FI12445U1 - Tilaelementti ja tilaelementtijärjestely - Google Patents

Tilaelementti ja tilaelementtijärjestely Download PDF

Info

Publication number
FI12445U1
FI12445U1 FIU20194039U FIU20194039U FI12445U1 FI 12445 U1 FI12445 U1 FI 12445U1 FI U20194039 U FIU20194039 U FI U20194039U FI U20194039 U FIU20194039 U FI U20194039U FI 12445 U1 FI12445 U1 FI 12445U1
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
space element
och
space
door
första
Prior art date
Application number
FIU20194039U
Other languages
English (en)
Swedish (sv)
Inventor
Kari Riihimäki
Lauri Vappula
Original Assignee
Hovako Oy
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Hovako Oy filed Critical Hovako Oy
Priority to FIU20194039U priority Critical patent/FI12445U1/fi
Application granted granted Critical
Publication of FI12445U1 publication Critical patent/FI12445U1/fi

Links

Classifications

    • EFIXED CONSTRUCTIONS
    • E04BUILDING
    • E04BGENERAL BUILDING CONSTRUCTIONS; WALLS, e.g. PARTITIONS; ROOFS; FLOORS; CEILINGS; INSULATION OR OTHER PROTECTION OF BUILDINGS
    • E04B1/00Constructions in general; Structures which are not restricted either to walls, e.g. partitions, or floors or ceilings or roofs
    • E04B1/348Structures composed of units comprising at least considerable parts of two sides of a room, e.g. box-like or cell-like units closed or in skeleton form
    • E04B1/34869Elements for special technical purposes, e.g. with a sanitary equipment

Landscapes

  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Architecture (AREA)
  • Health & Medical Sciences (AREA)
  • Epidemiology (AREA)
  • Public Health (AREA)
  • Physics & Mathematics (AREA)
  • Electromagnetism (AREA)
  • Civil Engineering (AREA)
  • Structural Engineering (AREA)
  • Residential Or Office Buildings (AREA)

