FI105458B - Vetokaappi - Google Patents

Vetokaappi Download PDF

Info

Publication number
FI105458B
FI105458B FI961092A FI961092A FI105458B FI 105458 B FI105458 B FI 105458B FI 961092 A FI961092 A FI 961092A FI 961092 A FI961092 A FI 961092A FI 105458 B FI105458 B FI 105458B
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
cabinet
suction
connection
suction box
cabinet according
Prior art date
Application number
FI961092A
Other languages
English (en)
Swedish (sv)
Other versions
FI961092A (fi
FI961092A0 (fi
Inventor
Claes Henningson
Original Assignee
Claes Henningson
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Claes Henningson filed Critical Claes Henningson
Publication of FI961092A0 publication Critical patent/FI961092A0/fi
Publication of FI961092A publication Critical patent/FI961092A/fi
Application granted granted Critical
Publication of FI105458B publication Critical patent/FI105458B/fi

Links

Classifications

    • BPERFORMING OPERATIONS; TRANSPORTING
    • B08CLEANING
    • B08BCLEANING IN GENERAL; PREVENTION OF FOULING IN GENERAL
    • B08B15/00Preventing escape of dirt or fumes from the area where they are produced; Collecting or removing dirt or fumes from that area
    • B08B15/02Preventing escape of dirt or fumes from the area where they are produced; Collecting or removing dirt or fumes from that area using chambers or hoods covering the area
    • B08B15/023Fume cabinets or cupboards, e.g. for laboratories

Landscapes

  • Ventilation (AREA)
  • Glass Compositions (AREA)
  • Forging (AREA)
  • Tumbler Switches (AREA)
  • Combinations Of Kitchen Furniture (AREA)
  • Saccharide Compounds (AREA)
  • Electrical Discharge Machining, Electrochemical Machining, And Combined Machining (AREA)
  • Cookers (AREA)
  • Pens And Brushes (AREA)
  • Input Circuits Of Receivers And Coupling Of Receivers And Audio Equipment (AREA)
  • Devices For Use In Laboratory Experiments (AREA)

