DK158151B - Goedningsmiddelblanding med langtidsvirkning og programmeret afgivelse af naeringsstof - Google Patents
Goedningsmiddelblanding med langtidsvirkning og programmeret afgivelse af naeringsstof Download PDFInfo
- Publication number
- DK158151B DK158151B DK280184A DK280184A DK158151B DK 158151 B DK158151 B DK 158151B DK 280184 A DK280184 A DK 280184A DK 280184 A DK280184 A DK 280184A DK 158151 B DK158151 B DK 158151B
- Authority
- DK
- Denmark
- Prior art keywords
- fertilizer
- potassium
- nutrient
- magnesium
- nitrogen
- Prior art date
Links
Classifications
-
- C—CHEMISTRY; METALLURGY
- C05—FERTILISERS; MANUFACTURE THEREOF
- C05G—MIXTURES OF FERTILISERS COVERED INDIVIDUALLY BY DIFFERENT SUBCLASSES OF CLASS C05; MIXTURES OF ONE OR MORE FERTILISERS WITH MATERIALS NOT HAVING A SPECIFIC FERTILISING ACTIVITY, e.g. PESTICIDES, SOIL-CONDITIONERS, WETTING AGENTS; FERTILISERS CHARACTERISED BY THEIR FORM
- C05G5/00—Fertilisers characterised by their form
- C05G5/30—Layered or coated, e.g. dust-preventing coatings
Landscapes
- Life Sciences & Earth Sciences (AREA)
- Pest Control & Pesticides (AREA)
- Chemical & Material Sciences (AREA)
- Organic Chemistry (AREA)
- Fertilizers (AREA)
Description
Ui\ IDO 13 I D
·*
Opfindelsen er en gødn ingsmiddelblanding med langtidsvirkning og programmeret afgivelse af næringsstof til enkelt applikation af gødningsmiddelblandingen til en kulturplantes behov til enhver tid indenfor en kulturperiode, især til frugtbar-hedsforøgelse af paprika og kval itetsforbedring af chrysanthemum .
Den optimale ernæring af kulturplanter må gøre brug af den 5 kendsgerning, at enhver kultur (art, sort) har et specifikt behov med hensyn til kvalitet og mængde af næringsstoffer.
I almindelighed er unge planter mere saltfølsomme end ældre. Med fremadskridende udvikling optræder så forskellige krav ^ til art og mængde af de enkelte makro- henholdsvis mikro-næringsstoffer.
Således er det i dag gartnerisk kulturpraksis at anvende den samlede til en bestemt kultur nødvendige gødningsmængde , i deltilførsler. Hermed tilstræbes og opnås at tilpasse gød- 15 ningsafgiveisen mest muligt nøjagtigt til det kulturspecifikke behov, at undgå skadelige saltkoncentrationer og mangelsituationer og endelig at minimere gødningstab. Det er anerkendt viden fra praksis, at der derfor til en optimal kultur må afgives mange delmængder af forskellige sammensætninger.
Heraf fremgår, at opløste gødningsstoffer synes særligt egnede til kulturer under glas. Grundene hertil er en helt fleksibel styrbarhed, mulighed for fintilpasning af saltkoncentra-22 tioner og behovsspecifikke næringsstofkrav. Gartneren tilpasser sig de for ham kendte optimalområdetal til optimal forsyning af planterne med næringsstoffer ved hjælp af "håndarbejde" .
Alligevel kan der ved denne diskontinuerlige håndgødsknings-teknik ikke udelukkes svingninger i næringsstoftilførselen.
Jo hyppigere eftergødskningen sker, des mere arbejdsintensive er metoderne.
22 Alternativt anvendes der til tilførsel af gødningen kostbare
DK 158151 B
2 og følsomme apparater. Betjening og pleje betinger en høj uddannelsesgrad og høje omkostninger.
5
Por at opnå et ensartet næringsstoftilbud over hele vegetationsperioden eller over dele af denne blev der udviklet gødninger, der frigør næringsstoffer efter forskellige mekanismer. Fælles for disse sammensætninger er imidlertid, at 10 ingen af dem er i stand til ud fra en enkelt applikation (indblanding i substratet) ved begyndelsen af planternes vaskst at sørge optimalt for næringsstoffer gennem det samlede forløb af kulturen.
15
Enten er det unge plantestadium malet for gødningsformuleringen med utilstrækkeligt næringsstoftilbud under hovedkultur-tiden, eller formuleringen er tilpasset hovedkulturtiden, og den unge plante er underforsynet. Intet gødningsmiddel kan for tiden tilfredsstille særlige krav til planternes er- 20 næring, der først optræder under kulturtiden.
En underforsynet ung plante betyder et sent opløb i de første fire uger og fører til "tabt kulturtid". Et sasrligt problem med langtidsgødning, således som den i dag tilbydes på marke-2 5 det, er det endnu ikke løste spørgsmål om forsyning med sporstoffer og magnium ud fra sådanne formuleringer. Dette problem er særligt alvorligt, da en sikrere planteernæring kun er mulig ved ensartet tilførsel af tilstrækkelige mængder af harmonisk sammensatte sporstofblandinger og magnium. Strømmen af disse blandinger må være afstemt efter strømningshastigheden af de øvrige næringsstoffer.
Gødningsmidler, der opfylder disse krav, er hidtil ukendte.
35 3
DK 158151 B
Fra fransk patent nr. 1188809 kendes tablettering af mineralske gødningsmidler med det formål at afhjælpe de væsentligste vanskeligheder, der optræder med mineralsk gødning, nemlig nitrogenudvaskning eller i modsætning hertil, 5 fibrering af grundstofferne P og K, som fører til nødvendigheden af at forsyne kulturerne med fraktionerede og tidsmæssigt aftrappede doser af mineralsalte. Det hertil foreslåede middel er omkrysta11 iser ing af gødningsgranulaterne med et beskyttelseslag af kunststof, der opløses gradvis og så frigiver gødningen.
Den foreliggende opfindelse går derimod ud på at forsyne kulturplanter med alle nødvendige næringstoffer indenfor en kulturperiode ved en enkelt applikation. Herved opnås samtidig en ikke forudsigelig frugtbarhedsforøgelse og en kvalitetsfor-bedring af høsten.
Gødningsmiddelblandingen ifølge opfindelse er ejendommelig ved, at den indeholder 20 a) en ikke overtrukket startdosis indeholdende næringsstofferne nitrogen, phosphor, kalium og magnesium i et forhold N-P205-K20-MgO på 10 - 19 : 10 - 34 : 9 - 12 : 5 - 8, b) en med lak på basis af tørrende olier overtrukket varig dosis indeholdende næringsstofferne nitrogen, phosphor, kalium 25 og magnium i et forhold N-P205-K20-Mg0 på 17 - 30 : 0 - 14 i 9 - 35 : 0 - 4, og c) en først med et vandopløseligt og/eller i vand kvældbart overtræk og derefter med et hydrofobt overtræk overtrukken termi ndos i s indeholdende nitrogen, phosphor, kalium og magnium 30 i et forhold N-P205-K20-Mg0 på 10 - 33 : 0 : 13 : 10 - 35 : 0 - 4.