Description

TILAELEMENTTI JA TILAELEMENTTIJÄRJESTELY
KEKSINNÖN ALA
Keksinnön kohteena on suojavaatimuksen 1 mukainen tilaelementti ja suojavaatimuksen 7 mukainen tilaelementtijärjestely.
KEKSINNÖN TAUSTA
Tunnetusta tekniikasta tiedetään tilaelementti, jolla tarkoitetaan rakennuselementtiä, jossa on valmiiksi rakennettuna ainakin osa ylä-ja alapohjasta sekä päätyseinistä. Tilaelementti valmistetaan tehtaassa ja kuljetetaan kokonaisena asennuspaikalle. Esimerkiksi kerrostalotuotannossa valmistetaan teräsrunkoisia kylpyhuone-elementtejä, jotka asennetaan pystysuunnassa päällekkäin eri kerroksiin. Omakotitalon rakentaminen useammasta erilaisesta tilaelementistä on myös tunnettua. Osa omakotitaloelementeistä rakennetaan suoraan tehtaalla betoniperustusten päälle ja kuljetetaan perustuksineen rakennuspaikalle.
Tunnetun tekniikan ongelmia ovat suuren tilaelementin kuljetuksen vaatimat erikoisjärjestelyt tieliikenteessä. Tilaelementit ylittävät helposti normaaliliikenteen mitta- ja/tai massarajat, jolloin tilaelementin kuljetukseen työmaalle tarvitaan kuljetuskaluston lisäksi erikoislupa ja useita varoitusautoja ja liikenteenohjaajia.
KEKSINNÖN TARKOITUS
Keksinnön tarkoituksena on poistaa edellä esitetyt tunnetun tekniikan epäkohdat. Erityisesti keksinnön tarkoituksena on aikaansaada tilaelementti, joka on nopeasti otettavissa asumiskäyttöön ja tilankäytöltään soveltuu asukashuoneeksi. Keksinnön mukainen tilaelementti mahdollistaa tehokkaan asukashuoneen rakentamisen.
KEKSINNÖN YHTEENVETO
Keksinnön mukaiselle tilaelementille tunnusomaisten seikkojen osalta viitataan suojavaatimukseen 1. Tilaelementti käsittäen lattian alusrakenteen muodostavan alapinnan, sisäkaton muodostavan yläpinnan, ala- ja yläpintaan liittyvät vastakkain olevat ensimmäisen ja toisen päätyseinän muodostavat päätypinnat ja ala- ja yläpintaan liittyvät vastakkain olevat sivuseinät muodostavat sivupinnat. Ensimmäinen päätyseinä käsittää pystysuuntaiset ja vaakasuunnassa peräkkäiset ovipinnan, kulmapinnan ja ulkonemapinnan, jossa ovipinta käsittää oviaukon ja oviaukkoon asennetun oven, jossa kulmapinta liittyy ovipintaan ja on sijoitettu ovipintaan nähden kulmaan, jossa kulmapintaan liittyy ulkonemapinta, jonka ulkonemapinnan etäisyys toisesta päätyseinästä on suurempi kuin ovipinnan, ja ensimmäiseen päätyseinään liittyy tilaelementin sisäpuolelle järjestetty sivuseinän suuntainen ensimmäinen väliseinä siten, että väliseinä liittyy ensimmäiseen päätyseinään jossakin kohdassa oviaukon ja kulmapinnan välin ja ulkonemapinnan ovipinnan puoleiseen osan välissä. Väliseinä liittyy ensimmäiseen päätyseinään esimerkiksi kohdassa, joka on oviaukon ja kulmapinnan välissä, ovipinnan ja kulmapinnan liittymässä, kulmapinnassa tai ulkonemapinnan ovipinnan puoleisessa osassa. Ulkonemapinnan ovenpuoleisella osalla tarkoitetaan ulkonemapinnan horisontaalisessa suunnassa pituutta, joka on alle 30% ulkonemapinnan horisontaalisesta kokopituudesta.
