FI119828B - Menetelmä putkiläpiviennin tekemiseksi ja putkiläpivienti - Google Patents

Menetelmä putkiläpiviennin tekemiseksi ja putkiläpivienti Download PDF

Info

Publication number
FI119828B
FI119828B FI20021068A FI20021068A FI119828B FI 119828 B FI119828 B FI 119828B FI 20021068 A FI20021068 A FI 20021068A FI 20021068 A FI20021068 A FI 20021068A FI 119828 B FI119828 B FI 119828B
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
passage
cylinder sleeve
sleeve
moisture barrier
pipe
Prior art date
Application number
FI20021068A
Other languages
English (en)
Swedish (sv)
Other versions
FI20021068A0 (fi
FI20021068A (fi
Inventor
Veikko Rajamaeki
Original Assignee
Serres Oy
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Serres Oy filed Critical Serres Oy
Priority to FI20021068A priority Critical patent/FI119828B/fi
Publication of FI20021068A0 publication Critical patent/FI20021068A0/fi
Publication of FI20021068A publication Critical patent/FI20021068A/fi
Application granted granted Critical
Publication of FI119828B publication Critical patent/FI119828B/fi

Links

Classifications

    • FMECHANICAL ENGINEERING; LIGHTING; HEATING; WEAPONS; BLASTING
    • F16ENGINEERING ELEMENTS AND UNITS; GENERAL MEASURES FOR PRODUCING AND MAINTAINING EFFECTIVE FUNCTIONING OF MACHINES OR INSTALLATIONS; THERMAL INSULATION IN GENERAL
    • F16LPIPES; JOINTS OR FITTINGS FOR PIPES; SUPPORTS FOR PIPES, CABLES OR PROTECTIVE TUBING; MEANS FOR THERMAL INSULATION IN GENERAL
    • F16L5/00Devices for use where pipes, cables or protective tubing pass through walls or partitions
    • F16L5/02Sealing

Landscapes

  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • General Engineering & Computer Science (AREA)
  • Mechanical Engineering (AREA)
  • Sink And Installation For Waste Water (AREA)

