DK169662B1 - Fremgangsmåde til underjordisk isolering af affaldsstoffer i et hulrum, der er udhulet ved udludning i salt - Google Patents

Fremgangsmåde til underjordisk isolering af affaldsstoffer i et hulrum, der er udhulet ved udludning i salt Download PDF

Info

Publication number
DK169662B1
DK169662B1 DK688788A DK688788A DK169662B1 DK 169662 B1 DK169662 B1 DK 169662B1 DK 688788 A DK688788 A DK 688788A DK 688788 A DK688788 A DK 688788A DK 169662 B1 DK169662 B1 DK 169662B1
Authority
DK
Denmark
Prior art keywords
cavity
mixture
saline
waste materials
density
Prior art date
Application number
DK688788A
Other languages
English (en)
Other versions
DK688788A (da
DK688788D0 (da
Inventor
Alain Boulanger
Original Assignee
Geostock
Esys S A
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Geostock, Esys S A filed Critical Geostock
Publication of DK688788D0 publication Critical patent/DK688788D0/da
Publication of DK688788A publication Critical patent/DK688788A/da
Application granted granted Critical
Publication of DK169662B1 publication Critical patent/DK169662B1/da

Links

Classifications

    • GPHYSICS
    • G21NUCLEAR PHYSICS; NUCLEAR ENGINEERING
    • G21FPROTECTION AGAINST X-RADIATION, GAMMA RADIATION, CORPUSCULAR RADIATION OR PARTICLE BOMBARDMENT; TREATING RADIOACTIVELY CONTAMINATED MATERIAL; DECONTAMINATION ARRANGEMENTS THEREFOR
    • G21F9/00Treating radioactively contaminated material; Decontamination arrangements therefor
    • G21F9/04Treating liquids
    • G21F9/20Disposal of liquid waste
    • G21F9/24Disposal of liquid waste by storage in the ground; by storage under water, e.g. in ocean
    • BPERFORMING OPERATIONS; TRANSPORTING
    • B09DISPOSAL OF SOLID WASTE; RECLAMATION OF CONTAMINATED SOIL
    • B09BDISPOSAL OF SOLID WASTE NOT OTHERWISE PROVIDED FOR
    • B09B1/00Dumping solid waste
    • B09B1/008Subterranean disposal, e.g. in boreholes or subsurface fractures
    • BPERFORMING OPERATIONS; TRANSPORTING
    • B65CONVEYING; PACKING; STORING; HANDLING THIN OR FILAMENTARY MATERIAL
    • B65GTRANSPORT OR STORAGE DEVICES, e.g. CONVEYORS FOR LOADING OR TIPPING, SHOP CONVEYOR SYSTEMS OR PNEUMATIC TUBE CONVEYORS
    • B65G5/00Storing fluids in natural or artificial cavities or chambers in the earth

Landscapes

  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Life Sciences & Earth Sciences (AREA)
  • Environmental & Geological Engineering (AREA)
  • General Life Sciences & Earth Sciences (AREA)
  • Sustainable Development (AREA)
  • Oceanography (AREA)
  • Ocean & Marine Engineering (AREA)
  • Biodiversity & Conservation Biology (AREA)
  • Physics & Mathematics (AREA)
  • General Engineering & Computer Science (AREA)
  • High Energy & Nuclear Physics (AREA)
  • Geology (AREA)
  • Processing Of Solid Wastes (AREA)
  • Consolidation Of Soil By Introduction Of Solidifying Substances Into Soil (AREA)

