DK3015414T3 - Lasthåndteringsudstyr - Google Patents

Lasthåndteringsudstyr Download PDF

Info

Publication number
DK3015414T3
DK3015414T3 DK15003019.5T DK15003019T DK3015414T3 DK 3015414 T3 DK3015414 T3 DK 3015414T3 DK 15003019 T DK15003019 T DK 15003019T DK 3015414 T3 DK3015414 T3 DK 3015414T3
Authority
DK
Denmark
Prior art keywords
lifting
handling equipment
load handling
goods
bodies
Prior art date
Application number
DK15003019.5T
Other languages
English (en)
Inventor
Franke Sören
Original Assignee
Gks Stahl Und Maschb Gmbh
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Gks Stahl Und Maschb Gmbh filed Critical Gks Stahl Und Maschb Gmbh
Application granted granted Critical
Publication of DK3015414T3 publication Critical patent/DK3015414T3/da

Links

Classifications

    • BPERFORMING OPERATIONS; TRANSPORTING
    • B66HOISTING; LIFTING; HAULING
    • B66CCRANES; LOAD-ENGAGING ELEMENTS OR DEVICES FOR CRANES, CAPSTANS, WINCHES, OR TACKLES
    • B66C1/00Load-engaging elements or devices attached to lifting or lowering gear of cranes or adapted for connection therewith for transmitting lifting forces to articles or groups of articles
    • B66C1/10Load-engaging elements or devices attached to lifting or lowering gear of cranes or adapted for connection therewith for transmitting lifting forces to articles or groups of articles by mechanical means
    • B66C1/108Load-engaging elements or devices attached to lifting or lowering gear of cranes or adapted for connection therewith for transmitting lifting forces to articles or groups of articles by mechanical means for lifting parts of wind turbines
    • BPERFORMING OPERATIONS; TRANSPORTING
    • B66HOISTING; LIFTING; HAULING
    • B66CCRANES; LOAD-ENGAGING ELEMENTS OR DEVICES FOR CRANES, CAPSTANS, WINCHES, OR TACKLES
    • B66C13/00Other constructional features or details
    • B66C13/04Auxiliary devices for controlling movements of suspended loads, or preventing cable slack
    • B66C13/08Auxiliary devices for controlling movements of suspended loads, or preventing cable slack for depositing loads in desired attitudes or positions

