FI115119B - Menetelmä kiinteän aineksen levittämiseksi alustalle - Google Patents

Menetelmä kiinteän aineksen levittämiseksi alustalle Download PDF

Info

Publication number
FI115119B
FI115119B FI951353A FI951353A FI115119B FI 115119 B FI115119 B FI 115119B FI 951353 A FI951353 A FI 951353A FI 951353 A FI951353 A FI 951353A FI 115119 B FI115119 B FI 115119B
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
gas
solution
solvent
substrate
solid
Prior art date
Application number
FI951353A
Other languages
English (en)
Swedish (sv)
Other versions
FI951353A0 (fi
FI951353A (fi
Inventor
Edward Chang
Shuen-Cheng Hwang
Paul Stratton
Original Assignee
Boc Group Inc
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Boc Group Inc filed Critical Boc Group Inc
Publication of FI951353A0 publication Critical patent/FI951353A0/fi
Publication of FI951353A publication Critical patent/FI951353A/fi
Application granted granted Critical
Publication of FI115119B publication Critical patent/FI115119B/fi

Links

Classifications

    • HELECTRICITY
    • H05ELECTRIC TECHNIQUES NOT OTHERWISE PROVIDED FOR
    • H05KPRINTED CIRCUITS; CASINGS OR CONSTRUCTIONAL DETAILS OF ELECTRIC APPARATUS; MANUFACTURE OF ASSEMBLAGES OF ELECTRICAL COMPONENTS
    • H05K3/00Apparatus or processes for manufacturing printed circuits
    • H05K3/30Assembling printed circuits with electric components, e.g. with resistor
    • H05K3/32Assembling printed circuits with electric components, e.g. with resistor electrically connecting electric components or wires to printed circuits
    • H05K3/34Assembling printed circuits with electric components, e.g. with resistor electrically connecting electric components or wires to printed circuits by soldering
    • H05K3/3489Composition of fluxes; Methods of application thereof; Other methods of activating the contact surfaces
    • BPERFORMING OPERATIONS; TRANSPORTING
    • B05SPRAYING OR ATOMISING IN GENERAL; APPLYING FLUENT MATERIALS TO SURFACES, IN GENERAL
    • B05DPROCESSES FOR APPLYING FLUENT MATERIALS TO SURFACES, IN GENERAL
    • B05D1/00Processes for applying liquids or other fluent materials
    • B05D1/02Processes for applying liquids or other fluent materials performed by spraying
    • BPERFORMING OPERATIONS; TRANSPORTING
    • B05SPRAYING OR ATOMISING IN GENERAL; APPLYING FLUENT MATERIALS TO SURFACES, IN GENERAL
    • B05DPROCESSES FOR APPLYING FLUENT MATERIALS TO SURFACES, IN GENERAL
    • B05D1/00Processes for applying liquids or other fluent materials
    • B05D1/02Processes for applying liquids or other fluent materials performed by spraying
    • B05D1/025Processes for applying liquids or other fluent materials performed by spraying using gas close to its critical state

Landscapes

  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Manufacturing & Machinery (AREA)
  • Microelectronics & Electronic Packaging (AREA)
  • Application Of Or Painting With Fluid Materials (AREA)
  • Electric Connection Of Electric Components To Printed Circuits (AREA)
  • Non-Metallic Protective Coatings For Printed Circuits (AREA)
  • Manufacturing Of Printed Wiring (AREA)