Tilaelementti on ulkomuodoltaan laatikkomainen mutta sen päätyseinään on muodostettu ulkonemapinnan avulla ulkonema, joka on tilaelementtiin lisää sisätilaa tuova osa. Päätyseinän ulkonema on edullisesti tilaelementtiä päältä katsottaessa suorakaiteen muotoinen, ts. kulmapinta on järjestetty olennaisesti suoraan kulmaan ovipintaan nähden. Ulkonemapinta on edullisesti samansuuntainen horisontaalisuunnassa ovipinnan kanssa. Kulmapinta on edullisesti järjestetty 90..130° kulmaan ovipintaan nähden.
Ensimmäinen väliseinä yhdessä ulkonemapinnan kanssa rajaavat tilaelementin sisäpuolelle erillisen tilan, jota voi hyödyntää esimerkiksi keittonurkkauksena tai makuualkovina.
Tilaelementtiin järjestetty ulkonema on edullinen kun tilaelementtejä asennetaan rinnakkain, ts. sivuseinä sivuseinää vasten. Jos tilaelementit muodostetaan toistensa peilikuviksi ja järjestetään ovipinnat rinnakkain muodostuu ulkonemapintojen väliin kahden ovipinnan levyinen sisäänkäyntisyvennys. Lisätila oven edessä mahdollistaa esteettömämmän sisäänkäynnin liikuttaessa esimerkiksi apuvälineen kanssa. Jos tilaelementit muodostetaan samanlaisiksi ja järjestetään rinnakkain rajaavat ulkonemapinnat jokaiselle tilaelementille oman sisäänkäyntisyvennyksen.
Tilaelementtiin järjestetty ulkonema on edullinen kun tilaelementtejä asennetaan vastakkain siten että ensimmäisen päätypinnat, joissa on sisäänkäynti, tulevat etäisyyden päähän toisistaan. Vastakkain järjestettyjen tilaelementtien päätypintojen väliin muodostuu tällöin käytävä, kulkuväylä. Asemoitaessa tilaelementit siten, että käytävän ensimmäisellä puolella olevan tilaelementin ovipinta asettuu käytävän toisella puolella vastaavassa kohdassa olevan tilaelementin ulkonemapinnan kohdalle, saadaan kulkuväylän leveys pysymään suurempana. Lisäleveys kulkuväylällä mahdollistaa esteettömämmän kulkemisen liikuttaessa esimerkiksi apuvälineen kanssa.
Erään suoritusmuodon mukaan tilaelementin ensimmäinen sivuseinä liittyy ensimmäisen päätyseinän ovipinnan puoleiselle sivulle ja toinen sivuseinä liittyy ulkonemapinnan puoleiselle sivulle, ja ensimmäisen sivuseinän pituus on pienempi kuin toisen sivuseinän pituus. Tällöin ulkonemapintaan tarvitaan vain yksi kulmapinta mikä vähentää tilaelementin valmistamisen työvaiheita.
Erään suoritusmuodon mukaan tilaelementin ensimmäinen sivuseinä liittyy ensimmäisen päätyseinän ovipinnan puoleiselle sivulle ja toinen sivuseinä liittyy ulkonemapinnan puoleiselle sivulle. Tilaelementin ensimmäinen väliseinä käsittää oviaukon, ja tilaelementin sisäpuolelle on järjestetty toinen väliseinä, joka ulottuu toisesta väliseinästä ensimmäiseen sivuseinään. Tällöin ensimmäinen ja toinen väliseinä rajaavat tilaelementin sisäpuolelle erillisen oviaukollisen sisäpuolisen tilan, joka voi käsittää esimerkiksi hygieniathan.
Erään suoritusmuodon mukaan erillisen oviaukollisen sisäpuolisen tilan sisäleveys tilaelementin leveyssuunnassa on edullisesti 1,95... 2,05m, ja sisäpuolisen tilan sisäpituus tilaelementin pituussuunnassa on 2,35...2,50m.
Hygieniatilalla tarkoitetaan wc- ja/tai pesutilaa. Hygieniatila rajautuu tilaelementin sisälle ensimmäisen ja toisen väliseinän avulla. Hygieniathan oviaukkoon on järjestetty ovi kuten esimerkiksi liukuovi. Liukuovi voidaan edullisesti järjestää esimerkiksi siten, että liukuoven ohessa auki se on liu’utettu ensimmäiseen väliseinään tuettuna kohti ensimmäistä päätyseinää.
