FI107861B - Naapurisolumittaukset solun uudelleenvalintaa varten - Google Patents
Naapurisolumittaukset solun uudelleenvalintaa varten Download PDFInfo
- Publication number
- FI107861B FI107861B FI981855A FI981855A FI107861B FI 107861 B FI107861 B FI 107861B FI 981855 A FI981855 A FI 981855A FI 981855 A FI981855 A FI 981855A FI 107861 B FI107861 B FI 107861B
- Authority
- FI
- Finland
- Prior art keywords
- measurements
- cell reselection
- drx period
- mobile station
- cell
- Prior art date
Links
Classifications
-
- H—ELECTRICITY
- H04—ELECTRIC COMMUNICATION TECHNIQUE
- H04W—WIRELESS COMMUNICATION NETWORKS
- H04W36/00—Hand-off or reselection arrangements
- H04W36/0005—Control or signalling for completing the hand-off
- H04W36/0083—Determination of parameters used for hand-off, e.g. generation or modification of neighbour cell lists
- H04W36/0085—Hand-off measurements
- H04W36/0094—Definition of hand-off measurement parameters
-
- H—ELECTRICITY
- H04—ELECTRIC COMMUNICATION TECHNIQUE
- H04W—WIRELESS COMMUNICATION NETWORKS
- H04W52/00—Power management, e.g. TPC [Transmission Power Control], power saving or power classes
- H04W52/02—Power saving arrangements
- H04W52/0209—Power saving arrangements in terminal devices
- H04W52/0212—Power saving arrangements in terminal devices managed by the network, e.g. network or access point is master and terminal is slave
- H04W52/0216—Power saving arrangements in terminal devices managed by the network, e.g. network or access point is master and terminal is slave using a pre-established activity schedule, e.g. traffic indication frame
-
- H—ELECTRICITY
- H04—ELECTRIC COMMUNICATION TECHNIQUE
- H04W—WIRELESS COMMUNICATION NETWORKS
- H04W76/00—Connection management
- H04W76/20—Manipulation of established connections
- H04W76/28—Discontinuous transmission [DTX]; Discontinuous reception [DRX]
-
- Y—GENERAL TAGGING OF NEW TECHNOLOGICAL DEVELOPMENTS; GENERAL TAGGING OF CROSS-SECTIONAL TECHNOLOGIES SPANNING OVER SEVERAL SECTIONS OF THE IPC; TECHNICAL SUBJECTS COVERED BY FORMER USPC CROSS-REFERENCE ART COLLECTIONS [XRACs] AND DIGESTS
- Y02—TECHNOLOGIES OR APPLICATIONS FOR MITIGATION OR ADAPTATION AGAINST CLIMATE CHANGE
- Y02D—CLIMATE CHANGE MITIGATION TECHNOLOGIES IN INFORMATION AND COMMUNICATION TECHNOLOGIES [ICT], I.E. INFORMATION AND COMMUNICATION TECHNOLOGIES AIMING AT THE REDUCTION OF THEIR OWN ENERGY USE
- Y02D30/00—Reducing energy consumption in communication networks
- Y02D30/70—Reducing energy consumption in communication networks in wireless communication networks
Landscapes
- Engineering & Computer Science (AREA)
- Computer Networks & Wireless Communication (AREA)
- Signal Processing (AREA)
- Mobile Radio Communication Systems (AREA)
Description
107862
Naapurisolumittaukset solun uudelleenvalintaa varten
Esillä oleva keksintö koskee pakettivälitteisiä radiopuhelinpalveluja ja sitä sovelletaan erityisesti, vaikkei välttämättä, yleiseen pakettiradiopalveluun 5 (General Packet Radio Service eli GPRS). Lisäksi keksintö koskee joutotilassa suoritettavia solun uudelleenvalintamittauksia GPRS:ssä.
Nykyisten digitaalisten solukkoverkkojärjestelmien, kuten GSM (Global System for Mobile communications), suunnittelussa painotettiin puheviestintää. Tietoja 10 lähetetään normaalisti matkaviestimen (mobile station eli MS) ja tukiasema-alijärjestelmän (base station subsystem eli BSS) välillä ilmarajapinnan yli käyttämällä niin kutsuttua “piirikytkentäistä” lähetysmuotoa, jossa sarja säännöllisin välein olevia aikavälejä yhdellä taajuuskaistalla varataan puhelun ajaksi. Puheviestintää varten, jossa lähetettävä tietovirta on suhteellisen jatkuva, 15 piirikytkentäinen lähetysmuoto on riittävän tehokas. Datapuhelujen aikana, esim. Intemet-liitynnässä tai faksilähetyksessä, datavirta on kuitenkin ’purskeinen’, ja aikavälien pitkäaikainen varaaminen piirikytkentäisessä lähetysmuodossa edustaa epätaloudellista ilmarajapinnan käyttöä.
20 Koska digitaalisten solukkoverkkojärjestelmien datapalvelujen kysyntä kasvaa nopeasti, European Telecommunications Standards Institute (ETSI) standardoi parhaillaan uutta GSM-pohjaista palvelua, joka tunnetaan nimellä Yleinen pakettiradiopalvelu eli GPRS (General Packet Radio Service), ja se on määritelty ♦ * « f*y yleisesti suosituksessa GSM 03.60. GPRS mahdollistaa lähetyskapasiteetin : 25 dynaamisen varaamisen tiedonsiirtoa varten. Toisin sanoen aikavälit • · taajuuskaistalla (tai -kaistoilla) varataan tietylle MS - BSS -linkille ainoastaan ***** silloin, kun tietoja pitäisi lähettää. Näin vältetään aikavälien tarpeeton varaaminen ·* Y: silloin, kun ei ole lähetettäviä tietoja.
··· • · · • · · 30 GPRS on tarkoitettu toimimaan yhdessä tavanomaisen GSM-piirikytkentäisen lähetyksen kanssa ilmarajapinnan käyttämiseksi tehokkaasti sekä data- että puheviestintään. GPRS käyttää tämän vuoksi samanlaista v · · · peruskanavarakennetta, kuin GSM:lle on määritelty. GPRS:ssä tietty *·’*** taajuuskaista jaetaan aikatasossa ylikehyksiin, joista jokainen ylikehys sisältää y · _ _ ****** 35 vuorostaan 52 TDMA-kehystä (Time Division Multiple Access). TDMA-kehyksen .y. pituus on 4,615ms, ja jokainen TDMA-kehys jaetaan vuorostaan kahdeksaan .··· peräkkäiseen, yhtä pitkään aikaväliin. Tätä kehysrakennetta havainnollistetaan • · kuviossa 1, ja se on suhteessa lähetys- ja vastaanottoaikaan tukiasema-alijärjestelmässä BSS.
2 107862
Tavanomaisessa piirikytkentäisessä lähetysmuodossa, kun puhelu aloitetaan, kaksi fyysistä kanavaa määritellään kyseiselle puhelulle tukiasema-alijärjestelmässä BSS varaamalla kaksi vastaavaa aikaväliä, jotka erottaa kaksi 5 välissä olevaa aikaväliä, kussakin TDMA-kehysjonossa. Toinen näistä kanavista tarjoaa laskevan siirtosuunnan kanavan käyttäjätietojen kuljettamiseksi tukiasema-alijärjestelmästä BSS matkaviestimeen MS, kun taas toinen tarjoaa nousevan siirtosuunnan kanavan käyttäjätietojen kuljettamiseksi matkaviestimestä MS tukiasema-alijärjestelmään BSS.