Description

i DK 169662 B1
Den foreliggende opfindelse angår en fremgangsmåde til isolering af giftige industriaffaldsstoffer som anført i indledningen til krav 1.
5 Udludningsteknikken muliggør udhuling ved små omkostninger af særlig store hulrum i stensaltsmassiver. Typisk har disse hulrum en højde på flere hundrede meter med en diameter på flere gange ti meter. Eksempelvis er en gruppe eksisterende hulrum beliggende mellem 900 m og 1500 m 10 under jordoverfladen og har en diameter varierende mellem 50 og 80 m. Dette resulterer i væsentlige disponible volumener til en eventuel lagring.
X nogle år har man tænkt på at udnytte disse til bortskaffelse af giftigt industriaffald. Fra naturen side er disse 15 stensaltsmassiver blottet for underjordiske vandstrømme af betydning. For at overbevise sig herom, er det tilstrækkeligt at tænke på den store opløselighed for salt, som ville føre til en fuldstændig fjernelse af enhver aflejring ved tilstedeværelse af ferskvand. Ligeledes vil 20 affald placeret i disse hulrum være isolerede og sikret mod ethvert opløsningsmiddel og truer således ikke med at forurene vandførende lag.
Ved afslutningen af udludningen af disse hulrum er disse imidlertid fyldt med saltvand. Men det er ikke fordel-25 agtigt at tømme disse helt (f.eks. ved injektion af luft eller gas). Den saltholdige sten har faktisk plastiske egenskaber fordi den er underkastet kræfter såsom det geostatiske tryk. Hvis et hulrum, fyldt med luft, f.eks., stod åbent, ville man ikke kunne hindre at hulrummet 30 lukkede sig mere eller mindre brat med alle' de ødelæg gelser som dette kunne medføre ved niveauet for saltsmassivets dækkende lag, som generelt er væsentligt mere stive. Hvad angår ideen med at holde den i hulrummet injicerede gas under tryk, kan denne også forkastes af 35 omkostningsmæssige årsager. Der kræves faktisk kompres- DK 169662 B1 2 sorer med meget store ydelser for at opnå de flere hundrede bar der er nødvendige og de enorme mængder gas, idet hvert hulrum har et volumen på adskillige hundrede 5 kubikmeter.
Følgelig vender man sig i højere grad mod en progressiv fortrængning af saltvandet, der oprindeligt er til stede, ved hjælp af affaldsstofferne, som skal lagres, idet enhver mængde affaldsstoffer indført i hulrummet svarer 10 til en tilsvarende mængde saltvand udtømt ved overfladen. Dette antyder muligheden for at placere affaldsstofferne fra overfladen, med andre ord deres konditionering inkorporeret i en blanding, der er tilstrækkelig flydende til at kunne pumpes og cirkuleres til bunden af dykrør.
15 Men som det skal understreges er der i tysk patentskrift DE-A-3.141.884 indleveret af WINTERSHALL i 1984, ikke tale om i lang tid at efterlade en flydende substans i bunden af et hermetisk lukket hulrum i stensalt. De plastiske egenskaber for de saltholdige sten medvirker der til 20 efterhånden at øge trykket i den indesluttede væske. Der er således en tendens til at overføre et tryk til toppen af hulrummet, som svarer til det geostatiske tryk ved bunden af hulrummet. Dette sidstnævnte vil for det meste ikke være acceptabelt for den mekaniske stabilitet af 25 hvælvingen og brøndforingen.
WINTERSHALL foreslår også en fremgangsmåde til geologisk isolation af giftigt industriaffald bestående i at udnytte et på forhånd udludet hulrum i et stensaltsmassiv og som fra starten er fyldt med saltvand, og indføring af 30 affaldsstofferne i hulrummet inkorporeret i én blanding, som kan pumpes, med en densitet der er større end densiteten for saltvandet, og som kan størkne, når den først er placeret, idet saltvandet udtømmes ved overfladen efterhånden som materialet indføres i hulrummet. Men 35 forbindelserne svarende til denne type blanding, som kan DK 169662 B1 3 pumpes og som kan størkne, har, allerede i form af væske, stor vægtfylde. Følgelig samles disse på bunden af de udludede hulrum, hvorefter det lettere saltvand hviler 5 ovenpå, og således danner en horisontal skilleflade mellem saltvand og affaldsstoffer.
Selvom denne løsning tillader indføring af affaldsstoffer i bunden af hulrummet, og dermed deres passende lagring, løser den ikke et andet forureningsproblem. Eftersom 10 forbindelsen, som indeholder affaldsstofferne, faktisk kommer i kontakt med saltvandet, risikerer dette at blive kontamineret. Dette forbyder derfor udnyttelsen af dette (eksempelvis med henblik på at udvinde saltet) og frembringer yderligere et sekundært affald, som ligeledes skal 15 bortskaffes. For at undgå enhver kontakt mellem saltvandet og en anden substans med en anden vægtfylde, er det kendt at benytte en flydende puffer, hvis kemiske sammensætning og vægtfylde vælges med henblik på en effektiv barrierefunktion. Eksempelvis angiver US patentskrift nr.
