FI12035U1 - Kiinnitysjärjestely kaide-elementtien kiinnittämiseksi ja kaide - Google Patents

Kiinnitysjärjestely kaide-elementtien kiinnittämiseksi ja kaide Download PDF

Info

Publication number
FI12035U1
FI12035U1 FIU20184041U FIU20184041U FI12035U1 FI 12035 U1 FI12035 U1 FI 12035U1 FI U20184041 U FIU20184041 U FI U20184041U FI U20184041 U FIU20184041 U FI U20184041U FI 12035 U1 FI12035 U1 FI 12035U1
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
att
anchoring
kännetecknat
och
front wall
Prior art date
Application number
FIU20184041U
Other languages
English (en)
Swedish (sv)
Inventor
Tero Viljakainen
Original Assignee
Anstar Oy
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Anstar Oy filed Critical Anstar Oy
Priority to FIU20184041U priority Critical patent/FI12035U1/fi
Application granted granted Critical
Publication of FI12035U1 publication Critical patent/FI12035U1/fi

Links

Landscapes

  • Bridges Or Land Bridges (AREA)

Description

KIINNITYSJÄRJESTELY KAIDE-ELEMENTTIEN KIINNITTÄMISEKSI JA KAIDE
Keksinnön kohteena on kiinnitysjärjestely kaide-elementtien kiinnittämiseksi toisiinsa vastakkaisista päädyistä. Keksinnön kohteena on kaide, kuten tiekaide.
Liikenneturvallisuuteen panostetaan tänä päivänä yhä enemmän. Vanhoille, kapeille kaksikaistaisille teille rakennetaan keskikaiteita ehkäisemään kohtaamisonnettomuuksia. Tieltä suistumiset estetään reunakaiteilla, joita usein samanaikaisesti käytetään varsinkin uusien moottoriteiden meluesteinä. Edelleen kaiteita käytetään työaikaisen turvallisuuden parantamiseen tietyömailla ja siltarakenteiden peruskorjauksessa, kun suojataan työntekijöitä autoliikenteeltä.
Perinteinen kaiderakenne on ollut vaakarakenteinen teräsprofiili tai teräs-vaijeri, joka on kiinnitetty määrävälein maahan lyötyihin tolppiin. Teräskai-teen ongelmana on jäykkä tolppaliitos, joka ei törmäyksessä anna periksi, vaan leikkautuu auton sisään. Työaikaiseen suojaamiseen teräskaiteen maahan lyötävä tolpparakenne on liian hidas järjestelmä, koska kaiteen muotoa pitää pystyä nopeasti muuttamaan työmaan tarpeiden mukaan. Perinteinen ratkaisu on ollut nk. betoniporsaat, joita on asennettu peräkkäin riviin ilman keskinäisiä liitoksia.
Nykyaikaiset kaiteet perustuvat törmäyskokeista saatuihin kokemuksiin. Teräskaiteista poiketen betonikaide asennetaan suoraan tien tai pientareen pinnalle liittämällä yksittäiset kaide-elementit toisiinsa sivuttaissuuntaisen siirtymän mahdollistavilla liitososilla. Törmäyksessä liike-energia siirretään alustan ja kaide-elementin välisellä kitkalla sekä liitoksissa tapahtuvilla muodonmuutoksilla. Kaide estää autoa kaatumasta ja sinkoutumasta takaisin ajoradalle. Tavoitteena on, että onnettomuusauto ohjautuu kaidetta pitkin ja pysähtyy tietyn matkan sisällä. Lisäksi kaiteen korjaus eli rikkoutu neiden elementtien vaihtaminen vilkasliikenteisillä teillä pitää olla mahdollisimman nopeaa, jottei liikennevirta ruuhkautuisi. Tämän keksinnön tarkoituksena on saada aikaan parannettu kiinnitysjärjes-tely kaide-elementtien kiinnittämiseksi toisiinsa ja kaide.
Keksinnön tavoitteet saavutetaan suojavaatimuksen 1 mukaisella kiinnitysjär-jestelyllä ja suojavaatimuksen 10 mukaisella kaiteella. Keksinnön mukainen kiinnitysjärjestely käsittää liitettävien kaide-elementtien vastakkaisiin päätyihin sovitettavissa olevat ankkurointiosat ja ankkurointiosiin sovitettavissa olevan liitososan. Kumpikin ankkurointiosa käsittää kaksi sivuseinämää, joiden väliin liitososa on sovitettavissa ja sivuseinämät yhdistävän katon, jonka alapuolelle on järjestetty tukielin, jonka taakse liitososa on sovitettavissa.
Keksinnön mukaisella ratkaisulla saavutetaan huomattavia etuja. Keksinnön mukaisen kiinnitysjärjestelyn avulla kaide-elementit välinen liitos voidaan nopeasti ja helposti koota ja purkaa, minkä ansiosta kaide voidaan asentaa nopeasti ja kaide-elementit ovat nopeasti vaihdettavissa. Ankkurointiosan ja liitososan välinen liitos ei ole jäykkä, vaan osien välillä on välystä, jolloin osat pääsevät liikkumaan toistensa suhteen törmäystilanteessa. Tämä sitoo tör-mäysenergiaa ja vaimentaa siten törmäystä.
