FI126956B - Menetelmä ja mitta-anturi lämpötilan mittaamiseksi - Google Patents

Menetelmä ja mitta-anturi lämpötilan mittaamiseksi Download PDF

Info

Publication number
FI126956B
FI126956B FI20106065A FI20106065A FI126956B FI 126956 B FI126956 B FI 126956B FI 20106065 A FI20106065 A FI 20106065A FI 20106065 A FI20106065 A FI 20106065A FI 126956 B FI126956 B FI 126956B
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
measuring
measuring element
connection areas
sensor according
measured
Prior art date
Application number
FI20106065A
Other languages
English (en)
Swedish (sv)
Other versions
FI20106065L (fi
FI20106065A (fi
FI20106065A0 (fi
Inventor
Esko Kamrat
Original Assignee
Janesko Oy
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Janesko Oy filed Critical Janesko Oy
Priority to FI20106065A priority Critical patent/FI126956B/fi
Publication of FI20106065A0 publication Critical patent/FI20106065A0/fi
Priority to DE102011084387A priority patent/DE102011084387A1/de
Priority to US13/273,907 priority patent/US9063020B2/en
Publication of FI20106065L publication Critical patent/FI20106065L/fi
Publication of FI20106065A publication Critical patent/FI20106065A/fi
Application granted granted Critical
Publication of FI126956B publication Critical patent/FI126956B/fi

Links

Classifications

    • GPHYSICS
    • G01MEASURING; TESTING
    • G01KMEASURING TEMPERATURE; MEASURING QUANTITY OF HEAT; THERMALLY-SENSITIVE ELEMENTS NOT OTHERWISE PROVIDED FOR
    • G01K7/00Measuring temperature based on the use of electric or magnetic elements directly sensitive to heat ; Power supply therefor, e.g. using thermoelectric elements
    • G01K7/16Measuring temperature based on the use of electric or magnetic elements directly sensitive to heat ; Power supply therefor, e.g. using thermoelectric elements using resistive elements
    • GPHYSICS
    • G01MEASURING; TESTING
    • G01KMEASURING TEMPERATURE; MEASURING QUANTITY OF HEAT; THERMALLY-SENSITIVE ELEMENTS NOT OTHERWISE PROVIDED FOR
    • G01K1/00Details of thermometers not specially adapted for particular types of thermometer
    • G01K1/16Special arrangements for conducting heat from the object to the sensitive element
    • GPHYSICS
    • G01MEASURING; TESTING
    • G01KMEASURING TEMPERATURE; MEASURING QUANTITY OF HEAT; THERMALLY-SENSITIVE ELEMENTS NOT OTHERWISE PROVIDED FOR
    • G01K1/00Details of thermometers not specially adapted for particular types of thermometer
    • GPHYSICS
    • G01MEASURING; TESTING
    • G01KMEASURING TEMPERATURE; MEASURING QUANTITY OF HEAT; THERMALLY-SENSITIVE ELEMENTS NOT OTHERWISE PROVIDED FOR
    • G01K13/00Thermometers specially adapted for specific purposes
    • G01K13/02Thermometers specially adapted for specific purposes for measuring temperature of moving fluids or granular materials capable of flow

Landscapes

  • Physics & Mathematics (AREA)
  • General Physics & Mathematics (AREA)
  • Investigating Or Analyzing Materials Using Thermal Means (AREA)
  • Measuring Temperature Or Quantity Of Heat (AREA)