Description

119828
Menetelmä putkiläpiviennin tekemiseksi ja putkiläpivienti
Keksinnön tausta
Esillä oleva keksintö koskee patenttivaatimuksen 1 johdannon mukaista menetelmää putkiläpiviennin tekemiseksi. Keksintö koskee edelleen pa-5 tenttivaatimuksen 2 johdannon mukaista putkiläpivientiä. Erityisesti keksintö liittyy menetelmään putkiläpiviennin tekemiseksi ja putkiläpivientiin, jota käytetään esimerkiksi pesuhuoneiden ja muiden rakennuksessa olevien märkätilojen lattia- tai seinärakenteissa olevien vesieristeiden liittämisessä tiiviisti lattian tai seinän läpi johdettuihin viemäri- tai vesiputkiin.
10 Keksinnön tarkoitus on aikaansaada sellainen menetelmä ja putkilä pivienti, jolla märkien ja kosteiden tilojen keraamisten pintojen alustan ve-deneristämisessä käytettävät niin juoksevassa muodossa siveltävät vesieriste-massat ja aineet kuin vesieristematot voidaan liittää rakenteen lävistävään rakenneosaan vesitiiviisti ja luotettavasti.
15 Rakennetuissa tiloissa, joissa käytetään vettä on yleensä vaatimuk sena, että seinä- ja lattiapinnoissa on oltava vettäläpäisemätön rakennekerros, joka estää kosteuden pääsyn rakenteisiin. Tämä vesieristekerros on oltava yhtenäinen ja tiivis myös lattian tai seinän läpi johdettujen putkien tai muiden läpivientien kohdalta. Vesitiiviin liitoksen aikaansaaminen esimerkiksi lattia- ja sei-20 närakenteen läpi johdettujen putkien kohdalla on osoittautunut ongelmalliseksi • · \v ja työlääksi työvaiheeksi, jossa mahdollisuus rakennevirheiden syntymiselle on : : : suuri.
φ · · i": Erityisesti rakennustapaan, jossa putkiläpiviennit asennetaan ylä- ·:··· reunaltaan lattia- tai seinäpinnan kanssa tasan pintarakenteiden tasoitustyön 25 helpottamiseksi, ei ole aikaansaatu täysin luotettavaa menetelmää vesieristeen .···! saamiseksi tiiviiksi läpiviennin kohdalta. Koska rakennettaessa eri työvaiheita usein suorittaa eri henkilöt ja koska käytössä tämän vuoksi on sekä monia ra- .. kennustapoja kuin kenties useita tavarantoimittajia, joiden työmenetelmät tai • · · **];* tuotteet eivät sovellu käytettäväksi keskenään parhaalla mahdollisella tavalla, • · *·«* 30 syntyy helposti asennusvirheitä, joiden johdosta luotettavan ja tiiviin saumara- *:··: kenteen aikaansaaminen on osoittautunut vaikeaksi.
·:··· Vesieristeen ja läpiviennin väliselle liitokselle asetetaan monta vaa- . timusta. Liitoksen on oltava tiivis ja sen on kestettävä lämpötilojen vaihtumises- » · · | ta aiheutuvat liikkeet rakenteissa sekä materiaalien vanheneminen. Myös esi- • · *· " 35 merkiksi lattiakaivojen tyyppihyväksynnässä asetetaan liitokselle vaatimuksia.
Näihin vaatimuksiin kuuluu tiiveys eli mattorenkaan pysyminen kaivossa, myös 2 119828 edellä mainitun vanhennuksen jälkeen. Useimpien liitostapojen heikkoutena onkin tänä päivänä, että niiden vesitiiveys läpiviennin ja vesieristeen välillä ei ole kyllin luotettava ja kestävä, kun otetaan huomioon liitokselta vaadittava pitkä käyttöikä.
5 Käytännössä markkinoille on vakiintunut kaksi pääasiallista mene telmää vesieristeen ja läpiviennin välisen liitoksen tekemiselle. Yhdessä tavassa vesieristemassa sivellään suoraan rakenteeseen asennetun läpiviennin sisäpinnalle saakka. Tällöin liitoksen tiiveys perustuu siihen, että massa tarttuu tiiviisti läpiviennin sisäpintaan. Koska käytettävät läpiviennit kuitenkin nykyään 10 tavallisesti ovat valmistettuja muovimateriaaleista, joihin vesieristemassat eivät tartu luotettavasti kiinni vaan irtoavat ajan myötä, pääsevät läpiviennissä oleva vesi ja kosteus monesti tunkeutumaan vesieristemassan alapuolisiin lattiarakenteisiin.
