FI122080B - Nostoelin ammuksia varten - Google Patents

Nostoelin ammuksia varten Download PDF

Info

Publication number
FI122080B
FI122080B FI20105163A FI20105163A FI122080B FI 122080 B FI122080 B FI 122080B FI 20105163 A FI20105163 A FI 20105163A FI 20105163 A FI20105163 A FI 20105163A FI 122080 B FI122080 B FI 122080B
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
locking
lifting
threaded
projectile
sleeve
Prior art date
Application number
FI20105163A
Other languages
English (en)
Swedish (sv)
Other versions
FI20105163A0 (fi
Inventor
Mauri Kuru
Jukka Myllymaeki
Original Assignee
Patria Land & Armament Oy
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Patria Land & Armament Oy filed Critical Patria Land & Armament Oy
Priority to FI20105163A priority Critical patent/FI122080B/fi
Publication of FI20105163A0 publication Critical patent/FI20105163A0/fi
Priority to PCT/FI2011/050149 priority patent/WO2011101545A1/en
Application granted granted Critical
Publication of FI122080B publication Critical patent/FI122080B/fi

Links

Classifications

    • FMECHANICAL ENGINEERING; LIGHTING; HEATING; WEAPONS; BLASTING
    • F42AMMUNITION; BLASTING
    • F42BEXPLOSIVE CHARGES, e.g. FOR BLASTING, FIREWORKS, AMMUNITION
    • F42B39/00Packaging or storage of ammunition or explosive charges; Safety features thereof; Cartridge belts or bags
    • F42B39/20Packages or ammunition having valves for pressure-equalising; Packages or ammunition having plugs for pressure release, e.g. meltable ; Blow-out panels; Venting arrangements
    • FMECHANICAL ENGINEERING; LIGHTING; HEATING; WEAPONS; BLASTING
    • F42AMMUNITION; BLASTING
    • F42CAMMUNITION FUZES; ARMING OR SAFETY MEANS THEREFOR
    • F42C19/00Details of fuzes
    • F42C19/04Protective caps

Landscapes

  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • General Engineering & Computer Science (AREA)
  • Catching Or Destruction (AREA)
  • Portable Nailing Machines And Staplers (AREA)

