FI109742B - Matkaviestin - Google Patents

Matkaviestin Download PDF

Info

Publication number
FI109742B
FI109742B FI992309A FI19992309A FI109742B FI 109742 B FI109742 B FI 109742B FI 992309 A FI992309 A FI 992309A FI 19992309 A FI19992309 A FI 19992309A FI 109742 B FI109742 B FI 109742B
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
camera
mobile phone
display
mobile station
phone according
Prior art date
Application number
FI992309A
Other languages
English (en)
Swedish (sv)
Other versions
FI19992309A (fi
Inventor
Esa Haermae
Original Assignee
Nokia Corp
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Nokia Corp filed Critical Nokia Corp
Priority to FI992309A priority Critical patent/FI109742B/fi
Priority to EP00972922A priority patent/EP1232633B1/en
Priority to DE60040863T priority patent/DE60040863D1/de
Priority to AU11480/01A priority patent/AU1148001A/en
Priority to PCT/FI2000/000920 priority patent/WO2001031893A1/en
Publication of FI19992309A publication Critical patent/FI19992309A/fi
Application granted granted Critical
Publication of FI109742B publication Critical patent/FI109742B/fi

Links

Classifications

    • HELECTRICITY
    • H04ELECTRIC COMMUNICATION TECHNIQUE
    • H04NPICTORIAL COMMUNICATION, e.g. TELEVISION
    • H04N7/00Television systems
    • H04N7/14Systems for two-way working
    • H04N7/141Systems for two-way working between two video terminals, e.g. videophone
    • H04N7/142Constructional details of the terminal equipment, e.g. arrangements of the camera and the display
    • HELECTRICITY
    • H04ELECTRIC COMMUNICATION TECHNIQUE
    • H04MTELEPHONIC COMMUNICATION
    • H04M2250/00Details of telephonic subscriber devices
    • H04M2250/52Details of telephonic subscriber devices including functional features of a camera
    • HELECTRICITY
    • H04ELECTRIC COMMUNICATION TECHNIQUE
    • H04NPICTORIAL COMMUNICATION, e.g. TELEVISION
    • H04N7/00Television systems
    • H04N7/14Systems for two-way working
    • H04N7/141Systems for two-way working between two video terminals, e.g. videophone
    • H04N7/142Constructional details of the terminal equipment, e.g. arrangements of the camera and the display
    • H04N2007/145Handheld terminals

Landscapes

  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Multimedia (AREA)
  • Signal Processing (AREA)
  • Telephone Set Structure (AREA)
  • Telephone Function (AREA)
  • Studio Devices (AREA)

