FI116354B - Ylöslinkitysmakromonitiemenetelmä ja -laite digitaalisessa radiomatkaviestinjärjestelmässä - Google Patents

Ylöslinkitysmakromonitiemenetelmä ja -laite digitaalisessa radiomatkaviestinjärjestelmässä Download PDF

Info

Publication number
FI116354B
FI116354B FI972364A FI972364A FI116354B FI 116354 B FI116354 B FI 116354B FI 972364 A FI972364 A FI 972364A FI 972364 A FI972364 A FI 972364A FI 116354 B FI116354 B FI 116354B
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
base station
period
determining
data
information
Prior art date
Application number
FI972364A
Other languages
English (en)
Swedish (sv)
Other versions
FI972364A0 (fi
FI972364A (fi
Inventor
George Chambert
Original Assignee
Ericsson Telefon Ab L M
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Ericsson Telefon Ab L M filed Critical Ericsson Telefon Ab L M
Publication of FI972364A0 publication Critical patent/FI972364A0/fi
Publication of FI972364A publication Critical patent/FI972364A/fi
Application granted granted Critical
Publication of FI116354B publication Critical patent/FI116354B/fi

Links

Classifications

    • HELECTRICITY
    • H04ELECTRIC COMMUNICATION TECHNIQUE
    • H04WWIRELESS COMMUNICATION NETWORKS
    • H04W52/00Power management, e.g. TPC [Transmission Power Control], power saving or power classes
    • H04W52/04TPC
    • H04W52/38TPC being performed in particular situations
    • H04W52/386TPC being performed in particular situations centralized, e.g. when the radio network controller or equivalent takes part in the power control
    • HELECTRICITY
    • H04ELECTRIC COMMUNICATION TECHNIQUE
    • H04BTRANSMISSION
    • H04B7/00Radio transmission systems, i.e. using radiation field
    • H04B7/02Diversity systems; Multi-antenna system, i.e. transmission or reception using multiple antennas
    • H04B7/022Site diversity; Macro-diversity
    • HELECTRICITY
    • H04ELECTRIC COMMUNICATION TECHNIQUE
    • H04LTRANSMISSION OF DIGITAL INFORMATION, e.g. TELEGRAPHIC COMMUNICATION
    • H04L1/00Arrangements for detecting or preventing errors in the information received
    • H04L1/02Arrangements for detecting or preventing errors in the information received by diversity reception
    • H04L1/06Arrangements for detecting or preventing errors in the information received by diversity reception using space diversity
    • HELECTRICITY
    • H04ELECTRIC COMMUNICATION TECHNIQUE
    • H04WWIRELESS COMMUNICATION NETWORKS
    • H04W92/00Interfaces specially adapted for wireless communication networks
    • H04W92/04Interfaces between hierarchically different network devices
    • H04W92/12Interfaces between hierarchically different network devices between access points and access point controllers

Landscapes

  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Computer Networks & Wireless Communication (AREA)
  • Signal Processing (AREA)
  • Mobile Radio Communication Systems (AREA)
  • Radio Transmission System (AREA)

