FI128377B - Elementtikaivojärjestelmä veden poisohjaamiseksi rakennusten ulko- ja/tai kylmätiloista, joissa on olennaisesti suora pystyputkiosuus - Google Patents

Elementtikaivojärjestelmä veden poisohjaamiseksi rakennusten ulko- ja/tai kylmätiloista, joissa on olennaisesti suora pystyputkiosuus Download PDF

Info

Publication number
FI128377B
FI128377B FI20155538A FI20155538A FI128377B FI 128377 B FI128377 B FI 128377B FI 20155538 A FI20155538 A FI 20155538A FI 20155538 A FI20155538 A FI 20155538A FI 128377 B FI128377 B FI 128377B
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
well
pipe
fire
guide sleeve
protrusion
Prior art date
Application number
FI20155538A
Other languages
English (en)
Swedish (sv)
Other versions
FI20155538A (fi
Inventor
Ari Pekka Lyijynen
Original Assignee
Aly Consulting
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Aly Consulting filed Critical Aly Consulting
Priority to FI20155538A priority Critical patent/FI128377B/fi
Publication of FI20155538A publication Critical patent/FI20155538A/fi
Application granted granted Critical
Publication of FI128377B publication Critical patent/FI128377B/fi

Links

Classifications

    • EFIXED CONSTRUCTIONS
    • E04BUILDING
    • E04DROOF COVERINGS; SKY-LIGHTS; GUTTERS; ROOF-WORKING TOOLS
    • E04D13/00Special arrangements or devices in connection with roof coverings; Protection against birds; Roof drainage ; Sky-lights
    • E04D13/04Roof drainage; Drainage fittings in flat roofs, balconies or the like
    • E04D13/0404Drainage on the roof surface
    • E04D13/0409Drainage outlets, e.g. gullies
    • EFIXED CONSTRUCTIONS
    • E03WATER SUPPLY; SEWERAGE
    • E03FSEWERS; CESSPOOLS
    • E03F5/00Sewerage structures
    • E03F5/04Gullies inlets, road sinks, floor drains with or without odour seals or sediment traps

Landscapes

  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Health & Medical Sciences (AREA)
  • Life Sciences & Earth Sciences (AREA)
  • Hydrology & Water Resources (AREA)
  • Public Health (AREA)
  • Water Supply & Treatment (AREA)
  • Architecture (AREA)
  • Civil Engineering (AREA)
  • Structural Engineering (AREA)
  • Sink And Installation For Waste Water (AREA)

Abstract

Keksinnön kohteena on elementtikaivojärjestelmä veden poisohjaamiseksi rakennusten ulko- ja/tai kylmätiloista, joissa on olennaisesti suora pystyputkiosuus. Olennaista keksinnössä on, että elementtikaivojärjestelmä koostuu kaivo-osasta (1) ja siihen integroidusta ohjausholkista (3). Keksinnön mukaisesti ohjausholkki (3) ohjaa ja pitää kaivo-osan (1) suorassa linjassa ja/tai toimii valusuojana, muodostaen vapaan tilan kaivo-osaan (1) liitettävälle putkelle (13), niin että kaivo-osaan (1) liittyvä putki (13) on ohjausholkin (3) sisällä.

