DK142459B - Fremgangsmåde til udfældning af xanthangummi fra en fermenteringsvæske. - Google Patents

Fremgangsmåde til udfældning af xanthangummi fra en fermenteringsvæske. Download PDF

Info

Publication number
DK142459B
DK142459B DK325477AA DK325477A DK142459B DK 142459 B DK142459 B DK 142459B DK 325477A A DK325477A A DK 325477AA DK 325477 A DK325477 A DK 325477A DK 142459 B DK142459 B DK 142459B
Authority
DK
Denmark
Prior art keywords
aluminum
xanthan gum
approx
fermentation liquid
fermentation
Prior art date
Application number
DK325477AA
Other languages
English (en)
Other versions
DK142459C (da
DK325477A (da
Inventor
Gordon Anson Towle
Original Assignee
Hercules Inc
Priority date (The priority date is an assumption and is not a legal conclusion. Google has not performed a legal analysis and makes no representation as to the accuracy of the date listed.)
Filing date
Publication date
Application filed by Hercules Inc filed Critical Hercules Inc
Publication of DK325477A publication Critical patent/DK325477A/da
Publication of DK142459B publication Critical patent/DK142459B/da
Application granted granted Critical
Publication of DK142459C publication Critical patent/DK142459C/da

Links

Classifications

    • CCHEMISTRY; METALLURGY
    • C08ORGANIC MACROMOLECULAR COMPOUNDS; THEIR PREPARATION OR CHEMICAL WORKING-UP; COMPOSITIONS BASED THEREON
    • C08BPOLYSACCHARIDES; DERIVATIVES THEREOF
    • C08B37/00Preparation of polysaccharides not provided for in groups C08B1/00 - C08B35/00; Derivatives thereof
    • C08B37/0006Homoglycans, i.e. polysaccharides having a main chain consisting of one single sugar, e.g. colominic acid
    • C08B37/0024Homoglycans, i.e. polysaccharides having a main chain consisting of one single sugar, e.g. colominic acid beta-D-Glucans; (beta-1,3)-D-Glucans, e.g. paramylon, coriolan, sclerotan, pachyman, callose, scleroglucan, schizophyllan, laminaran, lentinan or curdlan; (beta-1,6)-D-Glucans, e.g. pustulan; (beta-1,4)-D-Glucans; (beta-1,3)(beta-1,4)-D-Glucans, e.g. lichenan; Derivatives thereof
    • C08B37/0033Xanthan, i.e. D-glucose, D-mannose and D-glucuronic acid units, saubstituted with acetate and pyruvate, with a main chain of (beta-1,4)-D-glucose units; Derivatives thereof

Landscapes

  • Chemical & Material Sciences (AREA)
  • Health & Medical Sciences (AREA)
  • Life Sciences & Earth Sciences (AREA)
  • Materials Engineering (AREA)
  • Molecular Biology (AREA)
  • General Health & Medical Sciences (AREA)
  • Engineering & Computer Science (AREA)
  • Biochemistry (AREA)
  • Emergency Medicine (AREA)
  • Chemical Kinetics & Catalysis (AREA)
  • Medicinal Chemistry (AREA)
  • Polymers & Plastics (AREA)
  • Organic Chemistry (AREA)
  • Preparation Of Compounds By Using Micro-Organisms (AREA)
  • Polysaccharides And Polysaccharide Derivatives (AREA)
  • Fats And Perfumes (AREA)

