FI117014B - Menetelmä saumallisen puristinhuovan valmistamiseksi, puristinhuopa sekä pohjakangas - Google Patents

Menetelmä saumallisen puristinhuovan valmistamiseksi, puristinhuopa sekä pohjakangas Download PDF

Info

Publication number
FI117014B
FI117014B FI20045399A FI20045399A FI117014B FI 117014 B FI117014 B FI 117014B FI 20045399 A FI20045399 A FI 20045399A FI 20045399 A FI20045399 A FI 20045399A FI 117014 B FI117014 B FI 117014B
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
fabric
seam
yarns
layers
base fabric
Prior art date
Application number
FI20045399A
Other languages
English (en)
Swedish (sv)
Other versions
FI20045399A0 (fi
Inventor
Tauno Virtanen
Leena Silakoski
Original Assignee
Tamfelt Oyj Abp
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Tamfelt Oyj Abp filed Critical Tamfelt Oyj Abp
Priority to FI20045399A priority Critical patent/FI117014B/fi
Publication of FI20045399A0 publication Critical patent/FI20045399A0/fi
Priority to JP2007538456A priority patent/JP2008518116A/ja
Priority to PCT/FI2005/050210 priority patent/WO2006045892A1/en
Application granted granted Critical
Publication of FI117014B publication Critical patent/FI117014B/fi

Links

Classifications

    • DTEXTILES; PAPER
    • D03WEAVING
    • D03DWOVEN FABRICS; METHODS OF WEAVING; LOOMS
    • D03D3/00Woven fabrics characterised by their shape
    • D03D3/04Endless fabrics
    • DTEXTILES; PAPER
    • D21PAPER-MAKING; PRODUCTION OF CELLULOSE
    • D21FPAPER-MAKING MACHINES; METHODS OF PRODUCING PAPER THEREON
    • D21F7/00Other details of machines for making continuous webs of paper
    • D21F7/08Felts
    • D21F7/10Seams thereof

Landscapes

  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Textile Engineering (AREA)
  • Paper (AREA)
  • Woven Fabrics (AREA)