Description

ELEMENTTIKAIVOJRJESTELMÄ VEDEN POISOHJAAMISEKSI RAKENNUSTEN ULKO- JA/TAI KYLMÄTILOISTA, JOISSA ON OLENNAISESTI SUORA PYSTYPUTKIOSUUS
Keksinnön kohteena on patenttivaatimuksen 1 johdanto-osan mukainen elementtikaivojärjestelmä veden poisohjaamiseksi rakennusten uiko- ja/tai kylmätiloista, joissa on olennaisesti suora pystyputkiosuus.
Tunnettu tekniikka
Tekniikan tason mukaisesti tunnetaan useita erilaisia ratkaisuja, joissa vesi ohjataan rakennusten uiko- tai kylmätiloista, kuten parvekkeelta tai vastaavasta tilasta, lattiakaivoon. Yksinkertaisimmillaan kaivo on pelkkä poistoputki 15 lattiapinnan läpi tehtyyn reikään. Poistoputki toimii vedenjohtimena veden poisohjaamiseksi. Vesi johtuu mainittua putkea pitkin parvekkeelta ja päätyy maahan tai viemäriin. Poistoputki voi sinänsä olla asennettu monella eri tavalla.
Tämän lisäksi kaivon mitoitukselle ei ole mitään tarkkaan määrättyä yhteistä 20 standardia, esimerkiksi poistoputken halkaisijakokoja on useampia. Näin ollen erityisenä ongelmana ovat eri tyyppiset kaivojen mitoitukset, eivätkä kaivojen konstruktiot ole yhteensopivia keskenään. Rakennusten ulkotiloihin asennettavien parvekekaivojen tai pysäköintihallien tyypillisin putkihalkaisija on 75 mm ja seinämävahvuus 1.2 - 2.0 mm. Lisäksi samassa kokoluokassa on 25 myös putkikoot 73 mm ja 76.1 mm eri seinämävahvuuksilla. Näin ollen eri vaariaatioita on samaan kokoluokkaan tarjolla jopa viittä erilaista mallivaihtoehtoa. Moni kaivo on valmistettu niin, että se sopii suoraan vain tiettyyn putkihalkaisijaan. Lisäksi, jos parvekelinjan katolta johdetaan vedet parvekelinjaan, niin ylin kaivo on tekniikan tason mukaisesti erilainen kuin muut 30 kyseisen parvekelinjan kaivot. Tästä aiheutuu yhteensopivuus- ja kiinnitysongelmia ylimmälle parvekkeelle.
20155538 prh 12 -02- 2020
Lisäksi osassa kaivoista on vakiona palokatko, osaan tekniikan tason kaivoista sitä ei ole mahdollista saada ollenkaan. Tunnetusti palokatko toteutetaan niin, että lämpötilan riittävästi noustessa palolaminaatti tai vastaava aine turpoaa muodostaen palolta eristävän ja erilleen osastoivan kerroksen läpiviennin 5 kohdalle. Tämä palotilanteessa olevan leviämisvaaran ehkäiseminen on erityisen tärkeää.
JP 2004137716 A esittää elementtikaivojärjestelmän veden poisohjaamiseksi rakennusten uiko- ja/tai kylmätiloista, joissa on olennaisesti suora 10 pystyputkiosuus. Samaa yhtenäistä elementtikaivojärjestelmää käytetään läpi koko parvekelinjan. Elementtikaivojärjestelmä koostuu kaivo-osasta ja siihen integroidusta ohjausholkista, joka toimii valusuojana valuasennuksissa muodostaen vapaan tilan kaivo-osaan liitettävälle putkelle, niin että kaivo-osaan alhaalta liittyvä putki on ohjausholkin sisällä. Kaivo-osan poistoputken pää on 15 katkaistun kartion muotoinen, muodostaen lukituspinnan liitettävälle putkelle.
KR 20140112245 A esittää niin ikään elementtikaivojärjestelmän veden poisohjaamiseksi. Järjestelmän kaivo-osan ohjainpinnan vapaassa tilassa on palolam inaattikerros.
