DK163111B - Vaerktoejsringpar og fremgangsmaade til fremstilling heraf samt holdevaerktoej til brug ved udoevelse af fremgangsmaaden - Google Patents
Vaerktoejsringpar og fremgangsmaade til fremstilling heraf samt holdevaerktoej til brug ved udoevelse af fremgangsmaaden Download PDFInfo
- Publication number
- DK163111B DK163111B DK188186A DK188186A DK163111B DK 163111 B DK163111 B DK 163111B DK 188186 A DK188186 A DK 188186A DK 188186 A DK188186 A DK 188186A DK 163111 B DK163111 B DK 163111B
- Authority
- DK
- Denmark
- Prior art keywords
- tools
- ring
- tool
- groove
- rings
- Prior art date
Links
Landscapes
- Clamps And Clips (AREA)
- Jigs For Machine Tools (AREA)
- Snaps, Bayonet Connections, Set Pins, And Snap Rings (AREA)
- Sewing Machines And Sewing (AREA)
Description
i
DK 163111 B
Opfindelsen vedrører et værktøjsringpar til fastholdelse af emner i en maskine til fremstilling af hoveder på et skaft, hvor der i ringenes modstående plane sideflader findes et antal således indrettede holdeværktøjer, at et 5 aflangt emne kan fastholdes i det væsentlige radialt imellem et par holdeværktøjer i hver sin af nævnte ringe.
Fra dansk patentskrift nr. 143 935 kendes et eksempel på en sådan maskine.
10 Antallet af holdeværktøj s-halvparter i hver ring kan typisk være 20 - 40, og holdeværktøjerne har hidtil været monteret ved krympning, idet hver af ringene på forhånd er udformet med et antal aksiale indstikninger, som passer nøjagtigt til holdeværktøjerne. Det vil kunne for-15 stås, at det er meget kostbart at fremstille de kendte værktøjsringe på grund af tolerancekravene, hvor navnlig indskæringernes radiale afstand fra ringens centrum, som definerer holdeværktøjernes radiale position, er kritisk. Fremstillingsprisen er i særdeleshed et vigtigt spørgs-20 mål, idet de kendte værktøjsringe normalt skal udskiftes fuldstændigt, hvis blot et enkelt 'af de mange holdeværktøjer eller indstikninger i ringen bliver defekt.
Formålet med opfindelsen er at angive et værktøjsringpar 25 af den ovenfor omhandlede art, og som er væsentligt billigere at fremstille, og som endvidere kan vedligeholdes ved lavere omkostninger.
Dette formål er opnået ved, at værktøjsringparret er ud-30 formet som angivet i krav l's kendetegnende del. Ved fremstilling af den nævnte rille kan hver ring f.eks. spændes op i et kugleleje magen til det, som holder ringene i den kendte maskine, således at der på meget billig måde kan opnås en fin tolerance på den væg i rillen, som 35 definerer værktøjernes radiale position. Det vil kunne forstås, at dette er langt bedre end at skulle foretage ca. 20 - 40 stikninger i hver værktøjsring. Værktøjsring-
DK 163111 B
2 parret ifølge opfindelsen medfører endvidere, at det er relativt let at udskifte et defekt holdeværktøj, idet de fastspændte afstandsværktøjer i nærheden af det defekte holdeværktøj blot skal løsnes for at udskifte holdeværk-5 tøjet.
Ved den foretrukne udførelsesform er rillerne i et sæt af værktøjsringe udformet som anført i krav 2, hvilket medfører, at der kan anvendes ens værktøjer i de to ringe.
10
Det har væsentlig betydning, at i det mindste hver andet afstandsværktøj under opspændingen kan forskubbes til at optage værktøjernes fremstillingstolerancer, således at højst hver andet afstandsværktøj kan være positioneret i 15 rillen mod bevægelse på langs i denne. I det mindste nogle af de positionerede, afstandsværktøjer er fastgjort fortrinsvist ved hjælp af skruer, som i princippet kan spænde afstandsværktøjerne i radial eller i aksial retning i værktøjsringen. Krav 3 angiver en udførelsesform, 20 hvor afstandsværktøjerne er fastspændt i radial retning, hvilket hænger sammen med, at kilefladerne-har den i krav 3 angivne orientering. I krav 4 er der angivet en udførelsesform, hvor afstandsværktøjerne er fastspændt aksi-alt, hvilket muliggør den i krav 4 angivne orientering 25 for kilefladerne, som medfører den fordel, at det radialt udadrettede, kraftige tryk, som udøves mod holdeværktøjet under maskinens drift, ikke kan forplante sig på langs i rillen til naboværktøjerne, således at disses positioner påvirkes.
