FI119890B - Läpiviennin palosuojausmenetelmä, läpivientiasetelma sekä asennuskappale sen asentamiseksi - Google Patents

Läpiviennin palosuojausmenetelmä, läpivientiasetelma sekä asennuskappale sen asentamiseksi Download PDF

Info

Publication number
FI119890B
FI119890B FI20030231A FI20030231A FI119890B FI 119890 B FI119890 B FI 119890B FI 20030231 A FI20030231 A FI 20030231A FI 20030231 A FI20030231 A FI 20030231A FI 119890 B FI119890 B FI 119890B
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
fire
collar
pipe
extension sleeve
assembly
Prior art date
Application number
FI20030231A
Other languages
English (en)
Swedish (sv)
Other versions
FI20030231A0 (fi
FI20030231A (fi
Inventor
Jukka Immonen
Original Assignee
Nesco Oy
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Nesco Oy filed Critical Nesco Oy
Priority to FI20030231A priority Critical patent/FI119890B/fi
Publication of FI20030231A0 publication Critical patent/FI20030231A0/fi
Publication of FI20030231A publication Critical patent/FI20030231A/fi
Application granted granted Critical
Publication of FI119890B publication Critical patent/FI119890B/fi

Links

Landscapes

  • Building Environments (AREA)

Description

LÄPIVIENNIN PALOSUOJAUSMENETELMÄ, LÄPIVIENTIASETELMA SEKÄ ASENNUSKAPPALE SEN ASENTAMISEKSI
FÖRFARANDE FÖR ATT BRANDSKYDDA EN GENOMFÖRING, GENOMFÖRINGS-ARRANGEMANG SAMT INSTALLATIONSSTYCKE FÖR ATT MONTERA DETSAMMA
Keksinnön kohteena on menetelmä palosuojauksen toteuttamiseksi palamattoman rakenteen läpi pystysuunnassa ulottuvan, rakennetta vastaan tiivistävän läpivientiholkin yhteydessä, jossa menetelmässä käytetään lämmössä paisuvasta materiaalista muodostettua kaulusta. Keksinnön kohteena on myös putken, erityisesti sadevesiputken palosuojattu läpivientiasetelma, jossa on ulompaa rakennetta vastaan tiivistävä putkimainen osuus sekä sovitusosuudet ylemmän ja vastaavasti alemman putken vastaanottamiseksi, johon rakenteeseen liittyy lämmössä paisuvasta materiaalista muodostettu palokatkokaulus. Keksinnön kohteena on edelleen asennuskappale keksinnön mukaisen läpivientiasetelman asentamiseksi rakenteeseen, erityisesti parvekkeen betonimateriaaliin, jolloin asennuskappale käsittää valumuotin laudoitukseen kiinnitettävän pohjalevyn, josta ylöspäin ulottuu putkimainen tuki.
Rakennustuotannossa tunnetaan erilaisia parvekkeiden ja senkaltaisten yhteydessä käytettäviä putkien kuten sadevesi-putkien läpivientirakenteita, joiden avulla ylemmältä kerrokselta tuleva sadevesiputki jatketaan alemman parvekerakenteen läpi. Useimmiten järjestely on toteutettu siten, että alemmalle parvekkeelle kerääntyvä sadevesi samalla johdetaan samaan sadevesiputkeen. Yleensä tällaiset tunnetut läpiviennit käsittävät jonkinlaisen läpivientikappaleen, joka parvekkeen betonilaatan valun yhteydessä ennen valua sijoitetaan halutulle paikalle siten, että ylemmältä tasolta tuleva sadevesi-putki on sovitettavissa läpivientikappaleeseen ylhäältä päin. Vastaavasti putkilinja on parvekkeen alla jatkettavissa siten, että vastaava alemman kerroksen sadevesiputki sovitetaan läpivientikappaleeseen alhaalta päin. Näin muodostuu eri kerroksien läpi ulottuva yhtenäinen sadevesiputki, johon kullekin 2 parveketasolle kerääntyvä sadevesi on johdettavissa sihti-järjestelyn kautta.
