FI101155B - Irrokepaperiin tarkoitettu liuotinvapaa organopolysiloksaanikoostumus - Google Patents

Irrokepaperiin tarkoitettu liuotinvapaa organopolysiloksaanikoostumus Download PDF

Info

Publication number
FI101155B
FI101155B FI896013A FI896013A FI101155B FI 101155 B FI101155 B FI 101155B FI 896013 A FI896013 A FI 896013A FI 896013 A FI896013 A FI 896013A FI 101155 B FI101155 B FI 101155B
Authority
FI
Finland
Prior art keywords
solvent
release paper
sio
organopolysiloxane composition
paper according
Prior art date
Application number
FI896013A
Other languages
English (en)
Swedish (sv)
Other versions
FI896013A0 (fi
Inventor
Yasuaki Hara
Masahiko Ogawa
Original Assignee
Shinetsu Chemical Co
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Shinetsu Chemical Co filed Critical Shinetsu Chemical Co
Publication of FI896013A0 publication Critical patent/FI896013A0/fi
Application granted granted Critical
Publication of FI101155B publication Critical patent/FI101155B/fi

Links

Classifications

    • CCHEMISTRY; METALLURGY
    • C08ORGANIC MACROMOLECULAR COMPOUNDS; THEIR PREPARATION OR CHEMICAL WORKING-UP; COMPOSITIONS BASED THEREON
    • C08LCOMPOSITIONS OF MACROMOLECULAR COMPOUNDS
    • C08L83/00Compositions of macromolecular compounds obtained by reactions forming in the main chain of the macromolecule a linkage containing silicon with or without sulfur, nitrogen, oxygen or carbon only; Compositions of derivatives of such polymers
    • C08L83/14Compositions of macromolecular compounds obtained by reactions forming in the main chain of the macromolecule a linkage containing silicon with or without sulfur, nitrogen, oxygen or carbon only; Compositions of derivatives of such polymers in which at least two but not all the silicon atoms are connected by linkages other than oxygen atoms

Landscapes

  • Chemical & Material Sciences (AREA)
  • Health & Medical Sciences (AREA)
  • Chemical Kinetics & Catalysis (AREA)
  • Medicinal Chemistry (AREA)
  • Polymers & Plastics (AREA)
  • Organic Chemistry (AREA)
  • Compositions Of Macromolecular Compounds (AREA)
  • Adhesive Tapes (AREA)
  • Paints Or Removers (AREA)
  • Paper (AREA)