Description

109742
Matkaviestin - Mobilteleapparat
Keksinnön kohteena on matkaviestin, joka käsittää kameran.
Matkaviestimissä on yhä useammin kamera, joka mahdollistaa kuvien ja videokuvan 5 kuvaamisen sekä niiden käytön videokonferensseihin.
Edellä kuvatun kaltaisen matkaviestimen kameralle ja etsimelle asetetut vaatimukset ovat ristiriidassa keskenään, sillä kuvia tai videokuvaa kuvattaessa kameran kuvaus-suunta on suunnattu poispäin matkaviestimen käyttäjästä, kun taas videokonferenssissa kameran kuvaussuunta on suunnattu käyttäjään päin. Lisäksi tämän tyyppinen 10 käyttö asettaa matkaviestimen kameralle monia vaatimuksia, sen tulee esimerkiksi olla kevyt, pienikokoinen, edullinen ja siinä tulee olla hyvä kuvanlaatu.
Näitä vaatimuksia on yritetty täyttää esimerkiksi videokameroissa siten, että niissä on kääntyvä kameraosa, joka mahdollistaa kameran käyttämisen sekä käyttäjän että ympäristön kuvaamiseen. Kameraa pitää kuitenkin kääntää haluttaessa muuttaa ku-15 vaussuuntaa.
Toinen tapa ratkaista ongelma on lisätä kameraan optinen järjestelmä (peili tai prisma), jolloin kuvaussuunta on mahdollista kääntää kahteen vastakkaiseen suuntaan. Tällainen järjestelmä on kuitenkin tilaa vievä ja se vaatii korkealaatuista optiikkaa. •.: : Lisäksi järjestelmä on herkkä eikä kestä kovaa käsittelyä.
: ·. ·. 20 Keksinnön tavoitteena on siis matkaviestin, joka mahdollistaa kuvien ja videokuvien kuvaamisen esimerkiksi videokonferenssissa monipuolisella ja helppokäyttöisellä tavalla. Lisäksi tavoitteena on saada aikaan laite, jossa on vähän liikkuvia osia ja jo- ;,. ka kestää käsittelyä.
* · · Nämä tavoitteet on nyt saavutettu siten kuin on esitetty oheisissa patenttivaatimuk-25 sissa. Keksinnön mukaiselle matkaviestimelle on tunnusomaista, että se käsittää en-simmäisen kameran lisäksi toisen kameran, jonka kuvaussuunta on oleellisesti eri kuin ensimmäisen kameran kuvaussuunta.
• · * · • · a ·:·*: Keksinnön edullisen suoritusmuodon mukaan toisen kameran kuvaussuunta on oleellisesti 90-180°:n kulmassa ensimmäisen kameran kuvaussuunnan suhteen.
» » » y. 30 Edullisesti kamerat on järjestetty matkaviestimen vastakkaisille puolille siten, että ‘ · *: ainakin toisen kameran kuvaussuunnan muuttaminen on mahdollista ilman matka viestimen liikuttamista. Näin keksinnön mukainen matkaviestin mahdollistaa kuvien 2 109742 ja videokuvien kuvaamisen vastakkaisiin suuntiin samanaikaisesti. Lisäksi keksinnön mukaisessa matkaviestimessä on vähän liikkuvia osia, joten se kestää kovempaakin käsittelyä.
Edelleen keksinnön mukainen matkaviestin käsittää edullisesti näytön, jolla on tietty 5 näyttösuunta, joka on sama kuin ensimmäisen kameran kuvaussuunta. Mikäli matkaviestimen käyttäjä pitää matkaviestintä sellaisessa asennossa, että käyttäjä pystyy katsomaan näytön näyttämää kuvaa, on ensimmäisellä kameralla samalla mahdollista kuvata käyttäjää. Mainittu näyttö voi olla esimerkiksi nestekidenäyttö, edullisesti näyttö on litteä.
10 Edellä mainittu näyttö voidaan lisäksi järjestää toimimaan etsimenä siten, että se näyttää toisen kameran kuvaaman kuvan. Toisaalta taas näyttö voidaan järjestää näyttämään ensimmäisen kameran kuvaaman kuvan, tai näyttö voidaan järjestää näyttämään samanaikaisesti ensimmäisen kameran ja toisen kameran kuvaamat kuvat. Jos matkaviestimeen lisätään lisäksi kuvankäsittelyvälineet ensimmäisen kame-15 ran muodostaman kuvan pienentämiseksi suhteessa toisen kameran muodostamaan kuvaan, saadaan näytölle aikaiseksi niin sanottu mosaiikkikuva, jossa esimerkiksi käyttäjän kuva on pienenä näytön kulmassa ja muu osa näyttöä näyttää toisen kameran kuvaamaa kuvaa tai videokonferenssin muiden osapuolien kuvat. On myös mahdollista näyttää kuva, jossa esimerkiksi videokonferenssin neljä osapuolta, jotka ovat 20 kaikki eri paikoissa, näkyvät samanaikaisesti näytöllä.
: Keksinnön erään edullisen suoritusmuodon mukaan matkaviestin käsittää lisäksi hahmontunnistusjäijestelmän ensimmäisen ja/tai toisen kameran muodostaman ku-: '/· van käsittelemiseksi. Edelleen matkaviestin voidaan järjestää muodostamaan kuva, jonka osana on hahmontunnistusjäijestelmän tuottama osakuva, esimerkiksi edellä 25 kuvatun kaltainen mosaiikkikuva. On selvää, että kuvankäsittelyjärjestelmä ja hah-. * :. montunnistusjärjestelmä voivat olla jonkin sinänsä tunnetun tekniikan mukaisia.