Description

Menetelmä saumallisen puristinhuovan valmistamiseksi, i tinhuopa sekä pohjakangas
Keksinnön tausta
Keksinnön kohteena on menetelmä saumallisen puristinhuov 5 mistamiseksi, jossa menetelmässä: kudotaan yhdessä kutomakoneess naattirakenteinen pohjakangas, jossa on päällekkäin ainakin ensi m kangaskerros ja toinen kangaskerros, joilla kangaskerroksilla on kullak itsenäinen lankajärjestelmä käsittäen kudeiankoja ja loimilankoja; ki pohjakangas niin, että kudelangat juoksevat pohjakankaassa päättymät 10 edestakaisin ja ainakin osa niistä muodostaa saumalenkkejä pohjak liitospäihin, jolloin pohjakangas on sovitettavissa suljetun silmukan nr asettamalla liitospäissä olevat saumalenkit limittäin ja asentamalla saur kien muodostamaan saumakujaan ainakin yksi saumalanka; sekä kiinr kutomisen jälkeen pohjakankaan ainakin yhteen pintaan ainakin yksi hi 15 kerros.
Edelleen keksinnön kohteena on puristinhuopa, joka käsittä jakankaan, jossa on päällekkäin ainakin ensimmäinen kangaskerros js kangaskerros, joilla kangaskerroksilla on kullakin oma itsenäinen lank telmä käsittäen kudeiankoja ja loimilankoja, ja jossa pohjakankaassa k 20 gat juoksevat päättymättöminä ja ainakin osa niistä on sovitettu mui :T: maan useita saumalenkkejä pohjakankaan ensimmäiseen liitospäähär seen liitospäähän; sauma-alueen, johon kuuluu saumaienkkien muod saumakuja, jolloin pohjakangas on sovitettavissa suljetun silmukan rr | I asettamalla saumaienkkien muodostamaan saumakujaan ainakin yksi "V 25 lanka; sekä ainakin yksi hahtuvakerros kiinnitettynä pohjakankaan ain£ ··· teen pintaan.
• · *
Vielä on keksinnön kohteena puristinhuovan pohjakangas, j sittää: ainakin ensimmäisen kangaskerroksen ja toisen kangaskerroks€ : kangaskerroksilla on kullakin oma itsenäinen lankajärjestelmä käsittäei * * * » ,···. 30 lankoja ja loimilankoja, ja jossa pohjakankaassa kudelangat juoksevat 1 mättöminä ja ainakin osa niistä on sovitettu muodostamaan useita saur 2 keen mukanaan siten, että vesi ei pääse siirtymään takaisin rainaan. F tapahtumassa paperiraina kuljetetaan huovan varassa kahden telan > rakoon eli ns. nippiin. Huovan rakenteen tulisi olla sellainen, että vesi l· hyvin siirtymään nipissä huopaan. Puristinhuovat käsittävät pohjakank 5 ka mm. antaa huovalle tarvittavan vesitilan. Jotta huovan pinnasta o sileä, on ainakin pohjakankaan rainan puoleiseen pintaan kiinnitetty ta Pohjakangas valmistetaan tyypillisesti kutomalla kutomakoneessa. Pc gas voidaan muodostaa tasokudontana tai päättymättömänä kudotaan tymätön kudonta voidaan suorittaa pussi kudontana tai ns. hevosen k 10 dontana eli u-pussikudontana. Edelleen puristinhuovan päihin voidas dostaa kutomisen aikana saumaienkkejä niin, että liitospäät yhdistämä daan suljetun silmukan muotoinen puristinhuopa. Tällaisen saumallise tinhuovan asentaminen paperikoneeseen on yleensä helpompaa ja n paa kuin valmiiksi suljetun silmukan muotoon valmistetun puristinhuovs 15 taminen.
Tyypillinen ongelma eräiden tunnettujen saumallisten lar huopien kohdalla on se, että sauma-aluetta lähinnä olevat loimilangat siirtymään asemastaan ja esimerkiksi luistamaan saumalenkkien pääll pa alle, jolloin liitospäiden yhteenliittäminen vaikeutuu.
20 Keksinnön lyhyt selostus Tämän keksinnön tarkoituksena on saada aikaan uudenli :*·*· parannettu menetelmä saumallisen puristinhuovan valmistamiseksi s » denfainen ja parannettu puhstinhuopa ja puristinhuovan pohjakangas, t 1 Keksinnön mukaiselle menetelmälle on tunnusomaista se, • ft :'V 25 dotaan pohjakankaan liitospäihin kytkentäosuudet, jotka pelkästään lii ··· **·* sä kiinnittävät ainakin kaksi päällekkäistä kangaskerrosta toisiinsa ain ·*« deksi yksipohjaiseksi rakenteeksi.
Keksinnön mukaiselle puristinhuovalle on tunnusomaista : pohjakankaan liitospäissä on kytkentäosuudet, jotka on sovitettu kiinni ,**·, 30 ainakin kaksi päällekkäistä kangaskerrosta toisiinsa, ja että kytkentäo: • · *** sittää Doikkisuuntaisia kvtkentälankoia. iotka ovat kanaaskerrosten itsi 11 3 tettu kiinnittämään ainakin kaksi päällekkäistä kangaskerrosta toisiin! kytkentäosuus käsittää poikkisuuntaisia kytkentälankoja, jotka ovat ki rosten itsenäisten lankajärjestelmien suhteen erillisiä lankoja ja jotka tavat kudelankojen kanssa kangaskerrosten itsenäisistä lankajärj< 5 poikkeavan sidoskuvion.