Description

101155
Irrokepaperiin tarkoitettu liuotinvapaa organopolysilok-saanikoostumus Tämä keksintö koskee irrokepaperiin tarkoitettuja 5 organopolysiloksaanikoostumuksia, joilla aikaansaadaan alustoille erinomaiset irrotettavuus- ja liukuominaisuu-det, tarkemmin sanoen irrokepaperiin tarkoitettua liuotin-vapaata organosiloksaanikoostumusta, joka voidaan levittää ilman orgaanisia liuottimia.
10 Tavanmukaisesti silikonikoostumuksia on käytetty irrotusaineina tarttumisen ja kiinnittymisen estämiseksi alustojen, kuten paperin tai muovien ja liima-aineiden välillä, tai liukumisen parantamiseksi paperin ja paperin, paperin ja muovin, muovikalvon ja muovikalvon, paperin ja 15 ihmisen sormien, muovien ja ihmisen sormien tai muovien ja metallien välillä.
Näitä irrotusainesilikonikoostumuksia on käytetty yleisesti liuoksina orgaanisissa liuottimissa tai vesi-emulsioina (kts. esim. JP-patenttijulkaisut nrot Sho 20 35-13 709, Sho 36-1 397 ja Sho 46-26 798). Koska orgaani sen liuotinliuoksen tyyppiä olevat silikoni-irrotusaineet sisältävät pääaineosana kumimaisia diorganopolysiloksaane-ja, joilla on suuri moolimassa tai korkea polymeroitumis-aste, niiden käytössä tarvitaan suuria määriä liuottimia 25 ja näinollen ne aiheuttavat väistämättä ilman saastumista, jos liuottimet lasketaan ilmakehään ja ne aiheuttavat huomattavia kustannuksia liuottimen talteenottosysteemin vuoksi. Sitävastoin vesiemulsiotyyppiset silikoni-irrotusaineet eivät aiheuta vakavaa ilman saastumista; ne saat-30 taisivat kuitenkin aiheuttaa jonkin verran ympäristön saastumista emulgointlaineiden käytön vuoksi ja niitä on kuumennettava pitempi aika korkeassa lämpötilassa kalvon muodostamiseksi.
Näiden ongelmien ratkaisemiseksi on ehdotettu liuo-35 tinvapaata tyyppiä olevia irrotusainesilikonikoostumuksia, 2 101155 jotka eivät sisällä olennaisesti lainkaan vettä tai orgaanisia liuottimia. Esimerkkejä näistä silikonikoostumuksis-ta on löydettävissä esimerkiksi US-patenteista nrot 3 922 443, 4 057 596 ja 4 071 644 ja japanilaisesta patentti-5 julkaisusta nro Sho. 52-39 791. Kuitenkin näistä koostumuksista saadulla kovetetulla kalvolla on alhainen poly-meroitumisaste, koska näissä koostumuksissa käytetään vi-nyylisiloksaania tai vetysiloksaania, jonka viskositeetti on 50 - 5000 m2/s 25 °C:ssa, pääaineosana ja tämän seurauk-10 sena sen mekaaninen lujuus on huonompi kuin edellä mainituista tavanomaisen liuotinliuostyypin silikonikoostumuk-sista saadulla kalvolla. Tämän haitan lisäksi sen liuku-ominaisuudet ovat epätyydyttävät ja näin ollen tavanomaisilla liuotinvapailla silikonikoostumuksilla on rajoitetus-15 ti sovellutuksia.
Esimerkiksi jos tavanomaisia liuotinvapaita irro-tusainesilikonikoostumuksia käytetään paineherkällä liimalla varustetun voimapaperiteipin irrotusaineiksi, voima-paperiteipin levittämistä aaltokartongille ei ole vaiva-20 tonta tehdä, koska voimapaperiteipin takapuolelle muodos tetulla kovetetulla kalvolla on huonot liukuominaisuudet eikä liukuminen käsien ja irrotuspinnan välillä ole hyvä. Toisinaan työntekijät satuttavat kätensä. Jos näin tapahtuu, työntekijät eivät kykene kohdistamaan riittävää voi-25 maa voimapaperiteippiin ja näin ollen paineherkkä liima ei tartu tyydyttävästi aaltokartonkiin ja näin ollen toisinaan tapahtuu teipin irtoamista aaltokartongista. On myös osoitettu, että siinä tapauksessa, että tavanomaisia liuotinvapaita irrotusainesilikonikoostumuksia levitetään 30 paperille tai muovikalvolle liukukalvon valmistamiseksi kasettinauhaa varten, magneettinauha toisinaan vahingoittuu tai ongelmia esintyy nauhan pyörityksesä, koska liukuminen nauhan ja liukukalvon välillä ei ole hyvää.
Edelleen on osoitettu, että jos valmistetaan irro-35 kepaperia levittämällä ja kovettamalla tavanomaisia liuo- 3 101155 tinvapaita irrotusainesilikonikoostumuksia paperille tai muovikalvolle, näin saatu kovetettu silikonikalvo koskettaa metalli- tai muovitelaa, ennenkuin irrokepaperi kierretään rullalle. Kovetetun kalvon huonot liukuominaisuudet 5 saattaisivat aiheuttaa vahinkoa silikonipinnalle ja tämä aiheuttaa näin valmistetun irrokepaperin irrotussuoritus-kyvyn hajontaa. Huonot liukuominaisuudet saattaisivat myös tehdä päällystetyn paperin tai muovikalvon kelalle kiertämisen epätasaiseksi ja aiheuttaa täten prosessointiongel-10 mia.
Näiden ongelmien ratkaisemiseksi tavanomaisissa liuotinvapaissa irrotusainesilikonikoostumuksissa erilaisia liukumista aikaansaavia materiaaleja, kuten dimetyyli-siloksaaniöljyjä, polyeetterimodifioituja öljyjä, pinta--15 aktiivisia aineita, vahoja ja metallisaippuoita on lisätty. Tyydyttäviä tuloksia ei ole kuitenkaan vielä saatu. Koska olennaisesti mikään näistä liukumista aikaansaavista materiaaleista ei ole kovin sekoittuva silikonikoostumus-ten kanssa, näin saadusta päällystysnesteestä tulee epä-20 stabiili ja kovettaminen usein epäonnistuu. Vakavin ongel ma on, että lähes kaikki nämä liukumista aikaansaavat materiaalit pyrkivät vaeltamaan kovetetun silikonikalvon pinnalle ja tämä aiheuttaa tartuntavoiman laskua kovetetun kalvon ja liiman välillä.
2 5 Muita menetelmiä liukuominaisuuksien parantamiseksi on ehdotettu esimerkiksi JP-patenttijulkaisuissa nrot Sho. 61-159 480 ja Sho. 63-101 453. Nämä menetelmät ovat kuitenkin yhä epätyydyttäviä.