Description

Nostoelin ammuksia varten
Keksinnön tausta
Keksinnön kohteena on nostoelin ammuksien nostamista varten, jossa on nostoa varten kiinnityselin, mihin nostokoukku tai vastaava on tarkoi-5 tettu kiinnitettäväksi, runko-osa, mihin kiinnitysosa on kiinnitetty ja kierreosa, mikä on varustettu ammuksen päässä olevan sytyttimen aukon kierteitä vastaavilla kierteillä nostoelimen asentamiseksi ammuksen sytyttimen aukkoon ammuksen nostamista varten.
Ammuksia ja erityisesti kenttätykistön kranaatteja käsitellään ja valo rastoidaan suuria määriä. Kranaatin siirtelemiseksi siinä on tyypillisesti sytyttimen paikalla ammuksen päässä oleviin kierteisiin kierretty nostoelin eli nosto-lenkki, jossa on silmukka koukun tai vastaavan kiinnittimen kiinnittämistä varten. Aikaisemmin nostolenkit olivat tavallisia metallisia kappaleita, joissa oli nostosilmukka ja toisella puolella kierre. Tämä kuitenkin aiheuttaa merkittävän 15 riskin mahdollisessa tulipalo- tai muissa onnettomuustilanteissa, koska suljetun ammuksen sisällä oleva räjähdysaine kuumetessaan helposti räjähtää ja näin ollen ammus sirpaloituu aiheuttaen vaaraa sekä materiaalivahinkoja.
US-patentissa 3665857 on esitetty ratkaisu, jossa nostolenkkiin on muodostettu yksi tai useampi aukko, mikä on suljettu varsinaisen nostolenkin 20 teräsmateriaalia huomattavasti matalammassa lämpötilassa sulavalla metalliseoksella. Tarkoituksena on, että lämpötilan noustessa aukon sulkeva metalliseos sulaa päästäen sekä lämpötilan noususta johtuvan paineen ulos että sallii ammuksessa olevan räjähdysaineen valua ulos sen laajetessa lämpötilan vaikutuksesta.
25 US-patentin ratkaisun ongelmana on, että kyseisen ammuksen ja ^ nimenomaan erityisesti nostolenkin täytyy kuumeta ennen kuin se toimii. Li- ^ säksi lämpötilan noustessa merkittävästi ammuksessa olevan räjähdysaineen 9 syttymisriski nousee merkittävästi. Edelleen kyseisen ratkaisun ongelmana on, <m että nostolenkin kestävyyden ja toiminnan varmistamiseksi aukko on suhteelli- | 30 sen pieni, mikä vaikeuttaa ja heikentää sen toimintakykyä.
S Keksinnön lyhyt selostus
LO
o Tämän keksinnön tarkoituksena on saada aikaan sellainen nos- ° toelin, mikä toimii luotettavammin ja millä saadaan aikaan merkittävästi suu rempi aukko ammuksen sisätilasta ulkoilmaan.
2
Keksinnön mukaiselle nostoelimelle on ominaista, että runko-osassa on lukitusholkki, joka nostoelimen ollessa ammukseen asennettuna ulottuu ammuksen aukkoon, ja, jossa on sen poikkisuunnassa sen läpi ulottuvia aukkoja, 5 että kierreosa on erillinen lukitusholkin ulkopuolelle asennettu osa, jonka ulkopinnalla on kierre ja jonka sisäpinnassa on ainakin yksi lukitussy-vennys, että nostoelimessä on lisäksi ainakin yksi erillinen lukitusosa, joka ulottuu lukitusholkin aukon läpi 10 kierreosan lukitussyvennykseen ja siinä asemassa ollessaan lukitsee lukitus-hoikin ja kierreosan ainakin aksiaalisuunnassa toisiinsa, lukitusholkin sisäpuolella oleva ja sen akselin suunnassa liikkuvasti asennettu sulkuosa, jolla on lukitusasento, missä se pitää lukitusosan työntyneenä kierreosan lukitussyvennykseen ja aukeamisasento, missä se sallii luki-15 tusosan siirtyä lukitussyvennyksestä pois, ja runko-osan ja sulkuosan välissä oleva voimaelin kuten jousi, joka pitää sulkuosan normaalisti lukitusasennossa, jolloin nostoelimen ollessa asennettuna ammukseen ammuksen sisällä tapahtuva paineen nousu työntää sulkuelimen lukitusasennosta kohti au-20 keamisasentoa ja lukituksen auettua työntää runko-osan pois ammuksen aukosta.