10
Kun GPRS (kuvio 2 havainnollistaa GSM/GPRS -verkon yleistä arkkitehtuuria) otetaan käyttöön, nousevan ja laskevan siirtosuunnan kanaville varattujen aikavälien välinen kiinteä suhde ei enää päde. Aikavälejä voidaan osoittaa dynaamisesti nousevan ja laskevan siirtosuunnan kanavalle tiettyä 15 matkaviestintä MS varten kysynnästä ja kapasiteetistä sekä MS:n moniaikaväliluokasta riippuen. Näin esimerkiksi missä tahansa tietyssä TDMA-kehyksessä yksi aikaväli voidaan varata laskevan siirtosuunnan kanavalle, kun kaksi aikaväliä varataan nousevan siirtosuunnan kanavalle. Nousevalle ja laskevalle siirtosuunnalle varattujen aikavälien välillä ei myöskään ole kiinteää 20 aikasuhdetta. Matkaviestimelle MS ilmoitetaan aikavälien varaamisesta kanavan muodostusvaiheessa.
. .·. Kuvio 3 havainnollistaa matkapuhelinverkon solua 1. Solussa 1 sijaitseva :*.*·’ matkaviestin (tai -puhelin) 2 viestii solun tukiaseman (base station eli BS) 3 • · · ’.’V 25 kanssa. Kuten edellä on jo kuvattu, kun matkaviestimestä 2 (johon viitataan myös nimellä MS) otetaan puhelu tai datayhteys tukiasemaan BS 3 tai päin vastoin, laskevan siirtosuunnan ’kanava’ ja nousevan siirtosuunnan ’kanava’ varataan ’·*·* kaksisuuntaisen viestinnän mahdollistamiseksi. MS 2:ssa on radiotaajuusosa RF, • · · jossa on vastaanottohaara RX ja lähetyshaara TX lähetys- ja 30 vastaanottotoimintojen suorittamiseksi. Lähetystä ja vastaanottoa ohjaa MCU ·*.:*: (Master Control Unit), joka ohjaa esim. MS:n eri tunnettujen toimenpiteiden : suorittamisen ajoitusta. MS valvoo myös radio-olosuhteita palvelevassa solussa ja naapurisoluissa.
• · • * 35 Kun MS ensin kerran kytkeytyy GPRS-solukkoverkkoon, MS synkronoi itsensä BSS:ään käyttämällä synkronointikanavan (synchronisation channel eli SCH) kuljettamaa tietoa, jonka BSS lähettää kaikkiin kuunteleviin matkaviestimiin MS. Myös, kun MS ensi kerran kytkeytyy GPRS-solukkoverkkoon, MS etsii sopivaa 3 107862 solua tarkistamalla soluja vastaanotetun signaalivoimakkuuden alenevassa järjestyksessä. Jos sopiva solu löytyy, MS asettuu siihen ja suorittaa tarvittavat rekisteröintitoimet. Soluilla voi olla kaksi prioriteettitasoa, sopiviin soluihin, joilla on alhainen prioriteetti, asetutaan ainoastaan, jollei ole muita sopivia soluja, joilla 5 on normaali prioriteetti. Tätä kutsutaan "solun valinnaksi”. Ollessaan asettunut johonkin soluun, MS etsii säännöllisesti löytääkseen paremman solun solun uudelleenvalintakriteerin suhteen, ja jos tällainen löytyy, parempi solu valitaan. Myös, jos jokin toisista kriteereistä muuttuu (esim. nykyinen palveleva solu tulee estetyksi) tai laskevan siirtosuunnan signalointi epäonnistuu, uusi solu valitaan. 10 Tätä kutsutaan ’’solun uudelleenvalinnaksi”.
Menettelyt solun uudelleenvalintaa varten on määritelty GSM-määrityksessä 05.08. Solun uudelleenvalintamittauksia suoritetaan, kun MS on joutotilassa, ts. se on kytketty päälle, mutta sille ei ole varattu erityistä kanavaa, esim. sillä ei 15 oteta tai vastaanoteta puhelua tai kun se on ryhmävastaanottotilassa eli vastaanottaa ryhmäpuhelua tai lähettää puhelua, mutta sillä ei ole erityistä yhteyttä. Pohjimmiltaan joutotila voidaan myös määritellä kuten mikä tahansa jakso paitsi silloin, kun MS on lähetystilassa. Pakettijoutotilassa MS:n on suoritettava mittauksia (signaalinvoimakkuuden mittauksia, tehon mittauksia) 20 solun uudelleenvalintaa varten varmistaakseen sen, että matkaviestin on asettunut soluun, jonka kanssa se voi viestiä luotettavasti sekä nousevalla että laskevalla radiotiellä.
• · · • · · Tällä hetkellä GPRS:n joutotilassa suoritettavia solun uudelleenvalintamittauksia • · · *.* V 25 varten on määritetty, että matkaviestin ottaa yhden mittausnäytteen jokaiselta * \ BA-listalla (BCCH-varaus, joka määrittää ne BCCH-kanavat, joita MS kuuntelee) ' , * olevalta kantoaallolta ja yhden näytteen omalta BCCH-kantoaallolta jokaista • · · *·*·* hakulohkon vastaanottoa varten. Suurin mahdollinen mittausten lukumäärä • ♦· ; sekunnissa on 200.
30 'V: Todetaan, että GPRS:lle asetetun vaatimuksen on oltava korkeampi kuin v piirikytkentäiselle toiminnalle toiminnan luonteen vuoksi. Nykyinen vaatimus solun uudelleenvalintamittaukselle ei kuitenkaan ota huomioon eri DRX-jaksoja, joita MS:l!ä voi olla, ja täten optimisuoritusta mittauksina sekunnissa suhteessa *. * 35 keskimääräiseen tehon kulutukseen ei saavuteta. MS vastaanottaa BS:ltä hakuiohkoja (paging blocks eli PB), joita MS kuuntelee saadakseen selville, onko :***: sille tulossa lähetyksiä BS:ltä. Jaksoa kahden peräkkäisen PB:n välillä kutsutaan ♦ ·· DRX-jaksoksi (discontinuous reception eli epäjatkuva vastaanotto). DRX-jakson 4 107862 aikana MS voi keskeyttää tehonsyöttönsä, koska se ei odota hakuviestejä verkosta. DRX-tila sallitaan kaikkina muina aikoina paitsi silloin, kun ollaan suorittamassa solunvalinta-algoritmia. DRX-jakson pituus voi vaihdella aika ajoin, ja MS vastaanottaa BS:ltä parametrin, jonka perusteella MS voi laskea, milloin 5 odottaa hakulohkoja PB, ja koska MS on synkronoitu BS:n kanssa, se tietää tarkasti, milloin PB:t tulevat.
On mahdollista, että MS vastaanottaa pakettijoutotilassa useita hakulohkoja (PB) ylikehyksen aikana, ylikehystä kohti suoritettavien mittausten tarve voi olla useita 10 kertoja valvottavien kantoaaltojen lukumäärä. Käytännössä tämä merkitsee sitä, että nykyisen GPRS-ratkaisun yläraja, nimittäin 200 mittausta/s, saavutetaan helposti. Kun DRX-jakso on hyvin lyhyt, tehon kulutus kasvaa tarpeettomasti ’liian monien’ joutotilassa suoritettavien solun uudelleenvalintamittausten johdosta.