Toisessa vakiintuneessa liitostavassa käytetään tähän tarkoitukseen 15 erityisesti suunniteltua liitososaa, joka käsittää noin 40 x 40 cm kokoisen levymäisen matonpalan tai harsokankaan. Tämän liitososan reunassa on useimmiten eristemassan kiinnitarttumisen varmistamiseksi rei’itys tai harsomainen reunus. Liitososan asentaminen läpivientiin tapahtuu siihen kuuluvalla erityisellä lukitusrenkaalla, jota painamalla liitososan päältä läpivientiä kohti liitososa on 20 pakotettu taipumaan läpiviennin sisään jääden puristukseen lukitusrenkaan ja läpiviennin sisäseinän väliin. Liitososana käytettävät matonpalat ovat kuitenkin yleensä ohuempia kuin pintamatot, joten liitoksesta ei tule tiivis vaan läpiviennin :..v ja matonpalan väliin saattaa jäädä rako, josta vesi ja kosteus pääsevät lattiara-
• M
kenteisiin. Lisäksi tällaisen liitoksen väljyys saattaa aiheuttaa lukitusrenkaan *:**! 25 nousemisen läpiviennin sisältä ulos liitososan taipumisen aiheuttaman jännityk- :*·.· sen vaikutuksesta. Tällöin liitos ei luonnollisestikaan enää ole tiivis. Liitososia .*·*. on jäykkyydeltään ja materiaaleiltaan myös niin jäykkiä, ettei mattorengas pysy läpiviennin sisällä luotettavasti vaikka sen paksuus olisi pintamattojen luokkaa.
.v. Tällainen jäykkä liitososa saattaa myös nostaa lukitusrenkaan ulos läpiviennis- • · · 30 tä. Taivutettaessa tällaista liitososaa siihen myös kohdistuu suuria jännitysvoi-’·;** mia, jotka erityisesti ajan myötä aiheuttavat liitososan repeämisen ja vuotokoh- dan syntymisen.
*:··: Harsokankaiset liitososat asennetaan siten, että ensin levitetään ve- . \t sieristemassa läpiviennin reunaan saakka. Tämän jälkeen harsokangas asete- t · · T j 35 taan massan päälle siten, että läpivienti on keskellä harsokangasta. Harsokan-*· kaan päälle levitetään vesieristemassaa uusi kerros. Vesieristemassan tulisi 3 119828 antaa kuivua ennen mattorenkaan asennusta, mutta yleensä asennus tehdään yhdellä kertaa eli vesieristemassa on vielä juoksevassa muodossa kun harso-kankaan läpivientiin liittävä lukitusrengas painetaan läpiviennin sisälle. Tällöin vesieristemassa pursuaa lukitusrenkaan alta pois ja aikaansaatu liitos on käy-5 tännössä pelkän harsokankaan varassa eikä voi olla tiivis. Tällaisen harsokan-kaisen liitososan käyttäminen vaatiikin suurta ammattitaitoa onnistuakseen sekä ollakseen ja pysyäkseen tiiviinä.
Keksinnön lyhyt selostus
Esillä olevan keksinnön tarkoituksena on huomioida tunnettuun tek-10 nilkkaan liittyvät ongelmat ja aikaansaada uusi rakenteellinen ratkaisu, joka parhaalla mahdollisella tavalla turvaisi vesieristeille asetettavat vaatimukset.
Tämä tarkoitus saavutetaan siten, että esillä olevalle menetelmälle putkiläpiviennin tekemiselle ja putkiläpiviennille on tämän keksinnön mukaisesti patenttivaatimuksissa määritellyt tunnusmerkit. Täsmällisemmin sanottuna on 15 tälle keksinnön mukaiselle menetelmälle pääasiallisesti tunnusomaista se, mikä on esitetty patenttivaatimuksen 1 tunnusmerkkiosassa.
Keksinnön mukaiselle putkiläpiviennille on vuorostaan pääasiallisesti tunnusomaista se, mikä on esitetty patenttivaatimuksen 2 tunnusmerkkiosassa.
