FI110497B - Rotaatiopainokone - Google Patents
Rotaatiopainokone Download PDFInfo
- Publication number
- FI110497B FI110497B FI950538A FI950538A FI110497B FI 110497 B FI110497 B FI 110497B FI 950538 A FI950538 A FI 950538A FI 950538 A FI950538 A FI 950538A FI 110497 B FI110497 B FI 110497B
- Authority
- FI
- Finland
- Prior art keywords
- printing
- beam structure
- unit
- roller
- machine according
- Prior art date
Links
Classifications
-
- B—PERFORMING OPERATIONS; TRANSPORTING
- B41—PRINTING; LINING MACHINES; TYPEWRITERS; STAMPS
- B41F—PRINTING MACHINES OR PRESSES
- B41F13/00—Common details of rotary presses or machines
- B41F13/0024—Frames
-
- B—PERFORMING OPERATIONS; TRANSPORTING
- B41—PRINTING; LINING MACHINES; TYPEWRITERS; STAMPS
- B41F—PRINTING MACHINES OR PRESSES
- B41F13/00—Common details of rotary presses or machines
- B41F13/08—Cylinders
-
- Y—GENERAL TAGGING OF NEW TECHNOLOGICAL DEVELOPMENTS; GENERAL TAGGING OF CROSS-SECTIONAL TECHNOLOGIES SPANNING OVER SEVERAL SECTIONS OF THE IPC; TECHNICAL SUBJECTS COVERED BY FORMER USPC CROSS-REFERENCE ART COLLECTIONS [XRACs] AND DIGESTS
- Y10—TECHNICAL SUBJECTS COVERED BY FORMER USPC
- Y10S—TECHNICAL SUBJECTS COVERED BY FORMER USPC CROSS-REFERENCE ART COLLECTIONS [XRACs] AND DIGESTS
- Y10S101/00—Printing
- Y10S101/35—Rollers and track therefore in printing presses
Landscapes
- Mechanical Engineering (AREA)
- Engineering & Computer Science (AREA)
- Rotary Presses (AREA)
- Auxiliary Devices For And Details Of Packaging Control (AREA)
- Fixed Capacitors And Capacitor Manufacturing Machines (AREA)
- Soft Magnetic Materials (AREA)
- Power Steering Mechanism (AREA)
- Centrifugal Separators (AREA)
- Iron Core Of Rotating Electric Machines (AREA)
- Braking Arrangements (AREA)
- Forklifts And Lifting Vehicles (AREA)
- Valve Device For Special Equipments (AREA)
- Inking, Control Or Cleaning Of Printing Machines (AREA)
- Switches With Compound Operations (AREA)
- Holding Or Fastening Of Disk On Rotational Shaft (AREA)
- Lubrication Of Internal Combustion Engines (AREA)
Description
110497
ROTAATIOPAINOKONE
Tämä keksintö koskee rotaatiopainokonetta, jossa painettava koneen raina järjestetään kulkemaan 5 painotelan kautta ja painettavaksi siellä painoyksikön avulla.
Perinteiset painokoneet rakennetaan lattialla seisovalla runkorakenteella. Painokoneet ovat massiivisia, lattiapinnat painokoneen sisällä ja lähiympäris-10 tössä ovat rajoitettuja ja täyteen ahdettu laitteilla ja painokoneen eri teloilla, sekä sen painoyksiköihin on vaikea päästä käsiksi. Siten painohenkilökunnan on vaikea työskennellä tällaisilla painokoneilla, erityisesti kun suoritetaan painotilauksen vaihtoa, ja se 15 tekee hyvin vaikeaksi pitää alue painokoneen alueella ja ympärillä siistinä.
Keksinnön mukainen painokone rakennetaan palk-kirakennelman ympärille, josta painoyksikkö ja mahdollisesti muut laitteet ripustetaan ja jolle tai johon 20 painokoneen muut laitteet asennetaan.
Täten saavutettu pääasiallinen hyöty on, että . . lattia painokoneen alla jää vapaaksi siten, että paino- henkilöstö voi liikkua painoyksikön ympärillä ja suo- • .' rittaa yksiköllä tarpeelliset tehtävät. Lisäksi raken- * : : 25 nelmasta tulee hyvin siisti, ja puhdistus painokoneen sisällä ja ympärillä tuleen hyvin helpoksi.
: Palkkirakennepa voidaan edullisesti tukea perustasta (lattiasta) pilarien avulla, mutta se voidaan yhtä hyvin tukea rakennuksen kantavista osista, ; ,·. 30 joihin painokone asennetaan.