30
Opfindelsen vedrører endvidere en fremgangsmåde ved fremstilling af det ovenfor omhandlede værktøjsringpar, hvilken fremgangsmåde er ejendommelig ved, at den udøves som anført i krav 5's kendetegnende del. Styrene for de posi-35 tionerede afstandsværktøjer vil normalt ikke kunne holde til de meget store belastninger, som hersker i maskinen, men ved hjælp af styrene er det muligt ved jævn tiispæn-
DK 163111 B
3 ding af af s tands værk tøj erne at spænde disse op med en nøjagtig position til en tilstand, hvor værktøjerne støtter hinanden hele vejen rundt. Ved at et relativt stort antal af afstandsværktøjerne (som tidligere nævnt højst 5 hver andet) er positionerede, skal de andre afstandsværktøjer kun optage meget små unøjagtigheder, således at de samvirkende fladers kilevinkel kan gøres meget lille. Normalt må kilevinklen dog ikke blive så lille, at den indbyrdes friktion mellem værktøjerne hindrer, at disse 10 kan løsnes.
Endelig vedrører opfindelsen holdeværktøjer til brug ved udøvelsen af den ovenfor omhandlede fremgangsmåde, hvor værktøjerne kan være udformede til henholdsvis radial og 15 aksial fastspænding, og således at der opnås et fuldstændigt fleksibelt værktøjsmontageprincip. Dette er angivet i krav 8-10.
Opfindelsen vil blive nærmere forklaret ved den følgende 20 beskrivelse af nogle udførelsesformer, idet der henvises til tegningen, hvor fig. 1 viser, set fra siden, en sømmaskine af kendt art, hvori værktøjsringparret ifølge opfindelsen indgår, 25 fig. 2 viser sømmaskinen i et lodret, tværgående snitbillede, taget langs linien II-II i fig. 1.
fig. 3 viser to værktøjsringe ifølge opfindelsen, hvor 30 den indbyrdes placering af disse fremgår, fig. 4 viser et udsnit af en første udførelsesform for en værktøjsring ifølge opfindelsen, 1 fig. 5 viser et udsnit af en anden udførelsesform for en værktøjsring ifølge opfindelsen,
DK 163111 B
4 fig. 6 viser et snitbillede, taget langs linien VI-VI i fig. 5, af den i værktøjsringen til fastlåsning af emner indrettede låseanordning, 5 fig. 7 viser et aksialt snitbillede af værktøjsringen (B), fig. 8 viser det til den i fig. 4 illustrerede værktøjsring indrettede holdeværktøj ifølge opfindelsen, betragio tet fra henholdsvis oversiden og den konkave endeflade, fig. 9 viser det til den i fig. 5 illustrerede værktøjsring indrettede holdeværktøj ifølge opfindelsen, betragtet fra henholdsvis oversiden og den konkave endefalde.
15
Fig. 1 og 2 illus'trerer indledningsvis, hvilken maskine de senere beskrevne udførelsesformer skal anvendes i forbindelse med. En sådan maskine er kendt fra dansk patentskrift nr. 143 935 og er speciel ved, at emnerne forar-20 bejdes ved såkaldt indvendig rulning. I fig. 2, som viser et lodret sværsnit gennem sømmaskinen fra fig. 1, ses det, hvorledes værktøjsringene 1 indgår i sømmaskinens øvrige konstruktionsdele, og det fremgår, at maskinen er understøttet af to modstående plader 46 og 47, hvor plad-25 en 46 er stationært fastgjort til et givent underlag, og pladen 47 er svingbart monteret umiddelbart over for førstnævnte plade. På hver af disse pladers inderside er der monteret et leje bestående af en inderring 6 og en yderring 7, hvor yderringene er fastgjort til de tilhø-30 rende bæreplader, og værktøjsringene er fastgjort til nævnte lejers inderringe 6, hvoraf den ene, nemlig den venstre ring i fig. 2, indvendigt er forsynet med en for-tanding 48, som er indrettet til indgreb med et på motorens 50 drivaksel monteret tandhjul 51.