Tunnetut läpivientijärjestelyt on valmistettu joko muovista tai metallista kuten ruostumattomasta teräksestä. Muovisen läpiviennin etuna on hyvä muovailtavuus, eli myös monimutkaisen muotoinen kappale on varsin helposti ja edullisesti valmistettavissa. Muovirakenteen haittana on kuitenkin useimmiten se, että muovisen kappaleen tiivistäminen parvekerakenteen betoniin on vaikea, koska muovi "elää" ja antaa periksi. Näin ollen sadevesiputkeen kohdistuva kuormitus kuten tuuli tai ihmisen kosketus saa vähitellen aikaan sen, että muovi antaa periksi, jolloin vettä ajan myötä pääsee läpiviennin ja betoni-laatan väliin aiheuttaen vaurioita. Tyypillisiä tällaisia vaurioita ovat maalin värjäytyminen ja hilseily alakerran katossa ja erilaiset pakkasvauriot, jotka johtuvat rakenteisiin päässeen veden jäätymisestä.
Metallista valmistettujen läpivientijärjestelyjen yhteydessä on liittyminen esim. betoniseen rakennusosaan yleensä tiivis, eikä edellä mainittuja vuoto-ongelmia esiinny. Sen sijaan on metallisen läpivientikappaleen muotoileminen sinänsä hankala, mistä syystä ne eivät aina vastaa optimaalista rakennetta. Lisäksi metallisten läpivientien ongelmana on heikko paloturvallisuus. Metallinen läpivienti johtaa lämpöä esim. parvekerakenteen läpi, jolloin alemmassa kerroksessa riehuva tulipalo helposti leviää läpimenon kautta myös ylempään kerrokseen. Nykyisin on lisääntyvää huomiota kiinnitetty paloturvallisuuteen, ja edellytetään, että tulipalo on rakenteellisin keinoin pysäytettävä parvekerakenteen kohdalla, eli parvekerakenteen tulee kokonaisuutena toimia palokatkona. Tällöin erään heikkona kohtana on parvekkeen betonilaatan läpi ulottuva sadevesijärjestelmä, jonka kautta tuli pääsee leviä-mään alakerrasta esim. ylemmällä parveketasolla olevan palavan materiaalin kuten puisen ritilän tai kalusteiden kautta ylempään kerrokseen. Lämpötila tulipalossa saattaa nousta yli 1000°C, ja silloin muovinen sadevesiputki sinänsä sulaa ja 3 päästää palon ylempään kerrokseen. Samaten esim. alumiinista tehty sadevesiputki sulaa, jos lämpötila ylittää 660°C puolen tunnin ajaksi.
Palokatkon järjestämisen kannalta muovinen sadevesiputkisto sinänsä kuitenkin tarjoaa varsin hyviä mahdollisuuksia. Tyypillinen palokatkojärjestely käsittää silloin sen, että lämmössä paisuvasta materiaalista tehty erillinen palomansetti sijoitetaan parvekkeen laatan alapuolelle siten, että mansetti kuumuuden ansiosta pääsee puristamaan lämmössä pehmenevän muovisen putken kokoon, jolloin tulen leviämien putken sisällä estyy. Tällaista ratkaisua ei kuitenkaan voida käyttää metallisen putken yhteydessä, koska palomansetin paisuvan materiaalin puristava voima jää riittämättömäksi.
Edelleen ilmenee etenkin muovisten läpivientien yhteydessä se ongelma, että läpivientijärjestelyn kohdistaminen ja etenkin sen pysyminen kohdallaan esim. betonivalun yhteydessä on epävarma. Lisäksi on varsin tavallista, että valuun jäävä muovinen läpimenokappale valun yhteydessä puristuu kokoon tai muuten muuttaa muotoaan siten, että sadevesiputkien sovitus on vaikea. Tähän liittyy vielä sellainen ongelma, että jos läpi-vientikappale valun yhteydessä hiemankin muuttaa muotoaan, niin betonia pääsee ohittamaan läpivientikappaleen alareunaa, jolloin sadevesiputkea vastaanottavaan tilaan tunkeutuu betonia, joka kovetuksen jälkeen on poistettava pilkkaamalla.