Description

[0001] Opfindelsen består af lasthåndteringsudstyr til håndtering af løftegods, primært en del af et vindkraftanlæg, ved hjælp af en kranlignende løfteanordning, f.eks. en kran eller en sammenlignelig indretning, med henblik på at ændre løftegodsets position fra lager- til monteringsposition i forbindelse med et transportforløb, f.eks. løftning.
[0002] Lasthåndteringsudstyr, der kan bevirke en positionsændring af løftegodset under løftningen, kendes bl.a. fra EP 2 118 483 B1. Ved anvendelse af sådant lasthåndteringsudstyr har det vist sig, at der for hvert løftegods, f.eks. for hvert nav til et vindkraftanlæg, skal tilvejebringes separate tværstykker (traverser), fordi lasthåndteringsudstyret er rettet til efter løftegodsets størrelse og konstruktive udformning. Derudover har man det problem, at lasthåndteringsudstyret påsættes på siden i forbindelse med håndtering af løftegodset, her et vindmøllenav, og at navet allerede vippes om på siden kort efter at løftningen er påbegyndt. Dette medfører en høj belastning i området omkring navet, der under tipningen endnu ligger på lagergulvet, hvilken kan afstedkomme skader.
[0003] Derudover vil der på grund af sidepåsætning være brug for en relativ stor flade, under alle omstændigheder en større flade end hvis lasthåndteringsudstyret placeres over løftegodset og løfter dette jævnt op uden tipning.
[0004] Herudover har det vist sig, at der til yderligere justering af løftegodset i monteringsposition er behov for en relativ stor kraftudøvelse, fordi lasthåndteringsudstyrets ene rotationscentrum ikke eller bare tilnærmelsesvist stemmer overens med løftegodsets tyngdepunkt (COG, Centre of Gravity).
[0005] Der kan tænkes andre muligheder til at ændre løftegodsets position fra transport- til monteringsposition, men det vil kræve brug af to kraner, hvilket er mere bekosteligt.
[0006] Fra JP S52 8865 U og KR 2011 0035727 A kendes også til lasthåndteringsudstyr, hvor en enkelt eller to drivkæder normalt styres ensrettet via et enkelt drev. Dette vil dog ikke medføre en optimal afbalancering af det gods, der skal transporteres. I DE 201 09 835 U1 præsenteres en arbejdsplatform med fire forskellige drev, nærmere betegnet spil, der kun kan styres ensrettet og forudsætter en massiv konstruktion.
[0007] På denne baggrund består opfindelsens opgave i at stille lasthåndteringsudstyr til rådighed, hvor løftegodsets position kan ændres og især tippes fra lager- til monteringsposition i forbindelse med et transportforløb. Udstyret skal kunne benyttes fleksibelt og må ikke være beregnet til kun en bestemt slags løftegods. I den forbindelse skal der kunne ske bedre justering af løftegodset fra lagerposition. Det bedste ville være, hvis den kraft, der behøves til justering og positionsændring, reduceres mest muligt.
[0008] Denne opgave løser opfindelsen i kraft af egenskaberne iht. krav 1, fikseringsanordningen iht. krav 20 og fremgangsmåden iht. krav 13. De underordnede krav indeholder yderligere udformningsvarianter af disse løsninger iht. opfindelsen.
[0009] Opfindelsens lasthåndteringsudstyr er således udstyret med en holdeanordning til placering af lasthåndteringsudstyret på løfteanordningen og flere trækmidler til placering af løftegodset på lasthåndteringsudstyret med henblik på håndtering af løftegodset ved hjælp af en kranlignende løfteanordning, f.eks. en kran eller en sammenlignelig løfteanordning. Herudover er det udstyret med mindst to drejelige og låsbare rotationslegemer, der fører trækmidlerne og på hvilke der er anbragt mindst et trækmiddel. Med anbragt menes, at det respektive trækmiddel befinder sig på den ene side af det pågældende rotationslegeme. Rotationslegemerne styres ens- eller modsatroterende ved hjælp af et drev. I det følgende erstattes ’’kranlignende løfteanordning” med ’’løfteanordning”.
[0010] Rotationslegemerne kan styres sammen eller hver for sig. Gennem drevstyringen er der skabt sikkerhed for at rotationslegemerne kan låses, således at der er mulighed for meget præcis styring af løftegodsets positionsændring.
[0011] Ved uafhængig styring af mindst et rotationslegemes omdrejningsbevægelse kan man f.eks. ændre løftegodsets position. I sådanne tilfælde vil der imidlertid kun ske løftning i den ene side, hvilket under bestemte konstellationer kan benyttes til at opnå en bedre justering af løftegodset.
