FI112166B - Tarjottimien pesukone - Google Patents

Tarjottimien pesukone Download PDF

Info

Publication number
FI112166B
FI112166B FI20022067A FI20022067A FI112166B FI 112166 B FI112166 B FI 112166B FI 20022067 A FI20022067 A FI 20022067A FI 20022067 A FI20022067 A FI 20022067A FI 112166 B FI112166 B FI 112166B
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
tray
section
chain
washing machine
machine according
Prior art date
Application number
FI20022067A
Other languages
English (en)
Swedish (sv)
Other versions
FI20022067A0 (fi
Inventor
Seppo Groenlund
Original Assignee
Robotiikka Oy
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Robotiikka Oy filed Critical Robotiikka Oy
Priority to FI20022067A priority Critical patent/FI112166B/fi
Publication of FI20022067A0 publication Critical patent/FI20022067A0/fi
Priority to PCT/FI2003/000847 priority patent/WO2004045360A1/en
Priority to AU2003276313A priority patent/AU2003276313A1/en
Application granted granted Critical
Publication of FI112166B publication Critical patent/FI112166B/fi

Links

Classifications

    • AHUMAN NECESSITIES
    • A47FURNITURE; DOMESTIC ARTICLES OR APPLIANCES; COFFEE MILLS; SPICE MILLS; SUCTION CLEANERS IN GENERAL
    • A47LDOMESTIC WASHING OR CLEANING; SUCTION CLEANERS IN GENERAL
    • A47L15/00Washing or rinsing machines for crockery or tableware
    • A47L15/24Washing or rinsing machines for crockery or tableware with movement of the crockery baskets by conveyors

Landscapes

  • Washing And Drying Of Tableware (AREA)