Keksinnön olennainen ajatus on, että nostoelimessä on erillinen kierreosa ja siihen mekaanisesti lukittu nostosilmukkaosa. Edelleen keksinnön olennaisena ajatuksena on, että siinä on erilliset irrotusvälineet, jotka jo pelkäs-25 tä paineen noususta ammuksen sisällä aukaisevat lukituksen ja sallivat nosto-lenkkiosan irtoamisen kierreosasta, jolloin nostolenkkiosa työntyy paineen vai-5 kutuksesta ulos ja sen täyttämään tilaan muodostuu suuri aukko. Keksinnön
CVJ
^ erään toteutusmuodon mukaan kierreosa on muodostettu useasta erillisestä ° hoikin osasta eli kierrekappaleesta, jotka on kytketty erillisen puristuselimen ^ 30 avulla niin, että nostolenkkiosan siirtyessä lukitusasennostaan ennalta määrä- | tyn matkan ulospäin, kierreosan osat pääsevät siirtymään toisiaan kohti, jolloin oo myös kierreosan osat irtoavat ammuksesta ja saadaan aikaan vielä suurempi
CD
^ aukko ammuksen sisältä ulkoilmaan.
2 Keksinnön etuna on, että ratkaisu on yksinkertainen käyttää, koska ^ 35 se on toteutettu pelkästään mekaanisin toistensa suhteen liikkuvin osin. Edel leen keksinnön etuna on, että se ei vaadi nostolenkin tai sen osien kuumene- 3 mistä vaan pelkästään paineen nousun ammuksen sisällä riittää. Vielä keksinnön etuna on, että saadaan aikaan suuri aukko ammuksen sisätilasta ulkotilaan, mikä tehostaa paineen laskua ja mahdollisen räjähteen valumista ulos ammuksesta.
5 Kuvioiden lyhyt selostus
Keksintöä selostetaan lähemmin oheisissa piirustuksissa, joissa kuvio 1 esittää kaavamaisesti kenttätykistön ammusta, johon on asennettu nostolenkki, kuviot 2a ja 2b esittävät erästä keksinnön toteutusmuotoa osittain 10 leikattuna,
kuvio 3 esittää poikkileikkausta kuvioon 2a merkittyä linjaa A - A
pitkin, kuviot 4a ja 4b esittävät keksinnön erästä toista toteutusmuotoa osittain leikattuna ja 15 kuviot 5a ja 5b esittävät poikkileikkausta kuvioihin 4a ja 4b merkitty jä linjoja B - B ja vastaavasti C - C pitkin.
Keksinnön yksityiskohtainen selostus
Kuviossa 1 on esitetty kaavamaisesti kenttätykistön kranaatti 1, jonka kärkeen on asennettu nostoelin 2. Nostoelin 2 on tyypillisesti kierretty kra-20 naatin kärjessä oleviin sytytintä varten muodostettuihin kierteisiin, joihin kranaatin räjäyttämiseen tarvittava sytytin kierretään ennen kranaatin ampumista.
Kuviot 2a ja 2b esittävät kaavamaisesti erästä keksinnön toteutus-muotoa osittain leikattuna. Siinä näkyy nostoelin 2 ja siinä oleva kiinnityselime-nä toimiva nostolenkki 3, johon koukku tai muu vastaava nostoväline kytketään ^ 25 kranaatin nostamiseksi. Nostoelimessä 2 on runko-osa 4, johon nostolenkki 3 o ^ on kiinnitetty ja joka asettuu nostoelimen 2 ollessa kierrettynä paikalleen kra- o naatin 1 päähän kranaatin 1 pintaa vasten.