15 Esillä olevan keksinnön kohteena on tarjota menetelmä toiminnan parantamiseksi solun uudelleenvalintamittaukset huomioon ottaen, edullisesti GPRS:ssä joutotilassa suoritettavissa solun uudelleenvalintamittauksissa.
GSM-piirikytkentäisessä toiminnassa mittausten lukumäärä riippuu valvottavien 20 kantoaaltojen (BCCH:ien) lukumäärästä. Käytännössä tämä merkitsee sitä, että suhteessa DRX-jakson pituuteen mittausten lukumäärä on aina oleellisesti vakio, nimittäin seitsemän mittausta. Nykyisin olemassa olevassa ehdotuksessa GPRS:lle mittausten lukumäärä on myös kiinteä suhteessa DRX-jaksoon, jolloin :*.*·.* lyhyellä DRX-jaksolla lukumäärä on tarpeettoman suuri kasvattaen virran * · · Y/ 25 kulutusta, ja hyvin pitkällä DRX-jaksolla lukumäärä on liian pieni, jolloin tarkkaa *’*,* mittaustulosta ei vastaanoteta riittävän usein. Esillä olevan keksinnön mukaisesti on todettu, että tekniikan tason mukaiset ratkaisut solun • · * y.: uudelleenvalintamittausten suorittamiseksi jättävät huomioimatta DRX-jakson ; pituuden. Niinpä esillä olevan keksinnön mukaisesti esitetään, että solun 30 uudelleenvalintamittausten lukumäärä riippuu DRX-jakson pituudesta, ts. siitä, kuinka usein hakulohkoja PB lähetetään matkaviestimeen MS. Lukumäärä voi vaihdella joko perustuen yhtälöön, jonka suhde on lineaarinen tai epälineaarinen, ^ Y tai vaihtoehtoisesti voidaan määritellä kiinteä määrä mittauksia siten, että * lyhyemmälle DRX-jaksolle mittausten lukumäärä on pienempi ja pitemmälle *. * 35 DRX-jaksolle mittausten lukumäärä on suurempi. Tällä verrannollisella suhteella : Y: tarkoitetaan, että mittausten lukumäärän vaihtelu on oleellinen DRX-jakson pituuden muuttuessa oleellisesti. Tämä on selvä ero tekniikan tasoon, jossa ··· mittausten lukumäärä on oleellisesti kiinteä eri DRX-jakson pituuksille.
5 107862
Keksinnön erään ensimmäisen muodon mukaisesti tarjotaan menetelmä solun joutotilassa suoritettavien uudelleenvalintamittausten ohjaamiseksi matkaviestimessä matkaviestinjärjestelmässä, joka käsittää tukiasemia, jossa 5 tukiasema määrittelee solun, ja matkaviestimen ainakin yhden tukiaseman kanssa viestimiseksi, jossa menetelmässä, kun matkaviestin on joutotilassa, matkaviestin valvoo tukiasemalta tulevia hakuviestejä, jotka ilmoittavat matkaviestimelle mahdollisista tulevista lähetyksistä, jotka hakuviestit saapuvat tietyin väliajoin, joka väliaika määrittelee epäjatkuvan vastaanottojakson (DRX-10 jakson), ja matkaviestin suorittaa solun uudelleenvalintamittauksia tietyillä kanavilla, tunnettu siitä, että solun uudelleenvalintamittausten lukumäärä on verrannollinen DRX-jakson pituuteen, jolloin pitemmän DRX-jakson aikana suoritetaan suurempi 15 määrä solun uudelleenvalintamittauksia kuin lyhyemmän DRX-jakson aikana.
Keksinnön erään toisen muodon mukaisesti tarjotaan matkaviestin matkaviestinjärjestelmää varten, joka käsittää tukiasemia, jossa tukiasema määrittelee solun, ja matkaviestin käsittää 20 viestintävälineet ainakin yhden tukiaseman kanssa viestimiseksi, ohjausvälineet matkaviestimen viestimisen ohjaamiseksi, vastaanottovälineet osana viestintävälineitä hakuviestien vastaanottamiseksi tukiasemalta matkaviestimen ollessa joutotilassa, jotka :**·* hakuviestit ilmoittavat matkaviestimelle mahdollisista tulevista lähetyksistä, jotka • · · \\V 25 hakuviestit on järjestetty saapumaan tietyin ohjausvälineiden tuntemin väliajoin, * \ joka väliaika määrittelee epäjatkuvan vastaanottojakson (DRX-jakson), ja • · · · · mittausvälineet solun uudelleenvalintamittausten suorittamiseksi • · ; · · •y ohjausvälineiden ohjaamana määrätyillä kanavilla, kun matkaviestin on ; joutotilassa, tunnettu siitä, että 30 ohjausvälineet on sovitettu ohjaamaan solun uudelleenvalintamittausten ί.Γ: lukumäärän olemaan verrannollinen DRX-jakson pituuteen, jolloin ohjausvälineet „ on sovitettu ohjaamaan suuremman määrän solun uudelleenvalintamittauksia suoritettavaksi pidemmän DRX-jakson aikana kuin lyhyemmän DRX-jakson aikana.
35 : V: Määrittelyllä hakuviestien (hakulohkot, PB:t) valvominen tarkoitetaan :***; hakulohkojen PB vastaanottoa tai ainakin yritystä vastaanottaa PB. Näin ollen ·· * 6 107862 DRX-jakson määrittelee kaksi peräkkäistä PB:tä, jotka on tarkoitettu määrätylle MS:lle, riippumatta siitä, onnistuuko jokaisen tällaisen PB:n vastaanotto vai ei.
Jotta keksintö voitaisiin ymmärtää paremmin ja osoittaaksemme, kuinka se 5 voidaan toteuttaa käytännössä, viittaamme esimerkinomaisesti oheisiin piirustuksiin, joissa: kuvio 1 esittää GPRS-ylikehyksen jakamista 52 TDMA-kehykseksi ja TDMA-kehyksen jakamista kahdeksaksi aikaväliksi, kuvion 2 kaavio esittää digitaalisen GSM/GPRS -solukkoverkon 10 arkkitehtuuria, kuvion 3 kaavio esittää GSM-matkapuhelinverkkoa ja matkaviestintä viestimässä verkon kanssa, kuvio 4 esittää tekniikan tason mukaisella ratkaisulla saavutettua mittaussuorituskykyä nykyisen GPRS-määrityksen mukaisesti, 15 kuvio 5 esittää mittausten lukumäärää suhteessa DRX-jakson pituuteen yli 2 sekuntia pitkille DRX-jaksoille, kuvio 6 esittää mittausten lukumäärää suhteessa DRX-jakson pituuteen alle 2 sekuntia pitkille DRX-jaksoille, kuvio 7 esittää keksinnön suoritusmuodolla saavutettua 20 mittaussuorituskykyä verrattuna nykyiseen GPRS-määritykseen ja GSM- piirikytkentäiseen järjestelmään, jossa luvut keskimääräiselle jaksolle suhteessa parametriin kuvaavat DRX-jaksoa, . .·. kuvio 8 esittää yllä esitetyllä kaavalla saavutettua mittaussuorituskykyä ;*’·* verrattuna nykyiseen GPRS-määritykseen ja GSM-piirikytkentäiseen • · · ” V 25 järjestelmään, jossa luvut mittauksille sekunnissa suhteessa parametriin * \ kuvaavat DRX-jaksoa, / kuvio 9 esittää samanlaista yhtälöä kuin kuvio 7, mutta eri • · · *;*·* parametriarvoilla, V ; kuvio 10 esittää samanlaista yhtälöä kuin kuvio 8 samoilla 30 parametriarvoilla kuin kuviossa 9, ja kuviot 11,12, 13 ja 14 esittävät samanlaisia yhtälöitä kuin kuvioissa 7 -10, mutta eri määrälle valvottuja kantoaaltoja.