Description

112166
Tarjottimien pesukone Diskmaskin för brickor 5 Keksinnön kohteena on tarjottimien pesukone, joka käsittää syöttöosaston, pesu-osaston, kuivausosaston ja purkausosaston sekä kuljetusvälineet pestävien tarjottimien kuljettamiseksi syöttöosastosta pesuosaston ja kuivausosaston kautta pestyjen tarjottimien purkausosastoon. Kuljetusvälineet muodostavat päättymättömän vertikaalisen silmukan.
10
Tunnetuissa tarjottimien pesukoneissa on vaakasuora tai loivasti nouseva pesulin-ja, jonka läpi tarjottimet kuljetetaan niiden ollessa vaaka- tai pystyasennossa kuljettimen päällä. Likaiset tarjottimet tuodaan pesulinjan syöttöpäähän ja puhtaat tarjottimet puretaan pesulinjan vastakkaisesta päästä. Horisontaaliseksi suunnitel-15 tu pesulinja vaatii paljon lattiapinta-alaa. Lisäksi tarvitaan tilaa työskentelyyn pesulinjan kummassakin päässä tarjottimien syöttöä ja purkamista varten. Tunneli-pesukoneissa pesu-ja kuivausosasto on yleensä erotettu toisistaan muoviliuskoilla • ’ tai vastaavilla, jotka koskettavat tarjottimia niiden siirtyessä osastosta toiseen.
' ·: · Tästä seuraa helposti hygieniahaittoja.
20
Tarjottimet tuodaan yleensä pesukoneeseen pinona, josta irrotetaan yksi tarjotin ! . kerrallaan pesua varten. US-patentissa 4,561,144 ja EP-hakemusjulkaisussa 432 112 pinosta irrotetaan imukuppien avulla päällimmäinen tarjotin siirrettäväksi pesukuljettimelle. Imukuppitartuntaa ja tarjottimen siirtoa häiritsevät tarjottimella 25 olevat roskat ja lika. Siirtomatka imukupin varassa pinosta kuljettimelle on pitkä. SE-kuulutusjulkaisussa 454 234 tarjottimien pinosta irrotetaan alin tarjotin, joka pudotetaan pystyasennossa alapuolella olevalle kuljettimelle. Pesun aikana pys-’ * tyssä olevaa tarjotinta tukee vain kuljetushihna, minkä vuoksi tarjottimen kulku pesusuihkujen ohi voi olla hyvin epävakaata.
30 2 112166
Keksinnön päämääränä on vähentää tunnettuihin ratkaisuihin liittyviä ongelmia. Erityisesti päämääränä on pieneen tilaan mahtuva tarjottimien pesukone, joka pesee tarjottimet automaattisesti ja hygieenisesti ja joka toimii häiriöttömästi.
5 Näihin päämääriin pääsemiseksi keksinnön mukaiselle ratkaisulle on tunnusomaista se, mitä on esitetty patenttivaatimuksen 1 tunnusmerkkiosassa.
Keksinnön mukaisessa pesukoneessa syöttöosasto ja kuivausosasto on sijoitettu vertikaalisen silmukan kahdelle olennaisesti vaakasuoralle osuudelle ja pesuosasto 10 ja purkausosasto on sijoitettu vertikaalisen silmukan kahdelle olennaisesti pystysuoralle osuudelle. Kuljetusvälineet käsittävät ketjun, johon on lateraalisesti kiinnitetty yksi tai useampia taijotinpitimiä, jotka on varustettu tartuntaelimillä tarjottimen pitämiseksi taijotinpitimessä sen kiertäessä ketjun sivulla vertikaalisen silmukan muotoista rataa. Keksinnössä käytetään hyväksi huonetilan korkeutta 15 sijoittamalla eri käsittelyvaiheiden vaatimat osastot päättymättömän silmukan muotoon ja kierrättämällä kuljettimen sivulle kytkettyinä olevat tarjottimet näiden osastojen läpi, jolloin lattiatilan tarve pienenee muihin markkinoilla oleviin taijot-: ‘ timien pesukoneisiin verrattuna.
» · * 20 Keksinnön edullisessa suoritusmuodossa ketju koostuu toisiinsa nivelletyistä ket- ; juelementeistä ja kukin taqotinpidin on kiinnitetty yhden ketjuelementin sivulle * · 1 , yhdellä tai useammalla kiinnitystangolla, jotka kulkevat mainitun ketjuelementin läpi. Edullisesti ainakin yksi mainituista kiinnitystangoista kytkee kyseisen ketjuelementin nivelletysti viereiseen ketjuelementtiin. Keksinnön parhaaksi katso-25 tussa suoritusmuodossa kiinnitystankoja on kaksi ja ne kytkevät ketjuelementin ,·. nivelletysti molemmilla puolilla oleviin ketjuelementteihin. Taijotinpitimen kiin- ,*· nitys ketjuun on järjestetty sellaiseksi, että taijotinpidin pysyy aina olennaisesti • * ketjuelementin tason suuntaisena ja kääntyy hallitusti ketjuelementin mukana ket jun kulkusuunnan vaihtuessa.