Keksinnön yhden sovellusmuodon mukaan ankkurointiosan etuseinämään on järjestetty lukitusväline liitososan kiinnittämiseksi ankkurointiosaan. Lukitusväline on sovitettavissa etuseinämän aukon päälle ja liitososan alle, kun liitososan uloke on sovitettu paikalleen tukielimen taakse. Lukitusväline voi olla esimerkiksi taivutettavissa oleva levy tai kieleke, joka on kiinnitetty etuseinämään. Tämä nopeuttaa liitososan kiinnittämistä ankkurointiosaan. Lisäksi taivutettavissa oleva lukitusväline joustaa törmäystilanteessa, mikä sitoo törmäysenergiaa ja vaimentaa siten törmäystä.
Keksinnön yhden sovellusmuodon mukaan liitososa käsittää reiän, johon on sovitettavissa tappi, joka on sovitettu tukeutumaan ankkurointiosan etuseinämään, kun liitososaa työnnetään ankkurointiosaan. Tapin avulla voidaan estää liitososan liiallinen työntyminen ankkurointiosaan ja siten pitää liitososan toinen uloke sopivalla etäisyydellä kaide-elementistä. Tämä nopeuttaa toisen kaide-elementin asentamista, koska toisen ulokkeen etäisyyttä kaide-elementistä ei tarvitse erikseen asettaa sopivaksi. Tapin avulla voidaan helpottaa ja nopeuttaa kaide-elementtien asentamista myös muissa vaiheissa.
Keksinnön yhden sovellusmuodon mukaan liitososa käsittää kaksi paksunnosta, joiden kohdalla liitososan leveys on suurempi kuin etuseinämän aukon. Paksunnokset ovat melko lähellä ankkurointiosan sivuseinämiä, jolloin törmäystilanteessa paksunnokset tulevat kontaktiin sivuseinämien ja/tai etu-seinämän kanssa, mikä lisää kaideliitoksen jäykkyyttä.
Keksinnön yhdessä sovellusmuodossa ankkurointiosan sivuseinämien sisäpinnoille on järjestetty kavennuselimet, joiden väliin liitososa on sovitettavissa ja joiden välinen etäisyys on pienempi kuin ankkurointiosan etuseinämän aukon leveys, mutta suurempi kuin liitososan paksuus. Törmäystilanteessa liitososa tulee kontaktiin kavennuselinten kanssa, mikä myös lisää kaideliitoksen jäykkyyttä.
Seuraavassa keksintöä selostetaan yksityiskohtaisemmin esimerkkien avulla viitaten oheisiin piirustuksiin, joissa kuvio 1 esittää keksinnön mukaisen kaiteen yhtä sovellusmuotoa, kuvio 2 esittää päädystä kuvattuna kuvion 1 kaiteen kaide-elementtiä ja kaide-elementin päädyssä olevaa ankkurointiosaa, kuvio 3 esittää sivulta kuvion 2 esitettyä ankkurointiosaa, kuvio 4 esittää päältä kuvattuna kuvion 2 ankkurointiosaa, kuvio 5 esittää kuvion 1 kaiteen liitososaa, kuvio 6 esittää kuvion 5 liitososaa sivulta kuvattuna, ja kuvio 7 esittää poikkileikkauksena kuvion 1 kaiteen kahta kaide-elementtiä liitoksen kohdalta.
Kuviossa 1 on esitetty kaide, kuten tiekaide, joka käsittää ainakin kaksi kaide-elementtiä 7, jotka on liitetty vastakkaisista päädyistä 17 toisiinsa kiinni-tysjärjestelyllä, joka käsittää kaide-elementtien 7 vastakkaisiin päätyihin 17 järjestetyt ankkurointiosat 1 ja liitososan 5, joka on sovitettu ankkurointiosiin 1. Kunkin kaide-elementin 7 liitettävissä päädyissä on ankkurointiosa 1. Tyypillisesti kaide-elementin 7 korkeus (H) on 900-1100 mm ja pituus (L) 4000-6000 mm. Kaide-elementtien 7 välissä on sauma 16.
Kaide-elementti 7 on valmistettu betonista tai muusta tarkoitukseen soveltuvasta materiaalista. Mikäli kaide-elementti 7 on betonia, voidaan ankkurointiosa 1 sijoittaa halutulle paikalle kaide-elementin 7 valumuottiin ennen valua. Ankkurointiosa 1 voidaan kiinnittää valumuottiin sinänsä tunnetuilla kiin-nitystavoilla, kuten nauloilla, ruuveilla, magneetilla tai tukiosan avulla.
Ankkurointiosan 1 ja liitososan 5 rakennetta on kuvattu tarkemmin kuvioissa 2-7. Näkymättömissä olevat osat on ymmärtämisen helpottamiseksi esitetty katkoviivoin. Kuviossa 7 liitososa 5 on selvyyden vuoksi esitetty yhtenäisellä viivalla.