Keksinnön mukainen menetelmä on kehitetty edellä kuvattujen olevien ongelmien ratkaisemiseksi. Samaten on keksinnön mukainen läpivientiasetelma sekä keksinnön mukainen asennuskappale kehitetty yllä kuvattujen ongelmien poistamiseksi. Keksinnön tunnusmerkit ilmenevät oheisista itsenäisistä patenttivaatimuksista. Näin ollen keksinnön mukainen menetelmä tunnetaan siitä, että muodoltaan olennaisesti kestävästä materiaalista kuten edullisesti metallista tai keraamisesta materiaalista valmistetun läpivientiasetelman yläosuuden jatkeena käytetään lämmössä pehmenevästä materiaalista, edullisesti muovista 4 tehtyä jatkoholkkia, jossa on sisemmän osuuden ja ulomman osuuden väliin muodostuva vastaanottohahlo alempaa sadevesi-putkea varten, jolloin paisuvasta materiaalista muodostettu palokatkokaulus sovitetaan palamattoman rakenteen puitteissa jatkoholkin sisemmän, pehmenevästä materiaalista muodostetun osuuden ympärille.
Keksinnön mukainen läpivientiasetelma tunnetaan taas siitä, että tiivistävä osuus on muodoltaan pysyvästä materiaalista kuten metallista tai keraamispivesta materiaalista muodostettu, palamattoman rakenteen ylempään osaan liittyvä läpivientiholkki, jonka alapuolelle on sovitettu lämmöstä pehmenevästä materiaalista muodostettu jatkoholkki, jossa on sisempi osuus ja ulompi osuus, joiden välissä on hahlo alemman sadevesiputken vastaanottamiseksi, jolloin palokatkokaulus on sovitettu jatkoholkin pehmenevän osuuden ympärille palamattoman rakenteen puitteissa. Läpivientiasetelman asentamiseksi kehitetty asennuskappale tunnetaan taas siitä, että läpivientiasetelmaan sisältyvään läpivientiholkkiin liittyvän, lämmöstä pehmenevästä materiaalista muodostetun putkimaisen jatkoholkin tukemiseksi sovitettu putkimainen tuki on sovitettu betonimateriaalin tai senkaltaisen valun yhteydessä tilapäisesti asettumaan rakennetta läpäisevän ja siihen valettavan läpivientiasetelman alapään sisään siten, että tuki väliaikaisesti pitää läpivientiasetelman alapään paikallaan valun aikana siten estäen alapään muodonmuutokset ja samalla estäen valettavan aineen, erityisesti betonin tunkeutumisen läpivientiasetelmaan siten, että alemman putken sovittaminen jatkoholkin ulomman osuuden ja sisemmän osuuden väliseen hahloon on mahdollista. Keksinnön eräät muut edulliset suoritusmuodot ilmenevät epäitsenäisistä patenttivaatimuksista.
Seuraavassa keksintö ainoastaan esimerkinomaisesti esitetään yksityiskohtaisemmin joihinkin edullisiin suoritusmuotoihin ja oheisiin piirustuksiin viitaten, missä 5
Kuvio 1 poikkeusleikkauksena esittää keksinnön erään suoritusmuodon mukaista läpivientiasetelmaa, jolloin kuviosta 1 pistekatkoviivalla erotettu
Kuvio la samoin poikkileikkauksena esittää tilannetta, jossa keksinnön mukaisesti sovitetun palokatkokauluksen paisuva materiaal on lämmön vaikutuksesta painanut muovisen osuuden kokoon siten, että läpimeno on tukossa,
Kuvio 2 perspektiivikuvana esittää keksinnön mukaista asennus-kappaletta, ja
Kuvio 3 ja siitä pistekatkoviivalla erotettu kuvio 3a vastaavasti poikkileikkauksina esittävät asennuskappaleen liittymistä keksinnön eräiden toisien suoritusmuotoko j en mukaisiin läpivientiratkaisuihin.