Gødningsmiddelblandingen ifølge opfindelsen er overraskende i .. stand til til enhver tid under kulturvæksten at tilbyde eth-3 o vert ønsket næringsstof i den øjeblikkeligt nødvendige koncentration for planten.
DK 158151 B
4 Gødningsmiddelblandingen ifølge opfindelsen har derfor den særlige fordel ved en enkelt applikation at yde en såkaldt starttilførsel, en varig tilførsel og termintilførsel i et program-5 meret forløb.
Ved starttilførsel forstås her applikation af et næringsstof eller en næringsstofblanding, som uden videre behandling sikrer planternes begyndelsesudvikling med hensyn til det ^ rigtige tilbud af art og mængde af alle nødvendige næringsstoffer, og dette under iagttagelse (udnyttelse) af den pågældende kulturs salttålsomhed.
Varig tilførsel betyder applikation af et forbehandlet nærings- 15 stof eller næringsstofblanding, som fra begyndelsen af applikationen stiller næringsstofferne ensartet til rådighed for planterne.
Ved en terminafgivelse udbringes en tilsvarende forbehandlet 20 næringsstofblanding eller et tilsvarende forbehandlet næringsstof, som først står til rådighed for planterne på et bestemt senere tidspunkt.
Denne programmerede næringsstofafgivelse giver mange fordele, 25 som ikke kan opnås ved anvendelse af de kendte gødningsmidler.
Således kan gødskningen f.eks. udføres efter behovet, idet næringsstofafgiveisen indstilles til spidsbehovet og nulbehovet for planterne, hvilket ikke er muligt ved nogen af de •kendte gødninger.
Herved kan planternes forskellige næringsstofbehov under en kulturperiode til enhver tid tilfredsstilles optimalt, hvor-ved beskadigelse af planterne ved overgødskning i perioder med stor plantefølsorahed eller utilstrækkelig vækst ved levering af utilstrækkeligt næringsstofmængder i perioder med størst behov kan undgås på fordelagtig måde.
DK 158151 B
5
Den med gødningsmiddelblandingen ifølge opfindelsen styrbare frigørelse . af næringsstoftilbuddet har endvidere den fordel at udnytte planternes udbyttepotential, også under klimatisk ugunstige betingelser eller på jord med ringe frugtbarhed.· 5 .Den ved hjælp af gødningsmiddelblandingen Ifølge opfindelsen styrbare frigørelse af næringsstofstrømmen åbner endvidere den mulighed optimalt at tilfredsstille en speciel kulturs vekslende krav med hensyn til næringsstofformer og deres koncentrationer 10 ved hjælp af en enkelt tilsat samlet gødningsmiddelmængde ved såningen eller potningen, hvormed den risikofyldte, besværlige og ved forkert tidspunkt givne ineffektive efter-gødskning bortfalder.
15 Den ved hjælp af gødningsmiddelblandingen ifølge opfindelsen styrbare frigørelse af næringsstofferne åbner endvidere den mulighed at sætte gødningsmidler til substrater længe før deres udnyttelse uden ved begyndende udnyttelse at måtte regne med høje, allerede aktive saltindhold, da disse først aktiveres ved 20 udnyttelsens begyndelse ved vanding af substratet, hvorved saltchok og saltskader kan undgås
Som gødningsmidler i opfindelsens forstand kan anvendes: 25 Gødningspulver
Krystallinske gødninger Granulerede gødninger Granulerede overtrukne gødninger Gødningsstænger 20 Indkapslede gødningsopløsninger henholdsvis gødnings-suspensioner.
De nævnte gødninger kan foreligge som: 25 Mineralske enkeltnæringsstofgødninger
DK 158151 B
6
Mineralske flernæringsstofgødninger Organisk-mineralske gødninger Organiske gødninger Spornæringsstoffer 5 Kombinationer af de førnævnte komponenter.
Indbefattet er gødningsmidler fra enhver forbehandling, såsom f.eks. gødningsmidler med forhalet frigørelse af plantenærings-stofferne, hvoraf der f.eks. kan nævnes tungtopløselige salte, 10 polymere næringsstofforbindelser og næringsstoffer, der er kemisk eller fysisk bundet til naturlige eller syntetiske bærere.
Fremstillingen af gødningsmiddelblandingen ifølge opfindelsen sker på 15 i og for sig kendt måde, f.eks. ved, at man anbringer det gødningsmiddel, hvis næringsstoffrigørelse ifølge opfindelsen skal påvirkes, i et til den pågældende behandlingsart egnet aggregat, såsom f.eks. en drejetromle eller en granuleringstallerken eller i et hvirvellagsapparat, og tilsætter behand-20 lingsmidlet således, at gødningsmidlet bliver fuldstændigt og tilstrækkeligt ensartet omhyllet i den ønskede lagtykkelse, eller at behandlingsmidlet anbringes i et egnet aggregat, såsom f.eks. en drejetromle eller en granuleringstallerken, og gødningsmidlet, hvis næringsstoffrigørelse ifølge opfin-25 delsen skal påvirkes, indføres på en sådan måde, at gødningsmidlet omhylles fuldstændigt og tilstrækkeligt ensartet med den ønskede lagtykkelse.
•Som vandskyende og/eller i vand tungtopløselige eller i vand 30 kvældende midler anvendes:
Paraffiner, hensigtsmæssigt med et smelteområde fra 40 til 250°C, fortrinsvis hård paraffin med et smelteområde over 55°C.
35
DK 158151 B
7
Voksarter, såsom f.eks. bivoks, hvalrav, carnaubavoks.
Metalsæber, såsom f.eks. Mg-, Ca-, Fe-, Cu-, Zn-, Mn-, Zr-eller Al-salte, af laurinsyre, myristinsyre, palmitinsyre, 5 stearinsyre eller oliesyre, fortrinsvis Mg-, Ca-, Fe-, Aleller Zr-salte af palmitinsyre.
Kvaternære ammoniumforbindelser, såsom f.eks. octadecyloxy-methylpyridiniumchlorid eller N-methyl-N-stearoylamidomethylen-10 pyridiniumchlorid.
Fedtmodificerede kunstharpikser, såsom f.eks. kondensater af monododecylurinstof-formaldehyd-forkoncentrat eller hexa-methylolmelaminether modificeret med laurinsyre, palmitinsyre 15 og/eller stearinsyre.
Urinstofderivater, såsom f.eks. octadecylethylenurinstof. Melaminderivater.
20
Polysiloxaner, såsom f.eks. hydrogenmethylpolysiloxan og dimethylpolysiloxan.
Fluorcarbonpolymerisater, såsom f.eks. 1,1-dihydroperfluor-25 octylpolyacrylsyreester.
