FI111919B - Pidike arkkimaisia esineitä varten - Google Patents

Pidike arkkimaisia esineitä varten Download PDF

Info

Publication number
FI111919B
FI111919B FI20021125A FI20021125A FI111919B FI 111919 B FI111919 B FI 111919B FI 20021125 A FI20021125 A FI 20021125A FI 20021125 A FI20021125 A FI 20021125A FI 111919 B FI111919 B FI 111919B
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
holder
sheet
fold
branch
holder according
Prior art date
Application number
FI20021125A
Other languages
English (en)
Swedish (sv)
Other versions
FI20021125A0 (fi
Inventor
Timo Tapani Aeaerinen
Original Assignee
Suomen Wonderwell S
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Suomen Wonderwell S filed Critical Suomen Wonderwell S
Priority to FI20021125A priority Critical patent/FI111919B/fi
Publication of FI20021125A0 publication Critical patent/FI20021125A0/fi
Application granted granted Critical
Publication of FI111919B publication Critical patent/FI111919B/fi

Links

Landscapes

  • Sheet Holders (AREA)

Description

111919
Pidike arkkimaisia esineitä varten
Nyt esillä oleva keksintö kohdistuu pidikkeeseen arkkimaisia esineitä 5 varten, joka pidike käsittää ainakin yhdestä kohdasta kulmaan taivutetun runko-osan, sekä runko-osaan kiinnitetyt ainakin kaksi magneettisen voimavaikutuksen aikaansaavaa elintä, ja mainittuun runko-osaan on muodostettu ensimmäinen taitos, jolloin taitoksen ensimmäisellä puolella oleva osa runko-osaa muodostaa ensimmäisen haaran, ja tai-10 toksen toisella puolella oleva osa muodostaa toisen haaran.
Asiapaperiluonnosta tai muuta vastaavaa luonnosta puhtaaksikirjoitettaessa on usein tarve sijoittaa asiapaperi tai vastaava arkkimainen esine näkyviin siten, että kirjoittaja näkee luonnokseen kirjoitetun teks-15 tin tai muun asian selkeästi kirjoittaessaan tekstiä esim. kirjoituskoneella tai tietokoneella. Tavallisesti tähän tarkoitukseen käytetään joko työpöydälle tai tietokoneen yhteyteen kiinnitettävissä olevaa telinettä. Tällaisessa telineessä on välineet, joiden avulla asiapaperi pysyy paikoillaan. Telineen asentoa voidaan jossain määrin muuttaa asiapaperin 20 suuntauksen muuttamiseksi kirjoittajan kannalta edulliseen asentoon. Tällaisen telineen kiinnittäminen kuitenkin edellyttää sopivaa kiinnitys-kohtaa työpöydältä tai tietokoneen näytöstä, mitä ei kaikissa tilanteissa ·*·.: ole mahdollista järjestää. Lisäksi teline vie suhteellisen paljon tilaa ja • · sitä ei ole helppo kuljettaa mukana. Kuitenkin asiakirjapidikkeen käyttö 25 saattaa olla tarpeen esim. työskenneltäessä kannettavalla tietokoneella • * #.< . muualla kuin työpaikalla oman työpöydän ääressä.
• · · IM • * *···’ Sveitsiläisessä patenttijulkaisussa CH 616 370 on esitetty eräs pieni kokoinen pidike, joka käsittää taipuisan runko-osan, johon on kiinnitetty 30 kaksi liuskamaista magneettia. Runko-osa on taivutettu U-muotoon si-ten, että magneetit ovat toistensa kohdalla, jolloin magneettien välinen , !·. vetovoima vetää magneetit toisiaan vasten. Näiden magneettien väliin • » · voidaan sijoittaa asiapaperi tai vastaava arkkimainen esine, joka pysyy paikoillaan magneettien välisen vetovoiman ansiosta. Ongelmana täl-35 laisessa pidikkeessä on mm. se, että asetettaessa pidike esim. näyttö-·:·: laitteeseen siten, että asiapaperi on järjestetty sijoitettavaksi magneet tien väliin sivulta päin, jolloin asiapaperia tuetaan sivureunasta, ei ylä- 111919 2 reunasta, asiapaperi taipuu helposti. Tällöin asiapaperiin kirjoitetun tekstin tai muun asian näkeminen estyy ainakin osittain. Kuvassa 1 on esitetty eräs esimerkki tällaisesta tilanteesta.