Description

1 1 6 3 5 4
Ylöslinkitysmakromonitiemenetelmä ja -laite digitaalisessa radiomatkaviestinjärjestelmässä
Upplinkmakro-olikhetsförfarande och -anordning i ett digitalt mobilradiokoxnmunikat ions system
Keksinnön ala
Esillä olevan keksinnön kohteena on makrodiversititeetti digitaalisessa liikkuvassa radioviestintäjärjestelmässä ja erityisesti ylöslinkitysmakromonitiemenetelmä ja -laite tällaisessa j ärj estelmässä.
Keksinnön tausta
Tavanomaisissa solukkomatkaviestinradiojärjestelmissä matkaviestin on yhteydessä vain yhteen tukiasemaan kerrallaan. Äskettäin on kuitenkin ehdotettu käytettäväksi ns. makrodiversi-teettiä tällaisissa järjestelmissä. Tämä ehdotus merkitsee sitä, että alaslinkityssuunnassa useat tukiasemat lähettävät samat tietojaksot (engl. information blocks) tukiasemaan, joka yhdistää lähetetyt jaksot lopulliseksi vastaanotetuksi jaksok- < i i · . si. Ylöslinkityssuunnassa matkaviestin lähettää tietojakson, >>_’· joka vastaanotetaan useilla tukiasemilla. Vastaanotetut jaksot lähetetään yhteiseen solmukohtaan maajärjestelmässä, esimer-‘ kiksi viestintäpalvelujen kytkentäkeskukseen, johon vastaan- • ]' otetut jaksot yhdistetään lopulliseksi vastaanotetuksi jaksok- ’ si. Nämä toimenpiteet lisäävät vastaanotettujen tietojaksojen luotettavuutta, koska informaatio on nyt kulkenut erilaisia f ’·. väyliä pitkin, joista yksi voi vääristää tietoja vähemmän kuin i : : toinen.
!!) Näiden ylöslinkitysmonitiemenetelmien haittana on se, että k , useista tukiasemista vastaanotetut tietojaksot on lähetettävä viestintäpalvelujen kytkentäkeskukseen, joka vähentää maajär-; '*: jestelmän kapasiteettia.
2 11 6 5 b 4
Keksinnön yhteenveto
Esillä olevan keksinnön tarkoituksena on saada aikaan ylöslin-kitysmakromonitiemenetelmä ja -laite digitaalista solukko-matkaradioviestinjärjestelmää varten, jonka yhteydessä maajärjestelmän kapasiteetti lisääntyy vähentämällä informaation määrää, joka on lähetettävä tukiasemien ja mainitun viestilii-kennejärjestelmän sisältämän maajärjestelmän seuraavan solmukohdan, esimerkiksi matkaviestintäpalvelujen kytkentäkeskuk-sen, välillä.
Yhtenä tapana eri tukiasemilta tulevien tietojaksojen yhdistämiseksi on käyttää "parhaasta" jaksosta saatua informaatiota. Tässä tapauksessa ei olisi tarpeen lähettää hylättyjen jaksojen sisältämiä informaatiota tukiasemien ja viestintäpalvelujen kytkentäkeskuksen välillä. Esillä oleva keksintö perustuu siten ajatukseen, että kaikkien vastaanotettujen jaksojen lähettämisen sijasta on riittävää laskea laatumitta (engl. quality measure) kaikkia vastaanotettuja jaksoja varten ja lähettää vain nämä laatumitat. Viestintäpalvelujen kytkentäkeskuksen vastaanottamia laatumittoja verrataan sen jälkeen ja ·;* tukiasema, josta paras laatumitta oli vastaanotettu, määrätään «Ml : lähettämään tietojaksonsa.
: Piirustusten lyhyt kuvaus i ..
'... Keksintöä sekä sen lisätarkoituksia ja etuja voidaan parhaiten s : : ymmärtää seuraavan selostuksen perusteella oheisiin piirustuksiin viitaten, joissa: i .
’.· * Kuvio 1 esittää lohkokaaviota osasta digitaalisesta solukko- . matkaviestinjärjestelmästä, joka on esillä olevan ··. keksinnön mukainen;