35 Sømmaskinen virker således, at motoren via den fortandede inderring driver de to modstående værktøj sringe på den
DK 163111B
5 måde, at to modstående holdeværktøjer indirekte går i indgreb med hinanden ud for bearbejdningsområdet, når et emne fastholdes i de to modstående holdeværktøjers udformede spor. Når således et emne befinder sig lige ud for 5 bearbejdningsområdet, deformeres dets hoved svarende til det i værktøjernes mod centrum vendende formhulrum, hvorefter emnet efter at have gennemgået den indvendige vals-ning frigøres fra holdeværktøjerne som følge af ringenes indbyrdes skråstilling.
10
Ved betragtning af fig. 1 og 2 fremgår vigtigheden af den nye udformning af værktøjsringene og værktøjerne således klart, da det vil kunne forstås, at maskinens arbejdsprincip fordrer en meget stor nøjagtighed i forbindelse 15 med isætningen af holdeværktøjer i værktøjsringene. Dette skyldes som før nævnt, at den anvendte fremstillingsproces, hvor værktøjsmonteringen blev udført via en krympningsproces er meget præcisionskrævende og dyr. Hvis der for eksempel opstår unøjagtigheder med hensyn til niveau-20 forskelle i rullebanens plan, (der er defineret af mod ringens centrum vendende flader af holdeværktøjerne), vil det kunne indses, at for lavt placerede værktøjer medfører utilstrækkelig bearbejdning, og at der sker ødelæggelse af hårdmetalværktøjerne ved for højt placerede 25 værktøjer, hvor sidstnævnte situation skal ses i kombination med de store trykspændinger, som opstår via den kontinuerte rullekontakt mellem valsen og værktøjsringene.
Det er således af største betydning, at den af holdeværk-30 tøjerne dannede rullebane har en fuldstændig ensartet radial afstand i forhold til valsen. Dette er ved nærværende opfindelse opnået ved en ny konstruktion af værktøjsringparret og et nyt princip i forbindelse med montage og fastholdelse af tilhørende holdeværktøjer.
35 På fig. 2 kan det ses, at den såkaldte A-ring, som er den drevne, er lodretstillet, medens den såkaldte B-ring er
DK 163111B
6 skråtstillet i forholdt til A-ringen. Ifølge opfindelsen har ringene en rille, som er indrettet til ilægning af skiftevis holdeværktøjer og afstandsværktøjer.
5 Dette nye princip medfører to væsentlige fordele. For det første opnås, at rillen produktionsteknisk er enkel at frembringe med meget små tolerancer, hvilket betyder lavere fremstillingsomkostninger.
10 For det andet opnås et fuldstændigt fleksibelt værktøjs montageprincip, hvor dette gælder både med hensyn til omstilling af værktøjsringen til andre anvendelsesformål, såsom til anden sømtype eller fra søm til skruer osv., samt i forbindelse med værktøjernes slitage, brud og lig-15 nende.
I fig. 4 ses et udsnit af en første udførelsesform for en værktøjsring ifølge opfindelsen. Denne ring udgør således den ene af det i sømmaskinen samvirkende ringpar, nemlig 20 den såkalde A-ring, som er den drevne og lodretstående af disse (dette vil blive beskrevet senere). Det fremgår af fig. 4, at der i ringen er udformet en rille 4 med aksi-alt beliggende sideflader 19 og 20, hvor rillens bund 21 ligger i et plan parallelt med ringens plan. Denne rille 25 er indrettet til i hele sin udstrækning at optage holdeværktøjer 8 samt mellemliggende afstandsværktøjer 9, 10 og 10’, hvilket ligeledes fremgår af fig. 4.
I fig. 8 er et af ringens værktøjer 8 illustreret, og det 30 fremgår, at dette værktøj har en plan underside 26 og en med denne parallel overside 27 samt har to modstående, i forhold til over- og undersiden 27 og 26 tværliggende flader 22 og 23, hvoraf den radialt yderligste 23 m. h. t. ringen er koaksialt udformet, og hvor den anden flade 35 22 er plan og står vinkelret på over- og undersiden, samt at værktøjets to modstående sideflader 24 og 25 i det væsentlige danner ens spidse vinkler med et aksialt plan,
DK 163111 B
7 som er defineret af et i oversiden 27 udformet spor 15 og den i forhold til endefladerne 22 og 23 fælles akse. Fladen 22 kan dog også være koaksialt udformet.
5 I fig. 4 fremgår det, hvorledes nogle holdeværktøjer er placeret, og det ses, at de i denne udførelsesform for det første ligger an med bundfladen 26 mod rillens bund 21, og hvor samtidigt værktøjets radialt konvekse endeflade 23 ligger an imod rillens radialt yderligste side-10 flade 20.
