FI110270B - Menetelmä elektrodin valmistamiseksi ja elektrodi - Google Patents
Menetelmä elektrodin valmistamiseksi ja elektrodi Download PDFInfo
- Publication number
- FI110270B FI110270B FI20000411A FI20000411A FI110270B FI 110270 B FI110270 B FI 110270B FI 20000411 A FI20000411 A FI 20000411A FI 20000411 A FI20000411 A FI 20000411A FI 110270 B FI110270 B FI 110270B
- Authority
- FI
- Finland
- Prior art keywords
- electrode
- copper
- plate part
- intermediate layer
- nickel
- Prior art date
Links
Classifications
-
- C—CHEMISTRY; METALLURGY
- C25—ELECTROLYTIC OR ELECTROPHORETIC PROCESSES; APPARATUS THEREFOR
- C25C—PROCESSES FOR THE ELECTROLYTIC PRODUCTION, RECOVERY OR REFINING OF METALS; APPARATUS THEREFOR
- C25C7/00—Constructional parts, or assemblies thereof, of cells; Servicing or operating of cells
- C25C7/02—Electrodes; Connections thereof
Landscapes
- Chemical & Material Sciences (AREA)
- Engineering & Computer Science (AREA)
- Chemical Kinetics & Catalysis (AREA)
- Electrochemistry (AREA)
- Materials Engineering (AREA)
- Metallurgy (AREA)
- Organic Chemistry (AREA)
- Pressure Welding/Diffusion-Bonding (AREA)
- Electrolytic Production Of Metals (AREA)
- Ceramic Capacitors (AREA)
Description
110270
MENETELMÄ ELEKTRODIN VALMISTAMISEKSI JA ELEKTRODI
Tämä keksintö kohdistuu patenttivaatimuksen 1 johdanto-osan mukaiseen menetelmään elektrodin valmistamiseksi. Keksintö kohdistuu myös patenttivaa-5 timuksen 10 mukaiseen elektrodiin.
Metallien elektrolyysissä on kauan ollut käytössä menetelmä, jonka mukaan käytetään siemenlevyjä, jotka on ensin erikseen kasvatettu emälevyjen päälle. Tällaisten siemenlevyjen käyttö elektrodeina, erityisesti katodeina, jotka ovat 10 samaa metallia kuin elektrolyysissä saostettava metalli, kuten esimerkiksi kupari, on jäämässä syrjään, erityisesti kun on kysymys investointikohteesta. Uusissa elektrolyysilaitoksissa on monissa tapauksissa siirrytty kestokatodien käyttöön, joiden katodien levymäinen osa valmistetaan yleensä joko haponkes-tävästä teräksestä tai titaanista.
15
Kestokatodeja on valmistettu monella eri tavalla, joiden erona on lähinnä ollut katodin ripustustangon rakenne ja levyosan kiinnitys ripustustankoon. Koska ripustustangot toimivat myös virtajohtimina tulisi ripustustangot valmistaa niin, . että virtahäviöt ovat mahdollisimman pienet.
20
t I
Ennestään tunnetaan useita tapoja ratkaista kuparin ja toisen metallin yhdistä-minen katodien ripustustankojen valmistuksessa. Ripustustangon rakenteen ja .···. levyosan liittämisen tankoon tekee ongelmalliseksi se, että suuren sähkövirran I * .*··. johtamiseksi levyosaan on ripustustangossa oltava riittävästi hyvin sähköä 25 johtavaa materiaalia, kuten kuparia, sillä levyosana tyypillisesti käytettävä haponkestävä teräs on huono sähkönjohtaja, eikä se siten tule kysymykseen ripustustangon yksinomaisena materiaalina. Kaupallisilta markkinoita tunnetaan ,·’ ; rakennemuoto, jossa käytetään kokonaan kuparista olevaa ripustustankoa, ,···. johon on hitsattu haponkestävää terästä oleva levyosa käyttäen erikoisseos- • · 30 teista hitsauslankaa. Haittana on mm. se, että tarvittava erikoisteräshitsaus ei ole yhtä korroosion kestävä kuin katodin muut osat. Toinen haitta on ollut ' * kuparista olevan ripustustangon pehmeydestä johtuva tangon notkahdusalttius, 2 110270 erityisesti, jos käytetään suurempia katodipainoja. Vielä eräs tunnetun tekniikan haittapuoli on ollut vaikeus kiinnittää riittävän lujasti ripustustangon yläpuolelle tulevia erillisiä nostokorvia, joita nykyinen kehittynyt materiaalinkäsittely edellyttää kestokatodilta.