Tämän keksinnön tavoitteena on saada aikaan irroke-30 paperille tarkoitettu liuotinvapaa siloksaanikoostumus, joka tuottaa kovetetun kalvon, jolla on erinomaiset liukuominaisuudet, irrotettavuus ja senjälkeinen tarttuvuus. Tässä keksinnössä irrokepaperi voi koostua mistä tahansa alustasta, kuten paperista, muovikalvosta tai metallifo-35 liosta eikä sitä tulisi rajoittaa paperista koostuvaan irrokepaperiin.
4 101155 Tämän keksinnön tekijät ovat nyt havainneet, että edellä mainittu tavoite saavutetaan käyttämällä kovetettavana vinyylipohjaisena siloksaanina osittain haarautunutta siloksaania, sillä tämän keksinnön silikonikoostumuksesta 5 valmistetulla kovetetulla kalvolla on samanlainen liuku-ominaisuuksien taso kuin kalvolla, joka on valmistettu liuotinpohjaisesta irrotusainesilikonikoostumuksesta ja näin ollen se ei vaadi liukumista aikaansaavia materiaaleja, jotka pyrkviät vaeltamaan kovetetun kalvon pinnalle.
10 Tämän keksinnön edellä mainittu tavoite, piirteet ja edut käyvät ilmi seuraavasta sen yksityiskohtaisesta kuvauksesta.
Tämän keksinnön liuotinvapaa koostumus sisältää: (A) 100 paino-osaa organopolysiloksaania, jossa on 15 molekyyliä kohti vähintään kaksi piihin sitoutunutta al-kenyyliradikaalia ja vähintään yksi piihin sitoutunut radikaali, ja jolla on kaava (Z): R* ψ
- ( CHa ).—f SiO -h— SIR' , N
2° Ϊ, <Z> jossa ryhmät R1 ovat samoja tai erilaisia yksiarvoisia hii-livetyradikaaleja, n on kokonaisluku 5-100 ja m on kokonaisluku 2-8; 25 (B) 1-100 paino-osaa organovetypolysiloksaania, jossa on molekyyliä kohti vähintään kaksi piihin sitoutunutta vetyatomia; ja (C) katalyyttisesti tehokkaan määrän platinakata-lyyttiä; ja komponentin (A) organopolysiloksaanissa ole- 30 vien alkenyyliradikaalien ja komponentin (B) metyylivety-polysiloksaanissa olevien SiH-radikaalien lukumäärien summa on vähintään 5.
Keksinnön koostumuksen jokaista komponenttia selostetaan yksityiskohtaisesti.
5 101155 Tässä keksinnössä komponenttina (A) käytetyssä or-ganopolysiloksaanissa on molekyylissään vähintään kaksi piihin sitoutunutta alkenyyliradikaalia. Tällä organopo-lysiloksaanilla on kampamainen rakenne ja sitä edustavat 5 esimerkiksi seuraavat kaavat: R* R® z R2 R*
R* - SiO—(- SiO-H. —SiO -H» —(· SiO -He - Si- Rl tl l II
R* R* R* R* R2 10 *7 R2 R* Z R* R*
Il I II
Z - SiO-e SiO-H. —(- SiO ö —(- SiO-He - Si- Z
Il I I I
R2 R® R* R* R* R2 R* Z Ra R*
il I II
z — SiO—(-SiO-H, —HSiO-Hb —e SiO-He - Si- R2 R® R* R* R* R* Näissä kaavoissa Z on lineaarinen polysiloksaani jota edustaa kaava: 20 Ψ Ψ —e CH, -j-, —(· SiO 4*. Si - R>
I I
Rl R1
Substituentit R1 ja R3 ovat alkyyliradikaaleja, 25 esim. metyyli-, etyyli-, propyyli-, butyyliradikaaleja jne, aryyliradikaaleja, esim. fenyyli-, tolyyliradikaaleja jne, sykloalkyyliradikaaleja, esim. sykloheksyyliradikaa-leja jne, samoja tai erilaisia tai substituoituja tai sub-stituoimattomia yksiarvoisia hiilivetyradikaaleja, joissa 30 kaikki tai jotkut radikaalien hiiliatomeihin sisältyvistä vetyatomeista on korvattu halogeeniatomeilla, syanoradi-kaaleilla jne. Edullisin substituentti R1 on metyyliradi-kaali.
Substituentti R2 on alkyyliradikaali, esim. metyyli-, 35 etyyli-, propyyli-, butyyliradikaali jne, alkenyyli- 6 101155 radikaali, esim. vinyyli-, allyyliradikaali jne, aryylira-dikaali, esim. fenyyli-, tolyyliradikaali jne, sykloalkyy-liradikaali, esim. sykloheksyyliradikaali jne, sama tai erilainen tai substituoitu tai substituoimaton yksiarvoi-5 nen hiilivetyradikaali, jossa kaikki tai jotkut radikaalien hiiliatomeihin sitoutuneista vetyatomeista on korvattu halogeeniatomeilla, syanoradikaaleilla jne.
Edullisin alkenyyliradikaali substituentiksi R2 on vinyyli- tai allyyliradikaali ja m on kokonaisluku 2-8, n 10 on kokonaisluku 5-100, a, b tai c on kokonaisluku, joka on suurempi tai yhtäsuuri kuin 1. Edullisimmin m on 2 tai 3.
Käytännön käytön kannalta 80 mol-% ryhmistä R1, R2 ja R3 tulisi edullisesti olla metyyliradikaaleja. Muuttamalla suhdetta b/ (a +b) on mahdollista säätää koostumuk-15 sista valmistetun kovetetun kalvon liukuominaisuuksien tasoa ja tämän suhteen edullinen alue on 0,001-0,1.
Organopolysiloksaani voidaan valmistaa esimerkiksi antamalla organopolysiloksaanin, jota edustaa esimerkiksi kaava (I): 20 R3 R* R* R*
ii i T
R* SiO-f- SiO-H. —h SiO -H* - SIR* [1]
Il I I
R3 R* R» R3 25 jossa R2, R3, a, b ja c ovat samoja kuin edellä kuvattiin ja d on b + c; reagoida organopolysiloksaanin kanssa, jonka toisessa päässä on vetyatomi ja jolla on esimerkiksi kaava (II): 30 HSiO-e SiO-K.-1 - SiR1 [Π]: R1 A1 R' jossa n on kokonaisluku 5-100, liuottimessa kuten toluee-35 nissa tai tetrahydrofuraanissa hydrosilyylireaktiolle tar- 7 101155 koitetun katalyytin, kuten klooriplatinahapon läsnäollessa 40-120°C: ssa.
Organopolysiloksaani, jonka toisessa päässä on vetyatomi, voidaan valmistaa esimerkiksi noudattamalla tun-5 nettua menetelmää: Trialkyylisilanoli (R3SiOH) kopolymeroi-daan heksaorganotrisiloksaanin kanssa asetonitiriililiuot-timessa pentakoordinaatiokatalyytin läsnäollessa, jollaista edustavat kaavat (III) ja (IV), jolloin muodostuu organopolysiloksaani, jossa on toisessa päässä silanoliradi- 10 kaali, jota edustaa kaava (V). Näin muodostuneen organo-polysiloksaanin annetaan reagoida dialkyylikloorisilaanin kanssa kloorivetyhappoa sitovan aineen (esim. trietyyli-amiinin, pyridiinin, jne) läsnäollessa.
15 N*(CH, h I tm3:
20 r^V
K*CeiIeSi' [π ]; ψ r 2 5 R1 ~ ^l0 -tr SiO b . , H [V ] R' R' (joissa R1 ja n ovat samoja kuin kaavalle (II) edellä kuvattiin) .