20 A 2.942.424 indleveret af R.A. KOBLE i 1957, hvorledes man skal vælge en sådan flydende puffer for at beskytte ethylen i forhold til saltvand lagret i samme underjordiske hulrum.
Det er således hensigten med nærværende opfindelse at 25 finde en fremgangsmåde til at udnytte en sådan barriere ved indføringen af affald i bunden af hulrummet. Dette opnås ifølge opfindelsen ved en fremgangsmåde af den i indledningen til krav 1 nævnte art, som udviser de i den kendetegnende del af krav 1 angivne egenskaber.
30 Foretrukne udføreIsesformer fremgår af de afhængige krav.
Andre karakteristiske træk og fordele ved den foreliggende opfindelse vil fremgå mere klart af nedenstående, ikke--begrænsende beskrivelse af mulige udførelsesformer for opfindelsen under henvisning til tegningen, idet beskri- DK 169662 B1 4 velsen vil lette forståelsen af, hvordan opfindelsen kan gennemføres.
På tegningen viser 5 fig. 1 et tværsnit af en hulrum, der er udhulet ved udludning i salt, fig. 2-4 tværsnit af hulrummet fra fig. 1 under fyldning ifølge den her omhandlede fremgangsmåde, fig. 5 et tværsnit af hulrummet fra fig. 1-4 efter 10 fyldning ifølge den her omhandlede fremgangsmåde.
I fig. 1 står et underjordisk hulrum 1, der er udludet i en saltmasse 2, i forbindelse med jordoverfladen 3 ved hjælp af en skakt 4, der er udgravet og behandlet på konventionel måde. I ubenyttet tilstand er dette hulrum 15 fyldt med saltvand 5. I bunden af dette hulrum er der uopløselige faststoffer 6.
I fig. 2 er der i bunden af hulrummet 1 og over en fri højde h indført en puffervæske 7 ved hjælp af et rør 8. Dette rør består af identiske rørkomponenter 9, hver med 20 en højde h0. Ifølge opfindelsen skal
h > hQ
Puffervæsken 7 har en større vægtfylde end vægtfylden af saltvandet og har derfor fortrængt saltvandet 5 opad, idet den begynder med, i det mindste delvis, at udfylde mellem-25 rummene mellem de uopløselige stoffer 6. Saltvandet kan genvindes ved toppen af den udgravede skakt 4.
Saltvandet har almindeligvis en vægtfylde pa ca. 1,2. Puffervæsken, der kan indeholde et halogenholdigt opløsningsmiddel, f.eks. et chlorholdigt opløsningsmiddel, har 30 fortrinsvis en vægtfylde på mellem 1,3 og 1,7.
I fig. 3 er den egentlige ifyldning begyndt.
DK 169662 B1 5
Der er fremstillet en blanding 10 bestående af faste affaldsstoffer, der her foreligger i form af granulater med en typisk diameter på nogle cm, og et hydraulisk 5 binderaiddel, og blandingen er indført i hulrummet ved hjælp af røret 8 i den fri højde h af puffervæsken 7.
Ifølge opfindelsen skal forholdet mellem h og h0 altid være h > hQ. På denne måde er det altid muligt at anbringe enden af røret 8 i den fri højde mellem overfladen af 10 puffervæsken 7 og toppen af skråningen af blandingen, idet røret 8 afkortes komponent 9 for komponent 9.
Bindemidlet størkner progressivt og udgør til sidst sammen med affaldsstofferne en fast blok, der kan hindre strømning af salt, hvilket sikrer den mekaniske stabilitet af 15 væggene i hulrummet 1. På grund af bindemidlet opfører affaldsstofferne sig desuden ikke som en væske, og det geostatiske tryk i hulrummets bund transmitteres ikke til toppen af hulrummet 1.
Takket være den her omhandlede fremgangsmåde er der aldrig 20 direkte kontakt mellem saltvandet og affaldsstofferne, fordi puffervæsken skiller dem. Selv om det - indirekte -fortrænges af affaldsstofferne, bliver saltvandet 5 dog aldrig forurenet af disse, og saltvandet kan genvindes til økonomisk udnyttelse. Denne mangel på kontakt frembyder 25 endvidere den fordel, at en miljøforurening med affaldsstofferne forhindres.
Fig. 4 viser det samme som fig. 3, idet dog ifyldningen er afsluttet.
I fig. 5 er der efter endt ifyldning lukket for hulrummet 30 ved indsprøjtning af flydende bindemiddel 11 over blandingen af affaldsstoffer 10 praktisk taget indtil toppen af skakten 4. Det flydende bindemiddel 11 kan eventuelt være det samme, som anvendes til binding af affalds- DK 169662 B1 6 stofferne. En afsluttende betonflise 12 kan dernæst udstøbes i niveau med skaktens top.
Kriterierne for valget af bindemiddel og puffervæske er 5 først og fremmest pris og vægtfylde.
Bindemidlet kan være fremstsillet af flyveaske fra forbrænding af køkkenaffald i blanding med kalk hidrørende fra fabrikker til fremstilling af kalciumkarbid.
I forvejen kan affaldsstofferne underkastes en konditione-10 ringsbehandling. De kan således dispergeres i en fast masse, der foreligger i form af et skum af lukkede celler, idet hver celle indeholder affaldsstof, eller de kan overtrækkes. Dette kan f.eks. vise sig at være ønskeligt i de tilfælde, hvor affaldsstofferne indeholder størk-15 ningsinhibitorer for bindemidlet.
Affaldsstofferne kan ligeledes indgå delvis i bindemidlets sammensætning. Dette er især tilfældet, når de foreligger i form af en vandig opløsning, der kan anvendes som udrøringsvand for bindemidlet.