Edelleen keksinnön erään suoritusmuodon mukaan ensimmäisellä kameralla on en-:: : simmäinen kuvauskulma, joka on oleellisesti pienempi kuin toisen kameran toinen : kuvauskulma. Näin ensimmäisellä kameralla on mahdollista kuvata kohdetta eli . · · . 30 yleensä käyttäjää läheltä, esimerkiksi noin 20 cm:n päästä, kun taas toisella kameral-la saadaan tarkka kuva kauempaa.
: : ‘: Lisäksi keksinnön mukaisen matkaviestimen kameraan voidaan sisällyttää järjestely, joka mahdollistaa kameroiden kuvakulmien muuttamisen eli ’’zoomauksen”. Tällaisetkin järjestelyt ovat sinänsä tunnettuja tavallisista kameroista.
3 109742
Keksinnön mukaiseen matkaviestimeen voidaan lisätä myös jäijestely, joka mahdollistaa matkaviestimen kameroiden käytön esimerkiksi pöytää tukena käyttäen. Tällainen järjestely voi olla esimerkiksi erillinen, kokoontaitettava teline tai integroidut teleskooppijalat. Järjestelyn avulla voi myös olla mahdollista matkaviestimen kään-5 täminen jommankumman tai molempien kameroiden suuntaamiseksi esimerkiksi pöydän ääressä istuvan käyttäjän naamaa kohden.
Samoin keksinnön mukaisen matkaviestimen jompikumpi tai molemmat kamerat voivat olla irrotettavissa matkaviestimestä, jolloin niiden yhteys matkaviestimeen voi olla järjestetty joko johtojen avulla tai langattomasti. Tämä lisää kameroiden 10 käyttömahdollisuuksia edelleen.
Keksinnön mukaisen matkaviestimen eräs suoritusmuoto käsittää lisäksi optisen etsimen, joka käyttösuunta voi olla sama kuin jommankumman kameran kuvaussuun-ta. Optisella etsimellä tarkoitetaan järjestelyä, joka läpäisee ja suuntaa valonsäteitä sekä rajaa kyseessä olevan järjestelyn kautta katsottavaa näkymää siten, että näky-15 mästä käy selville, minkälaisen kuvan matkaviestimen sisältämä kamera muodostaa. Optisen etsimen käyttösuunnalla tarkoitetaan taas sitä suuntaa, johon etsin on järjestetty toimimaan. Optisen etsimen käyttö on yleisesti käyttäjille tuttua tavallisista kameroista, eli kynnys keksinnön mukaisen matkaviestimen käyttöön on alhainen. Edelleen näyttö voidaan kytkeä pois päältä käytettäessä optista etsintä, mikä vähen-20 tää virrankulutusta. Alhainen virrankulutus taas on matkaviestinten komponenttien . ·; ·. eräs hyvin oleellinen ominaisuus.
4 · *
Optinen etsin voi yksinkertaisimmillaan olla tietyn kokoinen reikä matkaviestimen • ‘.: läpi, tai se voi käsittää linssejä, peilejä ja muita sinänsä tunnettuja elementtejä, kuten esimerkiksi tavallisissa kameroissa. Optisen etsimen yhteyteen voidaan järjestää :' · *: 25 erilaisia indikaattoreita, kuten viisareita, tai eri tavoin muotoiltuja merkkivaloja, jot- ka kuvaavat matkaviestimen toimintaa. Esimerkkinä voidaan mainita matkaviestimen akun tilasta kertova merkkivalo.
' : Alan ammattimiehelle on selvää, että keksinnön mukaista matkaviestintä voidaan :; : käyttää sekä valokuvien että videokuvien kuvaamiseen.
* · · [ 30 Keksintöä on selostettu tarkemmin viittaamalla oheisiin kuviin, joista ' ‘ kuvat la ja Ib esittävät keksinnön ensimmäisen suoritusmuodon mukaista mat- : ;': kaviestintä edestä ja takaa kuvattuna, . ·. : kuva 2 esittää keksinnön toisen suoritusmuodon mukaisen matkaviesti- » · * men käytön perusperiaatetta, 4 109742 kuvat 3a, 3b ja 3c esittävät keksinnön erilaisten suoritusmuotojen mukaisten matkaviestimien erilaisia käyttömahdollisuuksia, kuva 4 esittää lohkokaavion keksinnön edullisen suoritusmuodon mukai- j sen matkaviestimen toiminnasta, ja 5 kuvat 5a ja 5b esittävät keksinnön kolmannen suoritusmuodon mukaista matka viestintä edestä ja takaa kuvattuna.
Kuvassa la on esitetty kaavamaisesti keksinnön ensimmäisen suoritusmuodon mu-j kainen matkaviestin 1 edestäpäin kuvattuna. Matkaviestimen 1 etupuolella eli sillä puolella, joka on käyttötilanteessa käyttäjään päin, on kaiutin 2, näyttö 3, ensimmäi-10 nen kamera 4, näppäimistö 5 ja mikrofoni 6. On selvää, että ensimmäinen kamera 4 voi sijaita myös jossakin muussa kohtaa matkaviestintä 1, esimerkiksi näytön 3 takana siten, että näyttöön 3 on järjestetty aukko ensimmäisen kameran 4 objektiivia varten. Myös muut elementit on mahdollista järjestää muuhun kuin kuvassa esitettyyn järjestykseen.
15 Kuvassa Ib on esitetty kaavamaisesti keksinnön ensimmäisen suoritusmuodon mukainen matkaviestin 1 takaapäin kuvattuna. Matkaviestimen 1 toinen kamera 7 on tässä edullisessa suoritusmuodossa asennettu matkaviestimen 1 vastakkaiselle puolelle kuin ensimmäinen kamera 4.
