DK156042B - Fortoejningsindretning, som bestaar af et organ anbragt i en afstand over vandets bund. - Google Patents

Fortoejningsindretning, som bestaar af et organ anbragt i en afstand over vandets bund. Download PDF

Info

Publication number
DK156042B
DK156042B DK574385A DK574385A DK156042B DK 156042 B DK156042 B DK 156042B DK 574385 A DK574385 A DK 574385A DK 574385 A DK574385 A DK 574385A DK 156042 B DK156042 B DK 156042B
Authority
DK
Denmark
Prior art keywords
weight
mooring device
support
floating device
connecting means
Prior art date
Application number
DK574385A
Other languages
English (en)
Other versions
DK156042C (da
DK574385D0 (da
DK574385A (da
Inventor
Leendert Poldervaart
Jean Claude Marcel Personnat
Original Assignee
Single Buoy Moorings
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Single Buoy Moorings filed Critical Single Buoy Moorings
Publication of DK574385D0 publication Critical patent/DK574385D0/da
Publication of DK574385A publication Critical patent/DK574385A/da
Publication of DK156042B publication Critical patent/DK156042B/da
Application granted granted Critical
Publication of DK156042C publication Critical patent/DK156042C/da

Links

Classifications

    • EFIXED CONSTRUCTIONS
    • E02HYDRAULIC ENGINEERING; FOUNDATIONS; SOIL SHIFTING
    • E02BHYDRAULIC ENGINEERING
    • E02B3/00Engineering works in connection with control or use of streams, rivers, coasts, or other marine sites; Sealings or joints for engineering works in general
    • E02B3/20Equipment for shipping on coasts, in harbours or on other fixed marine structures, e.g. bollards
    • E02B3/24Mooring posts
    • BPERFORMING OPERATIONS; TRANSPORTING
    • B63SHIPS OR OTHER WATERBORNE VESSELS; RELATED EQUIPMENT
    • B63BSHIPS OR OTHER WATERBORNE VESSELS; EQUIPMENT FOR SHIPPING 
    • B63B22/00Buoys
    • B63B22/02Buoys specially adapted for mooring a vessel
    • B63B22/021Buoys specially adapted for mooring a vessel and for transferring fluids, e.g. liquids
    • B63B22/025Buoys specially adapted for mooring a vessel and for transferring fluids, e.g. liquids and comprising a restoring force in the mooring connection provided by means of weight, float or spring devices

Landscapes

  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Ocean & Marine Engineering (AREA)
  • General Engineering & Computer Science (AREA)
  • Mechanical Engineering (AREA)
  • Chemical & Material Sciences (AREA)
  • Environmental & Geological Engineering (AREA)
  • Combustion & Propulsion (AREA)
  • Civil Engineering (AREA)
  • Structural Engineering (AREA)
  • Revetment (AREA)
  • Bridges Or Land Bridges (AREA)
  • Other Liquid Machine Or Engine Such As Wave Power Use (AREA)
  • Farming Of Fish And Shellfish (AREA)
  • Jib Cranes (AREA)