Sporet 15 i holdeværktøjet strækker sig desuden radialt i forhold til de to modstående endeflader 22 og 23, og omkring sporet er der i værktøjets overside 22 udformet et 15 formhulrum 34. Dette spor 15 er således indrettet til ved samvirkning med et modstående holdeværktøj i sømmaskinens modstående ring at fastholde et emne 16, mens en til sømmaskinen indrettet valse formgiver emnets 16 hovedform, som er defineret af modstående formulrum 34.
20
Ved denne udførelsesform er hver femte, -af nævnte afstandsværktøjer 9 fastspændt radialt udad med dertil indrettede bolte 13, således at de imellem sådanne fastspændte afstandsværktøjer 10 beliggende holdeværktøjer 8 25 og afstandsværktøjer 9 og 10 sammenpresses og fastholdes indbyrdes som følge af de indbyrdes samvirkende kilefladers 24 og 25 virkning, og således at holdeværktøjernes 8 konvekse endeflade 23 ligger tæt an imod rillens radialt yderligste sideflade 20.
30
For korrekt positionering af holdeværktøjerne ved til-spænding af de fastspændte afstandsværktøjer 10 er rillen, i denne udførelsesform, forsynet med styrebøsninger 36, som er aksialt fastspændt af de for fastspænding af 35 værktøjsringen til lejeringen 6, aksialt i ringens omkreds beliggende skruer 51, således at bøsningerne rager ud over det herved positionerede værktøj 10'. Imellem
DK 163111 B
8 hver sådanne to positionerede afstandsværktøjer findes der et radialt fastspændt afstandsværktøj.
Denne fastspændingsmetode skal ses i forbindelse med 5 værktøjernes 8, 9, 10 og 10’ indbyrdes modstående kileflader, da kilefladernes hældning i forhold til det ak-siale plan er afhængig af antallet af mellemliggende, ikke positionerede værktøjer. Det vil derfor kunne forstås, at der kan kompenseres for forskelle i tilspændingen af 10 afstandsværktøjerne 10 ved hjælp af de nævnte kilefladers virkning gennem indbyrdes forskydning af de mellemliggende holde- og afstandsværktøjer. Ved dette princip opnås der desuden, at kravene til værktøjernes fremstillingstolerancer til en vis grad reduceres. For at begrænse 15 forskydningen af på hinanden nabostillede værktøjer er hvert femte afstandsværktøj således fastspændt af nævnte radialt beliggende bolt 13, og hvert femte af de mellemliggende afstandsværktøjer er positioneret ved hjælp af nævnte styrebøsning 36 og aksialt beliggende bolt 51, 20 idet bolten 13’ikke alene kan positionere afstandsværktøjet tilstrækkeligt nøjagtigt.
I fig. 5 ses en anden udførelsesform for opfindelsen. Den illustrerede værktøjsring er som før den såkaldte A-ring, 25 og rillen i denne værktøjsring er udformet på samme måde som ved den tidligere beskrevne udførelsesform, og det fremgår af figuren, at alle afstandsværktøjer i denne udførelsesform er fastspændt i retning af rillens bund. 1 2 3 4 5 6
Dette medfører, at holde- og afstandsværktøjerne har en 2 anden udformning i forhold til den tidligere beskrevne 3 udførelsesform og i fig. 9 er der vist et sådant holde 4 værktøj 11. Det ses, at værktøjet i lighed med værktøjet 5 8 fig. 4 har en plan underside 29 og en med denne paral- 6 lel overside 28 samt har to modstående, i forhold til over- og undersiden 28 og 29 tværliggende flader 32 og 33, hvoraf den radialt yderligste 33 med hensyn til rin-
DK 163111B
9 gen er koaksialt udformet, og hvor den anden flade 32 er plan og står vinkelret på over- og undersiden. Nævnte flade 32 kan imidlertid alternativt være udformet koaksialt med fladen 23. Den anderledes udformning af holde-5 værktøjet kommer derimod til udtryk ved, at holdeværktøjets to modstående sideflader 30 og 31 i nærværende udførelsesform er således beliggende, at de vinkelret skærer et plan, som er defineret af et i holdeværktøjets endeflade udformet spor og ringens akse.