JP 2006132124 A esittää elementtikaivojärjestelmän uudisrakennuksen valuasennuksissa veden poisohjaamiseksi rakennusten uiko-ja/tai kylmätiloista, joka koostuu kaivo-osasta ja siihen integroidusta ohjausholkista, joka toimii valusuojana valuasennuksissa, muodostaen vapaan tilan kaivo-osaan 25 liitettävälle putkelle, niin että kaivo-osaan alhaalta liittyvä putki on ohjausholkin sisällä.
Tämän keksinnön tarkoituksena on aikaansaada uudenlainen kaivoratkaisu, jota voidaan käyttää kaikkien eri ratkaisujen kanssa. Lisäksi ratkaisua voidaan 30 käyttää uudisrakentamiseen ja saneerausrakentamiseen ja vältetään tunnettujen ratkaisujen ongelmat ja epäkohdat.
20155538 prh 12 -02- 2020
Keksinnön lyhyt selostus
Keksinnön mukaiselle ratkaisulle on tunnusomaista se, mitä on mainittu itsenäisen patenttivaatimuksen 1 tunnusmerkkiosassa. Keksinnön mukaiselle ratkai5 sulle on lisäksi tunnusomaista se, mitä on mainittu epäitsenäisissä patenttivaatimuksissa 2-8. Nyt esitetyllä keksinnön mukaisella elementtikaivojärjestelmällä on merkittäviä etuja verrattuna tunnettuihin ratkaisuihin.
Keksintö kohdistuu veden, erityisesti sadevesien tai sulamisvesien, 10 poisohjaamiseksi rakennusten, kuten asuin- tai liikerakennusten, teollisuus- tai pysäköintihallien katoilta, parvekkeilta, terasseilta tai vastaavilta tasoilta. Käytännössä keksinnön mukainen ratkaisu soveltuu kaikkiin uiko- tai kylmiintiloihin. Vesi ohjataan kulkemaan elementtikaivojärjestelmän avulla laattamaisen pinnan läpi parvekelinjan tai vastaavan pystyputkiosuuden 15 poistoputkeen eri kerrosten välillä. Laattamainen pinta on elementtirakenteinen betonilaatta tai vaihtoehtoisesti puurakenteinen elementti, johon kaivojärjestelmä on asennettu.
Keksinnön mukainen ratkaisu on olennaisesti taloudellisempi, varsinkin kun 20 samaa elementtikaivojärjestelmää voidaan käyttää kaikkiin tyypillisiin putkikokoihin. Keksinnölle on olennaista myös, että sama elementtikaivojärjestelmä sopii uudisrakentamisen lisäksi myös saneerauskohteisiin. Uudisrakentamisessa kaivot valetaan valmiiksi betoniin elementtitehtailla, mutta saneerauskohteissa ne asennetaan pääsääntöisesti timanttiporattuihin reikiin.
Lisäksi on tärkeää huomioida, että samaa elementtikaivojärjestelmää käytetään kattolaatasta alkaen läpi koko parvekelinjan tai vastaavan putkiosuuden. Tämä on olennainen ero tekniikan tasoon nähden. Nykyisin kattolaatassa on erilainen kaivo kuin muualla ka ivo linjassa. Kattolaatassa on yleensä yksinkertaisesti va30 paa reikä, johon työmaalla asennetaan kattokaivo eli laippa ja siitä lähtevä putki. Nyt keksinnössä vapaan reiän sijaan asennetaan keksinnön mukainen ratkaisu, jolloin alapuolinen putkitus tehdään samalla tavalla kuin muutkin parvek
20155538 prh 12 -02- 2020 keet. Tällä tavoin ylimmän putken kiinnitysongelmat on ratkaistu ja asennuksesta tulee yhdenmukainen.
Lisäksi keksinnön mukainen elementtikaivojärjestelmä on aina varustettavissa 5 palokatkomahdollisuudella. Palokatko toteutetaan liimaamalla palolaminaattikerros lieriön muotoon muovatun sihtilevyn päälle. Kun lämpötila nousee riittävästi, palolaminaatti turpoaa noin 10-kertaiseksi sulkien kaivon sisäosan. Sihtilevylle on ominaista, että se on valmistettu yhdestä kappaleesta. Palokatko on jälkikäteen myös vaihdettavissa tai uusittavissa. Tämä on tärkeää, 10 koska laminaatti vanhenee noin 15 vuodessa.