Description

115119
Menetelmä kiinteän aineksen levittämiseksi alustalle - Förfarande för ut-bredning av fast material pä ett underlag
Esillä oleva keksintö koskee menetelmää kiinteän aineksen levittämiseksi jonkin 5 alustan pinnalle hienojakoiseksi kerrostumaksi. Tarkemmin sanoen tämä keksintö koskee sellaista menetelmää, jossa aines liuotetaan liuokseksi, joka vuorostaan liuotetaan nestekaasuun ja sumutetaan alustalle. Liuottimen ja nestekaasun haihtumisen jälkeen aines jää kerrostumaksi alustan päälle.
On olemassa useita eri menetelmiä, jotka soveltuvat erityisen hyvin erilaisten kiin-10 teiden aineiden levittämiseen eri alustoille. Esimerkiksi juottoprosesseissa on tarpeen levittää sulate sähkökomponenttien johtimille painettuun piirilevyyn juottamista varten. Tällaisessa tapauksessa painetun piirilevyn ja johtimien voidaan sanoa toimivan alustana sulatteelle. Sulatteen levittämistä varten sulate vaahdotetaan ja suspensiona oleva sulate levitetään sen jälkeen johtimille ja piirilevyn joh-15 taville alueille. Tällaiseen sulatteen levitysmenetelmään tarvitaan kuitenkin erittäin suuri määrä sulatetta. Viime aikoina on tullut tavaksi liuottaa sulate liuottimeen ja sumuttaa liuos sitten paineilman avulla johtimille ja piirilevylle. Liuottimen haihduttua sulate on hienojakoisena kerrostumana.
Käytettäessä liuotinta sulatteen levitykseen ongelmana on, että useat liuottimet 20 muodostavat ympäristöriskejä. Tämän vuoksi tekniikassa on ollut välttämätöntä ;v> korvata mahdollisesti haitalliset liuottimet ympäristön kannalta turvallisilla yhdis- j ; teillä. Tällainen järjestely löytyy asiakirjasta US 5.106.659, jossa väri ohennetaan ;;V tai liuotetaan nestemäisen tai ylikriittisen hiilidioksidin avulla. Saatu seos ruis- : · ‘ kutetaan sitten maalattavaan pintaan.
:': 25 Tätä asiakirjan US 5.106.659 esittämää maalin ruiskutusmenetelmää ei voi sovel- taa kaikkiin aineisiin. Esimerkiksi sulatteen levityksen ollessa kyseessä, väriaineen kaltainen sulate ei liukene hiilidioksidiin. Sulatteen ja nestemäisen hiilidiok-;, sidin seoksen sumutusyritykset ovat epäonnistuneet, koska nestemäisen hiilidiok sidin purkauduttua suuttimesta ympäristöön osa siitä leviää kiinteinä hiukkasina.
; · 30 Kiinteät hiilidioksidijäähiukkaset toimivat hankausaineena poistaen alussa levitetyt ; sulatehiukkaset. Koska sulate ei myöskään ole hienojakoista kuten väripigmentit, sulatekappaleet eivät kerrostu tasaisesti ja hienojakoisesti, jos ne vain sekoitetaan ja sumutetaan alustan pinnalle.
2 115119
Kuten alla selitetään, esillä oleva keksintö koskee menetelmää jonkin kiinteän aineen, kuten esimerkiksi sulatteen levittämiseksi alustalle niin, että alustalle muodostuu ohjattu, hienojakoinen kerrostuma.
Esillä oleva keksintö esittää menetelmän jonkin kiinteän aineen viemiseksi alus-5 tan pinnalle. Tämän menetelmän mukaan kiinteä aines liuotetaan johonkin liuot-timeen ensimmäisen liuoksen aikaansaamiseksi. Ennen liuotusta kiinteä aines on karkeampi kuin alustan päälle levitettynä. Kiinteä aines voi ennen liuotusta koostua esimerkiksi suurista rakeista, ja se voi levittyä hienona pölynä. Kiinteän aineksen saostustiheyden alustalla säätää ainakin osittain tämän kiinteän aineksen pi-10 toisuus ensimmäisessä liuoksessa. Tässä suhteessa on huomattava, että ensimmäiset liuokset voivat olla täysin kyllästettyjä, jolloin alustalle ja pintayksikköä kohden voidaan kerrostaa suurin osa kiinteästä aineksesta ja aikaansaada suurin "saostustiheys". Kiinteä aines ei liukene nestekaasuun kun taas ensimmäinen liuos on nestekaasuun liukenevaa. Liuotin kykenee lisäksi alentamaan nestekaasun 15 jähmettymispistettä sen jälkeen kun nestekaasu on laajentunut. Ensimmäinen liuos liuotetaan nestekaasuun, jolloin aikaansaadaan toinen liuos, jossa liuottimen pitoisuus suhteessa nestekaasuun on riittävä, niin että nestekaasun laajenemisen jälkeen tapahtuva jähmettyminen estyy olennaisesti. Toinen liuos sumutetaan alustaa vasten niin, että osa nestekaasua purkautuu höyrynä ja toinen liuos, joka 20 sisältää nestekaasun loppuosan, peittää tällöin alustan. Jäljelle jäänyt osa nestekaasua sekä liuotin höyrystyvät tällöin niin, että kiinteä aines jää kerrostumaksi alustan päälle.
: On edullista, että liuotinaineen pitoisuus liuoksessa on kuitenkin suhteessa nes- !,! ; tekaasuun vähintään niin suuri, että nestekaasun laajentumisen jälkeinen jähmet- 25 tyminen estyy. Tällä tavoin liuottimen käyttö voidaan minimoida samalla kun aineksen kerrostuma voi olla hyvin hienojakoinen.