Ankkurointiosa 1 on valmistettu tarkoitukseen soveltuvasta materiaalista, esimerkiksi teräksestä. Ankkurointiosa 1 käsittää kaksi vastakkaista sivusei-nämää 3, jotka on sijoitettu välimatkan päähän toisistaan. Liitososa 5 on sovitettavissa sivuseinämien 3 väliin. Lisäksi ankkurointiosa 1 käsittää katon 14, joka yhdistää sivuseinämät 3. Katto 14 muodostaa ankkurointiosan 1 päälipinnan. Ankkurointiosa 1 käsittää myös etuseinämän 2, joka yhdistää sivuseinämät 3. Etuseinämä 2 on yhdistetty kattoon 14. Etuseinämässä 2 on pystysuuntainen aukko 12, jonka kautta liitososa 5 voidaan sovittaa ankku-rointiosaan 1. Aukko 12 on pitkänomainen. Aukko 12 on alhaalta avoin. Etu-seinämä 2 on kaide-elementin 7 poikittaissuuntainen. Sivuseinämät 3 on liitetty etuseinämään 2, esimerkiksi etuseinämän 2 takapintaan. Vaihtoehtoisesti etuseinämä 2 voidaan järjestää sivuseinämien 3 väliin. Piirustusten mukaisessa sovellusmuodossa etuseinämän 2 leveys on suurempi kuin sivuseinämien 3 välinen etäisyys. Etuseinämässä 2 on viisteet 4 tai pyöristykset aukon 12 alareunojen kohdalla. Näin liitososan 5 asentamista ankkuroin-tiosaan 1 voidaan helpottaa. Ankkurointiosan 1 alaosa on avoin.
Ankkurointiosa 1 käsittää takaseinämän 15, joka yhdistää sivuseinämät 3. Myös takaseinämä 15 on liitetty kattoon 14. Takaseinämä 15 on etuseinämää 2 vastapäätä. Takaseinämä 15 voi olla kaide-elementin 7 poikittaissuuntainen tai kaareva, kuten piirustusten sovellusmuodossa. Sivuseinämät 3 ja takaseinämä 15 voidaan muodostaa yksittäisestä levystä, esimerkiksi teräslevystä, joka on taivutettu U-muotoon. Tällöin U-muodon samansuuntaiset sivut toimivat etuseinäminä 3 ja näiden välissä oleva osa takaseinä-mänä 15. Vaihtoehtoisesti sivuseinämät 3 ja takaseinämä 15 voivat olla erillisiä osia.
Etuseinämä 2, sivuseinämät 3 ja takaseinämä 15 muodostavat kotelomaisen rakenteen. Katto 14 peittää kokonaan tai osittain etuseinämän 2, sivuseinämien 3 ja takaseinämän 15 rajaaman alueen. Etuseinämä 2, sivuseinämät ja takaseinämä on kytketty kattoon 14. Katto 14 on yhtä leveä kuin etuseinämä 2. Piirustusten mukaisessa sovellusmuodossa etuseinämä 2 ja katto 14 on muodostettu yksittäisestä levystä, esimerkiksi teräslevystä, joka on taivutettu katon 14 ja etuseinämän 2 rajakohdasta haluttuun kulmaan, tyypillisesti 90 asteen kulmaan. Vaihtoehtoisesti katto ja etuseinämä 2 voivat olla erillisiä osia.
Ankkurointiosa 1 käsittää tukielimen 9, jonka taakse (eli tukielimen 9 ja taka-seinämän 15 väliseen tilaan 19) liitososa 5 on sovitettavissa kaide-elementtien 7 liittämiseksi toisiinsa. Tukielin 9 on järjestetty katon 14 alapuolelle. Piirustusten mukaisessa sovellusmuodossa etuseinämän 2 yläosa muodostaa tukielimen 9. Tällöin etuseinämän 2 aukko 12 ulottuu pystysuunnassa etäisyyden (d) päähän katon 14 alapinnasta, jolloin aukon 12 yläreunan ja katon 14 alapinnan välinen etuseinämän 2 osa muodostaa tukielimen 9. Tiekaidesovelluksissa aukon 12 yläreunan ja katon alapinnan välinen etäisyys (d) pystysuunnassa on ainakin 10 mm, tyypillisesti 25-40 mm. Etu-seinämän 2 paksuus on tyypillisesti 8-15 mm.
Vaihtoehtoisesti tai edellä kuvatun sovellusmuodon lisäksi ankkurointiosa 1 voidaan varustaa erillisellä tukielimellä 9. Tällöin tukielin 9 voidaan sovittaa sivuseinämien 3 väliin. Tukielin 9 voi olla jäykiste, kuten poikkileikkaukseltaan suorakulmion tai neliön muotoinen tanko, jonka taakse (eli tukielimen 9 ja takaseinämän 15 väliseen tilaan 19) liitososa 5 on sovitettavissa kaide-elementtien 7 liittämiseksi toisiinsa. Tukielin 9 ulottuu yhdestä sivuseinämäs-tä toiseen sivuseinämään. Tukielin 9 on kiinnitetty sivuseinämiin 3 ja/tai kattoon 14 ja/tai etuseinämään 2.
Liitososa 5 on muodostettu yhdestä tai useammasta levymäisestä osasta. Liitososa 5 käsittää kaksi uloketta 8, jotka ovat sovitettavissa tukielinten 9 taakse tiloihin 19. Tila 19 on tukielimen 9 ja takaseinämän 15 välissä. Ulokkeet 8 ovat liitososan 5 yläkulmissa. Ulokkeet 8 ovat välimatkan päässä toisistaan ja niiden välissä on syvennys 6. Ulokkeiden 8 välinen etäisyys eli syvennyksen 6 leveys valitaan siten, että asennetut kaide-elementit 7 ovat halutulla etäisyydellä toisistaan. Törmäystilanteessa ulokkeet 8 ovat vasten tukielimiä 9, jolloin tukielimet 9 estävät liitososan 5 ulostulon ankkurointiosis-ta 1. Näin kaide-elementtien 7 päiden irtoaminen toisistaan voidaan estää. Ulokkeet 8 ovat kapeampia kuin etuseinämän 2 aukko 12, jolloin ne voidaan tarvittaessa sovittaa aukon 12 kautta ankkurointiosaan 1.