Kuvio 2 esittää kaaviota, näyttäen signaalin lähettämistä -...- tukiasemien ja matkaviestintäpalvelujen kytkentäkes kuksen välillä, joka toimii esillä olevan keksinnön 3 1163b4 mukaisella tavalla; ja
Kuvio 3 esittää vuokaaviota näyttäen esillä olevan keksinnön mukaisen menetelmän.
Edullisten suoritusmuotojen yksityiskohtainen kuvaus
Esillä olevaa keksintöä selostetaan seuraavassa TDMA-tyyppisen digitaalisen solukkomatkaviestinjärjestelmän avulla. Keksintö ei ole kuitenkaan rajoittunut tällaisiin järjestelmiin, vaan sitä voidaan soveltaa myös muissa digitaalisissa solukkojärjestelmissä, kuten CDMA-järjestelmissä.
Kuviossa 1 matkaviestin MS lähettää tietojaksot, jotka kaksi tukiasemaa BS1 ja BS2 vastaanottaa. Vastaanotetut signaalit demoduloidaan ja dekoodataan tavanomaisten menetelmien mukaisesti ja tulokseksi saadut tietojaksot BL1 ja vastaavasti BL2 tallennetaan vastaaviin puskureihin BUF1 ja BUF2. Eräässä suositeltavassa sovellusmuodossa tietojaksona on kehys, joka vastaa yleensä 10-40 ms:ää puhetta/dataa. Mikroprosessoriohjai-met MPC1 ja vastaavasti MPC2 palauttavat asiaankuuluvat bitit ··· bittipalautuslinj oj en B välityksellä tallennettujen jaksojen BL1 ja BL2 vastaavien laatumenetelmien Q1 ja vastaavasti Q2 .·. laskemista ja tulostusta varten.
Tässä yhteydessä käsite laatumitta ei välttämättä merkitse yhtä ainoaa arvoa, vaan se voisi merkitä arvosarjaa, joka edus-'* ’ taa vastaavan vastaanotetun jakson laadun erilaisia ominais piirteitä .
v : Esimerkkeinä sopivista laatumitoista ovat tavujen määrä . .·. jaksossa, joka on sisältänyt korjattavissa olevan virheen, • korjaamattomia virheitä sisältävien tavujen määrä tai näiden yhdistelmä. Eräs toinen laatumitta on selostettu julkaisussa WO- 94/05100, jonka mukaisesti käytetään kanavaestimaatteja laatumitan muodostamiseksi.
116354 4
Laatumitat Ql, Q2 lähetetään vastaavilla linjoilla 11, 12 viestintäpalvelujen kytkentäkeskukseen MSC, joka sisältää nämä signaalit vastaanottavan päätöksentekovälineen DEC. Tämä päätöksentekoväline DEC voi käsittää esimerkiksi mikroprosessorin. Linjan L2 ja päätöksentekovälineen DEC tulolinjojen alapuolella olevat pisteet tarkoittavat sitä, että laatumitat voidaan vastaanottaa useammalta kuin kahdelta tukiasemalta. Itse asiassa yleisimmässä muodossaan keksinnön kohteena on laatumittojen Ql, Q2, ...., QN vastaanotto sarjasta vastaavia tukiasemia BS1, BS2,...., BSN.
Päätöksentekoväline DEC määrittää parhaan vastaanotetun laatumitan ja lähettää viestin M mikroprosessoriohjaimelle vastaavassa tukiasemassa BS1 ja BS2 vastaavan linjan LI tai L2 välityksellä. Tämän viestin linjan C kautta vastaanottava mikroprosessoriohjain neuvoo puskuriaan tulostamaan jaksonsa (BL1 tai BL2) viestintäpalvelujen kytkentäkeskukseen MSC vastaavalla tulostuslinjalla (LI tai L2) . Viestintäpalvelujen kytkentäkeskuksen MSC vastaanottamaa jaksoa pidetään yleisenä tulostusjaksona sarjan kaikkia tukiasemia varten.