Esillä oleva keksintö voidaan toimeenpanna monin eri tavoin. Yleisesti tätä keksintöä sovelletaan kuitenkin useimmiten niin, että kerrostus alustoille tapahtuu ympäristön lämpötilassa. On kuitenkin selvää, että tätä keksintöä voidaan sovel-30 taa myös ilmakehän ala- tai yläpuolisissa paineissa samoin kuin ilmattomassa tai passiivisessa ilmakehässä suoritettavaan levitykseen. Vaikkakin tätä keksintöä ;'; selitetään sulatteen levityksen yhteydessä on myös selvää, että sen soveltaminen ei rajoitu pelkästään sulatteen levitykseen.
3 115119
Ensimmäisessä vaiheessa kiinteä, alustalle levitettäväksi tarkoitettu aines sekoitetaan liuottimeen ensimmäisen liuoksen toteuttamista varten. Kiinteän aineksen pitoisuus ensimmäisessä liuoksessa voidaan määrätä ennakolta sellaiseksi, että kerrostumaan tuotetaan haluttu tiheysaste. Kun tiheys lisääntyy, aineksen kerros-5 tuma on suurempi. Sulatteen ollessa kyseessä aineksena voi olla jokin orgaaninen happo, kuten esimerkiksi vaikkakaan ei rajoittavasti adipiinihappo, salisyylihappo tai sitruunahappo. Soveltuviin liuottimiin kuuluvat alkoholit ja ketonit, kuten esimerkiksi metanoli ja asetoni. Ensimmäinen liuos valmistetaan esimerkiksi adipiinihaposta ja metanolista ja on pitoisuudeltaan suunnilleen 10 paino-%.
10 Tämä liuos on normaalissa huoneenlämpötilassa kyllästetty liuos, joka tuottaa mahdollisimman suuren kerrostustiheyden.
Kun ensimmäinen liuos on toteutettu, se liuotetaan nestekaasuun, joka sulatteen levityksen yhteydessä on edullisesti nestemäistä hiilidioksidia. Esillä olevan keksinnön sovellutuksen sekä siihen käytettyjen ainesten mukaan myös muut neste- 15 kaasut, esimerkiksi propaani ovat mahdollisia. Esillä olevan keksinnön yhteydessä aines ei olennaisesti liukene nestekaasuun kun taas liuottimen ja aineksen liuos on nestekaasuun liukenevaa. On huomattava, että sanan "liukeneva" merkitys tässä ja oheisissa patenttivaatimuksissa on sama kuin tämän termin sisältö epäorgaanisessa kemiassa, nimittäin kiinteän aineksen dissosiaatio liuottimessa.
20 Liuotin, johon aines aluksi liuotetaan, kykenee alentamaan nestekaasun jähmet-tymispistettä sen laajentumisen jälkeen. Kun kyseessä on sulatteen levitys, sulatteen ja liuottimen liuos liuotetaan nestemäiseen hiilidioksidiin, jota säilytetään sit- • · ten kaasupullossa noin 900 psi:n paineessa. Koska käytetään happoliuosta, toi- : nen liuos säilytetään nikkeliä olevassa tai nikkelöidyssä kaasupullossa.
25 Kerrostuman toteuttamiseksi kryogeenilinja liitetään suuttimeen tekniikan tason ,·, mukaan hiilidioksidikaasun, aineksen ja toisen liuoksen suuntaamiseksi alustaan.
’ Sulatteen levityksen ollessa kyseessä voidaan käyttää tavallista kartiomaista suu- ‘ tinta. On huomattava, että myös suutintyyppi vaikuttaa muiden sumutusparamet- rien tavoin saostustiheyteen. Normaaleissa ympäristön lämpötiloissa toimii pon- · ·: 30 neaineena suuressa paineessa säilytetty nestemäinen hiilidioksidi, jolla aikaan- saadaan liuoksen sumutus alustalle. Paineen muutos varastointipaineesta ympä- » : 1": röivään ilmanpaineeseen aikaansaa nestemäisen hiilidioksidin laajentumisen. Jos ,··. levitettävä aines vain liuotettaisiin hiilidioksidiin, hiilidioksidi höyrystyisi ja jähmet- tyisi alustalle sumutettuna pieniksi jääkiteiksi. Tämä aiheuttaisi levitetyn aineen ' 35 siirtymisen pois alustalta. Liuotin estää tätä alentamalla nestemäisen hiilidioksidin : jähmepistettä. Tämä estää olennaisesti nestekaasun jähmettymistä.
4 115119
Esillä olevan keksinnön kaikissa käyttötapauksissa on olemassa jähmettymisen estämiseen riittävä liuotinpitoisuus suhteessa nestekaasuun. Liuotinpitoisuuden tulee lisäksi olla mahdollisimman pieni, jotta ympäristölle mahdollisesti haitallisia liuottimia voitaisiin käyttää säästeliäästi. Kun kyseessä on sulatteen levitys, liuo-5 tinpitoisuus nestemäisessä hiilidioksidissa on 15 painoprosentin metanoli- ja hiili-dioksidiliuos. Siten toisen liuotinaineliuoksen kohdalla, kun nestemäinen hiilidioksidi ja sulate tai muut aineet sumutetaan alustaa vasten, osa nestekaasusta purkautuu höyrynä, mutta jäljelle jää kuitenkin osa nestekaasua sisältävää liuosta, joka peittää alustan.
10 Kun alusta on peittynyt, jäljelle jäänyt osa nestemäistä hiilidioksidia ja liuotinta, joka sulatetta levitettäessä on metanolia, höyrystyy ympäröivissä huoneenlämpötilan olosuhteissa, jolloin aines jää kerrostumana alustalle. Tämä on itsestään selvää, joskin tätä höyrystymistä on helpotettava ulkopuolisin keinoin, liuottimen, nestekaasun ja pinnoitusolosuhteiden mukaan.
15 Vaikkakin esillä olevaa keksintöä on selitetty erään edullisen suoritusmuodon yhteydessä, ammattimies ymmärtää, että siihen on mahdollista tehdä useita lisäyksiä, vaihdoksia ja muunnoksia keksinnön hengestä ja suojapiiristä poistumatta.
| f I f