Alginater, såsom f.eks. kaliumalginat.
Gelatine.
30
Casein.
Polysaccharider, såsom f.eks. stivelse.
35 Cellulose, cellulosederivater, såsom f.eks. ethylcellulose, hydroxypropylcellulose og blandinger heraf, pektiner, xanthaner, 8
DK 158151B
Polyvinylalkoholer Polyvinylacetater Polyvinylethere PolyvinyIpyrrolidoner 5 Polyacrylater.
Lermineraler, såsom f.eks. bentonit, illit, attapulgit, metaloxider, såsom f.eks. jernoxidhydrat, magniumoxid, metalphosphater, såsom f.eks. calciumphosphat, jernphosphat.
10
Polyphosphater, såsom f.eks. Kurrols salt.
Metalsilikater, såsom f.eks. kalivandglas.
15 Fortrinsvis delvis forsæbet polyvinylacetat, gelatine, jern- oxidhydrater, calciumphosphat.
—8 —2 Påføringen af lagene sker i lag på på 10 m til 10 m, især fra 1 x 10~®m til 2 x 10 ^m.
20
Behandlingsmidlerne påføres som enkeltkomponenter selv, i opløsning eller som emulsion og ligeledes kombineret som fler-komponentsystemer.
25 Gødningsmiddelblandingen ifølge opfindelsen anvendes fortrinsvis i form af et blandingsgranulat.
Som granulatform kan anvendes opbygningsgranulater, pressegranulater (splitter, piller), naturlige krystaller etc.
30
Som kemiske bestanddele kan der som ovenfor nævnt være tale om alle kemiske forbindelser med gødningsvirkning. Især hører hertil alle kendte N-P-K- og sporstofholdige uorganiske salte, metalchelater, sporgrundstoffer i en eller anden or-35 ganisk binding, urinstof-aldehydkondensater, urinstofphosphat, 9
DK 158151 B
kulhydrater, æggehvide, peptider og aminosyrer.
Hvad angår strømningsegenskaberne kan med fordel foretages følgende inddeling: 5 1. Forbindelser med god opløsningshastighed i vand.
2. Forbindelser,som på grund af deres kemiske beskaffenhed har en mere eller mindre god opløsningshastighed, såsom f.eks. calcium-magnium-phosphater, -silikater, -carbonater og urinstof-aldehyd-kondensater.
3. Forbindelser, hvis opløselighedsegenskaber kan påvirkes ved fysisk behandling, såsom f.eks. ved 15 imprægnering, indlejring i kunstharpiksgrundmasse og omhylning med kunstharpikser.
De nævnte fysiske fremgangsmåder kan anvendes på granulaterne ? 0 af de enkelte forbindelser og på blandinger af disse. Ved anvendelse af disse behandlingsmuligheder er det muligt, at der for ethvert i planteernæringen relevant næringsgrundstof målrettet kan fastlægges tidspunkt for virkningens begyndelse og den derpå følgende varige virkning.
25
De således forbehandlede grundgranulater bliver til slut sammenfattet til en slutblanding, hvis gødende virkning kan indstilles nøjagtigt til de specifikke behov, som en speciel kultur eller kulturgruppe har. Dermed kan ifølge opfindelsen 30 for første gang programmeres en "fuldgødning", således at den til forskellige udviklingsstadier ganske målrettet kan tilpasses de forskellige ernæringskrav.
De følgende eksempler tjener til belysning af opfindelsen.
35 .
EKSEMPEL 1.
DK 158151 B
10
Fremstilling af starttilførseli 5
Bestanddelene(f.eks. recept 1, recept 2, recept 3, recept 4) af den gødningsmiddel-starttilførsel, som skal fremstilles, blandes homogent med hinanden i finkrystallinsk til pulverform (kornstørrelse maks. 1 mm). Denne blanding bliver mellem 10 valsepresser komprimeret til skaller. Skallerne sønderdeles og fraktioneres. Startportionen fremkommer som en kornet materialefraktion med en kornstørrelse mellem 1,5 og 4 mm.
TABEL 1.
15
Eksempler på sammensætninger af gødningsmiddel-startportioner med phosphatbetoning og variation af nitrogenformen samt en nitrogenbetoning.
20 Recept Recept Recept Recept
Bestanddele - %: 1 2 3 4
Ammoniumnitrat - 6,1 9,5
Urinstofkondensat - - - 36,9 25 Urinstof 5,0 - - - 3,3
Monoammoniumphosphat 38,0 38,0 20,5
Diammoniumphosphat 9,2 9,2 23,1 9,0
Kaliumnitrat 10,0 10,0 13,0 12,0 'Kaliumsulfat 10,8 9,8 13,0 13,5 30 Magniumphosphat 21,3 21,3 - 17,7
Magniumsulfat 1,0 1,0 17,1 3,0
Sporstoffer 3,2 3,2 3,8 3,8
Hjælpestoffer 1,5 1/-4· - 0,8 35 Forhold 10-34-10-8 12-25-12-5 N-P205-K20-Mg0: 10-34-9-8 19-10-12-7 11
DK 158151B
EKSEMPEL 2.
Fremstilling af en varig dosis: 5
Bestanddelene (f.eks. recept 5, recept 6, recept 7, recept 8, recept 9, recept 10) af den varige gødningsmiddel-dosis fremstilles som beskrevet i eksempel 1 eller på anden måde stykvis. Den kornede materialefraktion bliver i et hvirvellags- 10 apparat behandlet med en i testbenzin opløst lakblanding på basis af tørrende olier,indtil opløsningshastigheden af næringsstofferne er reduceret i det ønskede omfang.
TABEL 2.
15
Eksempler på sammensætning af varig dosis af gødningsmiddel: Nitrogen-phosphat-kalium udlignet med magnium, nitrogenkalium udlignet, nitrogen-betonet, kalium-betonet, nitrogen-20 kalium udlignet med phosphat, nitrogen-kalium udlignet med magnium.
Recept Recept Recept Recept’ Recept Recept Bestanddele -%: 5 6 7 8 9 10 25 Ammoniumnitrat 34,0 45,0 79,3 10,0 45,0
Ammoniumsulfat - 7,8 - 17,2
Urinstof - - - - - 44,4
Diammoniumphosphat 26,0 - - - 10,0
Kaliumnitrat - 35,0 20,7 22,8 26,5 32,6 30 Kaliumsulfat 34,0 12,2 - 20,0 18,5 10,5
Magniumsulfat 6,0 - - - - 12,5
Forhold 22-0-22 10-0-35 25-0-20-4 N“P2°5"K2°“Mg°: 17“14-17-2 30-0-9 21-5-21 35 EKSEMPEL 3.