* ·
Keksinnön mukainen matkaviestin voidaan toteuttaa kuten kuviossa 3 on esitetty.
* 35 Pohjimmiltaan solun uudelleenvalintamittaukset suorittaa vastaanottohaara RX, ν’: jonka käytännössä toteuttaa DSP (Digital Signal Processor eli digitaalinen :***: signaaliprosessori). Solun uudelleenvalintamittauksen suorittaminen sinänsä tunnetaan eikä sitä näin ollen tarvitse käsitellä. Keksintö koskee enemmän 7 107862 mittauksen suorittamisen ohjausta, ts. kuinka usein mittaus suoritetaan. Tämä tapahtuu MS:n pääohjausyksiköllä (master control unit eli MCU). Tämän mukaisesti MCU toteuttaa esillä olevan keksinnön mukaisen menetelmän niin, että MCU ohjaa vastaanottohaaran RX suorittamaan solun 5 uudelleenvalintamittauksia niin, että solun uudelleenvalintamittausten määrä on verrannollinen DRX-jakson pituuteen, jolloin pitemmälle DRX-jaksolle suoritetaan suurempi määrä solun uudelleenvalintamittauksia kuin lyhyemmälle DRX-jaksolle. Mittaus voidaan suorittaa samaan aikaan kun hakulohko (PB) vastaanotetaan. Mittaus voidaan myös suorittaa muina aikoina, esim. DRX-10 jaksojen aikana, mutta mittaus suoritetaan edullisesti PB.tä vastaanotettaessa tehonsyötön keskeytysajan maksimoimiseksi DRX-jakson aikana.
Vertailun vuoksi kuvio 4 esittää keskimääräisen jakson pituutta suhteessa parametriin (kuvattu alapuolella), joka kuvaa DRX-jakson pituutta tekniikan tason 15 mukaisessa ratkaisussa GPRS-määrityksen tällä hetkellä ehdottamalla tavalla. Kuviosta 4 voidaan nähdä, että pienille parametriarvoille (mikä tarkoittaa pitkille DRX-jaksoille) keskimääräisestä jaksosta tulee hyvin pitkä, jopa 80 sekuntia, joka on hyvin pitkä (liian pitkä) väliaika pätevien solun uudelleenvalintamittaustulosten saamiseksi. Tämä voisi vaarantaa MS:n luotettavan viestimisen.
20
Seuraavassa kuvataan yksi suoritusmuoto DRX-jaksosta riippuvaisten solun uudelleenvalintamittausten ohjaamiseksi. Suoritusmuodossa käytetään . parametriä SPLIT_PG_CYCLE, joka kuvaa hakulohkojen (PB) määrää ·* V ylikehyksessä ja sitoo näin jokaista hakua varten vaadittavan mittausnäytteiden • · · yy 25 lukumäärän MS:n DRX-jakson pituuteen. Näin ollen matala arvo parametrille ***.’ SPLIT_PG_CYCLE merkitsee pitkää DRX-jaksoa, ja korkea arvo parametrille SPLIT_PG_CYCLE merkitsee lyhyttä DRX-jaksoa.
• · · • · · • · • ·· v : Tässä suoritusmuodossa hakulohkon vastaanottoa (ts. DRX-jaksoa) varten 30 tarvittavien mittausten lukumäärä johdetaan seuraavasta kaavasta: • · · • · · • · · , :T: Maks. {48/ SPLIT_PG_CYCLE, 9 * Maks. {1- SPLIT_PG_CYCLE /256, 0,45}} «
Kuten tämän yhtälön mukaan voidaan nähdä, mittausten lukumäärä on (ainakin *. ' 35 osittain) suoraan verrannollinen DRX-jakson pituuteen (vaikka joillekin arvoille ί V: lukumäärä pysyy vakiona). Kaavan mukaan vaadittavien mittausnäytteiden :***: lukumäärä viidelle pisimmälle DRX-jaksolle (1 <= SPLIT_PG_CYCLE <=5) on 48, 24, 16,12, 10 tässä järjestyksessä (lähimpään kokonaislukuun pyöristettynä).
8 107862 Tämä auttaa aiemmin mainittuun pitkiin DRX-jaksoihin liittyvään ongelmaan. On kuitenkin huomattava, että tämä voi myös tarkoittaa useamman kuin yhden näytteen ottamista kantoaaltoa kohti yhtä hakulohkon vastaanottoa varten. Näin ollen olisi suotavaa, että MS ottaisi samaan kantoaaltoon kuuluvia näytteitä 5 mahdollisimman kaukana toisistaan.
Kun 6 <= SPLIT_PG_CYCLE <= 350, vaadittavien mittausten lukumäärä vaihtelee 9 ja 4 välillä tehon kulutuksen vähentämiseksi, mutta mittauskyvyn pitämiseksi samanaikaisesti merkittävästi parempana kuin piirikytkentäisessä 10 toiminnassa.
Kuviot 5 ja 6 esittävät mittausten lukumäärää mitä tulee RDX-jakson pituuteen, jolloin Ehdotus-käyrä esittää esillä olevan keksinnön mukaisen luvun, ja Nykyinen GPRS esittää luvun ratkaisulle, jota on aiemmin ehdotettu GPRS:lle. Kuvio 5 15 esittää mittausten lukumäärää yli 2 sekuntia pitkille DRX-jaksoille, ja kuvio 6 esittää mittausten lukumäärää alle 2 sekuntia pitkille DRX-jaksoille. Kuvio 6 esittää myös vertailun vuoksi luvut, jotka on saatu tekniikan tason mukaisella ratkaisulla piirikytkentäisessä GSM:ssä olevan ratkaisun mukaisesti, joka on käytössä. Tätä esittää käyrä GSM CS, joka näyttää, että mittausten lukumäärä 20 suhteessa DRX-jaksoon on myös tuossa tekniikan tason mukaisessa ratkaisussa oleellisesti vakio, koska ratkaisussa ei ole otettu huomioon ongelmaa, jonka esillä oleva keksintö esittää ratkaisevansa. Valvottavien kantoaaltojen lukumäärä . .·. on 10. Kuten nähdään, käyrän Nykyinen GPRS esittämä tekniikan tason • *V mukainen ratkaisu ei huomioi DRX-jakson pituutta, jolloin mittausten lukumäärä * · · " V 25 suhteessa DRX-jakson pituuteen on vakio. Esillä olevan keksinnön mukaisesti ’***,* (yllä esitetyn kaavan määrittelemässä suoritusmuodossa) solun uudelleenvalintamittausten lukumäärä riippuu DRX-jakson pituudesta, kuten *·*.*’ nähdään kuvioiden 5 ja 6 esittämästä Ehdotus-käyrästä.