Claims (7)

1. Fremgangsmåde til geologisk isolering af giftige industriaffaldsstoffer, ved hvilken der anvendes et i 5 forvejen udhulet hulrum (1) i en stensaltmasse (2), hvilket hulrum indledningsvis er opfyldt med saltvand (5), og affaldsstofferne indføres i hulrummet (1) i en pumpeegnet blanding (10), der har en større vægtfylde end vægtfylden af saltvandet (5) og kan størkne, når den først 10 er placeret, idet saltvandet (5) udtømmes ved overfladen (3), efterhånden som materialet indføres i hulrummet (1), kendetegnet ved, at der - på første trin indføres en i forvejen fastsat mængde puffervæske (7), der ikke er blandbar med saltvandet (5) 15 og blandingen (10), der har en vægtfylde mellem vægtfylden af saltvandet (5) og af blandingen (10), og som indeholder et eller flere halogenholdige opløsningsmidler, i bunden af hulrummet (1) ved hjælp af et dykrør (8) anbragt i en skakt (4), der står i forbindelse med overfladen (3), og 20 at - på andet trin indføres blandingen (19) ved hjælp af dykrøret (8), medens den nedre ende af dykrøret (8) holdes i den først indførte puffervæske (7).
2. Fremgangsmåde ifølge krav 1, kendetegnet ved, at 25 puffervæsken kan have en vægtfylde på mellem 1,3 og 1,7.
3. Fremgangsmåde ifølge krav 1 eller 2, kendetegnet ved, at affaldsstofferne forud for deres indføring i hulrummet udsættes for en konditionering, der består i, - at man, når affaldsstofferne foreligger i flydende form, 30 inkorporerer disse i en fast form, og/eller - at man, når de giftige bestanddele er indeholdt i faststoffer, fraktionerer disse faststoffer i granulater, hvis diameter typisk ligger i centimeter-størrelsesordenen. DK 169662 B1 8
4. Fremgangsmåde ifølge et af kravene 1-3, kendetegnet ved, at blandingen (10) fremstilles ved sammenblanding af affaldsstofferne med mindst ét langsomt 5 størknende hydraulisk bindemiddel.
5. Fremgangsmåde ifølge krav 4, kendetegnet ved, at det hydrauliske bindemiddel indeholder vand og kalk, der begge stammer fra industriaffald, samt flyveaske, der stammer fra forbrændingsanstalter.
6. Fremgangsmåde ifølge et af kravene 1-5, kendeteg net ved, at dykrøret (8) består af demonterbare komponenter (9), der hver har en længde hQ, idet den forud fastsatte mængde af puffervæsken (7) er beregnet således, at højden h af puffervæsken i hulrummet på ethvert tidspunkt 15 skal være højere end længden hQ af rørets komponenter, og idet den nedre ende af røret (8) under indføringen af blandingen (10) holdes i niveau med puffervæsken (7) ved demontering af den ene komponent (9) efter den anden.
7. Fremgangsmåde ifølge et af kravene 1-6, kende-20 tegnet ved, at al puffervæsken (7) trækkes tilbage fra skakten (4), når først hele hulrummet (1) er fyldt med blandingen (10), og at et hydraulisk bindemiddel til slut hældes ned i skakten (4). 1 Fremgangsmåde ifølge krav 7, kendetegnet ved, at 25 blandingen (10) fremstilles ved sammenblanding af affaldsstofferne med mindst ét langsomt størknende hydraulisk bindemiddel, og at det sidste hydrauliske bindemiddel kan have samme sammensætning som det bindemiddel, der anvendes til fremstilling af blandingen (10).
DK688788A 1987-12-11 1988-12-09 Fremgangsmåde til underjordisk isolering af affaldsstoffer i et hulrum, der er udhulet ved udludning i salt DK169662B1 (da)