Description

105458
Vetokaappi - Dragskäp
Esillä olevan keksinnön kohteena on kaappi, joka toimii vetokaappina, vaihtoehtoisesti työpenkkinä, ja käsittää kaapinkuoren, johon kuuluu sivuseinät, takaseinä, etu-5 osa varustettuna sisäänpääsyaukolla ja liukuovella, sekä työpenkin, joka sisältää per-foroidun alustan ja imuhyllyn, sekä tuuletuskanavan, joka yhdistetään imutuuletti-meen, kaapin edelleen käsittäessä kaapinkuoren yläosaan sovitetun imulaatikon, joka on yhteydessä tuuletuskanavaan ja jonka alaosa on yhdistettävissä kaapinkuoren sisäosaan, kanavat, jotka yhdistävät perforoidun alustan tai imuhyllyn yläpuolella 10 olevan alueen imulaatikkoon, ja vedonsäätimen, joka on säädettävissä ensimmäisen aseman, joka oleellisesti sulkee imulaatikon ja kaapinkuoren sisäosan välisen yhteyden, ja toisen aseman välillä, imulaatikon ulottuessa syvyyssuunnassa vain osaan kaapin yläosaa, joka muutoin on avoin.
Laboratorioympäristöissä, joissa työskennellään myrkyllisten kemikaalien kanssa, 15 pidetään normaalina toisaalta tavanomaisen tyyppisiä vetokaappeja ja toisaalta nk. työpenkkejä. Työpenkkityöskentelyssä käsitellään vaarallisia kemikaaleja, esimerkiksi aineita, joista vapautuu myrkyllisiä tai syövyttäviä kaasuja tai vastaavia, jolloin vetokaappityöskentelyyn liittyy usein kuumennus ja jolloin tuuletus tapahtuu kaapissa vallitsevan alipaineen avulla, joka aikaansaa ylöspäin suuntautuvan ilmavirran. 20 Tämä merkitsee sitä, että tavanomaisen mallisessa vetokaapissa tuuletusilma poistuu . ’. : periaatteessa kaapin yläosasta.
• · • · · ’ Mutta nk. työpenkeissä tuuletus tapahtuu perforoidun työlevyn, nk. perforoidun alustan läpi alaspäin, ja tällaisessa työpenkissä suoritetaan työskentely ilman lämmi-tystä tai kuumennusta. Näin ollen tämäntyyppinen tuuletus tapahtuu tuulettamalla 25 perforoidun työalustan läpi alaspäin, jolloin perforoitu alusta on tällöin tuettuna jonkinlaisen imuhyllyn varaan, jossa kehitetään tyhjö tarkoituksena poistaa vaaralliset kaasut, jotta laboratoriohenkilöstö ei joudu niiden kanssa kosketukseen.
• · • · · *·*; Tavanomaisessa tekniikassa laite on suunniteltu siten, että vetokaapit on järjestetty * erilleen työpenkeistä, mistä seuraa laajat tilantarpeet ja mikä tarkoittaa sitä, että laite «/ ’ ‘: 30 vaatii laajan tilan ja edelleen, vetokaappien ja työpenkkien fyysisen erottelun tulok- * » * ____· - · ·____ ....: sena on huonontunut asennusjoustavuus.
Esillä olevan keksinnön päätavoitteena on aikaansaada muunnettu työkaappi, jota voidaan vaihtoehtoisesti käyttää vetokaappina tai työpenkkinä ja mikä on yksinkertaisin säätötoimenpitein mahdollista saman rakenteen puitteissa.
2 105458
Keksinnön toisena tavoitteena on aikaansaada työkaappi, jonka tuloksena on parannettu joustavuus tuuletusdynamiikkaan kytkennässä ja joka mahdollistaa yleensä parantuneen tuuletuksen.
Keksinnön vielä toisena tavoitteena on aikaansaada työkaappi, joka yksinkertaisesta 5 rakenteestaan huolimatta toimii hyvin sekä vetokaappina että työpöytänä, jättämättä kuitenkaan huomioimatta laboratoriohenkilökunnan turvallisuutta.
Näitä ja muita tavoitteita varten, jotka ilmenevät seuraavasta selityksestä, aikaansaadaan tässä keksinnön avulla kaappi, joka toimii vetokaappina ja vaihtoehtoisesti työ-penkkinä. Keksinnön mukainen työkaappi käsittää kaapinkuoren, johon kuuluu siilo hen liittyvät sivuseinät, kaksinkertainen takaseinä, etuosa varustettuna sisäänpääsy-aukolla ja liukuovella, sekä työpenkin, jossa on perforoitu alusta, sekä tuuletuskanavan, joka on yhdistetty imutuulettimeen tai muuhun välineeseen, joka kykenee kehittämään kaappiin alipaineen.