5 On kehitetty myös pöydälle sijoitettavaksi tarkoitettuja pidikkeitä, joissa asiapaperia tuetaan alareunasta. Esimerkiksi patentissa US-6,267,346 on esitetty tällainen pidike. Pidikkeeseen on muodostettu kaareva rako, johon asiapaperi sijoitetaan. Tämän kaarevuuden avulla voidaan jossain määrin estää asiapaperin taipuminen asiapaperin ollessa asetet- 10 tuna pidikkeeseen. Tällainen järjestely ei kuitenkaan sovellu tilanteisiin, joissa asiapaperia on tarkoitus tukea ala- tai yläreunan sijaan jom-mastakummasta sivureunasta. Lisäksi tässä US-patentissa esitetyn pidikkeen epäkohtana on se, että pidikkeen on oltava suhteellisen painava, jotta se ei kaadu asiapaperin ollessa kiinnitettynä pidikkeeseen.
15 Tällöin valmistuksessa on käytettävä raskaita materiaaleja, tai täytettävä pidikkeen sisäosa jollakin painavalla materiaalilla, kuten hiekalla tai metallikuulilla, mikä lisää pidikkeen valmistuksessa tarvittavia työvaiheita ja nostaa pidikkeen valmistuskustannuksia.
20 Nyt esillä olevan keksinnön eräänä tarkoituksena on aikaansaada parannettu pidike arkkimaisia esineitä, kuten asiapapereita varten. Kek-sintö perustuu siihen ajatukseen, että muodostetaan pidikkeeseen pi-· dikkeen päätasoon nähden kulmassa oleva ulokeosa, joka aikaansaa *,,,· arkkimaiseen esineeseen sopivimmin palautuvan muodonmuutoksen, • · . 25 jolla arkkimaisen esineen jäykkyyttä saadaan lisättyä pidikkeessä olo- ! ajaksi. Täsmällisemmin ilmaistuna nyt esillä olevan keksinnön mukai-• · · selle pidikkeelle on pääasiassa tunnusomaista se, että runko-osan ai-*·* nakin yhteen haaraan on järjestetty muodostettavaksi toinen taitos, jolloin ensimmäisen ja toisen haaran väliin sijoitettuun arkkimaiseen ·'.'· 30 esineeseen on järjestetty muodostettavaksi taitos arkkimaisen esineen ·***: jäykkyyden lisäämiseksi.
• » »
Nyt esillä olevalla keksinnöllä saavutetaan merkittäviä etuja tunnetun ’*;· tekniikan mukaisiin ratkaisuihin verrattuna. Keksinnön mukainen pidike •Ϋ·ί 35 aikaansaa arkkimaisen esineen jäykkyyden lisääntymisen, jolloin ark- ·:··: kimainen esine voidaan sijoittaa pidikkeeseen arkkimaisen esineen si vureunasta. Tämä helpottaa pidikkeen sijoittelua erityisesti näyttölait- 111919 3 teen yhteydessä, koska näyttölaitteessa esitettävän informaation tulisi olla näkyvissä. Tällöin arkkimaisen esineen kiinnittäminen näyttölaitteen ala- tai yläreunaan ei ole mahdollista. Käytettäessä keksinnön mukaista pidikettä näyttölaitteen yhteydessä asiapaperien kiinnittämi-5 seen saadaan asiapaperi olennaisesti samalle korkeudelle näytöllä esitettävän informaation kanssa, mikä helpottaa asiapaperin sisällön näkemistä mm. puhtaaksikirjoitustilanteissa. Keksinnön mukainen pi-dike ei myöskään vaadi pöytätilaa eikä kiinnitysjärjestelyjä. Keksinnön mukainen pidike on myös suhteellisen pienikokoinen ja helppo kuljettaa 10 mukana. Keksinnön mukaisen pidikkeen käyttö esimerkiksi kannettavan tietokoneen yhteydessä on myös helposti toteutettavissa. Yksinkertaisesta rakenteesta johtuen on keksinnön mukaisen pidikkeen valmistaminen nopeaa ja edullista.
15 Keksintöä selostetaan seuraavassa tarkemmin viitaten samalla oheisiin piirustuksiin, joissa kuva 1 esittää perspektiivikuvantona erästä esimerkkitilannetta tunnetun tekniikan mukaisen pidikkeen käyttämisestä asiapa-20 perin kiinnittämisessä, kuvat 2a ja 2b esittävät keksinnön erään edullisen suoritusmuodon mukaista pidikettä eri suunnista katsottuna, • · · • · · ;··: 25 kuva 3a esittää keksinnön erään toisen edullisen suoritusmuodon mukaista pidikettä päältä päin katsottuna, • · • * * ··.’ kuva 3b esittää keksinnön erään toisen edullisen suoritusmuodon • · mukaista pidikettä ensimmäisessä käyttöasennossa päästä 30 katsottuna, •«· kuva 3c esittää keksinnön erään toisen edullisen suoritusmuodon mukaista pidikettä toisessa käyttöasennossa päästä kat- .··. sottuna.ja */' 35 • · · 111919 4 kuva 4 esittää keksinnön erään toisen edullisen suoritusmuodon mukaista pidikettä ensimmäisessä käyttöasennossa päästä katsottuna.