Keksinnön mukaiseen elementtikaivojärjestelmään voidaan yhdistää käytössä olevia standardiniitan omaavia putkiosia. Edullisimmin kyseessä on 75 mm putkisarja, tällöin putkitus voidaan tehdä millä tahansa saman kokoluokan, 15 esimerkiksi 73 - 76.1mm, putkilla. Läpivientitapa täyttää tiukimmatkin määräykset ja putkitus lukittuu kaivoväleihin erilaisista mitoista huolimatta. Alan ammattimiehelle on selvää, että keksintöä voidaan soveltaa muissakin putkikokoluokissa esimerkiksi 100 mm putkisarjoissa.
Kuvioiden lyhyt selostus
Keksintöä selostetaan seuraavassa tarkemmin erään esimerkin avulla viittaamalla oheisiin kuvioihin 1-5, joissa:
kuvio 1 esittää eräästä keksinnön edullista toteutusta, jossa keksinnölle olennaiset osat ovat esitettynä erillisinä, kuviot 2-4 esittävät keksinnön toteutusta, jossa osat ovat koottuna yhteen, kuvio 5 esittää esimerkinomaisesti yhden putkisarjan kokoluokan eri putkivari30 aatioita.
20155538 prh 12 -02- 2020
Keksinnön yksityiskohtainen selostus
Kuvioiden 1-5 mukaisesti ratkaisussa elementtikaivojärjestelmä muodostuu kahdesta pääkappaleesta, eli varsinaisesta kaivo-osasta (1), johon liitetään oh5 jausholkki (3). Näin ollen ohjausholkki (3) on integroitu osa elementtikaivojärjestelmää, ja se on kiinnitetty kaivo-osaan (1). Ohjausholkin (3) tehtävänä saneerauskohteessa on ohjata kaivo-osa (1) suoraan timanttiporattuun reikään. Tällä tavoin ohjausholkki (3) pitää kaivon täysin suorassa. Tekniikan tason mukainen ongelma on, ettei saneerauskaivo linjaudu aina suoraan.
Uudisrakentamisessa sama ohjausholkki (3) toimii elementtitehtaalla laatan valutilanteessa valusuojana, muodostaen vapaan tilan liitettävälle putkelle (13) ohjausholkin (3) ja kaivo-osan (1) poistoputken (17) väliin. Putki (13) toimii varsinaisena parvekeputkena tai vastaavana olennaisesti pystysuorana 15 vedenpoistoputkena. Kaivo-osan (1) halkaisija on mitoitettu mahdollisimman pieneksi, joka on alueella 80 - 85 mm, edullisimmin 82 mm. Tästä on etua erityisesti valun yhteydessä, kaivo (1) mahtuu valuverkkojen sisälle eikä raudoitusta tarvitse katkoa. Vastaavasti saneerauskohteessa timanttiporien eräs vakioteräkoko on myös 82 mm, jolloin kaivo-osan (1) halkaisija on sama kuin 20 saneerauskohtien vakioreikäkoko. Edellä esitetyn takia keksinnön mukainen ratkaisu soveltuu käytännössä parhaiten 75 mm putkisarjan kanssa ja tällöin 82 mm on järkevä käytännön minimi halkaisija.
Elementtikaivojärjestelmän poistoputkiosuus (17) on alaosasta kartiokas (12), 25 jolloin eri halkaisijamitan putket (13) lukittuvat kaivo-osaan (1). Putket (13) eivät jää sivusuunnassa heilumaan, mikä on eri halkaisijamitoista johtuen tekniikan tason mukaisissa ratkaisuissa tyypillinen ongelma. Kartiokas (12) poistoputkiosuus (17) voi vaihtoehtoisesti olla myös porrastettu eri halkaisijoille. Ohjausholkin (3) sisähalkaisija on mitoitettu siten, että kaikki tyypilliset 30 putkimitat mahtuvat sen sisäpuolelle. Näin ollen alapuolelta kaivo-osaan (1) liittyvä putki (13) on aina ohjausholkin (3) sisällä, eli liitos on ulospäin aina siisti. Monissa tunnetuissa ratkaisuissa liitos tehdään tiivisteellisellä muhivilla tai