[0012] Generelt forholder det sig sådan, at løftegodsets position kan ændres i forbindelse med ens- eller modsatdrejende styring af rotationslegemerne (som regel vil der være 2 stk.). Ved ensdrejende styring af rotationslegemerne kan løftegodset tippes og på den måde justeres med henblik på montering. Ved modsatdrejende styring af rotationslegemerne vil der ske løftning af løftegodset, hvilket i nogle tilfælde kan benyttes til bedre justering af godset, f.eks. hvis en bestemt løfteanordning - det kunne eksempelvis dreje sig om kranwiren - ikke kan betjenes.
[0013] Ved mindst et rotationslegemes omdrejningsbevægelse vil der normalt ske det, at et på rotationslegemet anbragt trækmiddel optages eller frigives af dette. Det betyder med andre ord, at trækmidlerne føres af rotationslegemerne. Det er i hvert fald tilfældet ved fleksible trækmidler som f.eks. kæder eller tov, der i forbindelse med omdrejningsbevægelsen enten vikles op eller rulles ud.
[0014] Der kan dog også benyttes ufleksible trækmidler som f.eks. trækstænger, der placeres på rotationslegemet excentrisk bevægeligt, således at rotationslegemerne også kommer til at føre trækstængerne. Rotationslegemernes trækmidler kan enten være lige lange eller af forskellig længde afhængigt af deres konstruktive udformning og løftegodset, der skal transporteres.
[0015] I en anden af opfindelsens udformninger er rotationslegemerne vekselbare for at sikre en bedre justering af lasthåndteringsudstyret i forhold til et bestemt løftegods. Rotationslegemerne kan også være placeret på en akse eller være anbragt uafhængigt af hinanden på lasthåndteringsudstyret. I et sådant tilfælde sker fremdrift via to partielle drev, f.eks. to motorer eller to hydrauliske drev.
[0016] Rotationslegemer kan være rem- eller kædeskiver, kurveskiver, spil, hejseværk eller spills. Rotationslegemerne vil som regel have en radialsymmetrisk eller ikke-radialsymmetrisk form, dvs. de kan være cirkelformede eller elliptiske, men opfindelsen har også frembragt delvist cirkelformede og delvist elliptiske rotationslegemer. I en anden af opfindelsens udformninger har rotationslegemerne en eller flere frontale riller eller flere frontale tænder, der holder trækmidlerne på plads.
[0017] Herudover kan rotationslegemerne eksempelvis have en sådan form og størrelse, at løftegodsets position, i dette tilfælde hældningsgrad, kan ændres 90 grader gennem mindre end en omdrejning, hvis rotationslegemerne drejer i samme retning.
[0018] Løftegodset kan således tippes 90 grader. Man kan imidlertid også forestille sig rotationslegemer, der har en sådan form og størrelse, at løftegodsets position kan ændres 90 grader gennem mindre end en omdrejning på mindst et af rotationslegemerne.
[0019] I en af opfindelsens udformninger har lasthåndteringsudstyret et løfteåg, der også kan være vekselbart. Også længdejustering kan tænkes mulig. Såfremt der benyttes et løfteåg, vil dette være placeret på trækmidlerne i området mellem rotationslegemerne og løftegodset.
[0020] Lasthåndteringsudstyrets trækmidler er placeret på rotationslegemerne på en sådan måde, at de ligger overfor hinanden i en nærmere defineret afstand og strækker sig fra de mindst to rotationslegemer i retning mod et løfteåg, der ligeledes hører med til lasthåndteringsudstyret, og/eller løftegodset, på hvilke de er anordnet. På grund af lasthåndteringsudstyrets symmetriske opbygning forløber trækmidlerne således, at de normalt ligger overfor hinanden. Den definerede afstand er valgt ud fra et krav om, at løftegodset skal kunne tippes for at bringe det fra en transport- over i en monteringsposition, uanset hvilken slags løftegods, trækmidler og rotationslegemer der er tale om og uanset hvordan sidstnævnte er placeret. Trækmidlernes afstand til hinanden vil normalt øges i retning mod løftegodset, hvor de ligeledes er placeret overfor hinanden i en bestemt anordning og i en yderligere defineret afstand, der bestemmes af løftegodsets anslagspunkter.
[0021] Såfremt der benyttes et løfteåg, opnår trækmidlerne også gennem dette en defineret afstand til hinanden, der normalt øges i retning mod løfteåget og i det videre forløb i retning mod løftegodset kommer til at forløbe parallelt. Den konkrete udformning af løfteåget, f.eks. længden, er justeret efter hvilken slags gods der skal transporteres, således at man kan tale om en anvendelsesvariabilitet. Trækmidlerne befinder sig for enden af løfteåget og, som tidligere vist, på løftegodset.