Description

DK 156042 B
FORTØJNINGSINDRETNING, SOM BESTÅR AF ET ORGAN ANBRAGT I EN AFSTAND OVER VANDETS BUND
Opfindelsen vedrører en fortøjningsindretning, som består 5 af et organ anbragt i en afstand over bunden af vandet, og som ved hjælp af forbindelsesorganer har en hovedsagelig fikseret lokalisering i forhold til havbunden, hvilket organ kan være et tårn placeret på havbunden, en søjle med opdrift drejelig forbundet med sin nederste ende til hav-10 bunden, eller en bøje forankret ved hjælp af kæder, hvilket organ er forsynet med en understøtning, som kan rotere om en lodret akse, og som bærer en om en vandret akse drejelig, vægtbelastet konstruktion, som er forbundet til et forbindelsesorgan, som i det mindste kan belastes med 15 træk, og som kan forbindes til, respektive er forbundet til, en flydende indretning såsom et fartøj.
En sådan fortøjningsindretning kendes fra for eksempel FR offentliggørelsesskrift nr. 2.420.475 eller EP offentlig-20 gørelsesskrift nr. 0.105.376. Fortøjningsindretninger af den kendte type virker som en fjeder, der er til stede mellem den flydende indretning og organet, hvilken fjeder bliver mere stiv ved øgende belastning.
25 Ved fortøjningsindretninger må man tage de såkaldte "hovedkræfter" i betragtning, som hidrører fra kræfter udøvet af vind og strøm på fortøjet såvel som kræfter, der hidrører fra bølgerne. De nævnte kræfter medfører i afhængighed af deres størrelse en vis positionsforskydning af den 30 flydende indretning bort fra det organ, hvortil den er fortøjet.
Bølgekræfter forårsager imidlertid også bevægelser, og man kan derved skelne mellem en langsom bevægelse med lav fre-35 kvens, på hvilken der er overlejret bevægelser med høj frekvens, som har relation til bølgefrekvensen. De langsomme bevægelser har relation til den flydende indretnings 2
DK 156042 B
egenfrekvens.
De nævnte bevægelser gør det nødvendigt, at den flydende indretning, som for eksempel et tankskib, under de optræ-5 dende belastninger, der hidrører fra vind, strøm og bølger, forbliver i stand til at udføre bevægelser.
Den kendte fortøjningsindretning har den ulempe, at fjederens virkning ved forøgelse af belastningen bliver mere 10 stiv, og derved begrænses friheden til at udføre bevægelser. Den flydende indretning er meget ofte et tankfartøj, som har en sådan masse, at det under alle omstændigheder vil bevæge sig under indflydelse af de optrædende kræfter, og dette har til følge, at forbindelsesorganerne og dele 15 af fortøjningsindretningen bliver overbelastet og derved beskadiget.
Opfindelsen tager sigte på at afstedkomme en løsning på disse ulemper, og dette opnås ved en fortøjningsindretning 20 af den indledningsvist angivne art, hvilken fortøjningsindretning ifølge opfindelsen er særegen ved, at forbindelsesorganet er forbundet til den vægtbelastede konstruktion ved et punkt eller punkter, som, set i retning bort fra den flydende indretning, er beliggende på den anden 25 side af den lodrette akse for den understøtning, der understøtter konstruktionen. Beliggenheden af forbindelsespunktet i henhold til opfindelsen på et sted, som, set fra den flydende indretning, ligger på den anden side af den vægtbelastede konstruktions tyngdepunkt, har overraskende 30 til følge, at en forøgelse af belastningen formindsker virkningen af fjederen i begyndelsen, hvorfor den i det rigtige øjeblik giver en større bevægelsesfrihed.
Fortrinsvis er forbindelsesorganet en stiv arm. Dette kan 35 være en enkelt arm, men det er ligesåvel muligt at anvende to arme, som uafhængigt af hinanden er drejeligt forbundet til den flydende indretning og til konstruktionen. Dette 3
DK 156042B
er ønskeligt med henblik på fartøjets svingbevægei'ser omkring dets længdeakse.
To separate stive arme kendes i og for sig fra EP offent-5 liggørelsesskrift nr. 0.105.976.
Fortrinsvis udgøres organet af et tårn. Konstruktionen kan udgøres af for eksempel en ring, der omgiver tårnet, og denne ring kan, set fra oven, have en hvilken som helst 10 form såsom cirkulær, polygonal eller rektangulær.