··· • · · • · · • 30 Kaavassa olevat vakioparametrit ovat esimerkkiarvoja, ja niitä muuttamalla vaatimukset voidaan muuttaa. Kuviot 7 ja 8 esittävät yllä esitetyllä kaavalla saavutettua mittaussuorituskykyä verrattuna nykyiseen GPRS-määritykseen ja GSM-piirikytkentäiseen järjestelmään. Suoritusmitat ovat mittausten lukumäärä * sekunnissa ja keskimääräinen jakso, ts. pätevää mittaustulosta varten tarvittava *, ’ 35 jakso (5 näytettä). Kuviossa 7 verrataan keskimääräistä jaksoa, kun : V: SPLIT_PG_CYCLE < 35 ja valvottavien kantoaaltojen lukumäärä on 8. On huomattava, että piirikytkentäisen GSM-ratkaisun mukaiset arvot, joita esittävät GSM CS-järjestelmä -käyrät, lasketaan ainoastaan, kun 7 <= 9 107862 SPLIT_PG_CYCLE<=32. Kuvio 8 esittää lukumäärämittausta sekunnissa samoilla parametreillä.
Kuviot 9 ja 10 esittävät samoja mittoja, kun 20 <= SPLIT_PG_CYCLE <= 350.
5 Tulokset osoittavat, että vaikka nykyisen GPRS:n suorituskyky on parempi lyhyillä DRX-jaksoilla, keskimääräisen jakson pituudessa ei ole merkittävää eroa. Keksinnön (Ehdotus) mukaista menetelmää käytettäessä mittausten lukumäärä sekunnissa lyhyillä DRX-jaksoilla on enimmillään lähes 100, mikä on myös merkittävä parannus verrattuna piirikytkentäiseen toimintaan (GSM CS).
10
Kuviot 11-14 esittävät samoja tuloksia, kun valvottavien kantoaaltojen lukumäärä on 12. Nykyisen GPRS:n suorituskyky on parempi lyhyille DRX-jaksoille, mutta olisi harkittava, tarvitaanko alle 0,5 s pitkiä keskimääräisiä jaksoja joutotilatoiminnassa, koska tämä tarkoittaa myös lisääntynyttä tehonkulutusta.
15 Toisaalta merkittävin ero voidaan nähdä pitkillä DRX-jaksoilla. Kaikissa kuvioissa 7-14 yhtenäiset viivat esittävät Ehdotusta, ts. esillä olevaa keksintöä, katkoviivat esittävät nykyistä GPRS:ää, ts. tekniikan tason mukaista GPRS-ratkaisua, ja katkoviivat, joissa on välissä pisteitä, esittävät GSM CS:ää, ts. ratkaisua, joka on käytössä olemassa olevassa piirikytkentäisessä GSM-20 verkossa.
Esitetyn kaavan lisäksi voidaan käyttää muita kaavoja, esim. Maks. {64 / . .·. (SPLIT_PG_CYCLE + 1), 8 * Maks.{1- SPLIT_PG_CYCLE /256, 0,5}}.
• · · ·* V Mittausten lukumäärän ja DRX-jakson pituuden välinen suhde on verrannollinen, * · · “ V 25 ts. pitempi DRX-jakso suuremmalle määrälle mittauksia. Tämä voisi olla ** lineaarinen suhde (kuten kuviossa 5 on esitetty) tai epälineaarinen, ja se voi muuttua asteittain (kuten kuviossa 6 on esitetty). Kaavan tai yhtälön (joka on *· v tallennettu MCU:n muistiin) sijasta voisi myös olla tallennettu lista tai *·· v ♦' hakutaulukko, jossa on kiinteä määrä mittauksia eri DRX-jakson pituuksille.
30 Esitetty kaava tai muut suoritusmuodot voidaan ohjelmoida MCUihun (tai sen : V: muistiin). Keksintö voidaan siis toteuttaa usealla tavalla keksinnön piirissä.
··· • · > • · · * . Kuten on kuvattu ja kuten kuvioista voidaan nähdä, esillä oleva keksintö parantaa ’ MS:n suorituskykyä joutotilassa suoritettujen solun uudelleenvalintamittausten 35 yhteydessä suhteessa aiemmin tunnettuihin ratkaisuihin.
• · • * ♦ • · · • · • ·· : : * - ·
Claims (11)
1. Menetelmä joutotilassa suoritettavien solun uudelleenvalintamittausten ohjaamiseksi matkaviestimessä (MS) matkaviestinjärjestelmässä, joka käsittää tukiasemia, jossa tukiasema (BS) määrittelee solun, ja matkaviestimen ainakin 5 yhden tukiaseman (BS) kanssa viestimiseksi, jossa menetelmässä, kun matkaviestin on joutotilassa, matkaviestin (MS) valvoo tukiasemalta (BS) tulevia hakuviestejä (PB), jotka ilmoittavat matkaviestimelle mahdollisista tulevista lähetyksistä, jotka hakuviestit (PB) saapuvat tietyin väliajoin, joka väliaika määrittelee epäjatkuvan 10 vastaanottojakson (DRX-jakso), ja matkaviestin (MS) suorittaa solun uudelleenvalintamittauksia tietyillä kanavilla, tunnettu siitä, että solun uudelleenvalintamittausten lukumäärä on verrannollinen DRX-jakson pituuteen, jolloin pitemmän DRX-jakson aikana suoritetaan suurempi 15 määrä solun uudelleenvalintamittauksia kuin lyhyemmän DRX-jakson aikana.
2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että yhtälö määrittää solun uudelleenvalintamittausten lukumäärän olemaan suoraan verrannollinen DRX-jakson pituuteen. 20
3. Patenttivaatimuksen 2 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että yhtälö on epälineaarinen. • • · · ;*V
4. Patenttivaatimuksen 3 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että •yy 25 mittausten lukumäärä on Maks. {48/ SPLIT_PG_CYCLE, 9 * Maks. {1 -v.; SPLIT_PG„CYCLE/256, 0,45}}, jossa SPLIT_PG_CYCLE on kääntäen verrannollinen DRX-jakson pituuteen. • · • · · • · · • ·
5. Patenttivaatimuksen 2 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että yhtälö on 30 lineaarinen. ··· • · · • · ·
6. Patenttivaatimuksen 1 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että solun • · · uudelleenvalintamittausten lukumäärä on ennalta määritetty kiinteäksi suhteessa * DRX-jakson pituuteen. 35
7. Patenttivaatimuksen 6 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että solun • · · .··♦. uudelleenvalintamittausten lukumäärä on määritetty matkaviestimeen • · tallennettuun hakutaulukkoon. 11 107862
8. Patenttivaatimuksen 1 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että solun uudelleenvalintamittaus suoritetaan samaan aikaan kun matkaviestin (MS) vastaanottaa hakuviestiä (PB) tukiasemalta (BS). 5
9. Patenttivaatimuksen 1 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että solun uudelleenvalintamittaus suoritetaan DRX-jakson aikana.
10. Patenttivaatimuksen 1 mukainen menetelmä, tunnettu siitä, että 10 menetelmä suoritetaan matkaviestimessä (MS), joka toimii yleisessä pakettiradiopalvelussa (General Packet Radio Service eli GPRS).