Lisäksi liitososa 5 käsittää kaksi paksunnosta 10. Liitososan 5 leveys paksunnosten 10 kohdalla on suurempi kuin aukon 12 leveys. Paksunnos 10 voidaan sovittaa ankkurointiosaan 1 tuomalla paksunnos 10 sivuseinämän 3 alapuolelle uraan 11 ja nostamalla liitososaa 5 ylöspäin siten, että paksunnos 10 siirtyy sivuseinämien 3 väliin etuseinämän 2 taakse. Paksunnokset 10 ovat liitososan 5 alakulmissa. Paksunnosten 10 sisäreunat ovat pystysuunnassa samalla kohdalla ulokkeiden 8 sisäreunojen kanssa. Siten paksunnosten 10 välinen etäisyys on yhtä suuri kuin ulokkeiden 8 välinen etäisyys. Paksunnos 10 ulottuu liitososan 5 molemmille puolille. Törmäystilanteessa paksunnos 10 tulee kontaktiin sivuseinämän 3 ja/tai etuseinämän 2 kanssa ja lisää siten kaideliitoksen jäykkyyttä. Sivuseinämien 3 välinen etäisyys paksunnosten 10 kohdalla on enintään 5 mm suurempi kuin liitososan 5 paksuus paksunnosten 10 kohdalla.
Liitososassa 5 on reikä 18, johon on sovitettavissa tappi tai vastaava (ei esitetty piirustuksissa), joka on sovitettu tukeutumaan ankkurointiosan 1 etuseinämään 2, kun liitososa 5 on kiinnitetty ankkurointiosaan 1. Näin voidaan rajoittaa liitososan 5 liikettä ankkurointiosan 1 sisään kaide-elementin 7 pituussuunnassa. Tapin avulla ankkurointiosaan 1 kiinnitetty liitososan 5 vapaa uloke 8 (uloke 8, jota ei ole asennettu toisen kaide-elementin ankkurointiosaan) voidaan pitää halutulla etäisyydellä ankkurointiosasta 1, jolloin toisen kaide-elementin 7 ankkurointiosa 1 voidaan laskea paikalleen vapaan ulokkeen 8 päälle. Tämä nopeuttaa ja yksinkertaistaa huomattavasti liitososan 5 asentamista toisen kaide-elementin ankkurointiosaan 1, koska liitososaa 5 ei tarvitse pitää esimerkiksi käsin halutulla etäisyydellä ankkurointiosasta 1 toisen kaide-elementin asennuksen aikana. Kaide-elementtien 7 asennusta on kuvattu jäljempänä tarkemmin. Reikä 11 on tehty liitososan 5 alaosaan, esimerkiksi paksunnosten 10 väliin. Reikä 18 on vähintään etu-seinämän 2 paksuuden etäisyydellä paksunnoksesta 10.
Ankkurointiosa 1 käsittää lukitusvälineen 20 liitososan 5 kiinnittämiseksi ankkurointiosaan 1 pystysuunnassa. Lukitusvälineellä 20 on kaksi asentoa: lukitusasento, jossa lukitusväline 20 on etuseinämän 2 aukon 12 päällä ja liitososan 5 alla ja siten estävät liitososan 5 liikkeen alaspäin, ja vapautusasento, jossa liitososa 5 pääsee liikkumaan alaspäin ankkurointiosassa 1. Lukitusväline 20 on järjestetty etu-seinämään 2. Lukitusväline 20 on käännettävissä, taivutettavissa tai liputettavissa liitososan 5 alle, kun liitososan 5 uloke 8 on sovitettu paikalleen tukielimen 9 taakse.
Piirustusten mukaisessa sovellusmuodossa lukitusväline 20 on kiinnitetty toisesta päästään etuseinämään 2 aukon 12 viereen ja lukitusvälineen toinen pää on vapaa. Lukitusväline 20 voidaan kiinnittää etuseinämään 2 hitsaamalla, ruuvilla tai muulla tarkoitukseen soveltuvalla tavalla. Lukitusväline 20 voi olla taivutettavissa oleva kieleke tai levy, kuten peltilevy, varsi tai vastaava. Tällöin lukitusväline 20 voidaan taivuttaa esimerkiksi käsin tai apuvälineen avulla vapautusasennosta lukitusasentoon ja päinvastoin.
Vaihtoehtoisesti lukitusväline 20 voidaan yhdestä päästään saranoida tai kiinnittää kääntyvästi etuseinämään 2, jolloin sitä voidaan kääntää vapau-tusasennon ja lukitusasennon välillä. Tällöin kiinnityskohtaan nähden aukon 12 toisella puolella etuseinämässä 2 voi olla kiinnityselin, jolla lukituselimen toista päätä voidaan tukea. Vaihtoehtoisesti lukitusväline voi käsittää etuseinämään 2 aukon 12 molemmille kiinnitetyt vaakasuuntaiset kiskot, joita pitkin lukitusvälinettä voidaan liikuttaa vapautusasennon ja lukitusasennon välillä.
Ankkurointiosa 1 käsittää tankoja 13, kuten harjaterästankoja, jotka siirtävät törmäysvoimat kaide-elementin 7 raudoitukseen ja edelleen tiekaiteen seu-raaviin kaide-elementteihin 7. Tankoja 13 on kaksi paria. Ylemmän parin tangot 13 on kiinnitetty sivuseinämien 3 ulkopintojen ja katon 14 väliseen kulmaan. Alemman parin tangot 13 on kiinnitetty sivuseinämien 3 ulkopintoihin samalle korkeudelle kuin liitososan 5 paksunnos 10, kun liitososa 5 on paikallaan ankkurointiosassa 1. Tällöin törmäysvoimat siirtyvät paksunnoksesta 10 suoraan tankoihin 13. Tangot 13 ovat vaakasuuntaisia eli kaide-elementin 7 pituussuuntaisia. Tankoja 13 käytetään myös ankkurointiosan 1 kiinnittämiseen kaide-osaan 7.