··· Edellä mainittu toimenpide on havainnollistettu lisäksi kuviossa 2. Tässä laatumitat Ql ja Q2 vastaanottaa viestintäpalvelujen kytkentäkeskus MSC tukiasemilta BS1 ja vastaavasti BS2 . Päätöksentekoväline viestintäpalvelujen kytkentäkeskukses-; * sa MSC määrittää sen, että Q2 on paras mitta, mikä merkitsee ” sitä, että jakso BL2 on luotettavin jakso. Täten viestintäpal- ‘ velujen kytkentäkeskus MSC lähettää viestin M tukiasemaan BS2, jossa mikroprosessoriohjain MPC2 neuvoo puskuria BUF2 tulosta-'·· maan jakso 2 viestintäpalvelujen kytkentäkeskukseen MSC, joka : vuorostaan tulostaa jakson BL2 linjalla L3 julkiseen kytket tyyn puhelinverkkoon PSTN (katso kuvio 1} yhteisenä tulostuksia sena (output) tukiasemilta BS1, BS2.
Edellä mainitun selostuksen yhteydessä on oletettu, että lin-joja LI, L2 käytetään signalointiin (Ql, Q2, M) sekä tietojen siirtoon (BL1, BL2) . Kuitenkin käytössä voi olla erillisiä 116354 5 linjoja signalointia ja tietojen siirtoa varten.
Kuvio 3 esittää vuokaaviota, joka havainnollistaa edellä selostettua menetelmää. Rutiini alkaa vaiheesta 300. Vaiheessa 310 vastaanotettujen tietojaksojen mitat Ql, Q2..., QN lasketaan kullakin sarjan (eng. set) tukiasemalla BS1, BS2,..., BSN. Vaiheessa 320 laatumittojen Ql, Q2,..., QN muodostama sarja lähetetään päätöksentekovälineeseen DEC. Vaiheessa 330 päätöksentekoväline DEC määrittää parhaan mitan Q. Vaiheessa 340 tukiasema, joka vastaa jaksoa, jolla on paras Q, ohjataan tulostamaan jaksonsa yhteistulostuksena koko tukiasemasarjas-ta. Rutiini päättyy lopuksi vaiheessa 350. Tämä rutiini toistetaan jokaista tietojaksoa varten, joka lähetetään matkaviestimestä MS ja jonka sarjassa oleva tukiasema vastaanottaa.
Edellä selostetussa sovelluksessa on oletettu, että päätöksentekoväline DEC on asetettu viestintäpalvelujen kytkentäkeskuk-seen. Näin ei kuitenkaan tarvitse olla, koska päätöksenteko-väline DEC ei todellisuudessa käsittele mitään vastaanotettuja tietojaksoja, vaan ottaa vastaan vain laatumittoja, määrittää parhaan mitan ja ohjaa vastaavia tukiasemia tulostamaan jak-sonsa. Siten päätöksentekoväline DEC voi olla fyysisesti erillään matkaviestintäpalvelujen kytkentäkeskuksesta MSC. Todellisuudessa siirretyt tietojaksot tukiasemilta BS1, BS2 lähetetään kuitenkin matkaviestintäpalvelujen kytkentäkeskukseen MSC.
.* 1 Edellä olevassa selostuksessa on myös oletettu, että vain yksi tietojakso valitaan sarjasta vastaanotettuja tietojaksoja. Sama keksinnöllinen ajatus sisältää myös (esimerkiksi kuvion 1 mukaisessa elementissä DEC) parhaiden vastaanotettujen jaksojen (laatumittojen mukaisesti arvioidun) yhdistelmän yhteisenä tulostuksena sarjasta tukiasemia. Tämä vähentäisi yhä edelleen i ·;· signaloinnin määrää, koska kaikkia vastaanotettuja jaksoja ei :· tarvitse lähettää viestintäpalvelujen kytkentäkeskukseen.
Esimerkiksi silloin, jos kolme parasta vastaanotettua jaksoa lähetetään viestintäpalvelujen kytkentäkeskukseen, voidaan 116354 6 muodostaa yhdistetty jakso asettamalla jokainen bitti tässä jaksossa useimman kolmen vastaavan lähetetyn bitin arvoon.
Tässä selostuksessa on lisäksi selostettu esillä olevaa keksintöä TDMA-järjestelmään viitaten. Kuitenkin, kuten edellä on mainittu, keksintöä voidaan soveltaa myös CDMA-järjestelmään .
Alaan perehtyneet henkilöt ymmärtävät, että esillä olevaan keksintöön voidaan tehdä useita erilaisia muutoksia ja muunnelmia sen hengestä ja suojapiiristä poikkeamatta, jotka on määritetty oheisissa patenttivaatimuksissa.
♦ · · t :