5 Tämän keksinnön tavoitteena on aikaansaada menetelmä elektrodin, erityisesti-katodin valmistamiseksi, jonka avulla vältytään tunnetun tekniikan mukaisten ratkaisujen haitoilta. Keksinnön eräänä tavoitteena on aikaansaada menetelmä virtakiskona toimivan kuparitangon ja jaloteräksestä valmistetun katodin 10 levyosan liittämiseksi toisiinsa niin, että saavutetaan sähköteknisesti hyvä kontakti, joka on samalla riittävän luja kantamaan katodilevyn ja sille elektroly-soitavan aineen aiheuttaman kuorman. Keksinnön tavoitteena on aikaansaada liitos, jonka sähkönjohto-ominaisuudet säilyvät hyvinä myös pitkään jatkuvissa korrodoivissa olosuhteissa.
15
Keksinnölle on tunnusomaista se, mitä on mainittu patenttivaatimuksissa.
Keksinnön mukaisella menetelmällä on lukuisia merkittäviä etuja. Menetelmällä varmistetaan sähkövirran tasainen jakautuminen virtakiskolta katodilevylle.
«· 20 Katodilevyn valmistuksessa ei tarvita hitsaamalla tehtyjä työvaiheita lainkaan.
f I
Liittämistapa on helposti automatisoitavissa. Käyttämällä liitosta muodostaessa nikkelikerrosta teräksen pinnalla kyetään estämään austeniittisesta ruostumat-tomasta teräksestä kupariin päin tapahtuva nikkelikato, joka aiheuttaa teräksen haurastumisen. Liitoksen muodostumista aktivoidaan juoteainekerroksella 25 kuparipinnan ja nikkelöidyn teräslevyn rajapinnalla. Aktivaattorin avulla voidaan .···. käyttää matalampia liittämislämpötiloja, jolloin liitosalueelle muodostuu pienem- .···. piä termisiä jännityksiä. Käyttämällä ripustustankona erään keksinnön sovellu- I · · .* , tusmuodon mukaista profiilitankoa aikaansaadaan edullinen ja kestävä !.. * konstruktio, jolla on riittävä jäykkyys.
30 ; ·’ Kuparilla tarkoitetaan hakemuksessa paitsi kuparia olevia kappaleita myös seosmateriaaleja, joiden kuparipitoisuus käsittää olennaisesti ainakin 50 % | 3 110270 kuparia. Ruostumattomalla teräksellä tarkoitetaan hakemuksessa lähinnä austeniittisiä teräksiä, kuten ruostumattomia ja haponkestäviä teräksiä.
Seuraavassa keksintöä selostetaan yksityiskohtaisemmin viittaamalla oheisiin 5 piirustuksiin, joissa
Kuvio 1 esittää erään keksinnön mukaisen liitoksen rakennetta ennen lämmitysvaihetta, 10 Kuvio 2 esittää erästä toista keksinnön mukaisen liitoksen rakennetta ennen lämmitysvaihetta ja
Kuvio 3 esittää erästä kolmatta keksinnön mukaisen liitoksen rakennetta ennen lämmitysvaihetta 15
Kuvio 4 esittää erään keksinnön mukaisen elektrodin, ja
Kuvio 5 esittää yksityiskohdan keksinnön mukaisesta elektrodista leikattuna pitkin kuvion 1 viivaa V- V.
20 * * . Keksintö kohdistuu menetelmään metallien elektrolyysissä käytettävän elektro- din valmistamiseksi, jossa menetelmässä elektrodin levyosa 2 kiinnitetään ··. ripustustankoon 1, joka toimii myös virranjohtimena. Menetelmän mukaisesti , ··. levyosa 2 kiinnitetään diffuusioliitoksella ripustustankoon 1. Tyypillisesti levyosa 25 2 kiinnitetään yläosastaan ainakin olennaiselta pituudeltaan ripustustankoon 1. .··*. Kuvioissa 1, 2 ja 3 on esitetty yksinkertaistettuna liitoksen muodostamisen eri ; sovellutusmuotoja yksinkertaistettuina ennen lämmitysvaihetta. Levyosan 2 ja . ripustustangon 1 liitospintojen väliin järjestetään ainakin yksi välikerros 3, 4, 5 • »· ···’ ennen liitoksen muodostamista. Yhteen liitettävien levyosan 2 ja ripustustangon 30 1 välisten liitospintojen väliin järjestetään ensimmäinen välikerros 3 levyosan 2 , ·* liitospintaan tai sitä vasten ja ainakin yksi toinen välikerros 4 ripustustangon 1 ' ' liitospintaan tai sitä vasten, jolloin liitospinnat välikerroksineen puristetaan 4 110270 yhteen ja jossa menetelmässä lämmitetään ainakin liitosaluetta. Ripustustan-kona 1 käytetään tyypillisesti kuparitankoa tai olennaisesti pääasiassa kuparia sisältävää kupariseostankoa. Elektrodin levyosana 2 käytetään jaloterästä, sopivimmin austeniittista Cr/Ni-terästä. Ensimmäinen välikerros 3 käsittää 5 pääasiassa nikkeliä Ni tai kromia Cr tai niiden seosta tai yhdistelmää. Toinen välikerros 4 käsittää aktivaattoria, jonka sulamispiste on alempi kuin yhteenliitet-tävien kappaleiden sulamislämpötila. Toinen välikerros 4 käsittää pääasiassa tinaa (Sn) ja/tai hopeaa (Ag) tai seoksena tai yhdistelmänä hopeaa ja kuparia (Ag+Cu), alumiinia ja kuparia (Al+Cu) tai tinaa ja kuparia (Sn+Cu).