30 Eräs esimerkki komponentin (A) organopolysiloksaa- nissa olevasta alkenyyliryhmästä on vinyyliradikaali, al-lyyliradikaali tai propenyyliradikaali ja edullisin alke-nyyliradikaali on vinyyliradikaali. Jos alkenyyliradikaa-lin määrä organopolysiloksaanissa on pienempi tai yhtäsuu- 35 ri kuin 0,5 mol-%, silikonikoostumukset eivät kovetu hy- 8 101155 vin. Jos määrä on suurempi tai yhtäsuuri kuin 10.0 mol-%, silikonikoostumuksista valmistetun kovetetun kalvon irti-repimivastus tulee liian suureksi ja liimojen tarttuvuus kovetettuun kalvoon tulee epästabiiliksi käytännön käytön 5 kannalta. Näin ollen alkenyyliryhmän määrän tulisi olla välillä 0,5-10,0 mol-% ja edullisesti 1,0-8,0 mol-%.
Organovetypolysiloksaani, joka on tämän keksinnön silikonikoostumuksen komponentti (B), voidaan valita tunnetuista organovetypolysiloksaaneista, jotka sisältävät 10 molekyyliä kohti vähintään kaksi ja edullisesti vähintään kolme vetyatomia ja joille voi tapahtua additioreaktio alkenyyliradikaalin kanssa. Vähintään 90 mol-%:n orgaanisista radikaaleista vetyatomeja lukuunottamatta tulisi edullisesti olla metyyliradikaaleja. Esimerkkejä tällai-15 sesta polysiloksaanista ovat homopolymeerit tai kopolymee-rit, jotka koostuvat sellaisista yksiköistä kuin (CH3)HSiO, HSi015, (CH3)2 SiO, CH3Si01>5, (CH3)2HSiO0>5 ja (CH3)3- SiO0 5. Tämän pölysiloksaanin rakenne voi olla lineaarinen, haarautunut tai syklinen, ja polysiloksaanin, jonka viskosi-20 teetti on 10-500 mm2/s 25°C:ssa, on edullinen. Polysilok-saanien määrä voidaan ilmoittaa suhteessa komponenttiin (A) sisältyvien alkenyyliradikaalien määrään ja se on yleensä 1-100 paino-osaa 100 paino-osaa kohti komponenttiin (A) sisältyvien alkenyyliradikaalien määrää kalvon 25 muodostuksen ja irrotusominaisuuksien kannalta.
Tämän keksinnön silikonikoostumuksen kolmas komponentti (koostumus (C)) on komponenttien (A) ja (B) addi-tioreaktiolle tarkoitettu katalyytti ja se voidaan valita sellaisista katalyyteistä, joita tavanomaisesti käytetään 30 tällaiseen reaktioon, kuin klooriplatinahaposta, kloori- platinahapon alkoholi- tai aldehydiliuoksesta tai kloori-platinahapon ja eri olefiinien komplekseista. Platinamus-taa ja erilaisia kantoaineita, joiden pinnalle platinaa voidaan asettaa, voidaan myös käyttää. Katalyyttiä voi 35 olla läsnä katalyyttisesti tehokas määrä ja määrän tulisi 9 101155 tavallisesti olla 1-1000 ppm komponentista (A) laskettuna hyvän kovetetun kalvon saamiseksi ja taloudelliselta kannalta katsoen.
Komponentissa (A) olevien alkenyyliradikaalien lu-5 kumäärän ja komponentissa (B) olevien SiH-radikaalien lukumäärän summan tulisi olla vähintään viisi silloitetun polymeerirakenteen valmistamiseksi ja näin kopolymeroidun silikonikoostumuksen tukemiseksi liukenemattomaksi liuottimiin .
10 Tämän keksinnön silikonikoostumus voidaan saada sekoittamalla keskenään määrätyt määrät komponentteja (A) , (B) ja (C) . Komponenttia (C) on edullista lisätä senjäl-keen, kun komponenteista (A) ja (B) on saatu tasainen seos. Tarvittaessa reaktiohidastimia, kuten erilaisia or-15 gaanisia typpiyhdisteitä, orgaanisia fosfaattiyhdisteitä, asetyleeniyhdisteitä, oksiimiyhdisteitä ja orgaanisia klooriyhdisteitä voidaan lisätä neljäntenä komponenttina platinakatalyyttien aktiivisuuden kontrolloimiseksi. Tämän keksinnön koostumuksen viskositeetti on edullisesti 50-20 20000 mm2/s sen työstettävyyden kannalta sen päällystyspro- sessissa. Viskositeetti voidaan valita riippuen päällystettävästä määrästä, päällystysmenetelmistä tai päällystettävien alustojen materiaaleista. Esimerkiksi alempia tai kohtuullisia viskositeetteja välillä 50-3000 mm2/s käy-25 tetään, jos päällystysmääräksi alustoille valitaan 0,3-3,0 g/m2 metallifolioiden tai muovien, kuten polyeteenilaminoi-tujen paperien päällystyksessä tunnettujen päällytyskonei-den, kuten telapäällystys-, syväpainopäällystys-, offset-siirtotelapäällystyskoneiden jne avulla. Tätä aluetta kor-30 keammat viskositeetit ovat edullisia sellaisten alustojen kuin glassiinipaperin, voimapaperin ja savipohjapäällyste-paperien päällystyksessä, joihin irrotusainekoostumukset absorboituvat helposti.
Alustat, jotka päällystetään tämän keksinnön koos-35 tumuksella, lämmitetään 5-60 sekunniksi 80-200°C:n lämpöti- 10 101155 laan tai niitä säteilytetään yli 0,2 s UV-säteilijällä, jonka teho on n. 80 W/cm ja kovetettu kalvo muodostuu alustojen pinnalle. Näin muodostettu kovetettu kalvo antaa alustalle liukuominaisuuksia ja päällystetyistä alustois-5 ta, kuten paperista, muovikalvoista ja metallifolioista tulee hyödyllisiä irrokepaperina. Tämän jälkeen liimatei-pin levittäminen käsin on helppo suorittaa, koska kovetetun silikonipinnan liukuominaisuudet ovat hyvät. Lisäksi koska kovetetulla silikonipinnalla on pieni irrotusvoima 10 ja hyvät liukuominaisuudet, tämän irrotussilikonikoostu-muksen käyttöaluetta voidaan laajentaa verrattuna tavanomaisiin liuotinvapaisiin irrotusainesilikonikoostumuk-siin.
Kuten edellä mainittiin, koska tämän keksinnön si-15 likonikoostumuksessa käytetään osittain haaroittunutta vinyylipohjaista siloksaania kovetettavana vinyylipohjäisenä siloksaanina, se voidaan levittää käyttämättä orgaanisia liuottimia. Näin ollen se on erinomainen energiansäästön, turvallisuuden ja ympäristön saastumisen kannal-20 ta. Se voi myös antaa hyvän liukuominaisuuksien tason, jota ei ole koskaan saavutettu tavanomaisilla liuotinva-pailla silikonikoostumuksilla. Lisäksi saatu tarttuvuus on erinomainen ja irrotusvoima on pieni ja muuttumaton.