Kuvassa 2 on esitetty kaavamaisesti keksinnön toisen suoritusmuodon mukaisen 20 matkaviestimen käytön perusperiaate. Kuvassa on esitetty matkaviestin 1 sivusta kuvattuna ja matkaviestimen 1 näyttö 3, ensimmäinen kamera 4, joka sijaitsee näy-tön 3 takana, ja toinen kamera 7, sekä matkaviestimen käyttäjä 8. Käyttäjä 8 on aset-' · · · * tunut matkaviestimen 1 etupuolta vastapäätä eli ensimmäistä kameraa 4 ja näyttöä 3 : vastapäätä. Ensimmäinen kamera on edullisesti ominaisuuksiltaan sellainen, että se 25 pystyy antamaan tarkan kuvan läheltä kuvattuna, esimerkiksi noin 10-100 cm:n v : päästä kuvattuna. Tätä etäisyyttä on kuvattu fl:llä. Erityisen edullisesti ensim- mäisessä kamerassa 4 on laaja kuvakulma ai. Vastaavasti keksinnön mukainen toinen kamera 7 on edullisesti sellainen, että se antaa tarkan kuvan oleellisesti kauem-paa kuvattuna kuin ensimmäinen kamera 4, tyypillisesti noin 50-300 cm:n päästä. ,···. 30 Tätä etäisyyttä on kuvattu £2:lla. Erityisen edullisesti toisessa kamerassa 7 on ka-' ·' peampi kuvakulma a2 kuin ensimmäisessä kamerassa 4. Kuvassa on edelleen esitet- *.:.: ty matkaviestimen taitettavat tukijalat 24, joiden varaan matkaviestin on mahdollista :: tukea esimerkiksi pöydälle.
Kuvassa 3a on esitetty kaavamaisesti keksinnön erään suoritusmuodon mukaisen 1. ’: 35 matkaviestimen käyttömahdollisuus eli yksinkertaisen mosaiikkikuvan näyttäminen.
5 109742
Kuvassa esitetyssä käyttötavassa ensimmäinen kamera on suunnattu käyttäjää 8 kohden siten, että käyttäjä on lähellä matkaviestintä 1. Näytöllä on mahdollista nähdä oleellisesti näytön kokoinen kuva 9 käyttäjästä tai kuva 10, jossa käyttäjän kuva on nähtävillä pienenä toisen kameran kuvaaman kuvan lisäksi, eli näytöllä on esillä 5 mosaiikkikuva, joka koostuu ensimmäisen ja toisen kameran kuvista.
Kuvassa 3b on esitetty kaavamaisesti keksinnön erään toisen suoritusmuodon mukaisen matkaviestimen käyttömahdollisuus, eli mosaiikkikuvan näyttäminen käyttä-j en hyväksi hahmontunnistusta. Tässä käyttötavassa jonkin sinänsä tunnetun teknii kan mukaisen hahmontunnistusjäijestelmän avulla ensimmäisen kameran kuvaamas-10 ta kuvasta tunnistetaan kasvot 11, jotka voidaan näin näyttää kuvassa 10 pienenä toisen kameran kuvaaman kuvan päällä. Hahmontunnistusjäijestelmän ansiosta matkaviestimen 1 käyttäjä voi liikkua kauemmas matkaviestimen kamerasta ja/tai matkaviestintä voidaan liikuttaa ja kallistaa ja käyttäjän kuva pystytään silti näyttämään mosaiikkikuvassa 10.
15 Kuvassa 4 on esitetty lohkokaavio keksinnön edullisen suoritusmuodon mukaisen matkaviestimen toiminnasta. Kamerat 12, 13 tuottavat digitaalisen kuvan, jotka ohjataan kuvankäsittelylohkoon 14. Audiodekoodaus 15, audiokoodaus 16, kaiutin 17 ja mikrofoni 18 toimivat kuten tunnetuissa matkaviestimissä. Samoin näppäimistö 19 toimii kuten tunnetuissa matkaviestimissä ohjauslohkon 25 avulla. 20 Radiolähetin/-vastaanotin 20 toimii myös kuten tunnetuissa matkaviestimissä.
Ohjauslohko 25 voi määrätä kuvankäsittelylohkoa 14 monin tavoin. Ohjauslohko 25 ' voi esimerkiksi näyttää kameran 12, kameran 13 tai molempien tuottaman kuvan :: näyttöön 21 tai yhdistää kameran 12, kameran 13 tai molempien tuottaman ja radio- • · · : teitse radiovastaanottimella 20 vastaanotetun kuvan näyttöön 21. Ohjauslohko 25 • .'** 25 voi myös käsitellä edellä mainittuja kuvia eri tavoin, kuten pienentää, suurentaa tai tuottaa mosaiikkikuvia. Edelleen ohjauslohko 25 ohjaa mahdollisen etsimen mah-:' i ’; dollisia indikaattoreita 22.
Kuvassa 5a on esitetty kaavamaisesti keksinnön kolmannen suoritusmuodon mukai-‘ * nen matkaviestin 1 edestäpäin kuvattuna. Matkaviestimen 1 etupuolella eli sillä puo- ...: 30 lella, joka on käyttötilanteessa käyttäjään päin, on kaiutin 2, näyttö 3, ensimmäinen ;y: kamera 4, näppäimistö 5, mikrofoni 6 ja optinen etsin 23. On selvää, että ensim- . · · ·. mäinen kamera 4 voi sijaita myös jossakin muussa kohtaa matkaviestintä 1, esimer- ’ ’ kiksi näytön 3 takana siten, että näyttöön 3 on jäljestetty aukko ensimmäisen kame- ‘ ' ran 4 objektiivia varten. Myös muut elementit on mahdollista jäljestää muuhun kuin 35 kuvassa esitettyynjäijestykseen.
6 109742
Kuvassa 5b on esitetty kaavamaisesti keksinnön kolmannen suoritusmuodon mukainen matkaviestin 1 takaapäin kuvattuna. Matkaviestimen 1 toinen kamera 7 on tässä, edullisessa suoritusmuodossa, asennettu matkaviestimen 1 vastakkaiselle puolelle kuin ensimmäinen kamera 4. Lisäksi on esitetty optinen etsin 23.
* * · * » · t t » I » » I I · it · • « » I » | • · * ♦ · · i » » » * * ♦ t » • t t » ♦ » i f » t » * · • tilli t · %
» * I
» » · t I | > · » I > > > »
I I