Description

(11) FREMLÆGGELSESSKRIFT 1 ^+2459 (φ?) \Ba/ DANMARK ln, C1’ ' 12 p 19/06 §(21) Ansegningnr. 2254/77 (22) Indleveret den 18. Jul. 1977 (24) Løbedag 18· Jul. 1977 (44) Ansøgningen fremlagt og fremlæggelsesskriftet offentliggjort den 3· nov. 1 g80
DIREKTORATET FOR
PATENT-OG VAREMÆRKEVÆSENET (30) Prioritet begæret fra den
2. aug. 1976, 710812, US
(71) HERCULES INCORPORATED, 910 Market Street, Wilmington, Delaware 19899, TJs.
(72) Opfinder: Gordon Anson Towle, R.D. 2, P.O. Box 119, Landeriberg, Pennsyl= vanla, US.
(74) Fuldmægtig under sagens behandling:
Firmaet Chae. Hude._______ (54) Fremgangsmåde til udfældning af xanthangummi fra en fermenterings* væske.
Den foreliggende opfindelse angår en fremgangsmåde til udfældning af xanthangummi fra en fermenteringsvæske opnået ved dyrkning af en bakterie af Xanthomonas-slægten. 1 de senere år har forskningsbestræbelser på et relativt højt niveau taget sigte på forbedring og optimering af fremgangsmåder til fremstilling af polysaccharidgummier ved hjælp af fermentering. Hetero= polysaccharidet, som fremstilles ved hjælp af aerob fermentering af bakterier af slægten Xanthomonas, har haft særlig interes'se. Re- 2 142ΛΒ9 præsentative arter af Xanthomonas-slægten, ved hjælp af hvilke dette polysaccharid fremstilles, indbefatter X. begoniae, X. caro-tae, X. hederae, X. incari, X. malvacearum, X. phaseoli og især X. campestris. Polysaccharidet, som har givet anledning til navnet "xanthan" eller "xanthangummi", er et kompleks heteropolysaccharid indeholdende glucose-, mannose- og glucorolsyregrupper i en polymerkæde .
Kommerciel anvendelse af xanthangummi har været holdt tilbage som følge af dens relativt høje pris sammenlignet med andre vandopløselige gummier, hvormed den må konkurrere om store salgsmængder. Selv om fremstillingen af en gummi ved hjælp af fermentering af naturlige årsager er kostbar, kan en væsentlig del af den samlede udgift til xanthangummi direkte henføres til udvindingen af gummien fra den rå fermenteringsvæske.
Den rå fermenteringsvæske er en meget viskos, i høj grad pseudoplas-tisk opløsning indeholdende fra ca. 0,5 til ca. 4 vægt% xanthangummi sammen med små mængder salte, xanthomonasceller og uopløseligt nedbrudt materiale. Ved den typiske udvindingsproces fortyndes væsken yderligere med vand til reduktion af dens viskositet, hvorved dens håndtering under efterfølgende udfældningstrin lettes. Den fortyndede opløsning kan om ønsket centrifugeres eller filtreres på dette trin i processen med henblik på fjernelse af uønsket fast, uopløseligt materiale. Methanol eller et andet ikke-opløsningsmiddel samt kaliumchlorid tilsættes derpå til flokkulering af gummien i kaliumsaltformen, som derpå udvindes ved hjælp af centrifugering eller en eller anden anden faststof/væske-separationsteknik. Yderligere opløsnings-, genudfældnings- og vaskningstrin anvendes derefter, afhængigt af den krævede renhedsgrad. For nylig er det fra USA patent-skrift nr. 3.382.229 blevet kendt, at udfældning kan foretages ved hjælp af virkningen af polyvalente (hovedsagelig divalente) kationer ved pH-niveauer over ca. 8,5. Da xanthangummi er en carboxyleret heteropolymer, er der tilfælde, hvor det er ønskeligt at udføre operationer til udvinding deraf i surt medium. Af den teknik, som fremgår af det ovennævnte USA patentskrift, fremgår det imidlertid, at de polyvalente metalsalte er opløselige ved pH-værdier under 8,5.
Af andet kendt teknik, f.eks. den i USA patentskrift nr. 3.383.307 beskrevne, fremgår det, at visse trivalente salte indbefattet aluminiumsulfat' benyttes i nærværelse af et metal, som frigør frit 3 142459 hydrogen, til dannelse af geler af xanthangummi. En sådan gel er i-midlertid ikke let at fjerne fra den vandige fase.