Tämän keksinnön irrotusainesilikonikoostumusta ku-25 vataan yksityiskohtaisemmin viitaten seuraaviin esimerk keihin, joissa termi "osaa" tarkoittaa "paino-osaa" ja kaikki viskositeettiarvot on mitattu 25°C:ssa. Nämä esimerkit ovat valaisevia eikä patenttivaatimusten ole katsottava rajoittuvan niihin.
30 Esimerkki 1
Liuokseen, jossa oli 100 g tolueenia ja 100 g dime-tyylipolysiloksaania (vinyyliarvo: 7,2 x 10'4 mol/g), joka sisälsi 4,5 mol-% vinyyliradikaaleja, jossa dimetyylisi-lyyliradikaalit olivat molekyylin päissä, ja jonka visko-35 siteetti oli 800 mm2/s 25°C:ssa, lisättiin 1 g klooripla- 11 101155 tlnahapon l%:sta isopropanoliliuosta ja seos lämmitettiin 80°C:en. Tähän seokseen tiputettiin 160 g dimetyylipolysi-loksaania (polymeroitumisaste 60), jonka toisessa päässä oli SiH-radikaali, ja reaktio aloitettiin. Dimetyylipoly-5 siloksaanin tiputuksen jälkeen reaktioseos seisoi 2 h 80-100°C:ssa. Tämän jälkeen tähän reaktioseokseen lisättiin 1 g aktiivihiiltä reaktioseoksessa olevan katalyytin adsor-boimiseksi ja reaktioseos suodatettiin.
Näin saadusta suodoksesta tolueenl tislattiin pois 10 ja saatiin öljy (öljy A), jonka vinyyliarvo oli 1,4 x 10"4 mol/g ja viskositeetti oli 18 000 mm2/s.
100 g:an öljyä A lisättiin 3 g metyylivetypolysi-loksaania, jonka molemmat pääteryhmät ovat trimetyylisi-lyyliä ja jonka viskositeetti oli 20 mm2/g 25°C:ssa ja 1 g 15 3-metyyli-l-butyyni-3-olia, jolla on kaava (VI), lisättiin vielä. Tämä seos sekoitettiin tasaiseksi ja senjälkeen lisättiin 2 g platinan ja vinyylisiloksaanin kompleksisuo-laa (200 ppm platinasisällön suhteen) ja sitten näitä komponentteja sekoitettiin riittävästi tuotteen 1 valmista-20 miseksi.
CH, HC = C- C - OH [VI ] CH, 25
Tuotteen 1 kovettuvuus, irrotusvastus, Hakuominaisuudet ja tuoteesta 1 kovetetun kalvon jälkitarttuvuus mitattiin seuraavassa kuvatuilla menetelmillä ja näiden mittausten tulokset esitetään taulukossa 1.
30 Kovettuvuuden mittaus
Tuotetta 1 levitettiin polyeteenillä laminoidun hienopaperin pinnalle 0,8 g;n päällystysmäärä 1 m2;ä kohti pintaa ja päällystetty paperi lämmitettiin sitten 20 sekunniksi 120°C:en kuumailmakierrätystyyppisessä kuivaus-35 uunissa. Kovetettua pintaa hangattiin sormella ja kovettu- 12 101155 vuutta arvosteltiin kovetetun koostumuksen kovetetusta pinnasta tippumisen perusteella ja kovetetun pinnan sameus arviotiin. Tulos oli erittäin hyvä ja taulukossa 1 merkki "O" tarkoittaa hyvää kovettuvuutta.
5 Irrotusvastuksen mittaus
Tuotetta 1 levitettiin polyeteenillä laminoidun hienopaperin pinnalle 0,8 g:n määrä 1 m2:ä kohti pintaa ja lämmitettiin 30 sekunniksi 140°C:en kuivausuunissa, jolloin kovetettu kalvo muodostui laminoidulle paperille. Pinnalle 10 levitettiin Oribain BPS-5127-valmistetta (akryyli tyyppi sen liuotinpohjäisen liiman tuotenimi, valmistaja Toyo Ink Manufacturing Co., Ltd) tai Oribain BPS-2411-valmistetta (kumityyppisen liuotinpohjäisen liiman tuotenimi, valmistaja sama yhtiö) ja lämmitettiin 3 minuuttia 100°C:ssa.
15 Tämän jälkeen pala paperia, jonka paino oli 40 g/m2, levitettiin tälle käsitellylle pinnalle ja 2 kPa:n paine kohdistettiin tähän paperiin ja pidettiin siinä tietty aika 25°C:ssa. Tämän jälkeen tämä paperi yhdessä liiman, kovetetun kalvon ja laminoidun paperin kanssa leikattiin 5 cm 20 leveiksi suikaleiksi koekappaleiden saamiseksi. 180 asteen irrotuskoe suoritettiin repimällä levitetty paperi irti koekappaleista nopeudella 0,3 m/min, 30 m/min ja 60 m/min käyttäen vetokonetta ja irrotukseen vaadittu irrotusvoima (N) mitattiin kullekin koekappaleelle.
25 Liukuominaisuuksien mittaaminen
Tuotteen 1 kovetettu kalvo muodostettiin arkkimai-sen alustan pinnalle samalla menetelmällä, jota käytettiin edellä irrotusvastuskokeessa. Tälle pinnalle asetettiin pala uretaanikumia tai styreeni-butadieenikumia. 200 g:n 30 paino asetettiin kumin päälle ja senjälkeen kumia vedettiin kovetetun silikonipinnan suunnassa nopeudella 0,3 m/min ja liikekitkavoima saatiin jakamalla kumin vetämiseen vaadittu voima (N) painon aiheuttamalla voimalla 2 N. Tämä käytetty menettely on samanlainen kuin on kuvattu 35 normissa ASTM D 1894-63. Liukuominaisuuksia arvioitiin 13 101155 myös liu'uttamalla sormea kovetetun kalvon pinnalla, ja tuloksia arvioitiin seuraavien standardien perusteella ja tulokset esitetään taulukossa 1 käyttäen seuraavia merkkejä: 5 00 : liukui erittäin hyvin O : liukui hyvin X : ei liukunut XX : ei liukunut lainkaan Jälkitarttuvuuden mittaaminen 10 Tuotteen 1 kovetettu kalvo muodostettiin arkkimai- sen alustan pinnalle samalla menetelmällä kuin käytettiin edellä esitetyssä irrotuslujuuskokeessa. Tälle pinnalle levitettiin polyesteriliimateippiä n:o 31 B (paineherkän polyesteriliimateipin tuotenimi, valmistaja Nitto Denko 15 Corporation) ja lämmitettiin 20 tunnin ajan 70°C:ssa 2kN:n paineessa ja tämän jälkeen levitetty polyesteriteippi vedettiin irti. Tämän jälkeen irti vedetty polyesteriteippi levitettiin ruostumattomalle teräslevylle ja 180 asteen irrotuskoe suoritettiin nopeudella 0,3 m/min ja voima 1, 20 joka vaadittiin teipin vetämiseen irti ruostumattoman teräksen pinnalta, mitattiin.