10
Kuviossa 1 on esitetty keksinnön mukaisen liittämismenetelmän eräs sovellu-tusmuoto poikkileikkauksena, ennen lämpökäsittelyä. Siinä olennaisesti kuparia oleva ripustustanko 1 ja ruostumatonta terästä oleva levyosa 2 liitetään yhteen. Kappaleiden väliseen liitokseen on järjestetty välikerroksia. Terästä vasten 15 oleva välikerros 3 käsittää pääasiassa nikkeliä (Ni). Lisäksi liitosta muodostettaessa käytetään ns. aktivaattoriainetta 4, joka on esimerkin tapauksessa tinaa (Sn). Tina toimii aktivaattorina ja aikaansaa liitoksen muodostamiseen tarvitta-j van lämpötilan alenemisen, j I 1 » · ! 20 Välikerros 3 voidaan muodostaa levyosan 2 pintaan erillisellä käsittelyllä.
, Käytettäessä nikkeliä välikerroksena 3, se voidaan muodostaa esimerkiksi '.!t elektrolysoimalla. Nikkelöinti tehdään tyypillisesti niin, että ruostumattoman ! -!t teräksen pinnalla oleva passivaatiokerros ei muodostu esteeksi aineensiirrolle ’·, ruostumattoman teräksen ja nikkelin välisellä rajapinnalla. Välikerros voi olla 25 myös folion muodossa.
I » · « · t I * .···. Liitettävien kappaleiden 1, 2 rajapinnoille muodostuu diffuusioliitos 6 (kuvio 5), I t > .* . yhtäältä nikkelin diffuusion ja toisaalta kuparin ja teräksen komponenttien diffuu- !..* sion seurauksena. Diffuusioliitoksen muodostumista ja siinä syntyviä rakenteita 30 aktivoidaan hyvin ohuella, käytettävien valmistusolosuhteiden ja tavoitteena
- · I
• ·' olevan liitoksen edellyttämällä juoteainekerroksella tai usean juoteainekerrok- i t t '· sen kombinaatiolla nikkelöidyn teräslevyn ja kuparin välisellä rajapinnalla.
5 110270
Juoteaineena ja diffuusiota aktivoivana aineena on käytetty hopea-kupari-seok-sia ja tinaa puhtaina tai erityisinä kerrosrakenteina. Mekaanisesti lujia liitoksia on valmistettu 600-850 °C lämpötila-alueella. Lämpökäsittelyaikojen sekä juote-aineen että aktivaattoriaineen määräsuhteiden valinta suoritetaan siten, että 5 vältytään hauraiden intermetallisten faasien syntymiseltä lopullisessa liitoksessa. Juoteainepaksuudet, lämpökäsittelylämpötila ja -aika valitaan siten, että teräksen nikkelikato estyy sen pinnalla olevan nikkelirikkaan seoksen seurauksena. Matalasta liittämislämpötilasta etuna ovat liitosalueelle syntyvät vähäiset termiset jännitykset.
10
Kuviossa 2 on esitetty eräs toinen keksinnön mukaisen liitosmenetelmän edullinen sovellutusmuoto ennen lämpökäsittelyä. Siinä olennaisesti kuparia oleva ripustustanko 1 ja ruostumatonta terästä oleva levyosa 2 liitetään yhteen. Kappaleiden väliseen liitokseen on järjestetty välikerroksia 3, 4, 5. Terästä 15 vasten oleva välikerros 3 käsittää pääasiassa nikkeliä (Ni). Lisäksi liitosta muodostettaessa käytetään ns. aktivaattoriainetta 4, joka on esimerkin tapauksessa tinaa (Sn). Tina toimii aktivaattorina ja aikaansaa liitoksen muodostamiseen tarvittavan lämpötilan alenemisen. Tinakerroksen lisäksi liitoksessa on tinakerroksen 4 ja nikkelikerroksen 3 välissä kolmas välikerros 5 juoteainetta.
j ...