Description

Menetelmä ja mitta-anturi lämpötilan mittaamiseksi
Keksinnön kohteena on menetelmä lämpötilan mittaamiseksi, jossa menetelmässä mitta-anturin mittaelementti sovitetaan mitattavan prosessin kanssa lämpökosketukseen ja jossa mittaelementiltä saatava mittasignaali johdetaan mittaelementtiin yhdistettyjen mittajohdinten avulla eteenpäin. Keksinnön kohteena on myös mitta-anturi lämpötilan mittaamiseksi. Lämpötilan tarkkaan mittaamiseen prosessiteollisuudessa käytetään esimerkiksi puolijohde- termopari- tai vastusanturia chip-muodossa.
Tunnetussa tekniikassa käytetyt anturitekniikat perustuvat usein nk. paksukalvotekniikalle, jossa aktiivinen elementti on valmistettu metalloimalla elementti keraamista materiaalia olevan levyn pinnalle kemiallisesti, höyrystä-mällä tai sputteroimalla.
Tunnetuissa ratkaisuissa mitattavan pinnan ja itse mittaelementin välissä on näin ollen keraamista materiaalia, joka on tavallisesti mitoiltaan luokkaa noin 2,5 x 2,0 mm ja paksuus noin 0,7 mm. Mittaelementtiin on liitetty mittajohtimet, joiden halkaisija on tyypillisesti noin 0,2 mm.
Aiemmin tunnetun tekniikan mukaisten ratkaisujen ongelmana on lämmön siirtäminen mahdollisimman pienellä lämpötilaerolla itse mittausele-menttiin alumiinioksidikerroksen läpi. Tunnetun tekniikan mukaisten ratkaisujen ongelmana on edelleen ollut liitäntäjohdinten kautta tapahtuva lämmön siirtyminen pois mittauselementistä, jonka estäminen on muodostunut ongelmalliseksi. Liitäntäjohdinten on oltava suhteellisen paksut suhteessa chipin pinta-alaan. Liitäntäjohdinten halkaisijaa ei voida käytännön liitettävyyden takia juuri pienentää. Myös johdinvastus mittauselementin kohdalla alkaa kasvaa häiritsevästi jos liitäntäjohdinten halkaisijaa pienennetään liiallisesti.
Aiemmin tunnetusta tekniikasta tunnetaan myös ratkaisuja joissa antureita on valmistettu palavastuksen muotoon. Tällaisissa ratkaisuissa keraamista materiaalia olevan palan päätyihin on metalloitu juotoskohtiot, joiden kautta mittausviesti siirretään eteenpäin.
Kummassakin edellä mainitussa tunnetun tekniikan mukaisessa konstruktiossa lämmönhukka mittaelementiltä aiheuttaa merkittävää mittausvirhettä kun lämpötilaero mitattavan prosessin lämpötilan ja ympäristön lämpötilan välillä kasvaa.
Keksinnön tarkoituksena on aikaansaada menetelmä ja mitta-anturi, joiden avulla aiemmin tunnetun tekniikan epäkohdat pystytään eliminoimaan. Tähän on päästy keksinnön mukaisen menetelmän ja mitta-anturin avulla. Keksinnön mukainen menetelmä on tunnettu siitä, että mittaelementin läheisyyteen sovitetaan välineet, joiden avulla muodostetaan liitäntäalueet, jotka sovitetaan olemaan esteettä lämpökosketuksessa mitattavan prosessin kanssa ja että mittajohtimet yhdistetään mittaelementtiin liitäntäalueiden kautta. Keksinnön mukainen mitta-anturi on puolestaan tunnettu siitä, että mitta-anturi käsittää välineet, jotka on sovitettu muodostamaan liitäntäalueet mittaelementin läheisyyteen, jotka liitäntäalueet on tarkoitettu olemaan mittaustilanteessa esteettä lämpökosketuksissa mitattavan prosessin kanssa ja että mittajohtimet on yhdistetty mittaelementtiin liitäntäalueiden kautta.
Keksinnön etuna on se, että keksinnössä luodaan olosuhteet, joissa liitäntäalueiden lämpötila on sama kuin mitattava lämpötila, jolloin lämpötila-gradienttia ei synny. Myös mittaustarkkuus keksinnön mukaista ratkaisua käytettäessä paranee huomattavasti aiemmin tunnetun tekniikan mukaisiin ratkaisuihin verrattuna. Vaikutus myös reagointiaikaan on merkittävä verrattuna tunnettuun tekniikkaan.