Ankkurointiosan 1 kummankin sivuseinämän 3 sisäpintaan on järjestetty ka-vennuselin21 tukielimen 9 alapuolelle. Kavennuselimet 21 on järjestetty samalle korkeudelle. Kavennuselimet 21 on järjestetty samalla kohdalle kaide-elementin 7 pituussuunnassa. Liitososa 5 on kavennuselinten 21 välissä, kun se on asennettu paikalleen ankkurointiosaan 1. Kavennuselimet 21 voidaan sijoittaa sivuseinämien 3 etureunoihin etuseinämän 2 taakse. Kavennuselinten 21 välinen etäisyys on pienempi kuin aukon 12 leveys, mutta suurempi kuin liitososan 5 kavennuselinten 21 väliin sovitettavan kohdan paksuus. Kavennuselimet 21 voivat olla esimerkiksi halutun paksuisia levyjä, jotka on kiinnitetty hitsaamalla sivuseinämiin 3. Törmäystilanteessa kavennuselimet 21 tulevat kontaktiin liitososan 5 kanssa ja siten lisäävät kaidelii-toksen jäykkyyttä. Kavennuselinten 21 välinen etäisyys on enintään 5 mm suurempi kuin liitososan 5 paksuus kavennuselinten 21 kohdalla.
Kaide-elementin 7 päädyssä ankkurointiosan 1 alapuolella on pystysuuntainen ura 11. Ura 11 on samalla kohdalla kuin ankkurointiosan 1 etuseinämässä 2 oleva pystysuuntainen aukko 12. Ura 11 on alhaalta avoin.
Kaide-elementit 7 liitetään toisiinsa seuraavalla tavalla. Asennuskohteessa ensimmäinen kaide-elementti 7 asetetaan paikalleen asennusalustalle. Tappi sovitetaan liitososan 5 reiän 18 läpi. Tämän jälkeen liitososa 5 tuodaan ankkurointiosaan 1 alapuolelle uraan 11 ja liitososaa 5 nostetaan ylöspäin, jolloin uloke 8 menee tukielimen 9 takana olevaan tilaan 19. Samalla paksunnos 10 siirtyy sivuseinämien 3 väliin etuseinämän 2 taakse. Lukitusväline 20 siirretään lukitusasentoon etuseinämän aukon 12 päälle ja liitososan 5 alle. Piirustusten sovellusmuodossa tämä tehdään taivuttamalla lukitusvälinettä 20. Liitososan 5 alareuna on vasten lukitusvälinettä 20, jolloin liitososan 5 liike alaspäin ankkurointiosassa 1 on estetty. Mikäli liitososa 5 liikkuu syvemmälle ankkurointiosaan 1, reiässä 18 oleva tappi tulee vasten etuseinämää 2 ja siten pitää liitososan 5 toisen ulokkeen 8 riittävällä etäisyydellä ankkurointiosasta 1 toisen kaide-elementin 7 asennusta varten. Tällöin toisen kaide-elementin ankkurointiosa 1 voidaan laskea suoraan liitososan 5 päälle siten, että toinen uloke 8 menee paikalleen ankkurointiosan tukielimen 9 taakse. Tämän jälkeen liitososan 5 toinen uloke 8 sovitetaan toisen kaide-elementin ankkurointiosaan 1. Tämä tapahtuu siten, että toinen kaide-elementti 7 nostetaan ensimmäisen kaide-elementin 7 yläpuolelle niin, että toisen kaide-elementin ankkurointiosa 1 on liitososan 5 toisen ulokkeen 8 yläpuolella. Liitososan toinen uloke 8 on toisen kaide-elementin päädyn urassa 11. Toisen ankkurointiosan 1 lukitusväline 20 voidaan tarvittaessa kääntää etuseinämän 2 sivulle, jolloin se ei häiritse asennusta. Toista kaide-elementtiä 7 lasketaan alaspäin, jolloin liitososa 5 menee toisen kaide-elementin ankkurointiosaan 1 aukon 12 kautta. Toista kaide-elementtiä 7 lasketaan edelleen alaspäin, jolloin liitososan 5 toinen uloke 8 menee toisen kaide-elementin ankkurointiosan tukielimen 9 taakse eli tukielimen 9 ja takaseinämän 15 väliseen tilaan 19. Samalla toinen paksunnos 10 siirtyy sivuseinämien 3 väliin etuseinämän 2 taakse. Toinen kaide-elementti 7 lasketaan asennusalustalle ja samalla varmistetaan, että kaide-elementtien 7 päätyjen 17 välinen etäisyys on halutun suuruinen. Kaide-elementtien 7 välinen sauma 16 voidaan saumata tavanomaisin menetelmin.
Kaiteen muut kaide-elementit voidaan liittää vastaavalla tavalla ensimmäiseen ja/tai toiseen kaide-elementtiin 7, eli asennetaan ja kiinnitetään liitososa 5 paikallaan olevan kaide-elementin ankkurointiosaan 1 ja lasketaan seuraava kaide-elementti paikalleen liitososan 5 päälle.
Alan ammattimiehelle on selvää, että keksinnön eri sovellutusmuodot eivät myöskään rajoitu yksinomaan edellä esitettyihin esimerkkeihin, ja ne voivatkin siksi vaihdella jäljempänä esitettävien suojavaatimusten puitteissa.