Kuvion 1 mukaisesti esim. betonivaluna muodostetun parveke-rakenteen 1 läpi ulottuu läpivientiasetelma 2, johon ylemmältä tasolta tuleva sadevesiputki 3 on sovitettu. Vastaavasti poistuva sadevesiputki 3a on sovitettu johtamaan läpivienti-asetelman kautta johdetun veden alaspäin. Rakenteen pinnalle 4 kerääntyvän veden johtamiseksi pois on järjestetty sihti-rakenne, johon edullisesti liittyy saman hakijan kehittämä järjestely (ei esitetty) , jolla estetään ylhäältä tulevan veden tunkeutumista ulos sihdin aukoista 5.
Kuviossa 1 on katkoviivoin esitetty myös tekniikan tason mukaisen palokatkomansetin 6 osuuden, joka mansetti on alhaalta päin kiinnitetty rakenteseen 1 sadevesiputken 3a ympärille. Kuten kuviosta ilmenee, on kyseinen järjestely hankala toteuttaa ja varsin epäesteettinen, minkä lisäksi toimintavarmuus ratkaisevasti riippuu siitä, miten tiiviisti ja hyvin mansetti 6 on kiinnitetty rakenteeseen 1. Jos mansetti 6 ei palo-tilanteessa toimi oletetulla tavalla, pääsee kuumuus vaikuttamaan esim. pinnalla 4 olevaan puiseen ritilään 7, jolloin tulipalo nopeasti leviää ylempään kerrokseen.
6
Keksinnön erään erityisen edullisen suoritusmuodon mukaisessa järjestelyssä hyödynnetään muotoaan säilyttävän materiaalin kuten metallin, erityisesti ruostumattoman teräksen hyvä tarttuvuus ja pysyvyys sekä muovin hyvä muokkautuvuus, samalla kun keksinnön mukaisen palokatkokauluksen 8 sijoitus on sellainen, ettei edes mahdollinen asennusvirhe pääse vaikuttamaan sen toimintaan.
Esitetyn suoritusmuodon mukaisessa läpivientiasetelmassa 2 on läpimenon yläosuus 9 muodostettu metallista, jolloin tartunta rakenteen 1 betoniin ja siten koko järjestelyn tiiviys on taattu. Vaihtoehtoisesti voidaan yläosuuden 9 materiaalina käyttää myös tarkoitukseen sopivaa keraamista materiaalia, joka ei muuta muotoaan siten, että liitos rakennetta 2 vasten alkaa vuotaa. Tarvittaessa voi yläosuudessa 9 kuvion la mukaisesti olla tiivistystä varmistava kaulus tai laippa 10 ja/tai tiivistysrengas 11 ja/tai kiinnittymistä parantava ura- tai kolomuotouma (ei esitetty). Ylemmän osuuden 9 yläpää on sovitettu sellaiseksi, että ylempi sadevesiputki 3 sopii sen puitteisiin. Vastaavasti on ylemmän osuuden alapää 9a edullisesti muotoiltu siten, että se päättyy muovista tai senkaltaisesta, lämmöstä pehmenevästä materiaalista valmistetun alemman osuuden 12 ylemmän osuuden 12a puitteissa yläreunan 13 alapuolella, jolloin sadevesiputkessa kulkeva vesi ei pääse kulkeutumaan alemman osuuden 12 ja parvekerakenteen 1 väliin.
Alemman osuuden 12 alapää 14 on edullisesti muodostettu vastaavalla tavalla sellaiseksi, että alemman putken 3a yläpää jää alemman osuuden 12 sisäseinämän 15 ulkopuolelle. Jotta alemmalle sadevesiputkelle 3a aina jäisi sopiva tila, ja jotta keksinnön mukaisen järjestelyn 2 rakenne olisi yhtenäinen, on keksinnön mukaisen läpimenoasetelman 2 alempi osuus 12 edullisesti muodostettu kaksoisrakenteeksi siten, että sisä-seinämää 15 ympäröi välin 16 päässä samoin putkimainen ulompi osuus 17. Näin ollen on alempi sadevesiputki 3a helposti asennettavissa välin muodostamaan hahloon 16, jonka muoto ja 7 sijoitus edullisesti on varmistettu keksinnön mukaisen asennus-kappaleen 18 avulla.
Sinänsä alemman osuuden 12 ulompi putki 17 voi olla mitä tahansa sopivaa materiaalia. Erityisesti jos ulomman putken 17 materiaalina käytetään lämpöä hyvin johtavaa materiaalia kuten metallia on kuvion 3a esittämällä tavalla tarkoituksenmukaista, että ulomman putken 17 ja yläosuuden 9 väliin on sovitettu erillinen lämmöneriste 17a lämmön johtumisen katkaisemiseksi. Kuvion 1 mukaisessa suoritusmuodossa alemman osuuden 12 materiaali sellaisenaan toimii tällaisen lämmön-eristeenä.