20 Eräässä edullisessa sovellutusmuodossa se on Ag+Cu-juoteainetta, edullisesti • · · foliomuodossa. Edullisen sovellutusmuodon mukaan juoteainekerros käsittää I * · ;; Ag 71% ja Cu 29 % sopivimmin eutektisessa koostumuksessa. Edullisesti juote- * * aineella on mainitulla seoskoostumuksella kuparin kanssa eutektinen koostu- « !!!_ mus. Liitosaluetta lämmitetään yhdessä vaiheessa. Keksinnön mukaisen 25 menetelmän erään edullisen sovellutusmuodon mukaisesti toinen välikerros 4 ,···, on tuotu kolmannen välikerroksen 5 pintaan. Tyypillisesti, mutta ei välttämättä, * · ,···, ainakin yksi välikerroksista 3, 4, 5 tuodaan folion muodossa liitosalueelle.
t · I · · ,· . Välikerroksien 4, 5 juoteaineena ja diffuusiota aktivoivana aineena voidaan
t · I
I · · käyttää hopea-kupari-seoksia ja tinaa puhtaina tai erityisinä kerrosrakenteina.
* · 30 Mekaanisesti lujia liitoksia on valmistettu 600-850 °C lämpötila-alueella. Lämpö-
i · I
• ·’ käsittelyaikojen valinta voidaan suorittaa siten, että vältytään hauraiden interme-
i · I
iällisten faasien syntymiseltä lopullisessa liitoksessa. Juoteainepaksuudet, 6 110270 lämpökäsittelylämpötila ja -aika valitaan siten, että teräksen nikkelikato estyy sen pinnalla olevan nikkelirikkaan seoksen seurauksena. Matalasta liittämisläm-pötilasta etuna ovat liitosalueelle syntyvät vähäiset termiset jännitykset.
5 Kuviossa 3 on esitetty vielä yksi keksinnön mukaisen menetelmän sovellutus-muoto ennen ripustustangon ja levyosan välisen liitoksen kuumennusta. Siinä toinen välikerros 4 on järjestetty kolmannen välikerroksen 5 kummallekin pinnalle tai niitä vasten. Tyypillisesti sovellutusmuodossa voidaan käyttää kerrosfoliota, jossa folion toinen tai molemmat pinnat on käsitelty, esimerkiksi 10 tinalla tai muulla kupariin liukenevalla, matalassa lämpötilassa sulavalla metallilla.
Menetelmässä käytetyt välikerrosten kerrospaksuudet vaihtelevat. Ensimmäisen välikerroksena 3 käytetyn Ni-kerroksen paksuus on tyypillisesti 2-50 pm. 15 Elektrolysoituna tyypillisesti 2-10 pm, foliona luokkaa 20 - 50 pm. Kolmantena välikerroksena 5 käytetyn Ag tai Ag+Cu-folion paksuus on tyypillisesti 10 - 500 pm, edullisimmin 20 - 100 pm. Toisen välikerroksen 4 paksuus riippuu tyypillisesti kolmannen välikerroksen 5 paksuudesta ja on esimerkiksi 10-50 % kolmannen välikerroksen paksuudesta. Käyttämällä esimerkiksi paksuudeltaan 20 50 pm Ag+Cu-juoteainefolion pinnoilla esimerkiksi 5-10 pm tinakerrosta on < · · * saavutettu eritäin hyvälaatuisia liitoksia. Tinakerrokset voidaan muodostaa I * · esimerkiksi upottamalla folion muodossa oleva juoteaine sulaan tinaan ja tarvit- * * · :: taessa vielä valssaamalia folio tasaiseksi.