5 Kuvassa 2a on esitetty keksinnön erään edullisen suoritusmuodon mukainen pidike 1 päältä päin katsottuna ja kuvassa 2b vastaavasti päästä katsottuna. Keksinnön mukaisessa pidikkeessä 1 on olennaisesti tasomainen runko-osa 2, joka on muodostettu esimerkiksi muovista, kuten akryylilevystä tai vastaavasta materiaalista. Runko-osan 2 10 materiaalin tulisi olla sellaista, jonka taivuttaminen on suhteellisen helposti toteutettavissa ainakin ensimmäisen taitoksen 3 ja toisen taitoksen 4 aikaansaamiseksi. Kun runko-osa 2 on taivutettu ensimmäisen taitoksen 3 kohdalta, muistuttaa runko-osan 2 poikkileikkaus U- (tai V-) muotoa. Ensimmäinen taitoskohta 3 on sijoitettu siten, että U-muodon 15 toinen haara 2b on pidempi kuin ensimmäinen haara 2a. Pidike kiinnitetään sopivaan alustaan, kuten näyttölaitteen 5 sivureunaan 5a esim. kaksipuolisella teipillä 12 tai muulla sopivalla tavalla toisesta haarasta 2b, sopivimmin toisen haaran 2b siitä osasta, joka on ensimmäisen taitoksen 3 ja toisen taitoksen 4 välissä. Pidikkeen pidempään haa-20 raan, joka tässä edullisessa suoritusmuodossa on mainittu toinen haara 2b, on muodostettu toinen taitos 4. Tällöin toiseen haaraan 2b muodostuu taitoskohtaan 4 kulma a pidikkeen päätasoon nähden. Tässä esimerkissä pidikkeen päätasona on taso, joka muodostuu toi- • · · · .·. : sen haaran 2b siitä osasta, joka on ensimmäisen taitoksen 3 ja toisen 25 taitoksen 4 välissä. Tällöin pidikkeen toisessa käyttöasennossa (kiinni- ...... asennossa), jossa arkkimainen esine 6 on sijoitettu pidikkeeseen, toi- . . nen haara 2b aikaansaa taitoksen 7 muodostumisen arkkimaiseen esi- neeseen 6. Tämä taitos 7 aikaansaa arkkimaisen esineen jäykkyyden • « *···' lisääntymisen ainakin taitoksen 7 suunnassa, eli kuvan 2a esimerkkiti- 30 lanteessa pystysuunnassa. Tällä jäykkyyden lisääntymisellä saavute- ·’.*·: taan mm. se etu, että arkkimainen esine ei pääse kääntyilemään tai hallitsemattomasti taipumaan, jolloin arkkimaisen esineen, kuten asia-. !·. kirjan katsojaa kohti olevan pinnan sisältämä informaatio on näkyvissä ja puhtaaksikirjoittaminen tai muu asiakirjan informaatioon liittyvä toi-35 menpide on suoritettavissa ilman, että arkimaisen esineen asentoa on muutettava. Kulman a suuruudella voidaan jossain määrin vaikuttaa 111919 5 siihen, kuinka paljon arkkimaisen esineen jäykkyys lisääntyy. Kulma a on edullisesti joitakin kymmeniä asteita, esim. luokkaa 30—45Q.
Keksinnön mukaisen pidikkeen 1 runko-osaan 2 on kiinnitetty ainakin 5 kaksi magneettia 8a, 8b, jotka on valmistettu sopivimmin magneettinauhasta, magneettilevystä tai vastaavasta. Ensimmäinen magneetti 8a on kiinnitetty runko-osan ensimmäiseen haaraan 2a ja toinen magneetti 8b on vastaavasti kiinnitetty runko-osan toiseen haaraan 2b. Kiinnittäminen voidaan suorittaa esimerkiksi liimaamalla tai kaksipuo-10 leista teippiä 9a, 9b käyttämällä, kuten kuvan 2 poikkileikkauksesta voidaan havaita. Magneetit 8a, 8b on sijoitettu runko-osan haaroihin 2a, 2b siten, ensimmäisessä haarassa 2a olevan magneetin 8a magneettikenttien navat (+/-, ei esitetty kuvissa) sijaitsevat olennaisesti samassa kohdassa kuin toisessa haarassa 2b olevan magneetin 8b vas-15 takkaismerkkiset magneettikenttien navat