Konstruktionen kan også være en åben u-form eller hestesko med åbningen vendende væk fra den flydende indretning. Denne udformning har den fordel, at konstruktionen ikke 15 kan komme i konflikt med tårnet.
Det foretrækkes, at konstruktionen er tungere vægtbelastet på den side, der vender mod den flydende indretning end på den side, til hvilken forbindelsesorganet henholdsvis -or-20 ganerne er forbundet.
I en foretrukken udformning ifølge opfindelsen kan understøtningen have to drejeaksler, som strækker sig vandret i modsatte retninger, hvilke hver bærer en konstruktion med 25 en vægt ophængt fra den, og hver konstruktion er på den side, der er beliggende på den anden side af den lodrette akse, i et punkt forbundet med den flydende indretning ved hjælp af et eget forbindelsesorgan, og de nævnte konstruktioner og forbindelsesorganer kan dreje uafhængigt af hin-30 anden. Den nævnte drejelige forbindelse med vandret akse sikrer, at de nedadhængende konstruktioner kun kan svinge i planer parallelle med organets lodrette akse. Forbindelserne for de nævnte konstruktioner med de stive arme indeholder fortrinsvis et universaldrejeled.
Det skal bemærkes, at fra det tidligere omtalte EP offentliggørelsesskrift nr. 0.105.976 kendes et tårn, som har en 35
DK 156042B
4 understøtning, der kan rotere om en lodret akse, hvilken på modsatte sider af tårnet bærer to konstruktioner udformet af rør, som ved deres nederste ende har en vægt, idet ophængningen imidlertid udgøres af et universalled.
5 I den ovenfor beskrevne foretrukne udformning skal konflikt mellem de stive arme og den del af konstruktionen, der bærer vægten, undgås. Ifølge opfindelsen kan dette opnås ved, at hver konstruktion er dannet af en rumlig ram-10 me, som, startende fra ophængningens drejeaksel ved understøtningen, har en del, der bærer vægten, såvel som en del, der er i indgreb med armen, hvilke dele er anbragt i planer vinkelret på nævnte drejeaksel og med afstand imellem således, at armens drejebevægeIser i forhold til kon-15 struktionen går fri af vægten og de vægtunderstøttende dele. Vægt og arm ligger således i separate planer.
I tilfælde af at ophængningen af konstruktionen finder sted ved hjælp af kæder, og understøtningen er udført i 20 form af en ring, kan konstruktionens stabile position i forhold til tårnet opnås ved at ophænge konstruktionen ved hjælp af mindst tre fleksible organer, som strækker sig i forskellige retninger, såsom kæder eller drejeligt forbundne stænger.
25
Man kan imidlertid også tænke sig en konstruktion, i hvilken den stive arm kun har en drejeforbindelse med vandret akse med den flydende indretning, en hermed parallel drejeforbindelse med konstruktionen, der er udformet som en 30 lukket ring og er ophængt fra understøtningen ved hjælp af drejelige eller fleksible organer anbragt i et lodret plan gennem understøtningens lodrette akse og gennem centrene for armens drejelige forbindelser med den flydende indretning og henholdsvis konstruktionen. Ved hjælp af ophæng-35 ningen med drejelige eller fleksible organer i fortøjningsindretningens centralplan opnår man, at konstruktionen i sig selv kan følge fartøjets svingende bevægelser om 5
DK 156042 B
sin længdeakse på grund af de drejelige forbindelser med vandret akse.
Fortøjningsindretningen ifølge opfindelsen vil nu blive 5 forklaret yderligere med henvisning til tegningen, hvor fig. 1 viser skematisk set fra siden en udformning af fortøjningsindretningen ifølge opfindelsen, 10 fig. 2 viser et alternativ set fra oven, fig. 3 og 4 viser diagrammer, som tjener til at belyse fortøjningsindretningen ifølge opfindelsen, 15 fig. 5 viser et diagram, som klart viser forskellen mellem kendte konstruktioner og fortøjningsindretningen ifølge opfindelsen, 1 6 viser et diagram, som vedrører et antal mulige 20 udformninger, fig. 7 tjener til at belyse fig. 6, fig. 8 viser et billede set fra siden af princippet i 25 en anden udformning, fig. 9 viser udformningen i fig. 8 set forfra, fig. 10 viser udformningen i fig. 8 set fra oven, 30 fig. 11 og 12 viser yderligere ændrede udformninger af en fortøjningsindretning ifølge opfindelsen, og 35 fig. 13 viser den hertil svarende sideprojektion.