Claims (5)

116354 7
1. Ylöslinkitysmakromonitiemenetelmä digitaalisessa radiomatkaviestinjärjestelmässä, menetelmän vaiheiden käsittäessä tietojakson lähettämisen matkaviestimestä, mainittua lähetettyä tietojaksoa vastaavien tietojaksojen vastaanottamisen ennalta määrätyn tukiasemasarjän jokaisessa tukiasemassa, ja todellisen vastaanotetun tietojakson luotettavuutta edustavan laatumitan määrittämisen mainitun sarjan jokaisella tukiasemalla tunnettu vaiheina laatumitan muttei vastaavan tietojakson lähettämisen kustakin tukiasemasta päätöksentekovälineeseen; parhaan laatumitan määrittämisen mainitussa päätöksentekovälineessä; ja tukiaseman määräämisen parasta laatumittaa vastaavalla tavalla tulostamaan vastaanotettu tietojaksonsa mainitun tukiasemien sarjan yhteisenä tulostustietojaksona.
2. Ylöslinkitysmakromonitiemenetelmä digitaalisessa radiomatkaviestinjärjestelmässä, menetelmän vaiheiden käsittäessä tietojakson lähettämisen matkaviestimestä, ! mainittua lähetettyä tietojaksoa vastaavien tietojaksojen > vastaanottamisen ennalta määrätyn tukiasemasar jän kullakin tukiasemalla, ja todellisen vastaanotetun tietojakson luotettavuutta edustavan laatumitan määrittämisen mainitun sarjan jokaisella tukiasemalla tunnettu vaiheina * : laatumitan muttei vastaavan tietojakson lähettämisen kustakin tukiasemasta päätöksentekovälineeseen; j parhaiden laatumittojen omaavan laatumittojen osajoukon . määrittämisen mainitussa päätöksentekovälineessä; tukiasemien määräämisen parhaiden laatumittojen : *’ osajoukkoa vastaavalla tavalla tulostamaan niiden todellinen ’·.· vastaanotettu tietojakso; ja ·;··* mainittujen tulostettujen tietojoukkojen yhdistämisen mainitun tukiasemasar jän yhteiseksi tulostustietojaksoksi . * t 116354 8
3. Ylöslinkitysmakromonitiejärjestelmä digitaalisessa radiomatkaviestinjärjestelmässä, käsittäen tietojakson lähettävän matkaviestimen, sarjan tukiasemia, jotka vastaanottavat mainittua lähetettyä tietojaksoa vastaavat tietojaksot kyseisen sarjan kussakin tukiasemassa, ja mainitun sarjan jokaisessa tukiasemassa olevat välineet laatumitan määrittämiseksi, joka edustaa todellisen vastaanotetun tietojakson luotettavuutta, tunnettu siitä, että välineet (MPCl, MPC2) laatumitan muttei vastaavan tietojakson lähettämiseksi kultakin tukiasemalta (BS1, BS2) päätöksentekovälineille (DEC) parhaan laatumitan määrittämiseksi; ja välineet tukiaseman määräämiseksi parasta laatumittaa vastaavalla tavalla tulostamaan vastaanotettu tietojaksonsa mainitun tukiasemien sarjan yhteisenä tulostustietojaksona.
4. Patenttivaatimuksen 3 mukainen monitiejärjestelmä, tunnettu siitä, että päätöksentekoväline (DEC) on saatu aikaan matkaviestinpalvelujen kytkentäkeskuksessa (MSC).
5. Ylöslinkitysmakromonitiejärjestelmä digitaalisessa ; radiomatkaviestinjärjestelmässä, käsittäen tietojakson lähettävän matkaviestimen, sarjan tukiasemia, jotka vastaanottavat mainittua lähetettyä tietojaksoa vastaavat l » tietojaksot kyseisen sarjan kussakin tukiasemassa, ja mainitun j ’· sarjan jokaisessa tukiasemassa olevat välineet laatumitan : määrittämiseksi, joka edustaa todellisen vastaanotetun tietojakson luotettavuutta, tunnettu siitä, että * monitiejär jestelmä käsittää: välineet (MPCl, MPC2) laatumitan muttei vastaavan tietojakson lähettämiseksi kultakin tukiasemalta (BS1, BS2) * “ päätöksentekovälineille (DEC) parhaiden laatumittojen omaavan laatumittojen osajoukon määrittämiseksi; >:> · välineet tukiasemien määräämiseksi parhaiden laatumittojen osajoukkoa vastaavalla tavalla tulostamaan niiden todellinen vastaanotettu tietojakso; ja 116354 9 välineet mainittujen tulostettujen tietojoukkojen yhdistämisen mainitun tukiasemasarjän yhteiseksi tulostustietojaksoksi. « 1 t 116354 ίο Patexitkrav s
FI972364A 1994-12-08 1997-06-04 Ylöslinkitysmakromonitiemenetelmä ja -laite digitaalisessa radiomatkaviestinjärjestelmässä FI116354B (fi)

Applications Claiming Priority (4)

Application Number Priority Date Filing Date Title
SE9404275A SE516723C2 (sv) 1994-12-08 1994-12-08 Förfarande och anordning för makrodiversitet på upplänken i ett digitalt mobilradiokommunikationssystem
SE9404275 1994-12-08
PCT/SE1995/001396 WO1996018277A1 (en) 1994-12-08 1995-11-22 Up link macro diversity method and apparatus in a digital mobile radio communication system
SE9501396 1995-11-22

Publications (3)

Publication Number Publication Date
FI972364A0 FI972364A0 (fi) 1997-06-04
FI972364A FI972364A (fi) 1997-06-04
FI116354B true FI116354B (fi) 2005-10-31

Family

ID=20396269

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI972364A FI116354B (fi) 1994-12-08 1997-06-04 Ylöslinkitysmakromonitiemenetelmä ja -laite digitaalisessa radiomatkaviestinjärjestelmässä

Country Status (11)