10
Denne udformning af holdeværktøjerne 11 betinger samtidigt, at også de mellemliggende, i forhold til disse komplementært udformede, afstandsværktøjer 12 får en anden udformning. Som det fremgår af fig. 5 bliver yderligere 15 hvert afstandsværktøj ved denne udførelsesform fastspændt, fordi afstandsværktøjerne ikke er "låst" mod bevægelse ud af rillen, hvorfor samtlige afstandsværktøjer skal fastspændes. I fig. 5 ses det netop, at værktøjernes kilefladehældning er gjort mindre i forhold til udførelsesformen 20 vist i fig. 4, hvilket medfører, at den mulige indbyrdes forskydning af holdeværktøjerne i irillen, “som funktion af afstandsværktøjernes indbyrdes tilspænding, er reduceret, hvilket modsvares af, at et større antal af afstandsværktøjer er positionerede. Kilevinklen må dog ikke blive for 25 lille, da det kan forekomme, at værktøjerne ved omstilling eller udskiftning af disse vil have tendens til "sætning", således at den via fastspændingen af værktøjerne frembragte gnidningskraft imellem de indbyrdes, samvirkende kileflader overstiger den resulterende, i forhold til rillen 30 aksialt opadgående kraft. Alle afstandsværktøjerne 12 er derfor fastspændt i aksial retning, idet de er spændt ned imod rillens 4 bundflade 21 ved en fra ringens bagside gennemgående bolt 14. På grund af værktøjernes reducerede forskydningsmulighed, samt i forbindelse med de relativt 35 store tolerancepasninger for boltene og gevindhullerne, er positioneringen af hvert andet af de fastspændte afstandsværktøjer tilvejebragt ved hjælp af styr 37, der som følge
DK 163111 B
10 af den ændrede udformning af holde- og afstandsværktøjerne, er monteret ned i rillens 4 bund 21, således at styretappenes i forhold til denne, aksialt opadragende ender er indrettet til nøjagtigt indgreb med dertil indrettede tap-5 huller i afstandsværktøjerne 12.Det er dog åbenbart, at alle afstandsværktøjerne ikke må være positionerede, da værktøjerne ved tilspændingsprocessen skal kunne forsky des.
10 Den i fig. 5 viste udførelsesform medfører endvidere en særlig fordel i forhold til den i fig. 4 viste udførelsesform. I udførelsesformen vist i fig. 5 fremgår det, at holdeværktøjernes 11 kileformede sideflader skærer et af ringen defineret plan i linier, som er parallelle med det 15 i værktøjets overflade 28 udformede spor 18. Det vil således kunne forstås, at de ved denne udførelsesform forekommende, radiale trykkræfter mellem valsen 45 og i den af holdeværktøjerne 11 dannede rullebane ikke lader sig overføre til de øvrige, i rillen beliggende holdeværktøjer i 20 hele ringens 4 omkreds. Dette har stor betydning for opnåelsen af en ensartet, via holde- og afstandsværktøjerne dannet rullebane, hvorpå sømmaskinens førnævnte rullevalse skal køre, og hvilket altså bevirker en ensartet fremstilling af de fastholdte emners hoveder samt en mindre sand-25 synlighed for brud af holdeværktøjer og valsen ved drift af sømmaskinen.
På fig. 6 ses en låseanordning, som er tilvejebragt i værktøjsringene (A-ringene) for begge udførelsesformer (se 30 snit VI-VI i fig. 5.). Denne låseanordning har til formål at fastholde emnet 16, når dette er skudt ind i sporet 39, og indtil deformationsprocessen for emnet er fuldendt. Anordningen virker ved, at en ledeplade 40, der er drejeligt fastgjort til en akseltap 41 og via fjederen 42 er for-35 spændt, umiddelbart før nævnte indskydning af emnet tvinges radialt ind i værktøjsringen, hvorved en låseexcentrik 43, som er udformet i en glidelejret bøsning, drejes over
DK 163111 B
11 i en ikke-låsende stilling, hvorefter nævnte indskydning af et emne sker. Umiddelbart efter denne indskydning af emnet udløses ledepladen 40, hvorved denne bevæges over i sin låsende stilling.
5
Herved bliver emnet 16 fastholdt endnu et buestykke og ligger således an imod det i nævnte A-rings aktuelle holdeværktøj , hvor ledepladen igen tvinges radialt ind i ringen på et tidspunkt umiddelbart efter, at aktuelle holde-10 værktøjs modstående, i såkaldte B-ring beliggende, samvirkende holdeværktøj ligger så tæt på førstnævnte holdeværktøjer, at begge disse modstående holdeværktøjers til optagelse af emnet udformede spor 15 eller 18 optager og fastholder emnet, hvorefter valsen 3 (vist i fig. 1) deforme-15 rer emnets, i forhold til rullebanen 45 opadragende ende, således at emnet udformes med et hoved, som er defineret af holdeværktøjets 8 eller 11 formhulrum 34 eller 35.