Claims (13)

109742
1. Matkaviestin, joka käsittää ensimmäisen kameran (4), tunnettu siitä, että se käsittää lisäksi toisen kameran (7), jonka kuvaussuunta on oleellisesti eri kuin ensimmäisen kamera (4) kuvaussuunta.
2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen matkaviestin, tunnettu siitä, että toisen kame ran (7) kuvaussuunta on oleellisesti 90-180° :n kulmassa ensimmäisen kameran (4) kuvaussuunnan suhteen.
3. Patenttivaatimuksen 1 mukainen matkaviestin, tunnettu siitä, että se käsittää näytön (3), jolla on tietty näyttösuunta, joka on sama kuin ensimmäisen kameran (4) 10 kuvaussuunta.
4. Patenttivaatimuksen 3 mukainen matkaviestin, tunnettu siitä, että näyttö (3) on jäljestetty toimimaan etsimenä näyttämällä toisen kameran (7) kuvaaman kuvan.
5. Patenttivaatimuksen 3 mukainen matkaviestin, tunnettu siitä, että näyttö (3) on järjestetty näyttämään ensimmäisen kameran (4) kuvaaman kuvan.
6. Patenttivaatimuksen 3 mukainen matkaviestin, tunnettu siitä, että näyttö (3) on järjestetty näyttämään samanaikaisesti ensimmäisen kameran (4) ja toisen kameran (7) kuvaamat kuvat.
7. Patenttivaatimuksen 1 mukainen matkaviestin, tunnettu siitä, että se käsittää ·_: : kuvankäsittelyvälineet ensimmäisen kameran (4) muodostaman kuvan pienentämi- : ” ‘: 20 seksi suhteessa toisen kameran (7) muodostamaan kuvaan. «· ·
8. Patenttivaatimuksen 1 mukainen matkaviestin, tunnettu siitä, että se käsittää ' hahmontunnistusjärjestelmän ensimmäisen (4) ja/tai toisen (7) kameran muodosta- ' · 1 1 man kuvan käsittelemiseksi.
9. Patenttivaatimuksen 8 mukainen matkaviestin, tunnettu siitä, että se on järjes-25 tetty muodostamaan kuva, jonka osana on hahmontunnistusjärjestelmän tuottama , · ·., osakuva.
10. Patenttivaatimuksen 1 mukainen matkaviestin, tunnettu siitä, että ensimmäi- . · · ·. sellä kameralla (4) on ensimmäinen kuvauskulma ja toisella kameralla (7) on toinen ’ · ’ kuvauskulma, joka on oleellisesti pienempi kuin ensimmäinen kuvauskulma. t I I » 8 109742
11. Patenttivaatimuksen 1 mukainen matkaviestin, tunnettu siitä, että se käsittää optisen etsimen (23), jonka käyttösuunta on sama kuin jommankumman kameran (4, 7) kuvaussuunta.
12. Patenttivaatimuksen 1 mukainen matkaviestin, tunnettu siitä, että se käsittää 5 järjestelyn (24) matkaviestimen tukemiseksi jollekin oleellisesti vaakasuoralle, tasomaiselle pinnalle.
13. Patenttivaatimuksen 3 mukainen matkaviestin, tunnettu siitä, että näyttö (3) on nestekidenäyttö.
FI992309A 1999-10-26 1999-10-26 Matkaviestin FI109742B (fi)