Lisäetu saavutetaan keksinnön mukaan siinä, että painoyksikkö on siirrettävissä palkkirakennelman ,,,·' poikkisuunnassa kannattimilla tai rullakuljettimella.
: : Täten painoyksikkö voidaan vetää poikittain ulos huol- 35 totöitä ja telojen värinvaihtoa varten.
Painoyksikkö sisältää edullisesti rungon te-loineen, jotka on siihen pyörivästi laakeroitu ja asen 2 110497 nettu käytettäväksi synkronisesti painotelan kanssa, kun painoyksikkö on painatusasemassa painotelan alapuolella.
Keksinnön etusijalle asetetussa suoritusmuo-5 dossa palkkirakennelma koostuu pituussuuntaisista ja poikittaisista palkeista.
Neliväripainoon tarkoitetussa rotaatiopainokoneessa on neljä painoyksikköä, mutta siinä voi myös olla viides painoyksikkö, jos vallitsevaa väriä (perus-10 väri) painetaan usein. Keksinnön mukaan kaikki neljä tai viisi painoyksikköä asennetaan palkkirakennelman alle.
Painotelat laakeroidaan pyörivästi palkkira-kennelmaan, joka varustetaan niiden toimintaa varten 15 pääsähkömoottorilla, pituussuuntaisilla vetoakseleilla ja kulmaliitoksilla.
Edellä on mainittu, että painoyksiköt voidaan vetää ulos poikkisuunnassa huoltotöitä ja telojen sekä värien vaihtoa varten. Jos keksinnön mukainen palkkira-20 kennelma on varustettu kultakin pituussivulta kannatin-puomijärjestelmällä, voidaan useampia kuin yksi paino-yksikköryhmä asentaa siirrettävästi palkkirakennelman ‘ poikittaissuuntaan. Täten yksi painoyksikköryhmä voi ; olla painatuskäytössä painokoneessa samanaikaisesti, • · 25 kun toista ryhmää valmistellaan seuraavana vuorossa 'tt/· olevaa painotilausta varten. Tällä tavalla saavutetaan : erittäin lyhyet kokoonpanoa jät.
Kukin kannatinpuomijärjestelmä voidaan koota kehikosta, joka käsittää poikkipalkkeja ja pituussuun-; 30 täisen palkin.
‘Il,· Painokoneen rakenne palkkirakennelman ympäril lä ei kata ainoastaan edellätodettuja riippuvista pai-noyksiköistä johtuvia hyötyjä, vaan palkkirakennelman yläpuolella koneen rainan reitti voi myös olla hyvin 35 lyhyt ja yksinkertainen siihen liittyvine etuineen, ’ niiden joukossa toiminnan suuri luotettavuus ja pieni ‘ ' materiaalihukka.
3 110497
Keksintöä kuvataan lisäksi seuraavassa viittaamalla mukaaniiitettyihin piirustuksiin, joista kuva 1 esittää keksinnön mukaisen painokoneen painoyksikön kaaviomaista sivukuvaa, 5 kuva 2 esittää keksinnön mukaista painokonetta sivulta katsottuna ja kuva 3 esittää kuvan 2 mukaista painokonetta yläviistosta katsottuna, josta tietyt yläpuolen osat on selvyyden vuoksi jätetty pois.
10 Kuvassa 1 esitetyn painokoneen painoyksikössä on joukko seuraavassa kuvattuja teloja, joita käyttää synkronisesti laitteisto, jota ei ole esitetty kuvassa 1, esim. hammaspyörät (esitetty kuvassa 3).
Kuvassa 1 esitetyssä laitekokoonpanossa paino-15 yksikössä kaikkein alimmassa asemassa on rasteritela 1 (usein kutsutaan aniloxtelaksi), joka pyöriessään vastaanottaa painomusteen kaavinkotelosta 2. Painomuste, jolla edullisesti on hyvin korkea viskositeetti, kerrostetaan rasteritelalle 1, joka tunnetulla tavalla on 20 varustettu hyvin suurella määrällä pieniä syvänteitä painomusteen tartuttamiseksi sen koko sylinteripinnal-le.
Rasterisylinteriltä 1 muste siirretään kehilö-: / telalle 3, joka nojaa rasteritelaa vasten ja pyörii • · · 25 samalla nopeudella ja, jonka pinta on jossain määrin : : elastinen ollen valmistettu hyvälaatuisesta kumimateri- ·/: aalista. Musteen hierron saattamiseksi päätökseen kehi- j :·. lötelalla 3, joka on niin tasainen kuin mahdollista, on hiertotela 4 (kiillotettu terässylinteri) pyörimiskon-. . 30 taktissa kehilötelan 3 kanssa, kumitela 5 vuorostaan on * * t pyörimiskontaktissa hiertotelan 4 kanssa. Etusijalle ‘ asetetussa suoritusmuodossa täysin tyydyttävä musteen ;:· jakautuma kehilötelalla 3 saadaan aikaan kahden telan 4 ja 5 avulla, mutta suurempi mustetta jakavien telojen 35 ryhmä voidaan tietysti järjestää kehilötelan 3 ympäril-le.