20155538 prh 12 -02- 2020 muhviputkella. Muhviliitos vaatii aina tietyn putkihalkaisijamitan, jotta liitos on mahdollinen, mikä on kalliimpi ja epävarmempi sekä ulkonäöksellisesti epäsiistimpi ratkaisu.
Keksinnössä kaivo-osan (1) poistoputki (17) on katkaistun kartion (12) muotoinen tai portaittain ylöspäin halkaisijaltaan kasvava. Tällä tavoin ratkaisulla saadaan tiivis sovite jokaisen kokoluokan kaikkiin putkihalkaisijoihin Kartion (12) yläpuolella oleva supistus (2) muodostaa ohjainpinnan (14) ulkopuolelle liitettävälle ohjausholkille (3). Lisäksi ohjainpinnan (14) sisäosa (15) 10 tekee tilan palolaminaatille (4), jolla aikaan saadaan palokatko. Keksinnölle on tärkeää, että vapaan tilan (16) halkaisija on niin suuri, että palolaminaattikerros ei kurista virtausta. Vapaa pinta-ala on jokseenkin sama kuin käytettävien putkihalkaisijoiden sisähalkaisija. Esimerkiksi 75 mm putkisarjan sisähalkaisijat (vapaa tila) ovat noin 70-73 mm. Tämän keksinnön palokatkon sisäpuolinen 15 vapaa tila on halkaisijaltaan noin 67 mm. Alapuolella oleva kartiosupistuksen (12) yläosa estää palokatkon muodostavan palolaminaatin (4) putoamisen alemmas.
Ohjainpinnan (14) yläpuolella on ulkonema (5), jonka tarkoituksena on tehdä 20 yläpuolinen lukitus palokatkolle (4). Kaivon ulkoneman (5) ulkopuolinen osuus tekee lukituksen, sanerauskohteessa timanttiporattuun reikään sekä uudiskohteessa valuun. Ulkoneman (5) yläpuolella on rengasmainen syvennys (6), jonka tehtävänä on kantaa kaivoon laitettava sihtimäinen, muotoon leikattu levy (7). Sisäpuolisen syvennyksen yläpuolella on osittainen syvennys (8), jonka 25 tehtävänä on estää muotoon leikatun sihtilevyn nouseminen pois kaivosta.
Syvennys (8) ja sihtilevy (7) mitoitetaan keskenään niin, että levyn saa laitettua muodon alapuolelle. Kun sihtilevyä (7) pyöräytetään asennettaessa akselinsa ympäri, levy ei enää mahdu nousemaan ylös.
Kaivo-osan (1) putken (17) yläosa (9) taitetaan hieman ulospäin, jolloin kaivon yläosa on halkaisijaltaan suurempi tai yhtä suuri kuin kaivossa alempana oleva ulkonema (5). Tiiveys varmistetaan liimamassalla, jota laitetaan ulkonemien (5)
20155538 prh 12 -02- 2020 ja (9) väliin. Tällöin kaivon yläreuna muodostaa tiiviin pinnan betoniin poratun reiän kanssa.
Kaivo-osan (1) putkeen (17) muotoon leikattuun sihtilevyyn (7) on integroitu 5 lukitusmekanismi. Sihtirenkaan levy (7) valmistetaan esimerkiksi laserleikkaamalla. Tällöin sihtilevyn (7) sisäosaan on mahdollista leikata kiinnityslaatat (10), joista sihtilevy kiinnitetään yläpuoliseen liukuholkkiin (11).
Liukuholkki (11) asennetaan kaivo-osan (1) yläpuolelle niin, että liukuholkin (11) pää menee kaivo-osan (1) putken sisään ohjaten veden riittävän alas. Tällä 10 tavoin veden roiskumista ylöspäin ei tapahdu. Liukuholkki (11) kiinnitetään liitettävään kaivo-osan (1) putkeen siten, että liukuholkki (11) ja parvekeputki liikkuvat teleskooppimaisesti. Välys on sellainen, että tyypillisimmät putkikoot (73, 75 ja 76.1 mm) sopivat siihen siististi. Varsinainen parvekeputki tai muu vedenpoistoputki (13) nostetaan mahdollisimman ylös, jolloin se on tiivis 15 ylemmän kaivo-osan (1) kartioputken (12) kanssa. Putki (13) lukitaan sitten liukuholkkiin (11) joko niittaamalla tai poraruuveilla.