Vertailun suorittamiseksi teippi n:o 31 B levitettiin polytetrafluorieteenikalvolle ja senjälkeen sitä lämmitettiin 20 tuntia 70°C:ssa 2 kPa:n paineessa ja vedettiin 25 sitten irti kalvosta. Tämä 180 asteen irrotuskoe suoritettiin myös levittämällä irti vedetty teippi ruostumattoman teräksen pinnalle ja voima 2, joka vaadittiin teipin vetämiseen irti ruostumattoman teräksen pinnalta, mitattiin. Jälkitarttuvuus ilmoitettiin prosenteissa jakamalla voima 30 1 voimalla 2.
Esimerkki 2 Öljy B, jonka vinyyliarvo oli 8,2 x 10"5 mol/g ja viskositeetti oli 12000 mm2/s, valmistettiin toistamalla sama prosessi, jota käytettiin öljyn A valmistukseen esi-35 merkissä l, mutta korvaamalla esimerkissä 1 käytetty 160 14 101155
g dimetyylipolysiloksaania, jonka toisessa päässä oli S1H-radikaall ja jonka polymeroltumlsaste oli 60, 120 g:11a samaa dimetyylipolysiloksaania, mutta jonka polymeroitu-misaste oli 30. Tämän jälkeen koostumus II valmistettiin 5 toistamalla sama prosessi, jota käytettiin koostumuksen I
saamiseen esimerkissä 1, mutta korvaamalla 100 g öljyä A 100 g:11a öljyä B. Käyttäen koostumusta II mitattiin samat fysikaaliset ominaisuudet käyttäen samoja menetelmiä kuin esimerkissä 1 kuvattiin ja saadut tulokset esitetään myös 10 taulukossa 1.
Esimerkki 3 Öljy C, jonka vinyyliarvo oli 1,29 x 10‘4 mol/g ja jonka viskositeetti oli 1500 mm2/s, valmistettiin toistamalla sama prosessi, jota käytettiin öljyn A valmistukseen 15 esimerkissä 1 korvaamalla esimerkissä 1 käytetty 160 g dimetyylipolysiloksaania, jonka toisessa päässä oli SiH-radikaali ja jonka polymeroitumisaste oli 60, 40 g:11a samaa dimetyylipolysiloksaania, mutta jonka polymeroitumisaste oli 10. Tämän jälkeen koostumus III valmistettiin 20 toistamalla sama prosessi kuin käytettiin öljyn A valmistukseen esimerkissä 1, mutta korvaamalla 100 g öljyä A 100 g:11a öljyä C.
Käyttäen koostumusta III mitattiin samat fysikaaliset ominaisuudet samoilla menetelmillä kuin esimerkissä 1 25 kuvattiin ja saadut tulokset esitetään myös taulukossa 1.
Vertailuesimerkkl 1 100 g:an vinyylidimetyylipolysiloksaania, jossa oli vinyyliradikaali vain toisessa päässä ja jonka viskositeetti oli 1000 mm2/s 25°C:ssa ja joka korvaa esimerkissä 30 1 käytetyn vinyyliradikaalia sisältävän dimetyylipolysi- loksaanin, lisättiin 2 g metyylivetypolysiloksaania, jonka molemmat pääteryhmät ovat trimetyylisilyyliä ja jonka viskositeetti oli 20 mm2/s 25°C:ssa, ja 2 g 3-metyyli-1-butyy-ni-3-olia ja nämä yhdisteet sekoitettiin tasaiseksi seok-35 seksi. Tämän jälkeen lisättiin 2 g platinan ja vinyylisi- 15 101155 loksaanin kompleksisuolaa (200 ppm platlnaslsällön suhteen) ja näitä komponentteja sekoitettiin riittävästi. Näin valmistettiin koostumus VI.
Käyttäen koostumusta VI mitattiin samat fysikaali-5 set ominaisuudet samoilla menetelmillä kuin esimerkissä 1 kuvattiin ja saadut tulokset esitetään myös taulukossa 1.
Vertailuesimerkki 2 100 g:an dimetyylipolysiloksaania, joka sisälsi 4,5 mol-% vinyyliradikaalia ja jonka kummatkin pääteradikaalit 10 ovat dimetyylivinyylisilyyliryhmiä ja viskositeetti on 800 mm2/s 25°C:ssa, lisättiin 3 g metyylivetypolysiloksaania, jonka molemmat pääteradikaalit ovat trimetyylisilyyliä ja viskositeetti oli 20 mm2/s 25°C:ssa ja 1 g 3-metyyli-1-bu-tyyni-3-olia ja nämä komponentit sekoitettiin tasaiseksi 15 seokseksi. Tähän seokseen lisättiin 2 g platinan ja vinyy-lisiloksaanin kompleksisuolaa (200 ppm platlnaslsällön suhteen) ja näitä komponentteja sekoitettiin riittävästi. Näin valmistettiin koostumus V.
Käyttäen koostumusta V mitattiin fysikaaliset omi-20 naisuudet samoilla menetelmillä kuin esimerkissä 1 kuvattiin ja tulokset esitetään taulukossa 1.
Esimerkki 4
Esimerkin 1 koostumukseen 1 lisättiin 4 osaa 4-met-oksibensofenonia, joka on valoherkistin. Näin valmistettua 25 koostumusta levitettiin polyeteenillä laminoidulle hieno-paperille 0,8 g/m2:n määrä. Päällystettyä alustaa säteily-tettiin 3 s teholtaan 80 W/cm:n matalapaine-elohopeahöyry-1ampulla, joka oli sijoitettu 8 cm:n päähän päällystetystä alustasta. Kovettuvuus, irrotusvastus, liukuominaisuudet 30 ja jäännöstarttuvuus mitattiin. Tulokset esitetään taulukossa 1.
16 101155 en co f" f-· in o o 3 I rH c-^ in co c-.
μ ^ CO rH »****»·
OTE OUTji O O O rH rH O
10 O 0Q CM
η m - 3 \ +j z ic^ γη in cm co o m O^WCM Tf (O (O id « ^
Vh Oi »—i m mm oooooo
H
i n rl I 3
JiP3
r—l Vh > <#> in vo vo co co vO
O 10 3 ’— O' O' O' O' Oi Oi _^ -μ -μ__ I to μ 3 0) 3 > > 03 888888 x μ o 1
Ö E I 3 X
S MCE 8 8 8 X X 8 3 0 3 3 £ co -μ μ < tn ___ I -H « ^ in in in ^ I (ΧΕνονΟΐοοοσινο h m3 > (0 co* oooooo c
μ I
e λ μ o * I g •Η μ -rl 3 E -H C C x o μ * μ to μ
3d) 0)0 Λ φ Ό 00 M1 O C
ΑίΌ μ Μ μμ «η rH rH cm CO η μ Φ 33 *Η Μ φ E kkkkkv *0) Η 3 μ Ο) M3 ΟΟΟΟΟΟ *·Η .3 10 ΜΙ * D * Μ-0 Q) ro Ε μ — --- ......- ------ μ 3 m m ja
3 μ <Ι) I
E * 3 μ
3 * H C
μ M -H 0) en cu to cu
o M H m > > H E μ M
o H H H > μ M >1
Ui H CO α) μ _ ω > co rH CM ......
• rH CM CO
E m co sf μ
•H · · · 0) 0) · · E
en en en en ·· tn en en o m w ω w > > ω ω o * • m > m — - ' co 17 101155
Kuten taulukon 1 tuloksista ilmenee, tämän keksinnön irrotusainesilikonikoostumus voi muodostaa kovettuneen kalvon, jolla on hyvät liukuominaisuudet, hyvä jälkitarttuvuus ja pieni irrotusvoima.
* Edellä olevasta kuvauksesta alaan perehtynyt voi helposti todeta tämän keksinnön olennaiset ominaisuudet ja poikkeamatta sen hengestä ja suojapiiristä voi tehdä erilaisia muutoksia ja modifiointeja keksintöön sen soveltamiseksi erilaisiin käyttöihin ja olosuhteisiin.