Seuraava sylinteri painoyksikössä on levytela 4 110497 6, jonka kehälle asennetaan painolaatta. Ainakin osa levytelan 6 vaipasta tehdään magneettisesta metallista, samalla kun ohuessa ja taipuisassa painolaatassa on metallilevyalusta, joka kiinnittyy levytelan vaipalle.
5 Metallilevyalustan päälle painolaatalle varustetaan muovikerros, johon työstetään haluttu painokuvio. Muut painolaatan kiinnitystavat levytelaan 6 ovat mahdollisia, kuten mekaaninen tai vakuumiin perustuva. Levytela 6 nojaa vasten kehilötelaa 3, ja sillä on sama ke-10 hänopeus.
Rasteritelalla 1, kehilötelalla 3 ja levyte-lalla 6 on edullisesti sama halkaisija.
Levytelalta 6 muste siirretään kumitelalle 7 (s.o. kumikerroksen peittämälle terässylinterille), 15 joka on siihen kosketuksessa ja, jolla on sama ke-hänopeus. Sen johdosta, että kumitelalla 7 on edullisesti kaksi kertaa levytelaa 6 suurempi halkaisija ja siten kaksi kertaa suurempi kehän pituus, kumitelalle tulee kaksi täyttä painokuviota kullakin kierroksella.
20 Kumitelalla 7 voi vaihtoehtoisesti olla kolme tai useampia kertoja suurempi halkaisija kuin levytelalla.
Kosketuksessa kumitelaan 7 on lopuksi painote-la 8, jolla on edullisesti sama halkaisija kuin edelli-: sellä. Painettava koneen raina 9 johdetaan näiden kah- • ; · 25 den telojen välistä; tämä raina voi koostua paperista : : tai muusta sopivasta materiaalista.
i Kuva 1 on hyvin kaaviomainen esitys painoyksi- , köstä. Laakerointeja, käyttölaitteita tai vastaavia ei ole esitetty. Lisätietoja tässä suhteessa voi saada . . 30 kuvista 2 ja 3 yhdessä niiden kanssa esitetyistä ku- vauksista.
*·* ' Edellä kuvatun painoyksikön avulla on mahdol- :· lista aikaansaada painoprosessi, jonka voidaan sanoa i"*: olevan välimuoto syväpaino- ja laakapainomenetelmästä.
35 Syväpainon, joka on sopivin yksiväristen, suurikokois-·’ ten alueiden painatukseen, ei neliväripainatukseen, toiminta koostuu - painotelaa lukuunottamatta - koneen 5 110497 rainan ja rasteritelan yhdistävästä sylinteriryhmästä saamalla ne toimimaan yhteen sylinteriryhmän kanssa musteen vastaanottamiseksi. Toisaalta laakapainossa prosessi on monimutkaisempi telojen määrän ja painomus-5 teen sekä kostutusveden (laatan ei-painettavilla osilla) kannalta.
Uudella painoprosessilla on mahdollista aikaansaada painolaatu, joka on hyvin lähellä muutoin ainoastaan laakapainolla aikaansaatua jälkeä.
10 Kuva 2 esittää rotaatiopainokonetta sivulta katsottuna. Tämä painokone on varustettu neljällä kuvan 1 esittämän tyyppisellä painoyksiköllä (tai vaihtoehtoisesti muun tyyppisillä). Kullekin tällaiselle paino-yksikölle, painoyksikköön kuuluvana ei pidetä painote-15 laa 8,jonka yli koneen raina johdetaan, on annettu yhteinen viitenumero 10. Syy, miksi lukumääräksi on valittu neljä, on tietysti perinteinen, nimittäin se, että kaikki painovärit voidaan saada aikaan neljän värin, keltaisen, sinertävän punaisen (magenta), viher-20 tävän sinisen (syaani) ja mustan avulla. Erikoistapauksissa, kun käytetään erikoisväriä (perusväri) runsaasti painatukseen, voidaan varustaa viides painoyksikkö ' tälle värille.