Det har nu vist sig, at visse udvalgte aluminiumsalte kan anvendes til insolubilisering og udfældning af xanthangummi fra en fermenteringsvæske i en let udvindelig form. Fremgangsmåden ifølge opfindelsen er i overensstemmelse hermed ejendommelig ved, at aluminiumacetat, aluminiumchlorid eller aluminiumnitrat sættes til nævnte væske, at væskens pH-værdi derefter forøges til et niveau mellem ca.
4 og ca. 4,5, og at den udfældede'xanthangummi udvindes.
Xanthanopløsningens pH-værdi, som opnås ved afslutningen af fermenteringstrinnet, er fra ca. 5 til ca. 8,5. Tilsætningen af den støkiometriske mængde af et af de anførte aluminiumsalte formindsker denne pH-værdi til ca. 3 eller mindre. Ved pH-værdien 3 er aluminiumsaltet eller -komplekset på grænsen til opløselighed i vandige medier, således at der enten opnås en klar opløsning eller en opløsning indeholdende en ringe mængde af uopløseligt materiale, i betragtning af den lære, som kan udledes af den kendte teknik vedrørende opførselen af andre polyvalente metal-xanthansalte ved sure pH-værdier samt af aluminiumxanthanat ved højt pH, kunne denne opførsel ikke forudsiges.
Et andet overraskende træk ved fremgangsmåden ifølge opfindelsen er, at reduktion af xanthanopløsningens pH-værdi til det ovenfor anførte lave niveau ved tilsætning af aluminiumsaltet ofte resulterer i en formindskelse af opløsningens viskositet uden beskadigelse af xanthanen, dvs. uden at bevirke nogen nedbrydning af polymerkædelængden. F.eks. vil en fermenteringsvæske med en viskositet på ca. 1000 centipoise ved sin reaktions-pH-værdi blive reduceret til ca. 500 centipoise ved pH 2,5 i nærværelse af aluminiumioner.
Som anført i det foregående har det ved tidligere xanthanprocesser været nødvendigt at fortynde den rå fermenteringsvæske i betydelig grad til formindskelse af dens viskositet til et punkt, hvor udvindingsoperationerne kan udføres. Omfanget af den krævede fortynding formindskes, når der arbejdes i overensstemmelse med fremgangsmåden ifølge opfindelsen. I virkeligheden er det muligt at foretage udfældning fra de fra fermenteringen opnåede opløsninger under hovedsagelig ingen fortynding ved hjælp af de anførte aluminiumsalte.
4 142459
Udførelse af fremgangsmåden ifølge opfindelsen således, at pH-vær-dien formindskes til det anførte niveau, sikrer, at gelering undgås, eller, hvis en gel dannes, sikrer, at gelen brydes, og at xan-thangummien går i opløsning som ovenfor omtalt. Utilfredsstillende resultater indtræffer i den forstand, at et let fraskilleligt produkt ikke opnås, når fermenteringsmaterialets pH-værdi ikke formindskes og derefter indstilles i det interval, hvor xanthanen er uopløselig og ikke gelerer.
Efter tilsætningen af det anførte aluminiumsalt og den deraf følgende sænkning af pH-værdien udføres udfældningen af xanthangummien ved forøgelse af pH-værdien til intervallet mellem ca. 4 og 4,5·
Dette pH-interval viser sig at være kritisk. Uden for dette interval er materialet enten en smule opløseligt, således at det ikke fælder ud, eller også er det tilbøjeligt til at danne en gel. Som det fremgår af den kendte teknik, begynder aluminiumsaltet at tilnærme en opløselighedstilstand, når pH-værdien stiger i vandige medier. Den øvre grænse på ca. 4,5 er kritisk til undgåelse af begyndende opløselighed og den geldannelse, som vil finde sted ved denne pH-værdi i vandige medier.
Som ovenfor anført består en af fordelene ved fremgangsmåden ifølge opfindelsen i, at udfældning af xanthangummien kan foretages uden kraftig fortynding af fermenteringsvæsken, som det hidtil har været almindeligt ved den kendte teknik. Gummien kan udfældes fra endog relativt viskose opløsninger. Hvis det ønskes at fraskille uopløseligt materiale, såsom cellevægge, der er tilbage fra fermenteringen forud fra udfældningstrinnet, kan væsken fortyndes på den sædvanlige måde til reduktion af dens viskositet til en lettere filtrerbar tilstand. I mange om ikke de fleste tilfælde er fjernelse af uopløseligt materiale imidlertid ikke nødvendig, og dette trin kan udelades.