30 » 112166
Keksinnön edullisessa suoritusmuodossa tarjotinpidin käsittää kehäosan, joka on varustettu ainakin kahdella tartuntaelimellä tarjottimen reunaan tarttumista varten. Tartuntaelimet on sovitettu kehäosassa ainakin kahteen reunaan. Näin tarjotinpin-ta on lähes kokonaan vapaana pesua varten.
5
Edullisesti ainakin yksi tartuntaelimistä on jousikuormitettu ja taijotinpidin on varustettu välineillä jousikuormitetun tartuntaelimen siirtämiseksi jousen voimaa vastaan. Keksinnön eräässä edullisessa suoritusmuodossa tarjotinpidin käsittää kannatuspalkin, johon on liikuteltavasti yhdistetty sisäpalkki, johon jousikuormi-10 tettu tartuntaelin on kiinnitetty. Sisäpalkki on puolestaan varustettu irrotustapilla, johon vaikuttamalla tartuntaelintä voidaan siirtää kiinnityspalkkiin nähden. Tarjottimen automaattista kiinnittämistä ja irrottamista varten syöttöosasto ja purkaus-osasto voidaan varustaa toimilaitteilla, jotka pakko-ohjaavat irrotustapin asentoon, jossa jousikuormitettu tartuntaelin on siirretty jousen voimaa vastaan.
15
Keksinnön mukaisella ratkaisulla saavutetaan monia etuja, joista tärkein on pieni tilantarve. Tämä seuraa siitä, että aiemmin horisontaalinen pesulinja on järjestetty * [ kiertämään vertikaalisuunnassa silmukan muotoista rataa, jolloin taijottimien ; ; syöttö ja purkaus voidaan suorittaa koneen edestä käsin. Pesuosastossa tarjottimet i ‘ 20 pestään niiden edetessä alhaalta ylöspäin ketjun sivulle kiinnitettyinä, jolloin pe- ' suvyöhykkeen suihkuvedet valuvat painovoiman vaikutuksesta alaspäin ja esi- » * * . pesevät samalla seuraavan pesuun tulossa olevan tarjottimen. Tarjottimille jääneet roskat eivät häiritse tarjottimen siirtoa tai pesua. Kun kuljetusvälineet ovat pesu-linjan sivussa ja tarjotin on kiinnitetty tarjotinpitimeen vain reunoistaan lähes pis-25 temäisesti, tarjottimen molemmat puolet saadaan pestyä samanaikaisesti. Kuiva-usvaiheessa tarjotin on käännettynä ylösalaisin ja puhallussuuttimet on järjestetty ; ‘ * niin, että vesi saadaan poistumaan roiskumatta. Painovoimasta ja paine-erosta seuraa, että eri osastojen välillä ei tarvita muoviliuskoista valmistettuja verhoja, mikä parantaa pesun hygieniaa.
3° ; · * Seuraavaksi keksintöä selostetaan viittaamalla oheisten piirustusten kuvioihin.
4 112166
Kuvio 1 on perspektiivikuva keksinnön mukaisesta tarjottimien pesukoneesta, josta etuseinä on poistettu.
5 Kuvio 2 esittää pesukoneen suoraan edestä katsottuna.
Kuvio 3 esittää perspektiivisesti ja pesukoneesta irrotetun ketjun tarjotinpitimi-neen.
10 Kuvio 4 esittää perspektiivisesti puhallussuuttimien aseman tarjottimeen nähden.
Kuvio 5 esittää taijotinpitimen tarjottimineen alapuolelta katsottuna.
Kuvio 6 esittää tarjotinpitimen poikkileikkauksen kuvion 5 viivaa B-B pitkin.
15
Kuvio 7 esittää tarjotinpitimen päältä katsottuna.
• ’ Kuvio 8 esittää tarjottimien syöttöruuvin tarjottimien erotteluasennossa.
20 Kuvio 9 esittää tarjottimien syöttöruuvin tarjottimen pudotusasennossa.
*
Kuvioissa 1 ja 2 on esitetty keksinnön mukainen tarjottimien pesukone ilman etu-ovia. Pesukone käsittää useita osastoja, jotka on osittain erotettu toisistaan väliseinillä. Pesukoneen keskellä on syöttöosasto 1, johon pestävät tarjottimet tuodaan.