Country Link
US (1) US5867791A (fi)
EP (1) EP0796544B1 (fi)
JP (1) JPH10510404A (fi)
KR (1) KR100289794B1 (fi)
CN (1) CN1085028C (fi)
AU (1) AU698017B2 (fi)
CA (1) CA2205571C (fi)
DE (1) DE69532534T2 (fi)
FI (1) FI116354B (fi)
SE (1) SE516723C2 (fi)
WO (1) WO1996018277A1 (fi)

Families Citing this family (55)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
JP2980549B2 (ja) * 1996-03-19 1999-11-22 エヌ・ティ・ティ移動通信網株式会社 移動通信システムにおける有線回線情報伝送方法および基地局装置と移動局装置
EP0845877A3 (en) 1996-11-28 2002-03-27 Oki Electric Industry Co., Ltd. Mobile communication system for accomplishing handover with phase difference of frame sync signals corrected
JP3094957B2 (ja) * 1997-06-30 2000-10-03 日本電気株式会社 移動通信システムの上り選択サイトダイバーシチにおける無線基地局受信データ伝送システム
US6349094B1 (en) 1997-07-03 2002-02-19 Mdiversity Inc. Method and apparatus for wireless communications employing control for broadcast transmission
JP3308550B2 (ja) 1997-08-08 2002-07-29 三菱電機株式会社 移動通信システム
GB2337414A (en) 1998-05-14 1999-11-17 Fujitsu Ltd Soft handoff in cellular communications networks
US6862449B1 (en) 1998-05-14 2005-03-01 Fujitsu Limited Reducing interference in cellular mobile communications networks
GB2337416B (en) 1998-05-14 2003-01-15 Fujitsu Ltd Improving backhaul in cellular mobile communications networks
US6792267B1 (en) * 1998-05-29 2004-09-14 Ericsson Inc. Systems and methods for uplinking downsampled radiotelephone signals from cellular radiotelephone base stations to a cellular radio exchange
US6353742B1 (en) * 1998-10-28 2002-03-05 Motorola, Inc. Method and apparatus for backhauling data in a communication system
EP1032237A1 (en) * 1999-02-22 2000-08-30 Motorola Limited A CDMA communication system with soft handover
US6226283B1 (en) * 1999-05-13 2001-05-01 Motorola, Inc. Method and selector for performing selection in a communication system
US6072790A (en) * 1999-05-13 2000-06-06 Motorola, Inc. Method and apparatus for performing distribution in a communication system
US6408184B1 (en) * 1999-09-24 2002-06-18 Nokia Corporation Apparatus, and associated method, for cell selection in a packet radio communication system
US6430414B1 (en) * 1999-12-29 2002-08-06 Qualcomm Incorporated Soft handoff algorithm and wireless communication system for third generation CDMA systems
US7177298B2 (en) * 2000-01-07 2007-02-13 Gopal Chillariga Dynamic channel allocation in multiple-access communication systems
JP2001268624A (ja) * 2000-03-15 2001-09-28 Nec Corp 基地局制御装置および移動通信システム
FR2821517B1 (fr) 2001-02-23 2004-03-19 Nortel Networks Ltd Procede de communication, controleur de reseau radio et noeud de base pour mettre en oeuvre ce procede
US7209511B2 (en) * 2001-08-31 2007-04-24 Ericsson Inc. Interference cancellation in a CDMA receiving system
US20030045297A1 (en) * 2001-08-24 2003-03-06 Dent Paul W. Communication system employing channel estimation loop-back signals
US7197282B2 (en) * 2001-07-26 2007-03-27 Ericsson Inc. Mobile station loop-back signal processing
US7224942B2 (en) 2001-07-26 2007-05-29 Telefonaktiebolaget Lm Ericsson (Publ) Communications system employing non-polluting pilot codes
US6996380B2 (en) * 2001-07-26 2006-02-07 Ericsson Inc. Communication system employing transmit macro-diversity
ATE400154T1 (de) * 2001-11-16 2008-07-15 Nokia Corp Optimieren des datentransfers in einem funksystem
EP1501209A1 (en) * 2003-07-25 2005-01-26 Evolium S.A.S. Uplink macro diversity method
CN100433595C (zh) * 2003-08-13 2008-11-12 华为技术有限公司 一种系统消息1的标签值的配置方法
EP1507422A1 (en) * 2003-08-14 2005-02-16 Matsushita Electric Industrial Co., Ltd. Serving base station selection during soft handover