Keksinnön mukaisen menetelmän putkiläpiviennin tekemiseksi ja 20 putkiläpiviennin edulliset suoritusmuodot ovat epäitsenäisten patenttivaatimus-ten kohteena.
• · : :*: Esillä olevaan menetelmään putkiläpiviennin tekemiseksi ja putkilä- • · · .**·. pivientiin liittyvät uudet ratkaisut perustuvat näin ollen huomioon, että liitokses- sa käytettävät liitososat on kyettävä liittämään aikaisempaa varmemmin raken- • · ... . 25 teessä olevaan putkiläpivientiin. Samalla tällaisella ratkaisulla on kyettävä ta- • · !..* kaarnaan erityisesti lattialäpivienneille asetettavat vaatimukset patoamiskor- ***** keudesta.
Jäljempänä tässä selityksessä käytettävät termit "ylös", "alas", "ylä- :.v puolella", "alapuolella" ja niin edelleen havainnollistavat keksinnön piirteitä • · 30 suunnissa, jotka ovat suhteessa keksinnön mukaiseen putkiläpivientiin siten, kuin se on ilmennetty oheisissa kuvioissa.
Keksinnön mukaisella menetelmällä putkiläpiviennin tekemiseksi ja • · putkiläpiviennillä saavutetaan useita etuja. Niinpä vesieristeen asennustyövaihe : voidaan tehdä kerralla valmiiksi saakka eli putkiläpiviennit ovat tiiviitä heti työ- :.**: 35 vaiheen päätyttyä. Vesieriste on myös asennettavissa tiivisti putkiläpiviennin kohdalle vaikkakin läpivienti olisi katkaistu betonipinnan tasalle.
4 119828
Koska keksinnön mukainen menetelmä putkiläpiviennin tekemiseksi käsittää aikaisempaa vähemmän työvaiheita on asennustyö myös aikaisempaa nopeampaa ja voidaan välttyä monilta asennusvirheiltä.
Käyttämällä menetelmässä putkiläpiviennin asennusholkkia, joka on 5 oleellisesti saman kokoinen kuin viemäriputki, voidaan asennusholkkeja koota toisiinsa ja siten tarvittaessa jatkaa viemäriputkia tai muuttaa putkiläpiviennin patoamiskorkeutta.
Kuvioiden lyhyt selostus
Keksintöä havainnollistetaan seuraavassa tarkastelemalla oheisten 10 piirustusten mukaista erästä edullista suoritusmuotoa, jolloin kuviossa 1 on esitetty esimerkinomainen lattialäpiviennin poikkileikkaus, jossa asennusholkki on sovitettu putkiläpivientiin laipallisella eristemas-saan ulottuvalla liitososalla, kuviossa 2 on esitetty eräs toinen esimerkinomainen lattialäpiviennin 15 poikkileikkaus, jossa tiivistyslaipalla varustettu asennusholkki on sovitettu putki-läpivientiin eristemassaan ulottuvalla liitososalla, ja kuviossa 3 on esitetty poikkileikkaus toisiinsa sovitettavien asennus-hoikkien eräästä suoritusmuodosta.
Edullisten suoritusmuotojen yksityiskohtainen selostus 20 Esillä olevan menetelmän putkiläpiviennin tekemiseksi ja putkiläpi- • * . .*. viennin eräitä edullisia suoritusmuotoja on seuraavassa kuvailtu viitaten edellä .···. mainittuihin kuvioihin. Tällöin putkiläpivienti käsittää kuvioihin viitenumeroin • » merkityt rakenneosat, jotka vastaavat tässä selityksessä käytettäviä viitenume- • · . . roita.
• · · 25 Esillä oleva menetelmä putkiläpiviennin tekemiseksi koskee ratkai- *···: sua, jossa putkiläpivienti yhdistetään sinänsä tunnetuilla työmenetelmillä ra kennekerroksen pintaan järjestettävään vesieristeeseen. Tällainen vesieriste • · :.v voi olla tavanomainen muovimatto, mutta jäljempänä kuvaillaan erityisesti rat- :**]: kaisua, jossa halutaan tiivistää juoksevassa muodossa levitettävän vesieristeen 30 1 ja kiinteässä rakenteessa 2 olevan läpiviennin 3 välinen sauma. Esitetty rat- • · ' kaisu soveltuu kuitenkin yhtä lailla käytettäväksi edellä mainitun muovimaton . * kanssa.