Erään suoritusmuodon mukaan tilaelementin toinen päätyseinä käsittää ikkuna-aukon ja ikkuna-aukkoon asennetun ikkunan. Tilaelementin toinen päätyseinä voi muodostaa ulkoseinän, tai tilaelementin päätyseinään voidaan liittää rakennuksen ulkopinnan muodostavat rakenteet. Toinen päätyseinä voi myös käsittää oviaukon ja oven ikkuna-aukon lisäksi.
Erään suoritusmuodon mukaan tilaelementin pituus, ts. vastakkain olevat päätyseinien ulkopintojen välinen etäisyys mitattuna ensimmäisen päätyseinän ulkonemapinnasta, on 6...9m. Tällä tilaelementin pituudella hankalimmin järjesteltävät erikoiskuljetukset voidaan välttää ja tilaelementtiä voidaan siirtää helpompana erikoiskuljetuksena.
Erään suoritusmuodon mukaan tilaelementin vastakkain olevat sivuseinät ovat olennaisesti samansuuntaiset ja vastakkain olevien sivuseinien ulkopintojen välinen etäisyys on 3,5..4m. Tällä tilaelementin leveydellä hankalimmin järjesteltävät erikoiskuljetukset voidaan välttää ja tilaelementtiä voidaan siirtää helpompana erikoiskuljetuksena.
Erään suoritusmuodon mukaan tilaelementti käsittää hygieniatilalla varustetun asukashuoneen. Järjestämällä useita tilaelementtejä rinnan ja/tai vastakkain voidaan tilaelementeillä muodostaa asumisosasto esimerkiksi hoivakotiin tai palvelukotiin.
Keksinnön mukaiselle tilaelementtijärjestelylle tunnusomaisten seikkojen osalta viitataan suojavaatimukseen 7. Tilaelementtijärjestely käsittää kaksi vierekkäin sijoitettua tilaelementtiä, ja ensimmäisen tilaelementin sivuseinä on liitetty toisen tilaelementin sivuseinään siten, että sivuseinät asettuvat kohdakkain ja ensimmäiset päätyseinät asettuvat vierekkäin, ja ensimmäisten päätyseinien ovipinnat asettuvat kulmapintojen väliselle matkalle. Vierekkäin sijaitsevat ovet ulkonemapintojen välissä antavat lisätilaa, koska viereisen tilaelementin ovipinnan etualaa voidaan myös hyödyntää käytäessä sisään tai ulos tilaelementtiin oven kautta.
KUVALUETTELO
Seuraavassa keksintöä selostetaan yksityiskohtaisesti viittaamalla oheisiin piirustuksiin, joissa
Kuva 1 esittää tilaelementtiä päältäpäin katsottuna; ja
Kuva 2 esittää tilaelementtijärjestelyä päältäpäin katsottuna.
KEKSINNÖN YKSITYISKOHTAINEN SELOSTUS
Kuva 1 esittää tilaelementtiä 1 päältäpäin katsottuna. Tilaelementin 1 alapinta muodostaa tilan lattian alusrakenteen 2. Lattian alusrakenne 2 voi olla esimerkiksi lastulevyä. Lattian alusrakenteen 2 päälle voidaan valaa esimerkiksi betonilattia tai kuitubetonilattia, jonka päälle asennetaan lattiamateriaali. Tilaelementin 1 lattian alusrakenteen 2 päälle voidaan myös valmistaa lattia joko osin tai kokonaan tilaelementin 1 valmistusvaiheessa ennen tilaelementin 1 siirtoa rakennuspaikalle.
Tilaelementin 1 yläpinta muodostaa tilan sisäkaton 3. Sisäkatto 3 voi olla muodostettu esimerkiksi levyillä. Sisäkatto 3 voi olla valmiiksi varusteltu käsittäen esimerkiksi yhden tai useamman pistorasian tai ilmanvaihtoventtiilin. Kuviossa 1 sisäkatosta 3 on esitetty vain osa.
Tilaelementin 1 vastakkain olevat sivupinnat muodostavat sivuseinät 4a-b. Sivuseinät 4a-b voivat olla valmiiksi verhoillut pintamateriaalein ja käsittää esimerkiksi pistorasiat.