Keksinnön olennainen ajatus on, että kudotaan yhdessä k neessa päätöntä kudontatekniikkaa käyttäen laminaattirakenteinen | gas, jonka iiitospäihin muodostetaan kudelangoista saumalenkkejä. liitospäihin muodostetaan kudonnan aikana kytkentäosuudet, joissa | 10 kaan ainakin kaksi päällekkäistä kangaskerrosta on kytketty yhteen, osuudelle voidaan kutoa kaksi tai useampia poikkisuuntaisia kytke jotka sitoutuvat ainakin kahden kangaskerroksen kudelankojen kar kentäloimilla on siten erilainen juoksu kuin yksittäisten kangaskerros langoilla.
15 Keksinnön etuna on, että yksipohjainen osuus huovan li it tekee sauma-alueesta stabiilin. Saumalenkit voivat olla aiempaa i tuettuja ja ne voivat pysyä paremmin pystyasennossa, jolloin saurru jän muodostaminen helpottuu. Lisäksi on etuna se, että poikkisuuntai eivät pääse luistamaan saumalenkkien päälle, koska kytkentäloim 20 rakenteen. Tällaisilla liitospäillä varustettu puristinhuopa on aiempaa ja nopeampi saumata puristinosalla verrattuna eräisiin tunnettuihin I; *X* rakenteisiin. Vielä on eräänä etuna se, että kytkentäloimet voivat :T: hahtuvan kiinnittymistä sauma-alueelle.
Laminaattirakenteen etuna voidaan pitää sitä, että lamina • 25 teessä voi olla suhteellisen suuri vesitila. Vielä on laminaattirakentc hyvä kesto kokoonpuristumista vastaan sekä edelleen rakenteen k ·»· ·;;; verrattuna yksipohjaiseen rakenteeseen.
Keksinnön erään sovellutusmuodon olennaisena ajatukse että kytkentäosuus kytkee kaikki päällekkäiset kangaskerrokset pohj : 30 liitospäissä yksipohjarakenteeksi.
··· * ····. Keksinnön erään sovellutusmuodon olennaisena ajatukse Λ Λ, 117 4
Keksinnön erään sovellutusmuodon olennaisena ajatukse että pohjakankaassa on kolme päällekkäistä kangaskerrosta, ja että osuus kytkee kaksi ulointa kerrosta toisiinsa.
Keksinnön erään sovellutusmuodon olennaisena ajatuksei 5 että kytkentäosuudella on kytkentäloimien lisäksi liitettävien kangas itsenäisiin lankajärjestelmiin kuuluvia loimilankoja.
Keksinnön erään sovellutusmuodon olennaisena ajatukse että kytkentäosuudella ei ole lainkaan muita poikkisuuntaisia lankoja, kentäosuus käsittää pelkästään kudeiankoja ja kytkentäloimia.
10 Keksinnön erään sovellutusmuodon olennaisena ajatuksei että pohjakangas on kudottu u-pussikudontana.
Keksinnön erään sovellutusmuodon olennaisena ajatuksei että pohjakangas on kudottu pussikudontana.
Keksinnön erään sovellutusmuodon olennaisena ajatuksei 15 että pohjakankaassa on ainakin neljä päällekkäistä itsenäistä kanga ja että kummassakin liitospäässä on keskenään saumalenkin mu kangaskerrokset liitetty toisiinsa, jolloin liitospäissä on useita päällekt kentäosuuksia.
Keksinnön erään sovellutusmuodon olennaisena ajatukse 20 että yhden kytkentäosuuden pituus konesuunnassa on 0,5 - 50 mm, edullisesti 0,5 - 20 mm. Kytkentäloimien määrä ja dimensiot määrit v · kentäosuuden pituuden.
Keksinnön erään sovellutusmuodon olennaisena ajatuksei että kytkentäosuudella on kytkentäloimia ainakin kaksi kappaletta, j ,·. 25 siitä mikä on kytkentäfoimen sidoksen vartisuus, voi kytkentäloimia ( :"Y neljä, kuusi, tai näiden lukujen kerrannaisia vastaava määrä.
Keksinnön erään sovellutusmuodon olennaisena ajatukse että kytkentäosuudella on kytkentäloimia ainakin neljä kappaletta.
Keksinnön erään sovellutusmuodon olennaisena ajatuksei : 30 että kytkentäloimilla on 2-, 4-, 6-, tai 8-vartinen juoksu.
Keksinnön erään sovellutusmuodon olennaisena ajatukse ««· | * t , , , , 5 n: jonkin seuraavan ominaisuutensa osalta: rakenne, poikkileikkausmuc riaali, dimensio.
Keksinnön erään sovellutusmuodon olennaisena ajatukse että kytkentäloimien lankatiheys, eli kytkentäloimien välinen etäisyys t 5 on olennaisesti samanlainen kuin kangaskerroksien itsenäisiin lank; miin kuuluvien loimilankojen lankatiheys.
Keksinnön erään sovellutusmuodon olennaisena ajatukse että kytkentäloimien lankatiheys poikkeaa kangaskerroksien itsenäis järjestelmiin kuuluvien loimilankojen lankatiheydestä. Kytkentäloimie 10 heys kytkentäosuudella voi olla suurempi kuin loimitiheys kangaskenx
Kuvioiden lyhyt selostus