25 esimerkki i
Haponkestävä teräs (AISI 316) ja kupari (Cu) liitettiin toisiinsa. Teräksen liitos-.···. pintaan oli järjestetty ensimmäiseksi välikerrokseksi paksuudeltaan 7 pm nikkeli .··. (Ni) kerros. Diffuusion aktivaattorina ja juoteaineena käytettiin eutektisen koostumuksen omaavaa Ag+Cu-juoteainetta, joka käsitti painoprosentteina 71% :30 Ag ja 29% Cu. Juoteaine oli folion muodossa, jonka paksuus oli 50 pm ja folion pintaan oli muodostettu lisäksi tina (Sn)-kerros, jonka paksuus oli luokkaa 5-10 : pm. Liitettävät kappaleet asetettiin toisiaan vasten niin, että folio jäi liitospintojen | 7 110270 väliin. Kappaleita puristettiin yhteen ja liitosalue lämmitettiin juoteaineen sulamislämpötilan yli noin 800 °C lämpötilaan. Pitoaika oli noin 10 minuuttia. Esimerkin mukainen liitos onnistui erinomaisesti. Aikaansaatiin metalliopillisesti kompakti liitos, jonka sähköäjohtavat ominaisuudet ovat erinomaiset.
5
Keksintö kohdistuu siis myös elektrodiin käytettäväksi erityisesti metallien elekt-rolyysilaitoksissa, joka elektrodi käsittää ripustustangon 1 ja ripustustankoon kiinnitetyn levyosan 2. Keksinnön mukaiselle elektrodille on tunnusomaista se, että levyosa 2 on kiinnitetty ripustustankoon 1 diffuusioliitoksella 6 (kuvio 5). 10 Edullisesti levyosa 2 on kiinnitetty olennaisesti koko pituudeltaan ripustustankoon 1. Ripustustanko 1 on kiinnitetty levyosan 2 molemmille puolille. On myös mahdollista käyttää kahdesta osasta koostuvaa ripustustankoa, jolloin ripustus-tangon osat on kiinnitetty levyosan vastakkaisille puolille.
15 Ripustustangon 1 levyosaa 2 vasten tuleva pinta on ainakin pääasiassa kuparia tai kupariseosta. Levyosa 2 on tyypillisesti jaloterästä, erityisesti haponkestä-vää terästä. Keksinnön mukaisen elektrodin erään edullisen sovellutusmuodon mukaisesti ripustustanko 1 käsittää uran 7 tai senkaltaisen, johon levyosan 2 vastaelin on järjestetty sopimaan.
20
Keksinnön mukainen elektrodi on erään edullisen sovellutusmuodon mukaan t »» » kestokatodi. Näitä käytetään tyypillisesti esimerkiksi kuparin elektrolyysissä.
;;; Keksinnön mukaiseen elektrodiin on helposti mahdollista järjestää kuljetukseen 25 käytettävät kannatusvälineet 8. Kannatusvälineet 8 voidaan esimerkiksi kiinnittää kiinnityselimillä, kuten ruuvilla tai niiteillä levyosan ripustustangon tason yläpuolelle ulottuviin osiin 9. On myös mahdollista muotoilla kannatuselimet levyosan 2 ripustustangon yläpuolelle ulottuvista osista 9.
*···: 30 » ·
Claims (10)
1. Menetelmä metallien elektrolyysissä käytettävän elektrodin valmistamiseksi, jossa menetelmässä elektrodin levyosa (2) kiinnitetään ripustustankoon (1), 5 joka toimii myös virranjohtimena, tunnettu siitä, että levyosa (2) kiinnitetään diffuusioliitoksella ripustustankoon (1), että ripustustankona (1) käytetään kuparitankoa tai olennaisesti pääasiassa kuparia sisältävää kupariseostankoa, ja että elektrodin levyosana (2) käytetään jaloterästä, jonka pintaan järjestetään ensimmäinen välikerros (3), joka käsittää pääasiassa nikkeliä (Ni) teräksen ίο nikkelikadon estämiseksi.
2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että levyosa (2) kiinnitetään yläosastaan ainakin olennaiselta pituudelta ripustustankoon (1).
3. Patenttivaatimuksen 1 tai 2 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että yhteen liitettävien levyosan ja ripustustangon liitospintojen väliin järjestetään toinen • · . välikerros (4) ripustustangon (1) liitospintaan tai vasten, jolloin liitospinnat • · välikerroksineen puristetaan yhteen ja jossa menetelmässä lämmitetään . · · ·. ainakin liitosaluetta. « · 20 .*··.
4. Jonkin patenttivaatimuksista 1-3 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että toinen välikerros (4) käsittää aktivaattoria, jonka sulamispiste on alempi kuin :' ·. · yhteenliitettävien kappaleiden sulamislämpötila. : 25
5. Jonkin patenttivaatimuksista 1 - 4 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että toinen välikerros (4) käsittää pääasiassa hopeaa (Ag) ja/tai tinaa (Sn) tai ] , seoksena tai yhdistelmänä hopeaa ja kuparia (Ag+Cu), alumiinia ja kuparia • · . _ . (Al+Cu) tai tinaa ja kuparia (Sn+Cu).