Claims (15)

101155
1. Irrokepaperiin tarkoitettu liuotinvapaa or-ganopolysiloksaanikoostumus, tunnettu siitä, että 5 se sisältää: (A) 100 paino-osaa organopolysiloksaania, jossa on molekyyliä kohti vähintään kaksi piihin sitoutunutta al-kenyyliradikaalia ja vähintään yksi piihin sitoutunut radikaali, jolla on kaava (Z) 10 Ψ f - ( CH, )«—¢- SiO -h— SiR1 (Z) R1 Rl 15 jossa ryhmät R1 ovat samoja tai erilaisia yksiarvoisia hiilivetyradikaaleja, n on kokonaisluku 5-100 ja m on kokonaisluku 2-8; (B) 1-100 paino-osaa organovetypolysiloksaania, jossa on molekyyliä kohti vähintään kaksi piihin sitoutu- 20 nutta vetyatomia; ja (C) katalyyttisesti tehokkaan määrän platinakata-lyyttiä; ja komponentin (A) organopolysiloksaanissa olevien alkenyyliradikaalien ja komponentin (B) metyylivety-polysiloksaanissa olevien SiH-radikaalien lukumäärien sum- 25 ma on vähintään 5.
2. Patenttivaatimuksen 1 mukainen irrokepaperiin tarkoitettu liuotinvapaa silikonikoostumus, tunnet -t u siitä, että komponentin (A) organosiloksaanilla on rakenne, jolla on joko kaava 1, 2 tai 3 30 Ψ Γ ? Ψ Ψ R· - SlO-e SiO-*-. —t- SiO -J-, —f- SiO-He - ?i- R* <D il i i i R* R* R* RJ R1 35 101155 r r ϊ. r r Z — SiO—(- SiO-4-. —(- SiO—)— b —(-SiO-)—e — Spi — Z <Z R* R* R* R» R* 5 Ψ Ψ f ψ R2 Z - SiO—(- SiO . —f- SiO-)—s —f SiO e - Si- Ra ® R* R* R· R· R· 10 joissa Z on sama kuin patenttivaatimuksessa 1 määritel tiin; R1 ja R3 ovat alkyyli-, aryyli- tai sykloalkyyli-ryhmiä, samoja tai erilaisia tai substituoituja tai subs-tituoimattomia yksiarvoisia hiilivetyradikaaleja, joissa kaikki tai jotkut radikaaleissa olevista vetyatomeista on 15 korvattu halogeeniatomilla tai syanoradikaalilla; R2 on alkyyli-, alkenyyli-, aryyli- tai sykloalkyyliryhmä, sama tai erilainen tai substituoitu tai substituoimaton yksiarvoinen hiilivetyradikaali, jossa kaikki tai jotkut radikaalissa olevista vetyatomeista on korvattu halogeeni-20 atomilla tai syanoradikaalilla; n ja m ovat samoja kuin patenttivaatimuksessa 1 määriteltiin; ja a, b, c ovat positiivisia kokonaislukuja.
3. Patenttivaatimuksen 2 mukainen irrokepaperiin tarkoitettu liuotinvapaa organopolysiloksaanikoostumus, 25 tunnettu siitä että R1 on metyyliradikaali.
4. Patenttivaatimuksen 2 mukainen irrokepaperiin tarkoitettu liuotinvapaa organopolysiloksaanikoostumus, tunnettu siitä, että R2 on vinyyli- tai allyylira-dikaali.
5. Patenttivaatimuksen 2 mukainen irrokepaperiin tarkoitettu liuotinvapaa organopolysiloksaanikoostumus, tunnettu siitä, että m on 2 tai 3.
6. Patenttivaatimuksen 2 mukainen irrokepaperiin tarkoitettu liuotinvapaa organopolysiloksaanikoostumus, 35 tunnettu siitä, että suhde b/(a+b) on 0,001-0,1. 101155
7. Patenttivaatimuksen 1 mukainen irrokepaperiin tarkoitettu liuotinvapaa organopolysiloksaanikoostumus, tunnettu siitä, että komponentin (A) organopoly-siloksaaniin sisältyvä alkenyyliradikaali on vinyyliradi- 5 kaali.
8. Patenttivaatimuksen 1 mukainen irrokepaperiin tarkoitettu liuotinvapaa organopolysiloksaanikoostumus, tunnettu siitä, että alkenyyliradikaalin pitoisuus on 0,5-10 mol-%.
9. Patenttivaatimuksen 1 mukainen irrokepaperiin tarkoitettu liuotinvapaa organopolysiloksaanikoostumus, tunnettu siitä, että komponentin (B) organovetypo-lysiloksaanissa on vähintään kolme piihin sitoutunutta vetyatomia molekyyliä kohti.
10. Patenttivaatimuksen 1 mukainen irrokepaperiin tarkoitettu liuotinvapaa organopolysiloksaanikoostumus, tunnettu siitä, että komponentin (B) organovetypo-lysiloksaani on metyylivetypolysiloksaani.
11. Patenttivaatimuksen 1 mukainen irrokepaperiin 20 tarkoitettu liuotinvapaa organopolysiloksaanikoostumus, tunnettu siitä, että vähintään 90 mol-% piihin sitoutuneista orgaanisista radikaaleista komponentin (B) organovetypolysiloksaanissa on metyyliradikaaleja.
12. Patenttivaatimuksen 1 mukainen irrokepaperiin 25 tarkoitettu liuotinvapaa organopolysiloksaanikoostumus, tunnettu siitä, että komponentin (B) viskositeetti on 10-500 mm2/s 25°C:ssa.
13. Patenttivaatimuksen 1 mukainen irrokepaperiin tarkoitettu liuotinvapaa organopolysiloksaanikoostumus, 30 tunnettu siitä, että komponentin (C) määrä on 1- 1000 ppm platinasisällön suhteen 100 paino-osaa kohti komponenttia (A) .
14. Patenttivaatimuksen 1 mukainen irrokepaperiin tarkoitettu liuotinvapaa organopolysiloksaanikoostumus, 35 tunnettu siitä, että se sisältää lisäksi komponen tin (C) aktiivisuutta rajoittavaa reaktiohidastinta. 101155
15. Patenttivaatimuksen 1 mukainen irrokepaperiin tarkoitettu liuotinvapaa organopolysiloksaanikoostumus, tunnettu siitä, että sen viskositeetti on 50-20 000 mm2/s 25 °C:ssa. * 101155
FI896013A 1988-12-19 1989-12-15 Irrokepaperiin tarkoitettu liuotinvapaa organopolysiloksaanikoostumus FI101155B (fi)