10 107862
11. Matkaviestin (MS) matkaviestinjärjestelmää varten, joka järjestelmä käsittää tukiasemia ja jossa tukiasema (BS) määrittelee solun, ja matkaviestin 15 käsittää viestintävälineet (RF, TX, RX) ainakin yhden tukiaseman (BS) kanssa viestimiseksi, ohjausvälineet (MCU) matkaviestimen viestimisen ohjaamiseksi, vastaanottovälineet (RX) osana viestintävälineitä hakuviestien (PB) 20 vastaanottamiseksi tukiasemalta (BS) matkaviestimen (MS) ollessa joutotilassa, jotka hakuviestit (PB) ilmoittavat matkaviestimelle mahdollisista tulevista lähetyksistä, jotka hakuviestit (PB) on järjestetty saapumaan tietyin ohjausvälineiden (MCU) tuntemin väliajoin, joka väliaika määrittelee epäjatkuvan • · · vastaanottojakson (DRX-jakso), ja ··: : 25 mittausvälineet (RX) solun uudelleenvalintamittausten suorittamiseksi • « ohjausvälineiden (MCU) ohjaamana tietyillä kanavilla, kun matkaviestin (MS) on joutotilassa, tunnettu siitä, että ohjausvälineet (MCU) on sovitettu ohjaamaan solun uudelleenvalintamittausten lukumäärän olemaan verrannollinen DRX-jakson 30 pituuteen, jolloin ohjausvälineet on sovitettu ohjaamaan suuremman määrän solun uudelleenvalintamittauksia suoritettavaksi pitemmän DRX-jakson aikana • · · kuin lyhyemmän DRX-jakson aikana. • · « • · • · • · • · · • 1 # • « · · * ♦ • · • · · 12 107862
Priority Applications (8)
Application Number | Priority Date | Filing Date | Title |
---|---|---|---|
FI981855A FI107861B (fi) | 1998-08-28 | 1998-08-28 | Naapurisolumittaukset solun uudelleenvalintaa varten |
PCT/FI1999/000690 WO2000013377A1 (en) | 1998-08-28 | 1999-08-23 | Neighbour cell measurements for cell re-selection |
DE69912455T DE69912455T2 (de) | 1998-08-28 | 1999-08-23 | Nachbarzellenmessungen für zellenwiederwahl |
JP2000568224A JP4465491B2 (ja) | 1998-08-28 | 1999-08-23 | セルの再選択のための隣接セル測定 |
AU53754/99A AU5375499A (en) | 1998-08-28 | 1999-08-23 | Neighbour cell measurements for cell re-selection |
EP99939471A EP1108315B1 (en) | 1998-08-28 | 1999-08-23 | Neighbour cell measurements for cell re-selection |
US09/385,109 US6377803B1 (en) | 1998-08-28 | 1999-08-27 | Neighbour cell measurements for cell re-selection |
JP2009268478A JP4689749B2 (ja) | 1998-08-28 | 2009-11-26 | セルの再選択のための隣接セル測定 |
Applications Claiming Priority (2)
Application Number | Priority Date | Filing Date | Title |
---|---|---|---|
FI981855A FI107861B (fi) | 1998-08-28 | 1998-08-28 | Naapurisolumittaukset solun uudelleenvalintaa varten |
FI981855 | 1998-08-28 |
Publications (3)
Publication Number | Publication Date |
---|---|
FI981855A0 FI981855A0 (fi) | 1998-08-28 |
FI981855A FI981855A (fi) | 2000-02-29 |
FI107861B true FI107861B (fi) | 2001-10-15 |
Family
ID=8552382
Family Applications (1)
Application Number | Title | Priority Date | Filing Date |
---|---|---|---|
FI981855A FI107861B (fi) | 1998-08-28 | 1998-08-28 | Naapurisolumittaukset solun uudelleenvalintaa varten |
Country Status (7)
Country | Link |
---|---|
US (1) | US6377803B1 (fi) |
EP (1) | EP1108315B1 (fi) |
JP (2) | JP4465491B2 (fi) |
AU (1) | AU5375499A (fi) |
DE (1) | DE69912455T2 (fi) |
FI (1) | FI107861B (fi) |
WO (1) | WO2000013377A1 (fi) |
Families Citing this family (60)
Publication number | Priority date | Publication date | Assignee | Title |
---|---|---|---|---|
FI107861B (fi) * | 1998-08-28 | 2001-10-15 | Nokia Mobile Phones Ltd | Naapurisolumittaukset solun uudelleenvalintaa varten |
FI105312B (fi) * | 1998-10-16 | 2000-07-14 | Nokia Mobile Phones Ltd | Menetelmä suorittaa solun uudelleenvalinta, verkko-osa, ja tilaajapäätelaite |
EP1993317B1 (en) * | 2000-04-03 | 2016-07-20 | Nokia Technologies Oy | Controlling which cell a mobile station is associated with in idle mode |
US6654610B1 (en) * | 2000-05-05 | 2003-11-25 | Lucent Technologies Inc. | Two-way packet data protocol methods and apparatus for a mobile telecommunication system |
FR2812164B1 (fr) * | 2000-07-19 | 2002-10-31 | Sagem | Outils de test pour reseau de radio-telephonie cellulaire a transmission par paquets |
US6567393B2 (en) * | 2001-02-27 | 2003-05-20 | Nokia Networks Oy | Dynamic reselection of CDMA spreading codes |
FR2822333B1 (fr) * | 2001-03-15 | 2003-07-04 | Cit Alcatel | Procede de configuration de parametres pour une transmission par paquets de donnees |
EP1324625A1 (en) * | 2001-12-17 | 2003-07-02 | Alcatel | Method and system for arranging a cell-reselection process |
SE0200106D0 (sv) * | 2002-01-14 | 2002-01-14 | Ericsson Telefon Ab L M | A method and arrangement for paging in a mobile telecommunication system |
US7418239B2 (en) | 2002-02-13 | 2008-08-26 | Motorola Inc. | Reselection optimization in mobile wireless communication devices and methods therefor |
KR100594140B1 (ko) * | 2002-04-13 | 2006-06-28 | 삼성전자주식회사 | 무선통신시스템의 패킷 데이터 서비스 방법 |
US7363039B2 (en) | 2002-08-08 | 2008-04-22 | Qualcomm Incorporated | Method of creating and utilizing diversity in multiple carrier communication system |
US8190163B2 (en) * | 2002-08-08 | 2012-05-29 | Qualcomm Incorporated | Methods and apparatus of enhanced coding in multi-user communication systems |
US6961595B2 (en) * | 2002-08-08 | 2005-11-01 | Flarion Technologies, Inc. | Methods and apparatus for operating mobile nodes in multiple states |
US7177654B2 (en) * | 2002-10-24 | 2007-02-13 | Eads Secure Networks Oy | Apparatus and method for delivering paging messages |
US7610035B2 (en) * | 2002-12-31 | 2009-10-27 | Temic Automotive Of North America, Inc. | System and method for controlling the power in a wireless client device |
US7596366B2 (en) * | 2002-12-31 | 2009-09-29 | Temic Automotive Of North America, Inc. | System and method for controlling the power in a wireless client device |
US7633927B2 (en) * | 2003-01-31 | 2009-12-15 | Nokia Corporation | System and method for extending neighboring cell search window |
US7411895B2 (en) * | 2003-02-19 | 2008-08-12 | Qualcomm Incorporated | Controlled superposition coding in multi-user communication systems |
US20040224659A1 (en) * | 2003-05-08 | 2004-11-11 | Cheng Steven D. | Power saving method for mobile unit |