6. Elektrodi käytettäväksi erityisesti metallien elektrolyysilaitoksissa, joka elektrodi käsittää ripustustangon (1) ja ripustustankoon kiinnitetyn levyosan (2) tunnettu siitä, että levyosa (2) on kiinnitetty ripustustankoon (1) 110270 diffuusioliitoksella, että ripustustangon (1) levyosaa (2) vasten tuleva pinta on ainakin pääasiassa kuparia tai kupariseosta, ja että levyosa (2) on jaloterästä, erityisesti haponkestävää terästä, jonka pintaan on järjestetty ensimmäinen välikerros (3) käsittäen pääasiassa nikkeliä (Ni) teräksen nikkelikadon 5 estämiseksi.
7. Patenttivaatimuksen 6 mukainen elektrodi, tunnettu siitä, että levyosa (2) on kiinnitetty olennaisesti koko pituudeltaan ripustustankoon (1). ίο
8. Patenttivaatimuksen 6 tai 7 mukainen elektrodi, tunnettu siitä, että ripustus-tanko (1) käsittää uran (6) tai senkaltaisen, johon levyosan vastaelin on järjestetty sopimaan.
9. Jonkin patenttivaatimuksista 6-8 mukainen elektrodi, tunnettu siitä, että 15 ripustustanko (1) on kiinnitetty levyosan (2) molemmille puolille.
10. Jonkin patenttivaatimuksista 6 - 9 mukainen elektrodi, tunnettu siitä, että elektrodi on kestokatodi. « • · · · • · 20 • · ·;· PATENTKRAV t**
Priority Applications (16)
Application Number | Priority Date | Filing Date | Title |
---|---|---|---|
FI20000411A FI110270B (fi) | 2000-02-23 | 2000-02-23 | Menetelmä elektrodin valmistamiseksi ja elektrodi |
PE2001000159A PE20011199A1 (es) | 2000-02-23 | 2001-02-14 | Metodo para manufacturar un electrodo y el electrodo hecho mediante dicho metodo |
AU2001240717A AU2001240717A1 (en) | 2000-02-23 | 2001-02-21 | Method for manufacturing an electrode and an electrode |
MXPA02008151A MXPA02008151A (es) | 2000-02-23 | 2001-02-21 | Metodo para la fabricacion de un electrodo y electrodo producido. |
BR0108540-9A BR0108540A (pt) | 2000-02-23 | 2001-02-21 | Método para a fabricação de um eletrodo e um eletrodo |
JP2001561817A JP2003524077A (ja) | 2000-02-23 | 2001-02-21 | 電極の製造方法および電極 |
CA002399980A CA2399980A1 (en) | 2000-02-23 | 2001-02-21 | Method for manufacturing an electrode and an electrode |
EP01911786A EP1257692A1 (en) | 2000-02-23 | 2001-02-21 | Method for manufacturing an electrode and an electrode |
PCT/FI2001/000167 WO2001063013A1 (en) | 2000-02-23 | 2001-02-21 | Method for manufacturing an electrode and an electrode |
US10/203,845 US20030010630A1 (en) | 2000-02-23 | 2001-02-21 | Method for manufacturing an electrode and an electrode |
EA200200887A EA004488B1 (ru) | 2000-02-23 | 2001-02-21 | Способ изготовления электрода и электрод |
CN01805586A CN1406289A (zh) | 2000-02-23 | 2001-02-21 | 制造电极的方法和一种电极 |
PL01357421A PL357421A1 (en) | 2000-02-23 | 2001-02-21 | Method for manufacturing an electrode and an electrode |
KR1020027010949A KR20020081695A (ko) | 2000-02-23 | 2001-02-21 | 전극 제조방법 및 전극 |
ZA200206296A ZA200206296B (en) | 2000-02-23 | 2002-08-07 | Method for manufacturing an electrode and an electrode. |
BG106994A BG106994A (en) | 2000-02-23 | 2002-08-12 | Method for manufacturing an electrode |
Applications Claiming Priority (2)
Application Number | Priority Date | Filing Date | Title |
---|---|---|---|
FI20000411 | 2000-02-23 | ||
FI20000411A FI110270B (fi) | 2000-02-23 | 2000-02-23 | Menetelmä elektrodin valmistamiseksi ja elektrodi |
Publications (3)
Publication Number | Publication Date |