Keksintöä selitetään tarkemmin oheisissa piirustuksissa, jo kuvio 1 esittää kaavamaisesti ja perspektiivisesti tarkasteli tä keksinnön mukaista puristinhuopaa, 15 kuvio 2 esittää kaavamaisesti ja poikkisuunnasta päin näh sinnön mukaisen erään pohjakankaan kutomista u-pussina, kuvio 3 esittää kaavamaisesti ja poikkisuunnasta päin näti sinnön mukaisen erään toisen pohjakankaan kutomista pussina, kuvio 4 esittää kaavamaisesti ja poikkisuunnasta päin näti 20 sinnön mukaista puristinhuopaa, kuvio 5 esittää kaavamaisesti ja poikkisuunnasta päin näh sinnön mukaisen erään kolmannen pohjakankaan kutomista u-pussin kuvio 6 esittää kaavamaisesti ja poikkisuunnasta päin \ l erästä kahdesta yksikerroslaminaatista (1+1) koostuvaa pohjakangai : 25 liitospäätä, « kuvio 7 esittää kaavamaisesti ja poikkisuunnasta päin nähl tä kolmesta yksikerroslaminaatista (1+1+1) koostuvaa pohjakangas liitospäätä, : .·. kuvio 8 esittää kaavamaisesti ja poikkisuunnasta päin nähl 30 tä toista kolmesta yksikerroslaminaatista (1+1+1) koostuvaa pohjakc *·· can liifnenäötä 11 6 kuvio 10 esittää kaavamaisesti ja poikkisuunnasta päin keksinnön mukaisen erään 4-pohjaisen (1+1+1+1) pohjakankaan kul pussina, kuvio 11 esittää kaavamaisesti ja poikkisuunnasta päin 5 keksinnön mukaisen erään 3-pohjaisen (1+1+2) pohjakankaan kut pussina, kuvio 12 esittää kaavamaisesti ja konesuunnasta päin nät kausta erään kytkentäosuuden kohdalta, ja kuvio 13 esittää kaavamaisesti ja konesuunnasta päin nät 10 kausta erään toisen kytkentäosuuden kohdalta.
Kuvioissa keksintö on esitetty selvyyden vuoksi yksinkerU Samankaltaiset osat on merkitty kuvioissa samoilla viitenumeroilla.
Keksinnön yksityiskohtainen selostus
Kuviossa 1 on esitetty suljetun silmukan muotoinen puris 15 joka käsittää laminaattirakenteisen eli monipohjaisen pohjakankaat ainakin pohjakankaan 1 yhteen pintaan kiinnitetyn hahtuvakerroksen vakerros 2 voi olla kiinnitetty pohjakankaassa 1 kuivattavan rainan p pintaan, tai se voi olla kiinnitetty pohjakankaan molempiin pintoihin.
pohjakankaassa 1 on paperikoneen poikkisuuntainen CMD sauma-al 20 kytkee pohjakankaan 1 poikkisuuntaiset ensimmäisen liitospään 4
·*:*· liitospään 5 toisiinsa. Sauma-alueella 3 on ennalta määrätty leveys I
,*:\ huovan konesuunnassa MD. Sauma-alue 3 käsittää sauman 6, joss • * « :'V' malenkit ja saumaianka. Sauman 6 rakennetta on havainnollistettu e j l kuviossa 4.
·*·* : 25 Kuviossa 2 on esitetty eräs tapa keksinnön mukaisen pi ./// van pohjakankaan kutomiseksi. Selvyyden vuoksi kuviota on yksink voimakkaasti. Laminaattirakenteinen pohjakangas 1 voi käsittää kak ampia päällekkäisiä kangaskerroksia, joilla kullakin on oma lankajärj· : sä. Kuvion mukaisessa pohjakankaassa 1 on kaksi itsenäistä kangs • φ * *11/ 30 7, nimittäin ensimmäinen kangaskerros 7a ja toinen kangaskerrc ***** missinä kudottaessa kannaskermksia 7 voi olla kutomakoneessa r 11 7 8, Θ sitoutuvat toisiinsa jollakin sinänsä tunnetulla sidoksella, esim vartisella sidoksella. Kuviosta 2 käy ilmi ns. u-pussikudonta, joka or donnan eräs erikoismuoto. Pussimainen rakenne kudotaan kaksink* loin kutomakoneen leveys voidaan hyödyntää paremmin. Kudelanka 5 päättymättömänä ja muodostaa pussin reunoihin saumalenkit 10. Le 9 puuttuvat saumalenkkien 10 osuudelta. Saumalenkkien 10 muod varten voi reunoissa olla kutomisen aikana reunalangat 11. Kutomis voidaan siis muodostaa pohjakankaaseen saumaten keillä 10 varust päät 4 ja 5, jolloin puristinhuopa voidaan saumata suljetun silmukan 10 paperikoneen puristinosalla.
Keksinnön ajatuksen mukaisesti kudotaan vielä kytkentäo: pohjakankaan 1 kumpaankin liitospäähän 4 ja 5. Kytkentäosuus 12 samanaikaisesti pohjakankaan 1 muun rakenteen kanssa. Kytkentäc on selvyyden vuoksi yksinkertaistettu kuvioissa 2-5 voimakkaasti.