Fig. 1 viser et tårn 1 fastmonteret på havbunden 2. Et
DK 156042B
6 tankfartøj 3 er fortøjret til tårnet. Til dette formål er tårnet forsynet med en ring 4, som kan rotere omkring tårnets lodrette akse, i hvilken ring 4 der ved mindst tre kabler 5 er ophængt en konstruktion i form af en ring 6.
5 Ringen 6 omgiver tårnet og er som helhed belastet for eksempel ved, at den er udformet som et cirkulært buet, hult legeme fyldt med beton.
Ringen 6 er vist over vandet, men kan naturligvis også be-10 finde sig under vandet og kan fungere som fender.
Tankfartøjet 3 er forbundet til ringen 6 ved hjælp af en forbindelse 7, som kan belastes med træk, og som er forbundet til ringen på et sted eller flere steder, som lig-15 ger på den bort fra tankfartøjet 3 vendende anden side af tårnets 1 henholdsvis ringens 4 lodrette akse.
Forbindelsesorganet 7 kan være dannet af kabler, men er fortrinsvis dannet af en stiv arm, hvilken mulighed er 20 vist i udformningen i fig. 2, som set fra oven viser, at konstruktionen også kan bestå af et åbent U 9, som atter med kabler eller stænger 10 er drejelig ophængt fra ringen 4.
25 Forbindelsesorganet består nu af to stive arme 11 og 12, der ved 13 henholdsvis 14 er forbundet til konstruktionen 9 på steder, der ligger på den anden side af ringens 4 drejeakse og dermed på den anden side af ophængspunktet, og hvilke stive arme 11 og 12 ved 15 henholdsvis 16 er 30 forbundet drejelig om en vandret akse til tankfartøjet 3.
I fig. 3 og 4 er vist et diagram, som på den vandrette akse med X viser forskydningen af konstruktionen 6 eller henholdsvis 9, og på den lodrette akse med F de kræfter, 35 som optræder i forbindelsesorganerne 7 henholdsvis 11, 12 under indflydelse af de kræfter, der virker på tankfartøjet.
7
DK 156042 B
Fig. 3 viser et kraft/forskydningsdiagram ifølge en kendt fortøjningsindretning med forbindelsesorganet i indgreb ved vægtens tyngdepunkt. På fig. 1 ville dette således be-5 tyde ved den lodrette akses beliggenhed eller på højre side af den, som vist i fig. 1 i det ovenfor anførte FR offentliggørelsesskrift nr. 2.420.475.
Diagrammet i fig. 3 viser, at med forøgelse af belastnin-10 gen bliver fjederen mere stiv.
Fig. 4 viser den situation, der forekommer, hvis forbindelsespunktet ifølge opfindelsen placeres bagved tyngdepunktet. Man kan heraf se, at fjederen ved lave kræfter og 15 små forskydninger er relativt stiv, og at stivheden formindskes ved forøgelse af belastningen, hvorved bevægelsesfriheden for de uundgåelige bevægelser forøges, og derved formindskes risikoen for ufordelagtige belastninger.
20 Fig. 5 viser et lignende diagram og viser med kurven 17, på hvilken måde virkningen af fjederen ændres i et bestemt tilfælde. Kurven 18 viser, hvorledes ændringen vil være i dette tilfælde, såfremt opfindelsen anvendes.
25 I dette diagram er der ved "A" på den lodrette aksel vist et belastningsniveau for hovedkræfterne. Disse er de kræfter, som stammer fra vind, strøm og bølger.
Under den vandrette aksel er der med linien 19 vist bevæ-30 gelsesudstrækningen for den langsomme bevægelse, ovenpå hvilken er lagt bevægelserne med høj frekvens ifølge linien 20.
Hvis de nævnte bevægelser fører til et maksimalt udsving 35 ved B på X-aksen, viser diagrammet i fig. 5, at dette ved den kendte fortøjningsindretning ville føre til en belastning som ved niveauet for punkt C, hvorimod det ifølge op-
DK 156042B
8 findelsen kun ville føre til en belastning i niveauet ved punkt D, som er meget lavere.
I fig. 7 er tårnet 1 i fig. 1 vist med en vægtbelastet 5 ring 6 ophængt i det. Højdeforskellen mellem ophængspunktet 4 og ringen 6 er angivet med H. Den kraft, der fremkalder en forskydning, er betegnet med F, og længden af forskydningen med X. Angrebspunktet for kraften X er på selve ringen, som vist i fig. 7.
10
Ringens diameter er 20 meter, tykkelsen af ringen er 1 meter, og tårnets diameter er 6 meter.
Fig. 6 viser nu et antal kurver, som er forskellige afhæn-15 gigt af højdeforskellen H. Hvis H er 4 meter, bliver den i begyndelsen svagere fjeder hurtigt stiv igen, og dette finder sted ved en forskydning X på omkring 4 meter.