12
DK 158151 B
Fremstilling af termindosis: 5
Bestanddeléne (f.eks. recept 11, recept 12, recept 13, recept 14, recept 15) af gødningsmiddel-termindosen, som skal fremstilles, bliver som beskrevet i eksempel 1 og 2 eller på anden måde forsynet med et grundovertræk. De således forbehandlede granulater får så i et hvirvellagsapparat eller en drejetromle tilsat en vandig drageringsopløsning eller -suspension, hvis hovedbestanddele er vandopløselige og/eller i vand kvældende stoffer, f.eks. polyvinylalkoholer, poly-^ vinylpyrrolidon, celluloseether, gelatine, polysaccharider, alginater etc. Afsluttende bliver overtrækket forsynet med en hydrofoberende finish, f.eks. paraffiner, voksarter, calcium- og jernsæber, fedtmodificerede urinstof-formaldehyd-kondensater, siloxaner etc. Arten og mængden af overtrækket bestemmes af det tidspunkt, hvor den ensartede frigørelse af 20 næringsstofferne kræves.
TABEL 3.
25 Eksempler på sammensætning af gødningsmiddel-termindoser: Nitrogen-phosphat-kalium udlignet med magnium, nitrogenbetonet med phosphat og kalium, nitrogen-kalium udlignet, nitrogen-betonet med kalium og magnium, kaliumbetonet.
30 35 13
DK 158151B
Recept Recept Recept Recept Recept Bestanddele - % 11 12 13 14 15
Ammoniumnitrat 30,1 55,6 45,0 - 24,7 5
Ammoniumsulfat 3,8 11,7 - - 4,3
Diammoniumphosphat 3,2 9,0
Monoammoniumphosphat 17,4
Urinstof 5,5 - - 65,4
Kaliumsulfat 33,2 23,7 8,3 - 71,0
Kaliumnitrat - - 46,7 22,0
Magniumsulfat - - - 12,6
Magniumphosphat 3,0
Magniumoxid 3,8 - - 15
Forhold 23-5-12 33-0-10-4 N-P205-K20-Mg0 14-13-16-4 22-0-25 10-0-35 EKSEMPEL 4.
20 -----------
Fremstilling af en kulturspecifik gødningsblanding.
De ifølge eksempel 1.., 2 og 3 separat fremstillede gødnings-25 midler bliver i en beholder, f.eks. en Nauta-blander eller ^ drejetromle, blandet på en sådan måde, at ødelæggelse af granulatoverfladerne undgås. Blandetiden er afhængig af blande-aggregatet og af mængdeforholdene mellem de enkelte komponenter. Blandingsforholdene mellem de enkelte bestanddele skal 30 opnås ved at sammenholde planternes behov og tilbudskurven. Variationen i tilbudskurven for tre definerede gødningskomponenter er vist i tabel 4 og 5.
Som eksempler på blandingskomponenter er valgt: 35
DK 158151 B
14' A. Startdosis: Recept 4: 19-10-12-7 (2-4 mm) B. Varig dosis: Recept 9: 21-5-21 (2-4 mm) 94% + 6% overtræk med lak på basis af tørren- 5 de olier af 50% testbenzinopløsning i hvirvellag.
C. Termindosis: Recept 15: 10-0-35 (2-4 mm) 50% + 4% grundovertræk, lak på basis af tør-10 rende olier af 50% testbenzinopløsning i hvirvellag/ + 46% terminovertræk af 45,5% terminomhylning af 50% vandig dispersion i drejetromlen, bestående af 15 bindemiddel, 3 dele (sukker:PE-voks 2:1), kvældestoffer, 1,5 dele (celluloseether:poly-vinylalkohol:stivelse som 2:1:3), hydrofoberingsmiddel, 1 del (Ca-stearat) og fyldstof, 1 del (kiselsyre), samt 20 0,5% finish, tør Fe-palmitat i drejetromlen.
25 30 35 TABEL 4.
15
DK 158151 B
iH
Ά ! c cvocoocMOca-^vo-i^roococMcvivovoooi S - ONtD^COO'. CK-, Wr4<fOONNlO^OOl
^ Ο'ϊβ. ....................*· I
g - ccMomoism-d-focvit-T-T-r-ooooooi
g j V- PJ W r r I
tn I j fi i xj ; V ct\:wc^inwwNiX!i<'. θΝ^Γθιτ>Φ·ίθι
M ••[•OrNCI>C\liM<rvOCJ'ifiNCMOini'-0-iOO| jj jJ
s CO ....................I % % g; } - CrGI<'<J'Nin<flOCMW(MOJC\JrrOOOO| η h
^ Γ N Γ ^ I Η H
tl_i I i *rl *H
d i -P +· υ i I w w ^ CM OfD-iOÆCO-iNO^NVCWOOCD-iWao g g fi ·· 0'i^CMVOlnOlArS^DO''iOO''iO''000| m m ® j IN ^ ««•••••>•‘-''•'-'•••'•'-““**'*>1 t, u Έ -i* OOvoNccvcinsf^inm. ιλιλκ', rrOOOOi ί] £
Di fil -γ- r- r* T- I
S gi ' I - -
I gi I <D <U
+> θ' ίΛ Os'CCC'. rlCNtnvOrWO'VOCMOIAiriNo! i? H* 0) 4J .. οα)ΐΛνθΐΛσι(0\ΟΐηΐΛΝΝΐΛσ\^0[)ΝΝΓθ !ri rrt φ " VOiS.................. . . Ό Ό
fi tnj.. ΟΝ·ίΟ^ΙΑ^4··ί>ί·ίΐΛ4ΐηΜΓΓθΟΟ Q
Hj r- - I H «* -ri (dl ! >| I 'O tf fi ”1 -4· 00®CW-iCDWiOOOOy3(M(D-iW(D'i)o! ^ ^ 0 -PI ·· O C\J <f O lA C\i VO O CTv ίΛ CO -ί N ON O CM ΙΛ 03 r O ? ^ H W inS ..................... i g
+i coi ococMcn. u3ir\<r<f<finmvcin-ifAC\jT-ooo 5 S
li -Uj r r r S3 •H Oli S3 c· i I -Η Ή 3,1 I CQ ω > IlA O^OOmSONWlOO'-iincONNrrOo! ^ -¾
ΌΙ ·· Oinc-i-iir\inffl(CirtON^®^lO(DOWO 2 S
tn Hl ........ * ....... * * * * S m O oi- o-iONin-J^-iinifliOhyDiniANrrOO “ ® r*| t— T- r- I Φ Φ w 'Si ! » « ω «Si i <d ω o. Wivo ONNOCOOftlNWlOOOO-i^OO-J-io! >> ζ Ό til - o ffi m C m O' K', O'lOC'O'OrlDtMOrrtMO Ί T* +J fil IA ^ tr> ,tn u -ril - OWCOlA<flO<f<in\ONO'®y3>rK\WrOO ‘jj ‘ti ’ (d ral 'r- T- i tf cm (tf m
w rt! I Ό Η Ό H
..Hl ! S 9 g ® dP 0) CQI > OCC<fOrlf'<t NinOMflNOIIMiO'^COO SGigQj
O -Η I - OWWtM^WrCOINOWWCOOmmWWO SS
Hin i i\i^..................... o (D oi (D
o I ” Or«)^lf'injfin\0NC'O0'S>ilf\NrOO! H BH B
HH I r- r- r- I BAiB^ ffl fi I J o O O O) s -·-< i I Ό Ό > g I I <D fi Φ fi S IX) 04^04OvCN(D\Oy!W<f)D<f)OIDONOl tn tn-fi tn
fljm I .. OVOv-'X5CMlA ^t-VOinr-in^-|>.-tf-(SVO-3-lAOl-rlHgH
> 4J I t-JR --------- -I u s. fi s.