US8593932B2 (en) * | 2003-05-16 | 2013-11-26 | Qualcomm Incorporated | Efficient signal transmission methods and apparatus using a shared transmission resource |
US7373157B2 (en) * | 2003-07-15 | 2008-05-13 | Qualcomm Incorporated | Method and apparatus for short-slot-cycle paging |
US7925291B2 (en) * | 2003-08-13 | 2011-04-12 | Qualcomm Incorporated | User specific downlink power control channel Q-bit |
US7477896B2 (en) * | 2003-08-28 | 2009-01-13 | Qualcomm, Incorporated | Reducing missed pages during cell reselection in a wireless communication system |
US7444150B2 (en) * | 2003-10-08 | 2008-10-28 | Qualcomm Incorporated | Cell reselection with power scan and parallel decoding |
US20050215259A1 (en) * | 2004-03-26 | 2005-09-29 | Cheng Steven D | Method for receiving free wireless public broadcast services with a mobile station |
DE602004017276D1 (de) * | 2004-04-14 | 2008-12-04 | Motorola Inc | Nachbarzellmessungen während Paketvermittlungsbetrieb in drahtlosen Kommunikationsnetzen |
US7463887B2 (en) * | 2004-08-18 | 2008-12-09 | M-Stack Limited | Apparatus and method for making measurements in mobile telecommunications system user equipment |
DE202005021930U1 (de) * | 2005-08-01 | 2011-08-08 | Corning Cable Systems Llc | Faseroptische Auskoppelkabel und vorverbundene Baugruppen mit Toning-Teilen |
US8094595B2 (en) * | 2005-08-26 | 2012-01-10 | Qualcomm Incorporated | Method and apparatus for packet communications in wireless systems |
WO2007052141A1 (en) * | 2005-11-02 | 2007-05-10 | Nokia Corporation | Apparatus, method and computer program product providing automatically adjusted time periods used for event evaluation |
ES2376284T3 (es) | 2005-12-22 | 2012-03-12 | Electronics And Telecommunications Research Institute | Procedimiento para operación de transmisión/recepción discontinua para reducir el consumo de energ�?a en un sistema celular. |
KR101208271B1 (ko) * | 2006-03-07 | 2012-12-05 | 한국전자통신연구원 | 셀룰라 시스템에서의 단말기 저전력 소모 동작 방법 |
USRE48984E1 (en) | 2006-03-07 | 2022-03-22 | Electronics And Telecommunications Research Institute | Method for reducing power consumption of a terminal in cellular system |
US7684799B2 (en) * | 2006-03-28 | 2010-03-23 | Motorola, Inc. | Method for data transfer with a mobile station while in discontinuous reception state |
GB2437128B (en) * | 2006-04-12 | 2008-07-23 | Siemens Ag | A Method Of Operation In A Dual Carrier Communication System |
US7769381B2 (en) * | 2006-06-20 | 2010-08-03 | Jasper Wireless, Inc. | Listen mode for wireless devices |
WO2008001726A1 (fr) * | 2006-06-26 | 2008-01-03 | Panasonic Corporation | Terminal de radiocommunications, station de base de radiocommunications et procédé de radiocommunications |
JP4916277B2 (ja) * | 2006-10-31 | 2012-04-11 | 株式会社エヌ・ティ・ティ・ドコモ | ユーザ装置及びユーザ装置で使用される方法 |
KR101312876B1 (ko) | 2006-12-13 | 2013-09-30 | 삼성전자주식회사 | 이동통신시스템에서 단말기의 측정 방법 및 장치 |
JP5091248B2 (ja) * | 2006-12-20 | 2012-12-05 | テレフオンアクチーボラゲット エル エム エリクソン(パブル) | 移動体通信ネットワークにおいてアンテナ・モードを選択する方法及び装置 |
US7957360B2 (en) * | 2007-01-09 | 2011-06-07 | Motorola Mobility, Inc. | Method and system for the support of a long DRX in an LTE—active state in a wireless network |
CN101637051B (zh) | 2007-01-11 | 2012-10-31 | 高通股份有限公司 | 在无线通信系统中使用dtx和drx |
GB2446738C (en) * | 2007-02-02 | 2014-10-01 | Ubiquisys Ltd | Basestation measurement modes |
CN101031152B (zh) * | 2007-02-07 | 2010-05-26 | 重庆重邮信科通信技术有限公司 | 一种缩短移动用户终端在空闲模式下重选时延的方法 |
US8315214B2 (en) * | 2007-05-18 | 2012-11-20 | Research In Motion Limited | Method and system for discontinuous reception de-synchronization detection |
US8284706B2 (en) * | 2007-09-20 | 2012-10-09 | Qualcomm Incorporated | Semi-connected operations for wireless communications |
WO2009097506A1 (en) | 2008-02-01 | 2009-08-06 | Interdigital Patent Holdings, Inc. | Method and apparatus for enabling cell reselection for wtru operating in discontinuous reception |
US8189524B2 (en) * | 2008-05-09 | 2012-05-29 | Research In Motion Limited | Method for cell selection in a radio access network |
EP2117276B1 (en) * | 2008-05-10 | 2010-09-22 | Research In Motion Limited | Apparatus and method for cell reselection in a radio access network |
CN101730135B (zh) * | 2008-10-31 | 2013-08-07 | 华为技术有限公司 | 移动性测量方法及用户设备、演进网络基站 |
US20100291941A1 (en) * | 2009-05-15 | 2010-11-18 | Te-Ming Chen | Method for improving cell load balance in cellular network and associated user equipment |
EP2320705B1 (de) | 2009-11-06 | 2013-03-13 | Cinterion Wireless Modules GmbH | Differenzierung zwischen mobilen und stationären Mobilfunk-Endgeräten |
EP2521397B1 (en) | 2011-05-06 | 2013-09-04 | Gemalto M2M GmbH | Enabling of enhanced cell selection and enhanced paging of stationary terminal devices in a cellular mobile communication network |
EP2804427B1 (en) | 2012-01-13 | 2020-07-29 | Fujitsu Limited | Radio terminal, wireless communication system, and wireless communication method |
US9439236B2 (en) | 2012-05-03 | 2016-09-06 | Telefonaktiebolaget Lm Ericsson (Publ) | Telecommunication systems with discontinuous reception |
US9232425B2 (en) * | 2012-09-05 | 2016-01-05 | Qualcomm Incorporated | Methods and devices for increasing data throughput by scheduling of power measurements in a wireless communications system |
US9398532B2 (en) | 2013-05-10 | 2016-07-19 | Mediatek Inc. | Long paging cycle and paging enhancement for power saving LTE devices |
JP6152904B2 (ja) * | 2016-02-25 | 2017-06-28 | 富士通株式会社 | 無線端末、無線通信システム、基地局および無線通信方法 |
JP6399153B2 (ja) * | 2017-06-01 | 2018-10-03 | 富士通株式会社 | 無線端末、無線通信システム、基地局および無線通信方法 |
Family Cites Families (20)
Publication number | Priority date | Publication date | Assignee | Title |
---|---|---|---|---|
FI87616C (fi) | 1991-04-05 | 1993-01-25 | Nokia Mobile Phones Ltd | Foerfarande foer att styra funktionen hos ett paketkopplat cdma-datanaet foer styrning av saendarnas och mottagarnas funktion |
FI97517C (fi) | 1993-09-06 | 1996-12-27 | Nokia Mobile Phones Ltd | Pakettidatan siirto digitaalisessa solukkoverkossa |
AU681721B2 (en) * | 1993-11-01 | 1997-09-04 | Alex K. Raith | Enhanced sleep mode in radiocommunication systems |