Claims (8)

1. Menetelmä kiinteän aineksen levittämiseksi jonkin alustan pinnalle, tunnettu siitä, että se käsittää: kiinteän aineksen, joka on jonkin orgaanisen hapon, esimerkiksi adipiiniha-5 pon, salisyylihapon tai sitruunahapon muodostama sulate, liuotuksen liuo tinaineeseen niin, että saadaan ensimmäinen liuos, kiinteän aineksen ollessa ennen liuotusta karkeampaa kuin mainitulle alustalle levitettynä ja kiinteän aineksen saostustiheyttä alustalla säädeltäessä ainakin osittain ensimmäisessä liuoksessa olevan kiinteän aineen pitoisuuden avulla; 10 kiinteän aineksen ollessa nestekaasuun liukenematon, ensimmäisen liuok sen liuetessa tähän nestekaasuun ja liuottimen kyetessä alentamaan nestekaasun laajentumisen jälkeistä jähmepistettä; ensimmäisen liuoksen liuottamisen nestekaasuun niin, että aikaansaadaan toinen liuos, jossa mainitun liuottimen liuotinpitoisuus nestekaasuun nähden 15 on riittävä, jotta nestekaasun jähmettyminen estyy olennaisesti sen laajentu misen jälkeen; toisen liuoksen sumutuksen mainittua alustaa vasten, jolloin osa nestekaasusta purkautuu höyrynä ja jäljelle jääneen nestekaasuosuuden sisältävä toinen liuos joutuu yhteyteen alustan kanssa peittäen sen; sekä 20 nestekaasun jäljellä olevan osuuden ja liuottimen höyrystymisen, jolloin kiin- ; teä aines jää kerrostumana alustan päälle. I I » I
: > * ’ ’ 2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että ensimmäi- “ “ nen liuos on kyllästetty liuos.
.';'. 3. Patenttivaatimuksen 1 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että liuotinpitoi- 25 suus on vähintään se, mikä tarvitaan estämään olennaisesti nestekaasun laajentumisen jälkeinen jähmettyminen. t t I I a f »
4. Patenttivaatimuksen 1 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että nestekaa-•:'. su on nestemäistä hiilidioksidia.
5. Patenttivaatimuksen 1 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että liuotin on ; 30 jokin orgaaninen liuotinaine, esimerkiksi metanoli tai asetoni. » 6 115119
5 115119
6. Patenttivaatimuksen 5 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että ensimmäinen liuos ja kiinteän aineksen pitoisuus on noin 10 paino-% adipiinihappoa me-tanolissa.
7. Patenttivaatimuksen 5 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että liuotin on 5 metanolia, nestekaasu on nestemäistä hiilidioksidia ja liuottimen liuotinainepitoisuus suhteessa nestekaasuun on noin 15 paino-% metanolia nestemäisessä hiilidioksidissa.
8. Patenttivaatimuksen 6 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että liuotin on metanolia, nestekaasu on nestemäistä hiilidioksidia ja liuottimen liuotinainepitoi- 10 suus suhteessa nestekaasuun on noin 15 paino-% metanolia nestemäisessä hiilidioksidissa.
FI951353A 1994-03-23 1995-03-22 Menetelmä kiinteän aineksen levittämiseksi alustalle FI115119B (fi)