[0022] I en af opfindelsens fordelagtige udformninger kan løftegodset placeres på lasthåndteringsudstyret på en sådan måde (eller vil løftegodset allerede være placeret hvis løftningen foregår fra lagerposition), at lasthåndteringsudstyrets rotationscentrum/virtuelle rotationscentrum, der varierer alt efter rotationslegemernes og løfteågets udformning og anordning, samt løftegodsets rotationscentrum ligger lodret forskudt i lodret stilling og løftegodsets COG (tyngepunkt) stemmer overens med dets rotationscentrum. Dette gør det nemmere at tippe løftegodset uden stor kraftanvendelse og byder desuden på en række fordele ved håndtering af løftegods. Man skal dog være opmærksom på, at løftegodsets tyngdepunkt (COG) normalt forskydes i tipperetning når det tippes, hvilket kan medføre, at løftegodset vælter. Drevet sikrer, at rotationslegemerne låses igen i monteringsposition.
[0023] Som drev til rotationslegemerne kommer f.eks. en eller flere motorer eller en eller flere hydrauliske styringer i betragtning, men som udgangspunkt kan alle former for drev anvendes.
[0024] Håndtering af løftegodset omfatter normalt transport af løftegodset fra lagerposition på transportstedet til monteringsposition på monteringsstedet inkl. en positionsændring. Som løftegods kommer anlæg og maskiner eller maskindele i betragtning. Normalt vil der være tale om vindkraftanlæg og de hertil hørende dele, herunder især nav med eller uden rotorblade.
[0025] Transporten af løftegodset ved hjælp af det obligatoriske løfteåg fra et transport- til et monteringssted inklusive positionsændring (hældning af løftegods) er i henhold til opfindelsen inddelt i følgende skridt: [0026] Først føres lasthåndteringsudstyret hen til løftegodset, så det grundlæggende kommer til at befinde sig over dette.
[0027] Herefter fastgøres trækmidlerne på løftegodset i en yderligere defineret afstand i forhold til hinanden. I den forbindelse anhugges de funktionssikkert på løftegodset på den alment kendte måde. Lasthåndteringsudstyret vil grundlæggende befinde sig over løftegodset, således at gribning fra siden i forbindelse med større rumbehov kan undværes. Rotationslegemerne vil være låst. Det ville være en fordel, uden at nødvendigheden dog foreligger i henhold til opfindelsen, hvis lasten optages som beskrevet, således at hhv. lasthåndteringsudstyrets og løftegodsets rotationscentrum ligger lodret forskudt i lodret stilling og løftegodsets COG stemmer overens med dets rotationscentrum.
[0028] En løfteanordning, f.eks. en kran, løfter godset og transporterer dette til et monteringssted. I forbindelse med transporten, nærmere bestemt enten under eller efter transporten, ændres godsets position, dvs. hældningsgrad, ved at enten det ene rotationslegeme efter at låsen er blevet løsnet, gennem en styret rotationsbevægelse optager eller frigiver det ene fastgjorte trækmiddel eller ved at de mindst to rotationslegemer efter at låsen er blevet løsnet, gennem en ensrettet styret rotationsbevægelse frigiver det på det første rotationslegeme fastgjorte trækmiddel og optager det andet trækmiddel, der er fastgjort til det andet rotationslegeme, således at løftegodset indtager sin monteringsposition eller allerede har indtaget den ved ankomst til monteringsstedet. Efter positionsændringen og den hermed forbundne indtagelse af monteringspositionen, låses rotationslegemerne på ny, og løftegodset kan efterfølgende monteres på stedet. Hvis løftegodsets position, f.eks. hældningsgraden, ændres i forbindelse med transporten, dvs. under eller efter transporten, så kan dette iht. til opfindelsens lasthåndteringsudstyr også begynde før transportforløbet starter. Her er det dog vigtigt at bemærke, at løftegodset i så tilfælde løftes resp. justeres en anelse ved hjælp af kranen eller en modsatrettet bevægelse i rotationslegemerne og efterfølgende hældes som beskrevet med henblik på at forhindre ensidig løftning af løftegodset, f.eks. vindmøllenavet, op fra lagerpositionen med deraf følgende høj belastning af navets endnu liggende kant.
[0029] Således kan f.eks. et vindmøllenav løftes fra lagerposition (lastoptagelse) og drejes 90 grader (svarer til den påkrævede monteringsposition for dette element), transporteres til vindkraftanlægget og positioneres sikkert i forbindelse med montagen. På grund af sin udformning kan lasthåndteringsudstyret anvendes til forskellige slags nav og andre vindmølleelementer. I lagerposition hviler navet normalt på soklens omløbende kant.