Ohjausholkki (3) kiinnitetään kaivo-osan (1) putkeen (17) liimaamalla tai pistehitsillä. Kaivo-osan (1) putken ulkohalkaisija mitoitetaan kiinnityskohdasta 20 hoikille (3) sopivaksi. Kaivo-osan (1) putki (17) on keskiosastaan puristintyökalulla supistettu siten, että sen ulkohalkaisija muodostaa tiukan sovitteen ohjausholkin (3) kanssa. Näin ohjausholkki (3) on aina samassa linjassa kaivo-osan putken (17) kanssa ja varsinkin saneerauskohteessa kaivo (1) asentuu timanttiporattuun reikään aina suoraan.
Kaivo-osan (1) putkeen (17) tehdään edellä esitettyjä erilaisia muotoja (2), (5), (6), (8), (9), (12), (14), (15) ja (16) joko supistamalla tai laajentamalla putkiaihiota. Putkiaihio voidaan myös valmistaa esimerkiksi syvävetämällä, joka ei kuitenkaan ole se edullisin vaihtoehto. Lähtökohtana putkelle (17) on suora 30 putkiaihio, yllä esitetyssä esimerkkikokoluokassa halkaisija 80 mm, seinämä
1,5mm. Alaosaan tehdään puristintyökalulla kartiokas (12) poistoputkiosuus, sen päälle suora supistus esim. 76.5 mm:iin, tähän kohtaan tulee ohjainholkki
20155538 prh 12 -02- 2020 (3) päälle. Seuraavana ylempänä on ulkopuolinen laajennus (5), joka toimii lukituksena betoniin. Sen yläpuolella on sisennys (6) sihtirenkaalle (7), osasisennys (8) estämään sihtirenkaan ylösnousun ja laajennus (9).
Edellä esitetyn mukaisesti keksinnön mukainen elementtikaivojärjestelmän rakenne on tekniikan tasoon nähden huomattavasti kehittyneempi. Siitä huolimatta sen valmistus on edullisempaa, sillä kaivo-osa (1), ohjausholkki (3) ja liukuholkki (11) ovat edullisimmin kaikki samaa raaka-aineputkea. Ne ovat kokonaisuudessaan metallia, kuten RST-terästä, alumiinia tai joissain erityistapauksissa 10 muuta palonkestävää materiaalia, kuten komposiittimateriaalia. Olennaista on, ettei rakenteessa ole palavia tai sulavia ainesosia ja jos kaivoihin liittyvä putkitus (13) ei ole terästä, niin kaivo varustetaan helposti vaihdettavalla palokatkolla.
Tämän lisäksi keksinnön yhtenä etuna on, että elementtitehtaalla, kuljetuksessa tai parvekelaatta-asennuksessa kaivoja joskus tuhoutuu väärien nostojen, kiinnitysten tai muiden virheiden johdosta. Nyt esitetty keksinnön mukainen kaivo on helppo poistaa esimerkiksi 82 mm timanttiporalla ja asentaa vastaava kaivo edellä esitetyn saneerauskohteiden tapaan tilalle. Täten korjauksissa 20 jälkivalutarve poistuu kokonaan. Tai vaihtoehtoisesti, elementtitehtaalla ei asenneta kaivoa ollenkaan vaan tehdään laattaan läpivienti joko ohjausholkin kanssa tai ilman ja kaivo asennetaan edellä esitetyn mukaisesti vasta asennuksen yhteydessä. Näin ollen uuden elemnttikaivojärjestelmän keksinnöllisyys korostuu entisestään.
Alan ammattimiehelle on selvää, että keksinnön eri sovellutusmuodot eivät rajoitu yksinomaan edellä esitettyihin esimerkkeihin, vaan ne voivat vaihdella jäljempänä esitettävien patenttivaatimusten puitteissa.