• · · Kuvion 1 esittämässä suoritusmuodossa on näin ollen esitetty rat- kaisu, jossa kiinteässä rakenteessa 2 on sen yläpinnasta 4 rakenteeseen ulot-35 tuva läpivienti 3. Läpivientiin on tiiveyden aikaansaamiseksi yhdistettävissä si- 5 119828 nänsä tunnetulla tavalla liitososa 5. Tällainen liitososa käsittää pehmeää ja elastista materiaalia olevan osan, jossa on yläpinnan suuntainen lieriosa 6, jossa on vesieristeen tartunta-alue. Tällainen tartunta-alue käsittää esimerkiksi sen ulkoreunassa olevia reikiä ja sisäreunassa olevia upotuksia tarttumisen 5 parantamiseksi. Lieriosa on edullisesti pyöreä, mutta voi vaihtoehtoisesti olla muodoltaan myös toisenlainen, kuten monikulmiomainen. Lieriosa liitetään vielä märkään kiinteän rakenteen yläpintaan levitettyyn vesieristemassaan 1, jolloin tarttuminen vesieristemassaan voidaan tarvittaessa varmistaa levittämällä sitä lieriosan molemmille puolille.
10 Liitososan 5 keskellä on valmiiksi reikä tai siihen voidaan asennus vaiheessa aikaansaada reikä, mikä mahdollistaa liitososan ohjaamisen läpivientiin 3 kaulusosan 7 muodostamiseksi. Vaihtoehtoisesti liitososa käsittää siitä ulkonevan kaulusosan, joka on mitoitettu oleellisesti läpiviennin sisähal-kaisijan mukaiseksi. Tämä kaulusosa ohjataan läpivientiin ja liitetään siinä ole-15 vaan seinämän sisäpintaan 8 mekaanisesti, edullisesti puristusliitoksella.
Liitososassa 5 oleva läpivientiin 3 työntyvä kaulusosa 7 on järjestetty painautumaan läpiviennin seinämän sisäpintaa 8 vasten sovittamalla läpivientiin edullisesti kaksoislieriömäinen asennusholkki 9. Asennusholkki on edullisesti valmistettu oleellisesti joustamattomasta materiaalista, esimerkiksi käyt-20 töön soveltuvasta muovista. Tällaisessa asennusholkissa on tällöin alempi lie-riöholkki 10, jonka ulkohalkaisija on läpiviennin sisähalkaisijaa pienempi ja • · v.: ylempi lieriöholkki 11, jonka ulkohalkaisija on läpiviennin sisähalkaisijaa suu- rempi. Näin asennusholkki on kuvion 1 mukaisesti sovitettu lepäämään läpi- viennin yläreunaa vasten alemman ja ylemmän lieriöholkin rajapinnan muodos- ·:··· 25 tämän kartio- tai laippapinnan varassa. Esillä olevalla ylemmällä lieriöholkilla 11 on ulottuvuus vesieristeen pinnasta, joka on vastakkainen asennusholkin vas- .···. taanottavaan läpivientiin 3. Läpiviennin ollessa lattiapinnassa on ylempään lie- riöholkkiin näin ollen nostettavissa vesieriste niin sanotun patoamiskorkeuden muodostamiseksi läpivientiä ympäröivään huonetilaan.
*;];* 30 Ohjattaessa asennusholkin alempi lieriöholkki 10 läpivientiin aiheut- *···* taa lieriöholkin ulkopinta puristuksen läpiviennissä olevaan kaulusosaan 7. Kun ·:··! asennusholkin ja läpiviennin väliinsä rajaamassa tilassa on joko kaulusosassa ··.·· kuvion 1 mukainen ainakin yksi tiivistyselin, kuten tiivistyslaippa 12, tai asen- , *, nusholkissa ainakin yksi kuvion 2 mukainen tiivistyselin, kuten tiivistyslaippa 13, • · · | 35 aikaansaadaan halutun kaltainen liitososan ja läpiviennin välinen tiivis liitos.
*· *· Tiivistyselimeen voidaan käyttää myös muodoltaan erilaisia tiivistysrenkaita.
6 119828
Esillä oleva ratkaisu on valmistettavissa yhdessä yhtenäisessä työvaiheessa, edellyttämättä kiinteän rakenteen yläpintaan levitetyn vesieriste-massan kuivumista välillä. Koska liitososan ja läpiviennin välinen tiiveys perustuu niin mekaaniseen puristukseen kuin tiivistyslaippojen hyödyntämiseen ai-5 kaansaadaan liitos, joka omaa myös tarpeellisen pitkäaikaiskestävyyden.