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
FR8717347A FR2624410B1 (fr) 1987-12-11 1987-12-11 Procede de confinement souterrain de dechets dans une cavite creusee par lessivage dans le sel
FR8717347 1987-12-11

Publications (3)

Publication Number Publication Date
DK688788D0 DK688788D0 (da) 1988-12-09
DK688788A DK688788A (da) 1989-06-12
DK169662B1 true DK169662B1 (da) 1995-01-09

Family

ID=9357798

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
DK688788A DK169662B1 (da) 1987-12-11 1988-12-09 Fremgangsmåde til underjordisk isolering af affaldsstoffer i et hulrum, der er udhulet ved udludning i salt

Country Status (8)

Country Link
US (1) US4919822A (da)
EP (1) EP0320393B1 (da)
CA (1) CA1312208C (da)
DE (1) DE3869575D1 (da)
DK (1) DK169662B1 (da)
ES (1) ES2031622T3 (da)
FR (1) FR2624410B1 (da)
MX (1) MX169761B (da)

Families Citing this family (19)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US5139365A (en) * 1990-09-04 1992-08-18 Warren Chesner Process for waste injection into landfills for waste management, landfill reclamation, enhanced biodegradation and enhanced methane gas generation and recovery
US5133624A (en) * 1990-10-25 1992-07-28 Cahill Calvin D Method and apparatus for hydraulic embedment of waste in subterranean formations
DE4140471C2 (de) * 1991-12-09 1998-10-15 Rudolf S Dipl Ing Kodron Verfahren zum Beseitigen von Abfällen
US5344570A (en) * 1993-01-14 1994-09-06 James E. McLachlan Method and apparatus for removing solids from a liquid
DE4302643A1 (de) * 1993-01-30 1994-08-04 Solvay Salz Gmbh Verfahren zur Soleentleerung unter gleichzeitiger pneumatischer Stützung von Salzkavernen
US5310282A (en) * 1993-02-16 1994-05-10 Voskamp Thomas A Hydrocarbon recovery from drilling mud stored in salt cavity
US5387737A (en) * 1993-04-06 1995-02-07 Atlantic Richfield Company Slurry injection into disaggregated earth formations
DE19502846C1 (de) * 1995-01-30 1996-04-11 Hoelter Heinz Verfahren zur Verfüllung von Kavernen mit Versatzmaterial
DE102007023595B4 (de) * 2007-05-21 2014-08-28 K-Utec Ag Salt Technologies Verfahren zur langzeitsicheren Verwahrung von lösungserfüllten Kavernen durch Unterschichten mit industriellen Abfällen und einer weiteren Nutzung des verdrängten Lösungsinventars in industriellen Prozessen
EP2361160B1 (de) 2008-05-14 2012-12-26 Deco-Hanulik AG Verfahren und system zur verringerung von co2- und/oder methangas in der atmosphäre und/oder zum erhalt von biogas, und verwendung des systems
FR2950467B1 (fr) 2009-09-23 2011-10-28 Baltymore Procede de traitement de materiaux solides radioactifs
AU2012214323B2 (en) 2011-02-10 2017-04-06 Cellular Concrete Solutions Llc Submerged void filling
EP2818256B1 (de) 2013-06-27 2015-11-04 MINERALplus GmbH Verfahren und Vorrichtung zum Aufbereiten von Stoffen für den Bergversatz
US20150321846A1 (en) 2014-05-08 2015-11-12 Air Liquide Large Industries U.S. Lp Hydrogen cavern pad gas management
US20160138142A1 (en) 2014-11-18 2016-05-19 Air Liquide Large Industries U.S. Lp Materials of construction for use in high pressure hydrogen storage in a salt cavern