Claims (8)

  1. PATENTTIVAATIMUKSET
    1. Putkiaihiosta muovaamalla muodostettu elementtikaivojärjestelmä sanee-
    5 rausasennuksissa ja uudisrakennuksen valuasennuksissa veden poisohjaamiseksi rakennusten uiko-ja/tai kylmätiloista, joissa on olennaisesti suora pystyputkiosuus siten, että samaa yhtenäistä elementtikaivojärjestelmää käytetään läpi koko parvekelinjan tai vastaavan putkiosuuden kattolaatasta alkaen tunnettu siitä, että metallista tai palonkestävästä materiaalista kuten 10 komposiittimateriaalista muodostettu elementtikaivojärjestelmä koostuu kaivo-osasta (1) ja siihen integroidusta ohjausholkista (3), joka ohjaa ja pitää kaivo-osan (1) suorassa linjassa saneerausasennuksissa porattuun reikään ja toimii uudisrakennuksen valusuojana valuasennuksissa, muodostaen vapaan tilan kaivo-osaan (1) alhaalta liitettävälle putkelle (13), niin että kaivo15 osaan (1) alhaalta liittyvä putki (13) on ohjausholkin (3) sisällä, siten että kaivo-osan (1) poistoputken (17) pään ulkohalkaisija on katkaistun kartion (12) muotoinen tai portaittain ulkohalkaisijaltaan kasvava, muodostaen lukituspinnan liitettävälle putkelle (13) ja että poistoputkeen (17) on tehty pystysuora osuus, jossa poistoputki (17) on supistettu (2) muodostaen ohjainpin20 nan (14) sen ulkopuolelle liitettävälle ohjausholkille (3) siten, että liukuholkki (11) on asennettu kaivo-osan (1) yläpuolelle ja että liukuholkin (11) pää on asennettu kaivo-osan (1) sisään.
  2. 2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen elementtikaivojärjestelmä, tunnettu siitä, 25 että kaivo-osan (1) ohjainpinnan (14) sisäosa (15) muodostaa vapaan tilan (16) palolaminaatille (4) ja että vapaan tilan (16) halkaisija on mitoitettu niin suureksi, ettei palolaminaattikerros kurista poisohjatun veden virtausta.
  3. 3. Patenttivaatimuksen 2 mukainen elementtikaivojärjestelmä, tunnettu siitä,
    30 että kartiosupistuksen (12) yläosa estää palolaminaatin (4) putoamisen alemmas ja ohjainpinnan (14) yläpuolella on kaivo-osan (1) ulkonema (5),
    20155538 prh 12 -02- 2020 jonka sisäpuolinen pinta muodostaa yläpuolisen lukituksen palolaminaatin (4) muodostavalle palokatkolle.
  4. 4. Patenttivaatimuksen 2-3 mukainen elementtikaivojärjestelmä, tunnettu
  5. 5 siitä, että kaivo-osan (1) ulkoneman (5) ulkopuolinen pinta muodostaa lukituksen saneerauskohteessa tehtyyn porattuun reikään sekä uudiskohteessa tehtyyn valuun.
    5. Patenttivaatimuksen 1 - 4 mukainen elementtikaivojärjestelmä, tunnettu 10 siitä, että kaivo-osan (1) putken (17) yläosa on (9) taitettu ulospäin muuta putkea (17) halkaisijaltaan suuremmaksi tai yhtä suureksi kuin ulkonema (5) ja että ulkoneman (5) ja yläosan (9) väliin muodostetaan liimamassalla tiivis pinta putken (17) ja betoniin poratun reiän kanssa.
    15
  6. 6. Patenttivaatimuksen 1 - 5 mukainen elementtikaivojärjestelmä, tunnettu siitä, että kaivo-osan (1) ulkoneman (5) yläpuolelle on muodostettu rengasmainen syvennys (6), joka kantaa kaivo-osaan (1) asennetun sihtilevyn (
  7. 7) ja syvennys (8), joka estää sihtilevyn (7) nouseminen pois kaivosta.
    20 7. Patenttivaatimuksen 1 - 6 mukainen elementtikaivojärjestelmä, tunnettu siitä, että sihtilevy (7) kiinnitetään kiinteästi yläpuoliseen liukuholkkiin (11).
  8. 8. Patenttivaatimuksen 1 - 7 mukainen elementtikaivojärjestelmä, tunnettu siitä, että liukuholkin (11) sisään ylhäältä tuleva putki (13) on säädetty tele25 skooppimaisesti pystysuunnassa ylös/alas.
FI20155538A 2015-07-07 2015-07-07 Elementtikaivojärjestelmä veden poisohjaamiseksi rakennusten ulko- ja/tai kylmätiloista, joissa on olennaisesti suora pystyputkiosuus FI128377B (fi)