25 Syöttöosaston 1 vasemmalla puolella on pesuosasto 2, jossa tarjottimet pestään ja huuhdellaan. Syöttöosaston 1 yläpuolella on kuivausosasto 3, jossa tarjottimet kuivataan. Syöttöosaston 1 oikealla puolella on purkausosasto 4, jonka kautta pes- ; i [ tyt tarjottimet puretaan pesukoneesta. Pesukoneen alaosassa on vielä tila pumpulle 12, pesuvesisäiliölle 13 sekä muille tarvittaville laitteille.
30 * i » 5 112166
Pesukoneen takaosaan on sijoitettu ketju 5, jonka kulkurata sivuaa syöttöosastoa 1, pesuosastoa 2, kuivausosastoa 3 ja purkausosastoa 4. Ketju 5, joka on esitetty tarkemmin kuviossa 3, on jäljestetty kiertämään ketjupyörien 6 määräämää olennaisesti silmukan muotoista rataa. Yksi ketjupyöristä 6 on yhdistetty käyttö laittee-5 seen 7, jolla saadaan aikaan ketjun 5 liike. Ketjun 5 kireyttä hallitaan kiristyslait-teella 8. Ketju 5 koostuu ritilärakenteisista, edullisesti muovisista ketjuelementeis-tä 15, jotka on liitetty toisiinsa liitosakseleilla 9 siten, että ketju 5 muodostaa päättymättömän, liitoksien kohdalta taipuvan silmukan. Ketjuun 5 on lateraalisesti eli sivulle kiinnitetty useita taijotinpitimiä 11, joissa on tartuntaelimet tarjottimen 10 10 reunoihin tarttumista varten. Taijotinpidin 11 ja sen kiinnitys ketjuun 5 on järjestetty sellaiseksi, että tarjotin 10 pysyy koko pesukierron ajan olennaisesti ketjun 5 tason suuntaisena ketjun sivulla.
Pestävät tarjottimet 10 asetetaan pinona syöttöosastossa 1 olevien kannatus- ja 15 syöttöelimien varaan. Syöttöelimien avulla pinosta irrotetaan alin tarjotin 10, jonka annetaan vaaka-asennossa pudota alapuolelle tuotuun tarjotinpitimeen 11. Tar-jotinpitimessä 11 olevat tartuntaelimet lukitsevat tarjottimen 10 paikalleen. Ketjun 5 mukana tarjotinpitimeen 11 kiinnitetty tarjotin 10 siirtyy pesuosastoon 2, jonka . läpi se etenee vertikaalisesti alhaalta ylöspäin. Pesuosastossa 2 tarjottaneen 10 ! “. 20 suunnataan ensin pesusuihkut sen molemmille puolille sovitetuista pesusuuttimis- ta 30 ja sen jälkeen huuhtelusuihkut molemmille puolille sovitetuista huuhte- • · lusuuttimista 31. Pesuun ja huuhteluun käytetyt vedet valuvat pesuvyöhykkeessä 2 • · · alaspäin, jolloin ne samalla esipesevät seuraavan pesuun tulevan tarjottimen ja mahdollisesti poistavat siinä olevat roskat. Lopullisesti nämä roskat poistuvat pe-25 sun aikana. Roskat jäävät pesuvyöhykkeen 2 alaosassa olevalle sihdille 32, jonka ;'·/ läpi pesu-ja huuhteluvesi valuvat pesuvesisäiliöön 13. Sihtiä 32 puhdistetaan tar- :' ‘ ‘ peen mukaan.
Pesun ja huuhtelun jälkeen ketjuun 5 kytketty tarjotinpidin 11 siirtää tarjottimen ; · 30 10 syöttöosaston 1 yläpuolella olevaan kuivausosastoon 3, jonka läpi tarjotin 10 ;·*. johdetaan vaaka-asennossa ylösalaisin käännettynä. Tarjottimen 10 kulkuradan 6 112166 molemmille puolille on sijoitettu puhallussuuttimet 33, joista tarjottimen 10 pintaan suunnataan ilmasuihkut. Kuviosta 4 nähdään, että puhallussuuttimet 33 on sijoitettu tarjottimen 10 kulkusuuntaan nähden viistosti, esimerkiksi noin 10° kulmaan, jolloin ilmasuihku pakottaa vesipisarat tarjottimen 10 takanurkkaan ja ve-5 den roiskuminen jo kuivatulle tarjottimen osalle on minimaalista. Tehokas vedenpoisto varmistetaan sijoittamalla puhallussuuttimet 33 lähelle tarjottimen 10 pintaa siten, että puhallus suuntautuu lähes kohtisuorasti pintaa vasten. Kun tarjotin 10 kuivataan ylösalaisin käännettynä, siihen ei muodostu taskuja, joihin vesi voisi kerääntyä.
10
Kuivausosaston 3 jälkeen ketjupyörä 6 ohjaa ketjun 5 kulkemaan alaspäin, jolloin tarjotinpidin 11 tuo pestyn ja kuivatun tarjottimen 10 purkausosastoon 4. Tässä vaiheessa koneen automatiikka irrottaa myöhemmin kuvattavalla tavalla tarjottimen 10 taijotinpitimestä 11 ja ohjaa sen vastaanottoalustalla 34 olevaan pestyjen 15 tarjottimien pinoon. Vastaanottoalusta 34 on edullisesti jousikuormitettu siten, että pinon ylimmäinen tarjotin on aina lähes samalla korkeudella.