Keksintöä ryhdytään selvittämään seuraavassa tarkemmin oheisessa piirustuksessa kuvattujen sovellutusesimerkkien avulla, jolloin kuvio 1 esittää esimerkkiä tunnetun tekniikan mukaisesta ratkaisusta, kuvio 2 esittää keksinnön mukaisen ratkaisun perusperiaatetta, kuvio 3 esittää keksinnön mukaisen ratkaisun ensimmäistä sovellu-tusmuotoa, kuvio 4 esittää keksinnön mukaisen ratkaisun toista sovellutusmuo-toa, kuvio 5 esittää keksinnön mukaisen ratkaisun kolmatta sovellutus- muotoa, kuvio 6 esittää keksinnön mukaisen ratkaisun neljättä sovellutus- muotoa, kuviot 7 ja 8 esittävät keksinnön mukaisen ratkaisun viidettä sovellu-tusmuotoa sivulta nähtynä periaatekuvantona ja perspektiivikuvantona, kuvio 9 esittää keksinnön mukaisen ratkaisun kuudetta sovellutus- muotoa, kuvio 10 esittää keksinnön mukaisen ratkaisun seitsemättä sovellu-tusmuotoa ja kuvio 11 esittää keksinnön mukaisen ratkaisun kahdeksatta sovellu-tusmuotoa.
Kuviossa 1 on esitetty tyypillinen aiemmin tunnetun tekniikan mukainen anturiratkaisu. Viitenumeron 1 avulla on merkitty mittaelementti. Mitta-elementti voi olla mikä tahansa sinänsä tunnettu elementti, esimerkiksi Pt1000 vastuselementti.
Viitenumeron 2 avulla on merkitty mittajohtimet.
Kuvion 1 mukainen ratkaisu ja sen toiminta on täysin tavanomaista tekniikkaa alan ammattihenkilölle, joten ko. seikkoja ei esitetä tarkemmin tässä yhteydessä.
Kuvion 1 mukaisella tunnettua tekniikkaa kuvaavalla esimerkkirat-kaisulla on kaikki ne epäkohdat, johon on viitattu edellä tunnettua tekniikkaa kuvaavan tekstiosan yhteydessä.
Kuviossa 2 on esitetty keksinnön mukaisen ratkaisun perusperiaate. Kuviossa 2 on vastaavissa kohdissa käytetty samoja viitenumerolta kuin kuviossa 1.
Keksinnön perusajatuksen mukaisesti mittaelementin 1 läheisyyteen sovitetaan välineet 3. Välineiden 3 avulla muodostetaan liitäntäalueet, jotka sovitetaan olemaan esteettä lämpökosketuksessa mitattavan prosessin 4 kanssa. Mittajohtimet 2 yhdistetään mittaelementtiin 1 liitäntäalueiden kautta. Yhteys liitäntäalueilta mittaelementtiin 1 on esitetty kuviossa 2 periaatteellisesti viitenumeron 5 avulla.
Keksinnön mukaisessa ratkaisussa luodaan olosuhteet, joissa itse mittaelementin 1 läheisyyteen muodostetaan liitäntäalueet välineiden 3 avulla. Välineiden 3 muodostamien liitäntäalueiden pinta-alat ovat suuremmat kuin mittaelementin pinta-ala, joka on lämpökosketuksessa mitattavaan prosessiin 4. Tällöin mittaelementin 1 ja liitäntäalueiden välillä ei ole lämpötilaeroa, joten haitallista lämpötilagradienttia ei pääse syntymään.
Edellä kuvatun ratkaisun avulla aikaansaadaan myös mittatarkkuudeltaan ja reagointiajaltaan parempi ratkaisu kuin aiemmin tunnetun tekniikan mukaiset ratkaisut.
Kuviossa 3 on esitetty keksinnön mukaisen ratkaisun ensimmäinen sovellutusmuoto. Kuviossa 3 on käytetty vastaavissa kohdissa samoja viitenumerolta kuin kuviossa 2.
Kuvion 3 mukaisessa sovellutusmuodossa mittaelementti 1 ja liitäntäalueet muodostavat välineet 3 on sovitettu prosessin 4 kanssa kosketuksiin sovitettavan ikkunan 6 pinnalle. Viitenumeron 7 avulla on merkitty prosessiput-ki.
Kuvion 3 mukainen sovellutus on tarkoitettu esimerkiksi aggressiivisten kemikaalien mittaamiseen. Mittaelementti 1 ja välineet 3, jotka muodostavat liitäntäalueet on sovitettu ikkunan pinnalle kuviossa 2 esitetyn periaatteen mukaisesti. Ikkuna voi olla esimerkiksi mineraalimateriaa tai muovimateriaalia oleva ikkuna. Esimerkkinä sopivista materiaaleista voidaan mainita safiiri. Tällaisen ratkaisun etuna on se, että ratkaisun avulla on mahdollista mitata prosessista lämpötiloja tarkasti ja nopeasti ilman metalliosia.