Keksinnön mukaisesti on palosuojaus nyt edullisesti toteutettu siten, että lämmössä paisuvasta sopivasti nauhamaisesta materiaalista muodostettu palokatkokaulus 8 samaten on sijoitettu hahloon 16. Täällä paisuntakappale 8 on aina sellaisessa kohdassa, että se lämmön vaikutuksesta voi laajentua, kuten kuviossa la on osoitettu viitteellä 8a, jolloin se samalla painaa lämmöstä pehmentyneen sisäseinämän 15 kohti läpimenon keskustaa, jolloin läpimeno tukkeutuu ja tulipalon eteneminen on katkaistu. Samalla palokaasujen mahdollinen virtaus palo-kohteesta ylempänä olevalle parvekkeelle on estetty. Näin palokunnan välineillä pystytään pelastamaan ihmiset ylempänä (ja vastaavasti myös alempana olevilta) parvekkeilta.
Kuviossa 3a on esitetty suoritusmuoto, jossa alemman osuuden 12 ulommat ja sisemmät putket 15, 17 voivat olla eri materiaalia, jollon on tarkoituksenmukaista, että sisemmän putken 15 yläpäässä on ulkoneva muotouma 15a, jolla paisuntakappaleen 8 etenkin asennusvaiheessa mahdollisesti tapahtuva liike ylöspäin lämmöstä pehmenevän sisemmän putkiosuuden 15 ohi on tehokkaasti estetty. Kuvion 1 mukaisessa suoritusmuodossa tällainen liike on rakenteen muodon johdosta jo sinänsä estetty.
8
Keksinnön mukainen rakenne mahdollistaa sekä muovisten että metallisten sadevesiputkien 3, 3a käytön siten, ettei materiaalivalinnalla ole vaikutusta paloturvallisuuteen. Palo-katkokauluksen 8 materiaali on rullatavaraa, jonka leveys on esim. n. 30 mm ja paksuus sopivasti 2...3 mm. Materiaali liimataan edullisesti renkaaksi, joka yleensä läpivienti-asetelman 2 valmistuksen yhteydessä työnnetään hahloon 16. Sinänsä palokatkokaulus 8 voidaan liimata paikalleen, mutta useimmissa tapauksissa jo alemman sadevesiputken 3a sijoitus estää kauluksen 8 putoamista.
Kuvioissa 2, 3 ja 3a esitetty keksinnön mukainen asennus-kappale eli valutuki 18 varmistaa osaltaan sen, että läpimeno-asetelma 2 aina sijaitsee oikeassa kohdassa ja että sen muoto on oikea. Valutuki 18 muodostuu renkaanmuotoisesta putkimaisesta osuudesta 19, joka sopivasti on kiinnitetty tuki-laattaan 20. Tukilaatassa on edullisesti reikä 21, jonka kautta valutuki 18 on kiinnitettävissä valumuotin 21 pohjaan. Läpivientiasetelma 2 viedään kuvion 3 osoittamalla tavalla valutuen 18 päälle siten, että valutuen putkimainen osuus 19 ulottuu läpimenoasetelman 2 kaksoisseinämän 15, 17 välissä olevassa hahlossa 16. Näin valutuki 18 määrää läpimenoasetelman tarkan sijainnin, samalla kun valutuki 18 varmistaa läpiviennin pyöreyden ja estää asetelman 2 puristumista soikioksi, mihin sadevesiputken 3, 3a vieminen olisi hankalaa. Samalla on betonin mahdollinen tunkeutuminen läpimenoaukkoon tehokkaasti estetty.
Edellä keksintö on esimerkinomaisesti esitetty lähinnä parveke-ratkaisuihin viitaten, mutta alan asiantuntijalle on selvää, että keksinnön mukainen järjestely on hyödynnettävissä myös muissa kohdissa, missä erityisesti suhteellisen suuren läpimitan omaava putki on viety eri rakennuskerroksia toisistaan eristävän laatan läpi. On myös selvää, että keksintö on muillakin tavoilla muunneltavissa oheisissa patenttivaatimukissa esitetyn puitteissa.