Näin ollen esillä oleva putkiläpivienti käsittää kiinteässä rakenteessa 2 olevan läpiviennin 3, johon on yhdistetty levymäisen lieriöosan 6 ja kau-lusosan 7 käsittävä liitososa siten, että kaulusosa on työntyneenä läpivientiin sen seinämän sisäpinnan 8 välittömään läheisyyteen. Edelleen tällaisessa put-10 kiläpiviennissä on välineet kaulusosan sovittamiseksi läpivientiin. Nämä välineet muodostuvat kaksoislieriömäisestä asennusholkista, jossa on alempi lie-riöholkki ja ylempi lieriöholkki. Putkiläpiviennin lopullinen tiiveys on varmistettu sovittamalla asennusholkin ja läpiviennin väliinsä rajaamaan tilaan ainakin yksi tiivistyselin 12 tai 13 kuvion 1 tai 2 mukaisesti.
15 Edullisesti tiivistyselin 12 on järjestetty käsittämään kaulusosan 7 lä piviennin seinämän sisäpinnan 8 puoleiseen pintaan sovitetun laippamaisen rakenteen kuvion 1 mukaisesti. Vaihtoehtoisesti tiivistyselin 13 on järjestetty käsittämään asennusholkissa olevan alemman lieriöholkin 10 ulkopintaan sovitetun laippamaisen rakenteen kuvion 2 mukaisesti. Tällainen tiivistyslaippa on 20 edullisimmillaan pitkänomainen siten, että sillä on ulottuvuus oleellisesti läpiviennin poikkileikkaustason suunnassa. Näin voidaan läpiviennissä jonkin ver- • · ran huomioida niin työnaikaisia asennustoleransseja kuin rakenneosien valmis-ϊ,ϊ.ϊ tustoleransseja.
:***: Järjestämällä asennusholkissa 9 olevan ylemmän lieriöholkin 11 si- 25 sähalkaisija oleellisesti sen vastaanottavan läpiviennin 3 sisähalkaisijan suurui- :*·.· seksi mahdollistetaan kuvion 3 mukaisella tavalla samankaltaisten asennus- • · .···. hoikkien kokoaminen toisiinsa. Näin mahdollistetaan tarvittaessa esimerkiksi • · läpiviennin muodostaman viemäriputken vaivaton jatkaminen ja putkiläpiviennin patoamiskorkeuden suurentaminen.
30 Luonnollisesti tässä yhteydessä tulee huomioida, että putkiläpivien- • · *·♦·* nissä olevaan asennusholkkiin 9 on sovitettavissa kuvioiden 1 tai 2 mukaisesti *:**: sinänsä tunnetulla tavalla esimerkiksi vesikalusteen läpivientiyhde 14, joka ·:··: mahdollistaa esimerkiksi vesikalusteen viemärin 15 liittämisen putkiläpivientiin.
. Asennusholkin yläreunan ollessa riittämättömän korkealla valmiista lattiapin- ; 35 nasta on tällaisella läpivientiyhteellä turvattavissa putkiläpiviennin patoamiskor- • · 9 • ·· • · 7 119828 keus. Niinpä läpivientiyhde puristuu asennusholkin ylemmän lieriöholkin sisäpintaa vasten sellaisella voimalla, että tämä liitos on täysin tiivis.
On ymmärrettävä, että edellä oleva selitys ja siihen liittyvät kuviot on ainoastaan tarkoitettu havainnollistamaan esillä olevaa menetelmää putkiläpi-5 viennin tekemiseksi ja putkiläpivientiä. Menetelmää ja putkiläpivientiä ei siten ole rajattu pelkästään edellä esitettyyn tai patenttivaatimuksissa määriteltyyn suoritusmuotoon, vaan alan ammattilaiselle tulevat olemaan ilmeisiä monet erilaiset keksinnön variaatiot ja muunnokset, jotka ovat mahdollisia oheisten patenttivaatimusten määrittelemän keksinnöllisen ajatuksen puitteissa.
10 · • 1 1 • · · • · • 1 · • · 1 · · • · · • · • · **· • · • 1 • · · • »· • · • 1· • # • · *·· • · • · · • · · • · ··· • · • · • 1 1 • · * • · • 1 • · t • · · ··« · · φ t « • 1· • 1