15 osuus 12 kiinnittää päällekkäiset ensimmäisen kangaskerroksen 7a kangaskerroksen 7b toisiinsa liitospäiden 4 ja 5 alueella. Kytkentä< 12a ja 12b kohdalla pohjakankaalla 1 on yksipohjaiset rakenteet osuuksilla sillä on monipohjainen rakenne. Kytkentäosuus 12 voi käs kisuunnassa CMD kaksi tai useampia kytkentäloimia 13, jotka voiva 20 saumalenkkejä 10 muodostavien kudelankojen 8 kanssa molemmissi kerroksissa 7a, 7b. Kytkentäloimien 13 ja kudelankojen 8 välillä voic : tää jotain sinänsä tunnettua kaksikerroksista sidosta, joka kykenee :,Γ: mään kangaskerrokset 7a ja 7b toisiinsa riittävän tukevasti. Kytkentäl :*»*; ja kudelankojen 8 välinen sidos voi olla esimerkiksi 4-vartinen tai us< * · : 25 tinen. Kytkentäosuudella 12a, 12b olevat kytkentäloimet 13 sitoutuva' "V ensimmäisen kangaskerroksen 7a kudelankoihin että toisen kangas 7b kudelankoihin 8, toisin kuin loimilangat 9, jotka juoksevat vain yl • · *···* gaskerroksen 7 osalla. Sidos on siis aina erilainen kytkentäloimella 1 täiseen kangaskerrokseen 7 kuuluvalla loimella 9.
30 Kytkentäloimi 13 voi olla joko samanlainen tai erilainen I; :"· yksittäisissä kangaskerroksissa juokseva loimilanka 9. Kytkentäloim ··» • linnoita wnirloon v/oih ifloo mm n irfan 10 ie oitö I/qi mur 11 8
Kytkentäloimien 13 lukumäärä voidaan valita tarpeen muks lisesti kytkentäloimia 13 on kaksi - kahdeksan kappaletta. Erityisen < kytkentäloimia on kuitenkin neljä tai enemmän.
Mainittakoon, että keksinnön mukaisessa puristinhuovass 5 alue 3 käsittää kaksi liitospäätä kytkentäosuuksineen ja saumalen Sauma-alueella 3 vastakkaiset yksipohjarakenteet on kytketty saum 10 toisiinsa.
Kuviossa 3 on esitetty vaihtoehtoinen ratkaisu keksinnön i pohjakankaan 1 kutomiseksi. Pohjakangas 1 voidaan kutoa u-pusi 10 tavanomaisena pussi kudontana. Kuvion mukaisessa tapauksessa päällekkäistä yksikerroksista kangaskerrosta 7a ja 7b, joilla kummi itsenäinen lankajärjestelmänsä. Kudelangat 8 juoksevat päättömäni dostavat vastakkaisiin liitospäihin 4 ja 5 saumalenkkejä 10. Samar kudotaan liitospäihin 4 ja 5 kytkentäosuudet 12a ja 12b, jotka kiinnitt 15 gaskerrokset 7a, 7b toisiinsa. Vastaavalla tavalla kuin kuvion 2 muta pussikudonnassa voi kytkentäosuuksilla 12 olla kaksi tai useampia pt nassa CMD kulkevia sideloimia 13, jotka risteilevät toisiinsa kiinr kangaskerrosten 7 kudelankojen 8 välillä. Kutomisen jälkeen pohja voidaan viimeistellä ja siihen voidaan kiinnittää tarvittavat hahtuvs 20 esimerkiksi neulaamalla. Puristinhuovasta voidaan muodostaa päätör kääntämällä liitospäät 4, 5 kuvioon merkityssä suunnassa A toisiaa * * v : jolloin saumalenkit 10 asettuvat limittäin toistensa suhteen ja mu :T; saumalenkkikujan, johon saumalanka 14 tai vastaava voidaan työni kuviossa 4 on havainnollistettu. Mainittakoon, että kuviossa 4 ei ole i : 25 vuoksi esitetty lainkaan loimilankoja 9. Edelleen kuviossa 4 on hahtu » « ·
**V set 2 kiinnitetty sekä puristinhuovan rainan puoleiselle pinnalle että U
ψ · · ”” lelle. Hahtuvakerroksia 2 on havainnollistettu kuviossa pistekatkoviivo
Kuviossa 5 on vielä esitetty voimakkaasti yksinkertaistet ratkaisu, jossa kudotaan u-pussikudonnalla neljä päällekkäistä kangs 30 7a - 7d käsittävä pohjakangas 1, jonka ensimmäisessä liitospäässi sessa liitospäässä 5 on kummassakin kaksi saumalenkkiasetelmaa . ηϋδΙΙαΙ^^ίίίη \/aihtnahfnicaeti lanl/l/iaootolmat λΙΙο ΪΛηΙ/ίη »/nrm 11 9 muilla osuuksilla rakenne käsittää neljä päällekkäistä pohjaa. Selvyyd kuviossa 5 ei ole esitetty loimilankoja.
Kuviossa 5 on vielä esitetty vaihtoehtoinen ratkaisu yl· kangaskerrosten 7 kytkemiseksi toisiinsa. Kytkentäosuudet 12b ja 1 5 kytkeä liitospäässä keskenään saumalenkkejä 10 muodostavat kang set toisiinsa. Tällöin kytkentäosuus 12b voi liittää kangaskerrokset 7d siinsa, ja kytkentäosuus 12c voi liittää kangaskerrokset 7b ja 7a toisi löin liitospäässä 5 voi olla kaksi tai useampia kytkentäosuuksia 12b, lekkäin. Vielä eräs mahdollisuus on se, että kytkentäosuus 12 liittää 10 kerrokset 7b ja 7c toisiinsa liitospäissä 4 ja 5.
Kuviossa 6 on esitetty keksinnön mukaisen erään pohjak liitospää 4. Pohjakangas 1 käsittää kaksi päällekkäistä kangaskerrc 7b. Kangaskerrokset 7a ja 7b voivat olla yksikerrosrakenteita ja niillä vartinen sidosrakenne. Edelleen kudelangat 8 muodostavat liitos* 15 saumalenkkejä 10. Tällainen rakenne voi olla kudottu esimerkiksi ki tai kuviossa 3 esitetyllä tavalla. Liitospäähän 4 on kudottu pohjakank donnan yhteydessä kytkentäosuus 12, jolla on konesuuntainen pituus suuruus voi olla esimerkiksi 0,5 - 20 mm. Kytkentäosuuden 12 pitui daan vaikuttaa valitsemalla kytkentäloimien 13 lukumäärä halutuksi 20 nössä kytkentäosuuden 12 pituuteen vaikuttaa kytkentäloimen 13 sk teen vartisuus ja se, kuinka monta monikertaa kytkentälankoja 13 ; valitaan kytkentäosuudelle 12. Edelleen kuvion mukaisessa pohjakar :T: kytkentäosuus 12 käsittää pelkästään kudelankoja 8 ja kytkentäloimis sitoutuvat keskenään ja kiinnittävät kangaskerrokset 7a ja 7b toisiins • * : 25 kankaassa 1 on kytkentäosuudella 12 yksipohjarakenne ja muilla < **Y kaksipohjarakenne.