Claims (9)

1. Menetelmä palosuojauksen toteuttamiseksi palamattoman rakenteen (1) läpi pystysuunnassa ulottuvan, rakennetta vastaan tiivistävän läpivientiholkin yhteydessä, jossa menetelmässä käytetään lämmössä paisuvasta materiaalista muodostettua kaulusta (6, 8), tunnettu siitä, että muodoltaan olen naisesti kestävästä materiaalista, edullisesti metallista tai keraamisesta materiaalista valmistetun läpivientiasetelman (2) yläosuuden (9) jatkeena käytetään lämmössä pehmenevästä materiaalista, edullisesti muovista tehtyä jatkoholkkia (12) , jossa on sisemmän osuuden (15) ja ulomman osuuden (17) väliin muodostuva vastaanottohahlo (16) alempaa sadevesiputkea (3a) varten, jolloin paisuvasta materiaalista muodostettu palokatko-kaulus (8) sovitetaan palamattoman rakenteen (1) puitteissa jatkoholkin (12) sisemmän, pehmenevästä materiaalista muodostetun osuuden (15) ympärille.
2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että palokatkokaulus (8) sovitetaan muovisen jatko-hoikin (12) säteittäisesti sisemmän osuuden (15) ja vastaavasti ulomman osuuden (17) väliseen hahloon (16), edullisesti siten, että palokatkokaulus (8) muodostetaan nauhamaisesta materiaalista tehdystä renkaasta tai rengasmaisesta kappaleesta.
3. Putken, erityisesti sadevesiputken (3, 3a) palosuojattu läpivientiasetelma (2) , jossa on ulompaa rakennetta vastaan tiivistävä putkimainen osuus (9) sekä sovitusosuudet ylemmän ja vastaavasti alemman putken (3 ja vastaavasti 3a) vastaanottamiseksi, johon asetelmaan liittyy lämmössä paisuvasta materiaalista muodostettu palokatkokaulus (6, 8),tunnet -t u siitä, että tiivistävä osuus on muodoltaan pysyvästä materiaalista kuten metallista tai keraamisesta materiaalista muodostettu, palamattoman rakenteen (1) ylempään osaan liittyvä läpivientiholkki (9), jonka alapuolelle on sovitettu lämmöstä pehmenevästä materiaalista muodostettu jatkoholkki (12), jossa on sisempi osuus (15) ja ulompi osuus (17), joiden välissä on hahlo (16) alemman sadevesiputken (3a) vastaanottamiseksi, jolloin palokatkokaulus (8) on sovitettu jatko-hoikin (12) pehmenevän osuuden (15) ympärille palamattoman rakenteen (1) puitteissa.
4. Patenttivaatimuksen 3 mukainen asetelma, tunnettu siitä, että läpivientiasetelman (2) pinnalle ja/tai ylempään osuuteen (9) on sovitettu tiivistystä ja/tai kiinnitarttumista edistävät välineet kuten laipat (10), tiivistysrenkaat (11) , urat, kolot tai senkaltaiset muotoumat.