WO2005062494A1 (en) * 2003-12-23 2005-07-07 Telefonaktiebolaget Lm Ericsson (Publ) Information transfer method and system
EP1657858A1 (de) * 2004-11-12 2006-05-17 Siemens Aktiengesellschaft Verfahren zum Festlegen einer steuernden Basisstation für eine Übertragung in Aufwärtsrichtung von Datenpaketen einer Teilnehmerstation eines Funkkommunikationsystems sowie Vorrichtung zum Festlegen der steuernden Basisstation
US20060146745A1 (en) 2005-01-05 2006-07-06 Zhijun Cai Method and apparatus for scheduling and synchronizing a multimedia broadcast/multicast service
EP2528261B1 (en) * 2005-03-09 2015-02-25 Fujitsu Limited COMMUNICATION SYSTEM, AND TRANSMISSION METHOD based on data divided into data pieces according to the quality of the transmitting apparatuses
CN100433706C (zh) * 2005-03-28 2008-11-12 华为技术有限公司 一种上行宏分集合并的方法
JP2007281984A (ja) * 2006-04-10 2007-10-25 Toyota Motor Corp 自律移動装置と遠隔制御装置の間の通信システムおよび自律移動装置
JP4821474B2 (ja) * 2006-07-19 2011-11-24 日本電気株式会社 移動通信システム、ハンドオーバ制御装置及びそれらに用いるハンドオーバ方法
CN101174864B (zh) * 2006-10-31 2011-06-01 华为技术有限公司 一种上行宏分集合并方法、装置及系统
JP4882670B2 (ja) * 2006-11-01 2012-02-22 日本電気株式会社 移動通信システム、基地局装置及びそれらに用いるハンドオーバ方法
US8064444B2 (en) * 2007-01-12 2011-11-22 Wi-Lan Inc. Wireless broadcasting system
US7944919B2 (en) * 2007-01-12 2011-05-17 Wi-Lan, Inc. Connection identifier for wireless broadcast system
US7912057B2 (en) * 2007-01-12 2011-03-22 Wi-Lan Inc. Convergence sublayer for use in a wireless broadcasting system
US8774229B2 (en) * 2007-01-12 2014-07-08 Wi-Lan, Inc. Multidiversity handoff in a wireless broadcast system
US20090252070A1 (en) * 2007-01-12 2009-10-08 Connors Dennis P Airlink management in a wireless broadcast system
US8548520B2 (en) 2007-01-26 2013-10-01 Wi-Lan Inc. Multiple network access system and method
CN101242565B (zh) * 2007-02-07 2011-03-09 中国移动通信集团公司 移动通信系统的上行宏分集方法
CN101242209B (zh) * 2007-02-09 2011-09-21 中国移动通信集团公司 移动通信系统中上行宏分集的处理方法
US8711833B2 (en) * 2007-04-18 2014-04-29 Wi-Lan, Inc. Base station synchronization for a single frequency network
US7903604B2 (en) 2007-04-18 2011-03-08 Wi-Lan Inc. Method and apparatus for a scheduler for a macro-diversity portion of a transmission
ES2389915T3 (es) * 2007-09-14 2012-11-05 Vodafone Holding Gmbh Procedimiento y aparato para estaciones base para la decodificación de señales de céluas superpuestas
JP5211740B2 (ja) 2008-02-18 2013-06-12 富士通株式会社 通信方法および中継装置
US9125068B2 (en) 2010-06-04 2015-09-01 Ixia Methods, systems, and computer readable media for simulating realistic movement of user equipment in a long term evolution (LTE) network
EP2533431B1 (en) * 2011-06-10 2014-10-29 Alcatel Lucent Method for receiving uplink radio frequency signals in a radio communication system, master unit and slave unit thereof
CN103916173A (zh) * 2012-12-31 2014-07-09 京信通信系统(中国)有限公司 一种实现上行宏分集的方法和装置
US9596166B2 (en) 2013-04-26 2017-03-14 Ixia Methods, systems, and computer readable media for testing inter-cell interference coordination capabilities of wireless access access nodes
US9351186B2 (en) 2013-05-16 2016-05-24 Ixia Methods, systems, and computer readable media for frequency selective channel modeling
US10542443B2 (en) 2017-10-27 2020-01-21 Keysight Technologies, Inc. Methods, systems, and computer readable media for testing long term evolution (LTE) air interface device using emulated noise in unassigned resource blocks (RBs)
US11089495B2 (en) 2019-07-11 2021-08-10 Keysight Technologies, Inc. Methods, systems, and computer readable media for testing radio access network nodes by emulating band-limited radio frequency (RF) and numerology-capable UEs in a wideband 5G network