I > * : Tunnusomainen piirre kuvan 2 mukaisella paino- • : : 25 koneella on, että se muodostetaan lujan palkkirakennel- :man 11 ympärille, mihin ripustetaan painoyksiköt 10 ja, ί jolle periaatteessa kaikki alla lyhyesti kuvatut lait- , :*· teet asennetaan. Tämä palkkirakennelma 11 tuetaan esi tetyssä tapauksessa pilarien 12 avulla lattiasta, mutta ; · 30 voitaisiin periaatteessa aivan yhtä hyvin ripustaa \\V painorakennuksen katosta. Tämän rakenteen etu on, että \ ' lattia painokoneen alla on esteetön koneenhoitajille , ja, että painoyksiköt ja muu laitteisto ovat erittäin Γ”: helposti tavoitettavissa.
35 Kukin painoyksikkö 10 asennetaan kehikolle 13, ' . joka täten riippuu palkkirakennelmasta 11. Kukin paino- yksikkö 10 kehikkoineen 13, joita yhdessä voidaan kut- 6 110497 sua kasetiksi, voidaan näinollen helposti purkaa ja vaihtaa uuteen ja/tai huoltaa.
Koneen raina 9 tulee painokoneeseen oikealta kuvassa 2, missä se ensin altistetaan pintakäsittelyyn 5 kohteessa 14 ja senjälkeen puhdistukseen kohteessa 15. Poikittaissuuntainen ohjausjärjestelmä 16 on järjestetty palkkirakennelman 11 päähän, ja se suorittaa koneen rainan poikittaissuuntaisen ohjauksen kääntymällä palkkirakennelman pituusakselin kanssa yhdensuuntaisen 10 akselin ympärillä. Koneen rainan kireyttä, joka on olennainen painokoneen toiminnalle ja painotyön laadulle, säädetään sisääntulon puristintelojen 17 ja ulostulon puristintelojen 17' sekä tarvittaessa myös rainan kiristyslaitteen 17'' avulla, joka sisältää pneumaatti-15 sen sylinterin avulla säädettävän keinuvivun, ja missä on tela, jonka yli koneen raina 9 johdetaan.
Kuljettuaan painoyksikön painotelan 8 yli, missä koneen raina 9 varustetaan painatuksella suuri-viskositeettisen painomustematriisin muodossa, raina 9 20 ohittaa kuivauslaitteen 18. Tässä kyseessä olevassa tapauksessa kuivauslaite 18 koostuu UV-lampuista, koska käytetty painomuste on tyypiltään UV-säteilyllä kovet-tuvaa. Vaihtoehtoisesti voidaan käyttää kuumailma-: kuivausta tai muuta kuivausmenetelmää.
• · 25 Kun koneen raina 9 on kulkenut kaikkien paino- yksiköiden 10 läpi painokoneessa ja näinollen tullut i varustetuksi halutulla neliväripainatuksella, se voi kulkea tarkastusjärjestelmän kautta, esim. stroboskoop-pilampun 19 ohi siten, että koneenhoitaja voi tarkistaa . . 30 painatuksen laadun, ennenkuin painettu raina 9 jättää painokoneen vasemmalla kuvassa 2.
v ' Painotelat 8, joiden yli koneen raina 9 johde- ’!· taan, laakeroidaan pyörivästi palkkirakennekaan 11, i"': kun taas kunkin painoyksikön 10 telat 1, 3-7 laakeroi- 35 daan pyörivästi kehikkoon 13. Vaihdettaessa painatuksen formaattia, s.o. muutettaessa telan halkaisijoita tai mahdollisesti vaihdettaessa painomustetta, painoyksik- 7 110497 kökasetit 10, 13 voidaan helposti poistaa painokoneesta ja korvata uusilla kaseteilla. Nämä uudet kasetit voidaan valmistella edellisen ajon aikana. Kokonaisuudessaan tämä merkitsee, että ajanhukka kasettien vaihdon 5 yhteydessä tulee erittäin pieneksi. Kasettia vaihdettaessa ei lisäksi kosketa koneen rainaan 9, mikä minimoi vaihtojen yhteydessä syntyvän jätteen.
Kuvasta 2 käy ilmi, että painoyksikkökasetit 10, 13 voidaan ripustaa kannatinkiskoihin 20 palkkira-10 kennelman 11 alapuolelle ja näin ollen vetää ulos poik-kisuunnassa ja käsitellä esim. siirtovaunulla tai nos-topalkilla.
Rakenne on hyvin käyttäjäystävällinen ja jättää lattian periaatteessa vapaaksi. Ripustetuilla pai-15 noyksiköillä mustesäiliöt (kaavinkotelot 2) alimpina on se vaikutus, ettei muste voi kaatua laitteiston päälle.
Koneen rainan reitti painoyksiköiden välissä voi olla hyvin lyhyt ja muuttumaton.