Kuvioissa 5-7 on kuvattu tarkemmin taijotinpitimen 11 rakenne ja sen kiinnitys ketjuun 5. Tarjotinpidin 11 käsittää U-muotoisen silmukan 16 ja kiinnityspalkin • 20 17, johon silmukan 16 molemmat päät on kiinnitetty. Kiinnityspalkki 17 on puo lestaan kiinnitetty ketjuun 5. Kiinnityspalkin 17 ja silmukan 16 väliin jää hieman .· · tarjottimen 10 ulkomittoja suurempi tila. Tarjotinpidin 11 on lisäksi varustettu kahdella silmukan 16 poikki ulottuvalla tangolla 35, joiden kaarevuus edullisesti noudattaa taijottimen 10 pohjan kaarevuutta. Kiinnityspalkissa 17 on ensimmäiset 25 tartuntaelimet 22 ja silmukan 16 vastapäisessä reunassa on toiset tartuntaelimet 23, jotka tarttuvat taqottimen 10 reunaan sen pitämiseksi paikallaan silmukan 16 : ” ‘ ja kiinnityspalkin 17 muodostaman kehän sisällä.
Ketju 5 koostuu helposti pestävistä muovisista ketjuelementeistä 15, joiden kum-30 massakin reunassa on rivi sormielementtejä 18, joiden keskellä on reikä. Ket-juelementit 15 on liitetty ketjuksi 5 kuviossa 3 näkyvillä liitosakseleilla 9, jotka 7 112166 kulkevat kahden vierekkäisen ketjuelementin 15 limittäin sovitettujen somiiele-menttien 18 läpi. Kiinnityspalkki 17 on kiinnitetty ketjuun 5 kahdella kiinnitys-tangolla 19, jotka ulottuvat paitsi ketjuelementtiin 15 kuuluvien sormielementtien 18 läpi myös tarjotinpitimeen 11 kuuluvan kiinnityspalkin 17 läpi. Lisäksi kiinni-5 tystangot 19 on ketjuelementin 15 etu- ja takareunassa sidottu toisiinsa sidekis-koilla 21. Tällä ketjuelementin 15 ja tarjotinpitimen 11 välisellä liitoksella varmistetaan, että tarjotinpidin 11 pysyy aina sen ketjuelementin 15 tason suuntaisena, johon se on kiinnitetty kahdella kiinnitystangolla 19.
10 Kiinnityspalkin 17 sisäpuolelle on sovitettu sisäpalkki 20, johon tartuntaelimet 22 on kiinnitetty siten, että ne ulottuvat kiinnityspalkin 17 seinässä olevien aukkojen läpi. Sisäpalkki 20 on kytketty kiinnityspalkkiin 17 tavalla, joka tekee mahdolliseksi sisäpalkin 20 siirtämisen kiinnityspalkin 17 suhteen, jolloin myös tartunta-elimet 22 siirtyvät. Sekä kiinnityspalkilla 17 että sisäpalkilla 20 on U-muotoinen 15 poikkileikkaus. Sisäpalkin 20 molemmissa sivuseinissä on kolme aukkoa, joiden läpi ulottuvat edellä mainitut kaksi kiinnitystankoa 19 sekä tukitanko 25. Nämä kolme tankoa liittävät sisäpalkin 20 kiinnityspalkkiin 17 tavalla, joka estää sisä-palkkia 20 liikkumasta kiinnityspalkin 17 pituussuunnassa, mutta ei rajoita sen 1 poikittaista liikkumista kiinnityspalkin 17 sisällä. Tukitangon 25 ympärille on ' 20 kierretty jousi 24, joka ulottuu kiinnityspalkin 17 ensimmäisestä, ketjunpuoleises- ta seinästä sisäpalkin 20 ensimmäisessä seinässä olevan aukon läpi sisäpalkin 20 • · . · toiseen seinään. Lepoasennossa jousi 24 pakottaa sisäpalkin 20 kiinnityspalkin 17 toista, tarjottimenpuoleiseen seinää vasten. Tällöin sisäpalkkiin 20 kiinnitetyt tartuntaelimet 22 ovat uloimmassa asennossaan.
25
Kiinnityspalkin 17 yläpinnassa on pitkänomainen aukko 28 ja sisäpalkin 20 ylä-:' “ pinnassa on vastaavassa kohdassa tappi 26, joka ulottuu aukon 28 läpi. Kun tappia ... 26 siirretään aukossa 28, sisäpalkki 20 ja tartuntaelimet 22 siirtyvät kiinnityspal- ....· kin 17 sisällä jousen 24 voimaa vastaan. Kun tartuntaelimet 22 halutaan vetää 30 sisään, tappiin 26 kohdistetaan voima, joka siirtää sisäpalkkia 20 jousen 24 voi-maa vastaan lähemmäksi kiinnityspalkin 17 ketjunpuoleista seinää. Kun ulkopuo- 8 112166 lisen voiman vaikutus lakkaa, sisäpalkki 20 palaa jousen 24 vaikutuksesta takaisin alkuasentoonsa ja tartuntaelimet 22 työntyvät ulospäin. Tappia 26 siirtävä voima saadaan aikaan ketjun 5 kulkuradan varrelle sijoitetulla toimilaitteella, joka voi olla pakko-ohjattu. Toimilaitteena voi toimia esimerkiksi kiilakappale, joka tarttuu 5 kiinnityspalkissa 17 olevaan tukiosaan 27 ja sisäpalkissa 20 olevaan tappiin 26 ja pakottaa tapin 26 liukumaan lähemmäksi tukiosaa 27.