u I - OO'-iWKW1<'ltnU)C0OrO(DlftinCirOOi Itf «Η <D «w
fi (ji | ,r- t-r-r- I >Ht)H
M O I J
CQ I
H m I i ·· i σi ootooN^æwricincorNK', <fNiny)oi fi
O in I” OOOOT-COlNCVJt-fAWC^VCOO'i-O'lAfAOl O
□ Η I - OiCftirrrK'. ift^oirftlrOnO-iWrOOl fi
X) i T- r* r- v- I <D
tn I ! g
•Η -Η I ' R
fil J & n s ! Hl O%OW«3O400WlCO-ia)NlOON®Wloi 0
•H ? i q j rrfJ C\i«l<', (Λ<4·<·ΐΛΙΓ\φΐΟ)ΑΝΜ M
P g
(tf <D
•H rH
M iH
$ i TABEL 5.
16
DK 158151 B
iH
0) •d i d lO OCviOO 0<f C -C CG CViCOCO'DlO^-itMWOOl
-Η I·· Or>fOy)CCfi)(D(J»N«0\0"Oy3t<'· Ν', o O I
ω I *· % Ο Ch Ο -ΐ C'-O-C«-'. (Μ^γ-τ-ΟΟΟΟΟΟΟΟΙ ·· di i cv! cv cvj t“ i n n
£ I I
HI I rlH
£ i Ida) "d I I Qj 01 ·©. I v- OCOCNJO ί<'·^(\ίνΓ(νΝ<ίΐΛΝΙθ. OJrin-JOl g g tn i ^ sninroicjod-iooi aid I Nol *·*·*·> ·*·.»·> »»»»*««» «««»i m (0
tu I ·· ONB)t\ICOUJ<il<\K'CMftl(\l«rrrOOOOI
(tf i CVJ CM T- r- , 3¾ £ i i a) a) o) i ^ i di di di .Si W Ο'ί'ίΟΌΟ'Τ-ί-ΐΜνΟΟΟΟίΜΟΟΟΦο! ø gi·* otowoc>rs<fONin<f(C(aco(D<taiinooi ίίι
iH Lj I VO *» » * * ^ *· ** * ^ «. ·* ·* * .*» ά ·» ·» « * * I ,-J *-J
g 0)1 ·· O in vc o Νΐη<Τ4^Γ)ίΛΙΛΚ>. CVrrOOOOi +J4JICVOJT-T- 10)0) w ·*ι i di di 0) du i aj (d £ -hi i »d 'd •H (tf! K*·. OOIOO OilfUOiNWlMON^rCOOlrCMo! n« |>l ° W r W |Γ·, ° W r r Kl. ΙΛ ° CO ·ΐ S r N Γ o I ^ ^ O ίΐ! Μ·°' o <f -i (i lO* in <! 4 -i -i 4 Ifl 4 ίο (M r r o O O ! rrirrl H tjl CM r- I d d •P (di i > >
(tf +11 I
H Oli 1 § § b i ! <r C^DCO CM Ό CO ·£· O W <f W <t O O Ά CO <t lO O ! il £ I ••(C0^010H'^ONlOriOKUøa)OrilDrO] .¾.¾ tn 2! M°' O n « n in in in d in i k'. n r o O O ! 3¾ o 01 W W *“ . I rtf (tf ·£> i g g ω 01 i w ω •H Ol I d d 3 ΙΓ\ ΟΝΟΟΙΛ&Ο'ΐΜ'ιΝΚ', tDrlDOl-i>NOo! “ i2 'd gl-^OOlOONiOOlKi. oOiMfiOMfiifiNOiftloJ ^ ^ f! 5Ϊ M°' o O O Ό <r lf\ Id. <r HN in ic N Ifl tn ΙΛ ftl r o o o ! ^ ^ y ^ (M CM r- ·Η·Η (tf όΙ i d> d1 +J £i i m tu ω (di i (« td ·· Hl 1
dP w ffll VC O CO CM O CWKdlDCMIM-iCONCOWdO'io! 'S’S
S? ·* OWtf'-irON-i-TNOCDCnSrdlOrWO 1 S
,8 ·· OOiN^lf'. Μ IT·, JindMI)MO<fNNrOO
Ό Ό I Ai v- I Μ M
d fl I I Η H
e -η i i w w gi 10 0 £ £ I 1 ’d Ό £ d i d- ο·ί·ίθΓΐη4<τοΐΝΓθΐηθΝθΐηκιοο! _£
ί> +> .. C VO C0 CO T- ir, Ιί\ IA CO lAlJirrlflt^MK', (\|(\l O ! &>'H
£_ ·*-£?. - -Hg P dl .. ONlftNWW^CinNfflOiiN'if'iNrOO1 HØ Μ O 1 CO X- . τ- I (tf d W I . I > Eh •d ω i -i
P -Η I I
Λ ω i i Η O I CO OOlOO-itOlCiNNOdN-iVDCOJ'lONOl £ H tJ I ·· OOC^WCVO«'. vore. footOfo, vofovcvOfOvfoo· d 4-1 1 OS?. «.-«·> dl i ·· O VO ΝΊ t” rrKlc'i!C0O'"O(Dini('. NrOO* fl •Η Η I (\| T- t“ r- V- Id 54 I I £ fl (tf I 10 ° > i _ i a •Η 1 tri I g 4-1 g I .(tf O^CNdOcONlCOCIDNdOCdNdl o (tf d i ol rrwNpjK'.K'. <rN-iintndd\ONM « "ri iH 5^ i—1 rt a> > g EKSEMPEL 5.
17
DK 158151B
Sammenligning af en gødningsmiddelblanding ifølge opfindelsen med et 5 kendt gødningsmiddel til potte-chrysanthemum, "Yellow Delaware", tabel 6, og paprika, "Rumba", tabel 7. Der sammenlignes substratanalyser under kultiveringstiden og skudkvalitet eller frugtudbytte.
10 Som gødningsmiddel ifølge den kendte teknik blev anvendt: Gødningsmiddel A: Langtidsgødning med betoning af den unge plantes ernæring og med sammensætningen 20-10-15-4, langtidsvirkningens mekanisme 15 beroende på biologisk nedbrydning.
Gødningsmiddel B: Langtidsgødning med betoning af den varige virkning og med sammensætningen 15-12-^15, langtidsvirkningens mekanisme beroende på 20 membranomhylning.