siinä tilanteessa kun arkki-mainen esine on sijoitettu pidikkeeseen 1. Siis esim. ensimmäisessä magneetissa 8a positiivinen magneettinapa sijoittuu toisessa magneetissa 8b negatiivisen magneettinavan kohdalle ja päinvastoin. On kuitenkin selvää, että pidikkeeseen voidaan kiinnittää vierekkäin useampia 20 magneettilevyn paloja, jolloin pidikkeen 1 ollessa käyttöasennossa magneettilevyn palat sijaitsevat molemmissa haaroissa 2a, 2b olennaisesti samoilla kohdilla, kuitenkin siten, että vastakkain olevissa mag-neettilevyn paloissa vastakkaismerkkiset magneettinavat sijoittuvat toi- • · · · : siaan vasten.
!..i 25
Kuvissa 3a—3c on esitetty keksinnön erään toisen edullisen suoritus-. . muodon mukainen pidike 1 eri suunnissa ensimmäisessä sekä toi- sessa käyttöasennossa. Erona edellä esitettyyn pidikkeeseen on lä-···* hinnä se, että runko-osan 2 toiseen haaraan 2b ei ole muodostettu tai- 30 tosta, vaan vastaava arkkimaista esinettä jäykistävä vaikutus on ai-kaansaatu seuraavasti. Toiseen haaraan 2b on muodostettu aukko 10 **”: ja toinen taitos 4 on muodostettu vastaavaan kohtaan ensimmäistä . !·, haaraa 2a taittamalla se kulmaan β. Tällöin muodostuu uloke 11. Ark- kimaisen esineen 6 ollessa pidikkeeseen 1 sijoitettuna ja pidikkeen 1 35 ollessa toisessa käyttöasennossa uloke 11 painautuu arkkimaista esi-:. *i nettä 6 vasten, jolloin arkkimainen esine 6 tältä osin painuu jossain ·:··: määrin aukkoon 10. Tämä aiheuttaa pienen taitoksen arkkimaiseen 111919 6 esineeseen 6 jäykistäen sitä. Muilta osin tämä keksinnön toisen edullisen suoritusmuodon mukainen pidike vastaa olennaisesti ensimmäisen suoritusmuodon mukaista pidikettä 1.
5 Kuvassa 4 on esitetty keksinnön vielä erään edullisen suoritusmuodon mukainen pidike 1. Erona tässä on keksinnön ensimmäisen edullisen suoritusmuodon mukaiseen pidikkeeseen lähinnä se, että magneetit 8a, 8b on sijoitettu eri pintaan runko-osaa 2. Tällöin runko-osan ensimmäinen 2a ja toinen haara 2b painautuvat arkkimaista esinettä 6 10 vasten pidikkeen 1 toisessa käyttöasennossa.
Keksinnön mukaista pidikettä 1 voidaan käyttää useissa erilaisissa tilanteissa, joissa arkkimaisia esineitä 6 on kiinnitettävä väliaikaisesti sivureunastaan. Arkkimaisina esineinä 6 voidaan käyttää asiapaperia, 15 luonnospaperia, tms. Lisäksi keksinnön mukaiseen pidikkeeseen 1 voidaan kiinnittää nippu arkkimaisia esineitä. Siihen, kuinka monta arkki-maista esinettä voidaan nippuna kiinnittää pidikkeeseen, määräytyy mm. arkkimaisten esineiden paksuuden ja magneettien 8a, 8b välisen voimavaikutuksen suuruudesta.
20
Keksinnön mukainen pidike 1 on helposti avattavissa, eli asetettavissa toisesta käyttöasennosta ensimmäiseen käyttöasentoon. Tämä voi-daan aikaansaada esim. painamalla runko-osaa 2 ensimmäisen taitok-sen 3 kohdalta alustaa, kuten näyttöä 5, vasten. Tällöin ensimmäinen ...: 25 2a ja toinen haara 2b erkaantuvat toisistaan ja arkkimainen esine 6 tai nippu voidaan poistaa pidikkeestä. Eräänä toisena avausvaihtoehtona .. . on se, että painetaan toisen haaran 2b taivutettua osaa alustaa vasten.
Keksinnön mukaisen pidikkeen 1 toista taitosta 4 ei välttämättä muo-30 dosteta pidikkeen 1 valmistusvaiheessa, vaan tämän toisen taitoksen 4 voi esim. pidikkeen käyttäjä tehdä ottaessaan pidikkeen käyttöön. Täi- *«· ’...· löin pidikkeiden vaatima varastointi- ja kuljetustila on pienempi sekä . .·. valmistusvaiheita tarvitaan vähemmän.
• · • · *” 35 On selvää, että nyt esillä olevaa keksintöä ei ole rajoitettu ainoastaan edellä esitettyihin suoritusmuotoihin, vaan sitä voidaan muunnella ·:··: oheisten patenttivaatimusten puitteissa.