Claims (10)

119828
1. Menetelmä putkiläpiviennin tekemiseksi, jossa vesieriste (1) liitetään kiinteässä rakenteessa (2) olevaan läpivientiin (3) asennusholkilla (9) josta ulkonee vesieristeeseen (1) yhdistettävä liitososa (5), jossa asennusholkissa 5 on alempi läpivientiin työnnettävä lieriöholkki (10), jonka ulkohalkaisija on läpiviennin sisähalkaisijaa pienempi ja ylempi lieriöholkki (11), jonka ulkohalkaisija on läpiviennin sisähalkaisijaa suurempi ja joka ulkonee vesieristeen (1) pinnasta siten, että sen ulkonema on vastakkaissuuntainen läpivientiin (3) nähden, tunnettu siitä, että 10 liitososassa (5) on levymäinen lieriosa (6), joka ulotetaan läpivientiä ympäröivän kiinteän rakenteen pinnalle (4) järjestettyyn vesieristeeseen sen suuntaiseksi, sekä kaulusosa (7), joka ohjataan työntymään läpivientiin (3) siinä olevan seinämän sisäpinnan (8) suuntaiseksi siten, että kaulusosa yhdistyy seinämän sisäpintaan, jolloin 15 liitososassa (5) oleva läpivientiin (3) työntyvä kaulusosa (7) paine taan läpiviennin seinämän sisäpintaa (8) vasten läpivientiin asennettavalla kak-soislieriömäisen asennusholkin (9) alemmalla lieriöholkilla (10) siten, että levymäinen lieriosa (6) aikaansaa tiiviin liitoksen yhdessä vesieristeen kanssa ja alempi lieriöholkki aikaansaa tiiviin liitoksen alemman lieriöhol-20 kin, läpiviennin, läpivientiin työntyvän kaulusosan ja näiden yhteydessä olevan 0.·' ainakin yhden tiivistyselimen (12,13) välillä.
:2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, • t· että alempi lieriöholkki (10) puristuu kaulusosan (7) läpiviennin (3) seinämän si- ··· säpinnan (8) puoleiseen pintaan sovitettua ainakin yhtä laippamaista tiivis- .·. : 25 tyselintä (12) vasten. • ·· s·*]
3. Patenttivaatimuksen 1 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, m · **' että alempaan lieriöholkin (10) ulkopintaan on sovitettu ainakin yksi laippamai- . . nen tiivistyselin (13), joka puristaa kaulusosaa (7) läpiviennin (3) seinämän si- • · · *·*·* säpinnan (8) puoleista pintaa vasten. * · *···* 30
4. Jonkin edellisen patenttivaatimuksen mukainen menetelmä, ·:··: tunnettu siitä, että läpiviennin (3) ollessa lattiapinnassa nostetaan vesieris- te ylempää lieriholkkia (11) vasten patoamiskorkeuden muodostamiseksi.
5. Jonkin edellisen patenttivaatimuksen mukainen menetelmä, • · ♦ tunnettu siitä, että ylempään lieriöholkkiin (11) sovitetaan tiiviisti läpivien-35 tiyhde (14). 119828
6. Putkiläpivienti, joka käsittää kiinteässä rakenteessa (2) olevan läpiviennin (3), liitososan (5), sekä kaksoislieriömäisen asennusholkin (9) liitososan sovittamiseksi läpivientiin (3), joka asennusholkki käsittää alemman läpivientiin työntyvän lieriöholkin (10), jonka ulkohalkaisija on läpiviennin sisähal- 5 kaisijaa pienempi ja ylemmän lieriöholkin, jonka ulkohalkaisija on läpiviennin si-sähalkaisijaa suurempi ja jolla on ulottuvuus vesieristeen pinnasta, joka ulottuvuus on vastakkaissuuntainen läpivientiin nähden, tunnettu siitä, että liitososassa (5) on läpivientiin (3) työntyvä ja siinä olevaan seinämän sisäpintaan (8) mekaanisesti liitettävä kaulusosa (7) sekä läpivientiä ympäröi-10 vän kiinteän rakenteen pinnalle olevaan vesieristeeseen (1) ulottuva levymäinen lieriosa (6), jolloin kaulusosa (7) on painettuna läpiviennin seinämän sisäpintaa (8) vasten läpivientiin (3) asennetulla alemmalla lieriöholkilla (10), ja alemman lieriöholkin ja läpiviennin väliinsä rajaamassa tilassa on ai-15 nakin yksi lieriöholkkiin tai kaulusosaan sovitettu tiivistyselin (12, 13).
7. Patenttivaatimuksen 6 mukainen putkiläpivienti, tunnettu siitä, että läpiviennin (3) ollessa järjestetty lattiapintaan on vesieriste nostettu ylempää lieriöholkkia (11) vasten patoamiskorkeuden muodostamiseksi.
8. Patenttivaatimuksen 6 tai 7 mukainen putkiläpivienti, tunnet-20 t u siitä, että ylempään lieriöholkkiin (11) on sovitettu tiiviillä liitoksella läpivien- tiyhde (14). v.:
9. Jonkin patenttivaatimuksen 6-8 mukainen putkiläpivienti, t u n - nettu siitä, että tiivistyselin (13) käsittää tiivistyslaipan, joka on järjestetty asennusholkissa (9) olevan alemman lieriöholkin (10) ulkopintaan. *:1·: 25
10. Jonkin patenttivaatimuksen 6-8 mukainen putkiläpivienti, tunnettu siitä, että tiivistyselin (12) käsittää tiivistyslaipan, joka on järjestet-.1··. ty liitososassa (5) olevan kaulusosan (7) läpiviennin seinämän sisäpinnan (8) puoleiseen pintaan. * · • · · * · · • · ·»· * m * « ··· * Φ • · • 1 • · • · · t · f »M · Φ • · 1 • ·· • · 119828
FI20021068A 2002-06-04 2002-06-04 Menetelmä putkiläpiviennin tekemiseksi ja putkiläpivienti FI119828B (fi)