Edellä esitetyn ratkaisun yhteydessä voidaan myös käyttää erikois-metallista valmistettua kalvoa. Esimerkkeinä erikoismetallista voidaan mainita kulta tai platina. Välineet 3, jotka muodostavat liitäntäalueet, voidaan liimata, metal-loida jne. ikkunan 6 pintaan. Voidaan myös käyttää ns. flex-johtimia ym. vastaavia komponentteja. Mittaelementti voidaan liittää edellä mainitulla tavalla muodostettuihin liitäntäalueisiin johdoin, pintaliitoksella tai bondaamalla.
Keksinnön mukainen mitta-anturi voidaan toteuttaa myös niin, että mittaelementti on sovitettu prosessiin 4 ulottuvaksi sovitettavan runkorakenteen 8 sisään. Tällaisia sovellutuksia on esitetty kuvioissa 4 ja 5.
Kuvioiden 4 ja 5 sovellutusmuodoissa mittaelementti 1 ja liitäntäalueet muodostavat välineet 3 on sovitettu runkorakenteen 8 pohjaan.
Kuvioiden 4 ja 5 sovellutusten yhteydessä runkorakenne valmistetaan edullisesti hyvin lämpöä johtavasta ja sähköä eristävästä materiaalista. Liitäntäalueet ja mittaelementin asennusalue on metalloitu. Mittaelementin 1 pohja on myös metalloitu ja mittaelementti on kiinnitetty esimerkiksi juottamalla alustaansa. Mittaelementin liittäminen voidaan toteuttaa samoin kuin on esitetty edellä kuvion 3 yhteydessä. Välineinä 3, joiden avulla muodostetaan liitäntäalueet, voidaan käyttää myös flex-johtimia. Tällaisessa sovellutuksessa mittaelementti 1 on asennettu esimerkiksi probemaisen putken sisään. Liitäntäalueet ja mittajohtimet on toteutettu flex-johtimella, joka on saatettu lämpökontaktiin lämpöäjohtavan probeputken sisäpintaan. Rakenne voidaan toteuttaa myös niin, että aikaansaadaan anturi, jossa on massiivinen osa, johon mittaelementti 1 on upotettu. Rakenteessa on edelleen holkkimainen osa, johon flex-johtimen avulla muodostetut liitosalueet on sovitettu.
Edellä esitetty sovellutus on esitetty kuvioissa 6, 7 ja 8. Kuviossa 6 on esitetty perusperiaate ja kuvioissa 7 ja 8 eräs sovellutusesimerkki. Kuvioissa 6 - 8 on käytetty vastaavissa kohdissa samoja viitenumerolta kuin kuvioiden 2-5 esimerkeissä.
Kuvioissa 9-11 on esitetty vielä keksinnön erään sovellutusmuo-don kolme erilaista variaatiota. Kuvioissa 9-11 on käytetty vastaavissa kohdissa samoja viitenumerolta kuin kuvioissa 2-8.
Kuvioiden 9-11 sovelluksissa mittaelementti 1 on sovitettu lämpöä johtavalle substraatille 9. Liitäntäalueet muodostavat välineet 3 on muodostettu sähköä johtavan metalloinnin avulla substraatin 9 pinnalle. Lämpöä johtava substraatti 9 voi olla mitä tahansa sopivaa materiaalia, esimerkiksi alumiininit-ridiä (AIN).
Kuvion 9 sovellutuksessa mittaelementti 1 on vastuskuvio, joka on metalloitu substraatille 9.
Kuvion 10 sovellutuksessa mittaelementti 1 on juotettuna substraatille 9.
Kuvion 11 sovellutus on mittaelementin 1 kiinnityksen osalta kuviota 10 vastaava. Kuvion 11 sovellutuksessa mittaelementti 1 on yhdistetty liitäntä-alueisiin bondauslankojen 10 avulla.
Kuvion 10 sovellutuksessa mittaelementti 1 on liitetty liitäntäalueisiin johdinten 11 avulla. Kuvion 9 sovellutuksessa mittaelementti 1 on liitetty liitäntäalueisiin pintaliitosten 12 avulla.
Kuvioiden 9-11 sovellutusmuotoja voidaan käyttää esimerkiksi kuvion 4 mukaisessa sovellutusmuodossa.
Edellä esitettyjä sovellutusesimerkkejä ei ole tarkoitettu mitenkään rajoittamaan keksintöä, vaan keksinnön rakennetta ja rakenteen yksityiskohtia voidaan muunnella patenttivaatimusten puitteissa täysin vapaasti.