---|---|
FI20000411A0 FI20000411A0 (fi) | 2000-02-23 |
FI20000411A FI20000411A (fi) | 2001-08-23 |
FI110270B true FI110270B (fi) | 2002-12-31 |
Family
ID=8557675
Family Applications (1)
Application Number | Title | Priority Date | Filing Date |
---|---|---|---|
FI20000411A FI110270B (fi) | 2000-02-23 | 2000-02-23 | Menetelmä elektrodin valmistamiseksi ja elektrodi |
Country Status (16)
Country | Link |
---|---|
US (1) | US20030010630A1 (fi) |
EP (1) | EP1257692A1 (fi) |
JP (1) | JP2003524077A (fi) |
KR (1) | KR20020081695A (fi) |
CN (1) | CN1406289A (fi) |
AU (1) | AU2001240717A1 (fi) |
BG (1) | BG106994A (fi) |
BR (1) | BR0108540A (fi) |
CA (1) | CA2399980A1 (fi) |
EA (1) | EA004488B1 (fi) |
FI (1) | FI110270B (fi) |
MX (1) | MXPA02008151A (fi) |
PE (1) | PE20011199A1 (fi) |
PL (1) | PL357421A1 (fi) |
WO (1) | WO2001063013A1 (fi) |
ZA (1) | ZA200206296B (fi) |
Families Citing this family (11)
Publication number | Priority date | Publication date | Assignee | Title |
---|---|---|---|---|
AUPS015902A0 (en) | 2002-01-25 | 2002-02-14 | Mount Isa Mines Limited | Hanger bar |
US7003868B2 (en) * | 2003-02-26 | 2006-02-28 | T.A. Caid Industries Inc. | Coated stainless-steel/copper weld for electroplating cathode |
CL2004000941A1 (es) * | 2004-05-03 | 2005-03-11 | Ind Proveedora De Partes Metal | Zona de union resistente a la corrosion entre cobre y acero inoxidable o titanio, formada por una primera zona de aleacion de cobre-niquel, una zona intermedia con aleacion de niquel o niquel puro y una segunda zona de aleacion de acero inoxidable-ni |
AU2006291566A1 (en) * | 2005-06-02 | 2007-03-22 | Cargill, Inc. | Genetically modified yeast of the species issatchenkia orientalis and closely related species and fermentation processes using same |
US8337679B2 (en) * | 2007-08-24 | 2012-12-25 | Epcm Services Ltd. | Electrolytic cathode assemblies and methods of manufacturing and using same |
DE102009051657A1 (de) * | 2009-10-30 | 2011-05-05 | Aurubis Ag | Elektrolyseelektrode sowie Verfahren zur Herstellung einer Elektrolyseelektrode |
CN103339294B (zh) | 2010-10-18 | 2016-08-10 | Epcm服务有限公司 | 具有中空的悬挂杆的电解阴极组件 |
KR101902085B1 (ko) * | 2013-09-26 | 2018-11-05 | 미쓰비시덴키 가부시키가이샤 | 에스컬레이터 난간의 제조 방법 |
CN103539229B (zh) * | 2013-10-30 | 2015-01-28 | 北京师范大学 | 一种去除多种有机化合物的粒子电极及其制备方法 |
CN103695966B (zh) * | 2013-12-24 | 2016-07-06 | 广西南宁市蓝天电极材料有限公司 | 一种电解用阳极板导电铜条的处理工艺 |
WO2017144737A1 (es) * | 2016-02-24 | 2017-08-31 | Yves Lefevre | Cabeza de electrodo para una instalación de electrolisis |
Family Cites Families (6)
Publication number | Priority date | Publication date | Assignee | Title |
---|---|---|---|---|
US4468298A (en) * | 1982-12-20 | 1984-08-28 | Aluminum Company Of America | Diffusion welded nonconsumable electrode assembly and use thereof for electrolytic production of metals and silicon |
US4626333A (en) * | 1986-01-28 | 1986-12-02 | Great Lakes Carbon Corporation | Anode assembly for molten salt electrolysis |
US5492609A (en) * | 1994-10-21 | 1996-02-20 | T. A. Caid Industries, Inc. | Cathode for electrolytic refining of copper |
DE19632378B4 (de) * | 1996-08-10 | 2007-01-25 | Robert Bosch Gmbh | Diffusionslötverbindung und Verfahren zur Herstellung von Diffusionslötverbindungen |
EP1105245B1 (en) * | 1998-01-29 | 2008-04-02 | Clad Metals LLC | Method of bonding of dissimilar metals |