Derimod blev afprøvet gødningsmiddelblandingen ifølge opfindelsen med følgende sammensætning C:
Langtidsgødning af: 25 25% startdosis ifølge eks. 1, recept 4, 63% varig dosis ifølge eks. 2, recept 5, med 10% omhylning af 50% testbenzinopløsning på basis af tørrende olier, fremstillet i drejetromlen, til varig dosis i 100 dage, 30 2% termindosis ifølge eks.3, recept 15, tilberedning som beskrevet i eks. 4, med afgivelsesmaksimum efter 44 dage.
Som omhylningsmateriale er ialt anvendt 10%.
35
DK 158151B
18 TABEL 6.
cx i i o) !®»^! S S S i g i nsti i ! o) i Td (d i J t* +j i ^ i 1 2 M · « { ' t- oo ro ! $ $ -Η ί ^ I °° ^ 00 ί -H t H 1 M 01 I J Jj g cd I φ I i .¾ g > I 4^h i i s
^ I >tH ·Η B I O CM CM * MM
-ø i ø -p Pc i § oo S i α> ω
0 11 I -P -P
^ i o) i i +>w co i øi i i (dg 10 I M Cd i j *M o φ 1 <D *0 I Λ 1 SJ rj S I +) I X! I Λ Λ iSSBj s s a i . 3¾ Φ I 1 -P _ Π3 S I \ \ \ I cd 0 to S Hl ^ cm oo σι Ο0Λ i ^ Φ 5 7/ j <# CM O H CO CO ι η X! u - j§. O ! ' w Μ φ
H CM I I> CO O CM CO O* I Λ Cd -P
Φ ui I coco o σι co o i ø rQ ω q i cm \\ 1 03 Gi g
K, 53 j o'co ^CM 00 CM ! J
6 r lo cn o* co cm in nc S 7! O I oo H co S ω Λ
Η I I N
Η I I Μ M tn Φ I . ^ v. I Φ 0 0 >C Hj^JvOCOLOCMVoj 4-1 m = \ i co ro cm cn cn t'- m , ® in I co H CM H I O -P Ό «. o i w W W I +) φ ø
0 Ni o cm o CM CO σι I w +j H
§ .°1 Γ" co H r- cm o* ri
1 Pc J H -H con J g 3 M
Φ tn I in cm o* oo cm I Οι øm £ g i o< co o r~ Η H i · w p, cd
5 I O* CM Η ^ Η I CQ CQ
rj I I -p Do Ό -P
i3 i i c -π φ ω i \ \ \ i h o -P+1
I ooio coco CO 00 I O O -M
i ·· <i 3C ^ IC i &H ϊί ϋ σι S I 'i'lo oo ίί1 I <0 0 . > i lo i lo cm r-cM in η I tn M +i^4 Φ \ tn I in. cm ^ o<. I -HØ 0 •P T3 S J σι oo cm* co σι" σι" j 3 ·η ·η ω •Ρ CO Η< CM O' CM Γ- ^ 'j jj 2 ο \ I (OH CM CM ! “5 71 'M p.
η,ο I I 0 M Cd -P
. rr I . . I ft 0 > -H
^ H ! ο·ο oo 0-0 J 0 ? "5 * S > i d8 S8 88 o * si {\ r—! ! CN Η H ^ rH I O ¢5 ’Φ Q) (ΰ I \\ \\ I H (1) ti 0 ij » »λ i Ο Ο Ο Ο Ο Ο i Trt (1) «54 +J Γ* w r-cn H 00 q β jj .frtm
H \ . J 00 G\ CN cn V0 Η rj w ^ W
Η Η 51 1 Η τΗ HH “2 ? 0 g I x\ W W I M Æ · β !>.tn I oo oo o o i cd(D0-H«»>0 & a : aa ss! a * ο h «o 3H I ^ M M 1 m ·Η +j -H (d +1 2øm λ i icdcd>-pcd
φΐ^φ col I itJ+JiØCO-P
mjj co g I _ _ . . I co φ cn 0 h m tn rø m h\ i ^ ° I oo η « M -h g 0ΌΦ wtnl co co in 5°¾¾41¾ øl 0 Λ! I I · tji ft -P di
φ φ q —'i Μ I cn ω 0 -P
CQtJllQ I M l^JWWgQJCQ
>i -H >i II I I I d) Μ M 0 g M
2 Η Η H - I 01f<in WPQin 1/1 U cf I · o g Η H g crt h 0 On I tn H iJi H ørHl W W i> Λ id |>
0 φ 0 øtn I 0 Η I 0 Η I 0 Η I I
(rt _y (d -ri g I -Η φ Ο -Η Φ CM -Η Φ Η I II II II II II
rø w rQ 0 I 0 i0 H 0'Ø H 0 Ό Η I
MM M >øoHl 'Ø'ØI ΌΌ I ΌΌ I -77 _ . ^.
00 0 -©. 0 \ I -S-MO -©.-rH in ·©. -H CO I X B c< X
3 b ί l-D OOlg I ϋ g CM OgH Ogi-tl i TABEL 7.