Nostoelimessä 2 on edelleen erillinen kierreosa 5, jossa on kranaa-= tin 1 kierteisiin sopivat kierteet. Runko-osassa 4 on ammukseen päin olevalla 30 puolella sylinterimäinen lukitusholkki 6, mikä nostoelimen 2 ollessa normaalisti $5 koottuna asettuu kierreosan 5 sisäpuolelle ja ulottuu nostoelimen ollessa
LO
o asennettuna ammukseen sen aukkoon. Lukitusholkissa 6 on vähintään yksi, oj edullisesti 3-6 aukkoa 6a, joissa on lukitusosia 7. Lukitusosat 7 ovat tässä toteutusmuodossa kiilamaisia kappaleita, jotka ulottuvat lukitusholkin 6 läpi 35 kierreosassa 5 oleviin lukitussyvennyksiin 5a. Tässä toteutusmuodossa on lu- 4 kitusosassa ja vastaavasti lukitussyvennyksessä 5a niiden runko-osan puolella nostoelimen sisään päin ja siten runko-osan keskelle päin nostolenkkiä kohti nouseva viisto pinta.
Edelleen nostoelimessä 2 on lukitusholkin 6 sisäpuolella sijaitseva 5 sulkuosa 8, joka on olennaisesti lukitusholkin sisäpuolella olevan aukon kokoinen. Sulkuosa 8 on kiinnitetty paikalleen esimerkiksi nostolenkin 3 keskeltä tulevalla pultilla 9 niin, että sen liike poispäin runko-osasta 4 on rajoitettu ulottumaan vain lukitusasentoon asti. Näin sulkuosa 8 pystyy liikkumaan lukitus-hoikin 6 aksiaalisuunnassa runko-osan 4 ja siten myös lukitusholkin 6 suhteen 10 lukitusasennosta runko-osaan päin. Edelleen siinä on runko-osan 4 ja sul-kuosan 8 välillä voimaelimenä toimiva jousi 10, joka pitää sulkuosan 8 kuvion 2a esittämässä sulkuasennossa niin kauan, kun ammuksen sisällä ei ole painetta.
Kuvion 2b osoittamassa tilanteessa ammuksen sisällä on paine 15 noussut, minkä seurauksena sulkuosa 8 on siirtynyt kuvion 2a esittämästä asemasta kohti runko-osaa 4. Sen seurauksena on lukitusosa 7 vapautunut ja kyennyt liikkumaan normaaliasemastaan kohti nostoelimen keskiosaa lukitus-hoikin työntäessä sitä vasten viistoa pintaa nostolenkin 3 suuntaan. Tämän seurauksena runko-osa on paineen vaikutuksesta päässyt siirtymään kuvion 20 2b osoittamaan asemaan eli ulospäin kierreosasta 5. Näin runko-osa 4 on kyennyt irtautumaan normaalista asemastaan ja paine pystyy työntämään sen kokonaan ulos aukaisten kranaatin sisätilasta ulkoilmaan merkittävän kokoisen aukon paineen vapauttamiseksi.
Kuviossa 3 näkyy kuvion 2a merkittyä linjaa A - A pitkin leikkaus. 25 Siinä näkyy, kuinka sulkuosa 8 on lukitusholkin 6 sisäpuolella ja pitää luki-tusosat 7 työntyneenä kierreosan 5 lukitussyvennyksiin niin, että runko-osa ei 5 pääse nousemaan kierreosan sisältä pois.
(M
^ Kuvioissa 4a ja 4b on esitetty keksinnön eräs toinen toteutusmuoto ° osittain leikattuna. Pääosin se vastaa rakenteeltaan ja toiminnaltaan kuvioiden ^ 30 2a - 3 esittämää ratkaisua ja joskin lukitusosana toimii kuula 7'.
| Tässä toteutusmuodossa, mikä selkeästi ilmenee kuvioista 5a ja 5b, co kierreosa on tässä tapauksessa muodostettu kolmesta erillisestä kierrekappa-
CD
^ leesta 5’. Kierrekappaleisiin 5’ on muodostettu syvennys 5b. Vastaavasti tässä ° toteutusmuodossa on kierrekappaleiden 5'ympärillä joustava puristuselin 11, ^ 35 joka on nostoelintä koottaessa asennettu kierrekappaleiden 5' ympäri niin, että se pyrkii puristamaan kierrekappaleita 5' toisiaan ja lukitusholkkia 6 kohden.
5