Aluminiumsaltene, som har vist sig nyttige til udførelse af fremgangsmåden ifølge opfindelsen, dvs. aluminiumchlorid, aluminiumnitrat og aluminiumacetat, er vandopløselige salte med monovalente an-ioner. Salte med polyvalente anioner, som har været forsøgt anvendt, såsom aluminiumsulfat og aluminiumcitrat, har vist sig ineffektive, idet de resulterer i dannelse af geler eller andre former for materiale, som er vanskelige at fraskille.
κ 142459 5
Aluminiumsaltet anvendes fortrinsvis i ringe overskud i forhold til den støkiometriske mængde, som kræves til omsætning med alle frie carboxylgrupper i gummien. Den støkiometriske mængde er sædvanligvis af størrelsesordenen ca. 0,18 g aluminium pr. g gummi, som skal udvindes. Normalt vil et overskud på ca. 10% i forhold til den støkiometriske mængde være tilstrækkeligt. Større mængder er ikke skadelige, men anvendelse af større mængder medfører spild og kræver større volumener af reagenser senere under fremgangsmåden, når aluminiummet fjernes.
Den optimale mængde af det nødvendige aluminiumsalt kan let bestemmes ved udførelse af aluminiumsudfældningen i små forsøgsportioner af fermenteringsmaterialet under anvendelse af stigende mængder alu= miniumsalt. Ved optimale aluminiumsaltmængder opnås et tæt aluminium^ xanthanatflokkulat, som let fjernes ved hjælp af sigtning eller sining, og som let kan komprimeres til et faststofindhold på ca.
20%. Den optimale aluminiumionkoncentration viser sig sædvanligvis at være ca. 1 del aluminiumion pr. 5 dele tør gummi (vægtbasis).
Det uopløselige aluminiumsalt eller -kompleks opslæmmes derefter i et flydende medium, som er et ikke-opløsningsmiddel for xanthangummi, hvor det behandles med en stærk syre til fjernelse af aluminium. Et typisk ikke-opløsningsmiddel for xanthan er en blanding af en alkohol med lav molekylvægt, f.eks. en - C^-alkohol, og vand. Iso= propanol foretrækkes. Andre organiske medier, såsom acetone eller andre ketoner med lav molekylvægt, kan også anvendes, afhængigt af deres fremskaffelighed og andre faktorer. En vis vandmængde er hensigtsmæssigt til stede i dette medium, idet vand er det bedste opløsningsmiddel for aluminiumsaltet, der resulterer af den sure behandling af aluminiumxanthanat. I hovedsagen enhver af de stærke uorganiske syrer, som danner vandopløselige aluminiumsalte, kan anvendes under rensningstrinnene, f.eks. svovlsyre, saltsyre og salpetersyre.
Produktet underkastes gentagne vaskninger med alkohol, indtil i det væsentlige alle aluminiumrester er fjernet. Den aluminiumfri gummi tørres derpå ved en svagt forøget temperatur og formales til opnåelse af et tæt, fritstrømmende pulver, som er let at dispergere i vand under dannelse af en homogen, viskos opløsning.
6 142459
Eksempel 1 1 liter Xanthomonas campestris-fermenteringsvæske indeholdende ca. 1,8% xanthangummi blev fortyndet med det dobbelte volumen ledningsvande 15 ml 28% vandig aluminiumchloridopløsning blev tilsat, hvorved pH-værdien blev formindsket til ca. 3* Den fortyndede væske blev derpå centrifugeret med 25-30.000 o.p.m. i en centrifuge med kontinuerlig strømning med henblik på fjernelse af celler og nedbrudt materiale. Den klarede væskes pH-værdi blev derpå forøget til 4 ved hjælp af langsom tilsætning af ca. 75 ml 10% natriumhy= droxidopløsning. Da pH-værdien nærmede sig 4, udskiltes xanthangummi en fra opløsningen i form af et fast, sammenhængende flokkulat.