Claims (11)

SUOJAVAATIMUKSET
1. Ett fästarrangemang för att sammanbinda räckeselement (7), vilket fästarrangemang inkluderar förankringsdelar (1) som kan anordnas i motsatta ändar (17) av räckeselementen (7) som skall sammanbindas, och en för-bindningsdel (5) som kan anordnas i förankringsdelarna (1), i vilket fästarrangemang - varje förankringsdel (1) har två sidoväggar (3) mellan vilka förbindnings-delen (5) kan anordnas, och ett tak (14) som sammanbinder sidoväggarna (3) och under vilket finns ett stödorgan (9) bakom vilket förbindnings-delen (5) kan anordnas, - förbindningsdelen (5) har två utskjutande delar (8) som kan anordnas bakom stödorganen (9) hos förankringsdelarna (1) i räckeselementens (7) motsatta ändar, och - förankringsdelen (1) har en främre vägg (2) till vilken sidoväggarna (3) är anslutna och som uppvisar en öppning (12) genom vilken förbindningsdelen (5) kan passas in i förankringsdelen (1), mellan sidoväggarna (3), kännetecknat av att på den främre väggen (2) är anordnat ett låsorgan (20) för att fästa förbindningsdelen (5) i förankringsdelen (1), vilket låsorgan (20) kan anordnas på öppningen (12) och under förbindningsdelen (5) då den utskjutande delen (8) av förbindningsdelen (5) sitter fast på plats bakom stödorganet (9).
1. Kiinnitysjärjestely kaide-elementtien (7) kiinnittämiseksi toisiinsa, joka kiinni-tysjärjestely käsittää: liitettävien kaide-elementtien (7) vastakkaisiin päätyihin (17) sovitettavissa olevat ankkurointiosat (1) ja ankkurointiosiin (1) sovitettavissa olevan liitososan (5), jossa kiinnitysjärjestelyssä: - kukin ankkurointiosa (1) käsittää kaksi sivuseinämää (3), joiden väliin liitososa (5) on sovitettavissa, ja sivuseinämät (3) yhdistävän katon (14), jonka alapuolelle on järjestetty tukielin (9), jonka taakse liitososa (5) on sovitettavissa, - liitososa (5) käsittää kaksi uloketta (8), jotka ovat sovitettavissa kaide-elementtien (7) vastakkaisten päätyjen ankkurointiosien (1) tukielinten (9) taakse, ja - ankkurointiosa (1) käsittää etuseinämän (2), johon sivuseinämät (3) on liitetty ja jossa on aukko (12), jonka kautta liitososa (5) on sovitettavissa ankkurointiosaan (1) sivuseinämien (3) väliin, tunnettu siitä, että etuseinämään (2) on järjestetty lukitusväline (20) liitososan (5) kiinnittämiseksi ankkurointiosaan (1), joka lukitusväline (20) on sovitettavissa aukon (12) päälle ja liitososan (5) alle, kun liitososan (5) uloke (8) on sovitettu paikalleen tukielimen (9) taakse.
2. Fästarrangemang enligt skyddskrav 1, kännetecknat av att låsorganet (20) är böjbart, vändbart eller glidbart till ett läge på öppningen (12).
2. Suojavaatimuksen 1 mukainen kiinnitysjärjestely, tunnettu siitä, että lukitusväline (20) ovat taivutettavissa, käännettävissä tai liputettavissa aukon (12) päälle.
3. Fästarrangemang enligt skyddskrav 2, kännetecknat av att låsorganets (20) ena ände sitter fast i den främre väggen (2) och dess andra ände är fri, och att låsorganet är böjbart till ett läge på öppningen (12).
3. Suojavaatimuksen 2 mukainen kiinnitysjärjestely, tunnettu siitä, että luki-tusvälineen (20) yksi pää on kiinnitetty etuseinämään (2) ja toinen pää on vapaa, ja että lukitusväline on taivutettavissa aukon (12) päälle.
4. Fästarrangemang enligt skyddskrav 3, kännetecknat av att låsorganet (20) innefattar ett utsprång, en skiva eller en arm som kan böjas.
4. Suojavaatimuksen 3 mukainen kiinnitysjärjestely, tunnettu siitä, että lukitusväline (20) käsittää taivutettavissa olevan kielekkeen, levyn tai varren.
5. Fästarrangemang enligt något av skyddskraven 1 - 4, kännetecknat av att förbindningsdelen (5) uppvisar ett hål (18) i vilket kan passas in en tapp som är inrättad att stödas mot den främre väggen (2) då förbindningsdelen (5) skjuts in i förankringsdelen (1).
5. Jonkin edellä olevan suojavaatimuksen 1-4 mukainen kiinnitysjärjestely, tunnettu siitä, että liitososa (5) käsittää reiän (18), johon on sovitettavissa tappi, joka on sovitettu tukeutumaan etuseinämään (2), kun liitososaa (5) työnnetään ankkurointiosaan (1).