Tilaelementin 1 vastakkain olevat päätypinnat muodostavat päätyseinät 5a-b. Ensimmäinen päätyseinä 5a käsittää sisäänkäynnin tilaelementtiin ja toinen päätyseinä 5b muodostaa ikkuna-aukollisen seinän. Tilaelementin alapinta, lattian alusrakenne 2, ja yläpinta, sisäkatto 3, on liitetty sivu- ja päätyseiniin 4a-b, 5a-b tilaelementin 1 valmistusvaiheessa ennen tilaelementin 1 siirtoa rakennuspaikalle.
Ensimmäinen päätyseinä 5a käsittää pystysuuntaiset ja vaakasuunnassa peräkkäiset ovipinnan 6, kulmapinnan 7 ja ulkonemapinnan 8. Ovipinta 6 käsittää oviaukon 9. Oviaukkoon 9 on asennettavissa ovi joko tilaelementin 1 valmistusvaiheessa ennen tilaelementin 1 siirtoa rakennuspaikalle, tai rakennuspaikalla.
Kulmapinta 7 liittyy ovipintaan 6 ja kulmapinta 7 on sijoitettu ovipintaan 6 nähden kulmaan. Kuviossa 1 kulmapinta 7 on järjestetty olennaisesti suoraan kulmaan ovipintaan 6 nähden. Kulmapintaan 7 liittyy ulkonemapinta 8. Ulkonemapinnan 8 etäisyys toisesta päätyseinästä 5b on suurempi kuin ovipinnan 6 etäisyys toisesta päätyseinästä 5b. Ulkonemapinta 8 on edullisesti samansuuntainen horisontaalisuunnassa ovipinnan 6 kanssa. Järjestämällä kulmapinta 7 suurempaan kuin 90° kulmaan ovipintaan 6 nähden saadaan aikaan viistetty kulma ulkonemapinnan 8 muodostavalle tilaelementin 1 ulkonevalle osalle.
Ensimmäinen sivuseinä 4a liittyy ensimmäisen päätyseinän 5a ovipinnan 6 puoleiselle sivulle ja toinen sivuseinä 4b liittyy ulkonemapinnan 8 puoleiselle sivulle. Kuvion 1 tilaelementissä 1 ensimmäisen sivuseinän 4a pituus on pienempi kuin toisen sivuseinän pituus 4b. Ensimmäisessä päätyseinässä 5a voi olla kuitenkin myös toinen kulmapinta, joka liittyy ulkonemapintaan 8 toisen sivuseinän 4b puoleisessa reunassa. Tällöin ensimmäinen 4a ja toinen sivuseinä 4b voivat olla samanpituisia.
Ensimmäiseen päätyseinään 5a liittyy tilaelementin 1 sisäpuolelle järjestetty sivuseinän 4a-b suuntainen ensimmäinen väliseinä 10a. Ensimmäinen väliseinä 10a käsittää oviaukon 9b ovea varten. Oviaukko 9b on merkitty katkoviivalla kuvioon 1. Tilaelementin 1 sisäpuolelle on järjestetty toinen väliseinä 10b, joka ulottuu ensimmäisestä väliseinästä 10a toiseen sivuseinään 4b. Tällöin ensimmäinen 10a ja toinen väliseinä 10b rajaavat tilaelementin 1 sisäpuolelle erillisen tilan 12.
Erillinen tila 12 voidaan sulkea ovella 11, ja kuviossa 1 erilliseen tilaan 12 on järjestetty liukuovi 11. Liukuovi 11 voidaan edullisesti järjestää esimerkiksi siten, että liukuoven 11 ollessa auki se on liu’utettu ensimmäiseen väliseinään 10a tuettuna kohti ensimmäistä päätyseinää 5a. Ulkonemapinnan tuomaa lisää pituutta tilaelementin 1 sisällä voidaan hyödyntää siten, että ensimmäinen väliseinä 10a järjestetään liittymään ensimmäiseen päätyseinään 5a ovipinnan 6 ja kulmapinnan 7 liittymään, kulmapintaan 7 tai ulkonemapintaan 8. Tällöin liukuovi 11 voidaan liu’uttaa auki siten, että osa liukuoven 11 leveydestä sijoittuu ovipintaa 6 ulommaksi. Tämä mahdollistaa suurempilevyisen liukuoven 11 käytön, jolloin oviaukkokin 9b voi olla suurempi. Kuviossa 1 liukuovi 11 on liu’utettu kulmapinnan 7 tilaelementin 1 sisäpuolisen pinnan suuntaisesti kohti ulkonemapintaa 8.