Syöttöosastossa 1 tarjotin 10 pudotetaan syöttöelimiltä taijotinpitimen 11 poikittaisten tankojen 35 varaan. Hieman aikaisemmin irrotustappi 26 on pakko-ohjattu 10 lähestymään tukiosaa 27, jolloin siirrettävät tartuntaelimet 22 ovat siirtyneet niin paljon, että tarjottimen 10 reunat pääsevät asettumaan pois vetäytyneiden tartunta-elimien 22 ja kiinteiden tartuntaelimien 23 väliin. Kun irrotustappiin 26 vaikuttava voima katoaa, tartuntaelimet 22 palaavat jousen 24 vaikutuksesta takaisin alku-asentoonsa ja tarjotinpitimen 11 reunoissa olevat tartuntaelimet 22 ja 23 pitävät 15 tarjottimen 10 kiinni tarjotinpitimessä 11. Purkausosastossa 4 on vastaavanlainen järjestely, jolla tarjottimen 10 kiinnitys tarjotinpitimeen 11 avataan.
Kuvioissa 8 ja 9 on esitetty syöttöosastossa 1 olevat välineet tarjotinpinon kannat-i tamiseksi ja alimman tarjottimen 10a irrottamiseksi pinosta. Tarjottimien pino 20 lepää kahden tai useamman syöttöruuvin 36 varassa, jotka tukevat pinon alimpia , \ tarjottimia 10A-10C kahdelta tai useammalta sivulta. Syöttöruuveja pyöritetään f * ,' * pystyakselinsa ympäri voimansiirtoakseleiden 37 ja 38 välityksellä. Tarvittaessa voidaan tarjotinpinolle antaa lisätukea pinon sivuille sijoitetuilla tukipyörillä (ei esitetty). Tällöin syöttöruuveja ja tukipyöriä pyöritetään edullisesti samalla no-25 peudella.
* * ; ” Syöttöruuvin 36 sylinteripintaa kiertää harjanne 39, jonka leveys kasvaa kärjestä * t 40 alkaen sylinteripinnan alaosaa kohti kunnes harjanne 39 loppuu syöttöruuvin ,,, · 36 alareunassa. Syöttöruuvin 36 pyöriessä akselinsa ympäri harjanteen kärki 40 30 tunkeutuu kahden päällekkäisen tarjottimen 10b ja 10c väliin irrottaen ne toisis-taan. Tarjottimen 10b reunalaippa liukuu kahden harjanteen 39 väliin jäävässä 9 112166 urassa 41 alaspäin sitä mukaa kuin syöttöruuvi 36 jatkaa pyörimistään. Kahden päällekkäisen tarjottimen 10A ja 10B välinen rako kasvaa sitä mukaa kun niitä toisistaan erottavan harjanteen 39 leveys kasvaa. Harjanteen leveyden kasvulla saadaan aikaan se, että mahdollisesti kiinni toisissaan olevat tarjottimet saadaan ir-5 toamaan toisistaan. Tämä varmistaa sen, että tarjotinpitimeen annostellaan vain pinon alin taijotin. Kun alin tarjotin 10a tulee kohtaan, jossa haqanne 39 loppuu, taqotin 10A vapautuu urasta 41 ja putoaa alapuolella odottavalle tarjotinpitimelle.
Taqottimien kiinnitykseen voidaan edellä kuvatun tarjotinpitimen ohella käyttää 10 myös muita ratkaisuja, joilla saadaan aikaan tarjottimen luotettava pito ja kannatus lateraalisesti ketjun sivulla. Taijotinpidin voidaan kiinnittää ketjuun kahden kiinnitystangon sijasta vain yhdellä kiinnityselementillä kunhan varmistetaan, että tarjotin pysyy aina olennaisesti ketjun suuntaisena. Yhden leveän ketjun sijasta voidaan käyttää kahta kapeampaa ketjua, joilla on sama nopeus. Tällöin on mah-15 dollista sijoittaa toinen ketjuista pesukoneen etuosaan ja toinen sen takaosaan, jolloin tarjotinta kannatetaan niiden väliin jäävällä alueella.
’ . Tarjottimien pesukone voidaan sinänsä tunnettuun tapaan varustaa tunnistimilla, ! jotka käynnistävät kuljetus- ja pesumekanismin silloin, kun syöttöosastossa on _ ’ ; 20 riittävä määrä pestäviä tarjottimia.
Keksinnön mukaisella pesukoneella voidaan taqottimien ohella pestä myös monia muita keskenään samanmuotoisia esineitä, joita käsitellään suurina määrinä.