6. Fästarrangemang enligt något av skyddskraven 1 - 5, kännetecknat av att förbindningsdelen (5) har två förtjockningar (10) som är bredare än öppningen (12) i den främre väggen (2) och som kan anordnas bakom de motsatta förankringsdelarnas (1) främre väggar (2), mellan sidoväggarna (3).
6. Jonkin edellä olevan suojavaatimuksen 1-5 mukainen kiinnitysjärjestely, tunnettu siitä, että liitososa (5) käsittää kaksi paksunnosta (10), jotka ovat leveämpiä kuin etuseinämän (2) aukko (12) ja jotka ovat sovitettavissa vastakkaisten ankkurointiosien (1) etuseinämien (2) taakse sivuseinämien (3) väliin.
7. Fästarrangemang enligt skyddskrav 6, kännetecknat av att på den yttre ytan av den ena eller vardera sidoväggen (3) sitter fast en stång (13) för att fästa förankringsdelen (1) i räckeselementet (7), och att förtjockningen (10) hos förbindningsdelen (5) ligger på samma höjd som stången (13) då förbindningsdelen (5) är monterad på plats i förankringsdelen (1).
7. Suojavaatimuksen 6 mukainen kiinnitysjärjestely, tunnettu siitä, että toisen tai molemman sivuseinämän (3) ulkopintaan on kiinnitetty tanko (13) ankku-rointiosan (1) kiinnittämiseksi kaide-elementtiin (7), ja että liitososan (5) paksunnos (10) on samalla korkeudella kuin tanko (13), kun liitososa (5) on asennettu paikalleen ankkurointiosaan (1).
8. Fästarrangemang enligt något av skyddskraven 1-7, kännetecknat av att den övre kanten av öppningen (12) i den främre väggen (2) ligger på ett avstånd (d) från takets (14) undre yta, varvid den del av den främre väggen (2) som ligger mellan öppningens (12) övre kant och taket (14) bildar stödorganet (9).
8. Jonkin edellä olevan suojavaatimuksen 1-7 mukainen kiinnitysjärjestely, tunnettu siitä, että etuseinämän (2) aukon (12) yläreuna on etäisyyden (d) päässä katon (14) alapinnasta, jolloin aukon (12) yläreunan ja katon (14) välinen etuseinämän (2) osa muodostaa tukielimen (9).
9. Fästarrangemang enligt något av föregående skyddskrav, kännetecknat av att på den inre ytan av förankringsdelens (1) båda sidoväggar (3), nedanför stödorganet (9), är anordnat ett försmalningsorgan (21), mellan vilka försmalningsorgan (21) förbindningsdelen (5) kan anordnas, och varvid avståndet mellan försmalningsorganen (21) är mindre än öppningens (12) bredd men större än förbindningsdelens (5) tjocklek vid försmalningsorganen (21).
9. Jonkin edellä olevan suojavaatimuksen mukainen kiinnitysjärjestely, tunnettu siitä, että ankkurointiosan (1) kummankin sivuseinämän (3) sisäpintaan tukielimen (9) alapuolelle on järjestetty kavennuselin (21), joiden ka-vennuselinten (21) väliin liitososa (5) on sovitettavissa ja joiden kaven-nuselinten (21) välinen etäisyys on pienempi kuin aukon (12) leveys, mutta suurempi kuin liitososan (5) paksuus kavennuselinten (21) kohdalla.
10. Ett räcke med åtminstone två räckeselement (7) sammanbundna vid sina ändar, kännetecknat av att räckeselementen (7) är sammanbundna vid sina motsatta ändar (17) med hjälp av ett förbindningsarrange-mang enligt något av skyddskraven 1-9, varvid i räckeselementens (7) motsatta ändar är anordnade förankringsdelar (1) med en inpassad förbind-ningsdel (5).
10. Kaide, joka käsittää ainakin kaksi päädyistä toisiinsa liitettyä kaide-elementtiä (7), tunnettu siitä, että kaide-elementit (7) on kiinnitetty toisiinsa vastakkaisista päädyistä (17) jonkin edellä olevan suojavaatimuksen 1-9 mukaisella liitosjärjestelyllä, jolloin kaide-elementtien (7) vastakkaisiin päätyihin on järjestetty ankkurointiosat (1), joihin on sovitettu liitososa (5).
11. Suojavaatimuksen 10 mukainen kaide, tunnettu siitä, että kaide-elementin (7) päädyssä ankkurointiosan (1) alla on pystysuuntainen ura (11). SKYDDSKRAV
11. Räcke enligt skyddskrav 10, kännetecknat av att det finns ett vertikalt spår (11) i räckeselementets (7) ände, nedanför förankringsdelen (1).
FIU20184041U 2018-03-09 2018-03-09 Kiinnitysjärjestely kaide-elementtien kiinnittämiseksi ja kaide FI12035U1 (fi)

