A (en) Lightweight filler and a process for its manufacture
FI126046B (fi) Komposiittivälituote ja menetelmä sen muodostamiseksi
JPH0361490B2 (fi)
CN104828823B (zh) 三维空间网状结构的活性炭纤维骨架及其制备方法
Kumar et al. A study on the abrasion resistance, compressive strength and hardness of banana–fibre reinforced natural rubber composites
Obasi et al. Influence of alkali treatment and fibre content on the properties of oil palm press fibre reinforced epoxy biocomposites
Qaiss et al. Natural fibers reinforced polymeric matrix: thermal, mechanical and interfacial properties
KR880013991A (ko) 강화 열가소성 재료 및 제조방법
US3914498A (en) Resilient felted fibrous web
SU503490A3 (ru) Способ получени гранул волокнистой структуры
Nechita et al. Improving the dispersibility of cellulose microfibrillated structures in polymer matrix by controlling drying conditions and chemical surface modifications
BR112013001290B1 (pt) material compósito para conversão em produtos abrasivos planos e processo para a sua produção
US4812204A (en) Process for obtaining boric acid treated asbestos fiber
Santhosh et al. Mechanical properties studies on rubber composites reinforced with Acacia Caesia fibre
CN106460339A (zh) 制造热塑性纤维复合材料和幅材的方法
Ho et al. Green fabrication of bio-based aerogels from coconut coir for heat insulation and oil removal
Guidigo et al. Polyethylene low and high density-polyethylene terephthalate and polypropylene blend as matrices for wood flour-plastic composites
Nnodu et al. Effects of chemical modifications of pineapple leaf fibre on the properties of polypropylene composites
ATE427380T1 (de) Freie tonbeschichtete cellulosefaser fur verbundwerkstoffe und herstellungsverfahren dafur
WO2014174410A1 (en) A method for manufacturing a multiply web composite and a multiply web composite
US1526984A (en) Process for obtaining rubber-containing or similar materials
Nemoto et al. All-cellulose materials adhered with cellulose nanofibrils
IE33424L (en) Production of chip board
JP3656785B2 (ja) 吸着成形体