Præcipitatet blev filtreret gennem en 100 mesh nylonsigte og komprimeret til opnåelse af en filterkage indeholdende ca. 20% fast materiale. Til fjernelse af aluminium blev filterkagen suspenderet i 400 ml isopropanol indeholdende 20 ml koncentreret saltsyre samt blandet i et blandeapparat til dannelse af en ensartet opslæmning. Opslæmningen fik lov at henstå i ca. 15 minutter, og den uopløselige gummi blev opsamlet på en 100 mesh nylonsigte og presset til uddrivning af overskydende opløsningsmiddel, hvorved der opnåedes en kage med et faststofindhold på ca. 40%. Dette blev gentaget under anvendelse af 250 ml isopropanol:vand:saltsyre (14:5:1> v/v). Kagen blev derpå suspenderet i 250 ml 70% vandig isopropanol i et blandeapparat og neutraliseret til pH 7-8 ved tilsætning af ca. 10 ml 20% natriumhydroxidopløsning. Produktet blev opsamlet på en 100 mesh nylonsigte, komprimeret til opnåelse af en kage med et faststofindhold på ca. 45% samt tørret i en vakuumovn ved 50°C.
Ca. 18 g lyst, gyldenbrunt farvet pulverformet xanthangummi blev udvundet. Analyse viste mindre end 1% nitrogen og mindre end 0,3% tilbageværende aluminium. Produktet opløstes let i ledningsvand, hvorved der dannedes en højviskos, gennemskinnelig opløsning.
Eksempel 2.
Til 1 liter Xanthomonas campestris-fermenteringsvæske indeholdende ca. 1,8% xanthangummi sattes 30 g aluminiumnitrat opløst i et ring© volumen vand. Efter grundig blanding blev pH-værdien forøget til ca. 4 ved tilsætning af 75 ml 10% natriumhydroxidopløsning. Da 142459 pH-værdien nærmede sig 4, udfældedes xanthanen som et fast, sammenhængende flokkulat. Dette hlev opsamlet på en 100 mesh nylonsigte og komprimeret til opnåelse af en kage indeholdende ca. 20% faste stoffer.
Kagen blev tørret i en ovn med kunstigt træk ved 60-70°C og formalet til at passere gennem en 20 mesh sigte. Det tørre pulver blev suspenderet i 200 ml isopropanol:vand:saltsyre, 14:5:1 (v/v) og omrørt i 15 minutter og derpå filtreret under anvendelse af en sigte af sintret glas med middelhøj porøsitet samt reduceret tryk. Resten blev resuspenderet i 150 ml af ovennævnte blanding,og filtreringen blev gentaget. Resten blev derpå suspenderet i 150 ml 70% vandig isopropanol, filtreret, gensuspenderet i 150 ml 70% vandig isopropanol og neutraliseret til pH 7-8 ved tilsætning af kalium= hydroxidopløsning. Suspensionen blev filtreret, og resten blev tørret i en vakuumovn ved 50°C.
Det tørre produkt blev formalet til opnåelse af et lyst, gyldenbrunt pulver, der let opløstes i vand til opnåelse af en højviskos, gennemskinnelig opløsning. Materialet viste sig at indeholde mindre end 1% nitrogen og mindre end 0,05% tilbageværende aluminium.
Eksempel 5
Til 1 liter Xanthcmonas campestris-fermenteringsvæske indeholdende ca.
1,8% xanthangummi sattes 6 g aluminiumacetat opløst i et ringe volumen vand. Efter grundig blanding af aluminiumsaltet i væsken, blev pH-værdien forøget til ca. 4 ved tilsætning af 75 ml 10% natri= umhydroxidopløsning. Da pH-værdien nærmede sig 4, udfældedes xantha= nen som et fast, sammenhængende flokkulat. Dette blev opsamlet på en 100 mesh nylonsigte og komprimeret til opnåelse af en kage indeholdende ca. 20% faste stoffer.
Kagen blev suspenderet i 400 ml isopropanol indeholdende 20 ml koncentreret saltsyre samt blandet i et blandeapparat til dannelse af en ensartet opslæmning. Opslæmningen fik lov til at henstå i ca.
15 minutter, hvorefter den uopløselige gummi blev opsamlet på en 100 mesh nylonsigte og komprimeret til opnåelse af en kage med ca.
40% faste stoffer. Dette blev gentaget under anvendelse af 250 ml isopropanol:vand:saltsyre (14:5:1, v/v). Kagen blev derpå suspen-
DK325477AA 1976-08-02 1977-07-18 Fremgangsmåde til udfældning af xanthangummi fra en fermenteringsvæske. DK142459B (da)