Keksinnön mukainen kaappi tunnetaan siitä, että vedonsäätimen ollessa mainitussa 15 toisessa asennossa, kaappi olennaisesti sulkee kaapinkuoren sisäosan ja ympäristön välisen yhteyden, jolloin kaappi pääasiassa toimii vetokaappina, ja että kaappi on ylhäältä avoin lukuunottamatta imulaatikon varaamaa tilaa.
On edullista järjestää mainitut kanavat kaapin takaseinän viereen, ja lisäksi yhteyteen kaapin sivuseinien kanssa. Erityisen edullista on se, että ainakin yksi kanava on . . 20 järjestetty takaseinän viereen ja että sen alapää on yhdistetty imuhyllyyn, jotta ai- ’; ’: kaansaadaan alaspäin tapahtuva imu perforoidun alustan läpi.
• · · • « ·
Erityisen edullista on myös se, että ainakin toinen kanava on järjestetty kummankin ....· sivuseinän viereen ja takaseinän viereen, mainitun ensimmäisen kanavan kummal- . lekin sivulle. Nämä toiset kanavat avautuvat alapäistään perforoidun alustan ylä- 25 puolella olevalle alueelle, jotta aikaansaadaan taaksepäin tapahtuva imu mainitun • · · perforoidun alustan läpi.
• · ’..*·.*· Esillä olevan keksinnön erityisen edullisessa kaapin suoritusmuodossa mainitut toi- :T: set kanavat reunustavat mainittua ensimmäistä kanavaa, joka on yhdistetty imuhyl- .!.t lyyn, ja avautuvat perforoidun alustan yläpuolella olevalle alueelle, jolloin mainitut • · 30 kanavat ovat jäljestetyt takaseinän viereen.
:·. Eräässä keksinnön mukaisessa edullisessa suoritusmuodossa on mainittu imulaatik- • · · ’·. ; ko varustettu alaspäin suunnatulla seinällä, joka siten yläpäässään erottaa imulaati- • · · kon alueen kaapin muusta osasta. Vedonsäädin on edullisesti järjestetty kääntyväksi 3 105458 alaspäin suunnatun seinän alareunaan. Jotta tuuletusjärjestelmän dynaamisia ominaisuuksia voidaan säätää, on edullista se, että imulaatikon ja kaapin sisäosan välinen liitäntä sisältää rajoituselementin tai säätimen, jotta mainitussa liitännässä vallit-sevaa virtausvastusta voidaan säätää.
5 On sopivaa järjestää kaappiin käyttömoottori, erityisesti sähkömoottori, jonka avulla vedonsäädintä voidaan liikuttaa näiden kahden aseman välillä, jotta kaappi saadaan muutetuksi vetokaapiksi tai työpenkiksi.
Liukuovi voidaan sinänsä tunnetulla tavalla yhdistää vastapainoon esim. nuoran avulla, joka kulkee pylpyröiden kautta, jolloin sen siirtymää ylöspäin helpotetaan ta-10 sapainottamalla liukuoven painoa.
Keksinnön mukaisessa kaapissa tapahtuvan työn helpottamiseksi on lamppuasetelma sijoitettu sopivasti kaapin etuosaan työaseman yläpuolelle.
Esillä olevan keksinnön mukainen kaappi on siten varustettu yläosassaan olevalla imulaatikolla, joka kulkee oleellisesti kaapin koko leveyden poikki, ja joka on sopi-15 vasti sijoitettu kaapin takaseinän viereen. Säädettävä vedonsäädin tarkoittaa sitä, että kaapin tuuletusominaisuuksia voidaan muuttaa käytettäessä kaappia toisaalta vetokaappina ja käytettäessä sitä toisaalta työpenkkinä. Näiden välisessä asemassa sitä voidaan käyttää halutulla tavalla riippuen siitä, minkälaista työtä kaapissa suoritetaan. Mutta keksinnön mukaista kaappia käytetään normaalisti joko vetokaappina tai . 20 työpenkkinä.