5. Patenttivaatimuksen 3 tai 4 mukainen asetelma, tunnettu siitä, että läpivientiholkin (9) alaosuus (9a) ja jatkoholkin (12) yläosuus (12a) on muodostettu sisäkkäin sovitettaviksi putkiksi siten, että läpivientiholkin (9) alaosuus (9a) ulottuu jatkoholkin (12) sisäpuolella, sopivasti siten, että lämmön johtuminen jatkoholkista (12) läpivientiholkkiin (9) on olennaisesti estetty.
6. Jonkin patenttivaatimuksen 3...5 mukainen asetelma, tunnettu siitä, että jatkoholkki (12) ainakin osittain muodostuu kahdesta sisäkkäisestä putkiosuudesta (15, 17) , joista ainakin sisempi (15) on valmistettu lämmöstä pehmenevästä materiaalista, edullisesti muovista, jolloin palokatkokaulus (8) on sovitettu sisäkkäisten putkiosuuksien (15, 17) väliseen tilaan (16).
7. Jonkin edellisen patenttivaatimuksen 3...6 mukainen asetelma, tunnettu siitä, että palokatkokaulus (8) muodostuu paisuvasta materiaalista muodostetusta renkaasta, joka sopivasti on sovitettu mainittuun rengasmaiseen vastaanotto-hahloon (16) siten, että palokatkokauluksen (8) liikkuminen ylöspäin on estetty rakenteellisin keinoin, sopivasti hahloa (16) sulkevan osuuden (15a) toimesta.
8. Asennuskappale (18) jonkun patenttivaatimuksen 3...7 mukaisen läpivientiasetelman (2) asentamiseksi rakenteeseen (1) , erityisesti parvekkeen betonimateriaaliin, joka asennuskappale (18) käsittää valumuotin laudoitukseen (21) kiinnitettävän pohjalevyn (20), josta ylöspäin ulottuu putkimainen tuki (19), tunnettu siitä, että läpivientiasetelmaan (2) sisältyvään läpivientiholkkiin (9) liittyvän, lämmöstä pehmenevästä materiaalista muodostetun putkimaisen jatkoholkin (12) tukemiseksi sovitettu putkimainen tuki (19) on sovitettu betoni-materiaalin tai senkaltaisen valun yhteydessä tilapäisesti asettumaan rakennetta (1) läpäisevän ja siihen valettavan läpivientiasetelman (2) alapään sisään siten, että tuki (19) väliaikaisesti pitää läpivientiasetelman (2) alapään (14) paikallaan valun aikana siten estäen alapään (14) muodonmuutokset ja samalla estäen valettavan aineen, erityisesti betonin tunkeutumisen läpivientiasetelmaan (2) siten, että alemman putken (3 ja vastaavasti 3a) sovittaminen jatkoholkin (12) ulomman osuuden (17) ja sisemmän osuuden (15) väliseen hahloon (16) on mahdollista.
9. Patenttivaatimuksen 8 mukainen asennuskappale, tunnettu siitä, että asennuskappaleen putkimainen tuki (19) on sovitettu ulottumaan läpivientiasetelman (2) sisäkkäin olevien osuuksien (15, 17) väliseen alempaa sadevesiputkea (3a) varten sovitettuun vastaanottohahloon (16).
FI20030231A 2003-02-14 2003-02-14 Läpiviennin palosuojausmenetelmä, läpivientiasetelma sekä asennuskappale sen asentamiseksi FI119890B (fi)