Hvis H er 4,5 meter, finder dette først sted ved et udslag 20 på 6 meter. Med H lig 4,75 meter, finder det sted ved et udslag på 7,25, og med H lig 5 meter ved et udslag på 8,5 meter. Med en højdeforskel på 7 meter er vendepunktet ikke vist i diagrammet. Højdeforskelle på 5 meter og mere er heller ikke af interesse ved den beskrevne udformning, 25 fordi den angivne ring 6 ville berøre tårnet 1 ved en forskydning på 6 meter. Hvis der bruges en U-formet konstruktion 9, så er lodret forskydning bestemt mulig. Det er vigtigt, at dette diagram viser, at højden af ophænget også spiller en rolle.
30
Dette følger ved sammenligning af momenterne. Vægten af ringen, vist i tyngdepunktet, har altid en komponent med en arm i forhold til ophængspunktet. I startpositionen er denne komponent 0, og med voksende udslag vokser den teo-35 retisk til uendeligt.
Linien for kraften F mellem ophængspunktet på ringen og på 9
DK 156042 B
skibet har en afstand til ophængspunktet 4, som ændrer sig. Kraften F multipliceret med den nævnte afstand danner modmoment, som skal være i balance med momentet af vægtkomponenten multipliceret med afstanden op til ophængs-5 punktet.
Længden af afstanden fra kraften F's linie op til ophængspunktet ændrer sig. Ved en forøgelse af belastningen forøges den nævnte længde først, og derefter mindskes den på 10 grund af, at den nævnte linie passerer tyngdepunktet. Dette forklarer vendingen i diagrammerne.
Fig. 8, 9 og 10 vedrører en foretrukken udformning bestående af et tårn 21 forbundet til et fartøj 22. Tårnet er 15 på toppen forsynet med en understøtning 23, som kan rotere om det skematisk viste leje 24 med lodret akse. Den nævnte understøtning har vandrette drejeaksler 25 og 26, fra hvilke der er ophængt rumlige konstruktioner 27 henholdsvis 28, som hver bærer en vægt 29 henholdsvis 30, og hvil-20 ke konstruktioner på et sted nærmere hinanden og på den anden side af lejets 24 lodrette drejeakse har drejelige forbindelser 31 henholdsvis 32 med de stive forbindelsesarme 33, 34, som er forbundet til fartøjet 22 ved hjælp af vandrette drejeaksler 35, 36.
25 I den viste udformning er vægtene og forbindelsespunkterne 31 henholdsvis 32 over vandet. Et forbindelsespunkt og en vægt under vandet er naturligvis lige så vel mulige.
30 I udformningen i fig. 11 er en stiv arm 38 forbundet med fartøjet 37 ved hjælp af drejetappe 39 og 40 med vandret akse. Den nævnte stive arm har ved sin ydre ende en rektangulær rammedel 41, som ved 42 og 43 ved hjælp af drejetappe med vandrette akser er forbundet til den vægtbelas-35 tede konstruktion 44, som i dette tilfælde består af en rektangulær ramme. Denne ramme er ophængt fra tårnet 45 ved hjælp af to kæder 46 og 47, som ligger i det lodrette 10
DK 156042 B
centrale deleplan 48.
Svingende bevægelse' af fartøjet 37 omkring længdeaksen o-verføres gennem armen 38 til den vægtbelastede konstruk-5 tion 44, og den nævnte ramme muliggør dette på grund af den kendsgerning, at den er ophængt i det nævnte centrale deleplan ved hjælp af to kæder.
Fig. 13 viser ophængningen med kæderne 46 og 47 i sidepro-10 jektion.
Fig. 12 viser en anden konstruktion af den stive arm 49 forbundet med fartøjet 50 ved hjælp af en enkelt horisontal drejeaksel 51 og med den vægtbelastede konstruktion 52 15 ved hjælp af to drejetappe 53 og 54, som strækker sig parallelt med drejeakslen 51. Rammen til konstruktionen 52 er lavet i form af en aflang polygon, og ophængningen fra tårnet 45 finder i dette tilfælde sted ved hjælp af to kæder 46 og 47.
20
Udformningerne ifølge fig. 8-13 inklusive viser, at det på opfindelsen baserede princip kan anvendes på mange måder.
Alle udformninger er vist med anvendelse af et tårn placeret på havbunden. Opfindelsens princip kan også anvendes, 25 hvis fastgørelsen i forhold til havbunden er udført på anden måde, forudsat at den forbundne konstruktion er således, at den større bevægelsesfrihed er taget i betragtning, således som det for eksempel forekommer ved en bøje. Dette er imidlertid et spørgsmål om at anvende universal-30 led, hvor forbindelsesorganerne forbindes til den vægtbelastede konstruktion.