Claims (9)

1. Menetelmä lämpötilan mittaamiseksi, jossa menetelmässä mitta-anturin mittaelementti (1) sovitetaan mitattavan prosessin (4) kanssa kosketuksiin sovitettavan rakenteen (6, 8) avulla mitattavan prosessin (4) kanssa lämpö-kosketukseen jolloin mittaelementti (1) sovitetaan rakenteen (6, 8) pinnalle ja jossa mittaelementiltä saatava mittasignaali johdetaan mittaelementtiin (1) yhdistettyjen mittajohdinten (2) avulla eteenpäin, tunnettu siitä, että mitta-elementin (1) läheisyyteen, rakenteen (6, 8) pinnalle välimatkan päähän mittaele-mentistä (1) sovitetaan välineet (3), joiden avulla muodostetaan liitäntäalueet, jotka sovitetaan olemaan esteettä lämpökosketuksessa mitattavan prosessin (4) kanssa, että liitäntäalueet pidetään olennaisesti mittatavan prosessin (4) lämpötilassa ja että mittajohtimet (2) yhdistetään mittaelementtiin liitäntäalueiden kautta.
2. Mitta-anturi lämpötilan mittaamiseksi, joka mitta-anturi käsittää mitattavan prosessin (4) kanssa kosketuksiin sovitettavan rakenteen (6, 8) avulla mitattavan prosessin kanssa lämpökosketukseen sovitettavan mittaelementin (1), jolloin mittaelementti (1) on sovitettu rakenteen (6, 8) pinnalle ja mittaelementtiin yhdistetyt mittajohtimet (2) mittasignaalin johtamiseksi eteenpäin, tunnettu siitä, että mitta-anturi käsittää välineet (3), jotka on sovitettu rakenteen (6, 8) pinnalle välimatkan päähän mittaelementistä (1) ja sovitettu muodostamaan liitäntäalueet mittaelementin (1) läheisyyteen, jotka liitäntäalueet on tarkoitettu olemaan mittaustilanteessa esteettä lämpökosketuksissa mitattavan prosessin (4) kanssa, että liitäntäalueet on tarkoitettu olemaan olennaisesti mitattavan prosessin (4) lämpötilassa ja että mittajohtimet (2) on yhdistetty mitta-elementtiin (1) liitäntäalueiden kautta.
3. Patenttivaatimuksen 2 mukainen mitta-anturi, tunnettu siitä, että liitäntäalueiden pinta-alat on muodostettu suuremmiksi kuin mittaelementin (1) pinta-ala.
4. Patenttivaatimuksen 2 mukainen mitta-anturi, tunnettu siitä, että rakenne (6) on prosessin kanssa kosketuksiin sovitettava ikkuna.
5. Patenttivaatimuksen 4 mukainen mitta-anturi, tunnettu siitä, että ikkuna on valmistettu mineraalimateriaalista tai muovimateriaalista.
6. Patenttivaatimuksen 2 mukainen mitta-anturi, tunnettu siitä, että rakenne (8) on prosessiin (4) ulottuva runkorakenne.
7. Patenttivaatimuksen 6 mukainen mitta-anturi, tunnettu siitä, että mittaelementti (1) ja liitäntäalueet muodostavat välineet on sovitettu runkorakenteen (8) pohjaan.
8. Patenttivaatimuksen 6 mukainen mitta-anturi, tunnettu siitä, että mittaelementti (1) on sovitettu putkimaisen runkorakenteen (8) sisään ja että liitäntäalueet muodostavat välineet (3) ja mittajohtimet on muodostettu flex-joh-timen avulla, joka on sovitettu putkimaisen runkorakenteen (8) sisäpintaan.
9. Patenttivaatimuksen 2 mukainen mitta-anturi, tunnettu siitä, että mittaelementti (1) on sovitettu lämpöä johtavalle substraatille (9) ja että liitäntäalueet muodostavat välineet (3) on muodostettu sähköä johtavan metalloinnin avulla substraatin (9) pinnalle. Patentkrav
FI20106065A 2010-10-14 2010-10-14 Menetelmä ja mitta-anturi lämpötilan mittaamiseksi FI126956B (fi)