Priority Applications (5)

Application Number Priority Date Filing Date Title
FI992309A FI109742B (fi) 1999-10-26 1999-10-26 Matkaviestin
EP00972922A EP1232633B1 (en) 1999-10-26 2000-10-25 Mobile phone
DE60040863T DE60040863D1 (de) 1999-10-26 2000-10-25 Mobiltelefon
AU11480/01A AU1148001A (en) 1999-10-26 2000-10-25 Mobile phone
PCT/FI2000/000920 WO2001031893A1 (en) 1999-10-26 2000-10-25 Mobile phone

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
FI992309A FI109742B (fi) 1999-10-26 1999-10-26 Matkaviestin
FI992309 1999-10-26

Publications (2)

Publication Number Publication Date
FI19992309A FI19992309A (fi) 2001-04-27
FI109742B true FI109742B (fi) 2002-09-30

Family

ID=8555502

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI992309A FI109742B (fi) 1999-10-26 1999-10-26 Matkaviestin

Country Status (5)

Country Link
EP (1) EP1232633B1 (fi)
AU (1) AU1148001A (fi)
DE (1) DE60040863D1 (fi)
FI (1) FI109742B (fi)
WO (1) WO2001031893A1 (fi)

Families Citing this family (69)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US20050177416A1 (en) * 1999-12-09 2005-08-11 Linden Craig L. Mobile advertising methods and improvements
JP2003060765A (ja) * 2001-08-16 2003-02-28 Nec Corp カメラ付き携帯通信端末
US7107081B1 (en) 2001-10-18 2006-09-12 Iwao Fujisaki Communication device
US7127271B1 (en) * 2001-10-18 2006-10-24 Iwao Fujisaki Communication device
US7466992B1 (en) 2001-10-18 2008-12-16 Iwao Fujisaki Communication device
JP2003189168A (ja) * 2001-12-21 2003-07-04 Nec Corp 携帯電話用カメラ
GB2398695B (en) * 2001-12-21 2005-03-09 Nec Corp Portable communication terminal with camera device, and method of image capture
DE60330946D1 (de) * 2002-01-31 2010-03-04 Kyocera Corp Zellularer fernsprecher
JP2003259166A (ja) * 2002-02-28 2003-09-12 Matsushita Electric Ind Co Ltd 携帯電話機
EP1506669A1 (en) * 2002-05-16 2005-02-16 Koninklijke Philips Electronics N.V. Image sensor device
JP4004865B2 (ja) 2002-06-12 2007-11-07 富士通株式会社 携帯端末
KR100497466B1 (ko) * 2002-07-15 2005-07-01 에스케이텔레텍주식회사 듀얼카메라를 구비하는 휴대폰
JP3952897B2 (ja) * 2002-07-31 2007-08-01 日本電気株式会社 カメラモジュール及びそれを用いた携帯通信端末
JP4080395B2 (ja) 2002-08-02 2008-04-23 シャープ株式会社 携帯型情報処理装置
JP2005535244A (ja) * 2002-08-05 2005-11-17 コーニンクレッカ フィリップス エレクトロニクス エヌ ヴィ 携帯画像通信用装置
JP3914855B2 (ja) 2002-10-15 2007-05-16 パナソニック モバイルコミュニケーションズ株式会社 携帯端末
JP3948387B2 (ja) * 2002-10-24 2007-07-25 松下電器産業株式会社 ディジタルカメラおよびディジタルカメラ付き携帯電話装置
GB2394850A (en) * 2002-10-29 2004-05-05 Nec Technologies A cell phone that can take stereo images
JP2004165943A (ja) * 2002-11-13 2004-06-10 Fujitsu Ltd 携帯電子機器及びその撮影方法
TW566775U (en) 2003-04-25 2003-12-11 Hon Hai Prec Ind Co Ltd Portable electronic device
JP3833646B2 (ja) * 2003-09-25 2006-10-18 ローム株式会社 画像撮影装置
US8090402B1 (en) 2003-09-26 2012-01-03 Iwao Fujisaki Communication device
US7917167B1 (en) 2003-11-22 2011-03-29 Iwao Fujisaki Communication device
JP2005218067A (ja) * 2004-02-02 2005-08-11 Nakagawa Kenkyusho:Kk 可視光通信用のカメラ付き携帯端末
US8004574B2 (en) * 2004-07-21 2011-08-23 Nokia Corporation Portable electronic devices with picture in picture capability
KR100600750B1 (ko) * 2004-07-27 2006-07-14 엘지전자 주식회사 듀얼카메라가 장착된 이동통신 단말기
FI116749B (fi) 2004-09-14 2006-02-15 Nokia Corp Kameraelementtejä käsittävä laite
KR100703402B1 (ko) 2005-03-24 2007-04-03 삼성전자주식회사 다방향으로 촬영되는 카메라 렌즈 모듈을 구비한 휴대단말기
US8208954B1 (en) 2005-04-08 2012-06-26 Iwao Fujisaki Communication device
US7724284B2 (en) * 2005-09-29 2010-05-25 Aptina Imaging Corporation Multi-camera system and method having a common processing block
US7724296B2 (en) 2006-06-21 2010-05-25 Sony Ericsson Mobile Communications Ab Device and method for adjusting image orientation
US7626612B2 (en) * 2006-06-30 2009-12-01 Motorola, Inc. Methods and devices for video correction of still camera motion
US20080084482A1 (en) * 2006-10-04 2008-04-10 Sony Ericsson Mobile Communications Ab Image-capturing system and method
US20080231726A1 (en) * 2007-03-23 2008-09-25 Motorola, Inc. Apparatus and method for image color correction in a portable device