Claims (8)

1. Fortøjningsindretning, som består af et organ anbragt i en afstand over vandets bund (2), og som ved hjælp af for-5 bindelsesorganer har en hovedsagelig fikseret lokalisering i forhold til vandets bund (2), hvilket organ kan være et tårn (1, 21, 45) placeret på vandets bund (2), en søjle med opdrift forbundet med sin nederste ende til vandets bund (2) eller en bøje forankret ved hjælp af kæder, hvil-10 ket organ er udstyret med en understøtning (4, 24), som er drejelig omkring en lodret akse, og som bærer en vægtbelastet konstruktion (6, 9, 27-30, 44), der er drejelig om en vandret akse og er forbundet til et forbindelsesorgan (7, 11, 12, 33, 34, 38, 49), som i det mindste kan belas-15 tes med træk, og som kan forbindes til eller henholdsvis er forbundet til en flydende indretning såsom et fartøj (3, 22, 37, 50), kendetegnet ved, at forbindelsesorganet (7, 11, 12, 33, 34, 38, 49) er forbundet til den vægtbelastede konstruktion (6, 9, 27-30, 44) ved et 20 punkt eller punkter, som, set i retning bort fra den flydende indretning (3, 22, 37, 50), er beliggende på den anden side af den lodrette akse for den understøtning (4, 24), der understøtter konstruktionen (6, 9, 27-30, 44).
2. Fortøjningsindretning ifølge krav 1, kendeteg net ved, at forbindelsesorganet ( 7) er en stiv arm.
3. Fortøjningsindretning ifølge krav 2, kendetegnet ved, at forbindelsesorganet består af to stive ar- 30 me (11, 12, 33, 34), som uafhængigt af hinanden er drejeligt forbundne til den flydende indretning (3, 22, 37, 50) og til konstruktionen (6, 9, 27-30, 44). 1 Fortøjningsindretning ifølge et eller flere af de fore-35 gående krav, kendetegnet ved, at konstruktionen består af en ring, (6, 44), som omgiver organet (1, 45). DK 156042B
5. Fortøjningsindretning ifølge et eller flere af de foregående krav, kendetegnet ved, at konstruktionen har form som et åbent U eller en hestesko (9) med åb- 5 ningen vendende bort fra den flydende indretning (3).
6. Fortøjningsindretning ifølge et eller flere af de foregående krav, kendetegnet ved, at konstruktionen (9) på den side, der vender mod den flydende indret- 10 ning (3), er belastet tungere end på den side, til hvilken forbindelsesorganet eller forbindelsesorganerne (11, 12) er forbundet.
7. Fortøjningsindretning ifølge krav 1, 3 eller 5, 15 kendetegnet ved, at understøtningen (24) har to drejeaksler (25, 26), som strækker sig vandret i modsatte retninger, hvilke hver bærer en konstruktion (27, 28. med en vægt (29, 30) ophængt fra den, og at hver konstruktion på den side, der er beliggende på den anden side 20 af den lodrette akse, i et punkt er forbundet med den flydende indretning (22) ved hjælp af et eget forbindelsesorgan (33, 34), og at de nævnte konstruktioner (27, 28) og forbindelsesorganer (33, 34) kan dreje uafhængigt af hinanden. 25
8. Fortøjningsindretning ifølge krav 7, kendetegnet ved, at hver konstruktion består af en rumlig konstruktion, såsom en rumlig ramme (27, 28), som, startende fra ophængningens drejeaksel (25, 26) ved understøtningen 30 (24), har en del, der bærer vægten (29, 30), såvel som en del i indgreb med armen (33, 34), hvilke dele findes i planer vinkelret på nævnte drejeaksel (25, 26) og med afstand imellem således, at armens (33, 34) svingbevægelser i forhold til konstruktionen (27, 28) går fri af vægten 35 (29, 30) og de vægtunderstøttende dele.
9. Fortøjnings indretning ifølge krav 1, 2 og 4 eller 6, DK 156042 B kendetegnet ved, at den stive arm (38; 49) har en drejeforbindelse (39, 40; 51) med vandret akse med den flydende indretning (37; 50) såvel som parallelt med denne en drej ef orbindelse (42, 43; 53, 54) med vandret akse med 5 konstruktionen (44; 52), der har form af en lukket ring og er ophængt fra understøtningen ved hjælp af drejelige eller fleksible organer (46, 47), som er beliggende i et lodret plan (48) gennem understøtningens lodrette akse, og gennem centrene på armens (38; 49) drejelige forbindelser 10 (39, 40, 42, 43; 51, 53, 54) med den flydende indretning (37; 50) henholdsvis med konstruktionen (44, 52).
DK574385A 1984-12-31 1985-12-11 Fortoejningsindretning, som bestaar af et organ anbragt i en afstand over vandets bund. DK156042C (da)