Applications Claiming Priority (2)

Application Number Priority Date Filing Date Title
US71081276 1976-08-02
US05/710,812 US4051317A (en) 1976-08-02 1976-08-02 Xanthan recovery process

Publications (3)

Publication Number Publication Date
DK325477A DK325477A (da) 1978-02-03
DK142459B true DK142459B (da) 1980-11-03
DK142459C DK142459C (da) 1981-03-30

Family

ID=24855648

Family Applications (1)

Application Number Title Priority Date Filing Date
DK325477AA DK142459B (da) 1976-08-02 1977-07-18 Fremgangsmåde til udfældning af xanthangummi fra en fermenteringsvæske.

Country Status (18)

Country Link
US (1) US4051317A (da)
JP (1) JPS6027518B2 (da)
AU (1) AU511272B2 (da)
BE (1) BE857286A (da)
CA (1) CA1087538A (da)
CH (1) CH622553A5 (da)
DE (1) DE2732457A1 (da)
DK (1) DK142459B (da)
FI (1) FI55217C (da)
FR (1) FR2360607A1 (da)
GB (1) GB1536644A (da)
IE (1) IE45358B1 (da)
IL (1) IL52621A (da)
IT (1) IT1085662B (da)
LU (1) LU77890A1 (da)
NL (1) NL188230C (da)
NO (1) NO142962C (da)
SE (1) SE423998B (da)

Families Citing this family (9)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US4309535A (en) * 1980-01-21 1982-01-05 Hercules Incorporated Method of improving dispersibility of anionic cellulose ethers
JPS59196099A (ja) * 1983-04-21 1984-11-07 Nisshin Oil Mills Ltd:The ガム類の回収精製方法
FR2551070B1 (fr) * 1983-08-30 1986-09-26 Rhone Poulenc Spec Chim Procede de traitement d'une solution de polysaccharide et son utilisation
US5514791A (en) 1986-03-26 1996-05-07 Getty Scientific Development Company Genetic control of acetylation and pyruvylation of xanthan based polysaccharide polymers
US4959464A (en) * 1988-11-07 1990-09-25 Hi-Tek Polymers, Inc. Process for derivatizing polygalactomannan using water soluble aluminum salts in the process
JP2662090B2 (ja) * 1990-11-29 1997-10-08 富士写真フイルム株式会社 シート体枚葉制御方法
JP3228315B2 (ja) * 1993-04-23 2001-11-12 信越化学工業株式会社 キサンタンガムの汚染生菌数を減少させる方法
JP6163311B2 (ja) * 2013-02-06 2017-07-12 Dsp五協フード&ケミカル株式会社 水系組成物及びその製造方法
US10160965B2 (en) 2014-05-18 2018-12-25 Glc Biotechnology, Inc. Method and materials for nucleic acids extraction and purification

Family Cites Families (3)