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
JP32019888 1988-12-19
JP63320198A JPH07119363B2 (ja) 1988-12-19 1988-12-19 離型紙用組成物

Publications (2)

Publication Number Publication Date
FI896013A0 FI896013A0 (fi) 1989-12-15
FI101155B true FI101155B (fi) 1998-04-30

Family

ID=18118799

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
FI896013A FI101155B (fi) 1988-12-19 1989-12-15 Irrokepaperiin tarkoitettu liuotinvapaa organopolysiloksaanikoostumus

Country Status (5)

Country Link
US (1) US5082915A (fi)
EP (1) EP0375363B1 (fi)
JP (1) JPH07119363B2 (fi)
DE (1) DE68920302T2 (fi)
FI (1) FI101155B (fi)

Families Citing this family (14)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
JPH05186695A (ja) * 1992-01-14 1993-07-27 Shin Etsu Chem Co Ltd 硬化性オルガノポリシロキサン組成物
US5496635A (en) * 1993-10-12 1996-03-05 Minnesota Mining And Manufacturing Company Directly printable coating for olefinic polymer films and articles utilizing such coating
US6218004B1 (en) 1995-04-06 2001-04-17 David G. Shaw Acrylate polymer coated sheet materials and method of production thereof
US5811183A (en) * 1995-04-06 1998-09-22 Shaw; David G. Acrylate polymer release coated sheet materials and method of production thereof
US5616672A (en) * 1995-11-17 1997-04-01 General Electric Company Paper release compositions having improved release characteristics
DE19629053A1 (de) * 1996-07-17 1998-01-22 Wacker Chemie Gmbh Aliphatisch ungesättigte Kohlenwasserstoffgruppen aufweisende Organosiliciumverbindungen
WO1998011883A1 (en) * 1996-09-20 1998-03-26 Regents Of The University Of Minnesota Use of hexahydrolupulones as antibacterial agents
TW406113B (en) 1997-03-20 2000-09-21 Wacker Chemie Gmbh Crosslinkable compositions possibly comprising MQ silicone resins
DE10100736C2 (de) * 2001-01-10 2003-07-17 Kettenbach Gmbh & Co Kg Trennmittel
GB0216039D0 (en) * 2002-07-11 2002-08-21 Hypoguard Ltd Enzyme electrodes and method of manufacture
EP1914066B1 (en) * 2005-08-09 2016-09-07 Asahi Glass Company, Limited Thin sheet glass laminate and method for manufacturing display using thin sheet glass laminate
JP4843547B2 (ja) * 2007-03-30 2011-12-21 リンテック株式会社 剥離シート巻回体および粘着体
CA2693269A1 (en) * 2007-07-19 2009-01-22 Luzenac America, Inc. Silicone coatings, methods of making silicone coated articles and coated articles therefrom
JP6331956B2 (ja) 2014-10-17 2018-05-30 信越化学工業株式会社 剥離シート用オルガノポリシロキサン組成物及び剥離シート

Family Cites Families (4)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US3269938A (en) * 1964-06-01 1966-08-30 Pullman Inc Hydrogenation process and catalyst therefor
US3553164A (en) * 1968-07-31 1971-01-05 Texas Instruments Inc Organosilicon resin compositions
JPS63218763A (ja) * 1987-03-06 1988-09-12 Shin Etsu Chem Co Ltd 硬化性オルガノポリシロキサン組成物
US4946878A (en) * 1990-01-29 1990-08-07 Dow Corning Corporation Rapidly curable extrudable organosiloxane compositions

Also Published As

Publication number Publication date
DE68920302T2 (de) 1995-05-11
EP0375363A2 (en) 1990-06-27
FI896013A0 (fi) 1989-12-15
EP0375363B1 (en) 1994-12-28
US5082915A (en) 1992-01-21
EP0375363A3 (en) 1991-07-03
JPH02166163A (ja) 1990-06-26
JPH07119363B2 (ja) 1995-12-20
DE68920302D1 (de) 1995-02-09

Similar Documents

Publication Publication Date Title
EP0662995B1 (en) Cationically co-curable polysiloxane release coatings
FI57121C (fi) Aemne foer framstaellning av klibbande material avvisande belaeggningar
FI101155B (fi) Irrokepaperiin tarkoitettu liuotinvapaa organopolysiloksaanikoostumus
JP6633191B2 (ja) 可撓性基材用の不粘着性コーティングを製造するための架橋性シリコーン組成物及びこの組成物に含有される付着促進用添加剤
US4822687A (en) Silicone release compositions
KR101529060B1 (ko) 실리콘계 감압성 접착제 조성물 및 감압성 테이프 또는 시트
ES2387801T3 (es) Revestimientos desprendibles de silicona
JPH0319267B2 (fi)
JP2006152265A (ja) 硬化性シリコーン剥離剤組成物及びそれを使用してなる剥離紙
US4841006A (en) Release coating-forming composition
CN113260678A (zh) 用于剥离纸或剥离膜的有机聚硅氧烷组合物
JPS60228561A (ja) 硬化可能なオルガノポリシロキサン組成物及びその使用方法
FI60882C (fi) Komposition foer anvaendning som slaeppmedelbelaeggning mot adhesiva material
WO2002006404A1 (en) Silicone release coating compositions
JPS6320871B2 (fi)
US4956206A (en) Release composition
CN114981361A (zh) 固化性有机聚硅氧烷组合物、由该组合物形成的剥离涂层剂以及层叠体
US5372890A (en) Organopolysiloxane composition for the production of release paper
JPH0319268B2 (fi)
TWI742108B (zh) 矽酮組成物、剝離紙及剝離膜
JP4093542B2 (ja) 硬化性シリコーン剥離剤組成物及びそれを使用してなる剥離紙
JP3290581B2 (ja) シリコーン粘着剤用剥離性シリコーン組成物
JPS601899B2 (ja) 剥離用シリコ−ン組成物
JP2005146123A (ja) 剥離紙用シリコーン組成物
JP2630179B2 (ja) 剥離紙用オルガノポリシロキサン組成物及び剥離紙

Legal Events

Date Code Title Description
MM Patent lapsed

Owner name: SHIN-ETSU CHEMICAL CO., LTD