I fig. 3 er det illustreret, hvorledes de to samvirkende, 20 indbyrdes skråtstillede værktøjsringe (henholdsvis A- og B-ringen) er placeret. Det fremgår, at A-ringen er fuldstændig lodret og samtidig er den via motoren 50 drevne ring. Det ses ligeledes, at de radialt ud for holdeværktøjerne beliggende låseanordninger forefindes i denne A-25 ring.
Med hensyn til B-ringen er dennes funktion at virke som en såkaldt "slave”-ring, hvor den således drives udelukkende via samvirkningen med A-ringen, omkring bearbejdningsområ-30 det, og det fremgår, at B-ringen i forhold til en lodret akse hælder i en forudbestemt vinkel på omkring 1° bort fra den tilstødende A-ring, hvilken hældning netop bevirker en stigende indbyrdes afstand imellem ringene, i begge perifere retninger bort fra bearbejdningsområdet, hvor den 35 størst forekommende afstand fremkommer ved ringenes fæl les, øvre toppunkt diametralt over for nævnte bearbejdningsområde. Denne indbyrdes skråstilling af ringene er
DK 163111 B
12
A
som før nævnt nødvendig i forbindelse med ringenes og dermed værktøjernes tilførsel af emner og afkastning af disse efter bearbejdning.
5 Den relative beliggenhed af B-ringen bevirker, at dennes rille er udformet som illustreret ved de stiplede linier i fig. 7, hvor bunden af rillen danner en vinkel med ringens plan svarende til den indbyrdes vinkel mellem de to ringe. Dermed opnås, at sporenes akser for modstående holdeværk-10 tøjer, når disse er beliggende ud for bearbejdningsområdet, umiddelbart før valseprocessen indtræffer, bliver parallelle.
15 20 25 1 35
Claims (6)
1. Værktøjsringpar (1) til fastholdelse af emner i en ma-5 skine til fremstilling af hoveder på et skaft, hvor der i ringenes modstående, plane sideflader findes et antal således indrettede holdeværktøjer (8 og 11), at et aflangt emne (16) kan fastholdes i det væsentlige radialt imellem et par holdeværktøjer i hver sin af nævnte ringe, 10 kendetegnet ved, at i det mindste den ene ring har en til optagelse af holdeværktøjer og afstandsværktøjer (9, 10, 10' og 12) indrettet rille (4) med en på tværs af ringens plan koaksialt beliggende anlægsflade (19) for nævnte værktøjer, hvoraf i det mindste holdeværktøjerne 15 har en til anlæg imod nævnte anlægsflade konveks flade (23 og 33) og er indbyrdes adskilte af afstandsværktøjerne, hvor i det mindste nogle afstandsværktøjer (10 og 12) er positioneret i rillen, medens stillingen i rillen for de imellem de positionerede afstandsværktøjer beliggende 20 værktøjer (8, 9 og 11) er defineret ved samvirkning imellem kileflader (24, 25, 30 og 31) på værktøjerne. 1 2 3 4 5 Værktøjsringpar ifølge krav 1, hvor de modstående ringes planer danner en lille vinkel med hinanden, k e n- 25 detegnet ved, at bunden (21) af den ene rings (1A) rille er parallel med ringens plan, og at bunden af rillen i den anden ring (IB) danner en vinkel med en radius i denne rings plan svarende til nævnte vinkel mellem ringplanerne . 30 2 Værktøjsringpar ifølge krav 1 eller 2, kende 3 tegnet ved, at et antal med ens bueafstand beliggende afstandsværktøjer (10) er indrettet til at kunne fast 4 spændes i retning mod den nævnte anlægsflade (19), og at 5 35 de nævnte samvirkende kilefladér (24 og 25) skærer den respektive rings plan i skæringslinier, som konvergerer i retning mod ringens centrum. DK 163111 B 14
4. Værktøjsringpar ifølge krav 1 eller 2, kendetegnet ved, at et antal med ens bueafstand beliggende afstandsværktøjer (12) er indrettet til at kunne fast- 5 spåendes i retning mod den tilhørende rilles bund (21), og at de nævnte samvirkende kileflader (30 og 31) skærer den tilhørende rings plan i indbyrdes parallelle linier.