Kuviossa 7 on esitetty osa eräästä keksinnön mukaisesta | *··.' kaasta, jossa on kolme yksikerroksista kangaskerrosta 7a - 7c pä
Uloimpien kangaskerrosten 7a ja 7c kudelangat 8 muodostavat saum jj': 30 10 liitospäähän 4. Sen sijaan keskimmäisen kangaskerroksen 7b ki 8a eivät osallistu saumalenkkien 10 muodostukseen. Kytkentäosuud * * * • aIo lainkaan lronAäiolrorrActan 7a _ 7r ifconäiciln lonl/diäriaofalmiin 11' 10 kerrosta 7a - 7c yksipohjaiseksi rakenteeksi. Tässä tapauksessa osuudella 12 on kytkentäloimien 13 lisäksi keskimmäisen kangasker itsenäiseen lankajärjestelmään kuuluvia loimilankoja 9. Keski m mä gaskerroksen 7b langat 8a, 9 voivat sitoutua kytkentäloimien 13 kani 5 toehtoisesti keskimmäisen kangaskerroksen 7b langat 8a, 9 eivät sit kaan kytkentäloimien 13 kanssa.
Kuviossa 9 on esitetty osa pohjakangasta 1, joka käsittä käin neljä oman lankajärjestelmän omaavaa yksikerroksista kangaski - 7d. Uloimpien kangaskerrosten 7a ja 7d kudelangat 8 muodostava 10 lenkkejä 10 liitospäähän 4. Sisempien kangaskerrosten 7b ja 7c itser kajärjestelmät eivät sitä vastoin ulotu lainkaan kytkentäosuudelle 12. kuvion mukaisessa ratkaisussa kytkentäosuudella risteilevät ainoa* kentäloimet 13 ja saumalenkkejä 10 muodostavat kuteet 8.
Kuviossa 10 on esitetty eräs vaihtoehtoinen ratkaisu kutc 15 täosuus 12 pohjakankaaseen 1, joka käsittää neljä päällekkäistä yksi ta kangaskerrosta 7a - 7d, eli on rakenteeltaan 1+1+1+1 laminaatti. ί kangaskerrosten 7b ja 7c kudelangat 8a ulottuvat kytkentäosuudelle ka, jolloin kytkentäloimet 13 on sovitettu risteilemään kytkentäosu itsenäisten kangaskerrosten 7b ja 7c kudelankojen 8a kanssa. Saurr 20 10 muodostavia kudelankoja 8 ei tässä sovellutuksessa ole sidottu loimilla 13.
··· v : Kuviossa 11 esitetyssä sovellutuksessa kudotaan pohjal :T: joka on rakenteeltaan 1+1+2 laminaatti, eli se käsittää kaksi yksik f*·’; kangaskerrosta 7a ja 7b sekä yhden kaksikerroksisen kangaskerr : 25 Saumalenkit 10 muodostuvat tässä sovellutuksessa ylimmän kangas 7a kudelankojen ja kaksikerroksisen kangaskerroksen 7c aiemman “l\ delankojen 8 kanssa. Kytkentäosuudella 12 kytkentäloimet 13 liittävi ***** roksiset kangaskerrokset 7a ja 7b toisiinsa yksipohjaiseksi rakente kentäloimet 13 sitoutuvat kangaskerroksiin 7a ja 7b kuuluvien kudel : 30 ja 8a kanssa.
·**· Kuviossa 12 on pohjakankaan poikkileikkaus, josta nähdäi
«H
11 delle 12 saakka. Edelleen kytkentäosuudella 12 on kytkentälolmia risteilevät kangaskerroksiin 7a, 7b kuuluvien kuteiden 8 välillä, jotair tunnettua sidoskuviota noudattaen. Kuten kuviosta 12 nähdään, kytke den 12 kohdalla pohjakankaalla 1 on yksipohjainen rakenne.
5 Kuviossa 13 on esitetty erään toisen kytkentäosuuden 12 [ kaus konesuunnasta MD päin nähtynä. Pohjakangas 1 vastaa muute sa 12 esitettyä sovellutusta paitsi, että kangaskerrosten 7a ja 7b il lankajärjestelmiin kuuluvia loimilankoja 9 ei ole kytkentäosuudella 1: kytkentäosuudella 12 on pelkästään kytkentäloimia 13 ja kudelankojj 10 sitoutuvat toisiinsa.
Keksinnön mukaisen puristinhuovan kutomisessa voidaan erilaisia sidoksia ja lankoja. Langat voivat olla esimerkiksi monoilla kerrattuja monofilamentteja tai multifilamentteja. Edelleen voivat la poikkileikkaukseltaan pyöreitä, soikeita tai olennaisesti suorakulmaisii 15 jen materiaali voi olla jotain synteettistä materiaalia, tyypillisesti muc aalia. Käytettävien lankojen materiaaleista voidaan mainita esimerki amidi (PA).
Piirustukset ja niihin liittyvä selitys on tarkoitettu vain hav tamaan keksinnön ajatusta. Yksityiskohdiltaan keksintö voi vaihdella 20 vaatimusten puitteissa.
i i · « « · ··· • · · • · ♦ ·♦ · • · · • « • < • t • · * • · * •M | e
Ml • « • * • 4* • · • » · • * f ·»« · ··· • 4
• I
Ml