DK 158151B
19 i > i 1 1 -Η 1 i
<D I +> I
-P I <d I o H M * -p i h ^ i 2 3 η 1
>ι I (D o\° I H H M
Λ I i
Ό I J
3 I -P ·
-P I 33 I
&> I H I
3 10- Η I tfl tn I co i> ^ ; . ft I am I co id Γ"
tn I η}'-' I
f3 1 3 ! ! · ω h ! \ \ I Id .13 H i co co r- o r~ i j^| S o ' i +> tn Ml o *3* oo co o i ® v; i oo h cm Η σ>σ> Λ
tn I M ^ jHCN H. P
•H t? ! m n -m1 oo oo 5 i 01
H S J σι cm r- vd in co J
g I " " i -i 5 Η j ω ΤΓ H ir\p j 6 s® ss i s . h1 oo in oo η r· ! 5 ^ „i co cm -s* σι Hin. ω Φ ft ! HH HH Μ H j “
® tn i cor^ r^H σι cm J O
e ! S3 mh S £
Si i tn
S I \ \ I
5 i *31 o void σι Η i o Ξ I cm σι m oo σι [ σ =K ·· h i i h
ko \ i Hin hid h o I
(rt o al r~ ID H H on I (1)
S Η I Η ^ CM Η Μ ^ I U
H \ 5* * H~ ^ CM «3 Mf Γ- ϊ 31 H in gj nr- σι cm -tf in tn 0,r- ή H H '1 td \ ί m J \ h o r- ! ,2 Ή \ r· I H O O CM O O * T? idH \ I ID 00 HID NID ί>ι
ro +>l σι η η H CD J
fj d ! 0^0 OO °\ ! O) Ή00. S S ^ o in r~ cd o ds •PH Ml r-io H -tf CM o 5
>1 \ ' H. Hr· Ηξ° H
5 H gi o o' o o oo i xi Ώ K i H 00 CD CM Ο Η i ni 5 S I 00^ 3
g1 ·° I ! .S
u u — i i ^
Ή <D co S
_ -P Mg O H O 2 t n ih Η \ I - - - d
Od) ω tn i 'i1 in inlM
0 Μ i i in (DO) Ω"" I — I ·θ· MM I X ® >i >i ii i y H H I M<in MCQin M u ^ I 0 ιϋ as tn i tn h tnH &ihi Ή
Cd dl 3H I CHI CH I I
S (rt Η I Ή <D O H O) CM -Η α) Η I II
d u a i iCdH fitiH β-σπι Η Η Ό I 'tJ 'tf I 'ϋ Ό I »O Ό I 1 0 0 ·®. I -Θ.Η O -©.-Hin ©· ·Η co I ^
Ol O g CM O g H OgHI X
Claims (1)
- DK 158151 B Patentkrav. Gødningsmiddelblanding med langtidsvirkning og programmeret 5 afgivelse af næringsstof til enkelt applikation af gødningsmiddelblandingen til en kulturplantes behov til enhver tid indenfor en kulturperiode, især til frugtbarhedsforøgelse af paprika og kvalitetsforbedring af chrysanthemum, kendetegnet ved, at den indeholder 10 a) en ikke overtrukket startdosis indeholdende næringsstof ferne nitrogen, phosphor, kalium og magnesium i et forhold N-P205-K20-Mg0 på 10 - 19 : 10 - 34 : 9 - 12 : 5 - 8, b) en med lak på basis af tørrende olier overtrukket varig dosis indeholdende næringsstofferne nitrogen, phosphor, kalium 15 og magnium i et forhold N-P205~K20-Mg0 på 17 - 30 : 0 - 14 : 9 - 35 : 0 - 4, og c) en først med et vandopløseligt og/eller i vand kvældbart overtræk og derefter med et hydrofobt overtræk overtrukken termindosis indeholdende nitrogen, phosphor, kalium og magnium 20. et forhold N-P205-K20-Mg0 på 10 - 33 : 0 : 13 : 10 - 35 : 0 - 4. 25 30 35
Applications Claiming Priority (2)
Application Number | Priority Date | Filing Date | Title |
---|---|---|---|
DE3321053 | 1983-06-08 | ||
DE3321053A DE3321053A1 (de) | 1983-06-08 | 1983-06-08 | Duengemittel mit langzeitwirkung und programmierter naehrstoffabgabe |
Publications (4)
Publication Number | Publication Date |
---|---|
DK280184D0 DK280184D0 (da) | 1984-06-07 |
DK280184A DK280184A (da) | 1984-12-09 |
DK158151B true DK158151B (da) | 1990-04-02 |
DK158151C DK158151C (da) | 1990-08-27 |
Family
ID=6201187
Family Applications (1)
Application Number | Title | Priority Date | Filing Date |
---|---|---|---|
DK280184A DK158151C (da) | 1983-06-08 | 1984-06-07 | Goedningsmiddelblanding med langtidsvirkning og programmeret afgivelse af naeringsstof |
Country Status (21)
Country | Link |
---|---|
EP (1) | EP0128376A1 (da) |
JP (1) | JPS6042288A (da) |
AT (1) | AT380230B (da) |
AU (1) | AU568380B2 (da) |
BR (1) | BR8402772A (da) |
CA (1) | CA1252643A (da) |
DD (1) | DD219757A5 (da) |
DE (1) | DE3321053A1 (da) |
DK (1) | DK158151C (da) |
EG (1) | EG17000A (da) |
ES (1) | ES8505629A1 (da) |
FI (1) | FI76316C (da) |
GR (1) | GR82145B (da) |
HU (1) | HU200976B (da) |
IL (1) | IL71997A (da) |
MA (1) | MA20133A1 (da) |
PH (1) | PH21715A (da) |
PT (1) | PT78700B (da) |
SU (1) | SU1605921A3 (da) |
TR (1) | TR23697A (da) |
ZA (1) | ZA844367B (da) |
Families Citing this family (9)
Publication number | Priority date | Publication date | Assignee | Title |
---|---|---|---|---|
JP2680019B2 (ja) * | 1988-03-03 | 1997-11-19 | 帝人株式会社 | モケット織物パイル用紡績糸 |
US5211985A (en) * | 1991-10-09 | 1993-05-18 | Ici Canada, Inc. | Multi-stage process for continuous coating of fertilizer particles |
EP0706821A1 (en) * | 1994-10-06 | 1996-04-17 | Centre De Microencapsulation | Method of coating particles |
JP3868095B2 (ja) * | 1997-02-25 | 2007-01-17 | 電気化学工業株式会社 | 石灰窒素含有組成物及びそれを用いた肥料 |
DE19743606A1 (de) | 1997-10-02 | 1999-04-15 | Hydro Agri Deutschland Gmbh | Verwendung von Mineralien, die Anionen, insbesondere NO3, reversibel binden, als Dünge- und Bodenverbesserungsmittel sowie zur Reinigung und Aufbereitung von Wässern |
JP3868123B2 (ja) * | 1998-08-24 | 2007-01-17 | 電気化学工業株式会社 | 肥料 |
JP2000159591A (ja) * | 1998-09-21 | 2000-06-13 | Masahiro Nagahama | 有機物であるビタミン類と含硫アミノ酸と糖類入り肥料組成物 |
BRPI1000188A2 (pt) * | 2010-01-11 | 2011-08-30 | Maria Fernanda Dellaquia Maulicino | esteira estofada dobrável com encosto regulável para praia |
EP2944185A4 (en) * | 2013-01-11 | 2016-10-19 | Toyo Tire & Rubber Co | ARTIFICIAL MENTAL MEDIUM |
Family Cites Families (10)
Publication number | Priority date | Publication date | Assignee | Title |
---|---|---|---|---|
FR1169982A (fr) * | 1957-03-23 | 1959-01-08 | Azote Office Nat Ind | Engrais à libération modulée d'azote soluble |