Claims (11)

112166
1. Tarjottimien pesukone, joka käsittää syöttöosaston (1), pesuosaston (2), kuiva-usosaston (3) ja purkausosaston (4) sekä kuljetusvälineet (5) pestävien tarjottimi- 5 en (10) kuljettamiseksi syöttöosastosta (1) pesuosaston (2) ja kuivausosaston (3) kautta pestyjen tarjottimien purkausosastoon (4), jotka kuljetusvälineet (5) muodostavat päättymättömän vertikaalisen silmukan, tunnettu siitä, että syöttöosasto (1) ja kuivausosasto (3) on sijoitettu vertikaalisen silmukan kahdelle olennaisesti vaakasuoralle osuudelle ja pesuosasto (2) ja purkausosasto (4) on sijoitettu verti-10 kaalisen silmukan kahdelle olennaisesti pystysuoralle osuudelle, ja kuljetusvälineet käsittävät ketjun (5), johon on lateraalisesti kiinnitetty yksi tai useampia tar-jotinpitimiä (11), jotka on varustettu tartuntaelimillä (22,23) tarjottimen (10) pitämiseksi taijotinpitimessä (11) sen kiertäessä ketjun (5) sivulla vertikaalisen silmukan muotoista rataa. 15
2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen pesukone, tunnettu siitä, että ketju (5) koostuu toisiinsa nivelletyistä ketjuelementeistä (15) ja kukin tarjotinpidin (11) on ' . kiinnitetty yhden ketjuelementin (15) sivulle yhdellä tai useammalla kiinnitystan- ! ! golla (19), jotka kulkevat kyseisen ketjuelementin (15) läpi. ' 20
3. Patenttivaatimuksen 2 mukainen pesukone, tunnettu siitä, että ainakin yksi . · · mainituista kiinnitystangoista (19) kytkee kyseisen ketjuelementin (15) nivelletys- ti viereiseen ketjuelementtiin.
4. Patenttivaatimuksen 2 mukainen pesukone, tunnettu siitä, että kukin tarjotinpi- : ‘ din (11) on kiinnitetty yhden ketjuelementin (15) sivulle kahdella kiinnitystangol- la (19), jotka kytkevät kyseisen ketjuelementin (15) nivelletysti viereisiin ket-... · juelementteihin.
5. Jonkin edellisen patenttivaatimuksen mukainen pesukone, tunnettu siitä, että tarjotinpidin (11) käsittää kehäosan (16,17), joka on varustettu ainakin kahdella 112166 tartuntaelimellä (22,23) tarjottimen (10) reunoihin tarttumista varten, jotka tartun-taelimet (22,23) on sovitettu kehäosan (16,17) ainakin kahteen reunaan.
6. Patenttivaatimuksen 5 mukainen pesukone, tunnettu siitä, että ainakin yksi 5 tartuntaelimistä (22) on jousikuormitettu ja tarjotinpidin (11) on varustettu välineillä (26) jousikuormitetun tartuntaelimen (22) siirtämiseksi jousen (24) voimaa vastaan.
7. Patenttivaatimuksen 6 mukainen pesukone, tunnettu siitä, että taijotinpidin 10 (11) käsittää kannatuspalkin (17), johon on liikuteltavasti yhdistetty sisäpalkki (20), johon jousikuormitettu tartuntaelin (22) on kiinnitetty, ja sisäpalkki (20) on varustettu irrotustapilla (26), johon vaikuttamalla tartuntaelintä (22) voidaan siirtää kiinnityspalkkiin (17) nähden.
8. Patenttivaatimuksen 7 mukainen pesukone, tunnettu siitä, että syöttöosasto (1) ja purkausosasto (4) on varustettu toimilaitteilla, jotka pakko-ohjaavat irrotustapin . (26) asentoon, jossa jousikuormitettu tartuntaelin (22) on siirretty jousen (24) ’ . voimaa vastaan.
9. Jonkin edellisen patenttivaatimuksen mukainen pesukone, tunnettu siitä, että syöttöosasto (1) on varustettu kahdella tai useammalla syöttöruuvilla (36), jotka .' · kannattavat pestävien tarjottimien (10a,10b,10c) pinoa vähintään kahdelta sivulta, ja mainitut syöttöruuvit (36) on sovitettu pyörimään pystyakselinsa ympäri, jonka pyörimisliikkeen seurauksena pinossa alimpana oleva taijotin (10A) vapautuu 25 syöttö ruuvi en (36) kannatuksesta pudotakseen alapuolelle tuotuun tarjotinpiti- meen(ll).
10. Patenttivaatimuksen 9 mukainen pesukone, tunnettu siitä, että kunkin syöt-.... töruuvin (36) ulkopintaa kiertää spiraalimaisesti harjanne (39), jolla on kapea kär- .!, 30 ki (40), joka kykenee tunkeutumaan kahden päällekkäisen taijottimen (10b, 10c) väliin erottaen ne toisistaan, ja harjanteen (39) leveys kasvaa syöttöruuvin (36) 112166 alaosaa kohti kunnes harjanne (39) loppuu, jolloin harjanteen varassa lepäävä pinon alain tarjotin (10A) vapautuu haqanteen (39) kannatuksesta.
11. Patenttivaatimuksen 10 mukainen pesukone, tunnettu siitä, että syöttöosasto 5 käsittää lisäksi vähintään yhden tukipyörän, joka on sijoitettu taijottimien pinon sivulle ja sovitettu pyörimään pystyakselinsa ympäri tarjottimia koskettaen, jolloin tukipyörä tukee taqottimien pinoa ja helpottaa harjanteen käqen tunkeutumista taqottimien väliin. 112166
FI20022067A 2002-11-20 2002-11-20 Tarjottimien pesukone FI112166B (fi)