Claims (6)

1. Menetelmä saumallisen puristin huovan valmistamiset menetelmässä: kudotaan yhdessä kutomakoneessa laminaattirakentein* 5 kangas (1), jossa on päällekkäin ainakin ensimmäinen kangaskem toinen kangaskerros (7b), joilla kangaskerroksilla on kullakin oma i lankajärjestelmä käsittäen kudelankoja (8) ja loimilankoja (9); kudotaan pohjakangas (1) niin, että kudelangat (8) juokse' kankaassa (1) päättymättömänä edestakaisin ja ainakin osa niistä m 10 saumalenkkejä (10) pohjakankaan liitospäihin (4, 5), jolloin pohjakang sovitettavissa suljetun silmukan muotoon asettamalla liitospäissä (4, saumalenkit (10) limittäin ja asentamalla saumalenkkien (10) muodi saumakujaan ainakin yksi saumalanka; sekä kiinnitetään kutomisen jälkeen pohjakankaan (1) ainakin yl 15 taan ainakin yksi hahtuvakerros (2), tunnettu siitä, että kudotaan pohjakankaan (1) liitospäihin (4, 5) kytkentäosui 12b, 12c), jotka pelkästään liitospäissä kiinnittävät ainakin kaksi pä£ kangaskerrosta (7a, 7b, 7c, 7d) toisiinsa ainakin yhdeksi yksipohjaise 20 teeksi.
2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen menetelmä, t u n n e 11 • t* * * : että kudotaan kytkentäosuudelle (12a, 12b, 12c) loimisuuntaisia kyi v : koja (13), jotka ovat kangaskerrosten itsenäisten lankajärjestelmier erillisiä lankoja ja jotka muodostavat kudelankojen kanssa kangas • 25 itsenäisistä lankajärjestelmistä poikkeavan sidoskuvion. *’.*:.* 3. Patenttivaatimuksen 2 mukainen menetelmä, tunnet* i [lii että kudotaan kytkentäosuudelle kaksi - kahdeksan kytken ’···* 4. Patenttivaatimuksen 1 mukainen menetelmä, t u n n e 11 että kudotaan kytkentäosuuden konesuuntaiseksi (MD) | * 30 0,5 - 20 mm. :[[[: 5. Jonkin edellisen patenttivaatimuksen mukainen mi • 1 . . ^ ^ i 1 . . ‘ fA ϊί 11 pohjakankaan (1), jossa on päällekkäin ainakin ensimmäi gaskerros (7a) ja toinen kangaskerros (7b), joilla kangaskerroksilla o oma itsenäinen lankajärjestelmä käsittäen kudeiankoja (8) ja loimila ja jossa pohjakankaassa (1) kudelangat (8) juoksevat päättymättömin 5 kin osa niistä on sovitettu muodostamaan useita saumalenkkejä (1 kankaan (1) ensimmäiseen liitospäähän (4) ja toiseen liitospäähän (5) sauma-alueen (3), johon kuuluu saumalenkkien (10) mu< saumakuja, jolloin pohjakangas (1) on sovitettavissa suljetun silmul toon asettamalla saumalenkkien (10) muodostamaan saumakujaai 10 yksi saumalanka; sekä ainakin yksi hahtuvakerros (2) kiinnitettynä pohjakankaan kin yhteen pintaan, tunnettu siitä, että pohjakankaan (1) liitospäissä (4, 5) on kytkentäosuu 15 12b, 12c), jotka on sovitettu kiinnittämään ainakin kaksi päällekkäistä kerrosta (7a, 7b, 7c, 7d) toisiinsa, ja että kytkentäosuus (12a, 12b, 12c) käsittää poikkisuuntais kytkentälankoja (13), jotka ovat kangaskerrosten itsenäisten lankajärj suhteen erillisiä lankoja ja jotka muodostavat kudelankojen kanssa k< 20 rosten itsenäisistä lankajärjesteimistä poikkeavan sidoskuvion.
7. Patenttivaatimuksen 6 mukainen puristinhuopa, t u n n • ·· v 2 tä, :T; että kytkentäloimia (13) on kaksi - kahdeksan kappaletta :\\ osuudella (12). • 25 8. Patenttivaatimuksen 6 mukainen puristinhuopa, t u n n < *· * * tä, ··· •••j että kytkentäosuuden (12) pituus konesuunnassa (MD) or mm.
9. Jonkin edellisen patenttivaatimuksen 6 - 8 mukainen pi : 30 pa, t u n n e 11 u siitä, *·· · .···. että kytkentäosuudella (12) kaikki pohjakankaan (1) kang ^ ä4 /7λ _ "7rl\ «Md Αίπηί^ίη I/aU/Jah bt / H 0\ At /1 il Ia tj| 11 että kytkentäosuudella (12) on sekä kytkentäloimia (13) gaskerrosten (7) itsenäisiin lankajärjestelmiin kuuluvia toimilankoja (9]
11. Jonkin edellisen patenttivaatimuksen 6-9 mukainer huopa, tu n n ettu siitä, 5 että kytkentäosuudelta (12) puuttuvat kangaskerrosten (7 siin lankajärjestelmiin kuuluvat loimilangat (9), jolloin kytkentäosuudel vain kytkentäloimia (13) ja kudelankoja (8).
12. Puristinhuovan pohjakangas, joka käsittää: ainakin ensimmäisen kangaskerroksen (7a) ja toisen kang 10 sen (7b), joilla kangaskerroksilla on kullakin oma itsenäinen lankaja käsittäen kudelankoja (8) ja loi m il a n koj a (9), ja jossa pohjakankaassa langat (8) juoksevat päättymättöminä ja ainakin osa niistä on sovitettu tamaan useita saumalenkkejä (10) pohjakankaan ensimmäiseen liiti (4) ja toiseen liitospäähän (5), 15 tunnettu siitä, että pohjakankaan (1) liitospäissä (4, 5) on kytkentäosui 12b, 12c), jotka on sovitettu kiinnittämään ainakin kaksi päällekkäistä kerrosta (7a, 7b, 7c, 7d) toisiinsa, ja että kytkentäosuus (12a, 12b, 12c) käsittää poikkisuuntais 20 kytkentälankoja (13), jotka ovat kangaskerrosten itsenäisten lankajärj suhteen erillisiä lankoja ja jotka muodostavat kudelankojen kanssa ki ·*·'· rosten itsenäisistä lankajärjestelmistä poikkeavan sidoskuvion. * • i « • · « • e » * · » e * • · > « • « « • · » ·«· · t »« * *··· « · • · i«» • * • e · e « m ·** m Ml • ♦ V
FI20045399A 2004-10-25 2004-10-25 Menetelmä saumallisen puristinhuovan valmistamiseksi, puristinhuopa sekä pohjakangas FI117014B (fi)