* • t • » ....
:, ‘ ' Keksintöä esitetään edelleen.seuraavassa viitaten keksinnön mukaisen kaapin edulli- : sen suoritusmuodon selitykseen. Mutta keksintö ei rajoitu tähän edulliseen suori- ·:·: tusmuotoon. Mainittu suoritusmuoto on esillä seuraavassa selityksessä, johon ohei- . set piirustukset liittyvät, joissa • · · 25 kuvio 1 esittää kaavamaisesti edestä nähtynä keksinnön mukaisesti suunniteltua « f kaappia; . kuvio 2 esittää sivusta nähtynä kuvion 1 mukaista kaappia; ja " kuvio 3 esittää ylhäältä nähtynä leikkausta pitkin kuvion 2 viivaa A-A.
I · · « · · ____________ • .... _ . ,···. Piirustuksissa esitettyjä yleisesti viitteellä 1 merkitty työkaappi sisältää tavanomai- 30 seen tapaan kaapinkuoren 3, jossa on sivuseinät 4 ja takaseinä 25. Kaapin etuosa on . varustettu sisäänpääsyaukolla 7, johon kuuluu liukuovi 9, jota kädensijan 11 avulla • · • ’· voidaan siirtää ylös- tai alaspäin sopivan, kuvion 2 esittämän sisäänpääsyaukon ai- kaansaamiseksi. Jotta liukuoven liikuttelu olisi helpompaa, on kaappi varustettu vastapainolla 17, joka nuorien 13 avulla on kytketty liukuoven 9 yläosaan. Jotta liu- 105458 4 kuoven 9 ylöspäin tapahtuvaa liikettä voidaan helpottaa, kulkevat mainitut nuorat 13 kaapin yläosaan järjestettyjen pylpyröiden 15 kautta. Mainitussa ylöspäin suunnatussa liikkeessä liikkuu liukuovi 9 kaapin etuosan sisäpuolella olevassa osassa, jonka alaspäin suunnattu, kaapin yläpäässä oleva seinäosa 18 määrittää.
5 Tässä esitetyssä suoritusmuodossa kaappi 1 lepää neljän jalan 5 varassa, jolloin aikaansaadaan sopiva työtaso. Mutta kaappi voidaan luonnollisesti kiinnittää suoraan laboratoriotilassa olevaan seinään käyttämättä mitään jalkoja.
Työpinta tai työpenkki 19 on järjestetty sopivalle tasolle, ja se on varustettu perfo-roidulla, aukoin 24 varustetulla levyllä 23, johon liittyy imuhylly, joka on järjestetty 10 perforoidun levyn tai perforoidun alustan alapuolelle. Edelleen kaapin yhdelle sivulle on tavanomaiseen tapaan järjestetty vettä, kaasua jne. varten oleva poistotorvi 20 ja poistovälineet 22.
Takaseinään 25 liittyen, joka on kaksinkertainen aikaansaaden siten vastapainoa 17 varten olevan tilan 27, on järjestetty kaksi sivukanavaa 29 ja yksi keskuskanava 31. 15 Takaseinän 25 yläosaan liittyy imulaatikko 33, johon kuuluu etuseinä 35, ja imulaa-tikko 33 on tällöin perforoidun säleikön 37 kautta yhteydessä kaapin sisäosaan. Imu-laatikko 33 on edelleen varustettu imukanavalla 39, joka on yhdistetty tässä esittämättä jätettyyn imutuulettimeen, joka aikaansaa kaappiin alipaineen ja siten halutun tuuletuksen.
. . 20 Keskuskanava 31 avautuu yläpäästään imulaatikkoon 33, kun taas alapäästään se on yhteydessä imuhyllyyn 21, jonka tarkoitus selitetään jäljempänä. Reunustavat sivu-* kanavat 29 ovat siis yläpäistään yhteydessä imulaatikkoon 33, mutta alapäistään avautuvat perforoidun alustan 23 yläpuoliselle alueelle, tässä siis jäljempänä selitet- ’: : tävässä tarkoituksessa.
» · * • · · .*··. 25 Imulaatikon 33 etuseinää 35 pitkin on järjestetty käsisääteinen tai moottorisääteinen • · · vedonsäädin 41, joka voi kääntyä kuviossa 2 viittein Li ja L2 merkittyjen ääriasemi- . . en välillä. Tätä vedonsäädintä 41 voidaan ohjata käsin tai sähkömoottorin 43 avulla, • · · joka on kaavamaisesti esitetty kuviossa 1. Moottoria 43 ohjataan ohjauspaneelilta 40 • · · *.* ' ohjauslaitteen 45 ja 47 avulla, jolloin aktivoiva ohjauselin 47 saattaa vedonsäätimen 30 41 asemaan Li, kun taas aktivoiva ohjauselin 45 saattaa vedonsäätimen 41 asemaan « « · U.