5. Fremgangsmåde ved fremstilling af et værktøjsringpar 10 ifølge krav 1-4, og hvor ringene er indrettet til fastholdelse af emner i en maskine til fremstilling af hoveder på et skaft, kendetegnet ved, at der i ringenes ene sideflade udformes en med hver rings akse koaksial rille (4), i hvilken der skiftevis monteres holdeværktøjer 15 (8 og 11) og afstandsværktøjer (9, 10 og 12), og at rillen indrettes med styr (36 og 37) for positionering af i det mindste nogle af afstandsværktøjerne (10' og 12), samt at i det mindste de positionerede afstandsværktøjer fastspændes ligeligt, således at de øvrige værktøjer (8, 9 og 11) 20 indspændes ensartet i rillen som følge af samvirkning mellem kileflader (24, 25, 30 og 31) på værktøjerne.
6. Fremgangsmåde ifølge krav 5, kendetegnet ved, at de positionerede afstandsværktøjer (10) tilspændes 25 radialt udad. 1 2 3 4 5 6 7 8 Fremgangsmåde ifølge krav 5, kendetegnet ved, at samtlige værktøjer (11 og 12) tilspændes aksialt mod rillens bund. 30 2 Holdeværktøj til brug ved udøvelse af fremgangsmåden 3 ifølge krav 5, kendetegnet ved, at værktøjet 4 har en plan underside (26 og 29) og en med denne parallel 5 overside (27 og 28), i hvilken der findes et spor (15 og 6 35 18) til optagelse af et aflangt emne (16), hvilket spor 7 strækker sig radialt i forhold til et par modstående, for 8 trinsvis indbyrdes koaksiale endeflader (23 og 33), som 15 DK 163111 B strækker sig på tværs af over- og undersiden, og at værktøjet omfatter et par modstående sideflader (24, 25 30 og 31), som danner i det væsentlige ens spidse vinkler med et plan, som er defineret af nævnte spor og den for de kon-5 centriske endeflader fælles akse.
9. Holdeværktøj ifølge krav 8, kendetegnet ved, at de modstående sideflader (24 og 25) danner en ret vinkel med et plan vinkelret på nævnte fælles akse. 10
10. Holdeværktøj ifølge krav 8, kendetegnet ved, at de modstående sideflader (30 og 31) skærer et plan vinkelret på den nævnte fælles akse i linier, som er parallelle med nævnte spor. 15 20 25 1 35
Priority Applications (4)
Application Number | Priority Date | Filing Date | Title |
---|---|---|---|
DK188186A DK163111C (da) | 1986-04-24 | 1986-04-24 | Vaerktoejsringpar og fremgangsmaade til fremstilling heraf samt holdevaerktoej til brug ved udoevelse af fremgangsmaaden |
CN87102982.0A CN1015606B (zh) | 1986-04-24 | 1987-04-24 | 夹具环和夹具及其装配方法 |
IN893/DEL/87A IN171249B (da) | 1986-04-24 | 1987-10-13 | |
FI901990A FI90742C (fi) | 1986-04-24 | 1990-04-20 | Työkalurengas, menetelmä sen valmistamiseksi sekä pitotyökalu |
Applications Claiming Priority (4)
Application Number | Priority Date | Filing Date | Title |
---|---|---|---|
DK188186 | 1986-04-24 | ||
DK188186A DK163111C (da) | 1986-04-24 | 1986-04-24 | Vaerktoejsringpar og fremgangsmaade til fremstilling heraf samt holdevaerktoej til brug ved udoevelse af fremgangsmaaden |
PCT/DK1987/000134 WO1989003734A1 (en) | 1987-10-23 | 1987-10-23 | A tool ring, a method of making it, and a holding tool for use in the performance of the method |
DK8700134 | 1987-10-23 |
Publications (4)
Publication Number | Publication Date |
---|---|
DK188186D0 DK188186D0 (da) | 1986-04-24 |
DK188186A DK188186A (da) | 1987-10-25 |
DK163111B true DK163111B (da) | 1992-01-20 |
DK163111C DK163111C (da) | 1992-06-22 |
Family
ID=26066180
Family Applications (1)
Application Number | Title | Priority Date | Filing Date |
---|---|---|---|
DK188186A DK163111C (da) | 1986-04-24 | 1986-04-24 | Vaerktoejsringpar og fremgangsmaade til fremstilling heraf samt holdevaerktoej til brug ved udoevelse af fremgangsmaaden |