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
US08/216,701 US5415897A (en) 1994-03-23 1994-03-23 Method of depositing solid substance on a substrate
US21670194 1994-03-23

Publications (3)

Publication Number Publication Date
FI951353A0 FI951353A0 (fi) 1995-03-22
FI951353A FI951353A (fi) 1995-09-24
FI115119B true FI115119B (fi) 2005-03-15

Family

ID=22808162

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI951353A FI115119B (fi) 1994-03-23 1995-03-22 Menetelmä kiinteän aineksen levittämiseksi alustalle

Country Status (10)

Country Link
US (1) US5415897A (fi)
EP (1) EP0678343A1 (fi)
CN (1) CN1113375A (fi)
AU (1) AU1497295A (fi)
CA (1) CA2142943C (fi)
CZ (1) CZ293804B6 (fi)
FI (1) FI115119B (fi)
HU (1) HU216029B (fi)
PL (1) PL307806A1 (fi)
SK (1) SK37095A3 (fi)

Families Citing this family (14)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US5863612A (en) * 1992-03-27 1999-01-26 University North Carolina--Chapel Hill Method of making fluoropolymers
US5688879A (en) * 1992-03-27 1997-11-18 The University Of North Carolina At Chapel Hill Method of making fluoropolymers
US5496901A (en) * 1992-03-27 1996-03-05 University Of North Carolina Method of making fluoropolymers
US5855965A (en) * 1992-11-06 1999-01-05 Basf Lacke +Farben, Ag Process for the production of a powder coating, apparatus for carrying out the process, and powder formulation for carrying out the process
US6165560A (en) * 1997-05-30 2000-12-26 Micell Technologies Surface treatment
US6344243B1 (en) 1997-05-30 2002-02-05 Micell Technologies, Inc. Surface treatment
WO1998054397A1 (en) * 1997-05-30 1998-12-03 Micell Technologies Surface treatment
US6287640B1 (en) 1997-05-30 2001-09-11 Micell Technologies, Inc. Surface treatment of substrates with compounds that bind thereto
US6120613A (en) 1998-04-30 2000-09-19 Micell Technologies, Inc. Carbon dioxide cleaning and separation systems
US6506259B1 (en) 1998-04-30 2003-01-14 Micell Technologies, Inc. Carbon dioxide cleaning and separation systems
US6677233B2 (en) * 2002-01-02 2004-01-13 Intel Corporation Material deposition from a liquefied gas solution
US20050218076A1 (en) * 2004-03-31 2005-10-06 Eastman Kodak Company Process for the formation of particulate material
US7220456B2 (en) 2004-03-31 2007-05-22 Eastman Kodak Company Process for the selective deposition of particulate material
US7223445B2 (en) * 2004-03-31 2007-05-29 Eastman Kodak Company Process for the deposition of uniform layer of particulate material