Tilaelementin 1 sisäpuolella erillisellä ovella suljettava tila 12 käsittää esimerkiksi hygieniathan. Hygieniathan lattia on edullisesti valmistettu tilaelementin 1 valmistusvaiheessa ennen tilaelementin 1 siirtoa rakennuspaikalle ja käsittää esimerkiksi vedeneristyksen, pinnan kaadot, lattiakaivot, viemärit ja pintamateriaalit. Kuvion 1 mukainen liuku ovellinen 11 hygieniatila on edullisesti esteetön. Tällöin hygieniatilassa on esimerkiksi vapaata tilaa pyörätuolin kääntymiseen halkaisijaltaan 1500 mm:n suuruinen ympyrä. Sisäpuolisen tilan 12 sisäleveys tilaelementin leveyssuunnassa L on esimerkiksi 1,95... 2,05m, ja sisäpuolisen tilan sisäpituus tilaelementin pituussuunnassa H on esimerkiksi 2,35...2,50m.
Tilaelementin 1 sisäpuolelle, edullisesti ensimmäiselle sivuseinälle 4a, voidaan sijoittaa sijoittaa keittiö, jossa kalusteet on sijoitettu yhdelle seinälle 4a. Tällöin edullisesti jääkaappi, vesipiste ja liesi on sijoitettu tilaelementin 1 pituussuunnassa H kohtaan, joka asettuu toisen väliseinän 10b ja toisen päätyseinän 5b väliin.
Tilaelementissä vastakkain olevat sivuseinät 4a-b ovat olennaisesti samansuuntaiset. Tilaelementin leveys, ts. vastakkain olevien sivuseinien 4a-b ulkopintojen välinen etäisyys on edullisesti 3,5..4m.
Tilaelementti 1 sijoitetaan rakennuksessa edullisesti siten, että tilaelementin 1 ensimmäisessä päätyseinässä 5a oleva ovi aukeaa rakennuksen sisätilaan kuten esimerkiksi käytävään. Tällöin tilaelementin 1 ensimmäisen päätyseinän 5a puoleiseen osaan, sisäkaton 3 päälle ja/tai päätyseinään 5a muodostetaan liittymät rakennuksen LVI- ja sähköteknisiin järjestelmiin. Rakennuksen sisätilassa tilaelementin 1 sisäänkäynnin puolella on vastaavasti esimerkiksi sisäkatossa oleva erillinen alaslasku, johon on tuotu rakennuksen LVI-ja sähköteknisten järjestelmien liittymät. Erillisen sisäpuolisen tilan 12 kuten hygieniatilan vesi- ja viemäröinti liitetään rakennuksen LVI-tekniikkaan tilaelementin alapinnan läpi.
Kuvioissa esitetty tilaelementti 1 voi esimerkiksi muodostaa hygieniatilalla varustetun asukashuoneen. Asukashuone soveltuu esimerkiksi hoivakotiin tai palvelukotiin.
Kuviossa 2 on esitetty tilaelementtijärjestely. Tilaelementtijärjestely käsittää kaksi vierekkäin sijoitettua tilaelementtiä 1,1’. Ensimmäisen tilaelementin 1 ensimmäinen sivuseinä 4a on liitetty toisen tilaelementin 1’ ensimmäiseen sivuseinään 4a’ siten, että sivuseinät 4a,4a’asettuvat kohdakkain ja ensimmäiset päätyseinät 5a,5a’ asettuvat vierekkäin, ja ensimmäisten päätyseinien 5a,5a’ ovipinnat 6,6’ asettuvat kulmapintojen 7,7’ väliselle matkalle.
Keksintöä ei rajata pelkästään edellä esitettyjä esimerkkejä koskevaksi, vaan monet muunnokset ovat mahdollisia pysyttäessä suojavaatimusten määrittelemän keksinnöllisen ajatuksen puitteissa.
Osaluettelo: 1,1’ tilaelementti; 2 lattian alusrakenne; 3 sisäkatto; 4a-b,4a’ sivuseinä; 5a-b,5a’ päätyseinä; 6,6’ ovipinta; 7,7’ kulmapinta; 8,8’ ulkonemapinta; 9, 9b oviaukko; lOa-b väliseinä; 11 liukuovi; 12 sisäpuolinen tila; 13 ikkuna-aukko; H pituussuunta; L leveyssuunta.