Selitetyn kaapin toiminto on lyhyesti seuraava. Oletettakoon, että kaappia 1 käytet-täessä työskennellään aineiden kanssa, jotka vaativat kuumennusta, jolloin kehittyy myrkyllisiä höyryjä. Toisin sanoen tässä tapauksessa kaappi toimii vetokaappina.
. I
5 105458
Ohjauspainikkeen 45 sekä käyttömoottorin 43 avulla vedonsäädin 41 liikutetaan kuvion 2 esittämään asemaan L2. Tämä katkaisee oleellisesti suoran, muutoin avonaisen yläosan kautta kaapin sisäosan ja ympäristön välillä vallitsevan yhteyden.
" Vedonsäätimen 41 ollessa tässä asemassa syntyy tällöin yhteys imulaatikon 33 ja 5 kaapin sisäosan kanssa perforoidun säleikön 37 kautta ja tuuletusta ylläpidetään kaapissa ylöspäin suunnatun ilmavirran avulla kuten normaalisti toimivassa vetokaapissa. Suljetussa tilassa suunnilleen 50 % tuuletusilmasta poistuu perforoidun säleikön läpi kulkevan käytävän kautta, kun taas loput poistuu kanavien 29 kautta ja perforoidun alustan 23 läpi, ja pieni osa siis keskikanavan 31 kautta ja perforoidun 10 alustan 23 läpi.
Työskenneltäessä pelkällä työpenkillä, jolloin työskentely normaalisti tapahtuu kuumentamatta kyseessä olevaa kemikaalia, on vedonsäädin 41 säädetty kuvion 2 esittämään asemaan Li painamalla painiketta 47. Näissä olosuhteissa keksinnön mukainen kaappi toimii työpenkkinä siten, että kaapin sisäosan ja ympäristön välinen yh- 15 teys aikaansaadaan kaapin osittain avonaisen yläosan kautta, jolloin kaapissa alaspäin suunnatun tuuletuksen tuloksena on se, että suurin osa ilmasta kulkee alas perforoidun alustan 23 ja ylöspäin keskikanavan 31 läpi, kun taas pieni osa, esimerkiksi noin 30 % tuuletusilmasta kulkee ulos sivukanavien 29 läpi, ja loput noin 10 % kulkee ulos imuhyllyn 33 kautta, vuotamalla vedonsäätimen 41 ympäri.
20 Edellä olevasta selityksestä ilmenee, että yksinkertaisella kytkennällä on mahdollista vaihtaa kaapin toiminto normaalista vetokaappitoiminnosta työpenkkitoimintoon, :*·.· mikä tarkoittaa sitä, että tilavaatimuksia tietyssä laboratoriossa voidaan olennaisesti alentaa, koska vetokaappeja ja työpenkkejä ei tarvitse järjestää erillisiksi työpai-.···. koiksi.
• · - - ' -:=---- — - l .
«tl 25 Mitä tulee kaapin rakenteeseen muilta kohdin, ovat materiaalit tavanomaisia ja kaa- pin runko voidaan valmistaa esim. lastulevystä ja valkoisesta laminaatista, kun taas liukuovi voidaan valmistaa turvalaminaattilasista ja työpenkki voidaan valmistaa perforoidusta haponkestävästä ruostumattomasta teräksestä. Työpinta voidaan luon-nollisesti valmistaa mistä tahansa kestävästä polymeeristä, kuten polypropeenista, • · 30 tai emalista tai keramiikasta tai epoksimateriaalista. Mittaripaneeli 40, joka on sijoitettu kaapin toiseen päähän, mahdollistaa tutkimusten helppouden ja yksinkertaisen :: käytön, ja asennuskytkennät voidaan vetää sekä lattiasta että katosta tai molemmista.
..· Vaikka keksintöä on selitetty erityiseen, edulliseen suoritusmuotoon viitaten, ei » * - keksintö rajoitu mitenkään tähän koskien muilta kohdin rakenneyksityiskohtia tai • · · '· " 35 toimintoa. Ammattimies toteaa helposti, kuinka muunnokset ja vaihdot voidaan suorittaa oheisten vaatimusten suoja-alan puitteissa.