Family Cites Families (14)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US4243056A (en) * 1979-01-12 1981-01-06 Philip Morris Incorporated Method for uniform incorporation of additives into tobacco
US4546612A (en) * 1984-02-21 1985-10-15 Arthur D. Little, Inc. Method of producing free flowing solids
US5026898A (en) * 1987-05-29 1991-06-25 E. I. Du Pont De Nemours And Company Process for regioselectively preparing phosphorylated inositols and other cyclitols
ATE94782T1 (de) * 1987-12-21 1993-10-15 Union Carbide Corp Verwendung von superkritischen fluessigkeiten als verduenner beim aufspruehen von ueberzuegen.
US4882204A (en) * 1988-05-05 1989-11-21 Harvey Tenenbaum Diaper spray
US5013366A (en) * 1988-12-07 1991-05-07 Hughes Aircraft Company Cleaning process using phase shifting of dense phase gases
US5009367A (en) * 1989-03-22 1991-04-23 Union Carbide Chemicals And Plastics Technology Corporation Methods and apparatus for obtaining wider sprays when spraying liquids by airless techniques
US5106659A (en) * 1989-10-04 1992-04-21 Nordson Corporation Method and apparatus for spraying a liquid coating containing supercritical fluid or liquified gas
US5150822A (en) * 1989-10-27 1992-09-29 The Wellcome Foundation Limited Mixing head for dispensing an actine ingredient
US5169433A (en) * 1990-07-18 1992-12-08 Formulogics, Inc. Method of preparing mixtures of active ingredients and excipients using liquid carbon dioxide
US5197800A (en) * 1991-06-28 1993-03-30 Nordson Corporation Method for forming coating material formulations substantially comprised of a saturated resin rich phase
US5308648A (en) * 1992-09-30 1994-05-03 Union Carbide Chemicals & Plastics Technology Corporation Spray application of plastics additives to polymers
US5290603A (en) * 1992-12-18 1994-03-01 Union Carbide Chemicals & Plastics Technology Corporation Method for spraying polymeric compositions with reduced solvent emission and enhanced atomization
US5290604A (en) * 1992-12-18 1994-03-01 Union Carbide Chemicals & Plastics Technology Corporation Methods and apparatus for spraying solvent-borne compositions with reduced solvent emission using compressed fluids and separating solvent

Also Published As

Publication number Publication date
CZ68395A3 (en) 1995-10-18
US5415897A (en) 1995-05-16
CZ293804B6 (cs) 2004-08-18
EP0678343A1 (en) 1995-10-25
FI951353A0 (fi) 1995-03-22
HU216029B (hu) 1999-04-28
PL307806A1 (en) 1995-10-02
CN1113375A (zh) 1995-12-13
AU1497295A (en) 1995-10-05
HUT70081A (en) 1995-09-28
SK37095A3 (en) 1995-10-11
FI951353A (fi) 1995-09-24
CA2142943A1 (en) 1995-09-24
CA2142943C (en) 1999-12-21
HU9500811D0 (en) 1995-05-29

Similar Documents

Publication Publication Date Title
FI115119B (fi) Menetelmä kiinteän aineksen levittämiseksi alustalle
CA2111794C (en) Method for spraying polymeric compositions with reduced solvent emission and enhanced atomization
KR960003897B1 (ko) 희석제인 초임계성 유체와 함께 분무하기에 적합한 전구 피복 조성물
US7444934B2 (en) Supercritical fluid-assisted direct write for printing integrated circuits
HK1042066A1 (zh) 用液態或超臨界二氧化碳塗布的方法和設備
KR900014538A (ko) 점착제의 액체분무도포시 희석제로서 작용하는 초임계 유체
KR920000394A (ko) 극저온 에어로졸을 사용한 표면세척 방법
JPH03504689A (ja) エアレススプレー方法におけるスプレー巾の変化方法
KR940014454A (ko) 고형 중합체를 포함하는 용매계 조성물을 사용하여 압축 유체를 혼합하는 방법
WO2019132723A4 (en) Method for producing a light absorbing film with a perovskite-like structure
Röllgen et al. Field ion emission from liquid solutions: ion evaporation against electrohydrodynamic disintegration
US5447577A (en) Carbon dioxide-based fluxing media for non-VOC, no-clean soldering
US20090169727A1 (en) Copper film forming method and manufacturing method of multi-layer wiring substrate
JP2769635B2 (ja) 酸素富化空気製造方法
US7811860B2 (en) Method for producing a device and device
US5269967A (en) Process for mitigating chemical aerosol clouds
EP1395340B1 (en) Flame suppression agent, system and uses
Rietveld et al. Electrospray deposition of photoresist: a low impact method for the fabrication of multilayered films
TH17871B (th) วิธีการสะสมสารที่เป็นของแข็งบนชั้นฐาน
TH19719A (th) วิธีการสะสมสารที่เป็นของแข็งบนชั้นฐาน
JPS6349365A (ja) スプレ−式フラクサ−用フラックス
JP4538625B2 (ja) 二酸化炭素を使用した塗装方法及びその装置
JPH07164141A (ja) はんだ付け方法及び装置
EP1001667A2 (en) Method for maintaining the printability of a solder paste
US5296046A (en) Subliming solder flux composition

Legal Events

Date Code Title Description
FG Patent granted

Ref document number: 115119

Country of ref document: FI