Kuvassa 3, missä painokone on esitetty ylä-20 viistosta katsottuna, palkkirakennelman 11 yläpuoliset laitteet on jätetty kuvaamatta, jotta tietyt konstruktion yksityiskohdat näkyisivät selvemmin, eivätkä nämä * laitteet peittäisi niitä.
• Kuvasta 3 käy ilmi, että esitetyssä rakentees- . : : 25 sa palkkirakennelma 11 koostuu pituussuuntaisista pal- keistä 11' ja poikkipalkeista 11''. Palkkirakennelma 11 j .·. tuetaan pilareilla 12. Painotelat 8, sisääntulon puris- ( ;·. tinsylinterit 17 ja ulostulon puristinsylinterit 17' laakeroidaan pyörivästi palkkirakennelman pituussuun-. , 30 täisiin palkkeihin 11'.
’ ; : Painotelat 8 ja sisääntulon puristintelat 17 ‘ palkkirakennelmassa 11 asennetaan käytettäväksi pääsäh- ·· kömoottorin 21 avulla pituussuuntaisten vetoakselien 22 ,' ·. ja kulmaliitosten 23 kautta. Ulostulon puristintelat 35 17' asennetaan käytettäväksi sähkömoottorin 21' avulla.
'·' Kannatinpuomijärjestelmä 24 varustetaan palk- ' kirakennelman 11 kummallekin puolelle ja se koostuu 8 110497 esim. pituussuuntaiseen palkkiin 11' kiinnitetyistä poikkipuomeista 24' ja pituussuuntaisista puomeista 24''. Kannatinpuomijärjestelmä 24 palkkirakennelman 11 toisella sivulla on näkyvissä myös kuvassa 2. Kannatin-5 puomit 24 voidaan tarvittaessa tukea pilareilla 12.
Edellä mainitut kannatinkiskot 20 eli rullara-dat painoyksikkökaseteille 10, 13 asennetaan kannatinpuomi järjestelmän 24 alapuolelle. Kuten kuvassa 3 on esitetty, tämä tarkoittaa, että yhden ryhmän painoyk-10 sikkökasetit 10, 13 voidaan vetää ulos oikealle puomi-järjestelmän 24 alle jälkikäsittelyä varten edeltäneen painatuksen jälkeen ja tulevan painotyön valmisteluun, samanaikaisesti kun toinen painoyksikkökasettien 10, 13 ryhmä on painoasemassa painotelojen 8 alapuolella.
15 (Kuvassa 3 ainoastaan yksi painoyksikkökasetti 10, 13 on selvyyden vuoksi varustettu painoasemassa numeerisella viitteellä). Kun painatus on suoritettu loppuun, toinen painoyksikkökasettien 10, 13 ryhmä voidaan helposti viedä kannatinpuomien 24 alle vasemmalle kuvassa 20 3, samalla kun painoyksikkökasetit 10, 13 kannatin- puomien 24 alla oikealla kuvassa 3, valmiina tulevaan painotyöhön, viedään painoasemaan painotelojen 8 alapuolelle. Täten saavutetaan erittäin lyhyt vaihtoaika : eri painotöiden välillä ja näin ollen hyvin korkea • · 25 tehokkuus.
Järjestelmää voidaan täydentää ulkopuolisella käsittelyjärjestelmällä siirtovaunujen tai nostokiskon ;·. muodossa mahdollisesti useamman kuin kahden painoyksik kökasettien 10, 13 ryhmän käsittelemiseksi.
. 30 Kuvasta 3 käy selvästi ilmi, että eri telat kussakin painoyksikkökasetissa 10, 13 kytketään toi- ‘ | siinsa hammaspyöräryhmän avulla. Kun kasetti viedään *:* painoasemaan painotelansa 8 alapuolelle, ylin hammas- Γ": pyörä tässä hammaspyöräryhmässä tulee kytketyksi vas- 35 taavaan vetävän vaihteiston 25 hammaspyörään painote-·’ * lasta 8 ulostulevalla akselilla.
Pitäisi havaita, että palkkirakennelma 11 sen 9 110497 alapuolelle asennettujen painoyksiköiden 10, 13 kanssa on kokoonpanon ydin ja, että kannatinpuomijärjestelmä 24 voi kuulua mukaan tai olla pois.
! : ! .* ; i :
Claims (10)
1. Rotaatiopainokone, jossa painettava koneen raina järjestetään kulkemaan painotelan (8) kautta ja 5 siten painettavaksi painoyksikön (10,13) avulla, tunnettu siitä, että painokone rakennetaan palkkirakennelman (11) ympärille, josta painoyksikkö (10,13) ripustetaan ja jolle tai johon muut painokoneen laitteet asennetaan.