Claims (10)

1. Kaappi, joka toimii vetokaappina, vaihtoehtoisesti työpenkkinä, käsittää kaa-pinkuoren (3), johon kuuluu sivuseinät (4), takaseinä (25), etuosa varustettuna si-säänpääsyaukolla (7) ja liukuovella (9), ja työpenkin (19), joka sisältää perforoidun 5 alustan (23) ja imuhyllyn (21), sekä tuuletuskanavan (39), joka yhdistetään imutuu-lettimeen, kaapin edelleen käsittäessä kaapinkuoren (3) yläosaan sovitetun imulaati-kon (33), joka on yhteydessä tuuletuskanavaan (39) ja jonka alaosa on yhdistettävissä kaapinkuoren sisäosaan, kanavat (29, 31), jotka yhdistävät perforoidun alustan tai imuhyllyn (21) yläpuolella olevan alueen imulaatikkoon (33), ja vedonsäätimen 10 (41), joka on säädettävissä ensimmäisen aseman (Li), joka oleellisesti sulkee imu- laatikon (33) ja kaapinkuoren (3) sisäosan välisen yhteyden, ja toisen aseman (L2) välillä, imulaatikon (33) ulottuessa syvyyssuunnassa vain osaan kaapin yläosaa, joka muutoin on avoin, tunnettu siitä, että kun vedonsäädin (41) on mainitussa toisessa asennossa, kaappi olennaisesti sulkee kaapinkuoren (3) sisäosan ja ympäristön väli-15 sen yhteyden, jolloin kaappi pääasiassa toimii vetokaappina, ja että kaappi on ylhäältä avoin lukuunottamatta imulaatikon (33) varaamaa tilaa.
2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen kaappi, tunnettu siitä, että kanavat (29, 31) on järjestetty kaapin (1) takaseinän (25) viereen, ja lisäksi yhteyteen kaapin (1) sivuseinien (4) kanssa.
3. Patenttivaatimuksen 2 mukainen kaappi, tunnettu siitä, että ainakin yksi kana- :' ·.: va (31) on järjestetty takaseinän (25) viereen ja että sen alapää on yhdistetty imuhyl- : Y: lyyn (21) kaasun poistamiseksi alaspäin perforoidun alustan (23) läpi.
• · ’···* 4. Patenttivaatimuksen 3 mukainen kaappi, tunnettu siitä, että ainakin toinen ka- : nava (29) on järjestetty kummankin sivuseinän (4) viereen ja takaseinän (25) vie- 25 reen, mainitun ensimmäisen kanavan (31) kummallekin sivulle, mainittujen toisten Y : kanavien (29) avautuessa alapäistään perforoidun alustan (23) yläpuolella olevalle alueelle, jotta perforoidun alustan yläpuolelle aikaansaadaan taaksepäin tapahtuva imu.
• · • · · ’ 5. Patenttivaatimuksen 4 mukainen kaappi, tunnettu siitä, että toiset kanavat (29) 30 reunustavat ensimmäistä kanavaa (31).
6. Jonkin edellä mainitun patenttivaatimuksen mukainen kaappi, tunnettu siitä, t : että vedonsäädin (41) on järjestetty kääntyväksi imulaatikkoon (33) kuuluvan, alas- • 1 päin kulkevan seinän (35) alareunaan. 7 105458
6 105458
7. Jonkin edellä mainitun patenttivaatimuksen mukainen kaappi, tunnettu siitä, että imulaatikon (33) ja kaapin (1) sisäosan välinen yhteys sisältää rajoituselementin tai säleikön (37), jolloin mainitussa liitännässä vallitsevaa virtausvastusta voidaan säätää.
8. Patenttivaatimuksen 6 tai 7 mukainen kaappi, tunnettu käyttömoottorista (43), jonka avulla vedonsäädintä voidaan liikuttaa kahden aseman (Li; L2) välillä.
9. Jonkin edellä mainitun patenttivaatimuksen mukainen kaappi, tunnettu siitä, että mainittu liukuovi (9) on yhdistetty vastapainoon (17) liukuoven ylöspäin tapahtuvan liikkeen helpottamiseksi.
10. Jonkin edellä mainitun patenttivaatimuksen mukainen kaappi, tunnettu lamp- puasetelmasta (12), joka on sijoitettu kaapin (1) etuosaan, työaseman yläpuolelle.
FI961092A 1993-09-10 1996-03-08 Vetokaappi FI105458B (fi)