Priority Applications (3)

Application Number Priority Date Filing Date Title
FI20045399A FI117014B (fi) 2004-10-25 2004-10-25 Menetelmä saumallisen puristinhuovan valmistamiseksi, puristinhuopa sekä pohjakangas
JP2007538456A JP2008518116A (ja) 2004-10-25 2005-06-13 シームドプレスフェルト、プレスフェルト及び基礎織物の製造方法
PCT/FI2005/050210 WO2006045892A1 (en) 2004-10-25 2005-06-13 Method for manufacturing seamed press felt, press felt, and base fabric

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
FI20045399 2004-10-25
FI20045399A FI117014B (fi) 2004-10-25 2004-10-25 Menetelmä saumallisen puristinhuovan valmistamiseksi, puristinhuopa sekä pohjakangas

Publications (2)

Publication Number Publication Date
FI20045399A0 FI20045399A0 (fi) 2004-10-25
FI117014B true FI117014B (fi) 2006-05-15

Family

ID=33306117

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI20045399A FI117014B (fi) 2004-10-25 2004-10-25 Menetelmä saumallisen puristinhuovan valmistamiseksi, puristinhuopa sekä pohjakangas

Country Status (3)

Country Link
JP (1) JP2008518116A (fi)
FI (1) FI117014B (fi)
WO (1) WO2006045892A1 (fi)

Families Citing this family (5)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
EP1808527A1 (en) 2006-01-17 2007-07-18 Voith Patent GmbH Seam press fabric and method for its production
WO2014172594A1 (en) * 2013-04-19 2014-10-23 Astenjohnson, Inc. Seamed press felt including an elastic carrier layer and method of making
JP6433229B2 (ja) * 2014-10-06 2018-12-05 日本フエルト株式会社 製紙用シームフェルト及びその製造方法
JP7314066B2 (ja) * 2020-01-23 2023-07-25 日本フエルト株式会社 接合用芯線、接合用具、リードワイヤー、製紙用シームフェルト及びその接合方法
CN115161850A (zh) * 2022-07-11 2022-10-11 武汉纺织大学 对折式特种纤维编织体及其织造方法

Family Cites Families (3)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US5916421A (en) * 1998-09-02 1999-06-29 Albany International Corp. Preformed seam fabric
FI110134B (fi) * 2000-12-18 2002-11-29 Tamfelt Oyj Abp Menetelmä puristinhuovan valmistamiseksi, puristinhuopa sekä pohjakangas
DE602004021743D1 (de) * 2003-04-30 2009-08-13 Voith Patent Gmbh Papiermacherfilz mit Verbindungsnaht

Also Published As

Publication number Publication date
WO2006045892A1 (en) 2006-05-04
JP2008518116A (ja) 2008-05-29
FI20045399A0 (fi) 2004-10-25

Similar Documents

Publication Publication Date Title
ES2227713T3 (es) Fieltro papelero estratificado tejido integralmente.
JP2563842B2 (ja) 抄紙用織地
FI87812B (fi) Beklaednad foer arkformningsdelen av en pappersmaskin
US9315940B2 (en) Seamed press felt including an elastic carrier layer and method of making
FI119065B (fi) Paperikoneen kangas, jossa on litteitä konesuuntaisia lankoja
FI113674B (fi) Puristinhuopa
KR100352025B1 (ko) 기계위에서이음가능한다축압착직물
KR100386162B1 (ko) 기계위에서 봉합 가능한 제지기 직물
TW494151B (en) Four-layer seamed press fabric
JP2002505717A (ja) 成形用の複層織地
JPH0860584A (ja) 改良された繊維支持を与える三層製紙用布
JP2012528952A (ja) 超弾力性ファブリック
AU717438B2 (en) Laminated industrial conveying fabric with seam and method
KR20050012218A (ko) 제지기 및 산업용 직물 시임
JP2004517226A (ja) プレスフェルトを形成する方法並びにプレスフェルト
ES2324722T3 (es) Metodo para hacer una costura en una tela multiaxial de fabricacion de papel para prevenir la migracion de hilo y la correspondiente tela de fabricacion de papel.
FI117014B (fi) Menetelmä saumallisen puristinhuovan valmistamiseksi, puristinhuopa sekä pohjakangas
TWI236509B (en) Seam enhancements for seamed papermaker&#39;s fabrics
MXPA04002666A (es) Filtro continuo de prensa papelera, cosido con pasador, con hilos en direccion transversal a la maquina tejidos en tejido de vuelta en bucles de costura.
FI110134B (fi) Menetelmä puristinhuovan valmistamiseksi, puristinhuopa sekä pohjakangas
MXPA05005566A (es) Tela multicapa cosida teniendo mecanismos de sujecion de diferente tamano.
US11492754B2 (en) Non-woven backing for press felt, method for producing non-woven backing, and press felt
MXPA01008215A (es) Union de tejido simetrico para una tira tejida con tejido asimetrico.
RU2326202C2 (ru) Сшиваемая полутораслойная прессовальная ткань из моноволоконных нитей, имеющая малую толщину
CN109477299B (zh) 用于制造纤维料幅的机器的网毯和用于制造该网毯的方法

Legal Events

Date Code Title Description
FG Patent granted

Ref document number: 117014

Country of ref document: FI

PC Transfer of assignment of patent

Owner name: TAMFELT PMC OY

Free format text: TAMFELT PMC OY

MM Patent lapsed