2. Vaatimuksen 1 mukainen painokone, tun nettu siitä, että palkkirakennelma (11) tuetaan perustukseen pilarien (12) avulla.
3. Vaatimuksen 1 mukainen painokone, tunnettu siitä, että palkkirakennelma (11) ripuste- 15 taan rakennuksen kantavista osista, joihin painokone asennetaan.
4. Vaatimuksen 1 mukainen painokone, tunnettu siitä, että painoyksikkö (10,13) on siirrettävissä palkkirakennelman (11) poikkisuunnassa kanna- 20 tinkiskoilla (20) tai rullaradoilla.
5. Vaatimuksen 1 mukainen painokone, tunnettu siitä, että painoyksikkö (10,13) koostuu kehikosta (13) teloineen, jotka laakeroidaan siihen '“· pyörivästi ja asennetaan käytettäväksi synkronisesti .·. 25 painotelan (8) kanssa, kun painoyksikkö on painoasemas- sa painotelan alapuolella.
6. Vaatimuksen 1 mukainen painokone, tunnettu siitä, että palkkirakennelma (11) käsittää kaksi pituussuuntaista palkkia (11') ja poikkipalkkeja 30 (11··).
7. Vaatimuksen 6 mukainen panokone, tun-n e t t u siitä, että useita painoyksiköltä (10, 13), ... * edullisesti neljä tai viisi painoyksikköä, asennetaan . palkkirakennelman (11) alapuolelle.
8. Vaatimuksen 7 mukainen painokone, t u n - • · : ’* n e t t u siitä, että painotelat (8) laakeroidaan pyörivästi palkkirakennekaan (11), joka varustetaan 110497 niiden toimintaa varten pääsähkömoottorilla (21), pituussuuntaisilla vetoakseleilla (22) ja kulmaliitoksil-la (23).
9. Vaatimuksen 1 mukainen painokone, t u n -5 n e t t u siitä, että palkkirakennelma (11) kummallakin pitkällä sivullaan varustetaan kannatinpuomijärjestelmällä (24), joiden kummankin alapuolelle voidaan siirrettävästi asentaa useampi kuin yksi painoyksikkö-ryhmä (10,13) poikittain palkkirakennelmaan nähden.
10. Vaatimuksen 9 mukainen painokone, tun nettu siitä, että kumpikin kannatinpuomijärjestelmä (24) on kokoonpantu poikkipuomeja (24') ja pituussuuntaisen puomin (24'') käsittävästä kehikosta. 15 I * · ltk * · ♦ S i2 1 10497
Applications Claiming Priority (2)
Application Number | Priority Date | Filing Date | Title |
---|---|---|---|
SE9400422 | 1994-02-09 | ||
SE9400422A SE507816C2 (sv) | 1994-02-09 | 1994-02-09 | Rotationstryckpress uppbyggd kring ett balkverk från vilket tryckverket hänger ned |
Publications (3)
Publication Number | Publication Date |
---|---|
FI950538A0 FI950538A0 (fi) | 1995-02-07 |
FI950538A FI950538A (fi) | 1995-08-10 |
FI110497B true FI110497B (fi) | 2003-02-14 |
Family
ID=20392861
Family Applications (1)
Application Number | Title | Priority Date | Filing Date |
---|---|---|---|
FI950538A FI110497B (fi) | 1994-02-09 | 1995-02-07 | Rotaatiopainokone |
Country Status (21)
Country | Link |
---|---|
US (1) | US5528987A (fi) |
EP (1) | EP0667235B1 (fi) |
JP (1) | JP3732543B2 (fi) |
KR (1) | KR100351577B1 (fi) |
CN (1) | CN1099959C (fi) |
AT (1) | ATE161222T1 (fi) |
AU (1) | AU682079B2 (fi) |
BR (1) | BR9500465A (fi) |
CA (1) | CA2142039C (fi) |
DE (1) | DE69501218T2 (fi) |
DK (1) | DK0667235T3 (fi) |
ES (1) | ES2110810T3 (fi) |
FI (1) | FI110497B (fi) |
HU (1) | HU218228B (fi) |
RU (1) | RU2097200C1 (fi) |
SE (1) | SE507816C2 (fi) |
SG (1) | SG52434A1 (fi) |
SK (1) | SK283043B6 (fi) |
TW (1) | TW373574U (fi) |
UA (1) | UA32432C2 (fi) |
ZA (1) | ZA951052B (fi) |
Families Citing this family (12)
Publication number | Priority date | Publication date | Assignee | Title |
---|---|---|---|---|
US5794531A (en) * | 1992-06-23 | 1998-08-18 | Keller; James J. | Multiple color offset rotary printing press with horizontal slide access |