Priority Applications (1)

Application Number Priority Date Filing Date Title
FIU20184041U FI12035U1 (fi) 2018-03-09 2018-03-09 Kiinnitysjärjestely kaide-elementtien kiinnittämiseksi ja kaide

Applications Claiming Priority (1)

Application Number Priority Date Filing Date Title
FIU20184041U FI12035U1 (fi) 2018-03-09 2018-03-09 Kiinnitysjärjestely kaide-elementtien kiinnittämiseksi ja kaide

Publications (1)

Publication Number Publication Date
FI12035U1 true FI12035U1 (fi) 2018-04-13

Family

ID=62111293

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FIU20184041U FI12035U1 (fi) 2018-03-09 2018-03-09 Kiinnitysjärjestely kaide-elementtien kiinnittämiseksi ja kaide

Country Status (1)

Country Link
FI (1) FI12035U1 (fi)

Similar Documents

Publication Publication Date Title
US8157471B2 (en) Combined guardrail and cable safety systems
SE513130C2 (sv) Sätt och anordning för att förhindra skador vid påkörning av ändpartiet av ett vägräcke
US8061925B2 (en) Vehicle restraining system for limiting roadways
EP1766141B1 (en) Road safety barrier
KR102023449B1 (ko) 난간용 앵커플레이트 및 이를 구비하는 난간
GB2433285A (en) Vehicle restraining fence for a building
CN111719846A (zh) 用于将栏杆部件保持在天花板模板面板上的保持器
US7607645B2 (en) Interlocking highway structure
FI12035U1 (fi) Kiinnitysjärjestely kaide-elementtien kiinnittämiseksi ja kaide
EP0575705A1 (en) Metallic safety barrier
FI128718B (fi) Kiinnitysjärjestely kaide-elementtien kiinnittämiseksi ja kaide
KR200202334Y1 (ko) 고규격 교량난간 겸용 가드레일
KR101835859B1 (ko) 다이크용 가드레일 지주 보강구조
FI128216B (fi) Ajotien reunaan tai kaistoja erottamaan asetettava kaide sekä menetelmät kaide-elementtien kiinnittämiseksi toisiinsa ja irrottamiseksi toisistaan
KR101718139B1 (ko) 측구 설치형 차량 방호울타리 보강 구조
GB2450352A (en) Wire rope vehicle restraining fence
FI126295B (fi) Kaide
KR102669776B1 (ko) 차량 방호 울타리
DK2927374T3 (en) Vehicle retention system with start / end construction
EP2554749B1 (en) Highway guardrail with joint and stiffener system
FI124274B (fi) Järjestelmä maantiekaiteen pään ankkuroimiseksi maahan
KR19980027915U (ko) 차량 방호용 난간의 가드 레일
KR101001199B1 (ko) 이종소재로 이루어진 방호 울타리
EP2746461B1 (en) Crash barrier bracket
SE522308C2 (sv) Vägräcke

Legal Events

Date Code Title Description
FGU Utility model registered

Ref document number: 12035

Country of ref document: FI

Kind code of ref document: U1