US8244068B2 (en) 2007-03-28 2012-08-14 Sony Ericsson Mobile Communications Ab Device and method for adjusting orientation of a data representation displayed on a display
US20080239061A1 (en) * 2007-03-30 2008-10-02 Cok Ronald S First portable communication device
KR101328950B1 (ko) * 2007-04-24 2013-11-13 엘지전자 주식회사 화상 디스플레이 방법 및 이를 구현할 수 있는 화상통신용단말기
US20080310686A1 (en) * 2007-06-15 2008-12-18 Martin Kretz Digital camera system and method of storing image data
US20090047995A1 (en) * 2007-08-15 2009-02-19 Sony Ericsson Mobile Communications Ab Portable communication device having a dual camera module with a common image sensor element
US8676273B1 (en) 2007-08-24 2014-03-18 Iwao Fujisaki Communication device
US7969469B2 (en) 2007-11-30 2011-06-28 Omnivision Technologies, Inc. Multiple image sensor system with shared processing
US8340726B1 (en) 2008-06-30 2012-12-25 Iwao Fujisaki Communication device
US8452307B1 (en) 2008-07-02 2013-05-28 Iwao Fujisaki Communication device
ES2313860B1 (es) * 2008-08-08 2010-03-16 Nilo Garcia Manchado Camara digital y procedimiento asociado.
US8451994B2 (en) 2010-04-07 2013-05-28 Apple Inc. Switching cameras during a video conference of a multi-camera mobile device
US8810512B2 (en) 2010-08-30 2014-08-19 Telefonaktiebolaget L M Ericsson (Publ) Methods of launching applications responsive to device orientation and related electronic devices
EP2523450B1 (en) * 2011-05-10 2014-05-14 HTC Corporation Handheld electronic device with dual image capturing method and computer program product
US8553129B2 (en) 2011-05-10 2013-10-08 Htc Corporation Handheld electronic device with two lens modules, dual image capturing method applying for the handheld electronic device, and computer program product for load into the handheld electronic device
EP2720571A4 (en) * 2011-06-20 2015-05-06 Rhp Multimedia Corp HOUSING FOR A PORTABLE ELECTRONIC DEVICE
US20140285913A1 (en) 2011-06-20 2014-09-25 Rhp Multimedia Corp. Moveable mirror assembly for electronic device case
CN202488510U (zh) * 2012-02-20 2012-10-10 中兴通讯股份有限公司 移动设备
CN103051795B (zh) * 2012-12-18 2014-12-10 广东欧珀移动通信有限公司 移动终端前后摄像头的切换方法及移动终端
DE102014004071A1 (de) * 2014-03-20 2015-09-24 Unify Gmbh & Co. Kg Verfahren, Vorrichtung und System zur Steuerung einer Konferenz
USD862441S1 (en) 2015-12-03 2019-10-08 Scandit Ag Case for a mobile device
USD860180S1 (en) 2017-01-12 2019-09-17 Scandit Ag Case for a mobile communications device
WO2019135163A2 (en) 2018-01-08 2019-07-11 Scandit Ag Mobile device case and techniques for multi-view imaging
US10846561B1 (en) 2020-04-01 2020-11-24 Scandit Ag Recognition and selection of discrete patterns within a scene or image
US11087105B1 (en) 2020-05-15 2021-08-10 Scandit Ag Performance improvements for recognition of optical patterns in images
US11295163B1 (en) 2020-04-01 2022-04-05 Scandit Ag Recognition of optical patterns in images acquired by a robotic device
US11514665B2 (en) 2020-04-01 2022-11-29 Scandit Ag Mapping optical-code images to an overview image
US11216628B2 (en) 2020-04-01 2022-01-04 Scandit Ag High-speed scanning of optical patterns using a digital camera
US11922271B1 (en) 2020-05-15 2024-03-05 Scandit Ag Virtual screen standby mode for mobile device camera
US11403477B1 (en) 2020-05-15 2022-08-02 Scandit Ag Image exposure performance improvements for recognition of optical patterns
US11290643B1 (en) 2020-06-26 2022-03-29 Scandit Ag Efficient digital camera image acquisition and analysis
US11244147B2 (en) 2020-05-15 2022-02-08 Scandit Ag Optical data exchange while preserving social distancing
US11417001B1 (en) 2020-07-27 2022-08-16 Scandit Ag Detecting discrete optical patterns using depth estimation
US11495036B1 (en) 2021-01-29 2022-11-08 Scandit Ag Segmenting images for optical character recognition
US11880738B1 (en) 2021-08-17 2024-01-23 Scandit Ag Visual odometry for optical pattern scanning in a real scene
US11557136B1 (en) 2022-02-23 2023-01-17 Scandit Ag Identity document verification based on barcode structure