Claims (7)

SUOJAVAATIMUKSET
1. Rumselement (1, 1’) vilket omfattar nedre ytan , vilken bildar olvunderbyggnaden (2), övre ytan vilken bildar innertaket (3), i övre och nedre tan anslutna, mittemot varandra stående, första (5a, 5a’) och andra (5b) avelväggen bildar ändytorna och i övre och nedre ytan anslutna, mittemot arandra stående, sidoväggarna (4a-b, 4b’) bildar sidoytorna, kännetecknat av, att orsta gavelväggen (5a, 5a') omfattar, i höjdled stående och i horisontalled efter arandra följande, golvytan (6,6’), hörnytan (7, 7’) och utsprångsytan (8,8’), i vilken örrytan (6, 6’) omfattar dörröppningen (9), i vilken hörnytan (7, 7’) ansluts till örrytan (6, 6’) och är placerad i en vinkel i förhållande till dörrytan (6, 6’), i vilken tsprångsytan (8, 8’) ansluts till hörnytan (7, 7’), hörnytans (8, 8’) avstånd från ndra gavelväggen (5b) är större än dörrytans (6, 6’), och till första gavelväggen (5a, a’) ansluts en första mellanvägg (10a), vilken är ordnad i riktning med sidoväggen 4a-b) på insidan av rumselementet så, att mellanväggen (10a) ansluts till första avelväggen (5a, 5a’) på någonstans mellan mellanrummet mellan dörröppningen 9) och hörnytan (7, 7’) och den sidan av utsprångsytan (8, 8’) som är mot dörrytan 6, 6’).
2. Rumselement enligt skyddskrav 1, kännetecknat av, att första idoväggen (4a, 4a’) ansluts till första gavelväggens (5a, 5a’) dörrytas (6, 6’) sida och ndra sidoväggen (4b) ansluts på utsprångsytans (8, 8’) sida, och första sidoväggens 4a, 4a’) längd är mindre är andra sidoväggens längd.
3. Rumselement enligt något av skyddskraven 1-2, kännetecknat av, att jrsta sidoväggen (4a, 4a’) ansluts till första gavelväggens (5a, 5’) dörrytas (6, 6’) ida och andra sidoväggen (4b) ansluts till utsprångsytans (8, 8’) sida, och första tellanväggen (10a) omfattar dörröppningen (9), och på insidan av rumselementet 1) har ordnats en andra mellanvägg (10b) som sträcker sig från mellanvägg (10a) ill andra sidoväggen (4b).
4. Rumselement enligt något av skyddskraven 1-3, kännetecknat av, att ndra gavelväggen (5b) omfattar en fönsteröppning (13) och ett i fönsteröppningen 13) monterat fönster. lotstående sidoväggarna (4a-b, 4b) är väsentligen likriktade och avståndet mellan lotsatta sidoväggarnas (4a-b, 4b) yttre sidor är 3,5..4m.
1. Tilaelementti (1,1’) käsittäen lattian alusrakenteen (2) muodostavan alapinnan, sisäkaton (3) muodostavan yläpinnan, ala- ja yläpintaan liittyvät vastakkain olevat ensimmäisen (5a,5a’) ja toisen päätyseinän (5b) muodostavat päätypinnat ja ala- ja yläpintaan liittyvät vastakkain olevat sivuseinät (4a-b,4b’) muodostavat sivupinnat, tunnettu siitä, että ensimmäinen päätyseinä (5a,5a’) käsittää pystysuuntaiset ja vaakasuunnassa peräkkäiset ovipinnan (6,6’), kulmapinnan (7,7’) ja ulkonemapinnan (8,8’), jossa ovipinta (6,6’) käsittää oviaukon (9), jossa kulmapinta (7,7’) liittyy ovipintaan (6.6’) ja on sijoitettu ovipintaan (6,6’) nähden kulmaan, jossa kulmapintaan (7,7’) liittyy ulkonemapinta (8,8’), jonka ulkonemapinnan (8,8’) etäisyys toisesta päätyseinästä (5b) on suurempi kuin ovipinnan (6,6’), ja ensimmäiseen päätyseinään (5a,5a’) liittyy tilaelementin (1,1’) sisäpuolelle järjestetty sivuseinän (4a-b) suuntainen ensimmäinen väliseinä (10a) siten, että väliseinä (10a) liittyy ensimmäiseen päätyseinään (5a,5a’) jossakin kohdassa oviaukon (9) ja kulmapinnan (7,7’) välin ja ulkonemapinnan (8,8’) ovipinnan puoleiseen osan välissä. 2. Suojavaatimuksen 1 mukainen tilaelementti, tunnettu siitä, että ensimmäinen sivuseinä (4a,4a’) liittyy ensimmäisen päätyseinän (5a,5a’) ovipinnan (6,6’) puoleiselle sivulle ja toinen sivuseinä (4b) liittyy ulkonemapinnan (8,8’) puoleiselle sivulle, ja ensimmäisen sivuseinän (4a,4a’) pituus on pienempi kuin toisen sivuseinän (4b) pituus. 3. jonkin suojavaatimuksen 1-2 mukainen tilaelementti, tunnettu siitä, että ensimmäinen sivuseinä (4a,4a’) liittyy ensimmäisen päätyseinän (5a,5a’) ovipinnan (6,6’) puoleiselle sivulle ja toinen sivuseinä (4b) liittyy ulkonemapinnan (8,8’) puoleiselle sivulle, ja ensimmäinen väliseinä (10a) käsittää oviaukon (9b), ja tilaelementin (1) sisäpuolelle on järjestetty toinen väliseinä (10b), joka ulottuu ensimmäisestä väliseinästä (10a) toiseen sivuseinään (4b). 4. jonkin suojavaatimuksen 1-3 mukainen tilaelementti, tunnettu siitä, että toinen päätyseinä (5b) käsittää ikkuna-aukon (13) ja ikkuna-aukkoon (13) asennetun ikkunan.
5. jonkin suojavaatimuksen 1-4 mukainen tilaelementti, tunnettu siitä, että vastakkain olevat sivuseinät (4a-b,4b) ovat olennaisesti samansuuntaiset ja vastakkain olevien sivuseinien (4a-b,4a’J ulkopintojen välinen etäisyys on 3,5..4m.
6. Jonkin suojavaatimuksen 1-5 mukainen tilaelementti, tunnettu siitä, että tilaelementti (1) käsittää hygieniatilalla varustetun asukashuoneen. 7. Tilaelementtijärjestely, käsittäen jonkin suojavaatimuksen 1-6 mukaisen tilaelementin (1,1’J, tunnettu siitä, että tilaelementtijärjestely käsittää kaksi vierekkäin sijoitettua tilaelementtiä (1,1’J, ja ensimmäisen tilaelementin (1) sivuseinä (4a) on liitetty toisen tilaelementin (l’J sivuseinään (4a') siten, että sivuseinät (4a,4a’J asettuvat kohdakkain ja ensimmäiset päätyseinät (5a,5a’J asettuvat vierekkäin, ja ensimmäisten päätyseinien (5a,5a’J ovipinnat (6,6’) asettuvat kulmapintojen (7,7') väliselle matkalle. KYDDSKRAV
6. Rumselement enligt något av skyddskraven 1-5, kännetecknat av, att umselementet (1) omfattar ett bostadsrum försett med hygienutrymme.
7. Rumselementsanordning, vilken omfattar ett rumselement (1, 1’) nligt något av skyddskraven 1-6, kännetecknad av, att rumselementsanordningen mfattar två bredvid varandra ställda rumselement (1, 1’), och första umselementets (1) sidovägg (4a) är ansluten till andra rumselementets (1’) idovägg (4a) så, att sidoväggarna (4a, 4a’) ställer sig bredvid varandra, och första avelväggarnas (5a, 5a’) dörrytor (6, 6’) ställer sig på sträckan mellan hörnytorna 7, 7’).
FIU20194039U 2019-03-13 2019-03-13 Tilaelementti ja tilaelementtijärjestely FI12445U1 (fi)