Family Cites Families (13)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
JPS6030460A (ja) * 1983-07-29 1985-02-16 Sumitomo Bakelite Co Ltd 気化器用ピストン
JPS6261074A (ja) * 1985-09-12 1987-03-17 Canon Inc 一成分磁性現像剤
SE460449B (sv) * 1988-02-29 1989-10-09 Ericsson Telefon Ab L M Cellindelat digitalt mobilradiosystem och foerfarande foer att oeverfoera information i ett digitalt cellindelat mobilradiosystem
SE8802229D0 (sv) * 1988-06-14 1988-06-14 Ericsson Telefon Ab L M Forfarande vid mobilradiostation
US5327577A (en) * 1988-06-14 1994-07-05 Telefonaktiebolaget L M Ericsson Handover method for mobile radio system
SE9200915D0 (sv) * 1992-03-24 1992-03-24 Ericsson Telefon Ab L M Methods in a cellular mobile radio communincation system
JP2870307B2 (ja) * 1992-07-10 1999-03-17 日本電気株式会社 移動通信制御局および多重接続方式
SE513422C2 (sv) * 1992-08-21 2000-09-11 Ericsson Telefon Ab L M Förfarande för bildande av kvalitetsmått för signalskurar
JP2626449B2 (ja) * 1993-03-08 1997-07-02 日本電気株式会社 移動交換局
JPH09501284A (ja) * 1993-07-30 1997-02-04 ブリティッシュ・テレコミュニケーションズ・パブリック・リミテッド・カンパニー 通信システム
US5539749A (en) * 1993-09-13 1996-07-23 Siemens Aktiengesellschaft Method for merging data streams
US5577047A (en) * 1993-11-10 1996-11-19 Telefonaktiebolaget Lm Ericsson System and method for providing macrodiversity TDMA radio communications
US5661724A (en) * 1995-12-18 1997-08-26 Ericsson Inc. Satellite diversity scheme

Also Published As

Publication number Publication date
US5867791A (en) 1999-02-02
MX9704131A (es) 1997-09-30
KR100289794B1 (ko) 2001-05-15
DE69532534D1 (de) 2004-03-11
DE69532534T2 (de) 2004-12-16
CN1085028C (zh) 2002-05-15
WO1996018277A1 (en) 1996-06-13
EP0796544A1 (en) 1997-09-24
SE9404275L (sv) 1996-06-09
FI972364A0 (fi) 1997-06-04
AU4274996A (en) 1996-06-26
FI972364A (fi) 1997-06-04
CA2205571C (en) 2008-05-06
JPH10510404A (ja) 1998-10-06
CA2205571A1 (en) 1996-06-13
SE516723C2 (sv) 2002-02-19
AU698017B2 (en) 1998-10-22
CN1168757A (zh) 1997-12-24
EP0796544B1 (en) 2004-02-04

Similar Documents

Publication Publication Date Title
FI116354B (fi) Ylöslinkitysmakromonitiemenetelmä ja -laite digitaalisessa radiomatkaviestinjärjestelmässä
KR100437851B1 (ko) 추론적 지식을 이용한 코덱 모드 디코딩
KR100669271B1 (ko) 코덱 모드 정보의 교호 송신을 위한 방법 및 시스템
US7672287B2 (en) Method for transmitting signal of medium access control sublayer in mobile communication system
RU2342799C1 (ru) Устройство и способ для передачи/приема многопользовательского пакета в системе мобильной связи
US6345183B1 (en) Signalling method and a digital radio system
US6658381B1 (en) Methods and systems for robust frame type detection in systems employing variable bit rates
EP1067730A1 (en) Determining the transmission quality of a radio channel
US7013142B2 (en) Communication method, radio network controller and base node for implementing this method
US20060036434A1 (en) Resource reservation in transmission networks
US6952463B2 (en) Method of blind transport format detection based on power transition
KR100611838B1 (ko) 무선 통신 장치
US7516473B1 (en) Method and system for signaling
AU755021B2 (en) Bit error rate measuring circuit using synchronous word and color code
JPH1051426A (ja) 時間ダイバーシチ装置
JPH03198546A (ja) 衛星通信方式
US20050170830A1 (en) Link adaptation in a mobile communication network

Legal Events

Date Code Title Description
FG Patent granted

Ref document number: 116354

Country of ref document: FI

MA Patent expired