Family Cites Families (5)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
GB9600804D0 (en) * 1996-01-17 1996-03-20 Robb Garry D Multiphone
DE19736675A1 (de) * 1997-08-22 1999-02-25 Siemens Ag Mobiles Bildtelefon
JP3516328B2 (ja) * 1997-08-22 2004-04-05 株式会社日立製作所 情報通信端末装置
JPH11205761A (ja) * 1998-01-14 1999-07-30 Mitsubishi Electric Corp カメラ機能付携帯電話装置
DE19815604A1 (de) * 1998-04-07 1999-10-14 Siemens Ag Digitalkamera mit Funkübertragung

Also Published As

Publication number Publication date
EP1232633B1 (en) 2008-11-19
WO2001031893A1 (en) 2001-05-03
EP1232633A1 (en) 2002-08-21
DE60040863D1 (de) 2009-01-02
AU1148001A (en) 2001-05-08
FI19992309A (fi) 2001-04-27

Similar Documents

Publication Publication Date Title
FI109742B (fi) Matkaviestin
US11716538B2 (en) Methods and apparatus for use with multiple optical chains
US9948858B2 (en) Image stabilization related methods and apparatus
US9521321B1 (en) Enabling manually triggered multiple field of view image capture within a surround image mode for multi-lens mobile devices
US7567287B2 (en) Rotating prism for a digital camera in a portable mobile communication device
US20100045773A1 (en) Panoramic adapter system and method with spherical field-of-view coverage
US7822338B2 (en) Camera for electronic device
KR101141108B1 (ko) 카메라 장치
RU2437241C2 (ru) Мобильный телефон складного типа с камерой
JP2012065173A (ja) 撮影機器
FI112837B (fi) Matkaviestin
KR20040104777A (ko) 듀얼 카메라 장착 단말기
JP2005151162A (ja) 撮像装置
JP2004159014A (ja) デジタルカメラ付き携帯通信端末
JP4195349B2 (ja) 撮像装置
JP2004064350A (ja) 撮像装置搭載携帯電話機
JP6257715B2 (ja) 表示装置および表示装置の作動方法
JP5992561B2 (ja) 撮影機器及び撮影方法
KR20100071553A (ko) 이동통신 단말기용 카메라 모듈
KR20120079550A (ko) 파노라마 구동부를 내장한 카메라 모듈
WO2015066571A1 (en) Methods and apparatus relating to image stabilization
JP2011249877A (ja) 撮像装置
KR20140077665A (ko) 다중 영상 촬영 시스템
JPH04336769A (ja) ビデオカメラ
JP2004240116A (ja) カメラ付き携帯電話機

Legal Events

Date Code Title Description
MM Patent lapsed