Priority Applications (1)

Application Number Priority Date Filing Date Title
FI20030231A FI119890B (fi) 2003-02-14 2003-02-14 Läpiviennin palosuojausmenetelmä, läpivientiasetelma sekä asennuskappale sen asentamiseksi

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
FI20030231 2003-02-14
FI20030231A FI119890B (fi) 2003-02-14 2003-02-14 Läpiviennin palosuojausmenetelmä, läpivientiasetelma sekä asennuskappale sen asentamiseksi

Publications (3)

Publication Number Publication Date
FI20030231A0 FI20030231A0 (fi) 2003-02-14
FI20030231A FI20030231A (fi) 2004-08-15
FI119890B true FI119890B (fi) 2009-04-30

Family

ID=8565639

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI20030231A FI119890B (fi) 2003-02-14 2003-02-14 Läpiviennin palosuojausmenetelmä, läpivientiasetelma sekä asennuskappale sen asentamiseksi

Country Status (1)

Country Link
FI (1) FI119890B (fi)

Cited By (1)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
WO2011076985A1 (en) * 2009-12-22 2011-06-30 Fläkt Woods AB Wall penetration part for a fire damper

Cited By (1)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
WO2011076985A1 (en) * 2009-12-22 2011-06-30 Fläkt Woods AB Wall penetration part for a fire damper

Also Published As

Publication number Publication date
FI20030231A0 (fi) 2003-02-14
FI20030231A (fi) 2004-08-15

Similar Documents

Publication Publication Date Title
US8813336B1 (en) Sleeve coupling
US7374210B2 (en) Hydro penetration prevention sleeve
KR101809911B1 (ko) 공동주택 오배수 모듈화 배관 및 그 시공 방법
US7581362B2 (en) Conduit with adjustable length and fire collar
KR101603620B1 (ko) 입상배관 연결장치 및 이를 이용한 입상배관의 시공방법
JPH04506240A (ja) 床排水施設支持具
KR100877149B1 (ko) 층막음 입상관 고정구
US7694474B1 (en) Method and apparatus for firestopping around a water closet drain pipe in a vertical floor opening
WO2010112851A2 (en) Pipe coupler
FI119890B (fi) Läpiviennin palosuojausmenetelmä, läpivientiasetelma sekä asennuskappale sen asentamiseksi
KR102036122B1 (ko) 방화충전재가 구비되는 건식 에어덕트 고정슬리브 및 시공방법
FI12380U1 (fi) Läpivientikappale viemäriputken viemiseksi talon välipohjan läpi
FI82739B (fi) Kanalkonstruktion.
FI89295B (fi) Golvbrunn med genomfoeringsutrustning samt foerfarande foer installation av golvbrunnen
JP2007056538A (ja) 排水管
CZ117096A3 (en) Discharge element for installation particularly in concrete floor
KR102166905B1 (ko) 입상배관 고정장치
US8272082B1 (en) Tub box apparatus, systems and installation methods
JP3069313B2 (ja) 排水管接続用ソケット
US5953867A (en) Seal arrangement for a swimming-pool lining structure
FI130394B (fi) Parvekekaivo, rakennusosa ja parvekkeen vedenpoistojärjestelmä
JP4811929B2 (ja) 排水集合管
FI20225283A1 (fi) Palokatkollinen parvekekaivo, rakennusosa ja vedenpoistojärjestelmä
KR20050097400A (ko) 공동주택의 소방배관 설치구조 및 이 구조를 이용한소방배관 설치방법
JP7059432B1 (ja) 集合継手及び配管構造、建物

Legal Events

Date Code Title Description
FG Patent granted

Ref document number: 119890

Country of ref document: FI

PC Transfer of assignment of patent

Owner name: VESIVEK TUOTTEET OY