US9573762B2 (en) 2015-06-05 2017-02-21 Air Liquide Large Industries U.S. Lp Cavern pressure management
US9365349B1 (en) 2015-11-17 2016-06-14 Air Liquide Large Industries U.S. Lp Use of multiple storage caverns for product impurity control
US9482654B1 (en) 2015-11-17 2016-11-01 Air Liquide Large Industries U.S. Lp Use of multiple storage caverns for product impurity control
CN105888642A (zh) * 2016-05-16 2016-08-24 重庆大学 一种压缩空气顶替盐岩老腔卤水后处置有毒害浆液的方法

Family Cites Families (19)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
DE145462C (da) *
US2986007A (en) * 1952-08-29 1961-05-30 Texaco Inc Underground storage
US2787455A (en) * 1955-03-29 1957-04-02 Gulf Oil Corp Method for developing cavities in salt or other soluble rock
US2942424A (en) * 1957-03-11 1960-06-28 Phillips Petroleum Co Contamination prevention in underground storage
US3277654A (en) * 1963-04-15 1966-10-11 Phillips Petroleum Co Underground storage caverns and method of making the same and of storing fluids therein
US3491540A (en) * 1968-05-21 1970-01-27 Atomic Energy Commission Method of storing liquids underground
US3745770A (en) * 1971-12-08 1973-07-17 Dow Chemical Co Method for the subterranean storage and withdrawal of a liquid
US3887462A (en) * 1974-06-07 1975-06-03 Dow Chemical Co Disposal of waste streams containing asbestos
US3980558A (en) * 1975-07-07 1976-09-14 Browning-Ferris Industries, Inc. Method of disposing sludges containing soluble toxic materials
DE3141885C2 (de) * 1981-10-22 1984-07-26 Wintershall Ag, 3100 Celle "Verfahren zum Einlagern von ganz oder teilweise wiederverwendbaren flüssigen Abfallstoffen in untertägige salzumschlossene Hohlräume bzw. Salzkavernen"
DE3141884C2 (de) * 1981-10-22 1986-06-19 Wintershall Ag, 3100 Celle Verfahren zur Endlagerung von pumpfähigen Abfallstoffen
FR2520796A1 (fr) * 1982-01-29 1983-08-05 Geostock Procede et dispositif d'obturation d'un puits debouchant dans le plafond d'une cavite souterraine de stockage a basse temperature
FR2528811A1 (fr) * 1982-06-17 1983-12-23 Geostock Procede et dispositif de stockage de gaz liquefie a basse temperature dans une cavite souterraine
DE3243594C2 (de) * 1982-11-25 1986-06-05 Wintershall Ag, 3100 Celle Verfahren zum Deponieren flüssiger Abfallstoffe in Salzlagerstätten
US4596490A (en) * 1984-03-15 1986-06-24 Texas Brine Corporation Underground storage chambers and methods therefore
CA1238792A (en) * 1984-03-31 1988-07-05 Walter Lindorfer Process for dumping of particulate solid or pumpable solid and liquid waste materials in underground salt enclosed cavities, in particular salt caverns
DE3525111A1 (de) * 1985-07-13 1987-01-15 Hubert Eirich Verfahren zur herstellung auslaugfester agglomerate
DE3601428A1 (de) * 1986-01-20 1987-07-23 Wintershall Ag Verfahren zur vorbehandlung von festen und zu verfestigenden abfallstoffen zur einfuehrung in untertaegige salzhohlraeume oder salzkavernen ueber ein fallrohr im freien fall
DE3716851A1 (de) * 1987-05-20 1988-12-08 Nukem Gmbh Verfahren zur einbringung von umweltgefaehrdenden abfaellen in unterirdische hohlraeume