Claims (10)

111919
1. Pidike (1) arkkimaisia esineitä (6) varten, joka pidike (1) käsittää ainakin yhdestä kohdasta kulmaan taivutetun runko-osan (2), sekä 5 runko-osaan kiinnitetyt ainakin kaksi magneettisen voimavaikutuksen aikaansaavaa elintä (8a, 8b), ja mainittuun runko-osaan (2) on muodostettu ensimmäinen taitos (3), jolloin taitoksen (3) ensimmäisellä puolella oleva osa runko-osaa muodostaa ensimmäisen (2a) haaran, ja taitoksen (3) toisella puolella oleva osa muodostaa toisen haaran (2b), 10 tunnettu siitä, että runko-osan (2) ainakin yhteen haaraan (2a, 2b) on järjestetty muodostettavaksi toinen taitos (4), jolloin ensimmäisen (2a) ja toisen haaran (2b) väliin sijoitettuun arkkimaiseen esineeseen (6) on järjestetty muodostettavaksi taitos (7) arkkimaisen esineen jäykkyyden lisäämiseksi. 15
2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen pidike, tunnettu siitä, että mainittu toinen haara (2b) on pidempi kuin mainittu ensimmäinen haara (2a).
3. Patenttivaatimuksen 2 mukainen pidike, tunnettu siitä, että toinen taitos (4) on muodostettu toiseen haaraan (2b). f:
4. Patenttivaatimuksen 2 mukainen pidike, tunnettu siitä, että toinen taitos (4) on muodostettu ensimmäiseen haaraan (2a), jolloin toiseen :··; 25 haaraan (2b) on muodostettu aukko (10).
: 5. Jonkin patenttivaatimuksen 1—4 mukainen pidike, tunnettu siitä, * * * että mainittuun runko-osaan (2) on muodostettu elimet (12) pidik-keen (1) kiinnittämiseksi käyttöä varten johonkin alustaan. 30
6. Patenttivaatimuksen 5 mukainen pidike, joka on järjestetty käytettä-väksi arkkimaisten esineiden tilapäiseen kiinnittämiseen tietokoneella . suoritettavaa kirjoittamista varten, joka tietokone käsittää näyttölait- .···. teen (5), tunnettu siitä, että alustana on järjestetty käytettäväksi ’·” 35 näyttölaitetta (5). 111919
7. Jonkin patenttivaatimuksen 1—6 mukainen pidike, tunnettu siitä, että arkkimaisena esineenä (6) on järjestetty käytettäväksi paperiarkkia.
8. Jonkin patenttivaatimuksen 1—7 mukainen pidike, tunnettu siitä, että magneettisen voimavaikutuksen aikaansaavat elimet (8a, 8b) on muodostettu magneettinauhasta tai magneettilevystä.
9. Jonkin patenttivaatimuksen 1—8 mukainen pidike, tunnettu siitä, 10 että magneettisen voimavaikutuksen aikaansaavat elimet (8a, 8b) on kiinnitetty runko-osaan (2) kaksipuolisella teipillä (9a, 9b).
10. Jonkin patenttivaatimuksen 1—9 mukainen pidike, tunnettu siitä, että arkkimainen esine (6) on järjestetty asetettavaksi pidikkeeseen 15 arkkimaisen esineen sivureunasta. • · • · • · · • · 111919
FI20021125A 2002-06-12 2002-06-12 Pidike arkkimaisia esineitä varten FI111919B (fi)