Country Status (4)
Country | Link |
---|---|
CN (1) | CN1015606B (da) |
DK (1) | DK163111C (da) |
FI (1) | FI90742C (da) |
IN (1) | IN171249B (da) |
Cited By (1)
Publication number | Priority date | Publication date | Assignee | Title |
---|---|---|---|---|
WO1999051377A1 (en) * | 1998-04-03 | 1999-10-14 | Enkotec A/S | A tool ring and a nail machine comprising such tool ring |
Families Citing this family (3)
Publication number | Priority date | Publication date | Assignee | Title |
---|---|---|---|---|
DK560287A (da) * | 1987-10-26 | 1989-04-27 | Enkotec As | Fremgangsmaade til bearbejdning af et aflangt emne samt maskine til udoevelse af fremgangsmaaden |
US6884176B2 (en) * | 2003-05-22 | 2005-04-26 | Enkotech A/S | Securing holding jaws on a tool ring for a nail machine |
CN106628423A (zh) * | 2016-11-01 | 2017-05-10 | 王建村 | 包装机包装容器工位大小调节装置 |
-
1986
- 1986-04-24 DK DK188186A patent/DK163111C/da not_active IP Right Cessation
-
1987
- 1987-04-24 CN CN87102982.0A patent/CN1015606B/zh not_active Expired
- 1987-10-13 IN IN893/DEL/87A patent/IN171249B/en unknown
-
1990
- 1990-04-20 FI FI901990A patent/FI90742C/fi not_active IP Right Cessation
Cited By (2)
Publication number | Priority date | Publication date | Assignee | Title |
---|---|---|---|---|
WO1999051377A1 (en) * | 1998-04-03 | 1999-10-14 | Enkotec A/S | A tool ring and a nail machine comprising such tool ring |
CZ298602B6 (cs) * | 1998-04-03 | 2007-11-21 | Enkotec A/S | Nástrojový venec a zarízení pro výrobu hrebíku, zahrnující tento nástrojový venec |
Also Published As
Publication number | Publication date |
---|---|
FI90742C (fi) | 1994-03-25 |
DK188186A (da) | 1987-10-25 |
DK163111C (da) | 1992-06-22 |
IN171249B (da) | 1992-08-22 |
DK188186D0 (da) | 1986-04-24 |
FI901990A0 (fi) | 1990-04-20 |
CN87102982A (zh) | 1987-12-16 |
CN1015606B (zh) | 1992-02-26 |
FI90742B (fi) | 1993-12-15 |
Similar Documents
Publication | Publication Date | Title |
---|---|---|
US2625861A (en) | Work mounting fixture | |
US6877934B2 (en) | Milling head for thread whirling | |
KR101925005B1 (ko) | 정밀부품 가공을 위한 밀링머신용 미세조정 지그 | |
US9180526B2 (en) | Manually operated chuck | |
EP0485365B1 (en) | Device for mounting an electrospark machining electrode | |
JP5611971B2 (ja) | インサートホルダをクランプするための工具ホルダ | |
DE102019004527A1 (de) | Vorrichtung zum Spannen von Werkstücken für Bearbeitungszentren | |
JP2011230280A (ja) | 電動チャック | |
KR20110103892A (ko) | 보링 헤드 | |
JP2003512183A (ja) | 高速加工用カッティングツール | |
DK163111B (da) | Vaerktoejsringpar og fremgangsmaade til fremstilling heraf samt holdevaerktoej til brug ved udoevelse af fremgangsmaaden | |
JP2019530583A (ja) | マルチブレード機械加工ツール及び軸受トラックを機械加工する方法 | |
JP2009262307A (ja) | ボーリング工具 | |
KR100489493B1 (ko) | 회전식 쐐기판을 갖는 성형기계 | |
RU2092266C1 (ru) | Инструментальное кольцо для крепления заготовок в станке для выполнения головок на удлиненных заготовках, например гвоздей, способ его выполнения и держатель инструментального кольца | |
US2362364A (en) | Method of serrating metallic bodies | |
US20200164448A1 (en) | Tool holder device for broaching and slotting | |
EP3285947B1 (en) | Chuck arrangement | |
JP2019529131A (ja) | ブレードキャリア及びブレードキャリアを有する機械加工ツール | |
JP7398795B2 (ja) | クランプ中心可変バイス | |
TWI731652B (zh) | 中心虎鉗調校定位構造 | |
EP2958694A1 (de) | Schwenk-spannfutter | |
JPH0724972B2 (ja) | 工具装備した回転ブローチ盤 | |
US2028354A (en) | Adjustable die holder | |
CN216096500U (zh) | 一种小型压缩机连杆镗孔装置 |
Legal Events
Date | Code | Title | Description |
---|---|---|---|
PUP | Patent expired |