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
NL8403978A NL8403978A (nl) 1984-12-31 1984-12-31 Afmeerinrichting.
NL8403978 1984-12-31

Publications (4)

Publication Number Publication Date
DK574385D0 DK574385D0 (da) 1985-12-11
DK574385A DK574385A (da) 1986-07-01
DK156042B true DK156042B (da) 1989-06-19
DK156042C DK156042C (da) 1989-11-13

Family

ID=19844979

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
DK574385A DK156042C (da) 1984-12-31 1985-12-11 Fortoejningsindretning, som bestaar af et organ anbragt i en afstand over vandets bund.

Country Status (12)

Country Link
US (1) US4694771A (da)
EP (1) EP0188840B1 (da)
JP (1) JPS61225419A (da)
CN (1) CN85109429B (da)
AU (1) AU572441B2 (da)
BR (1) BR8506561A (da)
CA (1) CA1262217A (da)
DK (1) DK156042C (da)
ES (1) ES8703794A1 (da)
IN (1) IN164076B (da)
NL (1) NL8403978A (da)
NO (1) NO163947C (da)

Families Citing this family (16)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
NL8601716A (nl) * 1986-07-01 1988-02-01 Single Buoy Moorings Afmeerinrichting.
NL192797C (nl) * 1986-11-06 1998-02-03 Bluewater Terminal Systems Nv Afmeerinrichting.
NL8700920A (nl) * 1987-04-16 1988-11-16 Single Buoy Moorings Afmeerinrichting.
US5486070A (en) * 1990-12-10 1996-01-23 Shell Oil Company Method for conducting offshore well operations
US5651640A (en) * 1993-03-01 1997-07-29 Shell Oil Company Complaint platform with parasite mooring through auxiliary vessel
US5423632A (en) * 1993-03-01 1995-06-13 Shell Oil Company Compliant platform with slide connection docking to auxiliary vessel
US5439324A (en) * 1993-03-01 1995-08-08 Shell Oil Company Bumper docking between offshore drilling vessels and compliant platforms
WO2001051345A1 (en) 2000-01-07 2001-07-19 Fmc Corporation Mooring systems with active force reacting systems and passive damping
US7287484B2 (en) * 2003-05-01 2007-10-30 David Charles Landry Berthing method and system
ITBA20040027U1 (it) * 2004-10-06 2005-01-06 Enertec Ag (metodo di) realizzazione di piattaforma sommergibile a spinta bloccata da utilizzarsi quale supporto per l'installazione di aerogeneratore , di elettrolizzatore per l'elettrolisi dell'acqua e di altri impianti e/o macchinari , combinata con attivita
AT502385B1 (de) * 2005-09-19 2007-03-15 Intellectual Capital And Asset Verfahren und einrichtung zum vermindern des schwojens von schiffen
CN101279639B (zh) * 2008-05-27 2010-06-09 广州船舶及海洋工程设计研究院 摆锤式刚臂系泊系统
CN100584690C (zh) * 2008-06-20 2010-01-27 中国科学院南海海洋研究所 浮体载体平台
CN103253352B (zh) * 2013-05-29 2015-08-12 上海交通大学 用于海洋平台模型试验的多角度系泊装置
NO345066B1 (en) 2018-02-19 2020-09-14 Connect Lng As A mooring device and a floating unit comprising at least one mooring device
CN109159853B (zh) * 2018-09-17 2020-02-07 中国船舶科学研究中心(中国船舶重工集团公司第七0二研究所) 近岸浅水区的自适应式系泊装置