US5590598A (en) * | 1992-06-23 | 1997-01-07 | Keller; James J. | Horizontal sheet transfer multiple color offset rotary printing press with horizontal slide access |
DE19617745C2 (de) * | 1996-05-03 | 2002-06-13 | Heidelberger Druckmasch Ag | Druckmaschinenzylinder mit einer Korrosions-Schutzschicht, sowie Verfahren zur Herstellung eines solchen |
DE19624395A1 (de) * | 1996-06-19 | 1998-01-02 | Roland Man Druckmasch | Rollenrotationsdruckmaschine |
US6374731B1 (en) * | 1997-04-18 | 2002-04-23 | Heidelberger Druckmaschinen Ag | Lithographic newspaper printing press |
WO1999002345A1 (en) | 1997-07-09 | 1999-01-21 | The Langston Corporation | Apparatus for printing corrugated board |
EP0913254A1 (en) * | 1997-07-09 | 1999-05-06 | The Langston Corporation | Apparatus for printing corrugated board |
US5816152A (en) * | 1997-09-02 | 1998-10-06 | Delaware Capital Formation, Inc. | Reconfigurable printing press |
US20110067587A1 (en) * | 2009-09-18 | 2011-03-24 | Goss International Americas, Inc. | Multi-functional maintenance friendly pitch-changing apparatus |
DE102011121320A1 (de) * | 2011-12-16 | 2013-06-20 | Heidelberger Druckmaschinen Ag | Flexodruckverfahren |
EP3421198B1 (en) * | 2016-06-10 | 2019-11-27 | Rodicut Industry S.A.U. | Blanket for a counter-die anvil blanking of a cutting machine and method of manufacturing said blanket |
US11945207B2 (en) | 2018-10-29 | 2024-04-02 | Hewlett-Packard Development Company, L.P. | Web shift compensation |
Family Cites Families (11)
Publication number | Priority date | Publication date | Assignee | Title |
---|---|---|---|---|
GB222574A (en) * | 1923-07-04 | 1924-10-06 | Gustavus Adolphus Edward Kohle | Improvements in printing presses |
US2036158A (en) * | 1933-05-17 | 1936-03-31 | Donald C Mcgiehan | Intaglio printing machine |
GB427824A (en) * | 1933-12-07 | 1935-05-01 | Leslie Thomas Albert Robinson | Improvements in or relating to rotary photogravure printing machines |
US2460504A (en) * | 1944-10-24 | 1949-02-01 | William C Huebner | Printing apparatus |
US2637270A (en) * | 1949-06-23 | 1953-05-05 | Sperry Corp | Intaglio printing press |
US4046070A (en) * | 1974-04-22 | 1977-09-06 | James Halley & Sons Limited | Rotary printing presses |
US3972283A (en) * | 1974-09-16 | 1976-08-03 | Uarco Incorporated | Removable imprinter with latch for burster |
JPS5444910A (en) * | 1977-09-14 | 1979-04-09 | Kataoka Kikai Seisakusho Kk | Printing unit of rotary press |
US4413541A (en) * | 1980-03-10 | 1983-11-08 | Elizabeth Short Biggar | Rapid changeover printer |
AU572367B2 (en) * | 1984-12-18 | 1988-05-05 | De La Rue Giori S.A. | Rotary multicolour indirect printing machine for simultaneously recto-verso printing |
US5060569A (en) * | 1989-06-22 | 1991-10-29 | Didde Web Press Corporation | Apparatus for changeover of cylinders in web fed printing press |
-
1994
- 1994-02-09 SE SE9400422A patent/SE507816C2/sv not_active IP Right Cessation
-
1995
- 1995-01-26 HU HU9500237A patent/HU218228B/hu not_active IP Right Cessation
- 1995-02-02 AU AU11535/95A patent/AU682079B2/en not_active Ceased
- 1995-02-06 EP EP95200278A patent/EP0667235B1/en not_active Expired - Lifetime
- 1995-02-06 SG SG1996004503A patent/SG52434A1/en unknown
- 1995-02-06 AT AT95200278T patent/ATE161222T1/de not_active IP Right Cessation
- 1995-02-06 DE DE69501218T patent/DE69501218T2/de not_active Expired - Lifetime