Priority Applications (3)

Application Number Priority Date Filing Date Title
FI20106065A FI126956B (fi) 2010-10-14 2010-10-14 Menetelmä ja mitta-anturi lämpötilan mittaamiseksi
DE102011084387A DE102011084387A1 (de) 2010-10-14 2011-10-13 Verfahren und Sensor zur Messung der Temperatur
US13/273,907 US9063020B2 (en) 2010-10-14 2011-10-14 Method and device for measuring temperature having a separate structure for terminal areas arranged in unrestricted thermal contact with a process liquid

Applications Claiming Priority (1)

Application Number Priority Date Filing Date Title
FI20106065A FI126956B (fi) 2010-10-14 2010-10-14 Menetelmä ja mitta-anturi lämpötilan mittaamiseksi

Publications (4)

Publication Number Publication Date
FI20106065A0 FI20106065A0 (fi) 2010-10-14
FI20106065L FI20106065L (fi) 2012-04-15
FI20106065A FI20106065A (fi) 2012-04-15
FI126956B true FI126956B (fi) 2017-08-31

Family

ID=43064223

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI20106065A FI126956B (fi) 2010-10-14 2010-10-14 Menetelmä ja mitta-anturi lämpötilan mittaamiseksi

Country Status (3)

Country Link
US (1) US9063020B2 (fi)
DE (1) DE102011084387A1 (fi)
FI (1) FI126956B (fi)

Families Citing this family (3)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
CN105067135B (zh) * 2015-08-18 2017-10-24 四川华宇瑞得科技有限公司 动态物料测温仪
CN105067149B (zh) * 2015-08-18 2017-10-24 四川华宇瑞得科技有限公司 动态物料测温装置
WO2022004098A1 (ja) * 2020-06-30 2022-01-06 アルプスアルパイン株式会社 センサーユニットおよびその取り付け構造