* Cited by examiner, † Cited by third party
Publication number Priority date Publication date Assignee Title
US3342732A (en) * 1964-07-30 1967-09-19 Ashland Oil Inc Process for flocculating aqueous dispersions of solids using electropositive polysaccharide complex
FR2106731A5 (en) * 1970-09-16 1972-05-05 Melle Usine De Xanthane gum basic salts prepn - by double decompsn reaction with basic aluminium salt
US3773752A (en) * 1971-02-25 1973-11-20 Phillips Petroleum Co Recovery of microbial polysaccharides

Also Published As

Publication number Publication date
FI55217C (fi) 1979-06-11
NL7708509A (nl) 1978-02-06
GB1536644A (en) 1978-12-20
BE857286A (fr) 1978-01-30
IE45358B1 (en) 1982-08-11
SE7708689L (sv) 1978-02-03
SE423998B (sv) 1982-06-21
DK142459C (da) 1981-03-30
FI55217B (fi) 1979-02-28
JPS6027518B2 (ja) 1985-06-29
NO142962B (no) 1980-08-11
LU77890A1 (da) 1977-10-28
NO772683L (no) 1978-02-03
NL188230B (nl) 1991-12-02
CH622553A5 (da) 1981-04-15
IL52621A0 (en) 1977-10-31
IT1085662B (it) 1985-05-28
NL188230C (nl) 1992-05-06
US4051317A (en) 1977-09-27
JPS5318795A (en) 1978-02-21
FR2360607B1 (da) 1982-04-09
AU2751077A (en) 1979-02-08
FR2360607A1 (fr) 1978-03-03
DK325477A (da) 1978-02-03
IE45358L (en) 1978-02-02
FI772340A (da) 1978-02-03
NO142962C (no) 1980-11-19
IL52621A (en) 1980-03-31
DE2732457C2 (da) 1987-06-11
AU511272B2 (en) 1980-08-07
CA1087538A (en) 1980-10-14
DE2732457A1 (de) 1978-02-09

Similar Documents

Publication Publication Date Title
US4299825A (en) Concentrated xanthan gum solutions
RU2541635C2 (ru) Способ получения полимерной агарозы из экстракта морских водорослей
EP1272528B1 (en) Chitosan and method of preparing chitosan
US20150038697A1 (en) PROCESS FOR THE PREPARATION OF PURIFIED ß-(1,3)-D-GLUCANS
DK142459B (da) Fremgangsmåde til udfældning af xanthangummi fra en fermenteringsvæske.
US5010186A (en) Acid/heat modified polysaccharide biopolymers
HU198531B (en) Process for improving of filtring and injecting ability of watery solutions of hetero-polisacharids
EP0028446A2 (en) Recovery of xanthan gum
JPH02200196A (ja) 低分子量キトサンの製造方法
JPH05184378A (ja) キトサンの製造方法
CN113248633B (zh) 一种低分子壳聚糖的制备方法
JP3118423B2 (ja) 水溶性の部分アセチル化キトサン液の製造方法
US4532321A (en) Microcrystalline chitin and method of manufacture
JPH0615563B2 (ja) ペクチンの精製方法
JP2893451B2 (ja) 高分子量のヒアルロン酸を製造する方法
US2508726A (en) Precipitation of mannogalactans and glucomannans from aqueous sols
US4978750A (en) Process for the production of heteropolysaccharides having improved properties, more especially xanthan
CN111848825B (zh) 一种利用盐共晶法制备抗回生直链淀粉的方法
EP0214763B1 (en) Phase separation for removing polysaccharides from dilute solutions
McCready et al. Acidic isolation of low-ester pectinic acids
JPH0260597A (ja) キサンタンガムの精製方法
GB2296249A (en) Recovering polysaccharides from fermentation musts
JPS6036161B2 (ja) アニオン性多糖類の精製方法
JPS6189204A (ja) ペクチンの部分脱メトキシル化法
US2457577A (en) Production of low-methoxyl pectinic acids from aluminum-pectin compositions

Legal Events

Date Code Title Description
PBP Patent lapsed