[0030] Der er altså her tale om lasthåndteringsudstyr, hvor løftegodset i forbindelse med løftningen kan bringes fra en lager- over i en transportposition. Da udstyret er fleksibelt, gælder dette ikke kun for en bestemt slags løftegods, men for forskellige former for gods. Desuden er det afhængigt af løftegodsets placering på lasthåndteringsudstyret muligt at begrænse kraftanvendelsen for justering eller positionsændring i forhold til den gængse anordning. Herudover kan man med opfindelsens lasthåndteringsudstyr via et eller to rotationslegemer styre løftningen, så den foregår på en eller begge sider, samt styre tipning af løftegodset. Det vil betyde en bedre afbalancering og justering i forhold til den gængse anordning. Især de mindst to rotationslegemer inkl. deres trækmidler sikrer en bedre anvendelsesvariabilitet. Det samme gælder ved brug af et løfteåg, især hvis dette kan justeres i længden. Løfteåget er selv som tidligere nævnt udstyret med et drev til længdestyring. Mulighed for at veksle rotationslegemerne øger variabiliteten. Ydermere er gribning af vindmøllenav fra siden ikke nødvendigt, hvilket giver en større fleksibilitet. Endelig er det ikke nødvendigt kun at løfte navet i den ene side, når løftning påbegyndes, hvilket mindsker risikoen for skader på soklens omløbende kant.
[0031] Der vil i det følgende blive gjort nærmere rede for opfindelsen ved hjælp af et eksempel med reference til figuren. I den forbindelse nævnes flere af opfindelsens fordele, egenskaber og udformninger.
[0032] Fig. 1 viser opfindelsens lasthåndteringsudstyr 1 til håndtering af løftegods 2. I det viste eksempel er der tale om et vindmøllenav med en kran som løfteanordning. I lagerposition hviler løftegodset 2 i form af et nav på soklens 11 omløbende kant 10. Lasthåndteringsudstyret 1 befinder sig over løftegodset 2.
[0033] Lasthåndteringsudstyret 1 er forsynet med en holdeanordning 3 til placering af udstyret på kranen. Desuden er det udstyret med to rotationslegemer 5, der befinder sig på en delt aksel. Akslen med de to rotationslegemer 5 er anordnet på et vertikalt system af stænger 9, som også holdeanordningen 3 er monteret på. Rotationslegemerne 5 består her af to remskiver. Via akslen er legemerne 5 forsynet med et drev 6, der gør dem styrbare. Det betyder, at de kan låses eller udføre en rotationsbevægelse. Drevet 6 består af en elektromotor.
[0034] Desuden har lasthåndteringsudstyret 1 to trækmidler 4, hvis opgave består i at placere løftegodset 2 på lasthåndteringsudstyret 1. Trækmidlerne 4 er anbragt på rotationslegemerne 5. Trækmidlerne 4 føres af rotationslegemerne 5 via frontale riller. Ved en omdrejningsbevægelse på mindst et af de to rotationslegemer 5 bliver trækmidlet 4, som er fastgjort på dette, enten optaget eller frigivet.
[0035] Herudover er lasthåndteringsudstyret 1 forsynet med et løfteåg 7, i hvis ender trækmidlerne 4 ligeledes er anbragt 8. Løfteåget 7 befinder sig på trækmidlerne 4 i området mellem de to rotationslegemer 5 og løftegodset 2. Trækmidlerne 4 er desuden anbragt på løftegodset 2, nærmere betegnet omkring en åbning på den kegleformede næse på navet som løftegods 2. En anden anordning, f.eks. omkring åbninger til montering af rotorblade (nav), kan ligeledes realiseres.
[0036] Rotationslegemerne 5 fører trækmidlerne 4 på en sådan måde, at disse ligger overfor hinanden i en nærmere defineret afstand, der bestemmes af de to rotationslegemers 5 anordning, og strækker sig fra de to rotationslegemer 5 i retning mod løfteåget 7 og løftegodset 2. På løftegodset 2 ligger trækmidlerne 4 ligeledes overfor hinanden i en yderligere defineret afstand. I eksemplet bestemmes trækmidlernes 4 yderligere definerede afstand af løfteåget 7 og trækmidlernes 4 placering på løftegodset 2. I den forbindelse er løfteåget 7 på langs afstemt efter navet som løftegods 2. Løfteågets længde kan justeres afhængigt af navets størrelse og dermed tilpasses dette.
[0037] Rotationslegemerne 5 kan styres sammen eller hver for sig. Man kan ligeledes vælge enten en ens- eller modsatrettet styring. Rotationslegemerne 5 er desuden vekselbare.
Reference: [0038] 1. Lasthåndteringsudstyr 2. Løftegods 3. Holder 4. Trækmiddel 5. Rotationslegeme 6. Motor 7. Løfteåg 8. Ender af løfteåg 9. Stænger 10. Omløbende kant 11. Sokkel
Se krav nedenfor