Priority Applications (1)

Application Number Priority Date Filing Date Title
FI20021068A FI119828B (fi) 2002-06-04 2002-06-04 Menetelmä putkiläpiviennin tekemiseksi ja putkiläpivienti

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
FI20021068A FI119828B (fi) 2002-06-04 2002-06-04 Menetelmä putkiläpiviennin tekemiseksi ja putkiläpivienti
FI20021068 2002-06-04

Publications (3)

Publication Number Publication Date
FI20021068A0 FI20021068A0 (fi) 2002-06-04
FI20021068A FI20021068A (fi) 2003-12-05
FI119828B true FI119828B (fi) 2009-03-31

Family

ID=8564077

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI20021068A FI119828B (fi) 2002-06-04 2002-06-04 Menetelmä putkiläpiviennin tekemiseksi ja putkiläpivienti

Country Status (1)

Country Link
FI (1) FI119828B (fi)

Also Published As

Publication number Publication date
FI20021068A0 (fi) 2002-06-04
FI20021068A (fi) 2003-12-05

Similar Documents

Publication Publication Date Title
KR100934004B1 (ko) 조립식 욕실의 바닥층 방수구조
US8813336B1 (en) Sleeve coupling
JP5773571B2 (ja) 基礎部の配管構造及び基礎部の配管工法
US12116767B2 (en) Tile floor drain
KR101768903B1 (ko) 교량 배수관용 종배수관 연결장치
EP3336268B1 (en) Sealing connector for pipes, such as for outlet pipes
KR20100038949A (ko) 매립형 배수 트렌치 유닛 및 그 설치방법
FI119828B (fi) Menetelmä putkiläpiviennin tekemiseksi ja putkiläpivienti
KR101545438B1 (ko) 다층 건물의 층상 배수배관의 설치구조
WO2004007849A1 (ja) マンホール構造,マンホール構造用止水可とう継手及びマンホール構造の施工方法
WO1999006644A1 (en) Conduit fitting for termites
KR100942375B1 (ko) 콘크리트 수로의 이음용 복합 방수 시트 및 그 복합 방수시트를 이용한 콘크리트 수로 이음 공법
JP5561505B2 (ja) 防水シールされた表面の縁に固定される、接合形材、床排水管、および防水シールペーストを付着させる方法
KR100617507B1 (ko) 수밀형 맨홀
AU2018369563A1 (en) Composite element for building construction and civil engineering, and use of a fastening element designed as a clamping element
FI103429B (fi) Menetelmä ja sovitelma lattiakaivon asennuksen yhteydessä
KR200399687Y1 (ko) 배관용 이음장치
KR200389045Y1 (ko) 배수관용 연결구의 이음장치
KR20050082101A (ko) 수밀형 맨홀의 접속관 결합구조 및 시공방법
JP3049147U (ja) 成型体の接合部の構造
FI119890B (fi) Läpiviennin palosuojausmenetelmä, läpivientiasetelma sekä asennuskappale sen asentamiseksi
KR200358546Y1 (ko) 수밀형 맨홀
RU1791588C (ru) Узел сопр жени пола с вертикальным элементом
JPH04368504A (ja) 止水膜
JP2004076340A (ja) バルコニーを貫通する排水筒への排水継手の接続構造

Legal Events

Date Code Title Description
FG Patent granted

Ref document number: 119828

Country of ref document: FI

PC Transfer of assignment of patent

Owner name: VIESER OY

MA Patent expired