Priority Applications (1)

Application Number Priority Date Filing Date Title
FIU20194039U FI12445U1 (fi) 2019-03-13 2019-03-13 Tilaelementti ja tilaelementtijärjestely

Applications Claiming Priority (1)

Application Number Priority Date Filing Date Title
FIU20194039U FI12445U1 (fi) 2019-03-13 2019-03-13 Tilaelementti ja tilaelementtijärjestely

Publications (1)

Publication Number Publication Date
FI12445U1 true FI12445U1 (fi) 2019-08-15

Family

ID=67587325

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FIU20194039U FI12445U1 (fi) 2019-03-13 2019-03-13 Tilaelementti ja tilaelementtijärjestely

Country Status (1)

Country Link
FI (1) FI12445U1 (fi)

Similar Documents

Publication Publication Date Title
CN104204372B (zh) 用于建造建筑物的方法和系统
CN104204373B (zh) 建筑物的预制模块
US3643390A (en) Modular building structure
CN106030001B (zh) 建筑物、垂直导管构件和以灵活的方式在建筑内设置隔间的方法
US4003182A (en) Building construction
US5050354A (en) Prefabricated house including molded elements
FI12445U1 (fi) Tilaelementti ja tilaelementtijärjestely
US3732650A (en) Prefabricated exterior wall unit
WO2008143496A1 (en) Room unit, building comprising such a room unit, use of such a room unit as well as method of building a hotel
JP2019100168A (ja) 集合住宅の住戸の間取り構造
JP2019065636A (ja) 板状建築物
KR20130132080A (ko) 모듈러 주택용 벽체
KR101050131B1 (ko) 아파트 복합건물의 구조
JPH0444662B2 (fi)
JPS6365785B2 (fi)
JP3584979B2 (ja) 集合住宅
JP7386504B2 (ja) 住戸ユニット
JP2018109278A (ja) 組立式建築物
JP2003056188A (ja) 片廊下型集合住宅
JPH0242989B2 (fi)
JP2006077455A (ja) 建物
JP2019131971A (ja) 住宅用可動間仕切り構造
US20240240447A1 (en) Prefabricated modular unit
JPH11190082A (ja) 快適性・個性化を考慮した集合住宅
JP6844285B2 (ja) 集合住宅及び集合住宅のサービススペース構造

Legal Events

Date Code Title Description
FGU Utility model registered

Ref document number: 12445

Country of ref document: FI

Kind code of ref document: U1