Claims (13)

1. Lasthåndteringsudstyr (1) til håndtering af løftegods (2) ved hjælp af en kranagtig løfteanordning, hvor lasthåndteringsudstyret (1) har en holder (3) til placering af udstyret (1) på løfteanordningen samt flere trækmidler (4) til placering af løftegodset (2) på lasthåndteringsudstyret (1), desuden mindst to drejelige og låsbare rotationslegemer (5), der fører trækmidlerne (4) og på hvilke der er anbragt mindst et trækmiddel. Rotationslegemerne (5) styres ens- eller modsatroterende ved hjælp af et drev (6).
2. Lasthåndteringsudstyr (1) iht. krav 1, hvor rotationslegemerne (5) kan styres sammen eller hver for sig.
3. Lasthåndteringsudstyr (1) iht. et af de foregående krav, hvor rotationslegemerne (5) er udvekselbare.
4. Lasthåndteringudstyr (1) iht. et af de foregående krav, hvor rotationslegemerne (5) er rem- eller kædeskiver, kurveskiver, spil, hejseværk eller spills.
5. Lasthåndteringsudstyr (1) iht. et af de foregående krav, hvor lasthåndteringsudstyret (1) har et løfteåg (spreader) (7), som trækmidlerne (4) er anordnet på.
6. Lasthåndteringsudstyr (1) iht. krav 5, hvor løfteåget (7) befinder sig på trækmidlerne (4) i området mellem rotationslegemerne (5) og løftegodset (2).
7. Lasthåndteringsudstyr (1) iht. et af de foregående krav 5 eller 6, hvor trækmidlerne (4) befinder sig for enden (8) af løfteåget (7) og/eller på løftegodset (2).
8. Lasthåndteringsudstyr (1) iht. et af de foregående krav, hvor trækmidlerne (4) ligger overfor hinanden i en nærmere defineret afstand og strækker sig fra de mindst to rotationslegemer (5) i retning mod et løfteåg (7) og/eller løftegodset (2), på hvilket disse ligeledes er placeret overfor hinanden i en nærmere defineret afstand.
9. Lasthåndteringsudstyr (1) iht. krav 8, hvor trækmidlerne opnår den definerede afstand (4) i forhold til hinanden gennem løfteåget (7).
10. Lasthåndteringsudstyr (1) iht. et af de foregående krav, hvor rotationslegemerne (5) har en radialsymmetrisk eller ikke-radialsymmetrisk form og/eller er delvist cirkelformede eller delvist elliptiske.
11. Lasthåndteringsudstyr (1) iht. et af de foregående krav, hvor rotationslegemerne (5) har en eller flere frontale riller eller flere frontale tænder, der holder trækmidlerne (4) på plads.
12. Lasthåndteringsudstyr (1) efter et af de foregående krav, hvor løftegodset (2) kan placeres på lasthåndteringsudstyret (1) på en sådan måde, at lasthåndteringsudstyrets (1) og løftegodsets (2) rotationscentrum ligger lodret forskudt i lodret stilling og hvor løftegodsets (2) COG stemmer overens med dets rotationscentrum.
13. Metode til transport af løftegods (2) fra et transport- til et monteringssted ved samtidig ændring af løftegodsets (2) position ved hjælp af lasthåndteringsudstyr (1) iht. et af kravene 1-12, hvor - lasthåndteringsudstyret (1) i det væsentlige placeres over løftegodset (2), - de overfor hinanden liggende trækmidler (4) i en nærmere defineret afstand til hinanden fastgøres til løftegodset (2), - rotationslegemerne (5) er låst, - en løfteanordning løfter godset (2) og transporterer det til et monteringssted, i hvilken forbindelse løftegodsets (2) position ændres ved at enten det ene rotationslegeme (5) efter at låsen er blevet løsnet, gennem en styret rotationsbevægelse optager eller frigiver det ene fastgjorte trækmiddel (4), eller hvor som minimum de to rotationslegemer (5) efter at låsen er blevet løsnet, gennem en ensrettet styret rotationsbevægelse frigiver det på det første rotationslegeme (5) fastgjorte trækmiddel (4) og optager det andet trækmiddel (4), der er fastgjort til det andet rotationslegeme (5), således at løftegodset (2) indtager sin monteringsposition eller allerede har indtaget den ved ankomst til monteringsstedet, i hvilken forbindelse de to rotationslegemer (5) låses igen.
DK15003019.5T 2014-10-30 2015-10-20 Lasthåndteringsudstyr DK3015414T3 (da)