Priority Applications (1)

Application Number Priority Date Filing Date Title
FI20021125A FI111919B (fi) 2002-06-12 2002-06-12 Pidike arkkimaisia esineitä varten

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
FI20021125A FI111919B (fi) 2002-06-12 2002-06-12 Pidike arkkimaisia esineitä varten
FI20021125 2002-06-12

Publications (2)

Publication Number Publication Date
FI20021125A0 FI20021125A0 (fi) 2002-06-12
FI111919B true FI111919B (fi) 2003-10-15

Family

ID=8564126

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI20021125A FI111919B (fi) 2002-06-12 2002-06-12 Pidike arkkimaisia esineitä varten

Country Status (1)

Country Link
FI (1) FI111919B (fi)

Also Published As

Publication number Publication date
FI20021125A0 (fi) 2002-06-12

Similar Documents

Publication Publication Date Title
US20150034799A1 (en) Magnetically supported clipboard having dry-erasable writing surface
US20050066560A1 (en) Display board assembly
FI111919B (fi) Pidike arkkimaisia esineitä varten
JP3160237U (ja) 表示物ホルダ
JP3838343B2 (ja) 掲示用クリップ
JP3150183U (ja) スタンドボード
JP2006289825A (ja) 画像彫刻装置
JP6725707B2 (ja) 折畳み式クリップボード
JP6609781B1 (ja) 展示用パネル
US20140265297A1 (en) Writing tab for clipping to a substrate providing firm flat writing surface
JP3142165U (ja) 新聞ホルダー
KR100861139B1 (ko) 지지대 겸용 커버가 구비된 노트형 문구
JP6330155B2 (ja) 起立支持具
JP2015150745A (ja) カードスタンド
FI113458B (fi) Pidike arkkimaisia esineitä varten
US20220363437A1 (en) Storage bin stacking and labeling clip
FI117549B (fi) Pidike arkkimaisia esineitä varten
AU720318B2 (en) Backing board
JP2011131480A (ja) ファイルスタンド
JP3129088U (ja) 筆記具収容部付き名札
KR20100000709U (ko) 클립 보드
KR20140001576U (ko) 용지고정보드
JP4019211B2 (ja) 挟持具
KR101633511B1 (ko) 자석형 자동 서표
KR200323346Y1 (ko) 카피 홀더