Family Cites Families (21)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
FR2188158A1 (fi) 1972-06-14 1974-01-18 Bailey Meter Co
DE2235676A1 (de) 1972-07-20 1974-02-07 Inter Control Koehler Hermann Vorrichtung zur bestimmung der temperatur eines mediums in einem gehaeuse
US4129848A (en) * 1975-09-03 1978-12-12 Raytheon Company Platinum film resistor device
US4215577A (en) 1978-08-28 1980-08-05 Purdue Research Foundation Utilization of diodes as wide range responsive thermometers
US4243968A (en) 1979-04-25 1981-01-06 Robertshaw Controls Company Temperature sensing unit, parts therefor and methods of making the same
DE3009108A1 (de) 1980-03-10 1981-09-24 Hoechst Ag, 6000 Frankfurt Temperaturfuehler
DE3134166A1 (de) 1981-08-28 1983-03-10 Robert Bosch Gmbh, 7000 Stuttgart Temperaturfuehler
IN165267B (fi) 1984-07-31 1989-09-09 Rosemount Inc
US4791398A (en) * 1986-02-13 1988-12-13 Rosemount Inc. Thin film platinum resistance thermometer with high temperature diffusion barrier
US5141334A (en) * 1991-09-24 1992-08-25 The United States Of America As Represented By The Administrator Of The National Aeronautics And Space Administration Sub-kelvin resistance thermometer
KR100228046B1 (ko) 1997-03-19 1999-11-01 정명세 고온정밀백금저항온도센서
DE19905384A1 (de) 1999-02-10 2000-08-17 Holzschuh Gmbh & Co Kg Sensor und Verfahren zu dessen Herstellung
US6354736B1 (en) * 1999-03-24 2002-03-12 Honeywell International Inc. Wide temperature range RTD
US6970644B2 (en) 2000-12-21 2005-11-29 Mattson Technology, Inc. Heating configuration for use in thermal processing chambers
DE10109828A1 (de) 2001-03-01 2002-09-05 Xcellsis Gmbh Elekrische Temperaturmessvorrichtung
US6695886B1 (en) 2002-08-22 2004-02-24 Axcelis Technologies, Inc. Optical path improvement, focus length change compensation, and stray light reduction for temperature measurement system of RTP tool
JP4062263B2 (ja) 2004-02-19 2008-03-19 株式会社デンソー 温度センサ
US7665890B2 (en) * 2006-06-22 2010-02-23 Watlow Electric Manufacturing Company Temperature sensor assembly and method of manufacturing thereof
US20090066353A1 (en) * 2007-08-29 2009-03-12 Heetronix Probe assemblies and methods for housing and providing electrical contact to planar or chip-type sensors and heaters
US8079758B2 (en) 2007-10-25 2011-12-20 Sebacs Co., Ltd. Temperature computing instrument and method for calibrating temperature of sensor part used therefor
JP5248360B2 (ja) * 2009-02-10 2013-07-31 矢崎総業株式会社 温度検出用回路体構造

Also Published As

Publication number Publication date
US20120093192A1 (en) 2012-04-19
US9063020B2 (en) 2015-06-23
FI20106065L (fi) 2012-04-15
DE102011084387A1 (de) 2012-04-19
FI20106065A (fi) 2012-04-15
FI20106065A0 (fi) 2010-10-14

Similar Documents

Publication Publication Date Title
US7441950B2 (en) Probe for electronic clinical thermometer
US7600422B2 (en) Electronic components packaging structure
JP4962489B2 (ja) 熱式質量流量計
JP4940938B2 (ja) 熱式質量流量計
US7719401B2 (en) Temperature probe and method of making the same
US11913840B2 (en) Measuring insert having a protective tube
FI126956B (fi) Menetelmä ja mitta-anturi lämpötilan mittaamiseksi
US20160138952A1 (en) Device for determining temperature as well as measuring arrangement for determining flow
US20200149974A1 (en) Contact Temperature Sensor
US8118486B2 (en) Very high speed temperature probe
CA2436171A1 (en) Temperature sensor and heating device for hot runner systems
JP6243040B2 (ja) 被酸化性ガスを検出するセンサ
JP7309744B2 (ja) 熱絶縁を備えた温度検出プローブ
US11293792B2 (en) Device and system for fluid flow measurement
CA3232567A1 (en) Temperature probe
FI125815B (fi) Mitta-anturi lämpötilan mittaamiseksi
JP4552564B2 (ja) 薄型温度センサ及びその製造方法
JP4797866B2 (ja) 熱式質量流量計
EP3150976A1 (en) Flow sensor
JP2007333670A (ja) 熱式質量流量計
US10490518B2 (en) Measuring device
JP4893370B2 (ja) 熱式質量流量計
JP6880484B2 (ja) 温度センサ
RU135128U1 (ru) Термопреобразователь сопротивления и термоэлектрический преобразователь для высокотемпературных и агрессивных сред
RU2311622C1 (ru) Способ установки сенсора в датчике температуры и датчик температуры с установленным таким способом сенсором

Legal Events

Date Code Title Description
FG Patent granted

Ref document number: 126956

Country of ref document: FI

Kind code of ref document: B

PC Transfer of assignment of patent

Owner name: VAISALA OYJ

MM Patent lapsed