Also Published As

Publication number Publication date
ES2031622T3 (es) 1992-12-16
DK688788A (da) 1989-06-12
CA1312208C (en) 1993-01-05
EP0320393A1 (fr) 1989-06-14
DE3869575D1 (de) 1992-04-30
FR2624410A1 (fr) 1989-06-16
DK688788D0 (da) 1988-12-09
EP0320393B1 (fr) 1992-03-25
MX169761B (es) 1993-07-23
FR2624410B1 (fr) 1992-12-04
US4919822A (en) 1990-04-24

Similar Documents

Publication Publication Date Title
DK169662B1 (da) Fremgangsmåde til underjordisk isolering af affaldsstoffer i et hulrum, der er udhulet ved udludning i salt
Kayabali Engineering aspects of a novel landfill liner material: bentonite-amended natural zeolite
Nonveiller Grouting theory and practice
Adalier Mitigation of earthquake induced liquefaction hazards
CA1314714C (en) Method of rapidly abandoning large, cavities washed-out in rock salt
AU2012214323B2 (en) Submerged void filling
Gowan et al. Co-disposal techniques that may mitigate risks associated with storage and management of potentially acid generating wastes
Pusch Clay colloid formation and release from MX-80 buffer
Pusch Backfilling with mixtures of bentonite/ballast materials or natural smectitic clay?
Al-Gharbawi et al. Evaluation of the collapse potential magnitude of untreated and treated collapsible gypseous soil—a new procedure
US5740546A (en) Repository for radioactive waste-vault backfill
Jefferson et al. Improvement of collapsible loess in Eastern Europe
FR2652382A1 (fr) Procede de remblayage des espaces vides d'un champ de foudroyage des travaux souterrains et suspension pour la mise en óoeuvre de ce procede.
AU2014200291B2 (en) Process for the manufacture of phosphorus removal aggregate from fractionating sand mine waste products
CN116122897A (zh) 一种盐矿地下采空区充填注浆的方法
JPH0641513A (ja) 閉塞材料、その製造方法および該材料をコンテナ貯蔵サイトに設置する方法
Gunnarsson et al. Backfilling and closure of the deep repository. Assessment of backfill concepts
Grubb et al. Waterfront Toronto: soil–cement mix designs in sands and peats for proposed brownfields redevelopment project
RU2349396C1 (ru) Способ складирования отходов промышленных предприятий с разными фильтрационными свойствами
RU2720523C1 (ru) Композиционный строительный материал
RU2291180C2 (ru) Способ сооружения и ликвидации земляных амбаров-накопителей отходов бурения
Blight et al. Issues in the geotechnics of mining wastes and tailings
AU2017100633B4 (en) Blasting method and system
Pusch Engineered barriers
DE2856875A1 (de) Verfahren zum erhoehen des sicherheitsgrades einer in einem unterirdischen hohlraum eines salzstockes befindlichen, mit verfestigten radioaktiven abfaellen gefuellten endlagerstaette gegen unvorhersehbare verschiebungen im salzgestein und/oder wassereinbruch in vorhandene hohlraeume innerhalb des bereichs der endlagerstaette

Legal Events

Date Code Title Description
B1 Patent granted (law 1993)
PBP Patent lapsed