- 1995-02-06 DK DK95200278T patent/DK0667235T3/da active
- 1995-02-06 ES ES95200278T patent/ES2110810T3/es not_active Expired - Lifetime
- 1995-02-07 FI FI950538A patent/FI110497B/fi active
- 1995-02-07 BR BR9500465A patent/BR9500465A/pt not_active IP Right Cessation
- 1995-02-07 SK SK163-95A patent/SK283043B6/sk unknown
- 1995-02-07 US US08/385,103 patent/US5528987A/en not_active Expired - Lifetime
- 1995-02-08 CN CN95101565A patent/CN1099959C/zh not_active Expired - Fee Related
- 1995-02-08 RU RU9595101853A patent/RU2097200C1/ru not_active IP Right Cessation
- 1995-02-08 UA UA95028116A patent/UA32432C2/uk unknown
- 1995-02-08 CA CA002142039A patent/CA2142039C/en not_active Expired - Fee Related
- 1995-02-09 KR KR1019950002292A patent/KR100351577B1/ko not_active IP Right Cessation
- 1995-02-09 ZA ZA951052A patent/ZA951052B/xx unknown
- 1995-02-09 JP JP02141995A patent/JP3732543B2/ja not_active Expired - Fee Related
- 1995-02-22 TW TW087220360U patent/TW373574U/zh unknown
Also Published As
Publication number | Publication date |
---|---|
HU218228B (hu) | 2000-06-28 |
TW373574U (en) | 1999-11-01 |
SK283043B6 (sk) | 2003-02-04 |
CN1099959C (zh) | 2003-01-29 |
AU682079B2 (en) | 1997-09-18 |
SE507816C2 (sv) | 1998-07-20 |
DE69501218D1 (de) | 1998-01-29 |
SK16395A3 (en) | 1995-08-09 |
SE9400422D0 (sv) | 1994-02-09 |
RU2097200C1 (ru) | 1997-11-27 |
SG52434A1 (en) | 1998-09-28 |
JPH0880602A (ja) | 1996-03-26 |
FI950538A0 (fi) | 1995-02-07 |
RU95101853A (ru) | 1996-12-10 |
DK0667235T3 (da) | 1998-08-24 |
DE69501218T2 (de) | 1998-07-16 |
FI950538A (fi) | 1995-08-10 |
ATE161222T1 (de) | 1998-01-15 |
KR950031514A (ko) | 1995-12-18 |
EP0667235A1 (en) | 1995-08-16 |
BR9500465A (pt) | 1995-09-26 |
CA2142039C (en) | 2005-10-18 |
CN1119585A (zh) | 1996-04-03 |
EP0667235B1 (en) | 1997-12-17 |
ES2110810T3 (es) | 1998-02-16 |
SE9400422L (sv) | 1995-08-10 |
JP3732543B2 (ja) | 2006-01-05 |
CA2142039A1 (en) | 1995-08-10 |
HU9500237D0 (en) | 1995-03-28 |
AU1153595A (en) | 1995-08-17 |
UA32432C2 (uk) | 2000-12-15 |
HUT70599A (en) | 1995-10-30 |
ZA951052B (en) | 1995-10-12 |
KR100351577B1 (ko) | 2002-12-26 |
US5528987A (en) | 1996-06-25 |
Similar Documents
Publication | Publication Date | Title |
---|---|---|
FI110498B (fi) | Rotaatiopainokoneen painoyksikkö | |
FI110497B (fi) | Rotaatiopainokone | |
RU2683368C2 (ru) | Печатная машина, содержащая блок магнитной ориентации и подвижный сушильный/отверждающий блок | |
RU2129962C1 (ru) | Печатный узел ролевой ротационной печатной машины для многокрасочной печати | |
HU195148B (en) | Rotary printing machine for plain printing and indirect relief printing | |
JP2010047028A (ja) | 凹版印刷機 | |
CN105745078A (zh) | 凹版印刷机以及具有凹版印刷机的印刷设备 | |
US4397235A (en) | Multi-printing mode rotary printing machine | |
RU2129488C1 (ru) | Многокрасочная ролевая ротационная печатная машина для акцидентной печати | |
CN109484017A (zh) | 一种无齿轮数控机组式水性柔板印刷机 | |
RU2175608C1 (ru) | Печатающее устройство (варианты) | |
US8042464B2 (en) | Rotary press | |
US4480543A (en) | Enclosed gravure printing machine | |
JPH06206300A (ja) | ウェブ輪転印刷機におけるペーパガイド装置 | |
EP1149699B1 (en) | Inking apparatus for printing press | |
JP6998616B2 (ja) | 印刷装置 | |
SE507817C2 (sv) | Rotationstryckverk med vertikalt anordnade cylindrar | |
JPS62294550A (ja) | 印刷装置 | |
JPH07186359A (ja) | 多色平版オフセット印刷機 | |
JPH03281348A (ja) | 多色刷り円圧式オフセット印刷装置 |