DE10003012A1 (de) * | 2000-01-25 | 2001-07-26 | Km Europa Metal Ag | Kathodenanordnung |
-
2000
- 2000-02-23 FI FI20000411A patent/FI110270B/fi active
-
2001
- 2001-02-14 PE PE2001000159A patent/PE20011199A1/es not_active Application Discontinuation
- 2001-02-21 JP JP2001561817A patent/JP2003524077A/ja not_active Withdrawn
- 2001-02-21 EA EA200200887A patent/EA004488B1/ru not_active IP Right Cessation
- 2001-02-21 EP EP01911786A patent/EP1257692A1/en not_active Withdrawn
- 2001-02-21 KR KR1020027010949A patent/KR20020081695A/ko not_active Application Discontinuation
- 2001-02-21 CN CN01805586A patent/CN1406289A/zh active Pending
- 2001-02-21 PL PL01357421A patent/PL357421A1/xx unknown
- 2001-02-21 AU AU2001240717A patent/AU2001240717A1/en not_active Abandoned
- 2001-02-21 MX MXPA02008151A patent/MXPA02008151A/es unknown
- 2001-02-21 CA CA002399980A patent/CA2399980A1/en not_active Abandoned
- 2001-02-21 WO PCT/FI2001/000167 patent/WO2001063013A1/en not_active Application Discontinuation
- 2001-02-21 US US10/203,845 patent/US20030010630A1/en not_active Abandoned
- 2001-02-21 BR BR0108540-9A patent/BR0108540A/pt not_active IP Right Cessation
-
2002
- 2002-08-07 ZA ZA200206296A patent/ZA200206296B/en unknown
- 2002-08-12 BG BG106994A patent/BG106994A/xx unknown
Also Published As
Publication number | Publication date |
---|---|
JP2003524077A (ja) | 2003-08-12 |
BR0108540A (pt) | 2002-10-22 |
FI20000411A (fi) | 2001-08-23 |
EP1257692A1 (en) | 2002-11-20 |
MXPA02008151A (es) | 2004-04-05 |
FI20000411A0 (fi) | 2000-02-23 |
CA2399980A1 (en) | 2001-08-30 |
BG106994A (en) | 2003-05-30 |
PL357421A1 (en) | 2004-07-26 |
CN1406289A (zh) | 2003-03-26 |
EA200200887A1 (ru) | 2003-02-27 |
KR20020081695A (ko) | 2002-10-30 |
PE20011199A1 (es) | 2001-12-26 |
US20030010630A1 (en) | 2003-01-16 |
ZA200206296B (en) | 2003-02-07 |
EA004488B1 (ru) | 2004-04-29 |
WO2001063013A1 (en) | 2001-08-30 |
AU2001240717A1 (en) | 2001-09-03 |
Similar Documents
Publication | Publication Date | Title |
---|---|---|
FI110270B (fi) | Menetelmä elektrodin valmistamiseksi ja elektrodi | |
KR100734794B1 (ko) | 구리와 스테인레스 강 사이에 접합부를 형성하는 방법 | |
US5874178A (en) | Cladding material | |
EP0001173A1 (en) | A process for the diffusion welding of copper and stainless steel | |
GB2151173A (en) | Soldering foil joining of ceramic bodies to metal | |
CN110364673A (zh) | 具有局部焊接连接点的电池基片及其制造方法 | |
AU2001240719A1 (en) | Method for making a joint between copper and stainless steel | |
KR101362328B1 (ko) | 합금화에 의해 강도와 계면신뢰성이 향상된 구리/알루미늄 클래드재 및 그 제조방법 | |
FI109233B (fi) | Jäähdytyselementti ja menetelmä jäähdytyselementin valmistamiseksi | |
CN1186479C (zh) | 阴极悬挂棒的制造方法 | |
JPS62164899A (ja) | 導電用複合ブスバ− | |
KR100629445B1 (ko) | 티타늄 클래드 동 부스바의 제조 방법 | |
JP4916646B2 (ja) | 固体高分子型燃料電池セパレータ用クラッド板およびその製造方法 | |
GB1591907A (en) | Overlapped plated steel strip for making anticorrosive double wall steel pipes | |
KR20220130676A (ko) | 무연 솔더링 포일 | |
KR20080067919A (ko) | 열교환기 및 그 제조방법 | |
JP5314968B2 (ja) | 給電ロールおよび給電ロールの製造方法 | |
JPH044984A (ja) | 抵抗溶接用電極およびその製造方法 | |
KR20140102469A (ko) | Cu 및 Al의 확산 및 반응 제어를 통하여 신뢰성이 향상된 Cu/Al 하이브리드 합금소재 및 그 제조방법 | |
JP2006043751A (ja) | 高エネルギー密度利用機器用耐熱部材 | |
JPH0593253A (ja) | アーク溶射用ワイヤ | |
JPS6034634B2 (ja) | 拡散溶接による海洋生物付着防止装置用電極の製造方法 |