Priority Applications (1)

Application Number Priority Date Filing Date Title
FI20155538A FI128377B (fi) 2015-07-07 2015-07-07 Elementtikaivojärjestelmä veden poisohjaamiseksi rakennusten ulko- ja/tai kylmätiloista, joissa on olennaisesti suora pystyputkiosuus

Applications Claiming Priority (1)

Application Number Priority Date Filing Date Title
FI20155538A FI128377B (fi) 2015-07-07 2015-07-07 Elementtikaivojärjestelmä veden poisohjaamiseksi rakennusten ulko- ja/tai kylmätiloista, joissa on olennaisesti suora pystyputkiosuus

Publications (2)

Publication Number Publication Date
FI20155538A FI20155538A (fi) 2017-01-08
FI128377B true FI128377B (fi) 2020-04-15

Family

ID=58687212

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI20155538A FI128377B (fi) 2015-07-07 2015-07-07 Elementtikaivojärjestelmä veden poisohjaamiseksi rakennusten ulko- ja/tai kylmätiloista, joissa on olennaisesti suora pystyputkiosuus

Country Status (1)

Country Link
FI (1) FI128377B (fi)

Also Published As

Publication number Publication date
FI20155538A (fi) 2017-01-08

Similar Documents

Publication Publication Date Title
US4067072A (en) Plastic drain assembly
KR200479400Y1 (ko) 입상배관 시공구조
US7415802B2 (en) Bi-functional roof drain having integrated vent
JP2008208653A (ja) 排水配管構造
KR101283719B1 (ko) 밸브실 환기구조
KR101925206B1 (ko) 옥상용 드레인 유닛을 이용한 옥상 드레인 보수방법
FI128377B (fi) Elementtikaivojärjestelmä veden poisohjaamiseksi rakennusten ulko- ja/tai kylmätiloista, joissa on olennaisesti suora pystyputkiosuus
ES2751051T3 (es) Conexión de desagüe
JP2015055070A (ja) 排水システム
KR102234349B1 (ko) 가변형 루프 드레인
JP2004308772A (ja) 配管用スリーブ
EP3361132A1 (en) Penetration piece to bring house drainage pipe through the floor vault
CN104775484A (zh) 一种给排水集成模块及建筑的给排水系统
FI89295B (fi) Golvbrunn med genomfoeringsutrustning samt foerfarande foer installation av golvbrunnen
FI130394B (fi) Parvekekaivo, rakennusosa ja parvekkeen vedenpoistojärjestelmä
FI127869B (fi) Vesieristetyn tilan viemäröinnin uusimismenetelmä
JP2017082392A (ja) 排水配管構造、該排水配管構造に用いられる新規取付部材、及び排水配管方法
JP2011058169A (ja) ドレインの設置方法及びドレイン構造
JP6959463B1 (ja) 配管構造
FI119890B (fi) Läpiviennin palosuojausmenetelmä, läpivientiasetelma sekä asennuskappale sen asentamiseksi
KR20200121612A (ko) 건축물의 오수 배출을 위한 배관구조
CN204729775U (zh) 一种空调冷凝管孔洞结构
JP4833688B2 (ja) 配管支持具及びその配管支持具を備えた建物
CN211172928U (zh) 一种具备内圆外方管道的建筑安装管结构
JP2022103060A (ja) 集合継手及び配管構造、建物

Legal Events

Date Code Title Description
FG Patent granted

Ref document number: 128377

Country of ref document: FI

Kind code of ref document: B