FR1188809A (fr) * | 1957-12-19 | 1959-09-25 | Dragéification des engrais minéraux | |
FR1512658A (fr) * | 1963-11-19 | 1968-02-09 | Leslie Agriform Corp | Comprimé d'engrais se désagrégeant facilement par addition d'eau |
JPS5649921B2 (da) * | 1972-01-05 | 1981-11-26 | ||
JPS54109078A (en) * | 1978-02-15 | 1979-08-27 | Norio Tanaka | Photoocollapsible microcapsule |
JPS605559B2 (ja) * | 1980-01-31 | 1985-02-12 | 宇部興産株式会社 | 硫黄被覆肥料の製造方法 |
JPS56120597A (en) * | 1980-02-22 | 1981-09-21 | Mitsui Toatsu Chemicals | Glanular coated fertilizer unfloatable in water |
DE3007089A1 (de) * | 1980-02-26 | 1981-09-03 | Dezsö T. 6749 Schweigen-Rechtenbach Kabai | Verfahren zur herstellung pflanzenspezifischer duengerpresslinge und gekoernten duengers mit langzeitwirkung |
JPS57129894A (en) * | 1981-02-04 | 1982-08-12 | Nippon Shokusei Kk | Super slow release fertilizer |
DE3203849A1 (de) * | 1982-02-02 | 1983-08-11 | Schering Ag, 1000 Berlin Und 4619 Bergkamen | Duengemittel mit gesteuertem beginn der naehrstoffabgabe |
-
1983
- 1983-06-08 DE DE3321053A patent/DE3321053A1/de active Granted
-
1984
- 1984-05-12 EP EP84105400A patent/EP0128376A1/de not_active Ceased
- 1984-06-01 AU AU28937/84A patent/AU568380B2/en not_active Ceased
- 1984-06-04 IL IL71997A patent/IL71997A/xx unknown
- 1984-06-05 EG EG3444/84A patent/EG17000A/xx active
- 1984-06-05 AT AT0184884A patent/AT380230B/de not_active IP Right Cessation
- 1984-06-05 TR TR84/3992A patent/TR23697A/xx unknown
- 1984-06-06 MA MA20357A patent/MA20133A1/fr unknown
- 1984-06-06 GR GR74936A patent/GR82145B/el unknown
- 1984-06-06 PT PT78700A patent/PT78700B/pt not_active IP Right Cessation
- 1984-06-06 ES ES533169A patent/ES8505629A1/es not_active Expired
- 1984-06-06 DD DD84263872A patent/DD219757A5/de not_active IP Right Cessation
- 1984-06-07 HU HU842205A patent/HU200976B/hu not_active IP Right Cessation
- 1984-06-07 DK DK280184A patent/DK158151C/da not_active IP Right Cessation
- 1984-06-07 CA CA000456074A patent/CA1252643A/en not_active Expired
- 1984-06-07 BR BR8402772A patent/BR8402772A/pt not_active IP Right Cessation
- 1984-06-07 SU SU843751087A patent/SU1605921A3/ru active
- 1984-06-07 PH PH30787A patent/PH21715A/en unknown
- 1984-06-08 JP JP59116730A patent/JPS6042288A/ja active Granted
- 1984-06-08 FI FI842331A patent/FI76316C/fi not_active IP Right Cessation
- 1984-06-08 ZA ZA844367A patent/ZA844367B/xx unknown
Also Published As
Publication number | Publication date |
---|---|
IL71997A (en) | 1988-06-30 |
DK280184A (da) | 1984-12-09 |
MA20133A1 (fr) | 1984-12-31 |
JPS6042288A (ja) | 1985-03-06 |
FI842331A0 (fi) | 1984-06-08 |
ATA184884A (de) | 1985-09-15 |
GR82145B (da) | 1984-12-13 |
AU2893784A (en) | 1984-12-13 |
EP0128376A1 (de) | 1984-12-19 |
DD219757A5 (de) | 1985-03-13 |
HUT40063A (en) | 1986-11-28 |
PT78700B (de) | 1986-07-15 |
DE3321053A1 (de) | 1984-12-13 |
DE3321053C2 (da) | 1992-12-03 |
FI76316B (fi) | 1988-06-30 |
FI842331A (fi) | 1984-12-09 |
JPH0466839B2 (da) | 1992-10-26 |
BR8402772A (pt) | 1985-05-14 |
FI76316C (fi) | 1988-10-10 |
SU1605921A3 (ru) | 1990-11-07 |
DK280184D0 (da) | 1984-06-07 |
IL71997A0 (en) | 1984-10-31 |
ES533169A0 (es) | 1985-06-16 |
HU200976B (en) | 1990-09-28 |
CA1252643A (en) | 1989-04-18 |
AT380230B (de) | 1986-04-25 |
DK158151C (da) | 1990-08-27 |
PT78700A (pt) | 1985-01-01 |
ES8505629A1 (es) | 1985-06-16 |
ZA844367B (en) | 1985-01-30 |
EG17000A (en) | 1990-08-30 |
TR23697A (tr) | 1990-06-15 |
PH21715A (en) | 1988-02-03 |
AU568380B2 (en) | 1987-12-24 |
Similar Documents
Publication | Publication Date | Title |
---|---|---|
DK158151B (da) | Goedningsmiddelblanding med langtidsvirkning og programmeret afgivelse af naeringsstof | |
CA2839535C (en) | Coated seeds | |
CN110392675B (zh) | 含有3,4-二甲基吡唑的混合物及其用途 | |
WO2002059063A1 (en) | Fertilizing composition for amending and structuring saline soils and alkyli soils | |
BR112020000949A2 (pt) | mistura de polialita e potassa granulada e um processo para produção da mesma | |
US10710939B2 (en) | Coated inorganic materials and methods for forming the coated inorganic materials | |
CN112062634A (zh) | 一种水稻缓释肥及其制备和施用方法 | |
LU84606A1 (de) | Duengemittel mit gesteuertem beginn der naehrstoffabgabe | |
KR101373651B1 (ko) | 천연광물질과 천연물질을 입상화한 작물생육용 토양개량제 및 그 제조방법 | |
Trinchera et al. | Granular size effect of clinoptilolite on maize seedlings growth | |
CN1699304A (zh) | 控释功能肥料的生产工艺 | |
UA76465C2 (en) | Coated seeds, a process of coating seeds and a method to stimulate plant growth | |
CN112723943A (zh) | 一种水产养殖用复合微生物肥料及其加工方法 | |
CN103772009A (zh) | 一种包膜控释肥及其制备方法 | |
CN104140345A (zh) | 一种制备尿素熔融生产脲甲醛缓释复混肥的方法 | |
CN106316718A (zh) | 一种木质素和微量元素包裹材料缓释尿素的制备方法 | |
CN113637486B (zh) | 一种中轻度盐碱地专用土壤调理剂及其制备方法 | |
CN113056445A (zh) | 包含含氮肥料、硝化抑制剂和包含伯和/或仲烷基和/或亚烷基单胺的组合物的混合物 | |
CN106396875B (zh) | 一种兰花种植用控释肥制备方法 | |
KR102389496B1 (ko) | 엽면시비용 기능성 복합비료 조성물 및 그 제조방법 | |
US2506568A (en) | Stabilized iodized salt and process of making same | |
CN108675859A (zh) | 一种含硫缓释肥的制备方法 | |
CN111662127A (zh) | 一种具有氮肥高吸收效率的包膜型缓释化肥及其配置方法 | |
CN118290194A (zh) | 一种无土栽培茄果类专用肥及其制备方法 | |
WO2019220350A1 (en) | Coated inorganic materials and methods for forming the coated inorganic materials |
Legal Events
Date | Code | Title | Description |
---|---|---|---|
PBP | Patent lapsed |