Kuvion 4a osoittamassa tilanteessa kierrekappaleet 5’ ovat lukitusasennossa etäisyyden päässä toisistaan ja puristuneena lukitusholkkia 6 vasten, jolloin ne eivät pysty liikkumaan toisiaan kohden vaan niiden reunojen välillä on rako 12. Näin ne pysyvät sellaisessa asennossa, että nostoelin 2 on kiinnitettävissä 5 kiertämällä ammuksen kärkeen kuten kuvioiden 2a - 3 osoittama toteutusmuotokin.
Kun sulkuosa 8 on noussut paineen vaikutuksesta kohti nostolenk-kiä 3 niin, että kuula 7'pääsee työntymään ulos, pääsee nostolenkki 3 nousemaan kierrekappaleen 5'suhteen ylöspäin, kunnes lukitusholkki 6 on kokonai-10 suudessaan noussut kierrekappaleeseen 5' muodostetun syvennyksen 5b kohdalle. Tällöin joustavat puristuselimet 11, kuten jouset, kumilenkit tms. puristavat kierrekappaleet 5' toisiinsa päin ja ne irtoavat ammuksen 1 kierteistä niin, että kierrekappaleiden 5'ja ammuksen 1 kierteiden väliin jää rako. Tällöin koko nostoelin 2 pääsee irtautumaan ammuksesta 1 ja koko ammuksen pääs-15 sä oleva aukko aukeaa päästäen ammuksessa olevan paineen pois.
Kuvioissa 5a ja 5b on esitetty kaavamaisesti leikkaus kuvioihin 4a ja vastaavasti 4b merkittyjä linjoja B - B ja C - C pitkin. Kuviossa 5a näkyy, kuinka kierrekappaleiden 5' reunojen välissä on rako 12 niin, että ne voivat puristua toisiaan kohden lukitusholkin 6 siirrettyä pois tieltä. Vastaavasti kuviossa 20 5b näkyy tilanne, missä kierrekappaleet 5’ ovat siirtyneet kohti lukitusholkkia 6 niin, että ne ovat irronneet ammuksen 1 kierteistä ja voivat siirtyä ammuksesta pois.
Keksintöä on edellä selityksessä ja piirustuksissa esitetty vain esimerkin omaisesti eikä sitä ole millään tavoin rajoitettu siihen, vaan suojapiiri 25 määräytyy patenttivaatimusten mukaan. Keksinnön yksityiskohtia eri kuvioissa esitettyjä toteutusmuotoja voidaan yhdistellä keskenään halutuilla tavoilla. 5 Niinpä lukitusosa voi olla kiilamainen kappale, kuula tai muu sellainen kappale, C\l ^ mikä kierreosaan muodostettuun aukkoon työntyneenä estää nosto-osan ja ° kierreosan liikkumisen toistensa suhteen niin kauan kuin sulkuosa on esteenä.
^ 30 Lukitusosia voi olla vähintään yksi, mutta myös useampia, tyypillisesti 3-6, | myös enemmänkin.
co Jousen 10 jäykkyys ratkaisee sen, millä paineella sulkuosa 8 alkaa to siirtyä pois sulkuasennostaan ja sen tietenkin on valittava käytännön tilanteen ^ mukaisesti. Sulkuosan 8 ja lukitusholkin 6 välillä on oltava mieluummin jonkin- ^ 35 lainen tiivistys, jotta paine kunnolla työntää sulkuosaa 8. Lukitusosan 7 toimin ta perustuu siihen, että lukitusholkissa olevan aukon alapinta tukeutuu luki- 6 tusosan pintaan ja vastaavasti lukitusosan se pinta, mikä ulottuu kierreosan syvennykseen, tukeutuu kierreosan syvennyksen pintaa vasten, jolloin se lukitsee runko-osan ja kierreosan toisiinsa. Jousen 10 sijaan voidaan käyttää myös muunlaisia joustavia elimiä ja erilaisia joustavia materiaaleja.
5 Kierrekappaleessa voi osia olla myös enemmän kuin kolme ja vähimmillään se voidaan toteuttaa kahdella osalla, joiden leveys kehän suunnassa on selvästi alle 180 astetta, esimerkiksi 120 astetta.
Kiinnityselin voi nostolenkin sijaan olla koukku tai muu yleisesti käytettävissä oleva elin, mistä ammusta voidaan sitten nostaa.
o
(M
m o i n·
(M
x en
CL
CO
CD
m o δ
(M