Applications Claiming Priority (1)

Application Number Priority Date Filing Date Title
DE102014015933.7A DE102014015933A1 (de) 2014-10-30 2014-10-30 Lastaufnahmemittel

Publications (1)

Publication Number Publication Date
DK3015414T3 true DK3015414T3 (da) 2018-03-26

Family

ID=54359679

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
DK15003019.5T DK3015414T3 (da) 2014-10-30 2015-10-20 Lasthåndteringsudstyr

Country Status (4)

Country Link
EP (1) EP3015414B1 (da)
DE (1) DE102014015933A1 (da)
DK (1) DK3015414T3 (da)
ES (1) ES2662928T3 (da)

Families Citing this family (3)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
CN110053073A (zh) * 2019-05-25 2019-07-26 深圳胜创科技有限公司 一种自助机机械臂取物设备
DE102020119200A1 (de) 2020-07-21 2022-01-27 Reinhold Rachinger Lasttraverse für Anschlagmittel zum Anhängen von Lasten
DE102021004706A1 (de) * 2021-09-20 2023-03-23 Spanset Axzion Gmbh Haltevorrichtung mit Gelenk

Family Cites Families (10)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
JPS528865U (da) * 1975-07-05 1977-01-21
JPS5271233U (da) * 1975-11-25 1977-05-27
US5240298A (en) * 1990-08-21 1993-08-31 Teaby Gregory W Load-lifting and orienting apparatus
JPH0680382A (ja) * 1992-09-04 1994-03-22 Murata Mach Ltd オーバーヘッド型物品搬送装置
DE20109835U1 (de) * 2001-06-15 2002-01-24 Gerken Gmbh Arbeitsbühne
DE602008002150D1 (de) 2007-01-24 2010-09-23 Vestas Wind Sys As Verfahren zum bewegen eines windturbinenbauteils, wie zum beispiel einer windturbinennabe, aus einer transportposition in eine windturbinenmontageposition in oder an der gondel, hauptwelle oder nabe, handhabungseinheit, windturbinennabe und verwendung davon
DE102007058996A1 (de) * 2007-12-07 2009-06-18 Cae Consulting & Engineering Gmbh Modular aufgebautes fahrbares Gehänge fürs Heben, Senken und Drehen von Lasten um deren Längs- und Querachse
KR101048036B1 (ko) * 2009-09-30 2011-07-13 서보산업 주식회사 전동식 호이스트
KR20120106454A (ko) * 2011-03-18 2012-09-26 주식회사 유니빅 평벨트를 이용한 클린룸용 호이스트장치
CN102874681A (zh) * 2012-09-28 2013-01-16 徐州徐工挖掘机械有限公司 一种用于挖掘机斗杆组件安装的吊装器及其吊装方法

Also Published As

Publication number Publication date
ES2662928T3 (es) 2018-04-10
DE102014015933A1 (de) 2016-05-04
EP3015414A1 (de) 2016-05-04
EP3015414B1 (de) 2017-12-13

Similar Documents

Publication Publication Date Title
DK3015414T3 (da) Lasthåndteringsudstyr
US10393091B2 (en) Apparatus for manipulating a wind turbine blade and method of blade handling
US10544016B2 (en) Crane, vessel comprising such a crane, and a method for up-ending a longitudinal structure
JP6002248B2 (ja) 重量昇降装置及び方法
TWI537465B (zh) 用於裝卸用於一風力渦輪機之塔節段強化籠架的抓取裝置
EP2962977B1 (en) Gantry crane for handling containers
JP2007119251A (ja) バラストを搭載したモービルクレーン
JP5014545B2 (ja) 2つの牽引ケーブル(tractioncable)を有する巻上装置(hoist)用力バランス装置及びかかる装置を装着した巻上装置
KR101194564B1 (ko) 앵커체인 회전장치
US20090001040A1 (en) Head block and container crane comprising such head block
WO2015144837A1 (en) Tool for handling a long and heavy object
CN207108332U (zh) 一种用于场桥钢丝绳的缠绕装置
KR100711431B1 (ko) 로프가 내장된 코일 리프터
FI125509B (fi) Laite dimensioiltaan ja massaltaan suuren kappaleen nostamiseksi ja laskemiseksi
CN207461018U (zh) 一种林业树苗专用起吊装置
CN208616950U (zh) 一种翻转上料装置
JP4981425B2 (ja) クレーンの吊具傾転・旋回装置およびコンテナクレーン
CN207632361U (zh) 吊具用倾转控制装置及集装箱吊运设备
CN107161895A (zh) 一种用于场桥钢丝绳的缠绕装置
KR200476619Y1 (ko) 인양 후크의 방향 조절장치
CN215905690U (zh) 一种建筑工程施工用建筑管材提升机
CN109734008A (zh) 一种船用变频器吊装工具
KR102661378B1 (ko) 풍력발전기의 캐리어용 지그
JPH08245163A (ja) 2フッククレーンの巻き上げ装置
CN217867773U (zh) 一种桥式抓斗起重机抓斗防摇摆装置