Applications Claiming Priority (4)

Application Number Priority Date Filing Date Title
SE9302943 1993-09-10
SE9302943A SE501870C2 (sv) 1993-09-10 1993-09-10 Arbetsskåp fungerande som dragskåp eller dragbänk
PCT/SE1994/000832 WO1995007154A1 (en) 1993-09-10 1994-09-07 Work cabinet
SE9400832 1994-09-07

Publications (3)

Publication Number Publication Date
FI961092A0 FI961092A0 (fi) 1996-03-08
FI961092A FI961092A (fi) 1996-05-06
FI105458B true FI105458B (fi) 2000-08-31

Family

ID=20391051

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI961092A FI105458B (fi) 1993-09-10 1996-03-08 Vetokaappi

Country Status (8)

Country Link
EP (1) EP0725687B1 (fi)
AT (1) ATE178815T1 (fi)
DE (1) DE69417911D1 (fi)
DK (1) DK0725687T3 (fi)
FI (1) FI105458B (fi)
NO (1) NO301154B1 (fi)
SE (1) SE501870C2 (fi)
WO (1) WO1995007154A1 (fi)

Families Citing this family (2)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
CN108237132A (zh) * 2017-11-07 2018-07-03 苏州市凯利勋实验室设备有限公司 一种用于通风柜的自动补风装置
CN110773540A (zh) * 2019-12-06 2020-02-11 青岛中科汉维实验室装备科技有限公司 一种可以四面开门的通风罩

Family Cites Families (3)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US1934808A (en) * 1930-11-22 1933-11-14 John M Liptay Single draft fume hood
US4098174A (en) * 1976-04-08 1978-07-04 Landy Jerome J Total exhaust laminar flow biological fume hood safety cabinet and method
GB2088043B (en) * 1980-11-22 1984-01-11 Isc Chemicals Ltd Fume extraction apparatus

Also Published As

Publication number Publication date
NO301154B1 (no) 1997-09-22
FI961092A (fi) 1996-05-06
ATE178815T1 (de) 1999-04-15
NO960983L (no) 1996-05-08
FI961092A0 (fi) 1996-03-08
EP0725687A1 (en) 1996-08-14
SE501870C2 (sv) 1995-06-12
NO960983D0 (no) 1996-03-08
EP0725687B1 (en) 1999-04-14
SE9302943L (sv) 1995-03-11
DE69417911D1 (de) 1999-05-20
DK0725687T3 (da) 1999-10-25
SE9302943D0 (sv) 1993-09-10
WO1995007154A1 (en) 1995-03-16

Similar Documents

Publication Publication Date Title
US4898089A (en) Laminar flow work table with controllable ventilation of a work surface
US6461233B1 (en) Low air volume laboratory fume hood
US6517428B1 (en) Work station having an air flow controller
US9463129B2 (en) Grossing station
US20070149103A1 (en) Full air-exchanging safety cabinet
CA2520330A1 (en) A system for directing and controlling two separate streams of air to a kitchen
US5113749A (en) Air curtain producing an outward ramping effect for use with an access way or enclosure
US20120322353A1 (en) Fume hood
EP3395453B1 (en) Laboratory suction hood
EP3681649B1 (en) Improved extraction hood for extracting fumes produced by chemical reactions
US6506109B1 (en) Fume hood with air chamber
US6350194B1 (en) Fume hood with airflow control system
JP6637343B2 (ja) 吸引排気機能を備える作業台システム
FI105458B (fi) Vetokaappi
US4179984A (en) Slide mounting work station
JPS6320168B2 (fi)
US20170173647A1 (en) Open Fume Capture and Exhaust Ventilated Work Station
JP2009202155A (ja) 卓上フード設備付き実験台
WO2003050453A1 (en) Work station having an air flow controller
US3408914A (en) Fumehood with auxiliary air supply and by-pass conduit means
JP4368644B2 (ja) 卓上フード設備及び卓上フード設備付き実験台
JP3115606U (ja) 局所排気ユニット
JPH0763387A (ja) 安全キャビネットの外気吸込装置
CN208866132U (zh) 一种具有补风的风幕式排风罩
CN220803369U (zh) 一种用于化学制品的操作台组件