Claims (8)

1. Nostoelin ammuksien nostamista varten, jossa on nostoa varten kiinnityselin (3), mihin nostokoukku tai vastaava on tarkoitettu kiinnitettäväksi, runko-osa (4), mihin kiinnityselin (3) on kiinnitetty ja kierreosa (5), mikä on va-5 rustettu ammuksen (1) päässä olevan sytyttimen aukon kierteitä vastaavilla kierteillä nostoelimen asentamiseksi ammuksen sytyttimen aukkoon ammuksen (1) nostamista varten, tunnettu siitä, että runko-osassa (4) on lukitusholkki (6), joka nostoelimen (2) ollessa ammukseen (1) asennettuna ulottuu ammuksen aukkoon, ja, jossa on 10 sen poikkisuunnassa sen läpi ulottuvia aukkoja (6a), että kierreosa (5) on erillinen lukitusholkin (6) ulkopuolelle asennettu osa, jonka ulkopinnalla on kierre ja jonka sisäpinnassa on ainakin yksi lukitus-syvennys (5a), että nostoelimessä (2) on lisäksi 15 ainakin yksi erillinen lukitusosa (7), joka ulottuu lukitusholkin (6) au kon (6a) läpi kierreosan lukitussyvennykseen (5a) ja siinä asemassa ollessaan lukitsee lukitusholkin (6) ja kierreosan ainakin aksiaalisuunnassa toisiinsa, lukitusholkin (6) sisäpuolella oleva ja sen akselin suunnassa liikkuvasti asennettu sulkuosa (8), jolla on lukitusasento, missä se pitää lukitusosan 20 (7) työntyneenä kierreosan (5) lukitussyvennykseen (5a) ja aukeamisasento, missä se sallii lukitusosan (7) siirtyä lukitussyvennyksestä (5a) pois, ja runko-osan (4) ja sulkuosan (8) välissä oleva voimaelin kuten jousi, joka pitää sulkuosan (8) normaalisti lukitusasennossa, jolloin nostoelimen (2) ollessa asennettuna ammukseen (1) ammuk-25 sen sisällä tapahtuva paineen nousu työntää sulkuelimen lukitusasennosta kohti aukeamisasentoa ja lukituksen auettua työntää runko-osan (4) pois am- 0 muksen (1) aukosta. ιό
2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen nostoelin, tunnettu siitä, βί ο ^ tä siinä on useita lukitusosia (7). ^ 30
3. Patenttivaatimuksen 1 tai 2 mukainen nostoelin, tunnettu sii- £ tä, että siinä on kutakin lukitusosaa (7) varten oma lukitussyvennys (5a).
4. Jonkin edellisen patenttivaatimuksen mukainen nostoelin, t u n - g n e 11 u siitä, että lukitusosassa (7) ja vastaavasti lukitussyvennyksessä (5a) 5 on niiden runko-osan (4) puolella nostoelimen (6) sisään päin nostolenkin (M 35 suuntaan runko-osan (4) keskustaa kohti nouseva viisto pinta.
5. Jonkin edellisen patenttivaatimuksen mukainen nostoelin, tunnettu siitä, että kierreosa (5) on yksi holkkimainen osa.
6. Jonkin patenttivaatimuksen 1-5 mukainen nostoelin, tunnet- t u siitä, 5 että kierreosan (5) muodostaa ainakin kolme erillistä sisäpinnaltaan runko-osasta (4) poispäin olevassa reunassa olennaisesti lukitusholkin (6) ulkopinnan muotoista kierrekappaletta (5’), jotka lukitusasennossa ovat etäisyyden päässä toisistaan niin, että niiden reunojen välillä on rako (12), että siinä on ainakin yksi puristuselin (11), joka puristaa kierrekap-10 paleita lukitusholkkiin (6) päin, ja että kierrekappaleiden (5’) runko-osan (4) puoleisessa sisäpinnassa on syvennys niin, että sulkuosan (8) siirryttyä aukeamisasentoon kierrekappa-leet (5’) voivat siirtyä kohti lukitusholkkia (6), jolloin ne paineen työntäessä voivat siirtyä pois ammuksen (1) aukosta.
7. Patenttivaatimuksen 6 mukainen nostoelin, tunnettu siitä, et tä puristuselin on kierrekappaleiden (5’) ympäri asennettu joustava elin, kuten jousi tai vastaava ja että kierrekappaleissa (5’) on niiden kierteen puoleisessa pinnassa ura kutakin puristuselintä varten.
8. Jonkin edellisen patenttivaatimuksen mukainen nostoelin, tun-20 nettu siitä, että sulkuosa (8) on kytketty runko-osaan (4) kiinnityselimellä, kuten pultilla tai vastaavalla, mikä rajoittaa sen liikkeen poispäin runko-osasta (4) lukitusasentoon. 25 δ (M tn o i h-· (M X en CL CO CD δ o δ (M
FI20105163A 2010-02-19 2010-02-19 Nostoelin ammuksia varten FI122080B (fi)