Family Cites Families (10)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
DE1041426B (de) * 1954-11-27 1958-10-16 Otto Woeltinger Schwimmender, mehrfach aufgehaengter Ringfender
US3901040A (en) * 1974-10-07 1975-08-26 William A Sandberg Collision bumper for offshore structures
NL167910C (nl) * 1974-11-05 1982-02-16 Single Buoy Moorings Afmeerinrichting.
GB1528682A (en) * 1976-01-19 1978-10-18 Shell Int Research Mooring system in particular for(un)loading a tanker
US4098212A (en) * 1977-02-17 1978-07-04 Shell Oil Company Tanker loading terminal
FR2420475A1 (fr) * 1978-03-24 1979-10-19 Emh Systeme d'amarrage d'un corps flottant tel qu'un navire
NL173375C (nl) * 1978-06-09 1984-01-16 Single Buoy Moorings Afmeerinrichting.
IT1138085B (it) * 1981-07-16 1986-09-10 Tecnomare Spa Struttura per l'ormeggio in alto mare
US4396046A (en) * 1981-08-19 1983-08-02 Amtel, Inc. Buoy-to-yoke coupling system
EP0105976A1 (en) * 1982-10-15 1984-04-25 Bluewater Terminal Systems N.V. A single point mooring tower structure with rigid arm

Also Published As

Publication number Publication date
NO855351L (no) 1986-07-01
NO163947C (no) 1990-08-15
EP0188840B1 (en) 1988-03-30
JPH0519607B2 (da) 1993-03-17
JPS61225419A (ja) 1986-10-07
AU572441B2 (en) 1988-05-05
EP0188840A1 (en) 1986-07-30
NO163947B (no) 1990-05-07
CN85109429B (zh) 1988-12-07
ES550545A0 (es) 1987-03-01
CN85109429A (zh) 1986-07-02
ES8703794A1 (es) 1987-03-01
BR8506561A (pt) 1986-09-09
DK156042C (da) 1989-11-13
CA1262217A (en) 1989-10-10
DK574385D0 (da) 1985-12-11
NL8403978A (nl) 1986-07-16
US4694771A (en) 1987-09-22
DK574385A (da) 1986-07-01
AU5114285A (en) 1986-07-10
IN164076B (da) 1989-01-07

Similar Documents

Publication Publication Date Title
DK156042B (da) Fortoejningsindretning, som bestaar af et organ anbragt i en afstand over vandets bund.
US10787233B2 (en) Floating device supporting an offshore wind turbine, and corresponding floating wind turbine unit
RU2587130C2 (ru) Демпфирующая система хомута
EP0096445B2 (en) System for maintaining a buoyancy body in position in relation to another body
EP0096446A1 (en) System for maintaining a buoyant body in position in relation to another body
EP1826116B1 (en) Mooring system for a floating structure
NO146899B (no) Ettpunkts-forankringsboeye
NO155061B (no) Ettergivende pelsystem for understoettelse av den vertikale vekt til en offshore konstruksjon.
NO163540B (no) Fralands plattformkonstruksjon med boeyelig soeyleseksjon med stabilisator.
US20200080534A1 (en) An improved device for conversion of mechanical energy from sea waves to electric energy
EP1750994B1 (en) Anchoring system for a floating construction
US4825797A (en) Mooring device
BRPI0514142B1 (pt) Sistema de ancoragem para uma instalação marinha de superfície suscetível de ser arrastada em movimento segundo uma freqüência elevada em relação ao fundo do mar, e, bóia marinha de carregamento
NL8005142A (nl) Afmeersysteem.
NO160295B (no) Anordning for permanent fortoeyning av tankskip til en faststaaende soeylekonstruksjon.
EP0105976A1 (en) A single point mooring tower structure with rigid arm
EP0096119B1 (en) A rigid arm single point mooring system for vessels
EP0448460B1 (fr) Dispositif de suspension pour base acoustique
US4611550A (en) System for mooring tankers to a fixed structure
US4735472A (en) Mooring system
GB2559764A (en) Buoy for converting wave energy into electricity
US1173241A (en) Gyroscopic apparatus.
JPS589039B2 (ja) 浮体係留装置

Legal Events

Date Code Title Description
PBP Patent lapsed