Priority Applications (3)

Application Number Priority Date Filing Date Title
FI20022067A FI112166B (fi) 2002-11-20 2002-11-20 Tarjottimien pesukone
PCT/FI2003/000847 WO2004045360A1 (en) 2002-11-20 2003-11-07 Tray washing machine
AU2003276313A AU2003276313A1 (en) 2002-11-20 2003-11-07 Tray washing machine

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
FI20022067A FI112166B (fi) 2002-11-20 2002-11-20 Tarjottimien pesukone
FI20022067 2002-11-20

Publications (2)

Publication Number Publication Date
FI20022067A0 FI20022067A0 (fi) 2002-11-20
FI112166B true FI112166B (fi) 2003-11-14

Family

ID=8564972

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI20022067A FI112166B (fi) 2002-11-20 2002-11-20 Tarjottimien pesukone

Country Status (3)

Country Link
AU (1) AU2003276313A1 (fi)
FI (1) FI112166B (fi)
WO (1) WO2004045360A1 (fi)

Cited By (1)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
CN102669202A (zh) * 2012-06-08 2012-09-19 郭宇斌 食品烤盘全自动清洁系统

Families Citing this family (3)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
FR2959643B1 (fr) 2010-05-07 2013-06-14 Applic Des Silicones Alimentaires Soc D Machine de lavage en ligne pour ustensiles de cuisson
IT201800006759A1 (it) * 2018-06-28 2019-12-28 Apparato per il trattamento di teglie da forno, con ventilazione
AU2020242086A1 (en) * 2019-03-18 2021-10-14 Michael DI LILLO Dishwashing apparatus and method

Family Cites Families (6)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
CH73079A (fr) * 1915-08-27 1916-08-16 Wiggins Beardsley Frank Machine à laver les assiettes
DE1145761B (de) * 1956-10-23 1963-03-21 Stierlen Werke Ag Geschirrwasch- und Spuelmaschine mit mechanischem Geschirrtransport
DE1403675A1 (de) * 1961-04-13 1968-10-24 Siemens Elektorgeraete Gmbh Geschirrspueleinrichtung
SE317480B (fi) * 1968-02-26 1969-11-17 G Ishammar
SE351782B (fi) * 1972-02-07 1972-12-11 Mi Experiment Konstr Bjuro Mas
DE9106877U1 (fi) * 1991-06-05 1991-07-25 Hassler, Thomas, 7570 Baden-Baden, De

Cited By (1)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
CN102669202A (zh) * 2012-06-08 2012-09-19 郭宇斌 食品烤盘全自动清洁系统

Also Published As

Publication number Publication date
WO2004045360A1 (en) 2004-06-03
FI20022067A0 (fi) 2002-11-20
AU2003276313A1 (en) 2004-06-15

Similar Documents

Publication Publication Date Title
KR100768771B1 (ko) 쇼핑 카트 자동 세척장치
JP4823926B2 (ja) 食器の洗浄方法
WO2010132022A2 (en) An industrial dishwasher
JP5463460B2 (ja) 農畜産物の洗浄装置
FI112166B (fi) Tarjottimien pesukone
JP2894545B2 (ja) 自動食器洗浄装置
KR102076310B1 (ko) 컨테이너 세척기용 반전장치
JP3116267B2 (ja) 箱型容器の洗浄装置及び洗浄方法
US2884935A (en) Dishwasher
KR101052751B1 (ko) 자동 식기세척기
JP5057930B2 (ja) 食器の洗浄方法および食器の洗浄装置
JP4727605B2 (ja) 食器の洗浄方法
CN211609675U (zh) 除渣机
JP4311542B2 (ja) びんの異物除去方法とその装置
KR100220731B1 (ko) 식기세척기의 하부바스켓 이송장치
JP3151743B2 (ja) 折畳み容器の洗浄乾燥方法
JP5006157B2 (ja) 食器の収納具および食器の洗浄方法、食器の洗浄装置
JP2010068937A (ja) 洗浄方法
JP2008220549A5 (fi)
JP4468829B2 (ja) 洗浄装置
JP4819726B2 (ja) 食器の洗浄方法および食器の収納具
KR101121000B1 (ko) 자동 식기세척기의 캐리어용 식기받침
JP2004180825A (ja) 食器皿の予備洗浄装置
JP7199788B2 (ja) 食器の浸漬方法および洗浄方法、並びに食器の浸漬装置、食器洗浄システム
JPH09288757A (ja) ゲームコイン洗浄装置

Legal Events

Date Code Title Description
PC Transfer of assignment of patent

Owner name: HOLLMING OY

Free format text: HOLLMING OY

MM Patent lapsed