Priority Applications (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
FI20105163A FI122080B (fi) 2010-02-19 2010-02-19 Nostoelin ammuksia varten
PCT/FI2011/050149 WO2011101545A1 (en) 2010-02-19 2011-02-17 Lifting member for projectiles

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
FI20105163 2010-02-19
FI20105163A FI122080B (fi) 2010-02-19 2010-02-19 Nostoelin ammuksia varten

Publications (2)

Publication Number Publication Date
FI20105163A0 FI20105163A0 (fi) 2010-02-19
FI122080B true FI122080B (fi) 2011-08-15

Family

ID=41727710

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI20105163A FI122080B (fi) 2010-02-19 2010-02-19 Nostoelin ammuksia varten

Country Status (2)

Country Link
FI (1) FI122080B (fi)
WO (1) WO2011101545A1 (fi)

Families Citing this family (1)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
FR2995075B1 (fr) * 2012-08-29 2014-08-29 Nexter Munitions Fusee d'amorcage permettant le deconfinement d'une enveloppe de munition

Family Cites Families (5)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
DE2131748A1 (de) * 1971-06-25 1972-12-28 Foerenade Fabriksverken Schutzvorrichtung fuer Granaten
US3927791A (en) * 1974-08-05 1975-12-23 Welcome D Hershberger Fusible plug
DE3616410A1 (de) * 1986-05-15 1987-11-19 Rheinmetall Gmbh Nutzlastgeschoss fuer ausstossbare submunition
US7451703B1 (en) * 2005-11-22 2008-11-18 The United States Of America As Represented By The Secretary Of The Army Vented lifting plug for munition
FR2906606B1 (fr) * 2006-09-29 2010-12-31 Giat Ind Sa Dispositif de deconfinement d'une enveloppe d'une munition.

Also Published As

Publication number Publication date
WO2011101545A1 (en) 2011-08-25
FI20105163A0 (fi) 2010-02-19

Similar Documents

Publication Publication Date Title
US7930975B2 (en) Deconfinement device for the casing of a piece of an ammunition
US6086059A (en) Gas spring device
US20130239838A1 (en) Grenade having safety lever with integrated firing pin retaining clip
JP2012524875A (ja) ピストンステムの飛び出しを制御しうる安全装置を備えたガスシリンダアクチュエータ
FI122080B (fi) Nostoelin ammuksia varten
US4423683A (en) Enclosure for a warhead case
US20200149851A1 (en) Rolling preventer for grenades
AU2004240225B2 (en) Ammunition casing enclosing an explosive
US11209250B2 (en) Detonator retention system for boosters
DK3129743T3 (en) ARRANGEMENT BLOCKING ARRANGEMENT
BR112014030345B1 (pt) Êmbolo rotativo para um fole rolante de mola pneumática
ES2322773T3 (es) Cierre de municiones insensibles para armas con proyectiles precargados.
CN110621904B (zh) 封闭包装、减振器和密封件保持器的使用
SE525772C2 (sv) Explosivt infästningselement
KR101349932B1 (ko) 측면배출구멍이 형성된 둔감형 관통탄두
US3858515A (en) Projectile fuse
US3807307A (en) Projectile
DE102013000043A1 (de) Munitionskiste
KR100981635B1 (ko) 조임 부재 조립체 및 그를 구비하는 압력용기
AU2015200542B2 (en) Propellant charge case for cartridge ammunition
US1850042A (en) Bottom impact fuse for armor-plate piercing shells
US20100170384A1 (en) Locking device
DE112014002114T5 (de) Granatpatrone
ES2321437T3 (es) Dispositivo de retencion de proyectil para arma anticarro.
US20240200728A1 (en) Remote triggering device for a pressure vessel, and assembly with a compressed gas reservoir and such a remote triggering device

Legal Events

Date Code Title Description
FG Patent granted

Ref document number: 122080

Country of ref document: FI

PC Transfer of assignment of patent

Owner name: NAMMO LAPUA OY

MM Patent lapsed