FI94685C (fi) * | 1993-11-22 | 1995-10-10 | Nokia Mobile Phones Ltd | Avainnettu kytkintyyppinen virtalähde aikajakoisiin radiopuhelinjärjestelmiin |
FI98426C (fi) | 1994-05-03 | 1997-06-10 | Nokia Mobile Phones Ltd | Järjestelmä pakettidatan siirtämiseksi digitaalisen aikajakomonikäyttöön TDMA perustuvan solukkojärjestelmän ilmarajapinnassa |
FI98427C (fi) | 1994-06-08 | 1997-06-10 | Nokia Mobile Phones Ltd | Järjestelmäpakettidatan siirtämiseksi eri bittinopeuksilla TDMA-solukkojärjestelmässä |
FI97925C (fi) | 1994-06-21 | 1997-03-10 | Nokia Mobile Phones Ltd | Virityslineaarisuudeltaan parannettu jänniteohjattu oskillaattori |
JP3042755B2 (ja) * | 1994-11-25 | 2000-05-22 | エヌ・ティ・ティ移動通信網株式会社 | 移動局のゾーン移行制御方法 |
FI114178B (fi) | 1995-01-09 | 2004-08-31 | Nokia Corp | Radiokapasiteetin dynaaminen jakaminen TDMA-järjestelmässä |
FI98172C (fi) * | 1995-05-24 | 1997-04-25 | Nokia Telecommunications Oy | Menetelmä pilottisignaalin lähettämiseksi ja solukkoradiojärjestelmä |
US6044270A (en) * | 1995-10-18 | 2000-03-28 | Telefonaktiengesellschaft Lm Ericsson | Apparatuses and methods for signal strength measurement in a wireless communication system |
US6018661A (en) * | 1995-10-18 | 2000-01-25 | Telefonaktiebolaget Lm Ericsson | Inhibiting and controlling signal strength measurements by a mobile station in a wireless communication system |
US5930710A (en) * | 1996-03-07 | 1999-07-27 | Telefonaktiebolaget L M Ericsson | Control/pilot channel reselection between cells belonging to different registration areas |
US5839069A (en) * | 1996-04-10 | 1998-11-17 | Sharp Microelectronics Technology, Inc. | System and method for determining a mobile station home network search rate |
US6067460A (en) | 1996-05-23 | 2000-05-23 | Nokia Mobile Phones Limited | Mobile station having enhanced standby mode |
US5794157A (en) * | 1996-08-28 | 1998-08-11 | Telefonaktiebolaget Lm Ericsson | Method and system for autonomously allocating transmit power levels for communication between a cellular terminal and a telephone base station |
US5790534A (en) | 1996-09-20 | 1998-08-04 | Nokia Mobile Phones Limited | Load control method and apparatus for CDMA cellular system having circuit and packet switched terminals |
FI104684B (fi) * | 1997-02-25 | 2000-04-14 | Nokia Networks Oy | Menetelmä kotisolun nimeämiseksi tilaajalaitteelle |
US5974320A (en) * | 1997-05-21 | 1999-10-26 | Telefonaktiebolaget Lm Ericsson (Publ) | Providing a neighborhood zone within a mobile telecommunications network |
FI107861B (fi) * | 1998-08-28 | 2001-10-15 | Nokia Mobile Phones Ltd | Naapurisolumittaukset solun uudelleenvalintaa varten |
-
1998
- 1998-08-28 FI FI981855A patent/FI107861B/fi not_active IP Right Cessation
-
1999
- 1999-08-23 JP JP2000568224A patent/JP4465491B2/ja not_active Expired - Lifetime
- 1999-08-23 DE DE69912455T patent/DE69912455T2/de not_active Expired - Lifetime
- 1999-08-23 AU AU53754/99A patent/AU5375499A/en not_active Abandoned
- 1999-08-23 WO PCT/FI1999/000690 patent/WO2000013377A1/en active IP Right Grant
- 1999-08-23 EP EP99939471A patent/EP1108315B1/en not_active Expired - Lifetime
- 1999-08-27 US US09/385,109 patent/US6377803B1/en not_active Expired - Lifetime
-
2009
- 2009-11-26 JP JP2009268478A patent/JP4689749B2/ja not_active Expired - Lifetime
Also Published As
Publication number | Publication date |
---|---|
FI981855A0 (fi) | 1998-08-28 |
JP2002524921A (ja) | 2002-08-06 |
AU5375499A (en) | 2000-03-21 |
EP1108315B1 (en) | 2003-10-29 |
US6377803B1 (en) | 2002-04-23 |
JP4689749B2 (ja) | 2011-05-25 |
DE69912455T2 (de) | 2004-07-22 |
DE69912455D1 (de) | 2003-12-04 |
JP2010104008A (ja) | 2010-05-06 |
EP1108315A1 (en) | 2001-06-20 |
WO2000013377A1 (en) | 2000-03-09 |
FI981855A (fi) | 2000-02-29 |
JP4465491B2 (ja) | 2010-05-19 |
Similar Documents
Publication | Publication Date | Title |
---|---|---|
FI107861B (fi) | Naapurisolumittaukset solun uudelleenvalintaa varten | |
US7792537B2 (en) | Scheduling neighbor cell measurements for multiple wireless communication systems | |
US5870673A (en) | Methods and systems for concurrent receipt of incoming calls from a wide area cellular network and a private radio communications network | |
AU775009B2 (en) | Idle mode handling in a hybrid GSM/CDMA network | |
CA2120600C (en) | Method for transmitting broadcast information in a digital control channel | |
US8155681B2 (en) | Base station, mobile station, and cell determination method | |
KR100420606B1 (ko) | 대역폭할당 | |
US8311030B2 (en) | Enhanced cell scanning | |
FI96558B (fi) | Menetelmä datasiirtoa varten TDMA-matkaviestinjärjestelmässä sekä menetelmän toteuttava matkaviestinjärjestelmä | |
FI111596B (fi) | Menetelmä matkaviestimen tehonkulutuksen alentamiseksi ja matkaviestin | |
KR20060119896A (ko) | 셀 재선택을 완료하기 전에 제 2 기지국에 대한 페이징채널을 모니터링함으로써 셀 재선택 동안에 손실된페이지들을 줄이기 위한 방법 및 대응하는 장치와 미디어저장 명령들 | |
KR20100058666A (ko) | 통신 시스템에서 다수의 주파수 대역에 대한 해싱을 위한 방법 및 장치 | |
US6483815B1 (en) | Power consumption reduction method in a digital mobile radio system and a mobile radio station | |
FI105312B (fi) | Menetelmä suorittaa solun uudelleenvalinta, verkko-osa, ja tilaajapäätelaite | |
US6418127B1 (en) | Power consumption reduction method in a digital mobile radio system and a mobile radio station | |
KR20150114398A (ko) | Volte 이네이블 디바이스들에서 전력 소모를 감소시키는 방법 및 장치 | |
EP1026910A1 (en) | Mobile radio station | |
WO2014071273A1 (en) | Method to enable rapid scanning by cognitive radios | |
FI106996B (fi) | Menetelmä tehonkäytön indikoimiseksi pakettivälitteisessä tiedonsiirtojärjestelmässä | |
EP0990316B1 (en) | A power consumption reduction method in a digital mobile radio system and a mobile radio station | |
AU757814B2 (en) | Mobile radio station | |
FI98019C (fi) | Menetelmä matkaviestimen käyttämiseksi matkaviestinjärjestelmässä sekä matkaviestin |
Legal Events
Date | Code | Title | Description |
---|---|---|---|
PC | Transfer of assignment of patent |
Owner name: QUALCOMM INCORPORATED Free format text: QUALCOMM INCORPORATED |
|
MA | Patent expired |